Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
-
brumi1024
veterán
válasz
molnarpeter #114712 üzenetére
GTE-ből több tesztautó is van
Amikor G7-et akartam próbálni csak azt tudtak volna adni. Részemről egyelőre hatótáv tekintetében a GTE a szimpibb.
-
molnarpeter
nagyúr
Hoztak az egyik közeli VW kereskedésbe egy eGolf tesztautót, tettem hát vele egy kört. Nagyon szimpatikus, hogy mennyire normál autó, és mégis fel van készítve a más hajtásláncra. Az instant 270Nm verhetetlen érzetre, de összességében is meggyőző volt, igazából a hatótávot tudnám hirtelen felróni neki. A vitorlázás-motorfék kapcsolása nagyon ügyesen megoldott a váltókarral, városban téve egy kört többször tettem át egyik módból a másikba, kigurulásnál picit fékezve mondjuk elég kemény és szintetikus volt a fékpedál ellenállása, mikoris még csak rekuperál, nem nyomja a betéteket a tárcsára. Nagyon halk is, Model S-hez képest nincs meg az űrhajú/amperhang, ami gyorsításnál jellegzetes, új szinten zavartalan vele az autózás. 0-100km/h 10.4s gyári adat szerint, de leginkább 60-ig domborít nagyot - bizonyos nyelvek abban a tartományban a GTI szintjén emlegetik
Körbejár az autó az országban sejtésem szerint, valószínűleg a dízelbotrány miatt. Múltkor egy Golf GTE-t szúrtam ki a forgalomban, aztán később csekkolva a kereskedés honlapját láttam, hogy tesztautó volt az bizony, csak jelentkezni nem tudtam már, most ismerős mondta, hogy látta az eGolfot, és bejött a tippem. NLE-014 (zöld) rendszám, minden lemezfelületen matricázás (ceruzaelemek, feliratok).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Criton #114707 üzenetére
Nem, nem kötelező, mert a NOx kibocsátás nem megfelelő de azt itthon nem mérik, tehát semmi hátrányod nem lesz ha nem viszed vissza. Max évente 1-el több fókabébi hal meg.
mod:
Chippelés vs DSG, pont most kérdeztem én is. Olvass picit vissza.
Mági: Köszi.
SzervizPékség tudod milyen... Ha rögtön cserélik akkor most bukták volna a pucolás árát... -
Criton
veterán
Most olvastam egy kicsit vissza, hogy ha mondjuk nem akarom az új rendszert akkor nem is kell?
Nekem a 6 sebességes DSG váltó van, chiptuning esetében ilyenkor kell valamire figyelni? Mert ott nem mondtak semmit sem, mmc csinálta, ha minden igaz megbízható, vagy csak jó a marketingje....Elvileg maxra vitte a kocsit, de még a normál értékeken belül, garancia erre is van, és a gyári szoftver is nálam van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mágus2 #114693 üzenetére
Jaj Mági!
Ma megint össze foschta magát a Paszuly. Pályán vészüzembe kapcsolt. Tehát egyenseben 126 volt a max, dombra fel már csak 118, de dombról lefelé 133-at is elértem.
Utoljára a 120-as Skodámnál örültem ennyire ha végre elértem a 130-at.Városban is érezni, hogy erőtlen, nem úgy megy. De pályán a gyorsító sávban nyomtam egy padlót és kész vége volt. Service now és folyamat világít izzítás visszajelző. Ha leállítom eltűnik a hiba (az erőtlenség megmarad csak nem világít a műszerfal mint a karácsonfa) de amint 100 fölé gyorsítok megint kezdi. Ha lassan gyorsítok fel akkor is pár száz méter után bedobja a törcsit.
Legutóbb DPF és EGR puceválás volt aztán jó volt most meg megint vmi nyűgje van.
Bit szerint a vákuum kiszökött (a fejemből
)...
mod:
Criton: Viheted rögisztrálnak aztán elküldenek azzal, hogy majd értesítenek. Elősször az Amarokok aztán a 2.0 TDI-k és aztán a 1,6 TDI-k, ez lesz a sorrend. Most még az elsőnél tartanak.
-
Criton
veterán
Értem, remélem én semmilyen fórumszabályzatot nem sértettem meg
- akkor addig nagyon nem is tudom vinni a kocsit, míg levélben nem értesítenek? Meg most akkor ez a PD meg CR dolog egy kicsit megzavart, eddig abban a hitben voltam hogy CR a kocsi, és nem PD, mert Porsche Buda is meg a "nem hivatalos" szerviz is mindig CR-t mondott
Ilyenkor egyébként komplett vezérlőt vagy mit cserélnek, vagy a szoftvert? Lehet akkor buktam egy chiptuningot? A gyári visszatöltése a kocsinak szerencsére ingyenes.....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #114701 üzenetére
KEKKH-ból lekérik a tulajok listáját, tehát a hatályos forgalmiba bejegyzett tulaj vagy ha van üzembentartó akkor annak a címére megy az értesítés levélben.
Én pont most zongoráztam le ezt a kört.
Criton: P rendszám, linkelném a vonatkozó részt de "sajnos" már kimoderáltam.
-
válasz
Criton #114700 üzenetére
Az CBAB lesz és igen sajnos érintett. A lokál VW szalonnál jelentkezz a forgalmival és személyivel ha nem te vetted újonnan mert szerintem az eredeti tulajt fogják értesíteni. Persze nem kötelező - az autós totyikba is éppen leoltottak, hogy a Prencámot tilos akárkinek használni, de nyugottan lehet mert kicsi az esélye a lebukásnak
-
Criton
veterán
válasz
bitpork #114699 üzenetére
2008.06 os a kocsi, motorkód CBA, típusa 3C. Amennyire tudom ez CR már, vagy is minden szerelőnél ezt hallottam.
Ellenőriztettem ezen az oldalon és ez a válasz.
"Kedves Ügyfelünk!
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a xy alvázszámú járműbe beépített EA189-es kódú dízelmotor olyan szoftvert használ, amely próbapadi üzemmódban (NEDC) optimalizálja a nitrogén-oxid (NOx) értékeket.
Ugyanakkor biztosítjuk arról, hogy az Ön járműve műszaki szempontból biztonságos és üzemképes.
Rendkívül sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk Önnek és teljes erővel dolgozunk a műszaki megoldáson. A Volkswagen természetesen vállalja a műszaki intézkedések kivitelezésének költségeit, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az Ön bizalmát teljes mértékben visszanyerje. A Volkswagen a lehető leghamarabb megkeresi Önt, hogy tájékoztatást adjon a szükséges intézkedésekről.
Amennyiben nem ismeri valamely Volkswagen márkakereskedő elérhetőségeit, akkor kérjük, használja a kapcsolatfelvételi funkciót ezen a weboldalon.
Üdvözlettel,
Volkswagen"
Nos akkor most nekem be kéne mennem valamelyik márkakereskedésbe és akkor ingyen megcsinálják? Gondolom a mostani módosítás legyen törölve és a gyári program legyen visszatöltve mielőtt viszem? Az egység meglett bontva, mert jelszavazva volt, és mmc a jelszó miatt nem tudott módosított programot felrakni.... ennek van valami nyoma ha visszatölti a gyárit?
-
-
Cheesy
őstag
Pedig már majdnem készek lett az A4-en a főbb javítanivalók, erre "hozzám vágnak" egy céges 2013-as Skoda Rapidot.
1.6 tádé traktor.
Típushiba: a jobb hátsó ajtóban összegyűlik a víz és ott lötyög
Kedre már lejelentettem a Juvenalhoz 90.000 km-es szervizre. -
-
zsolt19900
őstag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #114690 üzenetére
Porlasztó csúcs, nem az egész PD elem, csak a vége.
Tömítéseket a csöveken cserélni kell.
zsolt19900 Mit pucoltál egy új alkatrészen?
-
zsolt19900
őstag
válasz
Mágus2 #114679 üzenetére
ma megpucoltam, visszatettem és jó lett
picit játszottam a kulccsal és most mindig nyitja elsőre ha távval zárom is be, igaz a kulcsos ablaklehúzás megmaradt, de úgy sem kulcsozok, ha meg le akarom húzni az ablakot azt úgy is kulccsal tettem eddig is kintről, szóval most jó lett a dolog
-
válasz
atos19881101 #114690 üzenetére
Nem feltétlenül kell a teljeset kicserélni, ahogy Mágus2 is írja.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2 #114689 üzenetére
Nem ráz, szép sima a járása. Pöccre indul.
Ami kicsit aggaszt, hogy mikor körbemértük rétegvastagság mérővel, akkor a két hátsó kerékívnél mértünk csak javítást. Sehol máshol ... Nem kaptam rá értelmes választ, hogy miért volt javítva mind a két oldalt. A bal oldalon a sarokban pedig egy részen javítani is kell, mert rozsdás.
Az olajsár miatt nem kell izgulnom? Cseréljek tömítést, illetve takarítassam ki az intercoolert?
Szerk,
A 4 új porlasztó úgy érzem kicsit húzós lenne az ára mellé. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #114686 üzenetére
Akkor releváns az érték, ha üzemmeleg a motor. Ebben nincs kettőstöbegű, szóval ha ráz, az csak a motor miatt lesz. Ha nem ráz és jó a váltó, akkor érdemes gondolkodni a megvételen.
Egy tisztítás nem ártanan neki, vagy 4 új porlasztó csúcs és beállítás.
-
válasz
atos19881101 #114686 üzenetére
Ha vki rátérgyelt akkor meg is szakadhatott. Olyan 35ből ki van cserélve szerintem.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2 #114685 üzenetére
Őő nem. Plusz a tank is majdnem csont száraz volt.
Az autó az emelőn volt már vagy fél-1 órája mikor mértük. Az alap átnézésbe ez nem tartozott volna, csak én kértem meg a szerelőt, hogy nézzük meg.
Szerk.:
Van még valami. Nem működik a sofór ülés fűtése. Jól érzem, hogy nem csak biztosíték hiba? A vezérlőben semmilyen hiba nem volt ... -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #114684 üzenetére
Ezek az értékek üzemmelelg motornál lettek mérve?
-
válasz
atos19881101 #114682 üzenetére
Azok nem csak a szélső érték maximumok? Az egymástól való eltérés a CRnél max 0,5 javasolt, a pd-nél nem igazán tudom.
-
atos19881101
senior tag
-
válasz
atos19881101 #114680 üzenetére
Én nem értek hozzá. Sajnos nyom a véleményem, ami az hogy a bütyökös tengely kopott inkább. Elég durva eltérés van az 1.-2(3) és a 2(3)-4. között. Ezek a korrekciók nem szépek nekem. Kérdezd már meg hogy valaha volt-e dízel tisztító béleöntve (amit a nyálba kell adagolni és elméletileg a befecsiket megszabadítja a sok szartól).
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2 #114679 üzenetére
Szia Mágus,
A szaktudásodra lennék kíváncsi. Ma elvittem a kiszemelt autót (Superb 2005, 1.9TDi AVF, 5ös Tiptronic) a Skoda szervízbe átnézetni, és felvetődött néhány dolog ami kicsit böki a csőröm. Az autón különösebb nagyobb gondot nem találtak, viszont megkértem őket, hogy nézzünk befecskendezési korrekciót. Na ezeket az értékeket kaptam:
1. henger: 0.19
2. henger: -1.13
3. henger: -1.13
4. henger: 2.47Jól érzem, hogy a 4. injektor lassan csereérett? A motor szépen egyenletesen jár. Reggel hidegben is pöcre indult. A járása is sima ... Plusz a turbó csöveknél sajna olaj sáros, így egy tömítés csere már érett.
Holnap délig szeretnék dönteni, hogy elviszem-e vagy sem. Illetve alkunál is jó tudni, mire számítsak. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #114673 üzenetére
Csakhogy a sofőr ajtóban lévő zár vezérli a többit az ablaklehúzó motorban lévő vezérlővel. Ha eddig jó volt és csere után kezdte ezeket a hülyeségeket, akkor szerinted mi a gond? Megint nem hallgattál rám.
Vettél volna egy mikrokapcsolót, aminek csak a tetejét kell kicserélni, ami elkopott, még forrasztani sem kell, és évekig jó lett volna. Most ezt nem fogod megúszni, ha még megvan a régi zár, ha nincs, akkor
rábaszvehetsz egy bontottat.szabozeee Egy helyben is csinálja, vagy csak ha mozgásban van az autó?
-
Clain
tag
válasz
molnarpeter #114676 üzenetére
Golf Plus /2006/ ba kellene
Ugyanez az eljárás ? -
válasz
zsolt19900 #114673 üzenetére
Én éggyet tok: anno Gazsiba vettem Németből, de kínai lengőkarokat. Ahogy le lett eresztve a villásról kotyogott. Én nem lehetett vele mit kezdeni. Na ettől a pillanattól kezdve a szerelő majd hozza amit vissza is tud vinni ha nem jó.
VR6-Fan: igaz de a kérdés nekem azt sugallta, hogy bontottat keres. Mea maxima culpa ha félreértettem.
-
zsolt19900
őstag
-
válasz
Clain #114670 üzenetére
Venni vagy cseréltetni szeretnél? A kettő nem biztos, hogy megy egy helyen. Érden van VR6 Fan családjának a műhelye, őket azt hiszem nyugodt szívvel ajánlhatjuk. Bontó meg van jó sok a nagy faluban. Pl.
(#114671) zsolt19900: Vadász-vadász te ....
Nem lehet h a kínai zár maga az ok?
-
zsolt19900
őstag
nos betettem az új zárat, minden frankó a mikrokapcsoló volt valóban a hibás....de.... van 2 furcsaság, az első az az, hogy ha távval zárom be ill. nyitom ki, akkor 2x kell meghúznom a kilincset, hogy oldja az ajtót, olyan mintha elsőre nem lenne meg valami kis bizzenbasz ami oldja az ajtót, ill. ha kulccsal nyitom ki automatice lehúzza az ablakokat, pedig ugye ezt csak akkor kellene, amikor ott tartom a kulcsot, mintha túlvezérelné magát vagy nem tudom
ötletek? amúgy szereléskor minden frankón ment nem feszül nem szorul semmi
-
Clain
tag
sziasztok
Tudna esetleg valaki,vagy valakit ajánlani aki tud VW be világításkapcsolót cserélni? jó lenne gyárira vagy bontott jó állapotú is érdekes lehet
köszi
-
-
válasz
szabozeee #114664 üzenetére
Legelső lépés , hogy 40 HD képpel megváltod a klubtagságod és a segítséget.
Ami a kérdésedet illeti (és ez most hitelbe van) elektromos a kormányrásegítés, de elméletben lehet olajozni ami -megint csak elméletben- a kis hangokat megszünteti. Utána felújítás.
De természetesen Mágus2 fogja tudni ezt neked megmondani, mert ha bárhol egy beszélő malacra hivatkozol, gyanús hogy muszájdzseki lesz a vége
-
szabozeee
aktív tag
Üdv.!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy Passat b6 2.0 crtdi motorral 2010.02 évjárat. Amikor kissebb ívben fordulok akkor hallani a szervo felöl egy síró hangot. Nem teljesen tekertem a kormanyt, nem azert nyüszít. Gondoltam kevés a szervóolaj. Itt jött a meglepi. Nem találtam a tartályt. Ez a típus lehet hogy full elektromos szervós? Olyat hallottam hogy ezt csak úgy lehet javítani ha full kormány művet cserélek. Igaz ez?
Válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
atos19881101 #114662 üzenetére
A tiptronic lassabb mint a manuális és mint sok más automata. Cserében, ha megkapja olajat és szűrőt minden 60k km alatt, no meg nincs lerúgva folyamat, akkor akár fél milliót is elmegy. Persze nem ismert az előélete uh ez nem ígéret.
Az olaj színéhez pont az kell h kifolyjon valamennyi az olajból. A csavart nem kell teljesen kitekerni és akkor nem okoz problémát h visszatekerje
De ezt komolyan el kell magyarázni egy autószerelőnek?!
Nem kell talpalni. Az csak annyit fog elárulni, hogy működik-é a kick-down kapcsoló.
-
atos19881101
senior tag
válasz
tomcsi23 #114660 üzenetére
Őőő kicsit messze van, de ezen ne múljon.
(#114661) bitpork
Telefonon amikor kérdeztem a szervízes kollégát, akkor azt mondta, hogy ha megengedi a leeresztő csavart, akkor kifolyik a cucc. Nem vállalják ...Sajna nincs VCDS-em kéznél, így csak a márkaszerviz diagnosztikájára tudok majd hivatkozni.
Ezt a lebegést köv. teszt úton megnéznem. Ehhez nem kell talpalni? Mondjuk 2 tiptronicos Superb-t próbáltam eddig, de a manuálishoz képest mind a kettő kicsit lustábbnak tűnt.
Szerk.:
Mennyi az "átalg" életkora ezeknek? Ez elméletileg garantáltan 180ezret futott. -
válasz
atos19881101 #114657 üzenetére
Valóban már a 4. tiptronic váltós autóm van 10 év alatt.
Olyan nincs h nem tudják megnézni.
A kocsit felemelni, a váltón kettő azaz 2 darab csavarral fedett lik van. A leeresztőt megoldja az ember, és megnézi hogy milyen színe van a kifolyó lötyinek. Már az is értékjelző ha a csavart levéve nyomát nem látni az olajnak, vagy ha habos trutyis - az olaj hűtőköre -Mágus2 majd javít ha rosszul emlékszem- egy hütttővel be van kötve a motorhüttő vízkörbe.Ha még átlátszó halvány barna-arany sárga, látszólag minden rendbe.
Ha megszürkült, nem átlátszó akkor minimum csere zűrővel
És ha fekete, akkor már megégett -biztos lehetsz benne, hogy nem volt odafigyelve rá.A VCDS-sel az üzem meleg váltó is kikérdezhető: meg kell mérni az olaj hőmérsékletét, ami nem szabad hogy (nem sport használat) után 55°C fölött legyen tartósan.
A tip csak nagy taposásra szabad hogy rántson melegen. Hidegen (nekem kint 0°C alatt) még előfordulhat hogy nem akar váltani 1700-1800 körül, hanem felengedi 2200-2500 ig is akár.
A váltó két fokozat között nem szabad hogy "lebegjen" : ez kb úgy néz ki hogy 1700 elkezd felgangolni, de érezhetően eltelik 1-2-3 másodperc úgy hogy a fordulat nem esik vissza de nem is kap határozott meghajtást az autó. Kb mintha csúszna a kuplung.
-
tomcsi23
veterán
válasz
atos19881101 #114659 üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
atos19881101 #114657 üzenetére
Emelkedő oszt féket elengeded. El kell indulnia.
-
atos19881101
senior tag
válasz
bitpork #114597 üzenetére
Malac Úr,
Ha jól tudom akkor több tiptronic megfordult már a kezeid között. A kiszemelt áldozatom (2005 Superb 1.9TDi AVF 5ös tiptronic) is ilyennel van szerelve. Bejelentettem Skoda szervízbe egy átvizsgálásra, viszont azt mondták, hogy a váltóból olaj mintát nem tudnak venni. Voltam vele "teszt úton", ott hidegen mind manuális módban, mint automata módban nem rántott váltáskor. Igaz hidegen néztem. Laikusként (nem volt még automata váltós autóm) hogy tudom kiszűrni, ha valami gebasz van vele? A motorra adnak 1év garanciát de sajna a váltóra nem. Így csak a hibakód olvasásra illetve teszt útra tudok hagyatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest