Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #98195 üzenetére
Bárcsak én is úgy tudnék egy fejesemről vélekedni, mint te a HE400s-ről!
Ahogy olvastam a soraidat, arra gondoltam, hogy jobb, ha maradsz ennél, mert amit írsz, abból az érzem, hogy annyival jobbat nem fogsz találni, hogy megérje neked a többszörösét rákölteni.
Sajnos én HE400s soha nem hallottam.
Viszont örülnék neki, ha egyszer csak ellátogatnál szaki58-hoz (autóval nem is vészes neked szerintem) és meghallgatnád a HE1000SE-jét ( vagy ahogy becézik a HEKSE-t).
Mert van egy olyan gyanúm, hogy neked tetszene. Ha meg nem is annyira jönne be, legalább megírhatnád, hogy hogy viszonyul a két HM egymáshoz.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz letoltobeze #98203 üzenetére
A Clear-nél 1kHz környékén az a hupli az mi? Közvetlenül utána meg esik is mindjárt 3dB-t, biztos ami biztos...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
CyberFriend
tag
válasz letoltobeze #98184 üzenetére
A jó öreg Sennheiser HD 600 maradna.
-
bala6120
senior tag
válasz CyberFriend #98205 üzenetére
Én szerintem visszavásárolnám a HD 650-t és az maradna
-
HUNNIA1920
őstag
válasz letoltobeze #98202 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy nekem valaha ilyen drága Hifiman fejesem lesz. Az én szememben a minőség és a Hifiman nincs egy lapon. Olcsóbban még az ember elfogadja azt, hogy a kínaiak spórolnak mondjuk az anyagokon, hogy így olcsóbban tudják adni, amit feledtet a (világos) hangminőség. Viszont felsőbb szinteken, akár az Arya-tól nézve számomra ez már elfogadhatatlan. Hozzáteszem, hogy a mostani HE400S is már 3 éves és semmi baja, bár az is igaz, hogy ez is úgy jött vissza garanciális cseréből, mert az elődjénél hamar meghalt az egyik oldal.
Nem ismerem a felsőbb szériás Hifiman fejeseket (idáig csak HE400S, 400i, Edition XS volt), de ahogy olvasom, messze vannak a prémiumtól, viszont az áruk az igen csak az.Egyelőre maradok az Empyrean úton, ha sikerül találnom egyet. Pár hete lett volna egy elfogadható áron, de végül a tulaj meggondolta magát. Leírások alapján szerintem az lesz a nekem való: minőségi anyagok, kényelem, könnyen hajtható, erős mély hangok mellett visszafogott magasak. Kb. ez az ideális nekem, amíg nem öregszem annyit, hogy már ne halljam a zavaró magasakat.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
fattyu
veterán
válasz letoltobeze #98196 üzenetére
Nem szégyen. Ápoltak között vagy
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Mi a különbség a FiiO K3 és a FiiO K3S között?
Topikjában nem válaszol senki
Átmenetileg Takstar Pro 80-hoz venném, később Beyerdynamic DT 770 Pro (80 Ohm) fejhallgatóhoz kellene.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
jippa
aktív tag
válasz letoltobeze #98184 üzenetére
ez a kérdés minden, ami én nem vagyok
marad mind
-
letoltobeze
aktív tag
válasz fattyu #98209 üzenetére
Hát jó, de ez nagyon beteg lesz, és nem is tervezem mind megtartani, csak még nem tudom ki marad, és ki megy (van, amiről már tudom, hogy megy, csak még nem volt lelkierőm foglalkozni az eladással):
Takstar pro80 (ez már elég rossz állapotban van és ez is a legrégibb)
Beyer DT770 Pro 250 Ohm
Sennheiser HD600 és 650
Philips Fidelio X2HR
Fostex T40RP
AT MSR7
Ananda
Arya
Sonorous VI
Empyrean
D8000Amik jártak nálam, de már nincsenek meg:
Amiron
Sundara
AKG 612Pro
Monolith M1060C
Quad ERA-1
OneOdio
ATH-R70 X
Audeze LCD-2
(És volt még pár, aminek már a nevére se emlékszem)Amik még izgatják a fantáziámat:
HEKSE (ezt már hallottam, de nagyon keveset)
Meze Elite
Clear/Elear
ZMF Verité
És azt is szívesen meghallgatnám egyszer, hogy mit tud kihozni az Antom egy Susvara-ból, mert az eddigi fejeseket negyed hangerőnél nagyon feljebb rutkán kellett tekerni, a combosabbakat is max félig)
-
kamikaze7
tag
válasz HUNNIA1920 #98207 üzenetére
Szia. Tudnál nekem egy xs vs 400i összegezni, léci ? Mennyivel jobb?Mert gondolom, hogy az xs mindenben veri a 400i, de ténylegesen jobb, vagy csak minimálisan?Milyen a basszusa az xs nek? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz kamikaze7 #98219 üzenetére
Már legalább 3 éve volt 400i-m, de csak pár hétig, rögtön eladtam és újra vettem egy 400S-t. Nekem az 400i túl sovány volt mély hangok terén. Mikor eladtam a 400i-t, az új tulaj azt hitte hibás, hogy ilyen lapos hangú. Ezek szerint nem én vagyok süket, de az is lehet, hogy egy hibás darab volt.
A 400S után az XS előrelépés szinte minden téren, azonnal hallani, hogy egy komolyabb fejest hallgat az ember. Nyilván nem ég és föld, de az XS után a 400S egy jóval tompább, visszafogottabb hang. Szerintem simán hallani lehet, hogy nem egy kategória a kettő. A basszusa egyébként jó neki, de egyik Hifiman fejes sem egy basszus bomba, inkább a világosabb oldal felé húznak, de az XS semmiképpen sem egy vékony hangú fejes.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #98220 üzenetére
És ha az xs jobb szerinted is, akkor miért nem azt tartottad meg? Bocsi, ha már írtad, csak nem figyeltem...
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #98189 üzenetére
Final Sonorous VI = IMAX 3D
Sony MDR-Z7 = fekete-fehér artmozi
Ez utóbbit is lehet szeretni. Sokkal fedettebb, sötétebb, nyugodtabb, basshead hangzás. Ha szereted a Sony MDR-1A-t, akkor ezt is fogod, mert annál sokkal jobb fejhallgató.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Ba cy lus
addikt
Na nekem a HE400i egyáltalán nem volt sovány mélyek terén. Igaz, hogy szubtartományban nem tud akkorát ütni (nem is megy le annyira mélyre), mint pl. a HE560, de egyébként a HE400i a semlegeshez képest egy mélyközépben kiemeltebb, meleg hangú fejhallgató. A HE400SE már nem ilyen, az lineárisabb, ott némi középmagas kiemelés rondít csak be a képbe (ami a 400i-nél is adott, de jobban ellensúlyozva van az emeltebb mélyközepe miatt), de még az sem sovány mélyek terén. Ami sovány az itthoniak közül, azok a vintage Beyereim (ezek közül a DT990-emről nem nyilatkozom, mert féloldalas), különösen a DT440. Na az sovány. Ahhoz képest a HE400i valóságos bass monster.
De tudom viszonyítani a zárt dobozos hangfalamhoz is - amit ma újra hallgattam kicsit -, az is sovány mélyek terén, hiába hangfal. 50 Hz @ -3 dB, zárt doboz lévén nem esik úgy az átvitel, mint reflexesnél, de azért érezni, hogy a Hifimanek (400SE, 560) egyértelműen jobban jelen vannak 50-60 Hz alatt.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #98222 üzenetére
Az 1A-t már ritkábban veszem elő (akkor is balancedban használom), mert az am2 egy jobb hangú fejes (kevesebb, és nem ütős, de dögös mélyek, több magas, de ugyanolyan szép közép tartomány) Sajnos anyagfelhasználásra ez nem igaz
Ahogy jellemzed, nagyon jónak tűnik a FS VI. Egyelőre nincs tervben másik fejes vásárlás, de ez nagyon megmozgatta a fantáziám. Mondjuk a Z7 is
-
Sinesol
veterán
@98224Ba cy lus : Lassan már ott tartunk, hogy több mélyet ad az a He400i, mint egy szub.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #98226 üzenetére
Egymás után, ugyanarról a rendszerről tudtam meghallgatni a kettőt. Szóval nem a levegőbe beszélek. Ha jó erősítőre kerül, a DT770 elég feszes mélyet ad. Meg ugye, mint írtam, én a Premium Edition DT770-hez mértem, ami nem rendelkezik a Pro-k szorítóerejével.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #98225 üzenetére
A Z7 hangja az árához képest szerintem nem egy túl nagy vaszizdasz. Nálam a Fidelio X2, Sonorous III is übereli. Én csak basshead-eknek ajánlanám. Aprón van egy Sennheiser Momentum 2 [link] - ez viszont nekem nagyon kellemes meglepetés volt a feszes, domináns mélyeivel. (erősítőről)
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
kamikaze7
tag
Köszi szépen. Nekem he400i 2020 van, és egyáltalán nincs hiány mélyben. Grado sr 80x képest sokkal több, x2hr nél kicsit kevesebb a sub, de a hifiman sokkal gyorsabb, precízebb és tisztább basszust add. Ha meg olyan a keverés, akkor ifi zen dacon bass boost, és máris jobb. Csak kíváncsi vagyok több véleményre, mert többen írták külföldi fórumon, hogy az xs igen jobb minden téren , de nem akkora ugrás , hanem inkább hagyjam ki és gyűjtsek pl. egy lcd - x re. De remélem tudok majd egy xs-meg hallgatni, és akkor magam is el tudom dönteni, hogy meg éri e. Csak hát nem annyira egyszerű😉
-
Tulku
veterán
válasz letoltobeze #98217 üzenetére
Anyám borogass...
És Empyrean illetve D8000 hogy viszonyulnak egymáshoz, ha már mindkettő van neked? -
HUNNIA1920
őstag
válasz letoltobeze #98221 üzenetére
Igen, írtam már többször is, hogy egy idő után fárasztóvá tud válni az enyhén fényes hangja. Nem minden stíluson érezni, de a HE400S mellett elég rendesen kijön. Talán van benne egy fajta közép-magas kiemelés, ami ezt okozza, de ez megint csak nem egyedi dolog, szinte mindenhol olvastam róla.
Ba cy lus: tudom, ezt már beszéltük, ezek szerint akkor hibás darab volt, amin egyáltalán nem lepődök meg.
kamikaze7: ha azt nézem, hogy a 400i-t valami 150eFt-ért lehett kapni itthon, az XS meg alig drágább, akkor igen csak megéri a váltás. Tudom mára a 400i olcsón megvehető a Hifiman store-ból és sohasem lesz akkora javulás, amekkora az ár különbség.
Más: azt làttàtok, hogy van új Ananda? Ebből is készült lopakodó mágneses verzió.
-
fehér_ember
addikt
válasz kamikaze7 #98229 üzenetére
Az előtted véleményezőnek is a 2020-as volt, de ő valamiért egy idő után már nem szokott azzal foglalkozni hogy valamiből több verzió is készült.
Mondjuk az nagyon sokat számíthat hogy mik vannak a fejesek előtt. Elég lehet egy combosabb erősítő, és már más lehet a helyzet mélyek terén egy nehezebben hajtható hifiman fejesnél.
Amúgy a sima/alap "400i"-nek pl. nálam is nulla mélyei voltak az akkori eszközömmel.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #98232 üzenetére
A 2020-as verzió elvileg pont ugyanúgy szól, mint az eredeti, merthogy a driver és a párna ugyanaz. Ami különbséget okozhat még az eltérő halláson, illetve megszokáson kívül (azaz, hogy kinek hol van az "origója"), hogy ki hogyan szereti használni, tehát lazábbra véve, vagy szorosabban, milyen a fejforma, vagyis hogy van-e megfelelő szigetelés, ez nyitottnál is fontos, nem csak zártnál.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz letoltobeze #98201 üzenetére
Mindennel. Az Ant nagyjából hasonlóan szólt, mint a saját itthoni láncom, a rövid próba alapján nüanszok voltak köztük. Az sem volt rossz, sőt, de az Adi és az Audio Analogue ebben a párosításban tisztább, finomabb hang volt, jobb térrel. A Focaloknak viszonylag szűk a tere, az AADac csinált először rendes teret az Elearnek.
Clear vs Elear: valamelyik egy helyesírási hiba Amúgy a felépítés, kényelem ugyanaz, a párnák csereszabatosak, a Clear frekimenete lényegesen barátibb, és több benne a részlet. Az Elearnek van egy fura beszakadása a közép tartomány tetején, ezért egyes énekhangok és hangszerek üresen, test nélkül szólhatnak. Ezen a Clear/Elex párna segít, de nem tökéletes így sem. A Clear nem ilyen, az nekem egy kerek történet tonálisan is. Mint az Ananda, picit melegebb és ütősebb mélyekkel, több részlettel, kisebb térrel. Az utód a Clear MG, azt nem ismerem, megoszlanak róla a vélemények.
