Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45201) Dudee


Dudee
senior tag

Sziasztok!

Komótosan építgetem a kis moziszobámat, néha szerzek kölcsön innen-onnan olcsóbb kis projektorokat, hogy ne csak az üres falat nézzem, amíg nem lesz saját.
A legutóbbi ilyen próba során tűnt fel, hogy a vetítési területen kívülre is szór fényt a projektor, a felső sáv felett 30-40 centivel is szépen látszik a kezem árnyéka a falon.

Ezt most egy 120 ezer forintos projinál látom. De vajon mennyire jellemző ez egy komolyabb, kifejezetten házimozizásra szánt gépnél?

Köszi!

(#45202) Pro Koryak válasza gyeniko (#45195) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Na igen, nem ártott volna egy régi felsőbb dlp gépet is megnézni, a mai 1-2millás lcd gépek mellett mit tud.
Mert ami ott volt Benq dlp... :O

(#45203) Ijk válasza Pro Koryak (#45202) üzenetére


Ijk
nagyúr

És a gyenge natív kontraszt ellenére még így is valakinek az volt a befutó.
Jó eséllyel egy tuningolt 1440p-s dlp 1:6000 kontraszttal verte volna a mezőnyt, főleg anamorf lencsével. Mondjuk nem nagyon van natív 4k film, ami nem felskalazott az is inkább 3k.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45204) Pro Koryak válasza #99499520 (#45188) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Erre nem válaszoltál.
Na akkor, én plazma tévén is látom a szivárványt, inkább csak színfelbomlás, kevésbé színes :DDD , mint dlp-n.
Dlp-n ugye még inkább látható, de elviselem, megszoktam.
Nem szívesen váltanék lcd-re, ha csak 1misiért kapnám meg azt a képet, de nagyon elképzelhető, hogy csak hasonlót, amit most, jóval kevesebből a régi Sim2-vel.

(#45205) gyulaipal válasza Ijk (#45203) üzenetére


gyulaipal
tag

>Mondjuk nem nagyon van natív 4k film, ami nem felskalazott az is inkább 3k.

Azért szerintem az újabb filmek egyre jobbak. Meg pár régebbi is. Az Elysium, a Lucy, a Passengers is borzalmasan jól néz ki. Ezek képében az 1 pixeles részletek ott figyelnek élesen, kontrasztosan, szóval ezek valóban 4K felbontásúak.

Amúgy már a 3K is jobb lenne, mint ami pl. a pesti IMAX-ban van. Ha "csak" ezt tudná az átlag UHD film, az már király lenne... ráadásul az 1440p úgyis "csak" 2,66K vízszintes felbontás (anamorf optika nélkül persze függőlegesen is annyi) úgyhogy 3K VALÓS felbontással szerintem kb. mindenki boldog lenne. Kivéve talán azt az esetet, ha valaki 1m-ről akar nézni 3m széles képet ... :-)

Az anamorf (1,5:1) optikás 1440p effektíve 3,33K felbontás, mivel a szem irányonként átlagol ls (2,66K+4K)/2 az 3,33K. Ez már nagyon "faján" néz ám ki ...

[ Szerkesztve ]

(#45206) kokokka válasza Pro Koryak (#45204) üzenetére


kokokka
őstag

Plazmán szivárványt? Én egészen tavalyig több, mint nyolc évig néztem a nappalimban a plazmát, de még csak nem is hallottam olyanról, hogy ez a technológia szivárványozna....

(#45208) Pro Koryak válasza kokokka (#45206) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Foszfor lag miatt van.
Nem annyira színes, mint projinál, inkább zöldes.
Ugyan úgy lehet "aktiválni", mint projinál. :D

[ Szerkesztve ]

(#45209) danieben8


danieben8
csendes tag

Sziasztok! Problémába ütköztem az öreges infocus x10 projektorommal, és előre is köszönöm a segítséget, hátha valaki meg tudja mondani mi az oka. Egyszerűen semmit nem találtam az interneten a hibáról. Szóval, a megjelenített kép fele csíkozódik, de nem konstans minta, mindig változó. A képet ugyanúgy megjeleníti, de mintha nem skálázna rendesen. Tehát maga a source kép megjelenik, de elkezd töredezni. A hdmi portra gyanakodtam, de ha lehúzom róla, és bejön a projektor kezdőképernyője, ott is jelen van a hiba. Képet nem találom hol tudok feltölteni, de keresgélem a lehetőséget. Ha valaki tud valami konkrétat, kérem keressen meg privátban! Köszi, Dani.

(#45210) danieben8


danieben8
csendes tag

igy nez ki. es ami meg erdekesebb, hogy van amikor feljon a hiba, van amikor egyaltalan nem, napokig.

[ Szerkesztve ]

(#45211) BBéci válasza #99499520 (#45207) üzenetére


BBéci
titán

Jó ismerősömnek volt ugyanolyan Epsonja, mint amilyen most neked van. Talán pont ugyanaz a gép, mert eladta és egy hasonló korú Runco DLP-t vett helyette. Szerette az Epsont, mert valóban nagyon jó gép, de a csere igencsak minőségi ugrást jelentett.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#45212) pet007 válasza danieben8 (#45210) üzenetére


pet007
aktív tag

Eselyes hogy alaplap kezdi megadni magat a gepben, forrasztas elenged a pci-e sloton es hol erintkezik hol nem. Egy rendes szervizben mikroszkoppal akar hajszalrepedest is forraszthatjak, erdemes elvinni.

(#45213) danieben8 válasza pet007 (#45212) üzenetére


danieben8
csendes tag

Köszönöm, megpróbálom akkor a szervízzel!

(#45216) Redsky válasza danieben8 (#45210) üzenetére


Redsky
csendes tag

Nekem is volt ilyen hibám Infocus projin. A DMD Chipet két IC vezérli (jobb-bal, ne kérdezd miért) és az egyiket cserélni kellett. Donort kellett hozzá szereznem.

(#45217) cinemazealot válasza Dudee (#45201) üzenetére


cinemazealot
addikt

Komolyabb gépeknél ez egyáltalán nem (vagy csak nagyon minimálisan) jellemző, belépőknél természetesen előfordulhat. A cél ugye az, hogy a vetítő fényforrásának fénye minél nagyobb százalékban a fényalagútban maradjon és lehetőleg kizárólag a képalkotásban vegyen részt. Nos, az ilyen szóródás veszteségnek számít, ami nem jó, de lehet (akár házilag is) orvosolni: fekete (fényelnyelő) keret a vászon képterülete körül.

(#45218) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Tovább nézelődtem, mivel lehetne a projektor lekülső lencséjét tisztítanom ,amire a por lerakódhat kívülről.
"Epson EH-TW6700 FHD 3D projektor"-t vettem, viszont nem tudom ránézésre sem eldönteni, ez a külső lencse kívülről szerintetek domború vagy sík? Összetapizni nem akarom...

Azért, mert amit kinéztem, ott ezt írják: " LENSPEN Original a tisztítófeje homorú felülete miatt csak domború felületek tisztítására alkalmas! Sík felületek (szűrők, LCD kijelzők) tisztítására nem alkalmas, mert ilyen esetben a tisztítófejnek csak körben a legszéle érintkezik a tiszítandó sík felülettel. Ezáltal a tisztító felület belső 95%-a nem dolgozik. "

(#45219) kokokka válasza kalapacsolok (#45218) üzenetére


kokokka
őstag

3in1 Clean Kit

Én ebből vettem kettőt, csak kendő nélkül. Nem domború a filces fele, nem karcol a kefe része. Ugyan ezt árulják az MM-ben 3500Ft-ért. Vicc...

(#45220) thomasrc válasza kalapacsolok (#45218) üzenetére


thomasrc
tag

Ha nem ragaszkodsz a lenspenes megoldásokhoz, akkor én a helyedben bemennék a legközelebbi optikába és vennék egy mikroszálas törlőkendőt, amit a szemüvegekhez is szoktak mellékelni. Egy ilyen kendő fillérekbe kerül, kb. örök élet és mindenféle optikát lehet vele tisztítani karcmentesen... Arra kell csak figyelni, hogy lehetőleg márkás (pl. Hoya vagy Zeiss) kendő legyen, mert a kínaiak szeretnek olyan anyagot is mikroszálasként árulni, ami valójában nem az. Ha törléskor maszatolna, akkor ki kell mosni langyos(!) vízben szappannal vagy samponnal, nagyjából ennyi törődést igényel.

(#45221) monchichi20


monchichi20
aktív tag

Sziasztok.

Ezek közül melyik az a "4k" projektor ami jófajta?

Illetve a motorosvászon közül melyik a jobb? Szerintem kb a 120"-ig jó nekem az ablakba.
Mindenféle képen innen kéne néznem mert van bent egy kis pénzem.

(#45222) Kekmen


Kekmen
senior tag

Sziasztok!

Osztályterembe szeretnék projektort, ami egy 200X150-es vászonra vetítene közelről, tehát konzol is kellene, ami a vászon fölé kerülne felszerelésre. Fényerő legalább 3500 ANSI Lumen és kezelje a FullHD bejövő jelet. A felbontás minimum 1024 X 768. 1 VGA és 1 HDMI csatlakozó elegendő. Konzollal együtt 280 ezer forint a keret, tudnátok ajánlani néhány típust?

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#45223) péjé válasza monchichi20 (#45221) üzenetére


péjé
őstag

szia,
volt pár elmélkedés itt a 4K vetítésről ami perpill a drága kategóriában sem tudja pl. a HDR-t ill. a natív 4K felbontást csak a drágább LCD-k. Ha valós 4K/HDR élmény kell akkor OLED TV-t keress, a vetítők nem érik el ezt a szintet, pláne a belépő kategória nem fogja ezt tudni.
Olvass kicsit bele a másik fórumba, elhangzik sok érdekes dolog....[link]
Ha ezek közül kell választani akkor:
a nagyobbik dmd-vel legyen szerelve (0,67")
minél nagyobb fényerő
minél nagyobb natív kontraszt (tesztekben, fórumokban esetleg leírják, pl. az 500:000:1 érték az on/off csak egy jó nagy szám, jól hangzik)
minél nagyobb ANSI kontraszt....[link]
a színtér DCI-P3 közeli legyen így legalább a magasabb színteret meg tudja jeleníteni a gép.

Gondolom még kapsz majd tanácsot bőven...:-)
Vászonból legjobb a fix, ha van oldaltfeszített akkor az, 120"-nál már motoros kell mindenképp.

(#45224) Ijk válasza péjé (#45223) üzenetére


Ijk
nagyúr

0,66"-os dmd-vel szerelt dlp újonnan, natív 4k-val ennek az árkategórianak a többszöröse. És azon is legfeljebb focimeccset néznék.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45225) péjé válasza Ijk (#45224) üzenetére


péjé
őstag

Ha jól emlékeszem natív 4K-s DLP az csak horror kategória árban, talán a Barco-nak van ilyen, többi egyelőre az xpr-es, a 0.67-es is...vagy nem? Ezek között nem turkáltam hogy melyik mekkora chippel van szerelve....

A kérdezőnek annyit javaslok hogy alaposan járja körül a témát, a belépő kategória eléggé kompromisszumos.

(#45226) monchichi20 válasza péjé (#45225) üzenetére


monchichi20
aktív tag

Köszi a választ akkor a "4k" kiesik.
Tv-t meg csak azért nem keresek mert kicsi és drága, főleg az oled/qled :D
Ha Full HD-t nézünk abból melyik a jobb ugyan azon az oldalon? Full HD

(#45227) Mik76 válasza monchichi20 (#45226) üzenetére


Mik76
senior tag

Hat az hogy melyik a legjobb az egy eleg tag fogalom. Kinek mit jelent.
Pl te, vagy aki fogja nezni erzekeli-e a szivarvanyt, na meg mekkora tavolsagbol akarsz vetiteni mekkorat, stb. Az osszefoglalos kerdesek.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#45228) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Sziasztok!

Adott továbbra is egy Epson EB-2247U projektor, ami HDMI kábelen van csatlakoztatva a laptophoz.
Laptop beindít, csinálok ezt azt, majd indítom a projektort, erre automatikusan laptop kijelző besötétül és csak a projektorra küldi a képet. Ez így eddig tökéletes. A gond, hogy ha kikapcsolom a projit, akkor magától nem vált vissza laptopkijelzőre, hanem sötét marad minden, és vakon "tapogathatom ki" gombokkal, hogy visszaváltson a laposra. Mi lehet a rossz, vagy mit csináljak, hogy magától újraaktiválja a kijelzőt?

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#45229) Mumus88hu


Mumus88hu
újonc

Sziasztok!

Megvásároltam az Optoma HD144x projektort. Na most az lenne a kérdésem, hogy olvastam, hogy ez egy 3D képes projektor csak hozzá való szemüveg kell. A gép hátulján viszont találtam egy 3D Sync csatlakozót, rákeresve meg valami emittert dob ki de csak külföldi oldalakon - gondolom arra szolgál, hogy a szemüveget irányítja. Javítsatok ki ha tévedek.

Magában a projektorban ilyen nincs beépítve? Külön meg kell vásárolni még ezt a kis emittert és ha igen ezt hol tudom megtenni mert nem igazán találok. Szemüveg van bőven Ebay -en az is mondjuk ezer féle és ugyanilyen széles skálán van az áruk is. Amiből nem igazán tudom melyik lehet nekem a megfelelő. Illetve a gép beállításaiban is a 3D -nél van valami VESA meg DLP Link lehetőségek. Ezek mik?

Sorry, az értetlenségért de még új nekem és köszönöm ha valaki venné a fáradtságot és felsötétitene.
(Párom oda van a 3D moziért, és ha már van ilyenünk akkor használná)

előre is köszönök minden nemű segítséget!

Péter

(#45230) Ijk válasza péjé (#45225) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az a gond hogy bejonnek a 4k igénnyel, de lehetőleg legyen hdr is, és milyen jó mert a 400k dlp-n rajta van a matrica, csak valasztani kellene. Vannak ugye a 0.66"-os dlp-k millió felett, ami ugye már kozelebb lesz a 4k-hoz, csak éppen fekete az nem lesz. Sport műsorokhoz, dokumentumfilmekhez, demokhoz, játékokhoz még jó is lehet a magas ADL miatt, de mozifilmeken megfekszik a feketeszint miatt. És akkor már árban ott van a tw9300, vagy sony, jvc és nyilván azok sem ugatjak meg a 4k-t, de legalább nem szürke feketét mutatnak.
Szóval nagyon nem mindegy mit akar nézni. 0.45"-os dlp-t már csak elvből sem vennék, legfeljebb 30 ezerért vetiteni a koliszoba falára, 0,66"-os gépet csak a fent említettekre, amúgy maradnék epson-sony-jvc vonalon.
Nyilván új gépekre, de akkor megint oda jutunk hogy használtan sokkal jobbat kapni töredék áron. Újonnan viszont valahol a 9300-nal kezdődik a hazimozis gép 1 millió körül, és a 4k ennek többszöröse.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45231) Janaboy válasza AssAssynn (#45228) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Hát sztem csak akkor ha kihuzod a hdmi kábelt.
Amúgy Windows billentyű + P es azzal tudod váltogatni a kiterjesztést.

Janaboy

(#45232) AssAssynn válasza Janaboy (#45231) üzenetére


AssAssynn
őstag

Igen, vagy laptopbillentyűzeten az F8-al is, ez megvan, csak ha épp nem látok semmit, akkor nem a legegyszerűbb a jó mezőn megállni.

Szerk.: Ja igen, mert ez az apropó, hogy ha eszembe jut, akkor visszaváltok, az oké, csak ha elfelejtem, akkor utána szenvedős.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#45233) pet007 válasza AssAssynn (#45232) üzenetére


pet007
aktív tag

. Total off topic, hogy a csudaba lehet ezen a csuda forumom kommentet torolni? Ertem en hogy 10eves kommentet nem lehet, de szerkesztesi idon belul se az siralmas...

[ Szerkesztve ]

(#45234) Janaboy válasza pet007 (#45233) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Ez a fórum elve, nem tudsz törölni, de Topikgazda általában a sajat topikjaban tud segíteni, vagy Moderátort kersz meg ra a megfelelő topikban.

Janaboy

(#45235) c4 válasza Ijk (#45230) üzenetére


c4
őstag

Vannak ugye a 0.66"-os dlp-k millió felett, ami ugye már kozelebb lesz a 4k-hoz, csak éppen fekete az nem lesz.

Nem olyan rossz már az a kategória. Simán nézhető.

Pl: UHZ-65 jól beállítva...

(#45236) péjé válasza Mumus88hu (#45229) üzenetére


péjé
őstag

szia,
a DLP gépek DLP Link technológiát használnak 3D-hez általában, ekkor a 3D szinkron jel a vetített képben van ,a szemüveget ez vezérli. Az Optoma sok gépe képes RF (rádiófrekis, VESA) szemüveget is vezérelni, ilyenkor stabilabb a jel, ha elfordítod a szemüveget a képtől vagy lerakod a szemüveget nem veszti el a jelet....[link Egy időben olcsón volt Alin jeladóval együtt. Ha ennyit nem szánsz rá akkor ott a dlp-linkes többi szemüveg, ilenkor értelemszerűen a menüben a dlp-linket választod, innen tudja a gép hogy adja a szinkron-jelet.

(#45237) Ijk válasza c4 (#45235) üzenetére


Ijk
nagyúr

Természetesen mindenkinek más az optimális, van aki inkább kompromisszumot köt 1:1000-es natív kontraszttal és inkább a penge éles kép számít, meg persze az ANSI még kiváló lesz emellett. Ezért is mondtam hogy sportműsorhoz, dokummentumfilmekhez, játékokhoz ideális, míg filmeknél szerintem fontosabb a fekete mint a részletgazdagság a relatíva elacsony ADL miatt.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45238) péjé válasza Ijk (#45230) üzenetére


péjé
őstag

Oké, ezt adom, a linkelt gépek közül nem vennék meg én sem igazából egyet sem, ezért is írtam hogy tájékozódjon.
Ha visszajön még és olvas bennünket akkor megtudja hogy van avx-en használt, garis epson 9300 gondos tulajtól, bár drágább mint a linkelt gépek de jobb is ...[link]

(#45239) Ijk válasza péjé (#45238) üzenetére


Ijk
nagyúr

Na igen de használtan már ott van olcsóbban a Projectordesign, vagy Sharp Z30000 mozira alkalmas on-off kontraszttal, és penge képpel.
Ezért mondom hogy újonnan min. epson tw9300 (9400), használtan meg azért ott vannak a jó DLP-k, csak újonnan nem szabad DLP-re menni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45240) Morph76 válasza c4 (#45235) üzenetére


Morph76
aktív tag

Mozis értelemben elég gyenge.
És az UHZ65 sem állítható be jól, a kalibrációs menü működése egy kalap kaki.
Vagy túl hideg és "nézhető", v agy "kalibráltan" túlszaturált...lehet csemegézni. Fényerő van gazdagon.
Egyszóval nincsen ingyen ebéd...

[ Szerkesztve ]

(#45241) thomasrc


thomasrc
tag

Kérdés: Az normális jelenség, hogy Sony VPL HW55 feketéje kékes árnyalatú és körben a panel körül egy néhány cm-es sávban szökik a fény? Igazából ha ráigazítom a vászon szélére, akkor az elnyeli ezt a kis szökő fényt és kalibrált állapotban valószínűleg a kékes fekete sem lesz annyira feltűnő, csak furcsállom, hogy ezt az árnyalatot CMS-el sem tudom levenni róla. Egyébként ezt leszámítva teljesen jónak tűnik a képe, a 0%-os feketét leszámítva.

A projektorban egyébként 4000 üzemóra van a szerviz menüje szerint és most volt benne lámpa cserélve.

(#45242) kalapacsolok válasza thomasrc (#45220) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

köszi neked és Kokokkának is! :)

(#45243) c4 válasza Morph76 (#45240) üzenetére


c4
őstag

A belépő 4k-s gépek meg ennél is gyengébbek.

(#45244) bandor


bandor
tag

Mumus88hu. Írtam neked privát üzenetet 3d vel kapcsolatban. Majd olvasd el.

(#45245) Vhiktor


Vhiktor
veterán

TW9000 mennyire ajánlott?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#45246) péjé válasza Vhiktor (#45245) üzenetére


péjé
őstag

Nekem 9100 volt kb. 1 évig, jó erős közepes vetítő, a 9000-es ennek a kicsit butított verziója, a 9200-esben volt teljes CMS, a 9100-ben már nem, a 9000-ből nem tudom mi van kiszedve. Ha a jófogásos 270eft-ost nézegeted, annyit nem szabad érte adni, azért már jvc-t lehet kapni az avx-en (X3--185eft). Akad most egy epson tw5500 is, akkor már inkább azt nézd meg, van itt ilyen gép tulaja, kérdezz róla.

[ Szerkesztve ]

(#45247) Vhiktor válasza péjé (#45246) üzenetére


Vhiktor
veterán

Köszi :) Ha jól tudom az 5500 nem tud 3d-t így az kiesett.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#45248) péjé válasza thomasrc (#45241) üzenetére


péjé
őstag

Volt itt korábban szó a dlp/lcd/d-ila/sxrd élettartamokról....[link]
A kék panel adja meg magát az UV miatt elsőként...hátha ezzel van összefüggésben...az avx fórumon többen használnak/tak ilyen gépet ott is kérdezd meg.

(#45249) Secreted


Secreted
csendes tag

Sziasztok. Nem volt saját projektorom ezelőtt így tapasztaltabbaktól kérnék véleményt. Nincs kábel TV és így nem TV vásárlásban gondolkodom hanem egy ismerősöm tanácsára projektorokat kezdtem el nézegetni. 50000 Ft körül már találni full HD projektort pl ezt: [Vivibright F30]
Egy nappaliban használnám 3-3.5 méter távolságból nézném a kanapéról egy világosabb bézs színű falon.
igazából laptopról vetítenék ki filmeket sorozatot. Szerintetek?

(#45250) c4 válasza Secreted (#45249) üzenetére


c4
őstag

Inkább Tv-t vegyél - az 50 ezerből -, mint ezekből a kínai veszélyes hulladékokból egyet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.