Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98951) Sinesol válasza Ba cy lus (#98949) üzenetére


Sinesol
veterán

Pedig de, egyértelműen mélyhiányos, annak is, aki a neutrális hangzást preferálja. A technikai képességeiről szerintem túl sokat nem lehet mondani, tükrözi az árszintjét, se a felbontás, se a dinamika nem túl erős, eléggé mosott a középtartománya is. Az árát megéri, a teljes képet nézve a 400-asok közül eddig ez a legjobb iteráció, bár igy is kell neki az EQ, azzal lesz igazán jó a hangja. Előrelépés a szérián belül, sikerült eltüntetni a korábbi 400-asokra jellemző ideges, grízes magastartományt, de még mindig nagy a különbség, ha feltesz az ember utána egy Sundara-t, vagy HD6x0-t.

Ha zártak is szóba jöhetnek valakinél, akkor még csak azt sem mondanám, hogy jó vétel, még egy CAL! hangja is jobban egyben van...

[ Szerkesztve ]

(#98952) Ba cy lus válasza Sinesol (#98951) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Aztán mitől egyértelmű a mélyhiány? Tök kiegyensúlyozott az egész hangkép még a kis magaskiemelés ellenére is.
Ha ez mélyhiányos, a HD650, HD660S mi?
Komolyan lassan ott tartunk, hogy csak a Superlux HD330-féle tónus nem basszushiányos. Ez egy vicc.

A közép természetesen nem olyan jó, mint pl. a HE560 esetén, de azért mosottnak semmiképp sem nevezném. Vagy ha ez már mosottnak számít, a HD650, HD660S sem kevésbé az.

Hát valószínűleg itt az történt, hogy egy neutrális és a "6-os" Sennheisereknél tisztább és transzparensebb hangú fejhallgató visszaadta a forrásod, erősítőd gyengeségét. Ezért preferálod a Sennit, mert ápol és eltakar. Miközben persze abból is többet ki lehet hozni.

(#98953) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Amúgy frequency response helyett nyugodtan lehet nézni step response-t is: gyönyörűen megmutatja, hogy a HE400SE nem kimondottan számít mélydeficitesnek.

És akkor a HD660S esetén ugyanez:

Akkor remélem, ezek után a méréspárti uraság is belátja, hogy érzéki csalódás mondatta csak vele. :P

[ Szerkesztve ]

(#98954) zolee3000 válasza Sinesol (#98933) üzenetére


zolee3000
tag

Azt, hogy egy fejhallgató "könnyen" vagy "nehezen hajtható", miből lehet tudni? Van olyan specifikációs mutató, ami ezt sejteti vagy ez csak tapasztalat alapján ill. célzott mérésekből (tesztekből) derül ki? Az világos, hogy nincs (feltétlenül/kizárólag) direkt összefüggésben az impedenciával.

Közben kvázi elhatároztam, hogy nem kockáztatom a jószomszédi viszonyt a nyitott fejesekkel, hanem maradok a zártaknál. A 130/150k-ig nézegetve (igaz jobb lenne 100k alatt kihozni :B ) csak elvétve futottam bele 40 Ohm-nál nagyobb impedenciájú modellbe, így szvsz ezek meghajtásával nem lesz gondom, pláne ha majd beruházok egy erősítőbe is.

Amin viszont csodálkozom, hogy a gamer headset-ek között (első körben ugye azok között nézelődtem, mivel alapvetően PC mellé és játékra lenne használva) sokkal nagyobb arányban látok 110-120 dB érékenységű modelleket, mint az elvileg komolyabb stereo fejesek között. Nagyon leegyszerűsítve ez jelentheti azt, hogy ezek könnyebben hajthatók, hangerő szempontjából (ami nekem elsődleges) nagyobb tartalékkal rendelkezők, ergo arra, amire én használnám (játék és nem zenehallgatás) jobban megérnék?

Elnézést, tudom, hogy sok butaságot kérdezek, de próbálok rendet tenni a fejemben, valamilyen módon megkönnyíteni a választást a roppant nagy kínálkatból, ahelyett hogy pusztán csak az ár-kinézet alapján választanék fejest (ha már a próbálgatása nincs lehetőségem).
Többen ajánlották pl. egyöntetűen a Beyerdynamic DT 770 (Pro)-t a (a 80 Ohmoss változatot) a másik topicban, és az előzetes tájékozódás alapján nekem is eleve a potenciális jelöltek között volt. De van valami objektív érv, ami emellett szól pl. egy Audio-Technica ATH-M50X-el szemben? A fentebb ajánlott AKG K371-nek pedig gondolom a 114dB-es érzékenység az "ütőkártyája".

[ Szerkesztve ]

(#98955) HELLAFLUSH válasza zolee3000 (#98954) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Ha fontos számodra az időtállóság akkor maradnék a Beyernél, sajnos az M50x-ről pár év alatt lepörög a műbőr és a gyári fülpárnája is kényelmetlen szerintem. [link]
Az AKG K371 pedig törni szokott [link] (azt viszont nem tudom, hogy a gyártó javította-e már ezt a típus hibát).

(#98956) freaghill


freaghill
őstag

Sziasztok!

Volt korábban nekem egy Shure SRH440 fejhallgatóm. Nagyon szerettem, mert zenét hallgatva lehetett külön-külön tisztán hallani minden egyes komponenst (pl. hallani lehetett külön a zongorát, külön a gitárt, kis túlzással hallottad melyik milyen messze van).

Szeretnék vásárolni ismét egy ugyanilyen jellegű fejhallgatót.
Mit ajánlanátok?
Gondoltam, hogy akkor kicsit többet adnék ki érte és vennék egy Shure SRH840. Ez is egy ilyen típusú fejhallgató, amit az SRH440-ben megszerettem? Megéri a felárat az SRH440-hez képest?

Köszi előre is! :R

(#98957) Gzula[HUN] válasza freaghill (#98956) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Azóta már történt egy generáció váltás, bejöttek az "A" végződésű típusok (440A, 840A). Ezek valamivel melegebb karakterű fejesek, mint a 440-es, de ugyanúgy ajánlottak. Érdemes volna ránézned a Takstar Pro82-re és az AKG K361-re is.

Meg aztán most mindegyikért "kicsit többet" fogsz adni, még ugyanzért az ugyanolyan fejesért is.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#98958) freaghill válasza Gzula[HUN] (#98957) üzenetére


freaghill
őstag

Ahogy most olvasom más fórumokon erősen ajánlott a 840A-hoz egy erősítő, nélküle nincs nagy különbség a 440A-hoz képest. Ha mindkettőt kell venni akkor az már nem fér bele nekem a költségbe.
Az AKG amit említettél egész szimpatikus, úgy gondolom el kell döntsem akkor most, hogy 440A vagy K361. Nincs nagy különbség a kettő között árban.

(#98959) btraven válasza HELLAFLUSH (#98948) üzenetére


btraven
őstag

Mindenesetre egy üdítő kivétel a tengernyi
- Egy kiváló fejes - a mellékelt linken vedd meg!
- Egy újabb kiváló fejes - a mellékelt linken vedd meg!
- Egy még újabb kiváló fejes - a mellékelt linken vedd meg!
YT csatorna között. :R

(#98960) Ba cy lus válasza btraven (#98959) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ugyanolyan rossz, mert objektivitáshoz ennek sem sok köze van. :N

(#98961) Sinesol válasza zolee3000 (#98954) üzenetére


Sinesol
veterán

Az érzékenység mutatja meg, hogy mennyire könnyen hajtható egy fejes, általában ott azt adják meg, hogy 1mW mellett mekkora hangerőre képes, plusz árnyalja a képet valamelyest az impedancia is, adott erősítő nem ugyanúgy teljesít különféle impedanciás terhelésekkel.

Gamer fejeseknél általában magas az érzékenység és alacsony az impedancia, mivel ezek többnyire sima pc, vagy konzol melletti használatra vannak tervezve, míg sok régebbi hifi fejesnél ez kevésbé volt szempont, mivel többnyire volt külső erősítő. Mostanában viszont már bőven vannak könnyen hajtható hifis fejesek is, egyre inkább trend, hogy alacsony impedanciás, magas érzékenységű modelleket gyártanak, hogy akár hordozható eszközökről is használhatóak legyenek.

[ Szerkesztve ]

(#98962) Ba cy lus válasza HELLAFLUSH (#98955) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az a helyzet, hogy idővel - ami nem olyan sok - a Beyerről is lejön a műbőr, a pántjáról. Legalábbis az Edition verzióról. Nekem volt vele egyéb bajom is, szerencsére még garanciális időn belül. A látszat csalóka. Annyi előnyük van, hogy minden alkatrészük pótolható.
Illetve jómagam a DT770-t mindig hangosabban hallgattam, mint amennyire az érzékenysége indokolná. A háttérben lévő középtartomány miatt.

[ Szerkesztve ]

(#98963) Gzula[HUN] válasza HELLAFLUSH (#98955) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Beyer driver hibáról meg többet hallani a fórumban, mint az összes többiről együtt.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#98964) zolee3000 válasza Sinesol (#98961) üzenetére


zolee3000
tag

Világos. Köszönöm.

@#98955 HELLAFLUSH + #98962 Ba cy lus + #98963 Gzula[HUN]
A tartóssággal kapcsolatban nincsenek illúzióim. Sajnos ilyen világot élünk. Kis túlzással: "a jótállási időt bírja ki, aztán kuka". Persze tisztelet a kivételnek, de már az a ritkább.

Egyébként rövidre zárva a dolgot, mert már zsong a fejem, és végigpróbálgatás nélkül úgyse leszek már okosabb, szerintem bepróbálkozok egy ATH fejessel, remélve, hogy nagyon nem nyúlhatok mellé. Az MSR7b-re és az M70x-re szűkítettem a kört. Ezekkel van tapasztalatotok, hogy hangzásban mi a fő különbség köztük meg úgy általában mi jellemzi őket: kiegyenlített hangkép/erős basszus/magas kiemelések etc.?

A másik szempont, ami bejött a képbe, hogy, bár alapvetően a PC mellett lenne használva, ha már ennyit költök fejhallgatóra, jó lenne, ha alkalomadtán utazáskor is tudnám használni (pl. egy hosszabb vonatúton). A 35/44 Ohm-os impedencia alapján (bár tudom, hogy ez nem csak ettől függ) talán még egy mobiltelefon is elboldogulna velük (úgy-ahogy). Amiatt is jutott eszembe, mert a gyártó az MSR7b-t többek között a hordozhatósággal is promózza, de az M70x nekem erősebb konstrukciónak, "kevésbé múanyagosnak" tűnik. Összehajtani amúgy egyiket sem lehet, csak a kagylókat elforgatni.
Szerinetek be lehet vállalni utazáshoz is ezeket vagy már túl böszmék ehhez (zavaró lenne/hülyén néznék ki bennük)?

[ Szerkesztve ]

(#98965) Dorien válasza zolee3000 (#98964) üzenetére


Dorien
veterán

Itt a srácok M50x-et viselnek: [link] [link] Az M70x is ilyesmi konstrukció. Olyan nagyon nem szokták szeretni a hangját... Én inkább az MSR7 / MSR7b felé terelnélek.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#98966) niof válasza zolee3000 (#98964) üzenetére


niof
addikt

Ez egyéni ízlés kérdése. Én néhány hónapig tömegközlekedtem egy Sony MDR-V700DJ-vel anno, utána meg egy Allen & Heath XONE XD-53-al, és kaptam fura tekinteteket. Jó, persze, ez vidéken nem volt mindennapos látvány, mondjuk 15-16 évvel ezelőtt. Azóta már sokkal többen hordanak ilyesmit, nem annyira fura, mint akkor volt. Kicsinek nem kicsi egyik sem. Igazából rajtad múlik, hogy bevállalod e. Mert azért baromi nagy helyet is foglalnak ezek, és nem olyan poén rakosgatni a táskában, vagy egyszerűen a nyakadba ejteni, ha épp valamiért le kell venni. De szerintem ezt te is meg fogod tapasztalni.
Ha mindenképp utazáshoz is akarsz fejest hurcolni, inkább egy supra-auralt keress a feladatra, vagy egy fülest.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98967) Polllen válasza niof (#98966) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én autóval járok dolgozni, de így is utáltam a fejest hurcolni, inkább a fiókban hagytam mindig.

Most úgy néz ki be kell majd járnom fixen pár napot, de már sharedesk van, uh erősen nézegetem az iemeket.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#98968) niof válasza Polllen (#98967) üzenetére


niof
addikt

Én vegyesen használtam kb. 20 évig fejest/fülest. Aztán sokszor begyulladt a fülem, hiába tisztítottam rendszeresen a füleseket. Így idővel maradtak a fejesek. Néha elkap a láz, hogy kéne egy jó iem, de már egyre hamarabb elmúlik, ahogy telik az idő. Részint marha drága játék az is, másrészt meg már én is autóval járok melózni, így gyakorlatilag csak lenne, de minek.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98969) gianni85 válasza niof (#98968) üzenetére


gianni85
veterán

Megfelelő méretű/anyagú aftermarket illesztékkel (kinek a szilikon kinek a szivacs jön jobban be) és rendszeres fültisztítás mellett (spray-vel, nem piszkával!) nem kellene problémát okoznia. Elég elhanyagolható lehet azok aránya akinek ténylegesen gondot okoznak a fülbe dugott illesztékek. Diszkomfort is jelentősen csökkenthető a megfelelő illesztékkel, van , hogy alig érzékelem, hogy valami a fülemben van. Mondjuk megtalálni az igazit elég macerás lehet és nem is olyan olcsóak a jó minőségű cuccok. Mindenesetre nálam lakáson kívül csak iem jöhet szóba… manapság fedél alatt is, ha mozgásban vagyok.

(#98970) -NoVa- válasza gianni85 (#98969) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hasonlóképp, megfejelve a meleggel a fejhallgató nálam téli műfaj. Az IEM dominál kint és melóban, ahol izoláció kell, otthon meg earbud. Egy jól hangolt rendesen meghahjtott 300 Ohmos VE Zen Lite Vita nálam kiváltotta és felülmúlta a HD580-at.

(#98971) phoenix1989


phoenix1989
őstag

Ma meg érkezett a oneodio pro 30. első ránézésre fura mert a superlux hd662 evo hoz képest azért kisesebb, a doboza se túl nagy és itt nem kapsz extra párnát. hangzásra nagy bajom nincs vele kicsit erős talán a mély vagy erősebb mint a 662 nél bár azt meg már rég nem használtam igy emlékezetből úgy tűnik.a másik hogy állandóan ki akar esni a kezemből mert nyeklik nyaklik minden felé és eléggé érződik és hallani is közben a műanyagot. ebben a 662 szerintem jobb volt. kényelmi szempontból elsőre azt mondom hogy nagyon kényelmes, de majd hosszú távon kiváncsi leszek fáj e majd a fülem mint a 662 nél. köszönöm az ajánlást végső soron első benyomásra nem rossz. :R

(#98972) szaki58


szaki58
aktív tag

Nagyon gondolkodom én is egy jó fülesben, mert a fejhallgató párnán egy kínszenvedés. Még nem tudom , hogy melyik lesz, csak a hangját tudom, hogy mi kellene. Szóval feltettem a fejhallgatót az ágyban, és mint Krisztus a keresztfán, ki voltam feszítve. Se jobbra, se balra...
Ezért agyalok egy jó agyba dugóson. Nekem is problémám akadt az illesztékkel. Kínából rendeltem azt a bekanyarodós fajtát, az jó lett, de pontosan kell beilleszteni, hogy basszus legyen. Nem váltja ki a nagyot, de ha jó eredménnyel utánozza, nagyon elégedett leszek.

(#98973) -NoVa- válasza szaki58 (#98972) üzenetére


-NoVa-
őstag

Oldalfekvés IEM-mel sem egyértelmű. Tripowin Mele, Shuoer S12, Tin P1, Tanchjim Oxygen, ezekkel tudok oldalra feküdni anélkül, hogy a hangjuk vagy a kényelmük változna. Sokkal hosszabb a lista, amikkel nem. Earbudnál meg minimál komfort eltérések akadnak a különböző formákkal, de ennyi.

(#98974) zolee3000 válasza niof (#98966) üzenetére


zolee3000
tag

Világos. Én nem is az utcán/helyi érdekű közlekedésben viselném, inkább csak alkalmi jelleggel egy-egy hosszabb vonat- vagy távolsági buszos utazás alkalmával. Ilyen eleve ritkán van, mert amúgy 99%-ban én is kocsival megyek mindenhová. Szóval külön erre a célra biztosan nem költenék pénzt egy kisebb (esetleg vezeték nélküli) fejesre/fülesre. Inkább csak az érdekelt, szerintetek mennyire ördögtől való ötlet, egy ilyen kaliberű (méretű) fejhallgató nem otthoni/stúdióbeli használata. :-)

[ Szerkesztve ]

(#98975) s4tch válasza szaki58 (#98972) üzenetére


s4tch
veterán

Én is csak alváshoz, illetve évi 1-2 alkalommal utazáshoz használok fülhallgatót. Ha teheted, mindenképp próbáld ki vétel előtt, hogy mennyire zavaró a füles oldalfekvésben. Én találomra vettem általában az iemeket, és ahogy Nova is írja, egyáltalán nem garantált, hogy beletrafál az ember. Pl. ott volt a Massdrop EDC3, ami hangra mocskosul tetszett, de oldalfekvésben egy pár mm2-es ponton kellemetlenül szétnyomta a fülkagylómat, ezért fájó szívvel eladtam.

Illesztéket lehet addig cserélgetni, amíg nem találsz megfelelőt. A külső héj viszont nagyjából adott, azzal nehéz mit kezdeni, ha nem passzol.

(#98976) szaki58 válasza s4tch (#98975) üzenetére


szaki58
aktív tag

Bocsánat, nem írtam, de van tapasztalatom egy olcsó fülessel: Revonext QT2S. Kényelmes az ágyban, semmi gondom nincs vele fekvés és forgolódás közben. Ez most is meg van.

[ Szerkesztve ]

(#98977) s4tch válasza szaki58 (#98976) üzenetére


s4tch
veterán

Klassz, de pont azt mondjuk, hogy iem és iem között is lehet különbség. Visszaküldési lehetőség vagy próba nélkül lutri lesz a vétel, nagyon kevés az annyira apró füles, amelyik a döntő többség számára borítékolhatóan kényelmes lesz fekvés közben is (pl. Hifiman RE400, az elveszik mindenki fülében, és illesztéket sem nehéz hozzá találni).

Mondjuk lehet, hogy neked mákod lesz: ez a Revonext méretesnek tűnik, úgyhogy ha ez megfelel, akkor lehet, hogy bővebb számodra a merítés, mint mondjuk Novának.

(#98978) zolee3000 válasza Dorien (#98965) üzenetére


zolee3000
tag

Egyébként számomra meglepő, hogy olyan tapasztalatokkal találkoztam, hogy egy azonos széria tagjai nem feltétlenül azonosan vannak "hangolva", így pl. az M50X és az M70X karakerisztikája sem feltétlenül hasonló. Utóbbirról kevesebb beszámolót találtam, de valóban inkább túl semlegesnek találták, nem annyira hagyott mély nyomot senkiben, ahogy írtad is. Az 50-es viszont markánsabb, ha másban nem basszusban. Mondjuk ez számomra inkább hátrány lenne, míg a "száraz", "fantáziátlan" hang nekem nem feltétlenül az (lévén kevesebb zenehallgatás, inkább játék, YT, egyszóval általános PC-s felhasználás).

(#98979) szaki58 válasza s4tch (#98977) üzenetére


szaki58
aktív tag

RE400! Hah! Most vettem egy EF 400-at (DAC+Erősítő). Csúcs, de erről majd később részletesen. Az RE 400-at nem ismerem, de azonnal utána fogok nézni, hogy mit mondanak róla.
A lényeg azért a hang minőségén van, és úgy tűnik, hogy az átlag fülesek nem okoznak fekvési gondot.
Szemeztem a tesztek alapján az Oriolus Isabellae fülhallgatóval. Egy éppen elfogadható ár, és nekem tetsző hangleírás. De ki tudja, tényleg, meghallgatás kötelező. De hogyan?

(#98980) niof válasza gianni85 (#98969) üzenetére


niof
addikt

Hidd el, hogy megfelelően tartottam tisztán, egyszerűen érzékeny vagyok rá. Amúgy legalább 40 féle illesztéket próbáltam, kínai ebay típusoktól a hibrid Symbio-ig. Az összessel az volt a gond, hogy az egyik fülemben megállt, a másikból kiesett/kimozdult. Persze el lehetett volna menni a custom iem-ek irányába, de annyit meg nem áldozok rá.
A legjobb illeszték a saját készítésű, egy műanyag csőből és munkavédelmi füldugóból eszkábált megoldás volt, csak azt minden másnap cserélni kellett. Hasonló, mint a Shure szivacsos megoldása, csak az mondjuk bírta egy hétig, és baromi drága belőle egy szett. A Symbio volt talán a dobogó harmadik fokán, de azt is igazgatni kellett állandóan.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98981) s4tch válasza niof (#98980) üzenetére


s4tch
veterán

Ha nem egyforma méretű a két hallójáratod, akkor érdemes kipróbálni ugyanannak a szettnek a két különböző méretét (pl. bal fülbe Symbio M, jobb fülbe Symbio S). Nekem szerencsére nincs ilyen problémám, de a head-fi-n emlékszem arcokra, akik így oldották meg a problémát ciem nélkül.

(#98982) niof válasza s4tch (#98981) üzenetére


niof
addikt

De nem ám! Mikor a zajvédő füldugókat csináltattam, akkor a jobb oldalnál meg is jegyezte a hölgy, aki a mintát vette, hogy sokkal szükebb, mint a másik. Amúgy ez a keresztbe próbálgatás már megvolt jóval előtte, mert magam is hamar rájöttem, hogy eltérő a két oldal.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#98983) szaki58 válasza s4tch (#98981) üzenetére


szaki58
aktív tag

Jó ötlet. Szerintem nálam is ez áll fönt. Nem is gondoltam a csere-berére.

(#98984) Remus389 válasza niof (#98968) üzenetére


Remus389
veterán

Aztán sokszor begyulladt a fülem, hiába tisztítottam rendszeresen a füleseket.

Earbud-dal nincs ilyen gond. Ajánlom kezdésnek a VE Monk Plus Earbuds-okat, olcsók és jók.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#98985) Tulku válasza niof (#98980) üzenetére


Tulku
veterán

CIEM...
oldalfekvésre, izolációra is...
Ezen kívül rendkívül testre szabható, ha megszokod, nem lesz már univerzális IEM-ed...

(#98986) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Amazon.fr-on megint 99€ az X2HR és 80€ a HD599SE.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#98987) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
őstag

Egész idáig azt hittem, hogy az erősítőm potija a rossz vagy az egyik fülem romlott amióta meg van a HE400SE mert az egyik oldal egy lehelettel halkabbnak tűnt...de hát beszéljenek inkább a képek, hogy miért...
"Hifiman QC problem solved":DDD
Akár csak a HE400i 2020-nál: [link]
1.kép: bal oldal
2.kép: jobb oldal
3.kép: javítva

[ Szerkesztve ]

(#98988) Tulku válasza HELLAFLUSH (#98987) üzenetére


Tulku
veterán

Csi Jing Pingnek rossz napja volt...lehet összeveszett Csu Li Pengggel...

(#98989) HELLAFLUSH válasza Tulku (#98988) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Az meglehet, de akár azt is el tudom képzelni, hogy műszak vége volt és siettett, hogy meglegyen a darabszám.:DDD

(#98990) btraven válasza HELLAFLUSH (#98987) üzenetére


btraven
őstag

Lehetséges hogy az stealth vezeték, nem szól bele a hangba. :)

[ Szerkesztve ]

(#98991) HUNNIA1920 válasza HELLAFLUSH (#98987) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Na ezért se vennék közel 3 millióért Hifiman-t, de még 1 milláért sem. A minőség nem az erősségük.

Jöhetnek a kötekedő kommentek. :D

Előtte azért leírom, hogy személy szerint nekem is volt gondom a márkàval, tehát nem olvastam valahol valakitől.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98992) btraven válasza HUNNIA1920 (#98991) üzenetére


btraven
őstag

Az kemény lenne ha egy Susvarában is ilyen összegányolt forrasztás lenne.

(#98993) szaki58 válasza HUNNIA1920 (#98991) üzenetére


szaki58
aktív tag

Az autószerelő ismerősöm azt mondja, hogy a BMW egy rakás ... Pedig az egy márka.
Az én Hifimanom hibátlan, minőségi termék. Nagyon szeretem.

(#98994) -NoVa- válasza szaki58 (#98993) üzenetére


-NoVa-
őstag

1: A BMW egy rakás szar, de nagyon nagyon sokat hozzájárulnak a tulajdonosok az elhanyagolással, csak mellé jön a túltolt komplexitás és a technika feszegetése néhol az üzemórás határok közelébe. Kényes műszer, fölösleges rétegigény, de divatcikk is, így többen vesznek mint ahányan rendesen üzemeltetnék. Alap.

2: A legtöbb Chifi termék óriási QC szórással készül. A tiéd hibátlan, meg még jut rá sok másik is, de akadnak gyártók 20-30% selejtaránnyal is. 2-3% körül már nagyon büszkélkednek a kínaiak.

(#98995) bala6120


bala6120
senior tag

SUNDARA Closed-Back

[ Szerkesztve ]

(#98996) HUNNIA1920 válasza szaki58 (#98993) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nem a BMW egy rakás sz*r, hanem akik vezetik, legalábbis nagy részük.

Én azért kíváncsi lennék, hogy egy Hifiman 10 év után mennyire marad használható állapotú, anélkül, hogy egy csomó része ki lenne cserélve. Igaz drága Hifiman-em nem volt, de a 400S, Edition XS-nél lehet látni, hogy nem az örökké valóság +1 év volt a tervezők előtt. Számomra pl. egy Beyedynamic vagy Sennheiser inkább fordít kellő figyelmet a minőségre (tartósságra). Ezt a gyenge minőséget próbálja a Hifiman az árral ellensúlyozni, amivel nincs is baj, ha az ember együtt tud élni a "ketyegő bomba" gondolatával. Én nálam egy fejesnél elsődleges szempont, hogy mennyire tartós, főleg, ha egy kisebb vagyonba kerül. A 400S esetében még annyira nem is vészes a gyatrán ráfújt festék, a viszonylag hamar szét menő fülpárna és fejpánt "bőr" vagy a meghibásodó driver. Utóbbit sikerült nekem is megtapasztalni, igaz azóta semmi gondom vele, miután újra cserélték. Pár éve ez nem volt ritka.

Szerk.: persze sok múlik azon is, hogy ki hogy bánik vele, ahogy egy autó esetében is.

[ Szerkesztve ]

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#98997) Ba cy lus válasza HUNNIA1920 (#98996) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Mert a Beyerdynamic, Sennheiser kibír 10+ évet hiba nélkül? Hát nem igazán. És akkor még ár-érték arányban is elmaradnak.

(#98998) John D'oh


John D'oh
aktív tag

Sziasztok!

Különösen magas igények nélkül mennyire lenne jó választás egy HyperX Cloud II Gaming 18 ezerért játékra ? Mikrofon része tudom, hogy gyagyi, de azt nem is használnám. Elsősorban az érdekelne, hogy ezért az árért vagy egy picivel többért kapok e jobb hangzásút/anyagminőségűt.

Köszi! :R

(#98999) Remus389 válasza Ba cy lus (#98997) üzenetére


Remus389
veterán

Mert a Beyerdynamic, Sennheiser kibír 10+ évet hiba nélkül?

Pedig de, nem egy helyen olvastam '97-ben vásárolt HD600-zasról, aminek csak a párnáját kellett kicserélni, vagy 70-es, 80-as évekbeli Beyer-ekről. A HD800-zasok is jól bírják a 10+ évesek is.

Általában amúgy a planárok nem olyan hosszú életűek mint a dinamikusok.

És akkor még ár-érték arányban is elmaradnak.

Ez attól függ, nem minden esetben igaz. Van olyan kategória ahol a Hifiman nem annyira éri meg, vagy nem egyértelműen. Pláne ha a Hifiman mondjuk 3-4 év elteltével tönkremegy, akkor az (egyébként magas) használt árát elbukod.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#99000) HUNNIA1920 válasza Ba cy lus (#98997) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

10+ évet azt nem tudom, de a DT990Pro-m pár év után is olyan állapotú volt, mint amikor vettem. Haver HD555-öse, ami ugye szeret elrepedni, már vagy 15 éve használja. Persze a pánt ott is elrepedt, de a mai napig szép állapotú. Túl sok lehasznált, meghibásodó HD600-ast se láttam még.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.