Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
Ha valakit érdekel egy 20 éve írt kis szösszenet a HD600-ról, HD650-ről, DT880 (2003-as!)-ról és a DT931-ről: [link]
Hangsúlyozom, hogy a link alatt szereplő DT880 nem a mostani, ami "csak" 2005 óta fut, hanem ez. Hallani sajnos nem hallottam, viszont még méréseket is találtam róla:
[link]. Hogy miért csak két évig futott, miközben általában jobbnak tartják a mostanitól ([link]), az jó kérdés. Lehet nem tért el eléggé a Sennheiserektől. -
:AMF:
senior tag
válasz szaki58 #101700 üzenetére
Ha nem a hangja miatt akarsz megválni tőle, akkor miért kell a magas-szelídítő párna?
SBAF-n olvastam, hogy a lapos Grado F cushion (vagy TTVJ Deluxe Flat Pad) abból a 10k környékén mérhető csúcsból vesz vissza, ami sokaknak zavaró. Kár, hogy piszok sokat kérnek egy pár kis szivacskarikáért. Ha van a környéken 225X, 325X, Hemp tulaj, akkor kölcsönkérhetnéd kipróbálni a szivacsot.Ba cy lus: Szerintem a 2003-as DT880 a legszebb az összes közül.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
-
szaki58
aktív tag
válasz :AMF: #101703 üzenetére
Az ok igen nagy Úr: adósságnak hívják
Éppen el tudok lenni ezekkel a magasakkal (most egy kölcsön G párna van rajta), de ha kevesebb lenne, örülnék neki. Ez persze az én ízlésem. Van rá megoldás -Dekoni, lengyel párna..., és még kényelmesebbek is.Másodiknak szánom, ha marad, mert a mostanival nem tudok ágyban hallgatni semmit, mert a párna lenyomja a fejemről. A seggemet meg szétülöm a széken. Ezekek a prózai okok.
-
:AMF:
senior tag
válasz Ba cy lus #101704 üzenetére
Én is megjegyeztem korábban, hogy Beyer beszállítónak lenni jó lehet, mert pl. a 440 és a mai 880/770 kagylóit tartó villa is gyakorlatilag ugyanaz. Nyugis meló 40-50 évig ugyanazt az alkatrészt gyártani...
szaki58: A Dekoni és a lengyel mennyit változtat a hangján? Nekem még az SR80-hoz vásárolt kínai szivacspárna is változtat egy kicsit a hangon. Pedig ránézésre ugyanaz, mint a gyári és egyik sincs kilapulva.
Én fekvőfotelben hallgatok zenét, félhenger párnával a fejem alatt. Az nem olyan süppedős, még a Beyert sem tolja le a fejemről. -
szaki58
aktív tag
válasz szaki58 #101706 üzenetére
AMF-nek szól, csak rosszul jelöltem!
Nincs fekvőfotelem, amúgy is emlékeztetne egy fogorvosi székre
Sok oldalt néztem át, és nem mindet találtam meg újra, de azért néhány megvan.
Ez az oldal a Shipibo modokról szól. Ebből számomra a fülpárna értékelése számít, mert a többin nem szeretnék változtatni, kivétel természetesen a szimmetrikus kábelezés. Ebben a tesztben lévő megállapítások nagyon biztatóak!
Itt sajnos nem a stock padhoz méri, így nincs támpont.
Ez a link a Dekoni Grados oldala, és az ő méréseik. Az eredeti szivacsokhoz képest biztató grafikonok, kivéve talán a birgebőr hatalmas mély kiemelését. Nincs az elrajzolva?!
Valahol sokkal jobb grafikonokra futottam rá, de már egy órája keresem, és nem találom. Ha meglesz, megírom.
Végül is, ezek a párnák mind kényelemben, mind pedig hangzásban jók lehetnek, jobbak, mint az eredeti, és jobbak, mint a G párna, legalábbis nekem így tűnik.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz szaki58 #101709 üzenetére
Lehet rendelni gond nélkül. [https://www.muziker.hu/search?q=dekoni]
-
osonte
őstag
válasz s4tch #101710 üzenetére
Lehetne, de pl.: AKG K371-hez nem hoznak, pedig létezik és meg is rendelném. Írtam a gyártónak is, hogy küldjenek a Muzikernek, mert biztos el tudnák adni, de azt válaszolták, hogy csak azt küldik amit a Muziker rendel tőlük. Amúgy német webshopban (ami bolt is egyben) találtam, 20 ezer Ft lenne a Dekoni Elite Velour, de csak Németországba, Ausztriába és néhány EU-s országba szállítanak. Szóval ha van valakinek Német (az olcsóbb) / Ausztriai címe és néha jön is haza a személy magyarországra, akkor ne tartsa magában.
Amúgy WOD Audio, innen lehet rendelni: [link] .
Honor 200 Pro
-
szaki58
aktív tag
válasz osonte #101712 üzenetére
Ránéztem az oldalra, de ott nincs kizárva semelyik EU-s ország sem, tehát szállít Magyarországra is. Igaz, hogy nem ingyen, mint Németországon belül és 50€ fölött, hanem 16€-ért.
Wir versenden mit unserem Logistikpartner DHL – als Paket oder mit Prio.
Versandkosten innerhalb von Deutschland:
Bestellungen ab einem Warenwert von 50 € sind innerhalb Deutschlands versandkostenfrei, darunter betragen die Versandkosten 3,90 €.
Bei Zahlung per Nachnahme (nur in Deutschland möglich) fallen 5 € Nachnahmegebühr (werden auf die Rechnung aufaddiert) zzgl. 2 € Übermittlungsentgelt an.
Versandkosten International:
Für Lieferungen in die Schweiz und Länder der EU fallen Versandkosten in Höhe von 16,00 € an. -
emiki6
veterán
válasz osonte #101669 üzenetére
Nálam a hifiman 400i 2020-nál van most az, hogy kb 7 cm átmérőjű a fülem, de a párna belső átmérője csak 5,5 cm (külső 10,5).
A tapasztalat az, hogy "koaxiálisan" esik legjobban hallgatnom, azaz ha a fülem és a hangszóró driverének tengelye egybe esik, ehhez előrébb és kicsit lejjebb kell helyezzem, mint az a fülkagylómnak legneutrálisabb lenne. Ekkor kerül minden a helyére.
Fülem vs a Focuspad belseje koax elhelyezéssel, méretarányosan (kb).Ez a baj amúgy a köralakú párnákkal. Ahhoz, hogy nekem ne érintse a fülem a belső kerület "koax" felhelyezésnél, egy majdnem 8 cm belső átmérőjű párna kéne, ami azért már nem kicsi, főleg, ha a fejes mérete is nő vele.
Az edition-ök gondolom kényelmesebbek.Mondjuk a Beyer ürege jobban zavar. A hifiman ürege henger alakú, így befele van hely a fülnek, míg a beyeré befele keskenyedik és kevésbé mély, a fül csak neki tud nyomódni a falnak.
A Hifiman Focuspad-jében mondjuk rendesen be tud pállni a fülem, mivel belülről lyukacsos műbőr borítja. Lehet majd csak emiatt nézek egy FocuspadA-t.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Te Bacy (és a többi hifimaner), próbáltad levenni a grill-t és úgy hallgatni? Nem tudom, hogy beképzelem e, de annak ellenére, hogy első blikkre nincs különbség, valamit mégis csinál a hanggal, valami jót. Arra gyanakszom, hogy a magasak jobbak lettek, meg talán a timbre(?). Pontosabb? Részletesebb? Fura, főleg, hogy nem tudhatom, hogy csak beképzelem e.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #101720 üzenetére
Rács nélkül vagy ritkább ráccsal még szellősebb lesz a hang. Engem mondjuk a HE560 V2-nél zavart a gyárinál ritkább rács: mindig ott fogtam meg a fejest és annyira vékony fémszálakból volt, hogy féltem, beszakítom...
A Focuspad A hangban nálam egyértelműen upgrade a sima Focuspadhoz képest. Kényelemre nem vettem észre különbséget. Sajnos egyik sem a tartósság csúcsa.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #101721 üzenetére
Mondjuk az egyértelmű, hogy a hang szellősebb, légiesebb, nyitottabb lesz...
Szerintem amúgy azt tudjunk mi történik, ha elkezdjük fokozatosan bezárni a fejest, mondjuk tenyérrel. Kb fül bedugulással egyenlő, szóval jogos következtetés lenne, hogy a rácsos állapot egy részleges bedugulás és a rács levétele által pedig teljesen kinyílik a hang.Rendeltem aliról egy párnát most, ami régen focuspadA volt, de most sima focuspad-es képekkel van fent. Ha nem jön be remélem valaki elviszi tőlem majd.
Ha valakinek kell sima focuspad, az még ne vegyen, várja meg míg megjön az enyém.8,7k.
Itt a link, van még 1: [link]"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
DT770 Pro-m lett pár hete, be-EQ-zgattam, most már imádom. Kérdésem, hogy párnát honnan tudnék szerezni hozzá ? Úgy értem, nem Aliexpress, hanem itthon van kishazánkban bolt, aki ilyeneket árulgat ? Elvileg lehet ezen is cserélni sokmindent, így vagy úgy szétkapni, stb, most még gyárin vagyok, kényelemben szokós továbbra is, sosem lesz a kedvencem, hátha tudnék vele kreatívkodni kicsit. Méretre jó, a fejbúbomat nyomja az áthidaló, illetve szerintem túl erősen szorít, de ez van. A Cooler Master MH751 után egy ergonómiai kínszenvedés minden egyes fejre vétel, végül nagynehezen összejön a "na most talán jó", de messze a komfortostól. A fülem mondjuk belefér, ez már pozitívum, de itt ki is fújt. Szóval puhább párnákat néznék hozzá, cserébe vastagabbakat is, mivel a puhákat ez a szorító erő igencsak jobban összenyomná szerintem, az üreg mérete pedig most pont ideális (pár év múlva, használt párnákkal kisebb lesz az üreg, kevesebb a mély is).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
emiki6
veterán
válasz -NoVa- #101724 üzenetére
Inspiráltál, szóval faragtam neki grillt. Volt itthon hozzá alapanyagom. Bár nyomtatni gyorsabb lett volna, kevesebb meló.
Mondjuk most megjobban kihallatszik...
Mondjuk semmi értelme egy ilyen grillnek, ezzel az erővel szabadon is lehetne, nem veszélyesebb számottevően.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Túl sok fejesem lett itthon. A HE560 V4-nek egyértelmű a létjogosultsága. A DT880-nak is, mert kevésbé nyitott és kihallatszó, mint a Hifiman nyitottjai. A zárt DT220 szintén kell. A vintage DT440-et már a szépsége és kora miatt sem adnám el. A HE400SE-t eredetileg azért is vettem, ha a HE560 kihullana, legyen egy olyan, ami megüt egy szintet. De egyáltalán nem biztos, hogy nem inkább a DT880 lenne az, amit a HE560-at nélkülözve szívesebben hallgatnék általában.
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok. Van egy Superlux HD681 EVO fejhallgatóm. Nem mai darab, de szeretem. Sajnos a müanyag fejpánt megadta magát. Keresek hozzá ilyen vackot, mert anélkül eléggé használhatatlan, illetve új párnák is kellenének rá. Tudtok valamit ajánlani? ( Ebay, Amazon elönyben, mert külföldön élek )
[ Szerkesztve ]
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz BlackDevil #101729 üzenetére
Hardveraprón szokott jó áron lenni használt jó áron. Textil párna helyett nem tudok jobbat (ugyanolyan jót se), műbőr helyett EZ A FAJTA hozza a gyári hangot. Nem pont ugyanakkora belül, kb. fél centivel bővebb. Pánt tudomásom szerint nincs utángyártott hozzá, max mókolsz megfelelő anyagból másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
Headphone Audio Facebook csoportból kép. 3D nyomtatott és Alis alkatrészekből. 2X2 driver.
-
Ba cy lus
addikt
A DT770/DT880/DT990 Edition régen egyet jelentett a szuperkomfortossal. Régen. A mostanában árusított DT880/DT990 Edition-ök esetén ez már nem igaz. Közvetlenül egymásután feltéve a régi, 10+ éves DT770 Edition és a tavaly ősszel vett DT880 Edition közt zongorázni lehet a különbséget. Azzal együtt is, hogy a DT770 pántján a szivacs kilapult az idők során. És a DT770 Edition az első perctől ez az érzés volt, hogy öröm feltenni, annyira kényelmesen illeszkedik.
Már a pánt mérete is más, az újabb kisebb. 5-ös fokozaton az igazi, a régi DT770 Edition esetén 2-3. De akkor sem olyan érzés. A gyári kábel is más, az új sokkal hajlamosabb összegabalyodásra. (Az új, csavaros jack átalakító pedig nem kompatibilis a régivel, ami bár nem kényelmi igény, de a változás ebből teljesen egyértelmű. És amennyiben árulnak külön ilyet, az nem lesz jó a régi fejhallgatóikhoz.)
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #101725 üzenetére
Ilyenkor érti meg az ember miért lett kitalálva a visszaküldési lehetőség internetes vásárlánál.
Mert még az ilyen legelemibb dolgokat se tudja az ember kipróbálni. Azt meg egy internetes fórumon se fogják megmondani hogy a te füledre/fejedre milyen kényelmes a fejes. -
osonte
őstag
válasz emiki6 #101719 üzenetére
Bocs, hogy csak most reagálok. Jó a rajzod kb. nálam is így ideális a helyzete a fejhallgatónak a fülhöz képest. Mondjuk nekem ovális a kagyló, nem kerek, de szerencsére nincs nagy fülem. A műbőr nálam is be tud "fűteni". Majd egyszer a Dekoni Elite Velour...
Honor 200 Pro
-
Molydeus
őstag
válasz Gzula[HUN] #101732 üzenetére
Mintha egy nehézbúvár sisakjának egy alkatrésze lenne.
M.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #101732 üzenetére
Na akkó' csak kéne túrni valami jó planar drivert, 50mm max.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Régebbi hozzászólásokat olvasgatva tűnt fel, hogy fi:zi'k fórumtárs 2017-ben jelentkezett be utoljára. Félve kérdezem meg, hogy esetleg tudtok róla valamit?
-
banuszzs79
tag
Sziasztok kéne egy gyors vélemény. Cserélnék egy fejhallgatón párnákat de nem tudom kétfajta műbőr közül melyiket válasszam. Az egyik ilyen ráncos forma a másik valami protein műbőr vagy mi. ÉN a ráncos felé hajlok de valójában nem tudom mi a különbség láttam komoly fejhallgatókat mindkét fajtával... Köszönöm előre is...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz banuszzs79 #101739 üzenetére
Az a ráncos fajta eléggé könnyen mállani kezd, legalábbis nekem egy régebbi fejesemről lemállott a felső hártyaszerű réteg. Mástól is olvastam ilyet. Persze nyilván van ebben is többféle minőség.
-
Ba cy lus
addikt
Változtattak a HD560S-en:
[link] .
A párnán is változtattak. Sajnos állítólag nem előnyére. -
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #101747 üzenetére
Amennyiben a HD400Pro létjogosultságának növelése miatt érezték szükségesnek a HD560S-t butítani, akkor az nem változhatott (negatívan).
És nem biztos, hogy csak a párnán változtattak: ahogy jobban beleolvastam az előbb linkelt reddites topikba, nem úgy tűnik, hogy a jobb hang a párnát "követné".[ Szerkesztve ]
-
AcélAgyar
tag
Sziasztok! Hosszas kutatgatás után meggyőződtem arról, hogy a "normális" fejhallgató tényleg jobb a gamer helyett, kitöltöttem az összefoglalót:
1.) Kizárólag otthon használnám
2.) Gaming + zenehallgatás, néha film
3.) 100 ezernél többet nem költenék rá
4.) Csak új
5.) Circumaural/over-ear, semmi esetre se támaszkodjon a fülemre, több óra után is legyen kényelmes
6.) Zártat preferálom, de lehet nyitott is
9.) Laptop (Asus ROG Strix G17 2022, Combo Jack bemenet)
+ Műbőr helyett plüss/szövet/igazi bőr/velúr fejpárnát szeretnékKinéztem magamnak egy Beyerdynamics DT770 Pro (80 ohm) fejest, mindenben megfelel, csak egy meglehetősen buta kérdésem lenne: a laptopomban combo jack van, a mostani HyperX fejesemnek meg 3 pines jack csatlakozója van, az általam kinézett Beyernek, pedig 2 pines, ez okoz galibát, kell átalakító? Bocs a hülye kérdésért, de hat év után váltok fejest, teljesen le vagyok maradva a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.