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Tesómnak van egy Hyperx Cloud II Pro fejhallgatója, amit lecserélne mert megkopott.
Neki teljesen megfelelő ez a fejhallgató, csak játékhoz használja otthon és szívesen venne egy ugyanilyet.
Viszont én kicsit réginek tartom már a Cloud II-t és szembejött velem HyperX Cloud Alpha S.Érdeklődnék, hogy van értelme váltania Cloud Alpha S-re?
Ugyanolyan jól szól és szigetel mint a Cloud II?Tesztekben elég hasonlóak vagy Cloud II több helyen jobb:
[https://www.rtings.com/headphones/reviews/hyperx/cloud-2-cloud-ii]
[https://www.rtings.com/headphones/reviews/hyperx/cloud-alpha-s]Cloud Alpha S-nek jobb a mikrofonja és van hozzá alkalmazás de több helyen gyengébben szerepel mint a Cloud II, ezt sikerült leszűrnöm.
Köszönöm előre is a válaszokat
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz vass1024 #98236 üzenetére
Szerintem a Cloud II. párnája nem a legjobb, de amúgy nekem is tetszik az a fejes. Az Alpha-n más, elvileg jobb minőségű a párna, van a kagylók tetején pár bass kiemelő nyílás (vagy mi a "csuda", ki van lyukasztva, az biztos), meg cserélhető a vezeték. Az Alpha S szerintem tök ugyanez, csak 2 pár párnát kapsz hozzá, meg egy dedikált dac-ot, mint a Cloud II-höz. Mikrofonok közti különbséget nem tudom.
Ha egyet vehetnék, akkor én így látatlanban az Alpha S-t venném (a cserélhető vezeték miatt), bár a leírások alapján picit sötétebb a hangja, mint a Cloud II-nek. De, ha ez nem szempont, akkor nektek kell eldönteni, hogy megéri-e több pénzt kiadni egy Cloudra. Mondjuk 2X annyit nem biztos, hogy kiadnék érte.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Mennyiségi zenehallgatás után a minőségi zenehallgatás fele kacsintgatok.
Érdeklődés szintjén kérdezném, hogy Bose QC35II-nél egy kicsit jobbra vágynék.
Vezetékes, nyitott fejhallgató érdekelne.
Elsődleges szempont a kényelem lenne hosszú idejű használat mellett.
Mik jöhetnek szóba?
TV nézés közben is használnám, de főként zenehallgatásra.
Komplett setupok is jöhetnek, dac+ amp + fejes.Beyerdynamic DT990 Pro és Audio-technika ATH-AD500X a topikot olvasva a legkényelmesebb egyesek szerint, amit mindenképp meghallgatnék majd.
Ezek a fülesek hogy viszonyulnak egy QC35-höz, vagy esetleg a régebbi Superlux HD681B-hez? -
letoltobeze
aktív tag
Gondoltam, hogy majd csinálok megint egy összehallgatós tesztelést és megosztom a tapasztalataimat. De még nem jutottam addig, mert nem találtam még rá megfelelően nyugodt időt, olyat, amikor én is mentálisan alkalmasnak érezném magam rá.
Most csak hallgatgatom a zenét velük és az a furcsa, hogy mindig az tetszik jobban, amelyiket épp hallgatom.
Amit talán már meg tudnék fogalmazni, hogy mindkettő finoman szól. A D8000-nek kicsit világosabb a hangszíne és több részletet is vélek vele felfedezni, a tere is nagyobb.
Az Empy viszot kb. tízezerszer kényelmesebb viselet (a D8000-hez kicsi a fejem). És élethűbbnek is hallom valahogy a hangját.
A meze mélyei erőssen túlzottak voltak az RME ADI-n, viszont az Ant-al teljesen rendben vannak, ez furcsa nekem, mert más fejeseknél nem vettem észre ekkora különbséget az Ant és az Adi basszusa között.
Most úgy érzem, hogy hosszabb ideig tartó zenehallgatásra nekem az Empy az ideálisabb. -
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #98231 üzenetére
Az xs rendesen be volt járatva? Mert ahogy olvasom, a hifimanoknak nagyon kell a bejáratás, akár 150-200 óra is.
