Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztenn
tag
-
törölt tag
válasz Maxximus #20775 üzenetére
A Beats divatcikk. És ennyi. Azt fizeted meg, hogy egy rakás sportoló és egyéb híresség adta hozzá a nevét. Az ár ezt mind tartalmazza. Ebből logikusan következik, hogy ugyanazért az árért egy kevésbé "kultikus" fejhallgató jó esetben hatszor lekörözi hangminőségben.
-
mcs
veterán
válasz Maxximus #20775 üzenetére
Én Wildról váltottam XB600ra. Határozottan szebben szól az XB600 minden tartományban, persze ugyanúgy nem audiofil kategória. Annyi hátránya van csak a Wildal szemben, hogy nehezebben hajtható, így nem árt neki nagyobb teljesítményű forrás. A Monster Studioban hiába van integrált erősítő, szerintem felejtős a hangja a Wildhoz képest. Még 30 is sok érte.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
-
BigBlackDog
veterán
-
törölt tag
válasz Maxximus #51084 üzenetére
Valószínűleg az NC funkcióval kapcsol valami erősítőt is a fejesben, és azt hallhatod, hogy az Apple akármi nem tudja anélkül rendesen hajtani...?
Amúgy nem rossz a hangja, de olyan semmi extra, igaz nem is szörnyű. De nem ez a lényege elsősorban hanem a NC funkció, mert abban még mindig jobbak másoknál.
-
-
törölt tag
válasz Maxximus #51254 üzenetére
Vannak olyan torzítások, amelyek sokak számára kellemesek (például a sokat emlegetett második harmonikus torzítások). A hangszerhang is már eleve torzítás.
Itt ugyebár olyan készülékekről beszélünk (digitális mobil lejátszó, mobil "látszaterősítő", fejhallgató), amelyek eleve alkalmatlanok zenehallgatásra, eleve sok torzítás mellett, nagyon szegényes információtartalmat visznek át ahhoz képest, ami a hangfelvételben van (a hangfelvétel is már eleve nagyon torzított és szegényes információtartalma a valóságnak). Elsősorban a szegényes információtartalom miatt lehet olyan érzés adott hangfelvételekkel, popzenékkel, hogy a rárakott torzítás többet ad. Nem az eredetiből ad többet, hanem valami azt helyettesítőből. Nem írtad, hogy mit szoktál általában hallgatni, de a körülményekből adódóan valószínűsítem, hogy inkább elektromos, elektroakusztikus popzenét. A valóságra való következtetéseket azonban csak akkor van lehetőségünk tenni, ha akusztikus hangszerekből álló, elektromosság nélkül megszólaltatott zenét hallgatunk. Vizsgáltad-e már, hogy Gesualdo miséi, Marais szonátái, Vivaldi concertói, Bach passiói, Mahler szimfóniái... hogyan szólnak a valóságban, abból mi tud hifi hangfelvételbe beleférni, és abból milyen információt képes alkotni a hifi berendezés? A hifi ugyebár magas HŰSÉGET jelent. Hűséget a valósághoz, alkalmasint a hangfelvételhez. Ez akusztikus hangszerű zenéken figyelhető. A hifi berendezés pedig asztali elektronikákból és szobai hangsugárzókból áll, a többi csak pótszer. Hűségesség(re törekvés).
Nem véletlenül emlegettem az előző hozzászólásokban is annyiszor a hifi szót, mert az hűséget jelent. Hűséget a valósághoz, a hangfelvételhez. Nem pedig azt, hogy pótszerek (mobil lejátszók, hifiidegen részegységekkel még meg is fejelt fejhallgatók...) mikor mit kezdenek elektromos popzenékkel? Tehát azt kérdezem, hogy azt vizsgáltad-e, hogy az adott (pótszer!) eszközök hogyan tetszenek jobban neked elektromos popzenén, vagy azt vizsgáltad-e, hogy mennyire hifi az eszköz, azaz hogy mennyire hűséges az eszköz a valósághoz, alkalmasint a hangfelvétel tartalmához? Utóbbi, azaz a hűségesség akusztikus hangszerekkel előállított "komolyzenén" figyelhető. Hogy mi jobb készülék, azt csak a hifiséggel, azaz a hűségességgel tudod vizsgálni. Suicide Squad filmzenével az ellenkezőjét tudod legfeljebb vizsgálni, már csak azért is, mert a filmzenék keverései, hangszínei, tónusai, arányai még az átlagos elektronikus popzenékhez képest is valóságidegenebbek, tehát még két lépcsőfokkal alkalmatlanabbak hifiség, azaz hűségesség vizsgálatára. Emlékszel, tegnap azzal kezdtem, hogy aki azt mondja, hogy jobban szól bekapcsolt zajcsökkentővel, az csak azért mondhat ilyet, mert nincs tapasztalata arról, hogy mit jelent az, hogy jobban szól. A jobban szól azt jelenti, hogy a hifi rendszer hifibben, tehát hűségesebben jeleníti meg az akusztikus hangszerekkel előállított komolyzenét. Ez a jobban szól. Minden ellenkező eset csak a neked jobban tetszik kategóriája, alkalmasint rosszabbul szólás révén tetszve jobban.
Tisztelet a plusz próbálkozásért, de az a plusz próbálkozás sem a jobban szólás, hanem a neked jobban tetszés megítéléséről szólt, mert a jobban szólás megítélésére a kísérleti feltételek eleve alkalmatlanok voltak a fentebb tárgyalt okokból. Neked jobban tetszett "filmzenén", azaz még az átlagos popzenei hangfelvételeknél is valóságidegenebbre kevert, még az átlagos popzenéknél is popzenébb (zeneidegenebb, valóságidegenebb) popzenén. A hifi készülék jobban szólása a valóságra vonatkozik, nem a virtuális valóságra.
További tisztelet a tanulási hajlandóságért.Tulku: Eleve értelmezhetetlen jobban szólásról beszélnünk az adott ügyben - lásd mint fent. Te ezt tudod, mint a hifihez is kapcsolódó személy.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Maxximus #51570 üzenetére
Túl sokan mondanak egybehangzó véleményt! Ez a lemez biztos a gyíkemberek műve!
_ _ _Gondoltam megosztom: az IMG Stage Line MD6800 drivere előtt sincs filc korong, meglepődtem, hogy milyen jó tere van, ennyire nyitott nem volt a Hi 2050, és eszembe jutott Dorien hozzászólása így megnéztem, És tény, hogy igen tetemes a magas mennyiség. Ezen tetszés szerint lehet adjusztálni hasonló matéria behelyezésével. Csak ne fedjük le teljesen a drivert (ahogy arról a Logout-on írtam a DT880-nál) mert akkor a mélyből és a dinamizmusból is veszítünk.
(P.H.)
-
-
fericske
addikt
válasz Maxximus #53173 üzenetére
1x hallottam, akkor ez jött le:
"AKG N90Q
Jó hangú fejhallgató. Tiszta, kiegyenlített hangzás, kellőképp dinamikus, zárt fejhallgatóhoz képest elég jó térrel. Beépített DAC és AMP van benne, illetve egy szenzor ami megméri a hallójárat mélységét és ez szerint optimalizálja a fejhallgató megszólalását (ezt nem igazán vágom, talán csak vakítás).
TetszettAKG Q701
Ezt ismeritek elég sokan. Az N90Q nekem jobban hangzik.
SemlegesAKG K812
Ez az N90Q árkategóriájában van és ez ugyebár csak fejhallgató. Mélyebb, de nem mondanám, hogy szélesebb tere van, hangzásban hasonló. Azon a rendszeren amin az AKG fülesek szóltak – SCHIIT MAGNI 2 - nekem az N90Q jobban bejött hangra, a kisebb tér ellenére, így mindenképp számomra az jobb vétel volna, hiszen annál már nem kell költeni még forrás eszközre.
Semleges" -
zsocy
őstag
válasz Maxximus #53341 üzenetére
Pedig nagyon jók azok (szerintem). Ahogy más is írta nemrég, többnyire a 600 ohmos verzió a legjobb hangú ebből a fejesből.
Egyébként ez volt az eredeti 600 ohm edition (nekem is ez van), aztán ebből lett egy Manufaktur verzió ami mindenféle szineket engedett kombinálni, de a technika az ugyanaz volt.
EQMontoyáé még viszonylag szolid színkombó. Ilyenekből csinált a Madooma huszonpár darabos extra limited szériákat, ilyen az övé is, a gravírozással. Ritka, értékes (szerintem), nem is értem miért nem vették még meg.
Aki ilyesmit keres ebben az árban és meg is tudja hajtani, annak nagyon ajánlanám. -
mcs
veterán
válasz Maxximus #53349 üzenetére
Én is tudom, hogy mennyire jó az Evo, mert azt használok. Pontosan, finoman lüktető basszusa van, és emellett részletes is. Imádom.
Mivel a mediaban eléggé olcsó most a Retro DJ, megfordult a fejemben, hogy vésztartaléknak veszek egyet.
Volt Maxell Audio Wildom is régebben, ami ugyan megintcsak ,,bang for the buck", de az Evoval nem mérhető össze, mert sokkal tompább nála és kényelmetlenebb is a kisebb párnái miatt.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Maxximus #55004 üzenetére
Nebassz
Mondjuk én csak Pécsről egy használt fejest kapnék (megvettem binatone DT550-esét). Ráadásul már in town, a spájzban van basszus, rohadtul nem értem az egészet."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
sentry0
tag
válasz Maxximus #55162 üzenetére
Az melyikhez van inkább közelebb a bodz féle ajánlás közül? (10-20k kategóriában)
-
impalaman
aktív tag
válasz Maxximus #55653 üzenetére
Esetleg ez: Kácsa AA-631G
-
Batyulda
tag
válasz Maxximus #55658 üzenetére
Szerinted fogsz hallani tényleg feltünően jobb minőségi javulást,vagy csak kacérkodsz a gondolattal?Nem tudom eldönteni Én a helyedben vennék inkább egy AQ Jitterbugot a RED+lcd2 hez ,na ott fogsz hallani nagyobb tisztaságot,és teret. Nekem úgy 30%ot biztos dobott a hangképen! Ha neked is van,nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Maxximus #55990 üzenetére
A legszembetűnőbb különbség a térben van.
Hogy ha azt mondjuk az LCD 2-nek kellemes tere van, az LCD 4-hez képest még mindig csak a fejeden belül szól. És ez csak a mérete, plusz az az élethű tér amit létrehoz, amihez még csak be sem kell csuknod a szemed, hogy "lásd".
Az Abyss-t tudnám hasonlítani hozzá ilyen téren, ha jók az emlékeim.
A megszólalásában semmi harsányság sincs, mégis minden megvan. Nem tudnék mondani olyanokat, hogy ütős mélye van meg csilingelő magasai, meg ilyenek, egyszerűen csak rendkívül kellemes élmény hallgatni azt a fejhallgatót.
Ilyesmivel próbálkozhatok, hogy agresszió nincs benne, de energia van. Nagy, teli hangja van, de olyan könnyedén csinálja, hogy mosolyogni kell tőle.
[moderálva][ Módosította: radi8tor ]
-
xmaas
őstag
-
zsocy
őstag
válasz Maxximus #59438 üzenetére
Ne haragudjatok meg rám, de ezen az ISOTek CD leíráson meghalok. Eddig is ezotéria volt ez nekem, de ez a lemágnesezés...:
"1. sáv A teljes audió rendszer bejáratása, lemágnesezése (30 perc)
2. sáv Hetente a rendszerünk javítása, lemágnesezése (5 perc)
3. sáv Phono egység bejáratása, lemágnesezése. (15 perc)
Vigyázat! Alkalmazásakor a CD játszónk kimenete és a Phono egység bemenete közé egy
passzív, inverz RIAA hálózat beiktatása szükséges !!!4. sáv Nagy felbontású, zene szerver alapú audió rendszerhez bejárató, lemágnesező adatsáv
(17,5 perc) A sáv olvasásához számítógép szükséges. (FLAC formátum)"Aki ezért pénzt ad az vegyen gyorsan Shakti követ is, nálam pont van eladó mert meghozták az udvarra a murvát... izé speciális mágneses köveket egyenesen a holdról!
Én is hiszek a bejáratásban, de arra jó bármilyen zene, nem kell mágneses cd.
-
Tin
veterán
válasz Maxximus #62692 üzenetére
simán kamu... sehol egy cégnév, a rólunk oldaluk pedig egyenesen vicces.
el tudod hinni, hogy egy "Music" nevű zenei bolt 1898 óta létezik, 11 üzletük van UK-ben, miközben az alap pénznem EUR, de a leárazott áraik nem 9-re végződnek, de legalább euróra pontosak, de ha átváltod GBP-re az árakat, ilyen 41.31-es ára jön ki. egy büszkeségtől duzzadó, még a brexitet is bevállaló, kontinensutáló angolnál?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Maxximus #62712 üzenetére
gondolom kivezetik a 650-et, ezért akciózzák meg adják a drivereket kínai összeszereléssel a massdropnak.
persze ez nem von le az értékéből. valaki feljebb linkelte 300 euróért amazonon.
az a 200 dolcsi meg $200 + 27% áfa + vám + szállítás + márciusban indul. ja, és usa garival.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest