Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101401) :AMF: válasza -NoVa- (#101400) üzenetére


:AMF:
senior tag

A Yamaha HP-2 már hozzászoktatott az on-ear kialkításhoz. Ha nem szorít, akkor kényelem szempontjából szvsz mindegy, hogy on vagy over ear. Én inkább a párnától tartottam egy kicsit. S4tch jóvoltából kipróbálhattam korábban egy 225i-t. A gyári párnája (L cushion) nagyon durva a fülhöz, hosszútávon nem tudnám azt a fajta szivacsot elviselni. Pedig a hangja rendben volt. A 225x-nek viszont újabb típusú "szivacsa" van (F pad), ami szerintem lényegesen komfortosabb. Pedig csak egy lapos gyűrű lyukkal a közepén. Ebből kifolyólag a driver is nagyon közel van a fülhöz. (Gyanítom, hogy a vintage DT990 hangja is azért tetszik annyira, mert a kilapult párnák miatt nagyon közel vannak a driverek a fülhöz.)
Annyira megtetszett ez a hangzásvilág, hogy rendeltem egy Hemp-et. :) Ha megérkezett, szívesen kölcsönadom egy próbára a 225x-et.

(#101402) Ba cy lus válasza :AMF: (#101398) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Melyik DT880? Volt neked "modern" és vintage is, amennyire emlékszem.

(#101403) -NoVa- válasza :AMF: (#101401) üzenetére


-NoVa-
őstag

:R Kösz, kiváncsi leszek rá.

Most épp az építettem zenél, imádom, és azután sem dobtam ki, hogy hallottam a Meze Empyreant :) Tonalitásra nagyon jól sikerült, de hallom a technikai korlátait az olcsóbb drivernek.

Gondolkoztam planar mod-on is, de ahhoz zártabb bőr párna kéne, azzal pont ez a légies jellege szűnne meg. Szóval vagy vadászok komolyabb drivereket, és reménykedek benne, hogy sikerül jó párost találni, vagy egy már bevált kész terméktől macera nélkül kapom meg ugyanazt, majd eldől.

(#101404) Polllen válasza :AMF: (#101398) üzenetére


Polllen
nagyúr

Csak a fejhallgatóra szánok 130k-t, uh az egyik bele kell, hogy férjen. :DDD

A végén rábeszéltek a Spartan-ra... :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101405) osonte válasza osonte (#101297) üzenetére


osonte
senior tag

Szinte egész nap megy a fejhallgató, mondhatni meg is jött a hangja (ULTRASONE PRO 580i), ennyire nehezen még semmi nem járódott. Azt tartom, hogy a Taiwani gyártású teljesen más, mint a Kínai. Ez nem emel semmit ki (a Kínai durván emelt mélyet és magast, elsőre jónak tűnt, de tartósan fárasztó a sok kiemelt részlet), aminek az az előnye, hogy akár 6 órát is egyhuzamban tudom hallgatni a plüsspárnával, nem fárasztja a fülem sem, mármint nem fizikailag hanem a hang. Közben kapott elé egy iFi ZEN AIR DAC-ot, nagyon összeillenek semmi nem változott, nem lett extra mély vagy plusz magas, de határozottabb lett, eltűnt a halk torzítás amit telefonról hallottam. Ennek ellenére telefonról is szépen szól, sőt ott van egy kis mély és magas kiemelés (olyan Samsung féle), de az sem áll rosszul neki. Amiről váltottam Takstar TS-450, több mint 2 éve nagyon szerettem, mondhatni minden megvolt benne (azt hittem) amire szükségem volt a zenében, nagyon lineáris fejhallgató. Rádugtam ezt is a DAC-ra és profitál is belőle, de te jó ég eddig ezt hallgattam? Hol van az alja és a teteje a zenének, illetve a közép kásás, teljesen más kategória (mondjuk az áruk alapján ez nem is kérdés).

