Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#47601) Multibit válasza Sisco2 (#47600) üzenetére


Multibit
veterán

Mindkettő EVO, tehát mindkettő TLC.
Én csak annyit találtam egy nagyker árlistában, hogy az E végződésű BULK, azaz zsacskós. Ehhez képest az a drágább :F Tehát lehet, hogy téves a gondolatmenetem.

(#47602) Damateo


Damateo
aktív tag

Üdv.
Egy msi x370 sli plus alaplaphoz szeretnék venni m.2 ssd-t.
240-250GB körüli méretben, 20-30 Ft között.
Rendszer meghajtó lenne(Linux+Windows), + menne rá program.
Milyen ssd-ket tudtok ajánlani?

(#47603) Dareiosss


Dareiosss
senior tag

Akinek reggel mákja volt tudott rendelni Samsung 860 EVO 500GB 24000 ért az edigitálnál. Sztem véletlenül rosszul árazták be.

(#47604) Multibit válasza Dareiosss (#47603) üzenetére


Multibit
veterán

A kollégám rendelt egyet. Kíváncsi vagyok, megkapja-e annyiért :)

(#47605) Sisco2 válasza Multibit (#47604) üzenetére


Sisco2
tag

Rendeltem én is, mert elég jó áron volt :)

Meg kell hogy kapjuk.
Jött a visszaigazoló email is hogy Sikeres rendelés leadás, Megrendelésed rögzítettük, a rendelés aktuális állapotáról folyamatosan tájékoztatunk.. stb

(#47606) Multibit válasza Sisco2 (#47605) üzenetére


Multibit
veterán

Kérdés, hogy áll hozzá az ED? Az ÁSZF-nek van egy ilyen pontja is:
3.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

[ Szerkesztve ]

(#47607) Sisco2 válasza Sisco2 (#47605) üzenetére


Sisco2
tag

(#47608) Sisco2 válasza Multibit (#47606) üzenetére


Sisco2
tag

Igen de ez nem ilyen irreális hogy ne legyen valós árazás, csak egy laza 30% -os akcio :)

(#47609) Dareiosss válasza Multibit (#47606) üzenetére


Dareiosss
senior tag

30% sztem nem számít akkora akciónak, hogy aki nem ért hozzá is lássa hogy ez nagyon jó ár. Ha pl 9000 ft lett volna na ott már a hülye is látná hogy ez bizony valami téves ár lehet.
Amúgy utolsó 4 percben rendeltem meg és még pont kijött a visszaigazoló email, utána próbáltam rendelni még egyet de ott már 40000 jött a visszaigazolás.
Én beszéltem ügyvéd haverommal, azt mondja ha a visszaigazoló emailben nem volt erre való utálás, hogy ők törölhetik a rendelést akkor meg kell kapnunk.

Anno így vettem a bestbytetól a notimat is véletlenül 210 ért tették ki. Volt egy pár ügyvédi levél váltás velük, de oda kellett adniuk ennyiért.

[ Szerkesztve ]

(#47610) Multibit válasza Dareiosss (#47609) üzenetére


Multibit
veterán

Legyen igazatok! :K
Gyanús, hogy a 250 GB-os változat árát kapta meg az 500 gigás.

(#47611) Dareiosss válasza Multibit (#47610) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Tuti :)

(#47612) CactuS válasza Dareiosss (#47609) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Én beszéltem ügyvéd haverommal, azt mondja ha a visszaigazoló emailben nem volt erre való utálás, hogy ők törölhetik a rendelést akkor meg kell kapnunk.

Ez így általános és téves kijelentés az ügyvéd haverodtól. Jellemzően a szerződés a felek között akkor jön létre, amikor a kereskedő elfogadja és azonos tartalommal visszaigazolja fogyasztó által tett megrendelést. Az automata visszaigazolás a legtöbb esetben nem az. De a létrejött fogyasztói szerződést azonban a vállalkozás tévedésre hivatkozva megtámadhatja, amelynek alapján az érvényteleníthető. A tévedésnél nyilván lesz vita, hogy mi számít egyértelműnek. Jelenleg a 250-est árulják annyiért, mint reggel az 500-ast, erre és az ÁSZF 3.4 pontjára hivatkozva (amit minden rendeléskor külön el kell fogadni) szerintem simán lepattintják a vásárlókat.

De ők se igazán tudják, hogy mit szeretnének, kecskét vagy káposztát:

5.1. Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló e-mail kizárólag tájékoztatja az Ügyfelet arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.

Majd egyből utána:

5.2. E visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és az Ügyfél között.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47613) Dareiosss válasza CactuS (#47612) üzenetére


Dareiosss
senior tag

A bestbytenál is csak egy visszaigazoló email volt, akkor a notinak az árukeresőn 290 ezer volt az alja, ők meg 210 ért tették ki. Igen megpróbáltak lepattintani akkor is, ahogy sok embert sikerült is. De mint írtam haver azt kezelésbe vette és megnyertük. Későbbi rendeléseknél a bestbyte odaírta a visszaigazoló emailben, hogy ez csak visszaigazoló email nem minősül rendelésnek.
Nem vagyok ügyvéd, de ő biztos jobban tudja, különben akkor sem kaptam volna meg a notit.

Ahogy hozzátetted ő is erre hivatkozott a 5.2 re.

[ Szerkesztve ]

(#47614) CactuS válasza Dareiosss (#47613) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nem azon múlik, hogy beleírja-e ezt az egy mondatot az automata e-mailbe, ezt értsd már meg, kérlek. Az számít, hogy mi van az ÁSZFben, amit elfogadsz a rendelés leadásakor. Elhiszem, hogy megkaptad a laptopot, de valószínűleg azért, mert ott a visszaigazolás egyből szerződést is jelentett köztetek az ÁSZF szerint. Azok akik nem akarnak különböző fórumokra rohangálni ilyen esetekben, eleve 2 körös visszaigazolást írnak az ÁSZFbe és csak a 2., kézi email számít a szerződés megkötésnek.

Az EDnél elég hülye módon megfogalmazva, mert ellentmondás van a két pont között, eleve nem is értem, hogy egy ekkora cég, hogy írhat ilyen hülye ÁSZFet (pont ezért kétlem, hogy bármit is benyelnének önszántukból, ha még erre sem bírtak pénzt áldozni). Szerintem elírásra fognak hivatkozni és ha valaki beleáll, akkor lehet tovább lépni. Viszont, egyáltalán nem biztos, hogy ebben az esetben azt mondja majd ki a hatóság, hogy a piaci ár fele nem tűnik fel egy tudatos fogyasztónak és jogos a követelése.

Az összeg meg ~ 10k Huf, szóval... szerintem már bőven túlbeszéltük ezt offban, én elengedem, aki rendelt és megkapja, az használja egészséggel, aki pedig nem sajnálja az időt és beleáll az ED-be 10k Hufért, annak egy kalappal kívánok, mert ha nyer, akkor legalább lehet, hogy végre összedobnak a srácok egy értelmes ÁSZFet.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47615) Dareiosss válasza CactuS (#47614) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Én is elengedem, biztos neked van igazad. Azért azt még megjegyezném, hogy haver egyetemi tanár az egyik hazai egyetem jogi karán. DE biztos neked van igazad.

Itt így van, kicsi az összeg és nem biztos, hogy itt elkezdeném verni az asztalt, ha ki...nak velem. De egy levelet azért biztos küldeni fogok nekik.
Továbbá ez a visszaigazoló email fejléce: Sikeres rendelés leadás
nem pedig visszaigazolás....

[ Szerkesztve ]

(#47616) Sisco2


Sisco2
tag

Meglátjuk, de morci leszek ha nem kapom meg azon az áron amin rendeltem :)

Most vettem náluk egy 27-es S-IPS Dellt, meg korábban 240-ért egy fényképezőt ennyi sikerélmény "hogy ilyen ügyes voltam" bele kell férjen ezeken kivül is már rengeteg pénzt ott hagytam náluk.
Egy komplett highend pc-t akarok venni és náluk akartam, de ha rossz hangulatba kerülök akkor AQUA vagy PCX lesz belőle. Már ezen többet fognak bukni mint ez a 10k huf :)

Bejefeztem én is az OFF -ot.
Ha dícsérni kell majd az Extreme Digitalt az sem fog elmaradni ;)
Szerintem a pozitiv reklám ilyen esetekben ha majd jól kezelik sokkal többet ér amiket rengetegen olvasnak az ilyen forumokon mint párszor 10k huf.

[ Szerkesztve ]

(#47617) Frawly válasza Multibit (#47598) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor tévedtem, mert a 860 Pro-nál én korábban 3-bit MLC-t olvastam valamelyik datasheetben. Ha tényleg csak 2-bit van benne, akkor valóban MLC-s. Viszont az eset tanulságos, mert vannak olyan SSD-k a Samsungnál, ahol tényleg 3-bit MLC-t írnak, de az nem MLC igazából.

(#47618) Frawly válasza CactuS (#47594) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, az MX500-zal még jobban járnál, mert kicsivel több pénzért, de lenne 2× annyi tárhelyed, ami 1000× többet számít a valós felhasználás során. Rohadtul nem mindegy, hogy pl. még 3 darab 70 gigás játék is SSD-ről fut, vagy a lassú HDD-n kell hagyni.

(#47619) CactuS válasza Frawly (#47618) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Pontosan így gondoltam én is, ezért is lett végül az. :K Az évek alatt kb. minden márkából sikerült venni az akkor éppen ajánlottak közül és sebesség téren nem volt köztük soha nagy különbség, HDDhez képest ég és föld, de ha egymás mellé tennénk azt a mondjuk 50 darabot, akkor még tippelni se tudnék, hogy melyik melyik. Még a régi vertex-em is pörög rendesen. :)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47620) bepken


bepken
veterán

sziasztok!

3 éves HP laposomba (Pavilion 15-P255NH) szeretnék egy belépő SSD-t venni, általános felhasználásra (böngészés, Kodi, játék) - tehát nagy kapacitásra igazából nem feltétlenül van szükség, de egy 240GB azért jó volna. jelenleg 15-20k keret van rá, így a következőket néztem ki:

- Kingston A400
- Kingston UV400
- Kingston UV500

nem értek hozzá, de ezek közül talán az utóbbi, ami frissebb technológia. lehet mindegy is, meg tényleg alsó kategóriában nézelődök. nincsenek nagy elvárásaim, egy olyan 3 évet kellene kibírjon, utána úgyis lapost cserélek.

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#47621) korren válasza bepken (#47620) üzenetére


korren
aktív tag

Szia!

AData SU800

Pont a 20k-s határon. 200 TBW

17k-ért:

AData SU650

140 TBW

Az UV500 és az UV400 240 GB-osnak 100 TBW. Az A400 240-esnek 80 TBW.

[ Szerkesztve ]

-I like the misery. -I like this world!

(#47622) bepken válasza korren (#47621) üzenetére


bepken
veterán

néztem ezeket a TBW értékeket. na de halandó ember megközelíti egyáltalán 3 év alatt...akár csak az 50-et? nyilván értem, hogy ezzel lehet kategorizálni az élettartamot, de mennyire mérvadó?

[ Szerkesztve ]

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#47623) Raymond válasza bepken (#47622) üzenetére


Raymond
félisten

"...halandó ember megközelíti egyáltalán 3 év alatt...akár csak az 50-et?"

Nem, ha mar 10TB-t irsz ra evente akkor az mar eleg komolyan van hasznalva.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47624) RoyBatty válasza bepken (#47622) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

A vezérlő előbb adja meg magát nagy valószínűséggel, mint hogy elérd a TBW limitet, ráadásul a tartós tesztekben a gyári TBW érték sokszorosát tudták egy mezei SSD-re is írni minden probléma nélkül.

(#47625) korren válasza bepken (#47622) üzenetére


korren
aktív tag

Én is hasonlóan gondolom, azonban egy minőségi mutatónak mindenképpen megfeleltethető. Így tekintve pedig elég jelentős az eltérés.
De a te választásod természetesen.

-I like the misery. -I like this world!

(#47626) bepken


bepken
veterán

köszi Srácok a válaszokat! :R
az SU650 lesz valószínűleg (ez eddig kívül esett a látóteremből)

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#47627) Damateo


Damateo
aktív tag

Üdv,
Erre valami tanács?
[link]

(#47628) tibor2010 válasza Damateo (#47627) üzenetére


tibor2010
tag

Crucial MX500 250GB M.2
Crucial MX300 275GB M.2
ADATA SU800 256GB M.2

(#47629) Frawly válasza Damateo (#47627) üzenetére


Frawly
veterán

Milyen M.2-eset szeretnél venni? NVMe-set vagy SATA-sat?

M.2 SATA-okban jók azok, amiket a kolléga írt felettem. Akármelyik összefoglalóban említett ajánlott modell, aminek van M.2-es változata.

Ha NVMe kell, akkor Samu 970 EVO, 31k környéke olcsóbb helyeken. Ha annyira merev a keret, akkor Adata SX7000. Esetleg ha kapsz olcsón, akkor WD Black M.2 PCIe, ami 27k környékén megy.

(#47630) T_Stark


T_Stark
őstag

Sziasztok!

Egy régebbi Samsung Series 3 laptopban meghalt a HDD, SSD-t szeretnénk a helyére.
Azt hiszem ez még SATA 2.

Max 20K környékén mit tudtok ajánlani, 2xx GB méretben?
Csak átlagfelhasználásra kellene, semmi extra igény nincs.

(#47631) tibor2010 válasza T_Stark (#47630) üzenetére


tibor2010
tag

Crucial MX500 250GB
Crucial MX300 275GB
Kingston UV500 240GB

(#47632) Frawly válasza tibor2010 (#47631) üzenetére


Frawly
veterán

Az MX500 most 21k körül van, szerintem is az a legjobb vétel a 250 gigások közül. Az MX300 is jó lenne, de az ~25k, nem tudom mennyire rugalmas a keret.

Az UV500 helyett viszont én mindenképpen Adata SU800-at ajánlanék, ha megkapja 20-21k-ért, de ha nem, akkor is Adata SU650 inkább. Nem mintha az UV500-zal baj lenne, mert a speckói teljesen jónak tűnnek (3D TLC NAND, 100 TBW, 500MB/sec feletti átviteli értékek, Marvell 88SS vezérlő, cache-ről nem írják milyen, mekkora, viszont 5 év gari van rá beharangozva, terméktámogatás, gyári Toolbox progi is van hozzá), ára sem rossz, de sem a V, sem az UV-szeria nem domborított nagyot korábban, meg az UV500-zal tapasztalat sincs, bár fene tudja, vész esetben akár vehető az is, ha helyben kell valami gyorsan, és bevállalja valaki az ismeretlent tapasztalat híján, főleg akkor, ha tényleg 5 év jótállás van rá.

(#47633) T_Stark válasza Frawly (#47632) üzenetére


T_Stark
őstag

Eddig pont a Kingstont néztem, 19K környékén láttam, de akkor ránézek az Adata párosra is.

(#47634) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Eladtam 5000 Ft-ért az OCZ agility 3-at. ;]

ÉS volt, aki 5600-ért is vitte volna.

We are only Stardust...

(#47635) zzola


zzola
félisten

Én is rendeltem az ED-os Samsung 860 EVO-ból, viszont ha nem jön össze olcsón az 500GB-os, akkor rendszer és játék alá van értelme betolni a gépbe egy ADATA XPG GAMMIX S11 SSD 480 GB meghajtót?
3200MB/1700MB az elméleti sebesség.
Kösz.

(#47636) Frawly válasza zzola (#47635) üzenetére


Frawly
veterán

Nincs értelme betolni olyan felhasználásra, de ha a kereted megengedi, akkor miért ne, legalább lesz azzal is végre tapasztalat.

(#47633) T_Stark: ha mégis bepróbálod az UV500-at, te leszel az úttörő, majd jelents hogy szuperál. Itt a PH-n nincs még senkinek. Akár még az is lehet, hogy tényleg jó cucc.

(#47637) snecy20 válasza zzola (#47635) üzenetére


snecy20
veterán

Szinte ugyanabban az árban ott a 970 EVO 500GB, ami gyorsabb.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#47638) zzola válasza snecy20 (#47637) üzenetére


zzola
félisten

Néztem azt is, de min. 5k-val drágább az Adatánál. Elvileg az Adatára is 5 év gari van...

(#47639) snecy20 válasza zzola (#47638) üzenetére


snecy20
veterán

De cserébe kb. minden bokorban beszerezhető az ADatával szemben, ill. mind írási, mind olvasási sebességben jobbak a Samsungok. Persze ez már ízlés kérdése, meg a pénztárcáé, mert bőven jó az AData is rendszer alá.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#47640) Frawly válasza snecy20 (#47639) üzenetére


Frawly
veterán

Meg egyébként is vehető szerintem. A szekvenciális írása papíron ugyan 600 MB/sec-kel (-26%-kal), a szekvenciális olvasása meg 200 MB/sec-kel (-6%) lassabb, meg a tárterülete is 20 GB-tal (-4%-kal) kevesebb, DE, másik oldalról ez ki van egyensúlyozva, mert 5k-val (-10%) olcsóbb, 20 TBW-vel (+6%-kal) nagyobb a limitje, és az Adata-féle 5 év gari mindig 5 év, függetlenül attól, hogy a kereskedő továbbadja-e. Plusz az Adata állítása szerint 10 fokkal hűvösebb is az XPG S11, kérdés mihez képest (szerintem az S10-hez képest értik, és nem úgy, mint az 50%-kal dúsabb szempillákat).

Sokkal inkább ott látom az S11 buktatóját, hogy 480 gigás méretben alig van valahol raktáron.

Az a kár, hogy ebbe az 480-500 gigás olcsóbb NVMe árszintbe nem fér bele most semmilyen 1TB-os SATA3 SSD, van min. 15k híja a két kategóriának. 500 giga és 1 TB között meg nincs semmi, így a kínálatban itt egy nagy lyuk tátong. Régen egy árban volt a kettő, én anno az 1050 gigás MX300-at 58k-ért vettem még az áremelések előtt 1 éve, akkor még az 500 gigás NVMe drágább is volt.

(#47641) Pgraph


Pgraph
aktív tag

Sziasztok!
Kicsit fentebb kaptam ajánlást az MX300-as Crucial-ra. Kicsit kibővítve a kört, általános felhasználásra szerintetek melyik legyen?
1. Crucial MX300 275 GB m.2
2. Crucial MX500 250 GB m.2
3. Samsung 860 EVO 250 GB m.2

Árban szinte egyformák, a Samsungnak leghosszabb a garanciája, TBW-ket nem is néztem pontosan.
Köszönöm!

„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla

(#47642) Frawly válasza Pgraph (#47641) üzenetére


Frawly
veterán

Ha egy árban vannak, és nem kell a +25 GB tárterület, akkor a 860 EVO, annak 150 TBW-je van (az MX500-nak 100, az MX300-nak 80), meg a hosszabb jótállás is döntő. Sebességre egy szinten vannak, 500 MB/sec fölött mindhárom, plusz/mínusz 10 MB/sec eltérések vannak, ami nem reprodukálható a valóságban. Amit a SATA3 interface enged, azt mindhárom kifutja szekvenciálisban és randomban is.

OFF: ahogy nézem, Crucialokhoz is van már Crucial Storage Executive, ami támogatja a Momentum Cache-t, ami lényegében szoftveres RAM cache. Idáig úgy tudtam, hogy ilyen csak Sámsongéknak van Samsung Magician-ban aktiválható Turbo Cache.

(#47643) csibuka85


csibuka85
senior tag

Sziasztok én Norbi vagyok , vettem ma itt PH-N egy Bontatlan Samsung PM 961 1 tb-os M.2 ssd-t de most itthon leteszteltem az M.2 foglalatba és elég kevéske volt az olvasás illetve az írása. Lehet hogy PCI-E X4 es vagy X8 esetleg X16 -os foglalatba jobban járnék vele egy adapterrel ?

Bocsi hogy ilyen képet csínáltam de gyorsan telefonnal lőttem egyet.

[ Szerkesztve ]

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#47644) snecy20 válasza csibuka85 (#47643) üzenetére


snecy20
veterán

Itt valami más lesz a háttérben, ilyen modern Z370 alaplap esetén nem kéne hogy gond legyen az, hogy az M.2-n átjöjjön a teljes 3200/1800-as sebesség.

Nálam szintén Z370, egy Samsung 970 Pro 1TB esetén így tudja a papíron 3500/2700-at:

[ Szerkesztve ]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#47645) csibuka85 válasza snecy20 (#47644) üzenetére


csibuka85
senior tag

Ajjaj az nem jó. Én a 3. Slotba tettem be. Nem tudom mi lehet a baj. Valamit kell ákkítani a BIOS-ban vagy valahol ?

[ Szerkesztve ]

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#47646) snecy20 válasza csibuka85 (#47645) üzenetére


snecy20
veterán

Igen, azt még megnézheted hogy mit dob arra, ha átrakod az 1.-be.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#47647) csibuka85 válasza snecy20 (#47646) üzenetére


csibuka85
senior tag

Már az 1. slotot próbáltam. Az 5 winchesterből letilt 3-at a gépben amik a SATA-ba vannak bennt. Ez a nem semmi. Eltűnik a sajátgépből. De a BIOSBAN sem látja ha az 1-es M.2 es slotban van az SSD.

[ Szerkesztve ]

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#47648) csibuka85 válasza snecy20 (#47646) üzenetére


csibuka85
senior tag

Szerintem 40 et megért az 1 terrás nem ? Méghozzá 0 km-es volt.

[ Szerkesztve ]

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#47649) Frawly válasza csibuka85 (#47647) üzenetére


Frawly
veterán

BIOS hiányas verzió? Frissíteni próbáltad?

40 ezret egy 1 TB SATA SSD is megérne, nem hogy egy NVMe-s.

[ Szerkesztve ]

(#47650) zzola válasza Frawly (#47640) üzenetére


zzola
félisten

Köszi. Még gondolkodom, hogy megéri-e a többszörös sebesség (amit nem tudom, hogy kihasználok-e) dupla árért...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.