Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35531) Isual válasza Bici (#35519) üzenetére


Isual
veterán

"A komolyabb EIZO-kban legtöbbször PVA panelt látok." - Komolyabb EiZO-kban nem láthatsz PVA panelt, azok IPS-esek. A belépő EiZO-kba raktak S-PVA-t, abból se lett mind jó. Ott meg black-crush van, és közel sem IPS-szerű színmegjelenítés és színtartás. Nem jobb.

"Akkor a VA panelek mégiscsak tudnak az IPS szintű színeket produkálni?" - Megválaszoltam fent, nem. De ne keverd a gamutot, ami alapvetően a háttérvilágítástól függ és nem a paneltől, a paneltechnológia sajátosságaitól. Van WCG-s PVA, de az sose lesz olyan "szintű", mint egy WCG IPS. Az IPS ebben magasa na legjobb (színreprodukció, színtartás, betekintési szögek).

"Vagy a PVA ennyivel jobb, mint az MVA?" - Valamivel jobb a PVA, bár az S-PVA inkább komolyabb felhasználásra szánt, a C-PVA az hasonlóan nagy kontrasztot tud, jó lassú válaszidővel, mint a mai A-MVA-k, de a PVA monitoroknál van aki most se nagyon tud jobbab. madgie szereti(tte) őket nagyon, s egy jó minőségű NEC IPS után is jobbnak tartotta. Sokszor ez user függő is.

"A többszáz ezres EIZO-kbe miért PVA-s paneleket raknak IPS helyett? A PVA hozza az IPS szintjét?" - Megválaszoltam. Nem nagyon raknak high-end EiZO-kba VA-t, attól még hogy ettől függetlenül egy 24"-es VA-s EiZO 250 ezer, az nem jelenti, hogy jó is... sőt, az egyik legrosszabb EiZO, ahogy hallottam. :U

(#35529) Bici: Filmezésre plazma. Monitornak IPS. Ezzel jómagam is így vagyok.

(#35530) anytime: - Nem tudom hogy gondolja az LG azt a multitaskingot, sztem te csinálod magad, csak ekkora méreten van lehetőséged, helyed "multizni".
-Változó, nem olyan nagyok ezek a 29"-es 21:9-esek, egy 2312-nél lényegében csak szélesebbek, így nem kell messze ülni, csak annyira, hogy széltébe belásd - 60-80cm, de nagyon felhasználófüggő ez is.
-Játékra nem. Filmre elég az IGP, meg általános felhasználásra nyilván.
-Dell, egyértelműen. Masszívabb, megbízhatóbb, van benne Uniformity kiegyenlítő elektronika, ami hasznos egy ilyen szélesvásznú kijelzőnél, hiszen minél szélesebb egy megjelenítő, annál nehezebb jó panelhomogenitást elérni. Mindenképpen a 2913-at választanám :K

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.