Összegezve a fejest újonnan sikerült olcsón szereznem, tehát a DAC-al együtt 88 ezer Ft volt. Nagyon összeillenek és nem tudom ennyi pénzt jobban el tudtam volna -e költeni, de nem is érdekel, mert ha valamit 6 órán keresztül nem akarok levenni, akkor az azt bizonyítja, hogy élvezem a zenehallgatást és ez volt a cél. Azt hallom, hogy ez nem egy részletező rendszer, nem szedi cafatokra a részleteket, de amit hallok az úgy egyben van és beszippant magával.

(#101406) Ba cy lus válasza osonte (#101405) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Erről most eszembe jutott, hogy anno, mikor a 32 ohmos DT770 Edition-öm (nekem az volt az első komolyabb fejhallgatóm kb. 10 éve) telefonról ment, arról nekem is inkább volt V-karakter, mint később Xonar DG-ről, amiről jóval enyhébb V lett belőle, és aztán rendes fejhallgató erősítőkről is ez volt a jellemző hangképe.

Talán a damping faktor miatt? Azért érdekes ez, mert a telefon még hangerőben sem igazán tudta kiszolgálni, tehát ilyenkor nem soványabbnak kellene lennie a mélytartománynak? :F

[ Szerkesztve ]

(#101407) fericske válasza Ba cy lus (#101406) üzenetére


fericske
addikt

Nem feltétlenül, legalábbis dinamikusoknál. Planároknál más a helyzet.
Gyenge erősitésnél nem tudja rendesen fogni a membránt az eszköz, hogy korrektül le tudja követni a bejövő impulzusokat. Ezért nem áll vissza alaphelyzetbe a membrán időben, hanem még kilengéseket csinál, amitől öblösebb mélyeket hallunk, ami egyúttal pontatlanabb, mosottabb.
Illetve ugyanezért lehet megemliteni a sziszegősebb, folyósabb magasokat is, amit talán csak többnek, hosszabb lecsengésűnek hallunk, s könnyedén csak a fejhallgató gyengeségének irjuk fel, miközben többnyire nem az övé az "érdem".

(#101408) osonte válasza fericske (#101407) üzenetére


osonte
senior tag

Amit leírtál az teljesen mintha így hallanám (én ezt nem tudtam volna így megfogalmazni, mert erre nem is gondoltam), lehet nem is halk torzítás (vagy mosottság) volt amit hallottam, hanem a kontrollálatlan kilengések. A DAC-nál feszes a fejhallgató, határozott.

(#101409) jippa válasza Polllen (#101378) üzenetére


jippa
aktív tag

130as keretből én most erre ácsingóznék próbálnék megalkudni postával együtt. Franciaországból VAT nélkül.

(#101410) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Egyébként pedig Tin kolléga!

Én többször is hallottam HD600-at, és csak egyetlen, mások által megfogalmazott negatív jellemzőjét írtam le (ami miatt szokták még preferálni vele szemben a többi "hatost"), te és bitrograde ellenben mindennemű HE400SE tapasztalat híján megszakértettétek, hogy egy cikk fősodorral ellentétes konklúziója, végkifejlete nem túlzó, nem lehúzás. Akkor ki a troll, hmm?

[ Szerkesztve ]

(#101411) Polllen válasza jippa (#101409) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nekem ez nagyon egzotikus. :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101412) bitrograde válasza Ba cy lus (#101410) üzenetére


bitrograde
senior tag

Azt se feledd, hogy a Beatlesnek sem vagyok nagy barátja, és kulturális jelentőségét is túlértékeltnek tartom.
Amúgy az SE-hez tényleg nem volt szerencsém, de 400-asom volt, elég rövid ideig. Fentebb is csak azt kritizáltam, ahogy egyértelműen minősítetted valakinek az intencójàt, amikor személyes tapasztalatairól részletesen beszámolt, csak azért, mert az nem esett egybe a tiéddel.
Ismerős szitu, ismerôs reakció.
Jó hír is van: végre a jó témában vagyunk.

(#101413) Ba cy lus válasza bitrograde (#101412) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nem mindegy, melyik 400-as, mindegyik más. A korábbi kommentjeid alapján 400i-t birtokoltál, nem a sima 400-ast. Az megint más. Az SE pedig megint.
Maradjunk annyiban, ha én troll vagyok, ti többszörösen a múltkori produkció miatt. :P
Egyébként meg tökmindegy, hogy személyes tapasztalatból írt (ha valóban így volt) az az illető, de nem volt korrekt. Mert valami nem tetszik, még lehet annak lenni. Pláne egy cikkírónak, aki vásárlási kérdésekkel érzékelteti, hogy ő egy alkalmas tanácsadó. Nade ebbe ne menjünk megint bele.

[ Szerkesztve ]

(#101414) jippa válasza Polllen (#101411) üzenetére


jippa
aktív tag

egy kis japán csemege :D

(#101415) jippa válasza jippa (#101414) üzenetére


jippa
aktív tag

nah, szabadság alatt ebből a csemegés tréfából csak kikerekedett egy kis izgalmas lightweight japán szeánsz

így nap végére azért el is fáradtam bele, meg a furminttól is elbágyadtam, úgyhogy ünnepélyesen berekesztem az ülést :D

(#101416) nLali válasza jippa (#101415) üzenetére


nLali
senior tag

Nagyon tetszik mindkettő! Mesélj kérlek. :R

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#101417) IzI


IzI
senior tag

Sziasztok!

Rtings [link] oldalt ismeri vki,mennyire megbizhatóak a tesztjei ?
Színpadi hang és a képalkotást lehet mérni? Mert valahol olvastam,hogy ezt nem lehet.
Pc-re keresnék fejhallgatót és elsősorban játékra,tudom van neki másik topic-ja,de tudtommal az itteni fejhallgatók is jók rá. Színpadi hangzás és képalkotás ,ami fontos,esetleg más,amit figyelembe kell venni ?
Ezt hármat néztem ki
philips shp-9600,
dt 990 pro, akg k702 ehhez a kettőhöz kell erősítő ?
Alaplapon Realtek ALC4080 hangkártya van,sajnos gyártói adatot nem tudok róla,csak ezt [link]

(#101418) Ear001 válasza IzI (#101417) üzenetére


Ear001
addikt

Rtings - ilyen célra semennyire.

(#101419) fehér_ember válasza IzI (#101417) üzenetére


fehér_ember
addikt

Játékra én inkább valami zártat néznék, de majd megmondják akik játszanak ;]

(#101420) Polllen válasza fehér_ember (#101419) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha térábrázolás a legfontosabb, akkor jobban jár nyitottal. Persze a gyengébb basszus miatt a lépéseket nehezebb meghallani, de valamit, valamiért.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101421) -NoVa- válasza Polllen (#101420) üzenetére


-NoVa-
őstag

A lépésekhez pont a kevesebb basszus a jó, a háttérben lövöldözés, robbanások így nem nyomják el a halk kopogást.

Persze általában inkább az dönti el a nyitott/zárt témát, hogy egyedül él valaki, vagy családos.

(#101422) IzI


IzI
senior tag

Igen a másik problémám zárt vagy nyitott.
Ahogy én olvastam a képalkotás a különböző hangok felismerésében segít,így pl lépések, színpad meg ezeknek behatárolását segíti. Zárt kevésbé tud színpadias lenni.Ezeket olvastam,de lehet rossz a forrás.Amugy meg bot fülem van,lehet észre se venném mi a jó, meg a rossz.

(#101423) Polllen válasza -NoVa- (#101421) üzenetére


Polllen
nagyúr

A lépés hangok ~100-200 Hz között vannak. Pl. egy cooler master MH752-vel ezt csak akkor hallom jól, ha a lövések, robbanások már kellemetlen hangosak.
A NAD HP50-nél ez nincs. Tökéletesen hallom a lépéseket olyan hangerőn is, ahol a többi hang még nem kellemetlenül hangos.

Mondjuk én APO-t is használok VST compressor-ral, hogy ne süketüljek meg, de az már másik téma.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101424) jippa válasza nLali (#101416) üzenetére


jippa
aktív tag

A képen lévők a 80as évek elejéről jönnek, a saját sorozatuk 5-ös tagjai, a sorszámuk miatt választottam őket AxB-re. Elfogult vagyok, úgyhogy hangot nem elemeznék, én szeretem őket. Elképesztően ritka mind a kettő. Azon töröm a fejem, hogy az a linkelt mdr-m77 csak szépen mutatna közöttük... :)

(#101425) Ba cy lus válasza Polllen (#101423) üzenetére


Ba cy lus
őstag

100-200 Hz is problémás? Az már baj, olyan nyitottat nem szabad venni. Ez azért nem tipikus nyitottaknál, főleg manapság, amikor egy Sennheiser HD560S példás mélytartománnyal bír.

(#101426) Dorien válasza IzI (#101417) üzenetére


Dorien
veterán

Az Rtings az egy viccoldal. Bárkinek a review-i (Z-Review, DMS, metal571, Innerfidelity, stb.) sokkal többet érnek.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#101427) emiki6 válasza IzI (#101417) üzenetére


emiki6
veterán

Igen, azokat nem lehet mérni.
A hang irányának érzetéhez imaging kell, a soundstage esetén a több nem feltétlen jobb, legyen elégséges.
Karakterisztika tekintetében a túl sok mély nem jó, és jó, ha hallani a neszeket. Valami laposat néznék jó bass extension-nel, mert akkor a mély nem nyom el semmit, de mégis érezni az impact-et.

DMS bemutatóit átböngészheted yt-on, ő szokott játékos szemmel beszélni a fejesekről. (Nem emlekszem melyik volt jó imaginben, hd560s, hifiman 4**-ok, és az olcsóbbakat keresd meg, pl amiket említettél, akg k361 371).

Yt keresés alapján ez valszeg egy hasznos podcast a témában, noha még nem hallgattam meg:
Audiophiles Anonymous - Best Gaming Headphones

Kereted mennyi? Valami usb-s dacampot úgyis kell vegyél, az alaplapi meghajtás hulladék szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#101428) Polllen válasza Ba cy lus (#101425) üzenetére


Polllen
nagyúr

A CM ebből a szempontból nekem csalódás volt. Ettől még remek cucc az áráért, de fps játékhoz véleményes. Persze a dac-ján van "7.1 mód", ami kiemeli ezt a tartományt, de szerintem a hangképet szépen széttolja... :(

Az 560S-sel ilyen gond nem volt, de lévén, hogy a vga-m terhelés alatt nem teljesen halk, nem akarom azt a halk zúgást sem hallani, csak zárttal játszok.

IzI
Ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor ebből a felsorolásból a Philips shp-9600 a jó választás.
Csak itthoni vásárlás jöhet szóba?
Illetve ha a zene kevésbé fontos, akkor a másik topikkal lehet jobban jársz. Van olyan "gémer" fejes, ami zenére nem túl élvezetes (nekem), de játékra már kifejezetten jó. Lehet jobb ár/érték arányt találsz ott.

emiki6
Az az alaplapi játékra nem olyan rossz, persze mindig van feljebb.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101429) IzI válasza emiki6 (#101427) üzenetére


IzI
senior tag

Köszi, megnézem.
Keret 30-70 itthoni vétel.

Polllen: csak is itthoni vétel.Vannak gamer fejesek kinézve,mint pl senn H3 pro,h6pro,Game one,cloud alpha,blackshark v2

Dorien:köszi, átnezem

(#101430) Polllen válasza IzI (#101429) üzenetére


Polllen
nagyúr

A cloud alpha vagy a cloud II remek az áráért és a német amazonon nagyon akciós.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101431) -NoVa- válasza Polllen (#101423) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tyúha. Általában azért egész széles spektrumú szokott lenni az a lépéshang, egészen magas zizegésig sok komponenssel. Jobb pro gaming cuccokban szokott is lenni mélyeket levágó filter, amivel ezekre lehet koncentrálni.

Ez is, meg a többi, amit írok már játékfüggő lesz. A zenei irányból közelítő, imagingről szóló reviewk játéknál annyira nem érnek sokat, kicsit más alapon készül a mesterséges pszichoakkusztikai effekt, mint a mikrofonnal felvett. Ennek megfelelően könnyebb a játék térhangját érezni, mint a zenéét, sterilebb, és pontosabb. Egy PUBG lépés irányát, távolságát és magasságát egy "egyszerűbb" 50$-os IEM-mel is maximálisan pontosan lehet élni, pontosan megvan mindenki aki egy épületben fölöttem, alattam, körülöttem mozog, távolság, magasság és irány. Ugyanez zenénél inkább 7-800$ körül történik meg, alatta csak közelítések vannak.
Ugyanez nyitott és zárt fejhallgatónál. Grado féleséggel és a zárt VE Pro Supernova-val is játszottam kompetitív COD-ot meg PUBG-t, utóbbit sok órás/egész napos használatra talán soknak tartanám az erősebb mélyei miatt (vagy EQ-znám finomabbra).

A jó gamer vagy jó zenei fejhallgató az örök vitatéma marad, kinek mi válik be jobban. Én a kényelmes, szellőző, könnyű irányt szeretem, ezért aztán earbuddal játszom a legtöbbet. Igaz, nem a klasszikus walkmanes vénony hangú olcsó rettenetekkel :)

(#101432) Polllen válasza -NoVa- (#101431) üzenetére


Polllen
nagyúr

A monkot lehet én is befognám játszani, ha szigetelne valamennyire :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#101433) stellaz válasza -NoVa- (#101431) üzenetére


stellaz
addikt

Én amennyire szeretem a monk hangját zenére, pont annyira nem szeretem filmet nézni vagy játszani.

Mondjuk az összes meglévő hangkeltō eszközömmel az a fő problémám, hogy van egy Etymotic er3se -m... :)

(#101434) emiki6 válasza -NoVa- (#101431) üzenetére


emiki6
veterán

Nekem is earbud a "go to" kényelem miatt, de a yincrow x6 és a fengru diy mittoménmi imagingje nem olyan, mint pl a most nálam tanyázó t50rp-nek. (Persze árban más kategóriák, de azt vitatnám, hogy virtuális hang esetén bármiről jó az imaging).
Kompetitívet nem játszok, de azért jó érzés hallani, hogy adott dolog merről szól, hozzátesz az élményhez.

A monkkal egyetértek, szerintem borzalmas a hangja.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#101435) -NoVa- válasza stellaz (#101433) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondtam, hogy az Ety az a világ legjobb ár/érték arányú bigyója :)
A Monk olcsó céleszköz, arra jó, amire. A Monk Pro Vita filmre pl egész jó, de egy flottányi sima Monk kijön az árából. Az Asura 3.0-nál kezdődik a nem árhoz mérten jóság, az egy kategóriával a HD580 fölött szól. A Zen 3.0 meg kb egy kompakt HD800, ha alá van téve a megfelelő meghajtás (2x3W-on énekel), de az annyi pénzbe is kerül. Extrém rétegigény.

(#101436) emiki6 válasza -NoVa- (#101435) üzenetére


emiki6
veterán

100 dolcsi körül mi a legjobb (ami nem túl forrásigényes)? A pro vita ára is elég húzós.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#101437) Dorien válasza stk049 (#101351) üzenetére


Dorien
veterán

Olcsó ATH-M40x [link] (Újonnan most 44k)
Ebben dögivel van basszus + egy kis magas emelés.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#101438) emiki6 válasza IzI (#101429) üzenetére


emiki6
veterán

70-ért van egy tygr 300r most, nem említettem, mert nem gondoltam, hogy van ilyen olcsón, de van, nézz utána, lehet megfelelne. Imaging-ben ott van: [link]

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#101439) IzI válasza emiki6 (#101438) üzenetére


IzI
senior tag

Még oldalakat bújom,amiket kaptam.Ára valóban jó,ha van is rá garancia.Annélkül nem hiszem,hogy érdekel,hiába írja oda,mennyit használta.
Mindenesetre köszönöm!

(#101440) Grawens


Grawens
senior tag

Sziasztok!

Vásároltam egy M50x -et pár napja. Már első kipróbáláskor feltűnt, hogy minimálisan imbalanszos. A bal oldal erősebb a jobb oldalnál. Gondoltam biztos hibás, így kicseréltettem, viszont a cseredarab is ugyanígy a bal oldalára eltér. Fordítással is, más forrásból is és monóban is.
Kicsit kutakodtam és sokan ezt a jelenséget tapasztalják.

Méréseim:

3m-es kábellel mérve: L: 35,6 Ω
R: 36,5 Ω
Önmagában a 3m-es kábel csatornánként 2,6 Ω
Hogy kizárjam a driverhibát, megmértem őket. Hajszál pontosan mindkettő 32,8 Ω
Megmértem önállóan a jobboldali átvezető kábelt: 0,9 Ω
Ekkora ellenállásnál szép feszültségbeli eltéréseket is mutatott a szkóp.
Tehát kijön a matek.

Szóval akkor van teljesen balansz, ha a fejhallgató erősítő kimenet Bal csatorna jelszintjét 1,7dB -el csökkentem, vagy a Jobb csatorna jelszintjét ugyanennyivel növelem.

Rendeltem 2 magos enameled kábelt és próbaképp ki fogom cserélni a bal oldali driver kábelét ugyan olyan hosszúra/impedanciájúra, mint amilyen a jobb oldali driver kábele.

És akkor a végére:
Mi a tosznak kell ilyen hitvány módon elcseszni a méretezést? :U
Írtam a supportnak, eredményeket (szkóposokat is) mellékeltem, mondjanak valami értelmeset amivel meg tudnak győzni, hogy szándékosan van ez így.

(#101441) btraven válasza Grawens (#101440) üzenetére


btraven
őstag

Ezt írd be légy szíves a Hifi műszaki szemmel topikba is. Ott vannak a nagyokosok akik szerint kábel nem okozhat hallható változást a hangban. :)) :DD

(#101442) Grawens válasza btraven (#101441) üzenetére


Grawens
senior tag

Nem szertném ott gerjeszteni a feszkót és vitázni sem szertnék senkivel.
Digitális jelben szerintem sem okoz hallható változást, de analóg jelben, na ott vannak szép emlékeim.
A lényeg az, ha a Bal oldalon csökkentem, vagy a Jobb oldalon növelem a jelszintet a megadott értékkel, akkor az összes általam tesztelt szinuszos frekvencián a meghajtókon mérve ezred milivoltra megeggyező feszültség mellett teljesen azonos mennyiségű áram esik, és így csontra jó a balansz. Azon az 1 Ω-os impedanciakülömbségen is nagy eltéréseket mértem.
Egyébként érdekes, mert az asszony csak 3,2dB eltérésnél vette észre, hogy nem jó a balansz. :K

[ Szerkesztve ]

(#101443) Ba cy lus válasza Grawens (#101442) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ők gerjesztik ott a feszkót. Múltkor arról győzködtek hosszasan, hogy ami a DAC-om előtt történik változás, az biztosan nem hallható, csak képzelődöm. Egyetlen egy higgadt gondolkodású tagnak jutott eszébe rákérdezni a DAC-om típusára. Nincs benne ugyanis újraórázás. Ja, akkor hallható. Egy "Bocs." nem hangzott el.

Másrészt meg bkercso szerint akkor is van hallható változás a hangban, ha van a DAC-ban újraórázás. És én inkább neki hiszek, letett már egy-két dolgot az asztalra.

[ Szerkesztve ]

(#101444) ptesza válasza Grawens (#101440) üzenetére


ptesza
senior tag

Mivel egy új fejhallgató be kell járatni. Akár 5-10% is lehet a változás impedanciában. Az egyenáramú ellenállás mérés nem releváns, akármivel is méred.

(#101445) Grawens válasza ptesza (#101444) üzenetére


Grawens
senior tag

A driver impedanciája nem fog és nem is változhat (hacsak nem égeti meg valaki a tekercset). Bejáratás alatt a fóliamebrán feszessége lágyulhat így változtatva a hangképet.
A méréseket tiszta szinuszos jelforrás mellett párhuzamosan végeztem emelkedő/csökkenő, majd fix frekvenciákon is 100%-ig a gyári értékek határán belül (15Hz - 28kHz). A maximális 1600mW-ot is sikerült belőnöm 1kHz-en, e fölé nem mentem nehogy megégjen. Mint mondtam a driverek meglepő módon elég egyformák, így ez nem indokolná az ilyen mértékű balansz eltolódást.
Közben kipróbáltam egyforma hosszúságú/impedanciájú külső kábellel bekötni a két drivert és bizony 0,0dB -re állított (Bal/Jobb) jelszinttel teljes a balansz. Így már ki merem jelenteni, hogy a jobb oldali driverhez használt kb 50cm-es 0.9 Ω impedanciájú szar zománcozott kábel az okozója ami a bal oldalon csak kb. 5-6cm. :U
Vagy kicserélem azt a kb 50cm -es darabot egy normális minőségűre, vagy a bal oldalra is beteszek egy hasonló hosszúságú és impedanciájú kábelt.
Ja és a Taiwaniak akik gyártották, szarjanak sünt.

(#101446) ptesza válasza Grawens (#101445) üzenetére


ptesza
senior tag

Örülök, hogy megoldódott a problémád.

(#101447) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Buék! 🍻🥂🍾🎉

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#101448) nLali válasza Gzula[HUN] (#101447) üzenetére


nLali
senior tag

:DD
BUÉK!

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#101449) IzI


IzI
senior tag

Először is, b.ú.é.k. mindenkinek !

Még folyik a kutatásom,hogy mit vegyek játékra,de kellene egy kis segítség,hogy tudjam szűkíteni a dolgokat. Erősítős topic-ba írtam már,de azért ide is beírnám.
Először is bayer DT 880ohm ,megfelelő creative sb G6 hangkártya [link] ? Adatok szerint meghajtja.Elég is ennyi neki vagy ilyen fejeshez komolyabb kell,hogy ami benne van teljesítmény érvényesüljön,ha igen ,akkor van valami alternativ erősítő,ami nem több mint 70e ft ?

HD 560s : páran a szorításra panaszkodtak,de lehet tágítani állítólag. Ez mennyire biztonságos és kivitelezhető? Csatorna egyensúlyra is volt panasz,hogy hibásan kapták meg.
Lehet valahogy mérni,tesztelni egy füleseket,hogy rendben működik vagy hallani kell ?

tygr 300r lehetne jó áron kintről,csak szép országunkba nem szállítanak,de csomagtovábbítással meg lehet oldani.Lehetne itthon apróról,de tartók tőle,mint a kinti rendeléstől.

drop pc38x ez drága már nekem,a külföldi rendelés miatt,de tudtommal nem kell neki külön erősítő,elég az alaplapi,akkor úgy beleférne a költségvetésbe. Kérdés,önállóan mennyire hatékony és éri meg a kb 220 euro-t

(#101450) Polllen válasza IzI (#101449) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha nem kell a mikrofon, akkor felesleges ezzel drágítani az eszközt, nem?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.