Egyébként az Anandával ugyanez a bajom, hogy hosszú távon fárasztó, megfájdul tőle a fülem, pedig nem hallgatom hangosan. És szerintem a 200 óra is bőven megvolt.
Kár, mert nagyon szeretem a hangzásvilágát...És hasonlóan a közép-magas tartományt hallom élesnek, keménynek. (Női ének, kisebb húrosok/fúvósok)
Érdekes, hogy Szaki58 HEKSE-jén nem hallottam az adott tartományban ezt a keménységet. Az én füleim szinte csak ezt a különbséget hallották az Ananda és HE1000SE között, amúgy nagyon hasonlóan szólnak, ezt mindketten megállapítottuk. De hogy hosszabb hallgatásnál ez azt jelentené-e a HEKSE esetében, hogy nem fárasztana annyira, azt nem volt időm tesztelni.És ezért nem hagy nyugodni a HEKSE, mert egyrészről nehogy már egy majdnem ugyanolyan hangért fizessek többször annyit, másrészről meg a legutóbbi nagy összehasonlító hallgatózásomban (Final, Meze nem volt még) mindennél jobb volt az Ananda, ami akkor nálam volt és most is versenyképes, és ha ez a kis különbség - ami árban ugye nem kicsi - kell ahhoz, hogy legyen egy hosszan hallgatható csúcs hifiman hangom, akkor
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz letoltobeze #98240 üzenetére
Nincs valami gebasz a kábelezésednél?
Ne használj ezüstözötteket (se készülék összekötőnél se fejeskábelnél) csak monokristályos rezet.
Amúgy vadászhatnál valahol olcsón egy Teac HA-501-est az Ananda elé. Nálam jó vele.
Ha meg mégsem jönne be, eladod. -
Tulku
veterán
válasz letoltobeze #98239 üzenetére
Brutálisan háklis és nagyon függ a kapott hangkép minden összetővől...ilyen hangkeltőm még nem volt, ami ennyire mutatja a változást...a legorganikusabb valami ami a fejemen volt, nekem még ennyi magas mennyiség is sok, ezért megnyugodtam a D8000-et illetően...köszönöm.
Nekem a bőr párnával hallgathatatlan műanyag minden, alcantarával tökéletes, a tere is nagyobb, a közepek mesések... -
fericske
addikt
válasz letoltobeze #98239 üzenetére
Nekem sosem volt gondom az Empyrean hangjával, hangzásával. Igaz, csak jó cuccokon hallgattam. Nem botlottam bele túlzó mélyekbe, meg bármibe amivel gondom lett volna.
Vacillálsz melyiket tartsd meg?
Mindkettő igényesen van megépítve, úgy tűnik mindkettőt normálisan meg tudod hajtani, alapvetően mindkettőnek tetszik a hangja, viszont a kényelem már problémás az egyiknél.
Hosszabb ideig való zenehallgatásokat tarts.
A kényelem beleszól a hangélménybe is ekkor már, és jobban be is tud vonzani.
Majd látod mégis mekkora ez a különbség. -
letoltobeze
aktív tag
válasz fericske #98243 üzenetére
Az én fej/fül méret/formámnak eddig az Arya a legkényelmesebb. Meg szeret fekve zenét hallgatni és akkor a Hifimanok hatalmas kagylói szépen felfekszenek a párnára, elvesztve súlyukat (figyeltem, a hangot ez nem befolyásolja) Kár hogy zavarnak a magasai...
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #98234 üzenetére
Ha ugyanúgy szól, akkor minek? Időt spórolunk az írással és olvasással is.
-
fericske
addikt
válasz letoltobeze #98245 üzenetére
Akkor mindegy a kényelem, ha eleve gondod van a hanggal.
-
vass1024
tag
válasz Gzula[HUN] #98237 üzenetére
Köszi a választ!
Sötétebb a hangja pontosan mit jelent?Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy ideje nem követtem a topikot és lehet, hogy már nektek is feltűnt, hogy nem található meg nemcsak a Pioneer MS5T oldala, hanem általában maga a honlap sem: [link]
Nektek betöltődik?
Arra gondoltam, hogy feltehetően teljesen kifutott ez a fejhallgató, viszont a teljes honlap is megszűnt vagy csupán nekem nem érhető el a böngészőben.
Másik kérdésem az lenne, hogy az OpenOdio 80 Open BackOpenOdio 80 Open Back megnevezése mit jelent, ez félig nyitott tulajdonságra utal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest