Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Gzula[HUN] #98800 üzenetére
Javítok, úgy értelmezem, hogy a vokál fátylas, nem a gitár. "Mintha egy lepel lenne köztem, és Tankian között"
-
Ba cy lus
addikt
válasz Gzula[HUN] #98800 üzenetére
A Shure is felült a trendvonatra. Pedig a sima SRH440 egy valódi kuriózum volt a 100k alatti zártak közt a neutrális hangjával. Nem az a baj, hogy kijöttek valami mással, hanem hogy eközben a régi 440, 840 eltűnik a piacról, pedig elég lett volna csak a pánttal kezdeniük valamit, az új jövevények meg kaptak volna más számozást, aztán kész.
-
macman507
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #98787 üzenetére
Végigpróbálok pár gamer ( ) fejest amit korábban kinéztem már, de ezzel én is szemeztem.
Kb. 30 ezerig nézelődök amúgy, többet most nem akarok rászánni, ugyanolyat meg nem fogok sajnos venni, mert 38 ezer körül van most.. én meg még 26-ért vettem kb 2 éve, azért nem őrültem meg Kicsit erős ár úgy, hogy kb 1,5 évig jó.Itt is megkérdezem, hátha valaki tudja mi történik.
Az a gondom, hogy az új fejhallgatónál olyan mintha a hangerő nem maradna állandó. Nagy eltérések vannak Youtube/játék, stb között és videó közben is. Itt bővebben leírtam mi a probléma.
Korábban ilyet még egy fejhallgatóval se tapasztaltam. Ugye arról nem lehet szó, hogy az MH752-be egy kompresszor volt beleépítve?1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
btraven
őstag
válasz fattyu #56512 üzenetére
A Fostex T40rp MK3 mennyire szigeteli a kinti zajokat?
emiki6:
"A planár hangzását még szoknom kell, ugyanis sok minden máshogy érződik rajta. Mikor megpendítenek egy húrt és érzem, hogy "egy felület" jön rezgésbe a fülem mellett, az szokatlan, de nem rossz élmény."Na erre lennék én is kíváncsi. Kipróbálni egy planárt.
-
btraven
őstag
válasz btraven #98805 üzenetére
Ahogy megkérdezem, rögtön találok is választ rá a neten.
Eleve van egy rés a fejes meg a párna között (jobb oldali fejes az mk3, balra az mk2). Mint a megboldogult Panasonic-on. Hangszigetelés nulla körül járhat. Persze le lehetne ragasztani..
Egyébként a nyitott fejeseim még fel is erősítik a kinti hangokat, például a ventilátor zúgást.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #98808 üzenetére
Értem, egyébként bizonyos párnákat így teljesen rá is lehet húzni:
[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Gzula[HUN] #98801 üzenetére
Igen. Jól érted. De ennyi igazából, és mint írtam, csak side-by-side hallom. Amúgy, ha hallgatom simán akkor nem veszem észre.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #98809 üzenetére
A Brainwavz round párnáját tudtam csak így rárakni pl. a TAD-500-asra, mert vágni kellett volna a belső rész "húsából", és nem akartam szétcseszi. "Szerencsére" szétmálott magától is, nem kellett segíteni hozzá (3 hónapja varrónőnél van ). Attól még szerintem igénytelen megoldás.
DE!
A ragasztott párnájú fejeseknél van probléma, ott tudod ezt a fajta megoldást alkalmazni (pl. Fidelio X1, vagy az old school Gibson féle X2). Cserébe még egy lyukat is fúrhatsz rá, hogy a jack dugót a kagylóba be tudd dugni.
Vagy marad szop@s. Pl. az EAH-820-asomon első körben csak így tudtam megoldni, de rávettem magam, és ráraktam úgy az M40X párnát, hogy a kagyló elülső részére felhelyeztem először a párnát, majd utána csavaroztam össze. Ez lett a vége. -
Vagany
őstag
Sziasztok, segítségeteket kérném.
Nemrég minden előjel nélkül tönkrement a HyperX cloud core (még az első alap 7.1 nélküli) fejhallgatóm. A bal hangszórója teljesen néma. Nagyon meg voltam elégedve vele eddig, ezért a hyperx-ek között nézelődtem, 2 kiszemelt van:
[HyperX Cloud Alpha]
[HyperX Cloud Alpha S]A 7.1 nem izgat nagyon, de mivel 2 ezerrel több csak az alpha S, annyit azért megérhet csak a plusz fülpárna is, gondolom maga a fejes ugyanaz, bár az S-en még van valami passziv bass csúszka is, de nem tudom ez előny vagy hátrány . Az utóbbi időben viszont hallottam rosszakat a hyperx-ről, ha jól értettem mióta a HP átvette, romlott a minőség. Nem tudom ez mennyire valós.
Ha ezek nem jók, azért leírom a szempontokat is hátha tudtok ajánlani jobbat1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zene és játék (mikrofont szeretnék, de a levehetős a legjobb)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30.000
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt, de lehet nyitott is
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Mivel zene is lesz a kiegyensúlyozott a legjobb, minden tartomány hallható legyen, amúgy főleg rock, heavy metalt hallgatok, ha ez számít
8.) Honnan vásárolnál? Mindegy
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC - Sound Blaster Audigy 5 és telefon (mp3, flac, spotify)
Köszi mindenkinek, aki elolvasta-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Vagany #98814 üzenetére
Egyébként a "sima" Alpha-hoz csak egy hangerő állítós kábel jár, ami idő előtt be szokott dögleni. Cserélhető vezeték, de kell is. Szerintem is megér plusz 1-2 ezer Ft-ot a plusz párna, meg a plusz DAC is, amit az S-hez adnak. Hangban állítólag egy hangyányit viszont jobb a sima verzió, lehet a "bass állító pöcök" miatt.
-
Vagany
őstag
válasz Gzula[HUN] #98817 üzenetére
Köszi a választ, nem egyszerű a döntés és újabb versenyző(k) is felmerült(ek): Razer Kraken, Razer Kraken Tournament.
Átnézek a gémer fejhallgatósokhoz .-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
niof
addikt
Annyit olvastam mostanság róla, itt és máshol, hogy elkezdtem nézegetni planár fejeseket. Egyelőre le vagyok ragadva a technikai részleteknél, és egy fontos dolgot nem látok. A működési elvet értem természetesen, de azt nem látom, hogy hogyan van biztosítva a membránnak a szabad mozgás? A talált képek alapján nem egyértelmű számomra. Ha ez egy függesztett fólia, rugalmas szegélyek nélkül, az nem korlátozza a működésüket? Nem világos...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
PyCos
tag
Sziasztok.
Kis tanácsot és tippet szeretnék kérdezni.
Egy régi AKG K44 fejest cserélnék (akkor a budget kategória miatt választottam, de ~10év után már nagyon nyekereg a műanyag és a párnája is kemény - nyomja a fülem, összeségében viszont szerettem és könnyű és jól beállítható volt a fejemre.) - lépnék előre.Meghajtása és mire kellene: Asus Xonar AE hangkari,
zene: rock és metal + jazz, és néha kis lövöldözés és játék.
Napok óta a fórumot olvasva megállapodnék az AudioTechnika AT-AVC500-nál.
(esetleg HyperX Alpha S még versenyző)
Tudnátok némi tippet adni, hogy melyik ideálisabb ?
Még két kérdés:
1)fülpárnát honnan tudnék at AT-AVC500-ra rendelni - szeretném nem bőrrel használni a nyári idényben.2) Milyen hosszabítóval vagy új kábellel lehetséges Alpha S -t 3 méter körülire hosszabítani ? (nem USB összeköttetésnél, tehát jack 3.5mm és a mikrofont is átvigye)
Köszönöm. Üdv, TomiA térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
-
Gzula[HUN]
őstag
Elvileg az AVC-500-asra is jó a HyperX cloud párna. Mérget nem vennék rá, de nagy összegben mernék fogadni. A "féltestvérén" a TAD-500-ason ÍGY NÉZ KI.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Nem kell nagy utat megtennie, gyakorlatilag egy megfeszített vitorla meg egy hatalmas lecsavarozott fémlap is kiváló membrán megfelelő erőhatásokra. Épp emiatt megosztó a planar. Elképesztően gyors tud lenni és pontos, de ha valaki pl old-school hip hop -ot vagy hasonló műfajt hallgat sokat, és igényli a nagy lomha subládák által megmozgatott levegő érzetét, és a nyomatékos subbasszust, na azt kevesebb planar tudja. Akad azért, nem digitális a skála, és sokat fejlődött az anyaghasználat is. Ki mire fókuszál zenehallgatáskor.
-
niof
addikt
válasz -NoVa- #98824 üzenetére
Megmondom őszintén, egy kicsit kalandoznék, mert már ezer éve nem volt a fejemen más a Sennheisereken kívül, valamint a planár mindig is érdekelt, csak sosem jutottam el odáig, hogy áldozzak is rá. Konkrétan amit leírsz, az az egy dolog tart vissza, mert bár nem RAP-et, de mélyekben gazdag zenéket hallgatok főleg. És ha alul soványka, hiába gyors meg részletes. Nekem kell bele a test is, attól lesz kerek egész. De a hangya elindult...
-
-NoVa-
addikt
Komplex ez is. Aztán a legjobb, legerősebb, és áthatóbb basszus, amit valaha hallottam, és mások szerint hasonlóképp, az pont egy planar IEM-ből jön, most meg épp egy szóló armatúrás füles ad a fülemben kellemes testes mélyet, aminek aztán végképp kevés a levegőmegmozgató ereje. Ki kell próbálni, addig úgysem tudod, neked tetszik-e.
-
fericske
addikt
Lcd2 classic nyitott felé hangyázz.
Könnyen hajtható, nem úgy mint az eredeti lcd2, viszont nagyon hasonló a hangzása, mélymeleg, vaskos. Már a dapommal is jól adta.
Olcsóbban nem jut eszembe olyan ami ilyesmi lenne.
Fostex t20-50rp nehezen hajthatóak, Hifiman-ek nem azt adják amit keresel, Verum-Sandy, meg ilyenekkel nincs tapasztalatom, de árban már közelítik az ajánlottamat, főleg használt árat. -
-
Gzula[HUN]
őstag
DROP + HIFIMAN HE-X4 PLANAR MAGNETIC HEADPHONES $89 Első rendelésre lehet még lejönne belőle 10$.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz fericske #98828 üzenetére
+1 A Sennheiser 600-asok hangzásvilágát szeretőknek jó választás az Audeze LCD-2 - 2C, ha feljebb lépéssel szeretnének planár fejesre váltani. A Sennik után beszippantó, nagyszabású, karakteres az LCD kettes hangzás, olyan, mintha a HD600, 650 főleg, 660S lenne benne összegyúrva egy Harley Davidson karburátoros motorral. Persze már akkor érezni, hogy valami más fog következni, amikor "belebújsz" az LCD-be.
-
sas55
aktív tag
Sziasztok akg k275-höz hol tudnék fülpárnát beszerezni itthon? Egy évig dobozban volt és a belső része körbe elvált.
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
bitrograde
senior tag
válasz CyberFriend #98833 üzenetére
Èn olyan gyorsan adtam el a 2C-t, hogy nagyon. És hogy õrûltem, hogy elvitték és boldogok voltak vele. Minden volt, csak nem koherens. Mintha minden zenész más szeren pörgött volna.
-
CyberFriend
tag
válasz bitrograde #98835 üzenetére
Mivel erősítetted?
-
niof
addikt
Hát most aztán kaptam ám tanácsokat!
Amúgy az olcsóság az nem lenne hátrány. Nem véletlen mondtam az AVX-es fejest. 100k-nál többet nem szánnék rá, de akkor ezek szerint ezen az áron meg "normálisat" (relatíve) nem is érdemes keresni?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Zoliee
senior tag
válasz CyberFriend #98836 üzenetére
Szerintem is válogatós egy fejes.
És nem csak az amp-ra, hanem a dac-ra is érzékeny.
Valóban könnyen hajtható, de eddig valahogy nem állt össze nálam a "kép".
Lassan 1 éve megvan, de számomra sem volt az az "igazi".
Azonban mindig éreztem, hogy van benne potenciál.
Aztán úgy néz ki, a mostani felállással már fix fejes marad, megjött a hangja. -
jippa
aktív tag
Fasza olcsó planar fejest tessék
-
niof
addikt
válasz HELLAFLUSH #98840 üzenetére
Még mindig az S.M.S.L. SP200-at használom, azzal a Sennheiser-ek mellett teljesen elégedett vagyok. Gondolom csak elég lenne ahhoz is! Azt olvasni mindenhol, hogy könnyen hajtható.
-
HELLAFLUSH
őstag
SP200 bőségesen elég.
Én jóval gyengébb teljesítményű erősítőkről hajtottam amik bőven kiszolgálták.(Topping EX5, Sabaj A10h, Microfluent)Egyébként miért nem a HE400SE-n gondolkozol?
Én tegnap rendeltem a német ebayről open boxosat és ~40-be megállt (99€) ingyenes szállítással.
Ennyiért nagyon best buy szerintem. -
Zoliee
senior tag
válasz bala6120 #98842 üzenetére
Pár hete vettem egy Focal Elear-t. Ez indította be a "lavinát".
Így már két fejesem is lett (lcd2-c a másik), amikkel nem voltam elragadtatva a tmp láncon (dac + amp).
Így aztán gondoltam változtassunk: a másodrendszerem felszámoltam, illetve a tmp dac-ot is eladtam.
Ami maradt: Windows pc-n roon core, sotm sms-200 lejátszó, rme adi-2 dac fs, tmp ant amp.
Jelenleg még ismerkedünk, de határozottan tetszik a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz HELLAFLUSH #98843 üzenetére
A HE400SE lehet világos lesz az ízlésének - gyárilag legalábbis. A 400i melegebb tőle, viszont az a szubtartományban egy kicsit kevésbé van jelen. A HE400SE ugyanakkor jóval transzparensebb, ilyen tekintetben nagyon-nagyon jó. Ja és a HE400SE-t egyértelműen nehezebb hajtani.
Különben jó mindkettő, és a 400SE-n is érdemes egy próbát tenni a Focuspad-A-val: a középtartománya sokkal szebb azzal. Nem mintha különben rossz lenne, de ez ad némi melegséget neki.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz CyberFriend #98836 üzenetére
RME ADI2, meg OTL, meg valami kis Schiit. Ez volt itthon. De nem akart összeállni.
-
fattyu
veterán
válasz bitrograde #98846 üzenetére
otl meg az éhes planar nem jó egy mondatban sem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
CyberFriend
tag
válasz bitrograde #98846 üzenetére
Az RME-vel akár jó is lehetett volna, de a DAC topikban meg írtad, hogy nem jött be a HD650, 660S hangzása, így hát a 2C sem indulhatott nálad nagy reményekkel. 650 után sokan szeretik a 2 - 2C-t, előrelépésnek élik meg (naná). Szerintem az OTL a magas feszültségével megfojtja a planár fejeseket (még az LCD 70 Ohm-ja is kevés). Lapos, egysíkú, dinamikátlan lesz a hangzásuk. Úgyhogy azzal meg esélytelen lett volna megszerettetnie magát. Egyébként egy jó szilárdtest erősítőről, például egy Lehmannaudio Linear-ról (Audeze oldalán is ajánlott) szárnyalnak az LCD-k. Persze számít a lánc erősítő előtti része is, mert ha nem jó az input, akkor oda az output.
-
bitrograde
senior tag
válasz CyberFriend #98848 üzenetére
Kapta a szeretetet a frontenden, abban nem volt hiány. Analóg tápos audio-PC volt előtte. Lehmann-klón éppen van ismerettségi körben, az tetszett a HD540-essel is. Száraz, pontos, szép hangot varázsolt belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest