Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
stellaz #116225 üzenetére
Ha tudnám, kábelgyáros kisiparos lennék.
Viszonylag korlátozott kábeles tapasztalatom azt mondatja velem, hogy egyáltalán nem mindegy a csatlakozók minősége. Az általam legjobbnak hallott kábelek csatlakozói talán nem véletlenül tartoznak a drágábbak közé. Azt gondolom, hogy a kötés (forrasztás/csavarozás/krimpelés/stb.) minősége is számít. A geometria kombinációi, mint a zavarszűrés formái. Régebben, az egyik első jobb rendelésre készült fejhallgató-kábelem Amerikából érkezett, ekkor azt gondoltam, elég drágán (100 USD). A készítő elárulta: a negatív ér réz, a pozitív ezüst volt, de nekem megcsinálta az alapkiszerelés árában. Egészen varázslatos hangja volt, de egy csatlakozócsere után már annyira nem, és mivel ment a fülhallgató, mennie kellet a kábelnek is. Sajnálom, hogy eladtam. Akkor még ment a headfin az egyéni rendelés, ma már csak IEM-ekhez gyártanak kábelt, kétfélét: az egyiket három és félszeres, a másikat tízszeres áron.
Szóval szerintem sok-sok kísérletezés után talál rá az ember valamire, amit továbbfejleszt, aztán gyárt hozzá egy kézenfekvőnek tűnő elméletet, és elindul abba az irányba. Trial and error. Újratervezés. Nem (csak) a rezet fizetjük meg, hanem ezt a rengeteg időt és türelmes próbálkozást is.
A FAW is újítani fog az idén. Ha hinni lehet a "kecsegtető" posztjainak, Matez átáll alapanyagként a LessLoss kábeleire, egy pár hónap múlva jön ki az új konstrukcióval, ha már konstansan képes produkálni az elvárt minőséget. -
bitrograde
senior tag
válasz
fattyu #116180 üzenetére
Még egy rövid megjegyzés: beültem olvasgatni, és gondoltam, felrakok egy lemezt közben. Céges "JADE"-laptop, Deezerről szól valami random barokk lemez épp, a Concero HP-t kivettem a rendszerből és a Forza USB-vel dugtam rá a gépre, arról megy minimál 10-15-ös hangerőn a Monolith. Hibátlan utazószett. Mélység, érzelem, zene. Lehetne több részlet, kicsit nagyobb a tér, stb. de semmit nem csinál rosszul, hogy kizökkentsen, mi több: élmény hallgatni.
-
bitrograde
senior tag
válasz
fattyu #116180 üzenetére
Hehe. Sajnos ki kell ábrándítsalak: még nem került az FT1 a hallókörömbe. Viszont ami néhány órás használat (zene és játék) után elmondhatok:
- nagyon kényelmes,
- egyáltalán nincs zárt érzése sem a tér, sem a hangkép tekintetében,
- kellemes, tonálisan kiegyensúlyozott, egységes hangzása van (nem ront el semmit látványosan a legtöbb általam hallott zárttal ellentétben)
- skálázódik az elé pakolt cuccokkal; SE módban hajtva több hangerőt kíván, mint a Phobos szimmetrikusan, és az Erzetich-csel ellentétben valahogy jobban szereti a felskálázott anyagokat (Resonessence mint DDC állítható felskálázó üzemmódba, a Phobosnál jobban szól a natív)
- a kábele alapból nem tűnik túl acélosnak, bár az is igaz, hogy nem hajlamos a mikrofóniára
Szerintem amennyiért sikerült beszerezni, zártban nagyon jó vétel volt. Sokkal jobban tetszik a D5200-nál például, a Final Audio IV és VI-nál, csak hogy a súlycsoportjában hallottakat hozzam fel példaként.
Szerintem marad, különösen ha sikerül még egy kicsit rásegíteni egy szimmetrikus kábellel. Majd látjuk.
Mindenesetre köszönöm neked és Hunnia1920-nak is a tippet. -
bitrograde
senior tag
válasz
fehér_ember #116177 üzenetére
Figyelsz nagyon.
A Red a hangfalas láncba kellett, ott is maradt. -
bitrograde
senior tag
Próbára fel.
Első benyomások: egyenlô esélyt kellene adni nekik, mert Phobos a favorit a kábel/meghajtás miatt. De az már most hallatszik, hogy sokkal jobb(an skálázódik) az M1060C a D5200-nál (alapból közelebb van az Erzetich-hez, mint a Denon). Még Anoushka szitárját is bírja. Borszasztóan kényelmes. Ennyiért meg "no brainer", ahogy a német mondja. Pláne, hogy zárt. -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116154 üzenetére
Ez is pont azért van, mert elég korán eljön egy olyan hangminőségbeli szint, ahonnan már a szimpla technikai tudáson nem igazán lehet mit megvitatni, így marad az ízlés.
Tegyük hozzá, hogy te nem tudod megvitatni, számottévő tapasztalat hiányában. Ízlésről akkor tudnál vitatkozni, hogyha valóban megízlelted volna azt, amiről ennek hiányában nem tudnál beszélni, mégis úgy teszel, mitha.
Ha nem lenne igazam, akkor az ízlés nem is lenne faktor, hiszen ami drágább az mindig jobban is szólna érezhetően, szóval nem is lenne helye az ízlésnek ennek a képletben.
Ahogyan fentebb többen jeleztük: nem lehet igazad, mert azt sem tudod, miről beszélsz: tapasztalat hiányában képtelen vagy eldönteni, hogy ami "drágább", az "jobban szól-e". Nem hallottad, netes vélemények alapján próbálsz meg a körülmények és az ízlés különbözősége miatt egymásnak részben ellentmondó beszámolók közé beékelődve az igazmondó pózában tetszelegni, megmondani mennyire számít a technikai tudás és a hangminőség, mennyiben az ízlés. Nem tudod, megint csak spekulálsz.
Lassan sikerül teljesen erodálnod a nicked hitelét ezekkel a yodamestizmusokkal.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116132 üzenetére
Nem tudod az igazat mondani, mert nem tudod, mi az. Nem hallottad, vélekedsz, következtetsz, helyenként faék egyszerűséggel, tapasztalatok és tudás hiányában teljesen tévesen. Lásd még: egyik oldalon bevezetett kábel és a szimmetrikus meghajtás lehetőségének hiánya.
Egyszer akár be is láthatnád a tévedéseidet, ha nem alkalmaznád azt a "módszeredet" (mert az), hogy csak az általad tévesnek vélt megjegyzésekre hoznál (másoktól) vélelmezett ellenérveket. -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116131 üzenetére
Vagy mert az FT1 dinamikus, a Pro pedig planár. Vagy mert az egyik 150, a másik 200 dollár. Vagy mert az egyik jobban skálázódik erősítőkkel, a másik meg nem, miközben az első válogatósabb. Nem tudjuk biztosan. Akkor tudnánk, ha az egyetlen különbség a árt/nyitott lenne, de így alma és körte.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116059 üzenetére
Te tényleg csak azt olvasod el, ami beleillik a világképedbe.
1. Nem a Sennheiser a világ és a vége. Az, hogy lettek feljebb kategóriák és ársávok azt is jelenti, hogy készültek drágább, jobb fejhallgatók a HD600 óta, és készültek olyanok is, melyek egyszerre drágábbak és jobbak is.
2. Az, hogy jelentős technológiai újítás nem történt a területen, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne készítenének ma sokkal jobb fejhallgatókat. (Ha már autós hasonlat, a Wankel-motor alapelvei már a 19. században léteztek, de akkoriban viszonylag kevés Subaru rótta Európa utcáit.) És ez korábban is így volt, házon belül is: a HD600-nál szerintem jóval jobb a HD540 RG, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Ráadásul ezt a kijelentést minden kritika nélkül elhiszed fattyunak, holott ezt sem mindenki gondolja így (pl. a minden CanJamen ott lihegő headphones.com-os fiúk is érzékelnek egy ugrást, és ők külön-külön is több mindent kaptak fülvégre, mint mi együtt.)Egyébként magabiztos kijelentésedet arról, hogy a HD600 után nem érdemes még csak ki sem próbálnod egy Phobost, pusztán a tapasztalat lenne képes megcáfolni. Aztán lehet, hogy utána sem költenél rá annyit, de ez egy nagyon más kérdés. (Egyébként mind HD600-hoz, mind Phoboshoz jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni - használtan.) Én azért kívánom neked, hogy egyszer ez megtörténjen. Pénzbe nem is biztos, hogy kerül, de a tapasztalattal gazdagabb lennél.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116051 üzenetére
Nyilván megint csak a tapasztalat mondatja veled mindezeket.
Én nagyon kedvelem a HD600-at, de hozzá képest a Phobost hallgatva kapaszkodni kell a karfába, mert meglódult a világ.
És még egyszer: az ár objektív, a hang megítélése nem feltétlen. Hogy állítod fel az arányosságot? Pláne számottévô tapasztalat nélkül (sokadjára: az olvasás nem helyettesíti). -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116021 üzenetére
A pozitív javulást sosem érzékeljük olyan mértékben.
Sajnos, ez általánosságban nem igaz, pláne nem tudományosan bizonyítható tény. Számos ellenpéldát lehet mondani, és borzasztóan nagyok lehetnek az egyéni eltérések.
Nekem ez a rommá verés, nagyon erős túlzásnak hat. Még nyitott fejhallgatóknál sincs olyan, hogy ennyire rommá verik egymást, pedig ott szabadabban scalelnek, ahogyan felfelé lépkedünk.
Nem hallottad mindet, nem tudhatod. Nyitott fejhallgatókkal is könnyedén előfordul, hogy óriásinak ható különbségek alakulhatnak ki. És a különbség - nem csak a technikai paraméterek függvényében - vízválasztó lehet, az egyéni ízlések fényében is. Hallgattunk nálam Neumann NDH30-at HD660S2 ellenében - rendes meghajtással, OTL és Violectric V280. Egyikünk a HD660S2-et vitte volna, nekem meg a Neumann ellenében eszembe sem jutott volna azt választani. Árban sem nem volt jelentős a különbség, mégis mindkettőnknek egyértelmű volt a választás, kinek-kinek a sajátja.
És ami a "továbblépést" illeti: erre nem mindenkinek van igénye, vagy pontosabban nem tudjuk mennyire (és milyen irányban). Számtalan lehetőség van, csak egy példa. Ismerek olyan családtagot, aki soha nem lépett volna túl a kis Sennheiser P100 II-n (ha már a Porta Prót említetted), amíg nem kapott IEM-et, amit azóta ki sem lehet tépni a füléből. Megvan még a P100-as, de csak laptop mellé, erre-arra. Ha zene, akkor az IEM (amit én legendásan nem bírok). Kérdeztem, miért: mert sokkal közvetlenebb zenei élményt ad. Akkor minek hallgatná a P100-at? A "rommá verést" szerintem úgy kell érteni, hogy ha nem muszáj visszalépni, akkor az ember nem fog. Miközben vannak technikai értelemben olyan visszalépések, amik meg egyáltalán nem tűnnek annak, mert megőrzik a zeneiség (nekem ilyen a HD540 RG 600 Ohm). A Koss Porta Pro nekem egyáltalán nem ilyen (szintén volt a családban, romjai ma is valamelyik fiókom mélyén).
És a "szemléletről" még annyit. A több tapasztalat kinyit néhány kaput, és be is zár (hogy merre akarsz tovább indulni, és hová nem szeretnél visszatérni). Meg megtanít arra, hogy ne nyilatkozz olyanról, amit nem tapasztaltál, mert annyit már tapasztaltál, hogy az akadémikus(nak tűnő) okoskodás (itt legalábbis) könnyen tévútra vihet.
UFF.
-
bitrograde
senior tag
válasz
CyberFriend #115964 üzenetére
Találó, szép jellemzés, a saját tapasztalataimmal is egybevág.
Nem nagyon értem ezeket az autós hasonlatokat, Trabanttól Lambóig. Teljesen félrevisz.
A fejhallgatózást mindenki saját pályán űzi, a zene befelé és nem kifelé szól.
