Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok
Jelenleg egy Pioneer SE-M390 fejesem van zenehallgatásra, mellete egy Sennheiser HD 65 mikrofon állvány "dolgozni", t.i. Skype, YouTube, stb.
A laptopra egy Creative Sound Blaster X-Fi HD van rádugva, és gondolkodtam a Pioneer lecserélésén. Az ajánlottak listájáról a Superlux HD660-nal szemezek, ugyanakkor körbenézve láttam, hogy a viselést tekintve vannak ergonómikusabb darabok is, pl. Superlux HD681 Evo.
Ha a HD660 lenne a kiindulási alap, akkor a 10-15e Ft-os sávban mi lehetne még a javasolt alternatíva.
Főleg zenehallgatásra lenne használva (320-as mp3, pár flac...de a lossless meglétén nem szoktam rugózni), talán néha filmezésre is egy 20W / 8 Ohm HiFi-re kötve; de utóbbi sokadlagos szempont, mivel HTPC-t elsősorban hangfalról hallgatom, és a fimekhez a Senn is elég nekem.
A Pioneer-rel igazából gondom nincs, szeretem, hogy kissé 'meg van színezve', de lecseréltem rajta párnákat zártra, és talán ezért néha már 'túl színes', illetve a basszus az elején még jó, de 1-2 óra után már 'túlságosan nyom', és inkább félreteszem a zenét.
Köszi szépen előre is.
PS: Az ajánlottak közül még a Takstar TS-671 volt, ami az ott leírtak alapján tetszhetne, de jelenleg sehol sem kapható.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
@Dorien & Gzula[HUN]
Köszi szépen.
Utánaolvasva megtetszett a SHP-600, így ma/holnap megálmodom; látatlanban az egyetlen fenntartásom az alacsony impedancia (*) és a fixen hosszú zsinór, ami a HD660-nál nem lenne gond.
Biztos szokatlan lesz a nyitott elsőre, de remélhetőleg hosszú távon komfortosabb. Ha esetleg nem jön be, akkor még mindig tudok variálni; a Pio-t úgyis tovább szeretném adni családon belül, ha pedig az Omni nem 'begyere', akkor az megy...
Re. M390 - persze, hogy tört... De nem az anyagfáradás vitte el, hanem egyszer levertem és meglehetősen szerencsétlenül esett, ellenben szerencsésen tört, így 3db gyorskötöző (2 keresztbe, 1 hosszába) és némi Patex megoldotta - jobb, mint amikor 'legurult a szalagról'.
(*) Igazából ez sem volt kardinális kérdés nálam soha, de ha már a mikrofonszett miatt anno be lett üzemelve a SB unit, akkor kihasználnám, hogy van benne kraft - persze csak ha van praktikus haszna, puszta számháború miatt nem. Jelenleg zenét 10-15%-on hallgatok, konferenciázás 15-20% - ott sokan 'motyognak' vagy beszélnek a lapos mikrofonján keresztül.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #82612 üzenetére
Azt hiszem, megszületett a 'mesterterv' a fejemben.
Magamhóz szólítok egy Omnitronic SHP-600-at és egy Superlux HD681-et (*) , és körbejárom, hogy melyik lenne a tuti, aztán a vesztest tovább adom. Az M390 pedig vagy megy apróra vagy elteszem a fiókba a HTPC-hez; vagy ad absurdum a nap végén mégis ez marad meg, és a másik kettő megy 'rotába'.
Ágyúval verébre?
(*) Ha jól vettem ki, akkor HD681 félig nyitott (zárt?), meleg (színes?), de nem 'húz nagyon' a spektrum egyik irányába sem, ugye?
PS: Egy tökéletesen laikus kérdés: ha felpattintom a fejest a kis HiFi-re a dolgozószobában, beállítom pl. a Petőfire közepes hangerőn és ott hagyom pár napig 'rotyogni', az nagyjából megfelel egyfajta bejáratásnak?
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #82618 üzenetére
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Végülis rendeltem két darab Superlux HD681 EVO-t a kytary.hu-n keresztül; egyet magamnak, egyet ajándékba.
Igazából három szempont érvényesült:
- itteni a javaslatok, miszerint ne ugorjak bele teljesen nyitottba a Pio után, illetve a tónusa mély fele húzzon
- ergonómia, kiegészítők (plüss párna, cserélhető kábel)
- az AV-Online tesztje: [link]A több kiderül élesben...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Ma megjött a futár a HD681 EVO-val. Most este 'játszottam' egy órát a fejesekkel, gondoltam megosztom az első benyomásokat a Pio M390-nel öszehasonlítva.
Ergonómia:
A SL passzosabban fekszik fel, de nem zavaró, csak elsőre szokatlan volt; cserében nem a füleimen ülve tart a párnákkal, mint a Pio, hanem a pánt szépen felfekszik a fejtetőn. A műbőr párnákat kicseréltem a velúros darabokra, amitől először frankón viszketni kezdtem...de idővel jobb lett.
Az egyik passzos, de stabilan fekszik és 10 perc után, mint ha ott sem lenne - mint egy kellemes vászoncipó. A másik inkább felül, és ahogy mozgok kicsit esetlen az egész, de mégis fix...folyamatosan tudatában vagyok, hogy rajtam van, de távolról sem kényelmetlen - mint egy komfortos túrabakancs. Ez leginkább egy 'tométó v. tomátó' helyzet; egyszerűen mások.
Szerintem szegről-végről ide tartozik a kábel minősége is: a Pio kábele vastagabb és stramabb hatást kelt, ugyanakkor mégis kevésbé rideg és nem tekeredik 'maga köré'; persze lehet, hogy a SL kábelének még kell némi idő, amíg a gyári 'kötegelésből' kienged.
Hang:
Előljáróban: elsőre nagyon cipősdoboz hangja volt a SP-nak, aztán kivettem belőle a plusz foam korongokat, amik a speaker ragasztott borítására vannak rátéve, minden fix rögzítés nélkül - csak az earpad-ek tartják őket. Nem tudom ezek miért vannak benne gyárilag - lehet, hogy csak én vagyok barbár...
Egyelőre az Anima Sound System-től a 68-at hallgattam meg egymás után oda-vissza-keresztbe, mivel abban van egy kicsit mindenből.
Hangzásban elég nagy a diferencia, de ez sem 'jobb v. rosszabb' szitu: a Pio fémes és harsány, a magas 'bök és sikkant', a közép 'üt és csap' és a mély 'tol és szúr', érezni ahogy nyomja a dobhártyát; a SP visszafogottabb...egyszerűen lágyabb, néha már-már háttérzaj-szerű - ha az X-Fi kártyán bekapcsolom a Chrystalizer funkciót (ami szerintem egy kvázi 'loudness' option), akkor középen és kicsit fent is a Pio-hoz hasonlóan 'szurkál', de sokkal finomabban, viszont a mélyek még így is sokkal halványabbak.
Eddig tetszik, de mint említettem: még próbálgatnom és szoknom kell.
Pl. Globus-hoz vagy Two Steps from Hell-hez ez szerintem jobb lesz, míg pl. Powerwolf vagy Rammstein albumokhoz valószínűleg marad a Pio...meg a dubstep-hez is (nem röhög, meló közben néha rámjön, egész jó 'energiser').
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Közben rájöttem, hogy a fentieket egy mondatban is meg tudom fogalmazni: a Pio karaktere 'b@szós', míg a SL 'kultúrált'.
Ennek alaján ajándéknak is kitűnő lesz (remélhetőleg...) a másik darab, mivel aki kapja, ő főleg '60s, '70s, '80s magyar és amerikai/angol rockot hallgat elsősorban.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Némi update az előbbiekhez.
Pár nap használat után visszaraktam a műbőr párnákat a velúr helyett; nagyon zavart az utóbbi anyaga.
Ugye a műbőr párnákkal előtte nem használtam, a csere utáni tapasztalatok:
1) számomra sokkal komfortosabb, a velúr eléggé irritált viseléskor
2) a hangzása két módon is változott, szerintem előnyére: zártabb, személyesebb lett a 'kép' (?), illetve élénkebb lett fent / középen, és értékelhető/érzékelhető lett a mély, de még mindig nem olyan tolakodó, mint a Pio M390.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
A következő 'setup' kapcsán kérném a véleményeteket/segítségeteket.
DAC: Creative Sound Blaster X-Fi HD - elsősorban mikrofonerősítőnek vettem, aztán végül rákötöttem az összes PC-t (céges laptop, privát laptop, játszós/lab PC), illetve erről hajtok mindent. Az összes következőkben listázott eszközt saját EQ profillal láttam el a saját fülem szerint.
Speaker: Thonet & Vander Vertrag - YouTube, podcast, illetve egyéb háttérzaj munka vagy böngészés közben.
Earphone 1: Sennheiser HD 65 - eleinte mindenes volt, mára csak film/sorozat nézésre használom a laposról; meglepően 'jól zár', már-már nyomasztóan jól, így hosszú órákon át nem tudom viselni, cserében kényelmes.
Earphone 2: Superlux 681 EVO - a szivacsborítást kivettem, így meglepően részletes és jól kezeli a vokális részeket, de összességében zenehallgatásra még mindig kissé 'összemosott/éles/nyers' a komplexebb (*) daraboknál, illetve a súlyosabb/darálósabb (**) daraboknál kissé élettelen (dinamikátlan/rugalmatlan?). A műbőr párnákat nemrég cseréltem vissza a velúrpárnákra (a mélyekből még maradt így is, és így kényelmesebb): ezt a fejest használom confcall-okon, mivel jól jön, hogy ebben a fejesben hallom magam beszéd közben; a továbbiakban csak erre használnám.
Szóval zenehallgatásra keresve fejhallgatót, itt (főleg itt) és a neten olvasgatva az alábbiakra szűkítettem le 'saját kútfőből' a listát (nem 'vagy', hanem 'és'):
Dinamikus/darálós darabokhoz:
OneOdio Pro-50 - Ali-ról rendelve, illetve ez a továbbiakban jó lesz még ide-oda cuccolni és telefonról zenét hallgatni.
Komplexebb darabokhoz:
Lewitz HP8500 (ISK MDH8500) - megtetszett ez a beszámoló: #88545
Superlux HD-660 - ezzel már szemeztem régebben is, de akkor még nem volt DAC-om
Ide, a 'komplex' listára várnék még javaslatokat, akár használtban gondolkodva is. Erre a keret 20e, illetve van értelme, akkor 30e; de összességében persze minél olcsóbban jövök ki, annál boldogabb vagyok...
Köszi előre is.
(*) pl. Globus, Thomas Bergensen, Two Steps from Hell, klasszikus, hangverseny/kamara, szimfónikus/opera/musical, etc.
(**) pl. System of a Down, Rammstein, Die Antwoord, elektronikus zenék némelyike, etc.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
-
LZs?!
aktív tag
válasz Dorien #90194 üzenetére
@Dorien
Köszi szépen.
Első körben még maradnék a 20-as cap-nél.
Más:
Egyébként némi ütemterv-változás: anno az EVO-ből kettőt vettem, egyet magamnak, egyet a családba; na, utóbbi azóta sincs nagyon használva, mert kényelmetlen.
Elcseréltem a Sennheiser-re, így most két EVO-val tudok mókolni. Az 'enyémet' meghagyom úgy, ahogy most van, a másikkal pedig elkezdek kísérletezni: párnák cserélgetése, foam ki/be, hátlap lefedése, etc. Addig a Pro-50 jegelve. Spoiler: piszkosul nem értek én ehhez, csak a kíváncsiság hajt.
A 'komplex' kérdéskörét még pedzegettem. Egyelőre ott tartok, hogy a HP8500 jön, és talán mellé egy rendelésben a HD-660; utóbbi csak azért, hogy 'halljam': tényleg naposabb-e az élet 100 Ohm felett. Ha nem, akkor eladom.
A HP8500 'pro' listáját nbencee leírásán túl ez a videó még kicsit megtolta: [link]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #90198 üzenetére
Köszi. Igen, a Pro-50 'adta magát' mint következő lépés, ami egybecsengett a te leírásoddal nem sokkal ezelőttről.
De pont az a gondom vele, hogy a hangzása nem feltétlenül jön be: tiszta, de száraz/merev.
Az EVO modolást pedig Mórickás stílusban gondolom (értsd: abból, ami már van, és annyira, amennyire még nem túl 'körülményes'), ha már két darab van előttem. Amit már belőttem magamnak, az marad fixen mint kontrol, a másikkal pedig variálok, és megnézem, hogy összehasonlításban mi és miként változik; sokkal inkább érdeklődésből, mint céllal.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
SL 681 EVO variálás...
HP#1 - minimálisan változtattam rajta: velúr párna maradt, a másodlagos filcbetét visszakerült, az EQ a lentiek szerint lőttem be. Így confcall, YT, podcast, etc. (t.i. 'emberi beszéd' fókusz) tematikához kényelmes hosszabb távon viselni és hallgatni. A filcbetét és magasak erős megvágása, a közepek felhozása és mélyek helyben hagyása (ami így végülis relatív hátratolás) szerintem kevésbé karcos és nem vibrál; ami biztos: sokkal kevésbé fárasztó. Összeségében semlegesen meleg (ha van ilyen). Ennyi ide elég.
HP#2 - jobban változtattam rajta: műbőr párna, filcbetét nincs, az EQ a lentiek szerint lőttem be. Egy dolog, amire véletlenül jöttem rá, miközben a kábelcsatlakozóval bíbelődtem: a kemény műbőrpárnával (+talán a filc hiánya) frankón visszhangos az driver előtti üreg; pár percig szórakoztattam magam azzal, a fejeseket cserélgetve pöcögtettem a csatlakozó csonkját, hogy nem vagyok-e 'hüjjje'...ez magasabb hangerőn visszaköszön, ami idegesítő. Összeségében érces, sötét, merev meleg (ha van ilyen).
A HP#2 'tesztje' és albumok:
Globus - Break from this World - NEM. Bővebben: egyáltalán nem, mivel amikor túl sok dolog zajlik egyszerre, kissé összemossa őket, illetve pl. egy bőgős elnyújtottabb megmozdulásakor a basszusnak olyan dinamikája van, mint amikor hullámlemezt ráznak.
A Globus stílusú vonalat nem is erőletettem tovább.
System of a Down - Toxicity - JÓ. Szerintem teljesen jól és tisztán szól mindenhol, a mostani felállásban a basszus is pont elég.
Rammstein - Essentials - OK. Szerintem itt számtól függően kissé beköszön a visszhangos 'vibrálás'.
Powerwolf - Metallum Nostrum - JÓ. Szerintem teljesen jól és tisztán szól mindenhol, a mostani felállásban a basszus is pont elég.
Anima Sound Sytem - Buddha Bar Dinner - Inkább NEM. A mélyek nem működnek.
Yonderboi - Splendid Isolation & Rough and Rare - OK. Szerintem itt számtól függően kissé beköszön a visszhangos 'vibrálás'.
db HP#1
31 0
62 0
125 0
250 0
500 1
1k 2
2k 1.4
4k 1
8k -6.5
16k -3.5
Pre-amp -3db HP#2
31 2
62 0
125 -1
250 -1
500 -2
1k 1
2k 1
4k 3.6
8k -7
16k -2
Pre-amp 0Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #90274 üzenetére
Igen, úgy tűnik vissza a startmezőre.
One Odio Pro 50 + Lewitz HP8500
Előbbiből barnát (webshop-on 'silver') szeretnék, így az csak kínából lesz; a fekete nagyon nem tetszik, viszont a barnának van egy kellemes Pioneer-ra hajazó esztétikája. Azt a napokban megrendelem, úgyis legalább egy hónap, míg ideér.
~9e Ft még bőven vámhatár alatti érték, ugye?
A Lewitz-cel még várok jövő hétig, háta addig nbencee megírja az Omnitronic beszámolót...
MOD: Most vetem észre, hogy a barna (silver) az Pro 30. Na, majd megnézem, pontosan mi a diffi...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #90283 üzenetére
Köszi.
Re. mélyek - igen, nem vetem meg őket , de nem is keresem.
Az előbbi sorolt előadó példákból említve:
A Pio 390 óta pl. az Anima Sound Sytem - 68 számát nem tudtam 'úgy' meghallgatni, mivel a 390 szép hosszan folyamatosan elnyújtva követte le, úgy hogy lehetett érezni a nyomást. A végén már finoman szúrt. Oda ez való volt. Egy Rammstein-hez az viszont már nekem sok by default.
Egy tipikus Globus számhoz, pl. Wyatt Earth szerintem valami lineáris lesz jó, ami amellett le tudja kezelni a sokszereplős előadást, és oda a mély csak annyira kell, amennyire ők használják: itt egy bőgő, ott egy cintányér, amott egy üstdob, háttérben zongora, stb. (nem értek a hangszerekhez, csak igyekszem belőni). Ezért is 'bízom' a Lewitz-ben a elbeszélések alapján.
Egy SofD vagy Powerwolf vagy generikus pop (pl. J-AX) pedig nem egy bonyolult zene komplikált igényekkel, cserében nagyon hangulatos...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz nbencee #90287 üzenetére
Ha sok mélyet szeretnél, akkor a Lewitz HP8500-at nem ajánlom.
Nem egy mindenest szeretnék; a két EVO marad, ahogy fent írtam, legfeljebb az egyik megy a fiókba. Emellé a Pro 50 és a Lewitz.
Nem derogál cserélgetni a fejeseket annak függvényében, hogy éppen mire 'kell'.
Egyébként ha most az Omni és a Lewitz közül valamelyiket ki kéne emelned, melyik lenne az?
Kicsit úgy tűnhet, hogy túlkomplikálom a témát, de:
- zárt fejesben nem tudok 'telefonálni', mert zavar, ha nem hallom magam, ezért az EVO biztos marad erre, ha már van
- hosszú távon egyébként sem bírom zártban (betompulok?) így egyéb munka, stb. közbeni mediafogyasztásra is kell az EVO
- az előbbi vonatkozik filmek/sorozatok nézésére is
- zenét viszont igazán csak zártban tudok hallgatni 'in da zone', úgy élvezem, és erre nézek egyet az egyik, másikat a másik irányzatra (OneOdio és Lewitz eddig)
- ugyanakkor viszont játszani csak hangfallal tudok...valami okból számomra az inkább vizuális dolog, a hang inkább csak háttérzaj (tökmindegy hogy 4X strategy, FPS vagy RPG, etc.), és kifejezetten kellemetlen, ha alkalmasint fejesben kell csinálnom; teljesen összezavar...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #90291 üzenetére
Igen, az iSK keresztreferencia megvan.
Az egyik félnyitott, a másik zárt...viszont ezen fundamentális különbségen túlmenően nagyjából egy ligában játszanak; legalábbis én ezt értettem ki az eddigiekből.
Hogy még egy kicsit összekavarjalak, szerintem egyébként az EVO meg OneOdio annyira hasonló hangzás, hogy az OneOdiot én a végére hagynám vásárlási listán, aztán majd eldöntöd, hogy az EVO-k menjenek-e a háztól.
Igen,sSikerült megkavarni...Én úgy vettem ki az eddig általald felvázoltakból, elsősorban a OneOdio vs 681 EVO direkt összehasonlító irásodból, hogy igen, a kettő nagyon hasonló világ, de a Pro 50 van annyival jobb, hogy adott esetben érdemes is lehet lecserélni rá az EVO-t...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #90301 üzenetére
Na, ez elmúlt fél órában megrendeltem mind a Lewitz HP8500-at, mind az Omnitronic SHP-600-at. Az EVO-nak is jó helye lesz még.
Majd alkalomadtán kifejtem a logikát...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
A Lewitz-et visszamondta az Árkádia, miszerint nem tudják szállítani; ugyanakkor a shop-ban most is kint van és rendelhető.
Másrészt a Lewitz-hez néztem egy 2m-es kábelt, hogy ne kelljen a 3m-es gyárival zsonglőrködni az írósztalnál; ma reggel vettem át, és kiderült, hogy törött (?) a feje, így ezt vihetem vissza.
Az Univerzum úgy látszik több frontos támadással verte vissza a szándékomat, hogy ebben a körben nekem legyen HP8500-am...
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Az előző hozzászólásom fényében...
A Lewitz HP8500 / ISK MDH8500 / Takstar Pro80 ikrek helyett érdemes kipróbálni egy SL HD-660-at (ha találok 'közeli' boltban) mint zárt fejest?
Vagy az SL 681 EVO-tól érdemben nem különbözne a hangzásvilága?
Köszi!
MOD:
@Gzula[HUN]
Én ezt dobtam be a kosárba, ha már úgyis mindenféle USB/DP/HDMI kábel vásárlásban voltam: BESPECO EI200 [link] Fogalmam sincs milyen minőség, de itthon csak 1 méteres (rövid) és 3 méteres (túúúl hosszú) kábeleim vannak.
Mindenféle apróságokat nem szeretek napkelet irányából rendelni, mert a türelmem annál rövidebb... Az egyetlen kivétel egy fura csatlakozású 12V router táp volt (szállítással ~1000 Ft), mivel EU-s boltokban nem is hallottak róla, vagy 20-30 Euro volt; cserében egy helyett 3 hónap alatt jött meg a korlátozások miatt. A végén már le is mondtam róla.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Az elmúlt egy hét vásárlási tapasztalatai.
Lewitz HP8500 - rendelés visszamondva, mivel nem tudják beszerezni
Omnitronic SHP-600 - rendelés visszaigazolva, de azóta semmi hír; a bolt elérhetetlen
Superlux HD-330 & HD-660 - bolt #1: rendelés visszamondva, mivel nem tudják beszerezni, előreláthatólag hónapokig; bolt #2: rendelést fel sem veszik már a webshop kosárban sem, indokolás ugyanaz
Pepitában ugyanez van IT termék fronton is; már a nagykerek is konganak 10db feletti rendelésnél.
#szépújvilág
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Na, tegnap este megrendeltem az HF2010 'freeboss' kiadását; az a név, bammeg... . Mindenestre a plakettet majd le lehet csavarozni, ha jól láttam a képeken.
Még egyszer köszi a tippet, Bukk900!
Illetve ha már az Alza-nál keletkezett 'garanciás kreditem' (vagy mi...), akkor onnan berendeltem egy SL HD-660-at.
A HP8500 / MHD8500 variánsokat még megálmodom jövő héten; hól vettem ki: a lényeg, hogy a júniusi szabályzásváltozások előtt meglegyen.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
A múltkori vekengésem eredőjeként végülis bevásároltam egy pár fejest, és így ~2 hónap után megosztanám a tapasztalataimat.
Ami volt: Superlux 681EVO; amit eddig megvettem: Superlux HD-660 és iSK HF2010 ('Freeboss' alteregó alatt); ami még a sorára vár: iSK MDH8500.
Az EQ mindegyiknél ugyanaz: APO-val 6k-tól 'kissé lejt', 7-8k környékén keményen megvágva (-9dB), onnantól fokozatosan 'emelkedik' - egyébként flat.
Ugyanazokat az előadókat fogom recitálni példaként, akiket anno már felhoztam.
A l'art pour l'art jellegű lélekképek szóbafoglalásában nem vagyok jó, így a végén maradt az autós analógiára ráhúzott konklúzió.
Superlux 681EVO
Jelenlegi 'config': pleather párnák és dumper filc kiszedve.Tartom, amit azelőtt írtam: funky, kissé sötét, de vidám/életteli (vivid?) hangzás; 'eklektikus' előadókhoz, pl. System of a Down tökéletes, illetve filmet nézni is talán a legjobb. Én már bejárattam, nem konkrétan kényelmetlen, de azért hosszan hordva passzos.
EQ nélkül sem feltétlenül rossz, de egy pont után fárasztó (irritáló?) a sok magas.
Rating: Toss-around wannabe hot-hatch w/ boogie for da feelZ, e.g. Ford Fiesta ST
iSK HF2010
Őszintén: összességében a jelenlegi kedvenc, és a mindennapokban is a 'daily driver' (heh), értsd: online beszélgetések, etc. Nagyon kényelmes. A hangzása kellemes, szellős (tág tere van?), nagyon finoman adja vissza a részleteket, és valahogy vidám, élő hatása van. Igazából mindenhez jó, ami könnyed és nem túl komplex, illetve van benne lágyság, pl. Powerwolf, Two Steps from Hell, Thomas Bergensen.
EQ nélkül sem feltétlenül rossz, de nekem túl csilingelő, világos, viszont akkor sem fárasztó.
Rating: Soft-top life-style cruiser cabriolet for da dolce vita, e.g. Alfa Brera Spider
Misc_1: A gyári kábel egy kezelhetetlenűl merev PVC vacak; a széthullott Pio fejesem kábelét már levégtam, és ha találok egy adekvát szakit, akkor átszereltetem vele.
Misc_2: A megrendelt fejes már a dobozból kivéve hibás volt, a jobb oldala nem szólt. Egy darabig próbálgattam, aztán lefekvés előtt még írtam az eladónak. Másnap reggel kérés várt, hogy küldjek róla videót; én levideóztam, hogy mi szól és mi nem szól, feltettem YT-ra és átküldtem a linket 9 körül; 10 óra előtt pár perccel már kaptam is az SMS-t a DHL-től, hogy nemzetközi csomagom jön, stb. A cseredarab azóta is tökéletesen működik, a hibásat pedig elraktam alkatrésznek tartalékba. Szerintem abszolút korrektek voltak.
Superlux HD-660
Ez tetszik a legjobban. Ugyan egyáltalán nem kényelmes hosszú távon, és emellett belőlem előhoz egy klausztrofóbára hajazó érzést egy, max két óra után...DE a legtisztább és leginkább semleges hangzása van az eddigiekből, illetve gyönyörűen követi még a 'legnyúlósabb' hanszerjátékot is, pl. a lassan elnyújtott bőgő itt nagyon szól és nem esik szét; emellett talán a leginkább intim hangzással bír, mint ha hallgatás közben csak a zene lenne, és azt csak a nekem játszanák. Valószínűleg emiatt válik túl nyomasztóvá/fárasztóvá az élmény egy idő után.
EQ nélkül nem tudom milyen lenne, az EVO-ból kiindulva inkább ugyanúgy vágtam.
Rating: Purpose-built ultimate driver's car for da road & nothing else, e.g. Ariel Atom (OK, ez teljesen nyitott, de na...)
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz citlan #91112 üzenetére
@citlan
Ahogy Dorien írta #91123
Egyébként alapállapotban az EVO kevésbé idegesítő a magasak tekintetében, mint az iSK - ugyanakkor én meglehetősen érzékeny vagyok a magasakra, így ez mindenkép' szubjektív.
Csak zenével próbáltam.
Mindenesetre, ha hirtelen választanom kéne, hogy melyik legyen az egy, amit megtartok a háromból, akkor az ISK2010 maradna.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Ba cy lus #91140 üzenetére
@Ba cy lus
Gondolkodtam rajta, hogy a 660-nal párban rendelek abból is, de igazából a zártra voltam kíváncsi az ismertetők alapján.
Minekután a 660 sem egy kényelmes darab, így ebből a konstrukcióból elég lesz egy...majd különleges alkalmakra tartogatom.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #96687 üzenetére
Én akkor fel is tenném a random kínzó kérdést:
Mivel régóta szeretnék egy értelmes nyitott fejest (*), X2HR vagy HD599?
Érdemleges Philips cucc még nem volt nálam, a Sennheiser-rel pedig az eddig tapasztalatom az, hogy meleg / enyhén bugira színezett hangja van.
Amit el szeretnék érni (?):
- szellős, nagy tér
- színezetlen hangzás
- kényelem (nagy fejem van, és órákon át fent lenne)(*) eddig csak zárt/félzárt volt/van iSK, Superlux, Takstar, Pioneer, Sennheiser vonalon; azaz egyik sem klasszikus midrange / highend
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #96699 üzenetére
@Gzula[HUN]
OK, köszi szépen.
HF2010 is van itthon, igen; az a 'fő fejesem'. A közepére nem panaszkodom, talán mert erősen vágom fent, és így annyira nincs 'túlcsilingelve'; a terére viszont igen: csak zárt után tűnik szellősnek, hosszútávon kissé nyomasztó.
@Drenadar
Köszönöm, felveszem azt is a listámra. Ugyan tudom, hogy a magasabb impedancia nem abszolót minőségi mutató, de anno a 150-es SL HD660-am adta a számomra legkellemesebb élményt az 'elnyújtva remegtetett' mélyeknél (pl. bőgő), így a HD 560S felé azért már előre húzok egy kicsit.
@szaki58
Gzula[HUN] írásából indultam ki, azaz a jelenlegi akciós 100 Euro ár a viszonyszám; ugyanakkor legyen kerek 40e Ft.
Akkor a lista, amin ellamentálok:
Sennheiser HD 560S
Sennheiser HD 599
Philips X2HR
Köszönöm mindenkinek.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Régen nem néztem be ide...és most is egy akut kérdés kapcsán: többek között van egy iSK HF2010 (Omnitronics SHP-600) fejesem, ami az elsődgeles igásló a kényelem és a (relatív) tiszta hangzásvilág miatt.
A fejeseimet egy SB X-Fi HD USB-ról hajtom.
Az aprót bújva szembejött egy Beyer DT990 Pro, amely típussal a a) nyitott és b) 250 Ohm tulajdonságok miatt már jó ideje szemezek; illetve ha jól emlékszem, akkor hasonlóan 'fényes' a hangzásvilága, mint az iSK felhozatalnak (ezt egyébként én az iSK vonalon masszívan vágom EQ Apo-val).
Kérdés 1: érdemi minőségi előrelépés lenne a HF2010 után a fenti DAC-ról?
Kérdés 2: komfortban van legalább olyan jó a Beyer (tömeg, fejméret, szórítóerő - az iSK ezekben nagyon pozitív számomra)?
Köszi előre is.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz -NoVa- #100208 üzenetére
@-NoVa-
OK, és köszönöm a tanácsot.
A 'lánchoz' (sic!) nem szeretnék hozzányúlni (értsd: költeni rá, variálni vele), így akkor valószínű, eltekintek a 990-től.
@Dorien & Gzula[HUN]
Hifiman 400SE és Philips Fidelio X2HR
Köszönöm a tippeket ezekre. Rászántam némi időt, hogy röviden 'összenézzem' őket: a Philips komfortosabbnak tűnik, illetve több órás viselésre alkalmasabbnak; első blikkre ezek a fő szempontok, mivel elsődlegesen egy új 'mindennapos igáslovat' keresek.
A hangzásnak és stílusnak most igyekszem majd utána járni - a linkelt összehasonlítást köszönöm: [link]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz liszi70 #100520 üzenetére
Pont tegnap este raktam én is össze a rendelésemet, de az Amazon-on még egy régi kártyám van regisztrálva. Gondoltam, majd ma nekiállok átírni, aztán szembejött velem a Te írásod, sz'al egyelőre pihentetem. Lehet, hogy csak egyszerűen kifutott a készlet (írják is, hogy nem korlátlan).
Egyébként a francia Amazon az Edge böngészőben annak a saját beépített fordítójával kifogástalan minőségben (a cél szempontjából) megy angolul.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz bitrograde #100562 üzenetére
Szerintem az első tanács az kellene legyen, hogy aki teheti, messze kerülje el a fejhallgatózást, és építsen magának egy értékelhető hangfalas rendszert.
Részemről, mint laikus, csak egy gondolat: én úgy tekintettem mindig is a fejhallgatókra, mint egy kompromisszumos, de jobb ár/érték arányú alternatíva a hangfalazásra, illetve belépő az audióvilágba. Lehet, eddig akkor tévedtem (nem szarkazmus, őszintén lamentálok az idézett gondolatod után).
Ahogy én nézem:
- fejhallgatózás alacsony explicit ktg. és alacsony implicit ktg. (ofc 'relatív' alacsony) adott X hangminőségre (megélésre...sic!); előbbi maga a fejhallgató beszerzése, utóbbi a kiegészítők relavancia, passzió és büdzsé függvényében: DAC, AMP, etc.
- hangfalazas (szintén adott X-re): fajlagosan magasabb explicit ktg: speakers, DAC, AMP, etc. és fajlagosan messze magasabb implicit ktg: hely (!), alkalmazhatóság, izolálhatóság.
Pl. rokonom Naim (vagy Name vagy valami hasonló? a'szem UK cég) audio rendszere a 2000-es évek közepén 8 számjegyű tétel volt saját bevallása szerint, majd agglomerációba költözéskor külön ásatott neki egy cca. 6nm-es 'szobát' az alagsorban, hogy minden oldalról tömör közeg vegye körül valami piszok nehéz keményfa ajtóval nyílászárónak, és az egészet soundabsorver vagy milyen burkolattal látták el; a helyiség külön szűrt betápot kapott, a rendszer maga egy gránittömbön áll gránittüskéken, a rendszer kábelezése méretre lett csináltatva, hogy ne legyen fölös közeg. Valami keménybőr ülőgarnitúrát kellett vennie...és csak azért nem egyszemélyes fotel, hogy azért oda lehessen féni másnak is. És nagyon szépen szól...meg tisztán...meg minden; de én valószínűleg a negyedét sem veszem észre annak, amit ő tudatosan/tudattalanul is keres.
Saját bevallása ez egy felső-közép haladó szint volt akkor; még mindig jelzem, nem értek hozzá, de gondolom ha az ember vesz Focal ÜberHeadPhone-t és hozzá egy egyéb szükséges cuccokat, akkor sem megy jelenlegi árszabáson egy középkategóriás autó ára fölé.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz bitrograde #100580 üzenetére
[...] De egy jobb füles rendszer - merthogy nyilván mellette is szólnak érvek - sokszor olyan betekintést kínál a zene szövetébe, amit éppen a hangfalas rendszernek a hallgatót is magában foglaló térbelisége elfed. Sokszor jobban hallani, hogy miből áll össze a zenei szövet, és nem feltétlenül a részletezőképesség analitikus mivolta miatt, hanem a részletek egymáshoz való viszonyának kibontása révén. Egy jó füles rendszer nem szétszedi a zenét, hanem megmutatja, hogyan van "összerakva" [...]
A vastagon kiemelt rész, amit valahogy még magamnak sem tudtam sohasem megfogalmazni; sz'al igen: én azért preferálom a fülest - még kicsiben is (mindt ktg-ben, mind méretben) -, mert én 'figyelem', amit hallgatok, és nem 'élvezem' vagy 'elmerülök benne'. Val'sz'eg ezért is van az, mivel hangfalas kiépítésben ez az aspektus jobban vissza szorul, hogy nekem az sohasem jött be, és mindig háttérzajjá degradálódik, t.i. elkezdem magam elfogalni valami mással, míg fülesen akár munka közben is tudom 'figyelni' a zenét, és olyankor ha a külső dolog elvonja a figyelmemet, akkor megállítom a lejátszást.
[...] egyedül a 6nm a gyanús a sztoriban [...]
Lehet, hogy 10-12nm, de nagyobb nem...garázsnak indult a (régi) terveken, aztán megtetszett neki, és közölte az asszonnyal, hogy egy beálló már úgysem lenne elég, mivel 'vidékről' úgyis külön kocsi kell mindkettejüknek bejárni, és azok elférnek majd kint egy külső garázsban - és lőn. Mindenesetre ajtó után van egy nagyobb lépésnyi hely belépni, a kanapé (?) mellett jobbra-balra nincs egy vállszélességnyi hely, oldallal kell megkerülni, a rendszer és mögötte a fal között szerintem fél méter lehet, a kanapé és rendszer között legfeljebb másfél. Ezek persze a saját dimenzióim alapján (192cam, 100-110kg) most fejből, 'banana for scale' alapon; szóval lehet, átlagosabb 'méretben' nagyobbnak érződik.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz liszi70 #100853 üzenetére
A vékony kerek szivacs az inkább komfort, hogy legyen valami a fül és a vas között (minimális hangtompítással), míg a ragasztott kis vastag textil a magas hangok kordában tartására szolgál.
Nekem anno volt két EVO-m párhuzamosan, az egyikből kivettem a vastagat, a másikból nem. Hallható volt a különbség a magas hangoknál (pl. cintányér), illetve általában volt egy sziszegés a csonkítottnál.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz liszi70 #100862 üzenetére
Csak lowkey trollkodás.
Szerintem az EQ mindent megold, ezért is igyekszem teljesen semleges / flat fejhallgatókat nézni mindig - így került radarra az itt olvasottak alapján az 560S.
Ugyanakkor nálam nagyobb passzióval bíró felhasználók szerint az EQ legjobb esetben is egy felesleges rossz még analóg formában is, de szoftveresen aztán már egy lábfétissel kategóriaazonos elhajlás.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz liszi70 #100896 üzenetére
Szerintem remekül írtad körbe anekdotálisan, hogy milyen az, amikor az érdeklődés (nagyobb léptékben: hobbi) egyfajta (akár jóindulatú) megszállottságá válik.
...amibe szerintem előbb-utóbb faktorálódik az 'önigazolás' utáni igény; ugyanakkor minél specifikusabbá válik egy szituáció, annál kevésbé elérhető objektív visszacsatolás, és onnantól óhatatlanul egy potenciálisan öncélú 'saját farkába harap a kígyó' zárt inerciarendszerré válik. Szerintem.
Amolyan Z=X/2 féle Zénón paradoxon...mindig egy kicsit közelebb kerül (a bármihez is), de sohasem éri el.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Ba cy lus #100899 üzenetére
...és ebben teljesen igazad is van. A túlzás az minden vonalon túlzás.
De ceteris paribus megmarad a határhasznosság elve: az idő és erőfeszítés figyelembevételével reálisan egyszerűbb (hasznosabb) a haranggörbe csúcsán ülő 'közepesen jó/közepesen szar' (ki hogy nézi) eszözparkot a görbe jobb oldalának irányába EQ-zni, és mindössze pár óra alatt néhány (virtuális) csúszka állítgatásával jobbra tolni a szubjektív (!) spektrumon 20-30%-ot Az Élményt.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Most visszaolvasgattam pár évet, ahogy rákerestem egy specifikus headet-re (Superlux), és feltűnt, hogy mennyire megváltozottt a topik hangvétele; ahogy a hozzászólók összetétele is természetsen, de vannak konstans 'lakók'.
Pár éve még (cca. '18-'20) a fő csapásirány a budget HF-ok lelkéről szólt (amikor én is elkezdtem érdeklődni), pl. Omnitronics / egyéb Takstar klónok, illetve Superlux típusok (cca. 50-100 EUR range) miként tudnak potenciálisan belkarcolni a mid-tier felhozatalba (Beyer, Senn, etc.) minőségben, és erre adott tippek/balanszok; ellenben most odébb lett pozicionálva (szerintem!) a tematika a 100(200)+ EUR + auxiliaries (DAC, amp, kábel, légnyomás, napsütés, etc.) irányba...ahol ráadásul az auxiliaries szintén átment nice-to-have szegmensből, hanem minimum-viable / must have kategóriába.
A fenti nem pro vagy con megállapítás, csak megfigyelés.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz stellaz #101101 üzenetére
[...] mert nem akarom magam ennyire kizárni még este sem.
Ha ez szempont, akkor a HD660 kiesik; az egy 'süketszoba'. Azon túl mind a HD330 és a HD660 szűk/szoros, ezt vedd figyelembe; a 660X pedig egy HD660 mikrofonnal - ugyanakkor utóbbival nincs gykorlati tapasztalatom.Másrészt ha a kábel megvezethetőége szempont, akkor vedd figyelembe, hogy mind a 330, mind a 660 vezetéke rideg, és a spirál csak akkor engedd, ha megfelelő ellenerő húzza, egyébként pedig viszi, amibe bele van dugva - bár a 6,5 kg-os Denon szép ellensúly, hacsak a talpa nem csúszik. Szerintem a 660X sem különb, legalábbis ránézésre.
Az erősítöhöz nem akarok hozzászólni, mivel fogalmam sincs a lelkükről - mindenesetre az összes SL fejes, amit listáztál, 150 Ohm nominálisan.
Nevermind...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs