Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#48002) Frawly


Frawly
veterán

(#47996) cibus, (#47997) Bici: ha annyira a legolcsóbban akarjátok megúszni, akkor az A400 480 gigás vehető. Kicsit lassabb rajta a vezérlő, de ez inkább a 120 gigás példányon jön ki, az 480 gigásnak már van olyan sebessége, mint a jobb vezérlős modelleknek, tehát nem marad le, meg a TBW-je sem rossz (160 TBW).

Bár ha annyira nem cél, hogy a legolcsóbban ússzátok meg, akkor lehet +5 ezret megérne az UV500, annak magasabb a TWB-je (+40 TBW) mivel 3D TLC-s, meg arra van +2 év gari. Ha az Mikrobinak szempont, tud hardveres titkosítást is, meg azt nem tudjuk, hogy ő mire fogja használni, gondolom a másik topikból, hogy valami nem sokat írós drive lesz Linux alatt, arra elmegy az A400 is.

A 480 gigásat tele lehet rakni. De nem javaslom. Particionálásnál nem szoktam javasolni üres (particionálatlan) hely hagyását, még akkor sem, ha 512 gigás meghajtóról van szó, azoknál is inkább arra érdemes törekedni, hogy a particionált területen hagyni mindig egy kis szabad helyet. Az SSD-t alapvetően nem azzal kell kímélni, hogy nem írnak rá, hanem nem pakolják teli, és bőven van mozgástere a wear levelingnek, ami egyenletesíti az írásterhelést a cellák között. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad teletenni, csak huzamosabb ideig nem javallott csurig töltve használni.

Eleve az OS sem szokott örülni, ha 100%-ra tele rakod a meghajtót, sőt, ezt sokszor nem is szokta hagyni, vagy mert figyelmeztet még a betelés előtt, vagy fenntart egy minimális szabad helyet már formázás után. Valami kevés szabad helyet HDD-n is célszerű mindig hagyni, ott nem a wear leveling, hanem a fokozott töredezés elkerülése miatt.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.