Aki ezt másképp látja vagy értékeli, és azt gondolja, hogy egy igazán jó fejest valaki azért vesz, mert jól áll a fején és mások irigyelhetik, az - hogy én is egy ide nem illő szófordulattal éljek - fordítva ül a lovon. -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #115917 üzenetére
...csak az egyik kagylóba csatlakozik kábel, tehát pl. balanced erősítővel/kábellel nem is lehet használni.
Menj, aludd ki magad, csinálj valami mást, hasznos dolgot, és ne terjessz itt tovább alapvetően hamis információkat. Ugyanolyan balanced kábellel lehet a HD620-at használni, mint amelyik pl. a Neumannokhoz jó. Még gyárit is lehet kapni belőle. -
-
bitrograde
senior tag
Szerencsére nem az enyémről készült a kép, ráadásul a csatlakozókból ítélve ez a II. változat.
Csak azt akartam megmutatni, hogy nem csupán előre és hátra sugároz, hanem a külön kamrák dőlésszöge igyekszik fázishelyesen elhelyezni egymáshoz képest a sugárzókat. Mindeközben meg van adva a szoba arányainak felosztása függvényében a lehetséges "jó" pozíciók leírása a használati útmutatóban, és a bázistávolság és a lehallgató pozíció függvényében a hangfalak dőlésszöge is állítható (és állítandó a mellékelt útmutató alapján).
Az egészből kb. ennyi látszik, felöltöztetve:
De ez itt nagyon OFF, mert semmi köze a nyitott és zárt fejhallgatókhoz, hacsak az nem, hogy azokat is meg kell rendesen tervezni az akusztikai szempontok figyelembevételével, hogy rendesen szóljanak. -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #115890 üzenetére
Kivéve az Audio Note és a Linn Isobarik, melyek tudatosan vannak dobozrezonanciával és/vagy sarokba tervezve, számolva a visszaverődésekkel. Stb., stb. Ahogyan az én Vandersteenemnek az útmutatója is tartalmazza az elhelyezésre vonatkozó utasításokat, hogy hol működnek jól az egyébként elkerülhetetlen visszaverődések. Ahogyan a reflexnyílásokat is hangolják, hogy a TL-rendszerű dobozokkal már ne is zavarjalak össze.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #115887 üzenetére
Ha valaki más mondja: szubjektív vélemény; ha te: állítás. Miközben a szubjektív vélemény alapja: tapasztalás; az állításé: hit.
A hangfalakról összehordott badarságaidnak (korábban te használtad ezt a szót a korrekt és személyeskedéstől mentes vita jegyében egy fórumtárs hozzászólására) pedig annyi köze van az "alap felvetésedhez", hogy a magabiztos elméleted megtámogatására fejtetted ki. És persze van olyan, hogy hamis premisszákból jut az ember "helyes" következtetéshez, de ez egyrészt nem az az eset, másrészt pedig ettől még nem lesz igazad. -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #115868 üzenetére
Kaptál már ellenpéldát: a Sennheiser 620 és 660S2. Ehhez én is hozzátenném, hogy a vintage vonalon ízlés kérdése, hogy a HD540 vagy a HD250 Linear első változatai közül melyik tetszik jobban. Aztán valahogy kimaradt még a Neumann NDH20 is (csak az NDH30-hoz volt szerencsém).
Ezen kívül pedig nem csak azt állítottad, hogy az általad ismertek közül minden esetben jobban szól a nyitott, hanem hogy ennek a konstrukcióban eleve gyökerező okai vannak, s tetted ezt egy elég szerény minta alapján, homályos és az ismeretek alapvető hiányáról tanúskodó spekulációkkal kiterjesztve a hangfalak konstrukciós alapelveire.
Tapasztalataid és tudásod korlátozottságához képest elég hosszan, mind a hozzászólások számát, mind pedig terjedelmét tekintve.
Lapozzunk!
Valakinek saját, megosztható tapasztalata Fostex TH-900 mkII, Aeon Noire Closed-Back, Modhouse Argon, Monolith M1060C, Meze Liric fejhallgatókkal?
Egyre csak égek a kíváncsiságtól. -
bitrograde
senior tag
Egyszerű a kérdés: az alábbi zártak közül melyiket hallottad és milyen körülmények között, hogy nem tartod "életszerűnek" azt, hogy valaki velük akarná "kimaxolni audiofil vágyait"?
Fostex TH-900 mkII, Aeon Noire Closed-Back, Modhouse Argon, Monolith M1060C, Meze Liric?
Tényleg foglalkoztat a dolog, mert néha jól jönne egy zárt, leginkább a Hiby R6 III mellé hosszú estékre, és én azok kevesek közé tartozom, akiket a Denon D5200 egyáltalán nem győzött meg.
Persze más tapasztalatát is szívesen veszem. -
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #115585 üzenetére
Ráadásul az A30 Pro-nál nem kell sz@rakodni különféle balanced kábelekkel, mindhárom kimenet ugyanolyan erős, így lényegében mindegy, hogy 3,5mm / 6,35mm / 4,4mm / XLR csatlakozós kábel van az adott fejeshez. Ez egy óriási pozitívum az én szememben.
Ment itt az adok-kapok már ez ügyben, nem akarom újrakezdeni, de: a szimmetrikusnak nem csak a nyers erő az értelme egy teljeszen szimmetrikus rendszer esetén. Aztán hogy ez a gyakorlatban hogyan hallatszana, ha egyáltalán, az A30Pro esetében, azt csak akkor tudnánk meg, ha kipróbálnánk "ugyanazzal" a kábellel.
-
bitrograde
senior tag
Nem az van, hogy ha az jön ki, ami bement, akkor az erősítő nem csinált semmi?
És honnan tudjuk, hogy mi ment be, ha csak nem abból, hogy egy másikon mi jött ki? Vagy abból tudjuk, ami be sem ment?
Nehéz ügyek ezek. Még szerencse, hogy "tudjukkik" tudják. -
bitrograde
senior tag
válasz
fojtviki #115506 üzenetére
Bölcs döntés. Ahogyan az is, hogy az ember ennyiért egyáltalán nem vesz fejhallgatót.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, emelve a tétet: honnan tudod egyáltalán, hogy vágysz egy olyan fejhallgatóra? Elégedetlen vagy a jelenlegivel? Miben? Miben szeretnél előre lépni?
A 660S2 nem volt rossz, de nekem az Neumann NDH30 jobban tetszett (csőről). És az nem akkora lépés anyagilag. Talán hangban sem, de egyes vélemények szerint ki lehet olyan hangot hozni belőle, mint a HD800-asból, mi több, volt olyan elvetemült, akinek jobban is tetszett. Érdemes lenne azt is fülvégre kapni.
Ha meg már nagy tér és drágább jószág, akkor az Erzetich Phobost ajánlanám. Ha eljutok a találkozóra, meg is tudod ott hallgatni.
Amíg végig nem hallgattad a lehetőségeket, ne költsd a pénzed, mert ebben az árfekvésben (is) apró különbségek dönthetnek egyik vagy másik eszköz javára. Hatalmas rutin kell hozzá, hogy a(z itt is előforduló) sok jóra írott beszámolóból ki tudd szűrni, mi az, ami neked (nem) fog tetszeni. -
bitrograde
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #115294 üzenetére
Ismét csak igazad van. Valóban ban magyar forgalmazó, bár korábbi mûködése (kábelgyártóként és közösségi média megmondóemberként) számomra egyáltalán nem szimpatikus, szemben a termékkel, melyet forgalmaz. Kedvezményei mindig is voltak.
-
bitrograde
senior tag
És ha már így szembejött....
-
bitrograde
senior tag
válasz
fehér_ember #115288 üzenetére
Nem, nem kell. Nálam is egy Soekris 1541 van előtte, a meghajtás pedig egy Violectric V280. Semmi speciális.
-
bitrograde
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #115285 üzenetére
-
bitrograde
senior tag
Nem sok készülhetett belôle, még kevesebb van eladó, és az áron is lehetne még faragni (én a 2021-es változatot olcsóbban vettem), de ezt azért iderakom, hátha érdekel valakit.
-
bitrograde
senior tag
Ez két teljesen különböző dolog: a különbség léte és a megfogalmazásának képessége. Ráadásul mindkettő tanulható, ezért az a "tényállás", hogy valaki nem képes megfogalmazni a hallott különbséget, nem feltétlenül hordoz információt a különbség mibenlétével és mértékével kapcsolatban.
-
bitrograde
senior tag
Ha már plüss fülpárna: ez itt a pizsihez való.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #115233 üzenetére
Hát, nem egyszerűt kérsz. Az első, ami eszembe jut, az a szó, hogy "underwhelming". Vagyis hogy minden szempontból csalódást keltő. Nem igazán állt össze a hang, egyáltalán nem volt érthető, hogy mi lett volna a koncepció. Se alja, se teteje, se közepe, se tere. Igazából ilyenkor szoktuk azt javasolni, hogy az ember nézzen rendes erősítés után. Akkoriban egy RME ADI-2 FS volt a rendszeremben, meg a DIY OTL csövesem (egyik sincs már a birtokomban), és mindkettővel hasonló volt a benyomásom. Kedvem se volt tovább keresni.
Az LCD2-t nem hallottam, és azt mindenki dicsérte, így gondoltam: a "jóárasított" változattal teszek egy próbát (carboncopy hobbitárstól vettem a head-fi.org-on, két magyar ha összeakad a nemzetközi hifis virtualitásban). De a "gazdaságos" változat jó tulajdonságaiként egyedül a kényelme jut eszembe (a súly engem nem nagyon szokott zavarni, ha jó az elosztása). -
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #115231 üzenetére
Nem vészes: jó a súlyeloszlás, és elég busa nyakam van. De nem is az az ágyban fejesezős darab.
Vettem hozzá egy 4.4 balanced kábelt a DAP miatt (a kábelről persze tudjuk, hogy a hifis társadalom lenyúlására kitalált átverés csupán, pláne a balanced), és ha éjszaka nem tudok aludni, de nem akarok már PC-t kapcsolni, akkor csak a DAP-ról is elég jól szól (ott is van valami huncutság: kell neki a high gain, A-osztályba kell kapcsolni az erősítését, és SD-kártyán lévő fájlokat lejátszva, csak zene üzemmódban jobban szól, mint az Androidot használva, Deezerről stremelve). Ha eldőlnék zenehallgatás közben,, leesne a fejemről. Szóval legalább egyenesben tart.
Fura, hogy pont az LCD2 Classicot említed (vizuális) összehasonlításként. Kevés fejes okozott akkora hangbéli csalódást, mint az. A vétel után két héttel túladtam rajta. -
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #115221 üzenetére
SZVSZ ez felett már csak nüanszok meg preferenciák vannak. Lehet, hogy egy 5x-10x-20x annyiba kerülő fejes valamivel jobb hangot adna, de a hangminőség növekedés jó eséllyel köszönőviszonyban sem lenne az árkülönbséggel...
Ezt sokàig én is így gondoltam. És nem is árral kapcsolatos kijelentéseddel vitatkoznék, hiszen az még szubjektívebb, mint az élmény megítélése. Inkább csak annyi kiegészítést tennék, hogy jó összeállítás esetén felfelé is át tud szakadni ám a gát. A HD660S2 felett, bőven felett is van olyan hang, nem is akármilyen, ami alapján újragondolnád a kijelentésedet. Mennyibe kerûl, hogyan lehet kicsiholni és miből, az más kérdés.
-
bitrograde
senior tag
válasz
qsmyle #115169 üzenetére
Jó lenne tudni az AKG pontos típusát is, de ami a lényeg: még alacsony impedancia esetén sem feltétlenül egy telefonról vagy egy hangfalas erősítő fejhallgató-kimenetéről érdemes meghajtani egy fülhallgatót. A javaslatom az lenne, hogy sétálj be egy műszaki boltba, ahol ki tudsz próbálni egy pár tízezer forintos "dongle" DAC/ampot (ilyesmit kell elképzelni, van többféle is az apróban). Ha ezekkel sem közelít ahhoz, amit szeretnél, akkor töprengj el a fejhallgató cseréjén.
-
bitrograde
senior tag
Boldog Karácsonyt!
-
bitrograde
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #114977 üzenetére
Szerintem ez jó irány. Csak nem szabad ennyire leegyszerűsíteni. Egy komoly(abb) készüléket ki kell szolgálni: párnák, csövek, kábelek, stb. Lehet keresni a rést ezen a pajzson, de a legtöbbször nehéz megúszni.
-
bitrograde
senior tag
Szerintem maradjunk a zenehallgatásnál és a fejhallgatóknál.
Megkockáztatom, nagyon vegyes a mezőny, és nincs is feltétlenül közös metszet.
Aki fejhallgatót használ, az (1) nem feltétlenül zenét hallgat vele, (2) nem feltétlenül a minőséget, hanem a praktikumot, esztétikát, stb. részesíti előnyben, (3) fogalma sincs a fejhallgatós zenehallgatásban rejlő lehetőségekről, és (1-3) kifolyólag az itt jelenlévők többségét jó esetben megszállottnak, elvetemültnek, különcnek, rosszabb esetben idiótának tartja. Aki pedig már idetévedt, és egy kicsit belekóstolt ebbe a fejhallgatós zenehallgatásba, azt az ízlése, az egyéni adottságai és képességei, a habitusa és az anyagi lehetőségei határolják be. Nyilván nem vagyunk egyformák, mindenki úgy élvez, ahogy tud, mondta volt HZs. De azért tényleg jó lenne, ha megmaradnánk a valós tapasztalatok talaján, és nem két-három közepesen pompás, belépő szintű cucc kipróbálása után általánosítanánk a tapasztalatainkat, s küldenénk el melegebb éktájakra azt, aki finoman felhívná a figyelmünket arra, hogy mennyire nem az általunk belátott horizonton ér véget a fejhallgatózás világa.
Azért írok többes szám első személyben, mert mindenki, így én is kezdtem valahol, és ezeket a köröket befutjuk mindahányan. egyszer rég kitaláltam, hogy LP-zésre adom a fejem, és az első avx-es nickemmel ostoba kérdéseket tettem fel a szaktopikban, mire aztán jött NJ-től a kioktatás, teljesen jogosan. Azóta sincs rendes lemezjátszóm, ami alap volt, azt is eladtam, mert egyszerűen beláttam, hogy láma vagyok hozzá, és az életvitelemnek is jobban megfelel a többi hordozó (egyszerűen nincs például helyem a lemezek rendes tárolására). És a topikot sem látogattam többé, mert sem kérdezni, sem mondanom nem volt mit.
Néha, ha ide tévedek, az az érzésem támad, hogy ezt meg kell osztanom.És hogy ON is legyek.
Egyre többet hallgatom az Erzetich Phobost, és egyre jobban és jobban tetszik. Néhány apró finomítás esett a rendszeren: bekerült egy FAW USB (csak a csatlakozók miatt, szükségem volt egy C-B kábelre a DAP-hoz, adódott egy alkalmi vétel) és a legnagyobb FAW fejeskábel (szintén jó áron). Mindkettő nagyon sokat hozott, elsősorban a rétegek megmutatásában. És amit korábban olyan sután sikerült megfogalmaznom a Phobos nyújtotta térélményről, azt most kiegészíteném. Nem csak arról van szó, hogy neki van a legtágasabb tere, amit eddig hallottam, de rendkívül koherens és rétegzett is, ami nagyon közel visz a zenéhez. És ez az a tulajdonság, amit én egy rendszerben a legjobban értékelek.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #114897 üzenetére
Ahogyan azt már írták, elég sokan és elég hosszan: NEM A HANG "peakel", hanem az elvárásaid, és annak, amit megtalálsz, köze nincs ahhoz, amit úgy hívnak: endgame. Ha már játékos terminológia: olyan az, mint ha a World of Warcraft világában a Barrens nevezetű pusztaságban 18-as troll hunterként szürke cuccokban 11-s plainstriderekre vadásznál a szintlépés esélye nélkül, és közben fennen hirdetnéd, hogy hülye, aki Molten Core-ban raidel. Neked az és úgy okoz örömet, még az is lehet, hogy sokkal többet, mint a raidelőknek, nincs ezzel semmi baj. Csak éppen nem igaz, amit írsz, mert Barrensben nincs raidelés meg endgame, és "peak"-ből is csak "Dreadmist".
-
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #114804 üzenetére
Az emlegetett fejeseknél én jóval gyengébbnek hallottam mind a Nighthawkot, mint az LCD2-t. A Neumannt és a HD660 érdemes lenne csővel is meghallgatni, és a HD660S2 is megérne egy misét. Azt is jó lenne tudni, mi okozza (a kapott hangban) a hiányérzetet. Könnyebben kapnál tanácsot.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #114753 üzenetére
Utoljára mondom, hátha megérted: én azok véleményére vagyok kíváncsi, akik itt ebben a társaságban hallották. Nem az egyébként a kérdéses Sennheisert hallott emberekről szóló véleményedre voltam kíváncsi, és miközben tovább magyarázod, hogy miért szóltál (megint) valami olyasmihez hozzá, amiről nincs személyes tapasztalatod, nem lettem sokkal kíváncsibb a véleményekről szóló véleményedre.
Aztán kicsit sántít ez "a mi fülünk/véleményünk" egyik esetben semmiben sem más (kivéve, hogy az egyik tapasztalaton alapul), majd máskor mégis más (hiszen minden általuk B meg C tierbe szóló fejhallgatót hallottál).
Szóval, ki hallotta a Sennheiser HD490 Prót, aki érdemben be tudna esetleg róla számolni? -
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #114749 üzenetére
Szived joga. De mivel én is olvastam-hallottam róla ezt-azt, nem arra vonatkozott az eredeti kérdésem, hogy ki és mit. Hanem hogy hallotta-e valaki a saját fülével?
Amúgy az általam idézett videóban sem azt mondják, hogy ennek van a legjobb hangja mind közûl, sôt többen is problémásnak hallják a hangolását, abban mégis mind a négyen egyetértenek (ritka pillanat), hogy fontos elvárásokat támaszt a piaci szegmensben, újra játékba hozza a Sennheisert (èppen az eltérô hangolás és a minôsége miatt), stb. Ezért érdekelt volna, hogy ki (hogyan) hallotta itt. -
bitrograde
senior tag
A fiúk a Sennheiser HD 490 Prót hozták ki az év megjelenésének. Hallotta már valaki?
-
bitrograde
senior tag
válasz
Winne #114715 üzenetére
Szerintem hangminőséget illető kérdésekben sem a keleti virálmédia oldalairól kellene tájékozódni. Ami a tuningot illeti: általában azokban az esetekben van értelme, ahol egy jól megtervezett készülék esetében költséghatékonysági szempontok miatt lehet javítani a minőségen egyrészt alkatrészek cseréjével, másrészt egyéb, elsősorban mechanikus hangolással. Azonban hiába a pozitív változás, a tuningnak általában nincs értéknövelő hatása, sőt. Használt cikk eladásakor nem nagyon lehet érvényesíteni a tuningra költött összeget (a készülék már nem "eredeti", ha érvényes volt a garanciája, az a tuninggal elveszett, nem mindig visszakövethető és -fordítható a beavatkozás, stb.).
Fejhallgatók esetében lehet értelme a párna és a grill, illetve a kábel cseréjének, és egyéb átalakítások is végezhetők, de nagyjából itt is igaz: nehéz képlékenyen egynemű szerves anyagból várat építeni. És ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az biztosan nem az.
Ha zenét nem hallgatsz, felesleges addig a K272HD cseréjén gondolkodni, amíg még bírja. -
bitrograde
senior tag
válasz
CoroStar86 #114630 üzenetére
Tudom, fogatlan prókátornak semmi sem drága, de a leírásod alapján a te problémádat nem egy készülék, hanem a szoba és/vagy a szobatárs lecserélése oldaná meg. Nyugalmat egy ANC-s fejhallgató sem adhat. Az pedig a zenehallgatás alapvetô feltétele.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #114488 üzenetére
Nekem ennél jobb hangot egy zárt fejes, belátható összegen belül úgysem tud nyújtani.
Ez nem endgame, hanem game over.
Viccet félretéve: van az úgy, hogy az ember lelkesedik egy készülékért, ezzel szerintem semmi baj nincs. Aztán elragadja a lelkesedés, és hiperbolikus túlzásokban ír róla. Velem is megesik, és akkor rám pirítanak, hogy mit firkál itt a burzsuja, minden fejhallgatónak van rendes tere (hogy mekkora, meg hogy hogyan érzékeli az ember, meg hogy mennyire meghatározó élmény, hogyan viszonyul a többihez, horribile dictu: a zenéhez, stb. azt most inkább hagyjuk).
A tesztelőkkel ellentétben itt csak arról kellene írni, amit mi magunk is hallottunk, és hát ezért nem írhatod le azt, hogy endgame. Nem hallottad, ami "fölötte" lehet (csak a D5200-t, az azért való lelkesedést én csak mérsékelten értem/osztom).
Ebbe én is mindig beleszaladok: lehet-e egy adott fejhallgató köré a lehető legjobb rendszert felhúzni, hogy kihozzuk belőle a maximumot, de legalább az elég jót? És nem feltétlenül csak hangra, hanem praktikumra, megépítettségre, tartósságra, stb.
Lelkesedni tehát szabad, sőt, de a lelkesedésből abszolút mércét gyártani nem. Szerintem. -
bitrograde
senior tag
válasz
btraven #114359 üzenetére
Az első "komolyabb" fejesem Grado SR80 volt. A második egy AKG K501. Stb. Nem sorolom. A legutolsó "nagyvad", amihez szerencsém volt, a Meze teteje egy Ferrum rendszerben. Egyáltalán nem tetszett.
Nem hiszem, hogy mindenkinek úgy tetszene a Phobos, mint nekem. Bár elég jó áron vettem, nem mindenki adna érte annyit. Nem mindenki illesztené úgy és olyan rendszerbe, ahogyan és amibe én. Kétlem, hogy az összes fejhallgató képes arra, amire a Phobos. Ahogyan nem minden hangsugárzó tudja azt, hogy eltűnik a szobából, és csak a zene van.
Igyekszem őszintén és mondandómat megfontolva beszámolni a saját tapasztalataimról. -
bitrograde
senior tag
Erzetich Phobos. Sokat ültem vele a fejemen töprengve, mit is lehetne írni róla, hogyan lehetne a vele kapcsolatos tapasztalataimat összegezni. Az ugyanis kevés, hogy én még nem hallottam jobbat, nekem jobban tetszőt, mert ez saját tapasztalataim hiányosságairól éppen annyira árulkodik, mint bármilyen más szuperlatívusz. Kétségtelen ugyanis, hogy ebben az árkategóriában nem nagyon hallottam fejhallgatót, melyhez mérhetném a képességeit, és akit ez érdekel, az mindjárt ugorhat is, mert ez a beszámoló nem erről fog szólni. Hanem sokkal inkább arról, hogy mi mindenre képes egy nem egészen hétköznapi fejhallgatós lánc. Nem hétköznapi, mert nem hiszem, hogy egy komolyabb fejhallgató alá is akár ilyen készüléktemetőt rakna össze bárki, de mit tegyek: nekem ez van itthon. 😊 A mánia összegyűjtötte.
Aki emlékszik még a korábbi beszámolóimra a Sennheiser HD540 Gold Reference 600 Ohmos változatáról, a Neumann NDH30-ról és a Hifiman HE6SE jól-rosszul sikerült jellemzéséről, annak talán rémlik, hogy nem igazán egy lánc technikai kvalitásai érdekelnek elsősorban, nem az, hogy mennyire szól „jól”, hanem hogy mi mindent képes számomra a zenéből megmutatni, hogy hogyan értelmezi azt. Az akkori felállásból a Neumann és a Hifiman már nincs a birtokomban, helyettük, tulajdonképpen az árukat visszaforgatva a láncba érkezhetett meg az Erzetich, az eredetileg tervezett HEK valamelyik változata helyett. Felkeltette az érdeklődésemet a koncepció (magának membránnak és ennek következtében a fejhallgatónak a mérete), a használt anyagok és a megépítettség minősége, a nem mindennapi külcsín, meg persze a sok jó vélemény, mely az eladó példányok ritkaságával együtt, azt gondoltam, jelent valamit.
És tényleg.
A Phobos (a 2021-es verzióról van szó) nem mindennapi fejhallgató, elsősorban abban az értelemben, hogy ellentmond egy sor elvárásunknak. Nehéz, nem nagyon állítható a mérete és a szorítóereje a fejhez, de egyáltalán nem találtam hosszas viselés során sem kényelmetlennek. Drága, és ehhez mérten is nagyon jól meg van építve, csak kár, hogy egy rendes kábelt nem mellékeltek hozzá; a sajátja merev és mikrofóniára hajlamos. Mivel nem olcsó jószág, azt gondolná az ember, hogy elég kényes is: meghajtásra, forrásra, stb. Nem igazán így van. Én szerettem egy alsó-középkategóriás DAP-ról is (Hiby R5 II), és a túlbonyolított asztali rendszerről is remekül szól (Hiby R6 III – SAEC USB – Resonessence Concero – WW7 coax – Soekris 1541 – TMP XLR – Violectric V280 – Wywires RED – Phobos).
És hogy szól?
Bár tudom, érzem, hogy ott van a fejemen, a zene messze nincs bezárva a fejembe, a fejhallgatóba, elképesztő térélményt produkál – elsősorban széltében, de hosszában is. Ez a legelső, és a leginkább meglepő a hangjában. Engem ez a tér amúgy nem nagyon szokott érdekelni, de a Phobos egészen felszabadító élményt produkál ebben a tekintetben. A második a nagyon kellemes összbenyomás: hogy még mielőtt nekiállnék keresgélni a részleteket, azelőtt feltűnik, hogy mennyire egyben van a hang. Belső dinamikai arányok, a hangszerek, szólamok, az énekhang(ok) egymáshoz való aránya szépen eltalált. Szépek a hangszerek hangjai, még akkor is, ha tudom, hogy a mikrorészletek tekintetében nem az Erzetich jelenti a Szent Grált az ezt hajszolók számára. Viszont van éle a megszólalásnak: nem kerekít-gömbölyít a cineken és a zongora felső regiszterein, ahogyan a húros ritmushangszerek vastag húsosságában is van valami nyers – mindnek előnyére. Jók a sávszélek, és az énekhangok sem bújnak el, de nem is hivalkodnak. Amellett, hogy nem kimondottan kényes a láncra, jól megmutatja a legkisebb változásokat a rendszerben: a PC, a két DAP, a stream és a microSD kártyáról történő lejátszás, a felvételek, a kábelek különbségét, de csak mint egy jó tanár: elnézően, szeretetteljesen. És jól skálázódik.
Kicsit szomorúan mondom: fülhallgatók tekintetében nem csak az anyagi lehetőségeim, de a kíváncsiságom végére is értem szinte a Phobossal. Azon kaptam magam az utóbbi időben, hogy ha lehetőségem nyílik itthon egyedül zenét hallgatni, nem veszem automatikusan a hangfalas rendszer felé az irányt.
Ennyire jó. -
bitrograde
senior tag
válasz
energomatt #114227 üzenetére
Nincs itt semmiféle gyakorlat. Itt senki nem ajánlott többezer dollárba kerülő kábelt, ahogyan azt sem mondta senki, hogy nem a rendszer összeállítását kell figyelembe venni akkor, ha bármiféle fejlesztést akarna az emberfia-lánya. Éppen ellenkezőleg.
Ami a jobb fület illeti: kétségtelen tény, hogy helyenként nagyon eltérően hallunk, s ennek oka is számtalan: anatómia, kor, ízlés, tapasztalat, pszichoakusztika, stb. Az igényeink is mások. Nem igazán értem, miért az általad teljességgel random módon ideráncigált téma alapján a műfelháborodás. -
bitrograde
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #114192 üzenetére
-
bitrograde
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #114189 üzenetére
Ezt azért egy kicsit sajnálhatod. Õtszámjegyért hirdettem a FAW legtetejét itt, az kisebb csoda volt a HE6SE-vel (akitől vettem, HEK2-vel használta). Azóta elcserélődött egy DAP-ra.
Egyet kell értsek Doriennel: egy olyan kategóriájú fejhallgatót kár lenne elrontani vacak kábellel. Nézegess esetleg használtan Wywires Redet. Én most ilyet használok az Erzetich-hez, nagyon rendben van. -
bitrograde
senior tag
-
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien #114127 üzenetére
Az analógia akár jó is lehet.
Kérdés, mit és milyen minőségben, milyen távolságról nézel.
Közelről, 24"-en játékhoz is kell a 2K. Nappaliban 32" három méterről full HD-ban filmnézéshez meg kevés.
És akkor még nem is beszéltünk a kontrasztarányról, a reakcióidőről, a pixelméretről, a képfrissítésről, a színhelyességről, a HDR-ről (hogy utálom), stb. -
bitrograde
senior tag
válasz
fattyu #114116 üzenetére
Ezt én is így gondolom. Simán el lehet lenni egy középkategóriás lánccal is, de azt a meglepetésszerű boldogságot, amit egy komolyabb rendszer hangja idéz elő, nehéz elfelejteni, ha egyszer volt benne része valakinek. Sok készülékemet kellett eladnom azért, hogy meg tudjam venni az Erzetich Phobost, de ha lehet, nem fordulnék vissza az úton. Egy egyszerű DAP-ról (kártyáról, Hiby saját szoftverrel) szimmetrikusan hajtva is olyan élményt képest okozni, hogy azt kell mondjam: azt a jelenlétérzetet középkategóriában én még megközelítőleg sem hallottam. Pedig volt már pár dolog a fejemen.
-
bitrograde
senior tag
Kolodko a MüPa előtt. Telibe.
-
bitrograde
senior tag
válasz
fehér_ember #114086 üzenetére
+1
Az árfolyamokat elnézve, ez már elég jó ár érte, mondom ezt egy V280 (V281 - a preamp) boldog tulajdonosaként. És opampokkal még meg is lehet pimpelni. -
bitrograde
senior tag
válasz
stellaz #114001 üzenetére
Tegnap írtam, de elszállt a válaszom, valami netfene elvitte.
Technikai magyarázathoz én kevés vagyok, tapasztalatból tudok csak beszélni.
Ha a HE6SE rendes erősítést kap (hangfalas 30Wpc erősítő terminálján pl.), akkor szintet lép.
Ahogy egyébként az érzéketlen hangfalak is. A Vandersteenem 86.5 dB, és kell alá a Bryston 2x200W-ja. Olyannyira, hogy azt a párost megbontani sem akaródzik. -
bitrograde
senior tag
válasz
Ba cy lus #113998 üzenetére
Mint korábbi HE6SE-tulaj javallom, hogy a csalódás elkerülése végett tényleg fektess hangsúlyt a meghajtásra. Tudom, hogy tudod, de akkor is érdemes ezt itt újra és újra kiemelni, mielőtt még sokan elcsábulnának a BF-árakat látván, hogy aztán az apró januárban tele legyen eladhatatlan Hifiman fejhallgatókkal.
-
bitrograde
senior tag
Egy oldal hozzászólás után sikerült eljutni megint addig, hogy úgy szól, ahogy a görbéje kinéz. Lehet, hogy meg kellene nézni a videót, hiszen éppen amellett érvel, hogy ez alapvető félreértés, és hogy miért az.
Persze ez nem kell, hogy zavarja a beszélgetést! -
bitrograde
senior tag
válasz
p_adam #113893 üzenetére
Ha csak a háttérben hallgattad, akkor nyilván elsiklottál a konkrét példa, a "HD800s harminc fejen" fölött. Meg hát nem végső igazságokat osztott meg, hanem hogy merre lehet tovább kutakodni, mérni, és hogy hogyan lehet a különböző álláspontokat (szubjektivista és méréspárti) azáltal közelíteni egymáshoz (anélkül, hogy bármelyik fontosságát tagadta volna, sőt), ha elkezdünk azon gondolkodni, hogy mi mindent is mérünk, és azt hogyan értékeljük. Nekem a szemlélet nyitottsága volt nagyon tiszteletre méltó a videóban.
-
bitrograde
senior tag
-
bitrograde
senior tag
válasz
fehér_ember #113601 üzenetére
Én ezért váltottam ki az asztali PC-t egy DAP-pal. Alapból jobban szól a stream, hát ha még letöltöm a kártyára a Deezerről az albumot. Lassan lesz bele kártya is, arra megy a gyűjtemény sűrűn hallgatott része, és meghalljuk, mi lesz.
-
bitrograde
senior tag
válasz
p_adam #113592 üzenetére
Meg is van a megoldás: a Sony topikban kell írni a Staxról, és viszont.
Szerintem egyszerűen a tapasztalatairól kell beszámolnia az embernek. Ettől még lehet gyenge a lánc, rossz a hang egyetlen kábel miatt, és még az is lehet, hogy az illető nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal ahhoz, hogy valóban megítélje, illetve el tudja mondani, mi mitől jó/rossz. De a szándék....
Szerintem itt egyébként nyugodtan le lehet amúgy írni, ha valami nem tetszik. Csak korrekten. Kölcsönben járt nálam korábban valamelyik csúcs Meze egy Ferrum Oor-rendszer társaságában, és nekem nem nagyon tetszett, és gondolom nem véletlenül van/volt egy időben velük tele a head-fi aprója. A jó-jó (ezért meg ezért), de nekem nem kellene (ezért meg ezért) szerintem korrekt hozzáállás. -
bitrograde
senior tag
válasz
p_adam #113583 üzenetére
Amennyire lehet, objektív beszámolókat írtam róla, előnyöket, hátrányokat felsorolva, aminek az eredménye az lett, hogy sok taggal összevitatkoztam (mert hát egy csúcsmodellről nem szabad írni, hogy miért nem jó, csak azt, hogy miért jó...)...
Ezt nem is igazán értem, mármint nem azt, amit írsz, hanem az ellenvéleményt. Nem csak azt lehet leírni egy ilyen helyen, amit az ember igaznak vél. Ez a minimum tisztelet közös hobbink és a hobbitársak felé.
Ráadásul én még azt is gondolom, hogy nemhogy a csúcsmodell nem a legjobb, hanem a legjobb sem feltétlenül, hanem az, aminek a hibáival is együtt tudok élni.
Ahhoz képest, hogy techdemó, tényleg kommentcunami lett belőle. -
bitrograde
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #113497 üzenetére
Annak az OTL-nek a kapcsolása alapján készûlt erősítőm remekül szólt a Neumann NDH30-cal. Érdemes vele is próbát tenni.
-
bitrograde
senior tag
CanJam. Kiváló hangulatú beszámoló a közösségről.
-
bitrograde
senior tag
Másodjára olvasom vissza, de nem a Heedről, hanem a HEDD Audio fülhallgatójáról beszéltek, ugye?
Az meg hogy szalag, meg lemez, annak fényében értelmezhető, hogy van egy olyan gyűjtői szenvedély, a birtoklásnak az a vágya, amit nem elégít ki a stream. Aztán ki-ki az ízlése, lehetőségei és pénztárcája függvényében éli ezt meg. Én is szívesen megvásárolom a fejemből kiverhetetlen zenéket tartalmazó CD-ket.
A Cora Audióról inkább nem mondok semmit. Talán csak azt, hogy egy hosszú távon gondolkodó cégnek fenn kellene tudnia tartania az üzleti kapcsolatot a számára dolgozó fejlesztőkkel. -
bitrograde
senior tag
Engem az érdekelne, hogy akik voltak, hogyan ítélik meg a kiállítás körülményeit a korábbi eseményekhez képest. Rendesen installált rendszerek szóltak? Milyen és mennyi lehetőség volt megismerkedni egy-egy összeállítással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest