Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Benito94 #172544 üzenetére
50-60 e km-erenként dsg olajat cserélni, a szokásos dolgokon kívül.
Ne rángasson, mikor kúszik. Szépen váltson.
Személy szerint DSG-s autót én csak 90-100e km-ig vennék, mert 200-220e km körül mindegyik szét hullik.
Triptonic meg ebben nincs.
Használnám egy 6-70 e km-t, utána eladnám. (2-3 év.) -
Benito94
tag
Sziasztok!
Octavia 3 RS TDI vagy TSI-vel vannak tapasztalatai? Melyiket érdemes venni, persze tudom, hogy attól függ hogyan használja az autót de a vételár(használt) között elég nagy különbségek vannak sajnos. Nekem a szívem a TSI felé húz, mégis fiatalosabb és azzal az igazi de nem tudom megéri e azt a felárat. DSG vagy inkább kézi váltóval jobb? Sokan írták, hogy automatával az igazi volt aki kézire esküszik nyilván ember válogatja. Én az automata fel húzok az új autóknál(sok régi kocsit vezettem amit élmény volt manuállal de az újabbakat nem érzem úgy és nincs meg az a feeling sajnos). DSG-nél mire kell figyelni ha használtan vesz az ember. Legutolsó sorban a fenntartás, mennyire költséges mennyire igényes. Nyilván egy újabb autóhoz minden drágább de talán a Skoda egy jó kompromisszum ezen téren, nem túl drága persze nem is a legolcsóbb. A véleményeket vagy a tapasztalatokat szívesen meghallgatom ha van.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
2001 1.4 benzin Volkswagen polo classic 60 AUDRandom felgyullad a motor diagnosztika lámpa.
Amit észreveszek:
Gázadásra pillanatra torpanva de felveszi a fordulatot.
magas fordulaton durran gáz elvételkor.(nem minden esetben)
Gyertyák cserélve, nagy fesz kábelek cserélve.
Nincs valami mód a hibakód kivillogására?
Vagy mindenképpen laptopra kell dugni? -
KTTech
veterán
válasz
rob210 #172532 üzenetére
Ugyan az enyém egy Seat, de azt úgy nyitották ki, hogy kirántották a nyitó alatti légbeömlő műanyagot (csodával határos módon nem tört el), és úgy már kioldható volt a zár egy csavarhúzóval némi biztatás után.
(Nálam nem bowden gond volt, hanem rosszul rakták vissza valahogy a hűtő cseréje után). -
rob210
nagyúr
Srácok, segítség kéne még hozzá s.o.s.
Skoda octavia II 1.6 benzin még a jó öreg szívóbenzin.
Lemerült az aksi és elszakadt a motorháztető nyitó bovden.
Ki lehet ezt valahogy okosba nyitni?Meganenál tudom a módját, de oktáviát még nem kezeltem ilyen hibával.
Fiatal házaspár babával és menniük kéne vasárnap vidékre.
Please help. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #172528 üzenetére
Jó ezt jó tudni, mert kvázi nem mondtak semmit csak ideadták a kulcsot és cső. Így se megy el sokat nem még ha ledegradálják/juk az akkupakkot benne.
-
Doki16
addikt
Bármikor elcserélem rá az Outlandert
(#172528) molnarpeter: Igen, ezért is érdemes a csak max 7,2kW-ról tölteni. Az még nem melegíti fel annyira az akkumulátorokat. Vagy ha 2017 előtti akkor meg úgyis csak 3,7-et tud. Nálam ennyivel 30 fok körül melegszik fel a jelenlegi időben.
(#172529) Saint_: Ha nem tudnám én is munkahelyen tölteni biztos nem vettem volna meg. De így amióta megvan azóta nem kellett tankolnom
-
Qru
MODERÁTOR
-
Doki16
addikt
Nem annyira mint egy Leafnél. Persze ez sem fogja szeretni ha minden nap villámon van. Ha van ideje az embernek akkor simán lehet tölteni gyorstöltőről. Az max 22kW, de az autó úgyis csak max 7,2-t (2017-től) tud felvenni. Én egyébként legtöbbet sima 2,2 kW-os hálózatival töltöm. Ez a legkímélőbb neki.
Amúgy szerinted valahogy VCDS-el ki lehet olvasni az akkumulátor állapotát? Jó lenne tudni, hogy milyen a GTE-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
eGolf-nál a villámtöltés mennyire nyírja az akksikat? Most rátettük próbából a frissen megkapott (amúgy nem új) példányt az oszlopra ami meg is küldte rögtön vagy 350V-al és 108A-rel...
-
tibi.234
tag
Helló magasnyomasu cserenel kell kodolni? Ha igen hol?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
atos19881101 #172521 üzenetére
Hát nem. Az újabb TSI-k már jók de ebbe a régebbibe nem mernék beleugrani.
-
válasz
Flowtation #172513 üzenetére
Munez jót szólt - olcsó. Mondjuk én most spec megint nem veszek kínai dolgokat miért HongKongot kivégzik de ez legyen az én bajom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
atos19881101 #172518 üzenetére
Igen, nekünk is az volt. 0-50 ezer km között hibátlan volt. Az hogy sok vagy kevés, mindenki döntse el maga...
Kollégámnak volt 2.0 TSI, neki az M7-en 140-nél szakadt el a lánc. Nem volt vidám a srác, mert nem csak kocsi lett GTK hanem még veszélyhelyzetbe is került... -
molnarpeter
nagyúr
[link] immo chip elvileg pillanatragasztó oldószerrel kiszedhető, hátha valakinek hasznos lesz még
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
atos19881101 #172516 üzenetére
Tudni kéne az új motor kódját de sanszos, hogy ugyanazt a "remek" motort kapta amivel eredetileg is szerelték...
A dízel az nem láncos, azt kell inkább venni (viccen kívül). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
atos19881101 #172512 üzenetére
Igen, 2010-es 1.8 TSI már 50k km után csipegette a vizet végül 100k km-nél jött a nagy generál (gariban) mert akkor már zabálta az olajat is.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Flowtation #172513 üzenetére
Ebay.
-
Flowtation
őstag
válasz
bitpork #172511 üzenetére
Gyújtás kimaradást érted a lefulladásra? Reggel ahogy indultam, 900 körül van az alapjárat (egyből, hidegen is) majd random lefullad. Ha bekapcsolok egy fogyasztót akkor is. Hétvégén kicserélem a gyertyát, meglátjuk mi lesz.
Abban tudnál segíteni, hogy ilyen apró bizb@sz alaktrészeket honnan érdemes venni? Pl. tükörállító gomb, ventilátor teljesítmény szabályozó gomb (a negatív gomb), ilyesmik?
Köszi! -
atos19881101
senior tag
Jó reggelt,
1.8TSI 2010-es évjárat is problémás? Rémlik, hogy dugattyú problémák lehetnek... valaki meg tud erősíteni vagy cáfolni?
-
válasz
Flowtation #172508 üzenetére
Lehet simán gyújtás kimaradás, és a gyertyát kicserélni nem bonyolult , otthon is végezhető fakultatívan
-
Dika22
tag
Szevasztok! Adott egy 1999-es Volkswagen Bora, 1.9 TDI. Kicsit szorulva jár a váltója. Úgy tudom, hogy ez típus betegsége. Mit kellene kicserélni a váltóban, hogy normálisan működjön?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #172459 üzenetére
Hello!
Esetleg ebben valaki tudna segíteni?
Köszönöm! -
trialboj
őstag
Ilyen ledet próbált már valaki? https://www.aliexpress.com/item/32986892121.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.15972e0ed5Uth5 [link]
Jól néz ki, vagy csak éppen hogy látszik halványan?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis #172423 üzenetére
Voltam ma, mindkét oldalon kb 3 mm-rel a vonal alatt volt a fény pereme. A jobb oldalon tekertek vagy 4-et is, mire felemelték a kívánt szintre.
A bal oldalin az állító fém tengelye be van gyógyulva, elforog rajta a műanyag fogaskerék. Próbálta a srác a tengelyt fogóval noszogatni, eredménytelenül.
Azt mondta, WD-40, vagy csavarlazító segíthet. Úgy néztem, de Dremellel hozzá férek, kb 3 mm vastag a tengely, vágok egy nútot a végére egy lapos fejú csavarhúzónak.Mire figyeljek? A folyadékspray minek tud a bal fényszóró körül kárt csinálni? (Megmarhatja a műanyagot, elektromos zárlat, befolyik a foncsorba?)
Ha nem hoz eredményt a próbálkozás, akkor milyen alkatrészt keressek? Ezt találtam, de nem látom rajta az állítótengelyt, fogaskereket és nem hiszem, hogy a 6-os számmal jelzett állítómot lenne a kérdéses alkatrész.Amúgy nem kértek érte pénzt.
VW Passat B5 variant AJM.
-
pepucs
tag
Ha mágus tanácsa nem jönne be (de befog
).
(Toledo 1.6 BCB) EPC kivillant, gázadásra nem reagál hasonló hibát egy repedt szívócső okozott.
EGR cserénél pedig 2x is rossz volt az új cikkszámra rendelt egymás után. (1. Lengyel EGR, 2.Magnetti Mirelli) A nehezen indulás pontosan ugyan így jelentkezett nálam isegy Pierburg EGR volt az én esetemben erre a hibára ( és sok-sok más anomáliára is ) a megoldás.
A 17.kerben lévő szaki nagyon érti a témát motort és futóművet is csináltattam nála csak ajánlani tudom. (Azért megmosolyogtam amikor közölte a frissen gyűrűzött motorra, hogy zabálja az olajat. Azóta is maxon a nívó)
-
akooos
veterán
válasz
Doki16 #172486 üzenetére
A másik felem a kedves feleségem, olyan autó kell ami mindkettőnknek megfelelő egy 4-5 évre (bár úgyis lesz hamarosan második autó is, úgyhogy.........). Legyen benne hely pakolni, lehessen vele haladni és szép legyen.
Az elöregedést úgy értettem, hogy lehet-e majd találni viszonylag kevés kilométerrel nem lerúgott példányt. De ha továbbra is gyártják (ezt nem tudtam), akkor nincs okom félni emiatt.
Ha olyan autót vennék, amire rá vagyok kattanva, akkor valami pici seggrakétát választanék
OPC Corsa, Fiesta ST, Polo GTI vagy valami hasonló. Ezek nem opciók a jelenlegi helyzetben
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest