Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9802) envagyok válasza poli27 (#9800) üzenetére


envagyok
veterán

Azért milyen fura..
Gyerekkoromban 50-70cm-es tv-n néztünk sd tv-t, és agyonmásolt VHS kazikat. Ha vkinek Svhs videója volt, sztereó hanggal, az már istencsászár volt.
És érdekes, hogy ugyanannyi élményt nyújtott egy film, mint most. Nem hiányzott a highend 5.1 rendszer, az 55-77 col uhd HDR kijelző, végigizgultam az anakondát, a rocky-kat, és sorolhatnám...
Utána jött a divx/DVD korszak először képcsöves 16/9 tv-vel késöbb HD Ready 32-42 colos ( most már) ultragagyi LCD tv-vel. A komolyabb embereknek először dolby prologic hangrendszer, később dolby digital/dts hang dukált. Pár kiválasztottnak pedig HD Ready v fullhd proji.Hú azok a dolby digital demo videók, mikor először hallottam hangokat hátulról :)
Akkor annyira elégedett voltam azzal a minőséggel, hogy egy vagyont költöttem filmek CD-re, dvd-re írásával a későbbi újranézés reményében. Visszagondolva a projektorokra volt 18 éve egy 640*480, majd 8 éve egy 720p projektor. Micsoda mozi feeling volt :) Ma viszont már be sem kapcsolom, mert pfej micsoda kontrasztarány...
Persze aztán kukáztam a cd-ket, mert jött a blu-ray.
De itt már volt eszem, HDD-re mentettem a filmeket :)
És itt a jelen, volt Atmos erősítőm, 4K (igaz LCD) tv-m, mindkettő eladásra került, Az Atmos hangszórókat is eladtam. Maradt az 5.2 ill. az 5.1 és a fhd plazma és oled, illetve a soha be nem kapcsolt projektor :)
Régen letaglózott egy technológiai váltás, most az uhd-nél és az atmos-nál már nincs must have feeling, vagyis volt, de nem nyújtott semmi pluszt. Ugyanott vagyunk mint a PC iparban, ahol 2006-ig komoly fejlődés volt, azóta csak szinte toporgás. Egyetlen komoly képminőség javulást az oled hozott, bár komolyabb plazmákhoz hasonlítva van különbség, de nem hanyattvágós.

Kíváncsi leszek, hogy lesz-e és ha lesz, mi lesz tartalomfogyasztásban a következő, fentiekhez hasonló nagy áttörés.
Lehet az emberek majd beültethető nagyfelbontású 8k-s ultrahdr szemeket operáltatnak maguknak, hogy még jobban még szebben lássák a világot, és persze a 8k-s tv műsort :D

Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.