Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Sinesol #79200 üzenetére
Azokat én nem nevezném tesztnek. Vicc az egész oldal. Ja igen, a T1 pontja reális, meg a Beatsé is, meg a Superluxé is. Meg a HD600-é, meg az M50x-é is. Nyilván ez a realitás, mert az rtings.com-on leírta valami halláskárosult. Ha Darvas meghallgatná ezeket, szerinted mit szólna hozzá? Ja, ő csak egy vaskalapos hifista, akinek a hifi még a hangzáshűséget jelenti, és a pontszáma is ezt tükrözné kíméletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Sinesol #79197 üzenetére
A részletesség ok, de a korrektség nekem nem egészen áll meg. Ott a fülkagyló módosító hatása. Ez ismert. Ennek mérésére a mérőfejekkel IEC szabványba foglalt, a B&K fej és torzó mérőállomáshoz is van mindenféle illeszték, módosító szűrő, stb. Persze ezek sem tökéletesek, de azért elég jól dokumentáltak, kontrollálhatók, ismételhetők.
Ehhez képest én nehezen látom át annak a mérésnek az értékét, amikor egy 40 000 forintos M-Audio BX8-dobozt mozgatnak 30 fokban a mérőfej körül, és az a referencia. Miért? Hogy? Hogy sugároznak azzal fázisban és frekvenciaátvitelben teljesen lineárisan? Ha ez nem sikerül, akkor hogy korrigálják a hibát?
Rendben, hogy máshogy akarnak mérni, mint a szabvány, de miért? -
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #79201 üzenetére
Annyi igazság lehet van a leírásokban mint máshol. Szóval nyílván senkinek sem egy az egybe saját szájíze szerint való de azért stimmelnek is dolgok. Ha valaki teljesen el van veszve, beleolvasgathat.
Listát azt persze hagyjuk, nem szabad különböző árkategóriákat összeereszteni (akkor sem, ha akadnak átfedések vagy épp kivételek) mert hasonló meghökkentő helyzetek állhatnak elő.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #79203 üzenetére
Pont az ne olvasson bele szerintem, aki teljesen el van veszve, mert az csont nélkül bevesz mindent.
-
magiii
csendes tag
Sziasztok,
Munkahelyre keresnék céges laptophoz olyan fejhallgatót ami kényelmes (tudom, ez mindenkinek más, de több órányi zenehallgatást bírjak benne) és lehetőleg minél jobban szűrje a zajt ezenkívül árkategórájához mérten korrekt hangzása legyen.
Jelenleg egy megviselt sony v150esem van őt szeretném lecserélni, nagy bajom nincs vele, kényelmes, de a zajszűrése lehetne sokkal jobb.
Egy JBL T500-t kaptam kölcsön kipróbálásra, sajnos ő nagyon nem jött be, 20perc után fájt tőle a fejem úgy nyomta.
Jelenleg 2 kiszemeltem van: sony v55 10500Ft (személyes átvétel) illetve Invotone HD2000 7000+posta szóval ~8000Ft-ért.
Árban 10.000Ft környékére gondoltam maximum, de a határ minimálisan kitolható.
Fentiek közül vagy kívül mit ajánlanátok? -
dave118
senior tag
-
modern
aktív tag
[link] ??
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
Sinesol
veterán
válasz Exodius #79204 üzenetére
DT1770-et nem hallottam még, de SBAF-on a törzstagok azt irták joval olcsobban a Cloud kb. ugyanugy szol, ha mar valakinek az a hangzas kell valamiert, az Amironrol valamivel jobb a vélemény, azt irjak jobb mint az elődje, de azert nem fizetnének érte. Igazabol az az általanos vélekedés Sbaf-on, hogy a Tesla driver massziv tevut es hogy a DT880 óta nem jöttek ki értékelhető fejessel.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz #56474624 #79195 üzenetére
Valami ilyesmi, igen
(#79206) magiii:
- Pioneer SE-MS5T (használtan, vagy kicsit feljebb mész, nagyon jó ár/érték arányú, bár mostanában az új ára inkább a 20k-t közelíti, nem a 10-et)
- Invotone HD2000
- OneOdio Studio Pro Aliexpressről (erős V hangzású sok méllyel)(#79174) modern
Próbált meg kihajtogatni egyenesre amennyire tudod, és pár napig úgy hagyni rögzítve (raksz rá valamit, hogy egyenes maradjon). Tökéletes akkor se lesz, de nem lesz ekkora "keszekuszaság".[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok.
Rá kerestem ,de nem találtam.
Van valakinek tapasztalata/véleménye a GRADO GW100 ról? Bt- os nyitott fejes (?!) ,természetesen vezetékes is.
Most akciós is.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Fluke
tag
Hello!
Nem rég már kérdeztem fűlpárna miatt, érdemes venni brainwavz ovalt m40xre? Elsősorban nem is annyíira a kényelem miatt kéne, hanem hangminőség javitásra. Vagy egyébként más dac/amp valamit még tudna javitani rajta? Illetve melyik tudna jobb lenni nem tul drágán. asus xonar dgém van most.
-
törölt tag
válasz fericske #79214 üzenetére
Az Amironnak melyik az elődje?
Az egy nem tipikusan Beyeres hangolású fejes. Nincs másik olyan.Attól függ, meddig megyünk vissza időben, a Beyer-féle hangzás is sokat változott az idők folyamán. Valószínűleg az változott legtöbbet az AKG, Sennheiser, Beyer hármasból.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz ribizly #79220 üzenetére
+1.Még úgy is több ligával feljebb van az DT1770 a Could-tól.Ami az árát nézve is természetes.Nem is olvastam a SBAF véleményeket,de ezek után meg tutira nem tartanám mérv adónak,ahol ilyen véleményeket írnak.Tuti hogy valami nem kóser. Ez is egy vicc"Igazabol az az általanos vélekedés Sbaf-on, hogy a Tesla driver massziv tevut es hogy a DT880 óta nem jöttek ki értékelhető fejessel." Mondják ezt az Amiron-hoz képest is.Sikerült meg hallgatnom az Amiront-t.Kurva jó fejes.Nem véletlenül volt itt a fórumon is pár embernek végállomás .KB minden szempontból nagyon messze van tőle a DT 880.Szóval ez a SBAF számomra felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fericske #79226 üzenetére
Nem a konkrétum a lényeg, hanem hogy nem csak az aktuális fejeseikre koncentrálva már nem annyira kirívó az Amiron karaktere, szóval igazából nem találtak fel semmi újat még a Beyerek között sem. Ez maximum annak volt meglepő, hogy a Beyer ilyesmit is tud, akinek a mostani kínálatig terjed a tapasztalata vagy memóriája.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz #56474624 #79227 üzenetére
Ilyen általánosságot bármiről el lehet mondani.
"Igazából" "semmi" "kirívó" példával nem hozakodsz elő ami igazolná a mondandódat.
- Itt ez a fejhallgató a Beyer hajnaláról, ami úgy zenél mint az új Amiron.
Erről volna szó.
Az nem elég, hogy biztosan volt egy régi Beyer, vagy a régi Beyerek úgy szóltak mint az Amiron.
Már ha egyáltalán tudod milyen hangja van az Amironnak.
Az, hogy 3 generáció DT990 másképp szól, szintén nem jó érvelés.
Az lehet a kábeltől, csatlakozótól, fülpárnától, hangszórótól, tokozástól, mindegy.
Szeretném tudni konkrétan melyik modell volt a konkrétan megnevezhető Amiron Home fejes elődje.
A teóriák érdektelenek. -
-
törölt tag
válasz fericske #79228 üzenetére
Nem értem, miért akarod ezt ennyire feketén-fehéren nézni, igenre vagy nemre kihegyezni. A lényege az volt a mondandómnak, hogy amit te tipikus Beyer-hangzásnak mondasz, az ma (illetve kb. 2000-es évek óta) tipikus. A vintage DT990 (bár állítólag még azok között is van némi eltérés) amúgy igen, nem áll annyira messze az Amirontól karakterben, mint a mai Beyerek, jóval közelebbi. Persze ettől még nem szól ugyanúgy.
Ha már mindenképp akartál egy konkrét példát. Bár fogalmam sincs, aki említette, mire gondolt előd alatt.Az egyes DT990 generációkban meg csak az elnevezés közös. Ha neked az Amiron kirívó a mai Beyer fejesek közül, az első generációs DT990-et sem kevésbé tartanád annak a mostanitól. Persze a párna is szerepet játszik ebben (nem mintha az nem a fejhallgató részét képezné), de egyrészt, ha felteszem rá a mostani DT990 párnát, akkor sem úgy szól (még ha el is mozdul abba az irányba valamelyest), másrészt, ha felteszem rá azt a párnát, akkor az már nem az a gyári, első gen.-s DT990, hanem egy moddolt változata. Ha meg a tuning játszik, akkor bármiből kihozok bármit, csak cserélgetnem kell ezt-azt, szóval nem is értem, ennek mi köze van ahhoz, hogy a Beyer ugyanolyan elnevezéssel lát el teljesen (és tényleg nem kicsit, hanem teljesen) másképp szóló fejhallgatókat. Az abszolút mindegy, melyik alkatrésze miatt szól másképp, nyilván nem hasraütés-szerűen választottak kábelt, párnát, stb. a fejhallgatójukhoz, hanem tudatos tervezés eredményeképp.
Az viszont már baj, ha valaki az aktuális Beyer-hangzást ezek alapján összeköti a korábbi korszakok Beyer-hangzásával, mert jóindulatúan feltételezi, hogy az elnevezésben van logika.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #79229 üzenetére
Ja, hogy egy már máshol is használt hangszórót tettek bele.
Hát ez nem kirívó eset, ettől még nem lesz az elődje a T90
Teljesen másképp hangzik a két fejes.
Azt gondoltam abból, hogy olyan mint az elődje, hogy be lehet húzni valahol egy régi "elfeledett" modellt, aztán lesz olcsó Amironja az embernek
Egyébként szerintem nincs is olyan gyártó aki ne használta volna fel ugyanazt a hangszórót több modellnél is.
És akkor BA hangkeltőkről ne is ejtsünk szót -
Sinesol
veterán
-
Ayax
csendes tag
Sziasztok,
kerlek segitsetek nekem donteni, irodai zenehallgatasra szeretnek uj circumaural fejhallgatot, 100-150 eur kornyeken, mindenfele zenere, egyelore erosito nelkul.
Amiket neztem eddig:Sony-7506 - studiomunkara sokan ajanljak, de hetkoznapi zenehallgatasra is megeri?
ATH-m40x/m50x - eddig m30x-em volt, nem volt bajom a hangzassal, de az anyaga elegge szetrepedezett, es ha jol lattam, a 40/50-nel is ez a helyzet.
Beyerdynamic 770 DT - itt kicsit el vagyok veszve a 80/250 Ohm, es a studio/monitor verziok kozott, de altalaban jokat irnak/irtok rola.
Sennheiser 4.50 BTNC - tudom, ez mas kategoria, BTNC. Ha valakinek van tapasztalata, szivesen meghallgatnam.Mas tippeket is szivesen veszek.
Koszi!
-
ribizly
veterán
Sony nekem kimaradt, de alapvetően én is jókat olvastam róla, tippre kicsit inkább száraz hangzása lehet, nem biztos, hogy csak zenehallgatásra használnám.
M40x jó, de ugyanaz lesz a probléma, mint az m30x-nél.
DT770 80-as jó választás lehet, bár itt már nem mindegy miről hallgatnád. A 250-es nekem túl részletező volt.
Sennheiser 4.50 BTNC helyett inkább terelnélek akkor már egy Bose QC25 felé.Ami még jó lehet:
CM 752
Yamaha HPH-MT7
Stb...Őszintén szólva az összes felsorolt a DT770 pro80-on kívül idővel foszlani fog, mert a műbőr ilyen. Az m30x-ed amúgy rendben van? Párnacsere szóba jöhet?
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Ayax
csendes tag
válasz ribizly #79235 üzenetére
Koszi a valaszt!
4.50BTNC valojaban azert jott szoba mert amazon.de-n 110 juroert adjak, ami eleg jo az itthoni arakhoz kepest.
dt770 pro-val az egyetlen bajom, hogy ez a szurke parna nagyon csunya Gondolom azert cserelheto. Erositot meg az is lehet, hogy veszek majd, ha szukseg van ra.
Az m30x-em sajnos meghalt, a jobb oldala teljesen megsuketult egyik pillanatrol a masikra
-
magiii
csendes tag
Köszönöm mindenkinek ajánlást, a sonyt kiejtettem, a pioneernek meg az oneodionak utánanézek és majd kimatekozom, hogy a 3 közül melyik legyen .
-
fasyrt
őstag
Kedves Forumozok, tanacsot szeretnek kerni.
Otthon egy pc-n hallgatok zenet (ertsd: Iron Maiden, Nighwish, Manowar, symphonic metal), de a zene minösege mar regota böki a csöröm, igaz nem is költöttem ra semmit. (Egy Skype-ra vett occo logitech mikrofonos füles a kiindulasi alap.) Az uj PC vasarlasa kivalo alkalom ezen valtoztatni. Következeskepp:
- nincs semmilyen felhasznalhato alap,
- csak otthoni felhasznalas PC-röl,
- csak uj circumaural fejhallgato (mindegy hogy zart vagy nyitott), elektronikabol lehet hasznalt is (preferalt az uj)
- a kinezett alaplapnak eleg vacak a hangkartyaja (Realtek ALC892),
- keresek DAC-t, fejh. erösitöt (lehetöseg szerint egyben, de ha azt mondjatok, hogy sokkal jobb külön, hat akkor külön) es fejhallgatot,
- Nemetorszagban vasarolok es
- az egeszre hajlando vagyok max 280 €-t adni.
Nem vagyok otthon a temaban, igy nem tudom, hogy milyen hangzas illik ezekhez a zenekhez. Legyetek szivesek segitsetek ki!A hsz-t beteszem a fejhallgato erösitö/DAC topikba is, nem biztos hogy mindenki latogatja mindket topikot.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Sinesol #79229 üzenetére
Végülis igazad van, mindkét driver dinamikus.
Max a gyártó tudná megmondani mit változtatott. A többi értelmetlen spekuláció. (máshol meg azt lehet olvasni, hogy 660s driver van az 58x-ben. Ja és ennek cáfolatát is megtalálod)
Nem mindegy? Lényeg hogyan szól.
Nem reagáltál Bodz kérdésére: hallgatad huzamosabb ideig ezeket az általa felsorolt tesla driveres fejeseket? És milyen láncon? (a t90-es vonalat most hagyjuk, nem arról volt szó előzőleg)[ Szerkesztve ]
-
-
Zoliee
senior tag
-
@tco@
aktív tag
Jobb napot hölgyek/urak! Szeretnék egy jó ár/érték arányú fejhallgatót főleg laptophoz (majd nézek egy külső hangkártyát is szerintem), vezeték nélkülire gondoltam (olvastam az összefoglalót, és az ajánlott füleseket is, tesztekkel együtt), de most meghallgattam egy Sennheiser hd 4.40 bt-t (aptx-es mobilról, és laptopról, több szám, Spotify Premium) de finoman szólva nem győzött meg. Több órányi keresgélés után sem tudom, hogy ennek a hangzása nagyjából milyen kategóriájú vezetékesének felelhet meg? Mert ennél jobbat szeretnék. Superlux HD681 EVO-ra gondoltam (10k huf), de zárt jobb lenne. Amihez tudok viszonyítani az pl Sennheiser HD-201, Maxell Retro DJ, valamint QCY QS1.
[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
válasz RetepNyaraB #79244 üzenetére
30 körül van most a Sennheiser 4.40, de volt már jobban szóló vezetékesem 10 alatt 3-4 éve. Gondoltam fejlődök a korral, a bluetooth kényelmes, de a vezetékes+hangkártya tűnik most jobb választásnak.
-
RetepNyaraB
veterán
Sennt azt felejtsed el ebben az ársávban.
Kékfoghoz mélyen kell zsebbe nyúlni, hogy legalább az aptx-et ismerje, de még jobb lenne az aptx hd. Filmekre, videókra pedig még akkor is kétesélyes, a technikából adódó késleltetés miatt; 200ms az átlag és az már bezavarhat.Szóval vezeték, plusz lehetőleg kártya.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
@tco@
aktív tag
válasz RetepNyaraB #79246 üzenetére
Csak zenére kell amúgy, a késés nem gond. De akkor inkább vezetékest nézek valami USB hangkártyával, köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Tapogatózom a témában!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zene,film,játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 12.000 Ft körül
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Tiszta kiegyensúlyozott hang.
8.) Honnan vásárolnál? Webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Integrált alaplapiKöszönöm!
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest