- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: Változások 2. rész
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Azért milyen fura..
Gyerekkoromban 50-70cm-es tv-n néztünk sd tv-t, és agyonmásolt VHS kazikat. Ha vkinek Svhs videója volt, sztereó hanggal, az már istencsászár volt.
És érdekes, hogy ugyanannyi élményt nyújtott egy film, mint most. Nem hiányzott a highend 5.1 rendszer, az 55-77 col uhd HDR kijelző, végigizgultam az anakondát, a rocky-kat, és sorolhatnám...
Utána jött a divx/DVD korszak először képcsöves 16/9 tv-vel késöbb HD Ready 32-42 colos ( most már) ultragagyi LCD tv-vel. A komolyabb embereknek először dolby prologic hangrendszer, később dolby digital/dts hang dukált. Pár kiválasztottnak pedig HD Ready v fullhd proji.Hú azok a dolby digital demo videók, mikor először hallottam hangokat hátulról
Akkor annyira elégedett voltam azzal a minőséggel, hogy egy vagyont költöttem filmek CD-re, dvd-re írásával a későbbi újranézés reményében. Visszagondolva a projektorokra volt 18 éve egy 640*480, majd 8 éve egy 720p projektor. Micsoda mozi feeling volt
Ma viszont már be sem kapcsolom, mert pfej micsoda kontrasztarány...
Persze aztán kukáztam a cd-ket, mert jött a blu-ray.
De itt már volt eszem, HDD-re mentettem a filmeket
És itt a jelen, volt Atmos erősítőm, 4K (igaz LCD) tv-m, mindkettő eladásra került, Az Atmos hangszórókat is eladtam. Maradt az 5.2 ill. az 5.1 és a fhd plazma és oled, illetve a soha be nem kapcsolt projektor
Régen letaglózott egy technológiai váltás, most az uhd-nél és az atmos-nál már nincs must have feeling, vagyis volt, de nem nyújtott semmi pluszt. Ugyanott vagyunk mint a PC iparban, ahol 2006-ig komoly fejlődés volt, azóta csak szinte toporgás. Egyetlen komoly képminőség javulást az oled hozott, bár komolyabb plazmákhoz hasonlítva van különbség, de nem hanyattvágós.Kíváncsi leszek, hogy lesz-e és ha lesz, mi lesz tartalomfogyasztásban a következő, fentiekhez hasonló nagy áttörés.
Lehet az emberek majd beültethető nagyfelbontású 8k-s ultrahdr szemeket operáltatnak maguknak, hogy még jobban még szebben lássák a világot, és persze a 8k-s tv műsort
Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Óra topik
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- OLED monitor topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- Samsung QE65S90DAEXXH 65" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i9-11950H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R7 1800X 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA 400W
- HP Z4 G4 / Xeon W-2123, nvidia P4000, 24GB RAM, 256gb SSD, 4TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor