Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Rison77 #101048 üzenetére
Nem te vagy az első. (Ok, már benne vagy, de akkor se te voltál az első.)
Az a baj, hogy plüssös zártból azért elég kicsi a választék. Nyitott esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Rison77 #101048 üzenetére
Érdekes. Az enyém ugyan 80 ohmos DT770, 2015-ben vettem, 7 éve van nálam. Iszonyat sokat használtam, elaludtam benne, leesett, meg amit el tudsz képzelni, de (lekopogom...) bírja. A csavarozható pánttartó műanyag elég hamar végigrepedt, ez elvileg szériahiba (volt akkoriban), gariban akartam cseréltetni, de ment a nyavalygás, hogy vigyen vissza a friendlyhouse-ba, mert a gari oda szól, így inkább kifizettem a hivatalos szerviznek javító szettet (nem volt vészes), ami azóta ott van a dobozában tartaléknak, mert bár mindkét oldal meg van repedve, mégsem törött szét, csak esztétikailag nem szép.
Vagy a 250 ohmos drivere ilyen, vagy még inkább, egyszerűen spórolnak a gyártással, a "név" majd úgyis eladja a fejest. A 2015-ös 47700 Ft-os árat egyáltalán nem tartottam olcsónak, de ma ugye mit lehet ennyiért kapni.
Próbálj valami mást, hátha az jobban bejön. Legfeljebb visszaküldöd 14 napon belül, és veszel egy harmadik Beyert. Mert gondolom a hangját meg szereted.
-
Rison77
senior tag
válasz Gzula[HUN] #101051 üzenetére
Hát.. érdekes, biztos kifogtuk a 10.000 db-ból az 1-et ami épphogy átment a minőség ellenőrzésen.. (én 2x ) Pedig aztán sose esett, nem volt rángatva a vezeték, azt meg nem gondolnám, hogy az erősítő terhelte volna túl. Legutóbb garisan 21k volt a membrán vele, szóval bőven lehet kalkulálni 30k körül. , ami még mindig olcsóbb mint egy új, csak hát nem sok bizalmam maradt ezek után.
Tetszik ez a Shure, lehet teszek vele egy próbát. Hát igen, azért ez a plüss zárt nagyon komfortos. Párszor volt szerencsém nyitott fejeshez, de valahogy jobban bejött a szűkebb zárt tér. -
thedivision2
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy újonnan beszerzett JBL Quantum 400 fejhallgató. CoD közben (csak abban próbáltam) behallatszik a mikrofonba a lövések és bármilyen nagyobb zajok hangja a játékból, bárhogy állítgatom. Van erre valami megoldás, vagy szimplán túl érzékeny a mikrofonja a fejhallgatónak? Próbáltam halkan is, hangosan is, mikrofon érzékenységet pont annyira állítani, hogy éppen nyisson a hangomra, a lövésnek mindig van annyi hangja, hogy visszahalljam.
-
Dorien
veterán
Esti basszus teszt:
Béla Fleck & The Flecktones - Flight of the Cosmic Hippo
(Érdemes jó minőségben megszerezni, mert így sajna nem az igazi...)
Wherever you go - go with all your heart.
-
Ba cy lus
addikt
Mindig mondtam, hogy a fejhallgatók tere mennyire szubjektív tud lenni, de most is ezt gondolom. Csak általános megfigyelés: ha valami testetlenül szól, mint pl. a K701, és valamennyire a DT880 is, azt nagy(obb) terűnek címkézik. Ami közvetlenebbül szól, mint pl. a 6-os sorozatú Sennheiserek, azt kis(ebb) terűnek. Kivételek persze akadhatnak, de általánosságban szerintem ez a jellemző.
Valahogy én nem tudom osztani ezt az "érzékelést" vagy mit. * Kivált a tér minősége szerintem egy sokkal összetettebb kérdés, minthogy mekkora (illetve mekkorának hat). Mert hiába nagy egy tér, ha valahogy mégsem hat valósnak.
* pl. a HE560 sokkal közvetlenebb, illetve nagyobb kórustagokkal bír, mint a DT880, de mégsem hallom úgy, hogy egyik vagy másik esetén közelebb/távolabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
Tulku
veterán
válasz bajnokpityu #101060 üzenetére
pl...
-
krisz242
tag
válasz Polllen #101047 üzenetére
Kívâncsi vagyok, hogy te milyennek hallod majd! Arról se felejts el beszámolni, hogy neked mennyire ment "könnyen" a felrakás!
Mikrofont nem használok, de egy a gyárinál hosszabb alis kábelt vettem, és annak valahogy nem az igazi a hangja. Pedig sokkal vastagabb, és minőségibbnek tűnik, mint a cérnavékony gyári. De a külsőségek itt semmit nem jelentenek!
-
fehér_ember
addikt
válasz letoltobeze #101059 üzenetére
-
Polllen
nagyúr
válasz krisz242 #101062 üzenetére
Én még anno az MT5-höz vettem mikrofonos kábelt és a gyárinál rosszabbul szólt, uh kicsit meglepett, hogy ez jó. Főleg ennyiért mikrofonnal.
A párnát ma adta ki a posta a helyi kézbesítésre, hónapok kérdése és megjön. (2,5k volt a párna és bár nem áfa és vám köteles, ~400 forint vámkezelést kellett rá fizetni. Ha eredeti párna, akkor jó deal volt. Ha valami hamisítvány, akkor így jártam erősen. )[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
LZs?!
aktív tag
Most visszaolvasgattam pár évet, ahogy rákerestem egy specifikus headet-re (Superlux), és feltűnt, hogy mennyire megváltozottt a topik hangvétele; ahogy a hozzászólók összetétele is természetsen, de vannak konstans 'lakók'.
Pár éve még (cca. '18-'20) a fő csapásirány a budget HF-ok lelkéről szólt (amikor én is elkezdtem érdeklődni), pl. Omnitronics / egyéb Takstar klónok, illetve Superlux típusok (cca. 50-100 EUR range) miként tudnak potenciálisan belkarcolni a mid-tier felhozatalba (Beyer, Senn, etc.) minőségben, és erre adott tippek/balanszok; ellenben most odébb lett pozicionálva (szerintem!) a tematika a 100(200)+ EUR + auxiliaries (DAC, amp, kábel, légnyomás, napsütés, etc.) irányba...ahol ráadásul az auxiliaries szintén átment nice-to-have szegmensből, hanem minimum-viable / must have kategóriába.
A fenti nem pro vagy con megállapítás, csak megfigyelés.
Nevermind...
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz LZs?! #101065 üzenetére
Konkrétan cáfolom. Új fejesek jöttek be. Nem kapsz Retro DJ-t, Pioneer MS5T-t, nincs CAL! (csak CAL! SE 2X annyiért), Invotone HD2000 meg egy rakat fejes. Superluxok mellett bejött az OneOdio (fel is ment az ára), meg akciósan időnként HyperX Cloud. Meg olcsó pénzért is BT-t akarnak az emberek (de minek).
Én most is egy Bluedio Turbine-t "tesztelek". Poénból rálicitáltam, erre gombokért megnyertem vaterán. Most adhatom el. (Néha más hang is hallatszik a középmélyen kívül.) De majd a megfelelő fórumban írom a kritikát.Az árak meg felfelé mentek. Az annó 20ezer alatti M30X 30ezer felett. Taktar klónok ára is 2X-es lett. Stb stb. Kínából se olyan olcsó már rendelni.
Mindenkinek annyiért ajánlunk fejest, amennyire van igény. Valóban mostanában a 30-40ezres (100$?) kategória a legkeresettebb.
Persze a régi (vagy a nem teljesen újak, mint én) bútorok meg abban a körben keresgetnek, amit már megengedhetnek.
Módosításokról beszámoló viszonylag kevés van valóban, de régen volt olyat túl sok.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
A perforált memóriaszivacsos earpaddel, szállítással mindennel is 80$ körül megálló VE Supernova-t eléggé budgetnek mondanám, rendesebb eszközzel rámérve a hangjára az 5KHz környéki emelésen túl nem volt mibe belekötni.
Csak nem írok róla kétnaponta, ahogy más hasonló fejesekről is keletkeznek postok, aztán a sok között elvesznek.
-
Ba cy lus
addikt
Ellenben ha megnézed az előzmény topikot, a legnépszerűbb fejhallgatók kb. az AKG K601, K701, Beyerdynamic DT770/DT880/DT990, Sennheiser HD600/HD650 voltak. Egy időben mindhárom említett gyártónál ezek voltak a legfelső polcon. De ha jött valaki, hogy neki max. 10k van fejhallgatóra, kapott ajánlatot Beyer DT235-re vagy valamelyik Superluxra, ha kicsivel több, DTX710/910-re, Shure SRH240-re stb. Szerintem ez most is így van.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #101069 üzenetére
Sajnos terjed a BT mánia. Sok új fejes már nem is kapható vezetékkel.
-
Polllen
nagyúr
válasz krisz242 #101062 üzenetére
Megjött a párna, hozzámérve Brainwavez párnához sokkal kisebb. Képen lehet nem jön át, de ha nem tudom, hogy bírja a gyűrődést és hogy más is fel tudta rakni, neki sem kezdek mondván ez túl kicsi... De ehhez képest szépen felment.
A bal oldali a Brainwavez, a jobb oldali a Momentum 2:
Hangra szerintem jobb a Momentum párnával a NAD HP50, mint a Brainwavez-zel. Tisztább és precízebb a hang. A Brainwavez-zel kerül egy fátyol a hangra, ami nekem annyira nem jön be.
Az eredetit most nem tettem fel, mert nagyon foszlik, majd ha megjött az earpad cover hozzá.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
krisz242
tag
válasz Polllen #101075 üzenetére
Gratulálok, szép munka! Először én is azt hittem, hogy rossz méretű a párna, annyival kisebb, mint a gyári! De ha már itt volt, úgy voltam vele, hogy legfeljebb szétszakítom, máshoz úgy sem lenne jó!
Nem is értem, hogy akinek ez először eszébe jutott, hogy nem adta fel kb az 1. másodperc után. Szerencsére vannak nálam optimistább emberek, akik előrébb viszik a világot! -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Gyerekeknek szeretnék mikrofonos fejhallgatót venni. 2 db kellene, szóval ezért az ár a meghatározó.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
pchez, játékokra, discord beszélgetésre
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
max 10eFt
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
ezt nem tudom, mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
semmi különös, gyereknek lesz, játékra, hogy ne a szobából kiabáljanak egymásnak
8.) Honnan vásárolnál?
mindegy, netes rendelés előnyben
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC, alaplapi hangkártyaKöszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Flowtation #101078 üzenetére
-
stellaz
veterán
Kb két éve vettem filmet nézni, vagy ilyen ágyban fekve youtubeot nézni, podcastet hallgatni fejesnek egy telekom akciós Soundmagic P22-őt, majd az asszonynak a Lidl -ből egy kétezer párszáz forintos fejest ugyanerre a célra, szóval kb egy időben.
Most itt van mind a kettő a kezem ügyében és elég jó kis konklúzió vonható le belőlük.
Hang: SM szellősebben szól, lidlisnek kicsit teltebb a mélye, ízlés kérdése, nagy különbség nincs, teljesen elfogadható mind a kettő abszolút értéken is.
Építési minőség: SM összehajtható, recsegős zsanérral, ami 2 hónapon belül eltört egyik oldalon, majd két hét múlva a másik oldalon is, ezért szépen össze van tákolva és már nem összecsukható. Nem sokat használtam, a fülpárnája mégis szétfoszlott. Gyakorlatilag kuka az egész fejes.
Lidlis: egyszerű drótos állítható pántok oldalt és egy műanyag felül. Semmi baja, pedig napi szinten ülünk rá, ha a takaró alatt van, vagy a kanapén a párna alatt. A kábel szövet burkolata hibátlan, ahogy a fülpárna anyaga is olyan, mint új korában. És még van rá egy év garancia is.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Érdekes ez a Behringer. Amennyire nem jó fejhallgatók között, nem hittem volna, hogy gitárhoz a torzító pedáljaik elég jók - sokak szerint alig marad el az eredetitől, ami "megihlette" -, töredékáron ráadást.
-
Dzsuri89
őstag
Vettem tegnap egy Audio-Technica ATH-M50x típusú fejhallgatót, viszont kíváncsi lennék arra, hogy ti milyen fülpárnát javasolnátok a gyári helyett, ha egyszer megadja magát.
Fontos, hogy a hangzásképen ne rontson semmit, mert más fejhallgatónál jártam úgy, hogy totál megváltozott a hangképe és nem jó irányban. Kiképzése a teljesen fület körbeölelő ovális kialakítású. Anyag tekintetében bőr/műbőr jöhet nálam szóba.
Köszönöm -
kromatika
veterán
Sziasztok mindenkinek Üdv újra a topikban.
-
aktív tag
Sziasztok!
20 ezer forintig szeretnék kimondottan kompetitív játékokra fejhallgatót(mikrofon előny), nincs extra elvárás, tudom hogy az összeg kevés, de ennyiért is biztos van ami jobb mint a többi.
A válaszokat előre is köszönöm -
Gzula[HUN]
őstag
válasz Xerath404 #101088 üzenetére
Pár hete még volt akciós HyperX Cloud II-es, annál jobbat nem tudtam volna mondani. Ennyiért ma egy OneOdio Pro-50-es fér bele. 3 éve 8ezer körül volt Kínából, most 10Ft híjján 20ezer. Én nem adnék annyi pénzt érte, akkor megrendelnék egy Pro-10-eset, és rendelnék mellé egy ILYEN párnát (gyári Pro-50-es, tudom, rendeltem). De gondolom karácsonyra kell, ez nem lesz opció. Pedig erősen ajánlanám.
Szóval ajánlataim:
- Jobb állapotú használt Cloud II-es vagy Cloud Alpha
- Superlux HD685 annak ellenére, hogy a fórumban csak Bodznak volt (emlékeim szerint), azon ritka fejhallgatók egyike, ami évek óta tartja az árát, és méltánytalanul volt eddig elhanyagolva.
- Superlux HD681 EVO (erről van a fórumban leírás bőven)
- OneOdio Pro G + ilyen párna -
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #101092 üzenetére
Köszönöm neked is a segítséged, szerintem veszek egy HyperX Cloud II est, itt hp-n van 15 ezerért.
Nekem kell csak így sos ben mert beszart a fejesem, engem nem zavar ha használt. -
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #101092 üzenetére
Cloud II- es vagy az Alpha a jobb ?
-
Ba cy lus
addikt
Moode alatt (vagy sehol) nem érdemes EQ-zni. Még ha csak csökkenteni is kíván az ember egy tartományt. A DT880 magasát próbáltam lejjebb húzni (8 kHz-nél előbb q=1 és - 8dB beállítással, de ezzel a tónus sem lett az igazi, aztán q=3 - 6dB-re álltam), teljesen megölte a dinamikát, plusz a zene egysége is megszűnt. Volt itt szó múltkor erről, hogy mid-fi kategóriában van létjogosultsága, hát nagyon-nagyon nincs. A dinamika és az összhang sokkal fontosabb, mint a tónus.
Különben a DT880 magasa a láncomban egyáltalán nem bántó (a HE400SE kiemelése inkább, de még az sem vészes), csak a hangszereket kissé magasba húzza a kiemelés.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #101098 üzenetére
Vagy a moode eq nem jó? Vagy RPi alatt van már annyira kifinomult a hang (pl. egy átlag PC-hez képest), hogy jobban feltűnnek az EQ káros hatásai? Vagy...
Ez úgy derülhetne ki, ha Pi-re lenne alternatíva, ahol jó az EQ, akkor egyértelmű lenne, hogy a moode eq-ja szar.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Ismét egy "okos" tesztelő. Nem is az, hogy a HD560S-t jobbnak hallja, mert a kettő között inkább csak az ízlés dönt, de hogy megkérdőjelezi 109 dollárért a HE400SE értékét, az egy vicc.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest