Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78901) UDetti91 válasza #56474624 (#78900) üzenetére


UDetti91
újonc

Javasoltátok a Schiit Modi 3 + Magni 3 kombinációt, az jó lehet hozzá?
A csöveseket is nagyon ajánlják mellé.

(#78902) fehér_ember válasza UDetti91 (#78899) üzenetére


fehér_ember
addikt

"Nézegettem az AKG K712 Pro fejhallgatóról leírásokat, videókat, és nagyon ígéretes."

Na így nem szabad fejhallgatót venni! Amiket említessz max. arra jók hogy leszűkítsd azok körét amiket meg kéne hallgatnod.
Vannak itt pl. akik nagyon jól elvannak a k712-esükkel én meg személy szerint inkább k612-est vennék helyette.
Akkor most kinek van igaza? Számít ez egyáltalán a te szempontodból? Ugye hogy nem. Azért fizess amit már hallottál és tetszett, vagy ha mindenképp zsákbamacskázol, akkor legalább nagyon jó áron vedd (akár használtan is); hogyha mégsem jönne be, akkor ne bukj rajta akkorát.
Persze webáruháznál gondolom élheszt a visszaadás lehetőségével; monjuk nem tudom mennyire szoktak ilyenkor akadékoskodni és mennyire kötelező a pénzt visszatéríteni :F vagy választani kell helyette másikat. Mindenesetre ezeket vedd mind számításba.

[ Szerkesztve ]

(#78903) Gzula[HUN] válasza UDetti91 (#78899) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Kérdés milyen laptopod van hozzá. Első hozzászólásban írtad, hogy telefonon is használnád. Utazáshoz is használnád? Mert akkor ugrott a nyitott fejhallgató.

Honnan lenne a kezdő ugrás, eddig milyen fejhallgatód volt? Nem biztos, hogy egy pár ezer Ft-os után puszira egy drágát kellene venni, ha egyébként valójában nincs is rá igényed. Egy 70 ezeres fejhallgató nem biztos, hogy jöbb lesz, mint egy fele annyiba kerülő, vagy nem fog az ízlésedhez passzolni. Vagy ha jobb, nem biztos, hogy annyival, hogy megérje kiadni a plussz pénzt. És akkor a kényelmeről még nem is beszéltünk, egyáltalán mi fontosabb, a kénylem vagy a hangzás. Csak rövid időre vennéd fel, vagy órákig minden nap. Műbőr zavarna-e, vagy csak plüss párna? Stb. Meleg hangzást mondjuk említetted.

Kicsit több infót, ha bedobnál, akkor még tudnánk lehet segíteni. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78904) -Skylake- válasza UDetti91 (#78899) üzenetére


-Skylake-
addikt

Szia!

Nekem van egy ilyen fejesem, kb 8-10 hónapos , ~ napi használatban van. Összeségében szerintem nincs olyan problémája , hogy ne lenne tartós, nagyon könnyű , a fülpárna nagyon kényelmes DE a pánt nem. Hosszan hallgatva (2+ óra) nekem már nyomja a fejem , pedig van hajam is ( normál férfi rövid haj , kb 4-5 centi , arra célzok csak , hogy nem vagyok kopasz pl hogy szó szerint a fejemen feküdjön a pánt).

Nemrég kértem is tanácsot , mutattak itt a topikban ilyen körérakható kis varrt "párnát" de sajna elég bután néz ki. Nekem most adott egy kis ihletet a hd 600-am , mégpedig azt hogy rendeltem egy hd 650 felső párnát ami leírás alapján majdnem pont akkora mint a 712 pro fejpántja. Azt fogom rátapasztani majd a pántra , ez így látatlanban értelmesen fog kinézni is + biztos , hogy kényelmesebb is lesz. Ennyit tudok negatívumként felsorolni , egyébként szerintem egy kimondottan jó fejes.

"Beszéltem a fejhallgató egyik forgalmazójával, kérdeztem, hogy milyen erősítőt javasolnak ehhez a fejhallgatóhoz, erre azt írták, hogy nem kell, mert kicsi az impedanciája a készüléknek."

Arra figyelj, hogy hiába az alacsony ohm , ez egy nagyon erősítés éhes füles szerintem , alaplapi kártya , mobil stb teljesen felejtős. Jól hangzik a 65 ohm ( ha jól emlékszem annyi) , de ez ilyen planáros 65ohm , mellette ott van a sensitivity-je ami egyből meg is vétózza ezt a kérdést. Laptopról kizárt.

Szóval én adok rá egy erős nagyon tetsziket és ha a hd650 szivacsa beválik akkor úgy már nagyon is ajánlanám. De csak erősítéssel. Az lehet bármi amúgy , valami kis fiio dac is megteszi , de valami kell. Nyílván ha ki akarod hozni ami benne van az nem áll meg egy 30ezres erősítőben , de arra tökéletesen elég lesz, hogy hallgasd , illetve nyilván a minősége is jobb lesz akármelyik laptopnál.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#78905) UDetti91 válasza fehér_ember (#78902) üzenetére


UDetti91
újonc

Igen, sajnos nem értek hozzá, és kipróbálási lehetőségem sincs.
Amit leírtam, hogy mit szeretnék egy fejhallgatótól, azt mind leírták ehhez a füleshez.
Sajnos tényleg zsákbamacska, de neten rendelném, és ha nem tetszik, elvileg visszaküldhetem 30 napon belül.
1 hónapja rendeltem szintén neten egy AT m40x-et, nem tetszett és visszaküldtem, vissza is fizették az árát. Remélem, ezzel sem lesz gond :)

(#78906) Gzula[HUN] válasza UDetti91 (#78905) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Milyen van most? Mitől szeretnél jobbat vagy mást?

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78907) vlaca2 válasza UDetti91 (#78899) üzenetére


vlaca2
tag

Hi!

Nekem 712pro van. Az hogy nem kell hozzá erősítő, az nálam nem jött be :)
Ezt az utat jártam be:
macbookpro kimenete,
apogee duet hangkártya fejhallgató kimenete,
ifi nano ican,
schiit asgard 2.
Na most már jó :))

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#78908) UDetti91 válasza Gzula[HUN] (#78906) üzenetére


UDetti91
újonc

Egy Lenovo ideapad100-am van. Telefonról nem is hallgatnám, arra van egy soundmagic fülhallgatóm.
Elég nagy lépés lenne nekem ez a fejhallgató, azért is írtam, hogy abszolút nem értek hozzá. De jó minőségűt keresek, viszonylag normál áron :)

(#78909) Gzula[HUN] válasza UDetti91 (#78908) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Rossz minőségűt nem szokás reklámozni itt, de olyan előfordulhat, hogy az nem jön be, amit ajánlanak. Kicsit bajban vagyok, mert az M40X szerintem nem rossz fejes, sőt.

Mondjuk, ha nincs mihez hasonlítani, akkor igazából akármit is ajánlhatunk, annál csak jobb lehet :D Irányadó legyen mondjuk az M40X. Feltételezem, hogy sok volt benne a mély. (Ha nem, javíts ki.)
Ehhez a laptophoz ha egy drága fejhallgatót választanál, akkor azt tényleg bűn volna erősítő nélkül használni, de én jelen esetben inkább azt javasolnám, hogy valami olcsóbb, max. 30-40 ezer Ft tájékán nézelődj, lehetőleg olyat, amit tényleg könnyen meg lehet hajtani, az erősítő ráér később.

Mivel említetted, hogy nyitottat szeretnél részemről egy esetleges lista emelkedő ár szerint (többiek majd kiegészítenek):

- Amivel igazából nem lehet mellé lőni, mert nyitottban ár érték bajnok az Omnitronic SHP-600 Nagyon jó ár/érték arányú fejhallgató, régen Tasktar 2050 néven futott, Aliexpressen ISK HF2010 néven találod meg.
- Audio-Technika AVA-400 Nekem a bátyuskája van, a TAD-500, annak kísértetiesen hasonlít a hangja az M40X-éhez. Az AVA-400 hangját ugyan nem ismerem, de a tesztek alapján kevesebb a basszus benne, mivel (vagy más okból) 13mm-es kisebb a driver benne (40mm-es). Mellette azt tudom felhozni, hogy 5 éve megvan az enyém, minden nap órákat van használva (az elmúlt 1-2 hónapot leszámítva), és most 5 év után kellett cserélni a párnáját, ami plüss. Nagyon kényelmes, és mindkét fiam jobban szereti, mint amit most használok. Minőséggel nem lenne gond. Japán hivatalos Audio-Tehcnika oldalon már nem látom a fejhallgatók között, lehet kifutó széria.
- AKG K612pro Nem ismerem, akinek van, azt mondja, hogy szép a hangja.

Szerintem első körben ilyen árszínvonal fölé menni, de plusz 1-ként felhoznám a topik gazda ajánlását, a Cooler Master MH752-t. A Takstar Pro82 egyik reskin-e, nem mély túlsúlyos és nagyon kényelmes. Kapsz hozzá egy nem túl izmos hangkártyát is, amivel kapcsolaban volt többen úgy nyilatkoztak, hogy az intergráltnál jobb hangot csinál. Tudom, hogy zárt, de...

Ha veszel egy 70ezer Ft-os fejhallgatót, annak nem lesz 3-4X jobb hangja, egy ilyen jobban eltalált 20-40ezer Ft-os fejestől max 10% eltérés lesz erősítő nélkül, ha Youtubot nézel és hasonló, ott még annyi se. Annak meg nem látom értelmét, hogy fejhallgatóra meg erősítőre többet költs, mint laptopra.

Nyilván a te pénztárcád, ha bele szerelmesedtél a 712-be, akkor hajrá :))

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78910) Dorien válasza UDetti91 (#78908) üzenetére


Dorien
veterán

Részemről inkább K612 Pro. [link]
Esetleg egy használt Q701, ha találsz valahol... Fejhallgató erősítő szükséges ezekhez a nyitott AKG-khez.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#78911) Gzula[HUN] válasza Dorien (#78910) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Köszönöm a kiegészítést, benéztem az impedanciáját. Ideje volna meghallgatni valahol :D

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78912) fehér_ember válasza Gzula[HUN] (#78911) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ha vissza tudod majd küldeni (el tudsz állni a vásárlástól) akkor hajrá, legalább ezt is megismered valamennyire. Nem lebeszélni akartalak a k712-esről csak felhívni a figyelmed. A k612-esnél többet nyújt felbontásban, a hangképe meg ... kinek mi. Én nem tudom megmondani neked melyik tetszene jobban.

Gzula[HUN], természetesen nem neked akart menni hanem UDetti91-nek.

[ Szerkesztve ]

(#78913) Sinesol válasza UDetti91 (#78899) üzenetére


Sinesol
veterán

Nincs igazából semmi probléma a tartósságával, elég jól össze van rakva, nekem két példányom is volt belőle.

A kérdésedre igen a válasz, mivel az erősítő és a dac szempontjából kb. mindegy mi a forrásod, épp az a lényegük, hogy a laposod hangkeltőjét váltják ki. Ha a géped bármilyen médiát le tud játszani, akkor ki tudja szolgálni őket.

Sima laptopról is megszólalna valahogyan, de ahhoz hogy a tudását hozza, kell neki az erősítő.

Szerintem nagyon nem lehet az AKG K712-vel mellélőni, eléggé mindenevő, a kritériumaid is épp ráillenek, ha van rá kereted, akkor felesleges olcsóbb fejesek közt nézelődni.

[ Szerkesztve ]

(#78914) #56474624 válasza Gzula[HUN] (#78909) üzenetére


#56474624
törölt tag

Jujuj, megint ez az 3-4x jobb hang. :)) :D

(#78915) UDetti91


UDetti91
újonc

Köszi a válaszokat, most jöttem rá, hogy nem tudok nektek egymás után válaszolni :P

Gzula[HUN]: A hangminőség lenne a legfontosabb, de a kényelem sem elhanyagolható. Általában napi 2-3 órát szoktam zenét hallgatni. Szerencsére tudnék használni nyitott fejest, mivel csakis itthoni hallgatásra szánnám, és nem zavarnék vele senkit :) Az m40x-szel az volt a bajom, hogy nagyon basszusos volt, és - hiába van egy zárt fülhallgatóm - ebben szinte klausztrofóbiája volt a fülemnek :DD Nem éreztem teret sem benne.

-Skylake-: Nekem hosszú hajam van, szerintem a pánttal nem lenne gondom :)
Rosszul fogalmaztam, tudom, hogy valamilyen erősítő kell hozzá. Csak azért írtam le, mert hiába mondtam a forgalmazónak, hogy kell hozzá erősítő, hiába alacsony impedanciás, csak azért is azt mondta, hogy nem kell. Látszik, hogy értenek hozzá. :P Annyira nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézne, pedig náluk vettem volna meg, ha mond valamit hozzá. :F

Sinesol: Igen, erre gondoltam én is, hogy ha már ti is ezt ajánlottátok, és mindenhol azt írják/mondják, hogy szinte minden zeneműfajhoz jó és kényelmes és még jó hangja is van, akkor nem bukhatok vele sokat, ha legalább meghallgatom. Ennyit egy fejhallgatóra simán elköltenék, ha tényleg jó.

Arról viszont még mindig fogalmam sincs, hogy mivel kössem össze a laptopomat a fülessel.
A fejhallgatót 78 ezerért árulják, ha összességében 200 ezer alatt megúsznám, az nagyon szuper lenne.
Érdemes hangkártyát is vennem hozzá?

(#78916) #56474624 válasza UDetti91 (#78915) üzenetére


#56474624
törölt tag

Érdemes hangkártyát is vennem hozzá?

Nem hangkártya kell, inkább valami jó usb-s DAC. Vagy, ha nem usb-s, akkor még usb-spdif átalakító (transzport) is a gép és a DAC közé. Amúgy ez sem feltétlen rossz, ha az ember talál használtan valami jó vételt usb-vel nem rendelkező DAC-ból.
De a DAC és erősítő igazából az a másik topik asztala, sokan az ottaniak közül nem is nagyon írnak ide, csak oda.

[ Szerkesztve ]

(#78917) Per Degaton


Per Degaton
tag

Sziasztok!

Olyan létezik, hogy egy fejhallgatónak egyszer csak halkabb lesz az egyik oldala mint a másik?

A NAD Viso HP50-ről van szó. Már kb fél éve őt használom elsődleges fejhallgatónak, zenére, filmre, játékra, mindenre. És pár nappal ezelőttig semmi baja sem volt, de azóta a bal oldala érezhetően halkabb mint a jobb.
Nem az van, hogy az nem szól semennyire és a hangminősége sem tűnik úgy, hogy romlott volna, de azért kifejezetten hallható a különbség, pont annyira, hogy idegesítő legyen.

Átnéztem mindenféle beállítást, nem amiatt van, plusz másik forrással is kipróbáltam és azzal is csinálja.
Kábelt is cseréltem, több biztosan jóval próbálva is fennáll a jelenség, tehát nem kábel gond van.
Úgyhogy gondoltam hátha a hallásom romlik, de másik fejhallgatóval nincs ez, annak teljesen egyformán szól a két oldala ugyanarról a forrásról szóval egyértelműen a HP50-nel van a probléma :D

Tud valaki valami okosat mondani hogy ez mitől lehet? És ha igen javítható-e?
Nagyon szeretem ezt a fejhallgatót, de így nem tudom rendesen használni mert zavar...

(#78918) Eagle16


Eagle16
addikt

No megjött a CM 752-es. Érdeklődnék hogy az normális-e, hogy elég dobozhangja van, nem tudom kell-e neki bejáratás vagy valami (gondolom igen). Egyébként nagyon kényelmes,jól össze van rakva, de olyan a hangja, mintha a Takstar HD2000-en elindítanék egy 64 kbps mp3-mat. Néhány számot alig ismerek fel, annyira más.

[ Szerkesztve ]

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#78919) Eagle16 válasza Eagle16 (#78918) üzenetére


Eagle16
addikt

Nos, az Asus Xonar-ral valami problémája lehet, mert bedugtam a saját 7.1-es DAC-jába, és teljesen más hangja van. De olyan szinten, mintha nem is ugyanaz a fejhallgató lenne. Mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#78920) Dorien válasza Per Degaton (#78917) üzenetére


Dorien
veterán

Garanciális? Ha igen, vedd fel a megjelölt szervizzel a kapcsolatot.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#78921) ribizly válasza Eagle16 (#78919) üzenetére


ribizly
veterán

Lehet nem nyomtad be eléggé?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#78922) Eagle16 válasza ribizly (#78921) üzenetére


Eagle16
addikt

Nem, direkt megnéztem, ennél jobban nem tudom, de amúgy pont olyasmi hangja van, mint amikor nincs teljesen bedugva. Gőzöm sincs mi lehet, ilyen hangja a front kimenetnek van a házon...sima youtube-nál is torzít egyébként, de nagyon nagyon csúnyán. Viszont a gyári DAC-ba dugva tetszik nagyon, elég mély van benne nekem, még több is mint ami a Takstar-ba volt. Csak ez meg 16 bit, a hangkártya meg 24 bitet tudna.

[ Szerkesztve ]

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#78923) Per Degaton válasza Dorien (#78920) üzenetére


Per Degaton
tag

Nem, sajnos nem, már lassan két éve vettem.

(#78924) Eagle16 válasza Eagle16 (#78922) üzenetére


Eagle16
addikt

Oké, megvan a hiba, ha teljesen bedugom, akkor lesz furcsa hangja...

Van 3.5mm jack hosszabbítom, azzal semmi baja.

A CM 752-n 3 "csík" van a jack végén, a régi fejesnek, meg a hosszabbítónak is 2 csíkja van.
Ez nem tudom mi, de most utánanézek. Ha valaki tudja, megírhatja azért :)

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#78925) pulutodurumo válasza Eagle16 (#78922) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A fejes 4 pólusú jack csatiját nem szereti a hangkártyád, mivel azt sima 3 pólusú sztereó, nem mikrofonos csatlakozóhoz csinálták. Vagy veszel egy filléres átalakítót, ami szétszedi a jelet mikrofonra és hangra, vagy marad a saját bigyókája.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#78926) Eagle16 válasza pulutodurumo (#78925) üzenetére


Eagle16
addikt

Köszönöm!

Huh, elsőre kicsit megijedtem azért, vadi új fejes és olyan hangja van, hogy holnap viszem is vissza. Aztán mikor Metallica alatt nem hallottam a vokált, rájöttem hogy nem a fülemmel van a baj :D

[ Szerkesztve ]

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#78927) -Skylake- válasza UDetti91 (#78915) üzenetére


-Skylake-
addikt

"A fejhallgatót 78 ezerért árulják, ha összességében 200 ezer alatt megúsznám, az nagyon szuper lenne."

Ne viccelj, ennel lenyegesen kevesebbol is booven meg lehet uszni ezt a kerdest. Lenyegben ~120k-d van dacampra , az tobb mint eleg. Kerdezz utana dac topikban, de szerintem 120nak a felebol os kivitelezheto ez lazan. Nyilvan adott esetben a jobb hang dragabb lesz, de ekkora keretbol itt nem lehet semmifele problema.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#78928) Sinesol válasza UDetti91 (#78915) üzenetére


Sinesol
veterán

A Modi3 és Magni3 bőven jó lesz alá, másra nem is lesz szükséged, főleg hangkártya nem kell, mivel a fent emlitett páros épp a hangkártya helyett van.

(#78929) Gzula[HUN] válasza -Skylake- (#78927) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Szerintem úgy lesz ebből Lenovo ideapad100-hoz 200ezerét fejhallgató+erősítő vásárlás, ahogy nekem...

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78930) #56474624 válasza -Skylake- (#78927) üzenetére


#56474624
törölt tag

Kerdezz utana dac topikban, de szerintem 120nak a felebol os kivitelezheto ez lazan.

60-ból lazán K712-t? Az kemény. Sőt, szerintem elég 20k is, azzal is meg fog tudni szólalni.

(#78931) Gzula[HUN] válasza #56474624 (#78930) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

De 60-ból 10-15%-al szebben fog szólni! :D :DD :)) :C ;] (Bocs, ígérem megpróbálok leszokni róla :DD )

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78932) korpicschess válasza #56474624 (#78930) üzenetére


korpicschess
veterán

Attól függ, hogy új vagy használt. Használtból elég simán, de szerintem újból mindegyikből megoldható. Mondjuk ilyen AKG-m nem volt még, de elég nagy érzékenysége van és az impedanciája sem túl nagy. Szerintem még egy Dragonfly Red is jó lehet akár hozzá.

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#78933) #56474624 válasza korpicschess (#78932) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szerintem még használtnál is necces a 60k. Az a baj, hogy itt a ph-s fórumban már berögzült gyakorlattá vált a fejhallgatók kiszolgálásának alulértékelése. Itt van egy ember, aki ráköltene 120k-t (ami szerintem egy alap kiszolgálás a K712-höz), erre jön a sok "hozzáértő", aki szerint sok, mert 60k bőven elég. Mivé lett ez a topik komolyan. :(

(#78934) korpicschess válasza #56474624 (#78933) üzenetére


korpicschess
veterán

Például használtan 60k-ért kb. olyan lehet venni, mint újonnan 120-ért. Ezért is kérdeztem, hogy milyen kell, mert eléggé nem mindegy. Kicsit felelőtlenségnek érezném hallatlanul/tapasztalatlanul 120k rááldozását, főleg újonnan (még a használtat el lehet adni). Elég sok mindenből lehet már választani ennyiért.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#78935) p76 válasza #56474624 (#78933) üzenetére


p76
senior tag

Külföldi fórumokon a HD800S-hez ajánlanak 100$ erősítőt komoly arccal. Szóval ez világjelenség :)

Mondjuk ennek az előnye hogy nem bukik olyan sokat rajta ha rájön hogy mégse ilyet képzelt.

[ Szerkesztve ]

(#78936) Gzula[HUN] válasza #56474624 (#78933) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

"Itt van egy ember, aki ráköltene 120k-t"

Van egy 100, max 150ezres laptopja és egy max 10 ezres fülhallgatója. Bevallása szerint. Majd 120ezret fog erősítőre költeni. Ja, nem.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78937) Bodz


Bodz
Topikgazda

Maradjunk annyiban, hogy a K712-t 120-ból sokkal jobban ki lehet szolgálni, mint 60-ból. Inkább előbbi elköltése lehet szükséges. :) De kíváncsi lettem, soroljátok használt és új cuccokból is, hogy mit tennétek alá! Modi-Magni páros egynek jó használtan, de ezen kívül?

[ Szerkesztve ]

(#78938) vlaca2 válasza korpicschess (#78932) üzenetére


vlaca2
tag

Hi! Leírtam már nemrég, de akkor mégegyszer :)
Nekem pont 712-m van, egészen a Schiit Asgard 2-ig “menekültem” mire igazán jó lett.
Ja és akkor a forrás részről még nem is beszéltem :)
Persze ez is izlés dolga, de én Ba cy lus -al értek egyet, nagyon sokan várják a csodát egy nem alap kategóriás fejhallgatótól, a megfelelő kiszolgálás nélkül, aztán jön a csalódás, meg a fikázás.

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#78939) Ixion77 válasza p76 (#78935) üzenetére


Ixion77
őstag

Melyiken?
Valamirevaló audiofil helyen nem ajánlanak 500$ alatt ahhoz semmit.
Az internet mindenféle kontrollálatlan bugyraiban meg nyilván mindenki azt ír amit akar. Mint a kocsmában. Pont annyira is érdemes hitelt adni rá.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#78940) vlaca2 válasza korpicschess (#78932) üzenetére


vlaca2
tag

Ja és a “mágikus” érzékenység és impedancia adatokból nagyjából csak azt lehet kiolvasni hogy mennyire lesz halk/hangos egy kisebb fejhallgató erősítővel :))

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#78941) #56474624 válasza Gzula[HUN] (#78936) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem értem, a laptopra költésnek mi köze van ahhoz, hogy minőségi zenehallgatásra szánt eszközre mennyit hajlandó elkölteni az ember. Illetve annyiban van hozzá köze, hogy általában valamin kell spórolni, hogy más területen minőségit vehessen az ember.

[ Szerkesztve ]

(#78942) Gzula[HUN] válasza #56474624 (#78941) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Persze, hogy így van. Csak annyi észrevételem volt/van, hogy "a mi egy hetes accountosunk" nem fog 120ezret költeni fejhallgató erősítőre. Részemről ennyi, nem kívánok lovagolni rajta.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#78943) #56474624 válasza Gzula[HUN] (#78942) üzenetére


#56474624
törölt tag

Hagyjuk már ezeket a spekulációkat, mindjárt az jön, hogy csak trollkodik az egésszel. :DDD

(#78944) Fluke


Fluke
tag

Hello!

A brainwavz oval párnákkal kapcsolatba kérdeznék, ha csak a simát veszem azzal mennyivel járok rosszabbul mint a sheepskinnel? Mert hát ugye az oval pu leather earpads meg a oval memory foam angled is olcsobb, mint a sheepskin.

[ Szerkesztve ]

(#78945) UDetti91


UDetti91
újonc

Nehogy összevesszetek ezen :P :)

Gzula[HUN]: Azért van 150 ezres laptopom, mert ajándékba kaptam/nem én választottam, a másik, hogy semmi szükségem nem volt komolyabb gépre. Igen, a fülhallgatóm is belépő kategóriás (20.000 Ft volt :) ), de eddig nem mertem komolyabb cuccot venni, pont azért, amin vitáztok. Nekem meg aztán gőzöm nincs a műszaki részéhez, lány vagyok, nem igazán izgatnak az efféle dolgok.
1-2 éve már, hogy foglalkoztat a dolog, hogy váltani kellene valami komolyabbra, mindig hiányérzetem van zenehallgatás közben. És most jött el az ideje, hogy beleinvesztáljak.
Nem szeretnék csak egy fokkal jobb hangzást, mint ami most van, mert akkor szerintem semmi értelme egyáltalán pénzt kiadnom rá.

vlaca2: Igen, ezért írtam, hogy jó lenne, ha 200-ból megúsznám. De úgy látszik, hogy nem fogom.

(#78946) ribizly válasza Fluke (#78944) üzenetére


ribizly
veterán

Ég és föld sajnos. Hangban is mást kapsz (ez ugye szubjektív, hogy jobb vagy rosszabb), de kényelemben messze vezet a sheepskin.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#78947) Dorien válasza Per Degaton (#78923) üzenetére


Dorien
veterán

Akkor itt egy tipp: [link]

UDetti91:
Én a helyedben Ferzoli A1000Z-jét venném meg apróról: [link]
Szerintem jobb fejes (sokkal), mint a K712 Pro és sokkal könnyebben is hajtható. Zárt, de nyitottakat megszégyenítő tere van. Ehhez elég egy normális DAC/AMP is.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#78948) gianni85 válasza Dorien (#78947) üzenetére


gianni85
veterán

Plusz egy az AT-re az AKG ellenében.

(#78949) Rash-_


Rash-_
újonc

1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon

2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Esport legfőképp

3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 20.000

4. Új vagy használt?
Új is jó de ha a használt is jó

5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural

6. Zárt vagy nyitott?
Mindegy

7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
A mély ne legyen kevés és legyen hatásos.

8.) Honnan vásárolnál?
Ahol jó árban van. Lehetőleg MO-n belül

9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi hangkártya

mh752 amit ajanlottak kenyelmetlennek bizonyult

[ Szerkesztve ]

(#78950) Gzula[HUN] válasza Rash-_ (#78949) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Oneodio Studio Pro. Sok mély van benne és hatásos. ;) Erős V hangzású. Sajnos csak Kínából tudod beszerezni, cserébe bőven kereten belül maradsz. Youtubon találsz róla inkább tesztet. Csak a vastag párnás éri.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.