Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35351) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Az itteni guruktól kérdezném, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek, hogy egy Sapphire HD 7770 VaporX+Dell U2212 HM páros esetén a gyári DVI kábelt megérie lecserélni egy Delock DisplayPort Premium kábelra? Ez az 5-6 ezer Ft-os beruházás hoz annyi többletet, elsősorban a játékoknál, hogy megérje, vagy csak parasztvakítás kategória?
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#35352) dabadab válasza pendre54 (#35351) üzenetére


dabadab
titán

"vagy csak parasztvakítás kategória?"

Abszolut es teljes mertekben. Ha nincs konkret problemad a kabellel (pl. idonkent elmegy a kep, meg ilyenek), akkor abszolut semmi javulast nem tud hozni egy masik kabel.

DRM is theft

(#35353) LW válasza dabadab (#35352) üzenetére


LW
őstag

"Abszolut es teljes mertekben." Azé nem..
Egy WCG-s monitor és megfelelő videókártya (vagy driver) mellett igen, hoz javulást. Jelen esetben viszont nem.

(#35354) dabadab válasza LW (#35353) üzenetére


dabadab
titán

Es egeszen pontosan milyen javulast hoz? Meg mi koze a kabelnek ahhoz, hogy a monitornak milyen a hattervilagitasa?... Ne hulyitsuk mar egymast, digitalis adatok mennek rajta, azok vagy atmennek rendesen, vagy nem mennek at. Ha nem mennek at, azt eszreveszi a user, mert eleg durva hibajelensegekkel jar (pl nincs kep), ha meg atmennek, akkor atmennek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#35355) LW válasza dabadab (#35354) üzenetére


LW
őstag

Csak, hogy ne én hülyítsem a népet. [link] Az összefoglalóban is megtalálod.

Kimondtad a kulcsszót, digitális adat. Nem mindegy, hogy hány különböző diszkrét értéket különböztetünk meg. :)

(#35356) schawo válasza dabadab (#35354) üzenetére


schawo
titán

A kábelben a digitális jel is torzul bizonyos mértékben. Nem az 1/0 érték, hanem annak időzítése lehet problémás a visszaverődések és a kapacitás miatt. Hogy ennek van-e szemmel érzékelhető eredménye, azt nem tudom, kevés ahhoz a tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#35357) dabadab válasza schawo (#35356) üzenetére


dabadab
titán

"A kábelben a digitális jel is torzul bizonyos mértékben."

Ha a digitalis jel torzul, akkor reg rossz, akkor jon az, hogy nincs kep, stb. Ha ilyen van, akkor vagy a kabel rossz (kontakthibas csatlakozo, ilyesmi), vagy gyenge minosegu (foleg hosszabb HDMI kabeleknel fordul elo, hogy a valos max. adatatviteli sebesseguk alacsonyabb, mint amit a szabvany megkovetelne).
Amire te gondolsz, az az analog vivojel, aminek a torzulasa a kutyat sem erdekli addig, amig ebbol ki lehet nyerni az eredeti digitalis adatot. Ha nem lehet, akkor jon az elobb emlitett nincs kep jelenseg. (Es mivel itt diszkret pixelek vannak, ezert meg a jitterre sem lehet rafogni semmit :) )

(#35355) LW: a deep color meg a WCG ket kulon dolog, raadasul a HDMI kabelbol vannak kulonfele sebessegosztalyok, DVI-bol csak egyfele van, raadasul ha a HDMI kabel nem birna a deep colorhoz szukseges tempot, akkor jon a fent emlitett nincs kep-jelenseg.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#35358) schawo válasza dabadab (#35357) üzenetére


schawo
titán

Es mivel itt diszkret pixelek vannak, ezert meg a jitterre sem lehet rafogni semmit

Nem tudom, hogy mennyire érzékelhető, nekem nincs tapasztaltom. Lehet, hogy valakinek van. A pixelek diszkrétek, de a színátmenetek nem feltétlenül kell, hogy diszkrétek legyenek. Sőt, optimális lenne, ha nem az lenne.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#35359) dabadab válasza schawo (#35358) üzenetére


dabadab
titán

Nem teljesen ertem, hogy mirol beszelsz, de ha arrol, hogy a pixelek hogyan valtanak at egyik szinrol a masikra, akkor azt a jitter nem befolyasolja, egyreszt mert maga a folyamat sok nagysagrenddel lassabb, mint a jitter nagysaga, masreszt meg ott mar nem kozvetlenul a kabelrol erkezo adatok jatszanak amugy sem (LUT, overdrive, dithering).

DRM is theft

(#35360) I3EI\ICE válasza stranger28 (#35349) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Magyar felhasználóké?

(#35361) I3EI\ICE válasza schawo (#35350) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Én ezt kizártnak tartom. Nagyon rossz lenne az eBay-es eladók vásárlói pontozása, ha a gyakorlatban 60Hz-es kijelzőt árulnának 120Hz-esként. Szerintem nemzetközi szinten is túlnyomórészt csak olyanok vesznek belőle, akiknek igényük van a -valós- 120Hz-re. A sima 60Hz-es verzióját nagyjából fele annyiért (vagy picivel többért) vesztegetik. A vásárlók elégedettek, a 120Hz.net-en is forgalmazták/forgalmazzák időszakosan a Catleap OC-ket. Szerintem tuti, hogy működik. Nekem inkább a következő két aggályom van: Színhűség, Input lag. Lehet, hogy nem voltam elég kitartó, de nem találtam az input lagról infót, pedig azért egy ilyen drága, kimondottan gamer monitornál (legalábbis ha a 120Hz-et nézzük) nem lenne utolsó szempont...

Egyszer találtam tesztet egy szintén 120Hz-es IPS-ről, amiben ugyanaz a panel van, mint a Catleap-ekben, emlékeim szerint az sRGB-n kicsivel túlmutató színtere volt (valami hasonló, mint az U2713HM-nek), így azt gondolom kalibrálás után semmiképp nem lehet rossz a színhűség, de ugyanakkor azt simán el tudom képzelni, hogy a nagy felbontás miatt 20ms körüli input lagja van, ha meg úgy van, akkor a hajamra kenhetem a 120Hz-et, továbbra is TN-en lődöznék....

(#35362) schawo válasza dabadab (#35359) üzenetére


schawo
titán

Nem teljesen ertem, hogy mirol beszelsz
Én sem értek hozzá, mint az az előző hozzászólásban olvasható. Úgyhogy már ketten vagyunk.

A prad sok monitornál teszteli a 60hz fölötti működést, ahol lehetséges, és az ips monitorok esetén a legtöbb esetben, ha az elektronika 72-75hz-en dolgozik, a panel még mindig csak 60 képet ad le. 120 hz-est nem teszeltek, de nem zárnám ki ezt a lehetőséget. Láttam én már sok zöldséget userektől.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#35363) stranger28 válasza I3EI\ICE (#35360) üzenetére


stranger28
addikt

Nem, de lefordícccccsuk. Másrészt van hazai bolt, ami árulja, ott elvileg kéne 1 év garanciát adni.

(#35364) mm779


mm779
tag

Sziasztok!

Sosem volt még TFT-s monitorom és arra lennék kíváncsi, hogy mennyire számít az, hogy hány Hz-en üzemel egy TFT?

Nekem jelenleg egy régi LG 710B CRT-m van, ami 75Hz-en zakatol, mert nem bír többet, de sajna ez olyan, hogy eléggé kicsinálja a szememet, és mivel elég sok időt töltök a gép előtt munka/tanulás és szórakozás gyanánt, akkor egy 60 Hz-es TFT-vel nem lenne még rosszabb a helyzet? A CRT-s időkben mindenki a 120 Hz-re esküdött, hogy az kellemesebb a szemnek, és szívesen vennék ilyet TFT-be, de úgy olvastam a hozzászólások között, hogy ilyet nem forgalmaznak itthon IPS-be.

Amennyiben mégis tudna valaki ilyet ajánlani nagyon hálás lennék, főleg ha minél kisebb input lag/válaszidővel rendelkezne, mert néha játszok is rajta.

Üdv. Márk

(#35365) schawo válasza mm779 (#35364) üzenetére


schawo
titán

Sosem volt még TFT-s monitorom és arra lennék kíváncsi, hogy mennyire számít az, hogy hány Hz-en üzemel egy TFT?
Kénylemi szempontból semmilyen. Ezek teljesen máshogy működnek, nincs szükségük gyors frissítésre, hogy ne zavarja a szemet a kép.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#35366) anytime válasza Kuruc2 (#35348) üzenetére


anytime
őstag

Semmi gond a monitorokkal, tenyleg, sot ..., mostanaban komolyan foglalkoztat az LG :), ezert meg kapni fogok:)

(#35367) I3EI\ICE válasza stranger28 (#35363) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Catleap OC magyar boltban? Erről lemaradtam. Kérhetek egy linket?

(#35368) superg válasza stranger28 (#35363) üzenetére


superg
senior tag

Hazai bolt?És melyik az?
Én egyébként a 60Hz-esekről találtam teszteket de kissé ellentmondóak úgyhogy inkább hagytam a pcsába

(#35369) bali93


bali93
tag

Üdv!
Most fontolgatom egy 24"-os vásárlását a 30-40k-s kategóriában. Tudtok esetleg valamit ajánlani? (Full HD, lehetőleg LED-es, mindenképp matt, 24" vagy nagyobb, hdmi vagy D-sub csatival, forgatható állvánnyal, hogy a programkódok áttekinthetőek legyenek).
Köszönöm.

(#35370) Chappy


Chappy
tag

Heló!

Van egy 1,5 éves samsung 300a monitorom (fullhd, led, 24", 50k volt, még van rá 1,5 év gari, [link]). Azon gondolkodom, hogy lecserélem kettő darab 21,5"-osra (méretben jobban járok vele, természertesen ezek is fullhdk lennének, látni fogom, azt kipróbáltam). A LED fontos (BME-s vagyok, az egyetem miatt sajnos rengeteget ülöük a gép előtt, viszont ez az első fajta kijelző, aminél a szemem nem fáj napi 12-14 óra terhelésnél sem). Azért kell kettő, mert van olyan, hogy 3-4 dolog is jó, ha látszik egyszerre. Kérdések:

-mennyiért tudom a mostanit elpasszolni? 50k volt, de ahogy nézem most is ennyikbe kerül a samsung led. Annyi, hogy ez DVI+VGA, tehát hdmi nincs
-milyet érdemes venni? Kettő ugyanolyat vennék. A gépemen HDMI+VGA+DVI kimenetek vannak (1-1-1), mindenképpen HDMI+VGA-t használnék (az a tapasztalat, hogy míg a noti a fullhdt jól átvitte vga-n, az asztaliról ezt nem lehet elmondani). Legyen 21,5"-os, LED-es, és ne nagyon drága. TV, hanszóró, meg ilyen butaságok nem kellenek. Legalább legyen olyan jó kijelzője, mint a mostaninak (ezen nagyon jók a színek, meg minden).

Persze mint minden ember, viszonylag olcsón akarom megúszni. Szumma 20 eFt-ot fektetnék bele (a mostanit eladnám, ideiglenesen míg nem viszik el van több pénz rá).

Üdv.

(#35371) stranger28 válasza I3EI\ICE (#35367) üzenetére


stranger28
addikt

Nincs már náluk sajnos, most néztem.

(#35372) q13579


q13579
senior tag

Sziasztok!

30-35 Ft-ig keresnék ismerősömnek 21,5-22 colos monitort, elsősorban az e-dig...ban. (Ez az egyetlen normális informatikai üzlet a városunkban, monitor esetén nem szeretnék csak személyes átvételt az esetleges hibák miatt).

Ha esetleg itt nincs jó alternatíva, melyik lenne a legjobb ár/érték arányú készülék?

Nem játszik vele, csak és kizárólag internetezésre, és irodai alkalmazásokra lenne használva.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#35373) Chappy válasza q13579 (#35372) üzenetére


Chappy
tag

Heló!

Ediges dolgod megértem (az enyémet én is ott vettem), viszont ipont is tudom javasolni (gépet vettem ott, nagyon jó, annyir nem a belvárosban vannak az üzletek, de sokminden olcsóbb jópár ezer forinttal, mint edigben). aqua meg ilyesmikkel van negatív tapasztalatom. Tehát ahol olcsóbb :-)

Üdv.

(#35374) schawo válasza Chappy (#35370) üzenetére


schawo
titán

A mostanit kábé 35-ért tudod eladni, ötvenért már sokkal jobb 24"-osok is. Így marad 55k a két monitorra, ott meg nem ugrálhatsz, azt veszed ami van. Minden ma kapható monitor ledes, mert az olcsó.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#35375) Kuruc2 válasza anytime (#35366) üzenetére


Kuruc2
senior tag

:DD

--

Ne félj kérdezni. :D De csak privátba. :P

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#35376) Carloska


Carloska
csendes tag

Üdv!

HDMIs monitor kéne 40 ezer körül 1920 x 1080 as elég , aki mutatna pár megbízhatót megköszönném a segítséget

(#35377) Slyer


Slyer
senior tag

Sziasztok!

Le tudnám cserélni jelenlegi Samsung 206BW monitorom 1-2 ezer Ft ráfizetéssel egy LG W2253V-PF-re.
Az enyémen van 1db pixelhiba, az LG hibátlan. Megérné leváltani? Az 5ms válaszidő nem sok az LG-nél?

(#35378) BomiBoogie válasza Slyer (#35377) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Nem, nem sok a válaszidő, egyáltalán nem sok.

(#35379) Tenager18


Tenager18
senior tag

Üdv !

Használt/használ valaki QuanMax monitort ? Sikerült rendelnem egy QuanMax Q24-es modellt. Jókat olvastam róla, de kíváncsi lennék, hogy itt az okosabbaknak mi a véleménye róla.

Specifikációi -----> Link

[ Szerkesztve ]

(#35380) Isual válasza Tenager18 (#35379) üzenetére


Isual
veterán

Mennyibe került?

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#35381) Tenager18 válasza Isual (#35380) üzenetére


Tenager18
senior tag

28K

(#35382) Isual válasza Tenager18 (#35381) üzenetére


Isual
veterán

Én még sose hallottam a márkáról. Supportja gondolom nem a legjobb, mindenesetre vettél egy nagy Full HD (TN) monitort, olcsón. A többi szvsz zsákbamacska.

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#35383) Tenager18 válasza Isual (#35382) üzenetére


Tenager18
senior tag

Hát igen. Utánaböngésztem, állítólag nagyon szép képet ad, színek korrektek, rendben van. Kíváncsian várom, Csütörtökre elvileg ideér. Szerintem kinézetre is szép.

(#35384) SRII


SRII
őstag

HI!
Pár napja láttam ezt a monitor [link]LG 27" az egyik pc üzletben mikor betévedtem 73 ezres árával igen csak megdöbbentő, sőt a képe és a színek is nagyon nagyon jók voltak, gondolom aki kemény munkára használ monitort nem 70k ért vesz, de szórakozásképp és játékra tán még ez is megfelelne, úgy kb 70-80 cm ről nézve nem lenne zavaró, szerintem nem lenne olyan rossz vétel, sőt a pixel távolságát tekintve és a 5ms válaszidejével lehet egy jók kis monitorunk.
Szerintetek ez milyen monitor? és megérné a beruházást azoknak akinek nagyobb kell olcsón?
nekem mint a kicsi káva méret és a kép amit megjelenített nagyon pozitív csalódás volt, így hogy láttam, szerintetek van helye egy olcsó 27" monitornak az " ajánlott olcsó 27" moncsik között"? vagy esetleg van valakinek ilyene? tapasztalat terén, vagy már kalibrált ilyent? sőt kinézetileg is nagyon jó, és nem is tükröt kapunk a szemünk elé.
Véleményetek?

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#35385) vond válasza SRII (#35384) üzenetére


vond
MODERÁTOR

zack, szerinted milyen ez az IPS277L? :DDD :P

(#35384) SRII: Teljesen rendben van ez a monitor. Én mondjuk sokkal inkább egy Dell U2412M-et vennék, de ha téged meggyőzött, és nem zavarnak az átlagosnál kicsit nagyobb pixelek és/vagy megfelelő távolságban ülnél előtte, akkor tökéletes lesz Neked... :K

(#35386) Tel Elek: Ki tette a torkodhoz a kést, hogy ne az LG-t vedd meg, hanem a Dell-t?

És vajon melyik fele akkora Dell-ről is lenne szó? A 2412-esről, ami 215.22 négyzetinch (az IPS277L 232.41-ével szemben, és amin történetesen 230400 pixellel több képi információt lehet megjeleníteni, mint az LG-n? :)

Ezt meg nem is tudom értelmezni: :F
"Nem hiszem, hogy itt a fórumon van olyan személy, aki kiadványterezéssel foglalkozik, és komoly monitorra lenne szüksége, csak tudod ha kispista vesz egy DSLR-t akkor ő már fotós..."

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#35386) #41635072 válasza SRII (#35384) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ha neked tetszik, vedd meg.
Nem tudom miért becsülsz le 70E Ft-ot, ezért is lehet jó monitort kapni.
Nem hiszem, hogy itt a fórumon van olyan személy, aki kiadványterezéssel foglalkozik, és komoly monitorra lenne szüksége, csak tudod ha kispista vesz egy DSLR-t akkor ő már fotós...
Én is láttam élőben, valóban "jó képe" van.
Gondolom majd megfognak győzni, hogy vegyél inkább DELL-t kétszer annyiért, vagy fele akkorát.
Nekem Dell van, megbántam, megkaptam a magamét.
Láttam LG 7-es szériáját, nekem sokkal jobban tetszett. (Igaz az állvány nem állítgatható.)

(#35387) I3EI\ICE válasza SRII (#35384) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Ha olcsón akarsz egy valamirevaló, nagy monitort venni, szerintem megtaláltad, amit kerestél. Sokszor volt már ajánlva ez a típus ebben a topikban. Ha pesti (vagy környéki) vagy, akkor a helyedben náluk venném meg személyesen.

(#35388) #41635072 válasza vond (#35385) üzenetére


#41635072
törölt tag

Akkor válaszolok:

1, Senki sem tartott fegyvert a fejemhez, csupán igen erősen ajánlották it a Dell-t, én meg megfogadtam a tanácsot. Az a vicc, hogy ezen is bepöccensz, nem tűrsz ellentmondást. Mielőtt megint ellenem szegültök, nem hibáztatok én senkit, csupán megint ki lett provokálva hogy ezt mondjam és majd lehet támadni...
2, Hiába van több pixeled, ha oylan kicsik a betűk, hogy nem látod. :W
3. Akkor segítek. Röpködnek itt a fórumon a különböző igények "fotózásra kell, legyen wcg-s stb". Nos itt páran el vannak tévedve és fótósnak képzelik magukat csak azért mert vettek egy jobb fényképezőt, amivel tudnak korrekt fotókat lőni, majd hazaérve lightroom-ban random húzogatják a csúszkákat és akkor már önjelölt művészek. Ezért írtam, hogy 70Ft-ért is lehet "jó" monitort kapni, nem kell ezért kényelmetlenül éreznie magát a kedves vásárlónak.

madgie: oksa ;) Kérdem én: még mindig nem lehet véleménye az embernek? Én csak annyit mondtam, hogy szerintem (és ne mcsak szerintem) jobb az LG IPSxx7, mint az u2312hm.
Ennek mindig az a vége, hogy jöttök ti és lehülyéztek mindenkit. Ettől még ugyan ez marad a véleményünk.

[ Szerkesztve ]

(#35389) madgie válasza #41635072 (#35388) üzenetére


madgie
titán

Előbb egy szemüveget csináltass, utána mondd meg szerintem a tutit. Ha normálisan látsz, majd visszatérhetünk a dologra.

(#35390) LW válasza #41635072 (#35388) üzenetére


LW
őstag

A végére: Szubjektív véleményből lehet bármennyi, az soha sem fog tényekre alapozni. A mért eredmények azok megalapozottak és ha több hazai és külföldi teszt leírja a tutit, akkor a szubjektív vélemények nem állják meg a helyüket.

Továbbá 27" WQHD monitorrol normális (sztem 1-1,5m) távolságból el kell tudni olvasni a szöveget, vagy tényleg látási problémák vannak. Én is érzem, sokat terhelem a szemem (egyetem) és -0,75nél tartok, de még nem okoz problémát a monitor viszonylag távolról sem.

[ Szerkesztve ]

(#35391) #41635072 válasza LW (#35390) üzenetére


#41635072
törölt tag

És hol van leírva, hogy a Dell jobb, mint az LG?
Eleve az is bosszantó, hogy van akinek lehet a szubjektív véleményére adni és van akinek nem. :U
Persze tudom hatalmas "szakértő" aki eladóként dolgozik egy boltban.

[ Szerkesztve ]

(#35392) Isual válasza #41635072 (#35388) üzenetére


Isual
veterán

Jelen esetben az IPS277 Dell alternatívája az U2412M. Ami egy átgondoltabb, minőségibb konstrukció, ha szakmailag szemléljük. Laikusnak persze lehet az LG előnyösebb, de értő szemmel aligha kerekedik a 2412 felé.

A 2312 valóban csalódás az előd kiválósága után, mégis akármelyik 23-as LG-nek lehetnek hasonló problémái, az általánosan jobb minősége és megbízhatobb elektronikaja miatt ajanlottabb mégis. Ettől még nem szükségszerűen jobb egy pl 237L-nél, sőt kontrasztban tuti gyengébb.

Az olcsó Dellek között a 2212 és a 2412 a különösen ajánlott az adott árkategóriában (50 alatt es 70 felett) gyakorlatilag bármi ellenében. 50-70 között a fent említett megfontolásból a 2312, de korántsem olyan best-buy mint a két társa.

A vége úgyis az, hogy személyes megtekintés. Egy 50-80k-s kiadásnál megéri valahogy erre is szánni, meglátogatni a Pesti rokonokat, vagy összekötni valamilyen pesti programmal, ha van rá mód, s saját szemünknek leginkább tetszőt venni a szakmai ajánlásoktól függetlenül.

Ha meg megis egy igy vagy úgy IPS kijelzőkben jártas szakmai kurzusra hagyatkozunk, attól ne várjunk garanciát arra, hogy ugyanazon szempontok alapján ítél majd jónak vagy jobbnak egy monitort es ajanlaja majd ezt nekünk, amely szempontból mi is vizsgálunk és értékelnünk egy kijelzőt. Erre nincs garancia.

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#35393) #41635072 válasza Isual (#35392) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ezzel a hozzászólásoddal egyet is értek, mert megfontolt, korrekt és nem indulatból született.
Még annyit tennék hozzá, hogy az én 2313hm-em ről sajnos semmiképp sem mondható el, hogy minőségi konstrukció, mert elég komolyan recseg-ropog, a legkisebb érintésre is. Ha meg erősebben hozzányúlok akkor aztán tényleg durva szinfóniát áraszt magából a gagyin összeillesztett műanyag.

Na még valami:
Lehet, hogy szakértő szemmel jobb, de ha valakinek a kontrasztosabb (LG) színvilág tetszik, akkor neki azt kell megvennie. A másik, hogy azt nem tudom felfogni amikor valaki 27-es monitort akar, de a 24-es dellt kapja ajánlásul.

[ Szerkesztve ]

(#35394) stranger28 válasza #41635072 (#35386) üzenetére


stranger28
addikt

Nem hiszem, hogy itt a fórumon van olyan személy, aki kiadványterezéssel foglalkozik, és komoly monitorra lenne szüksége, csak tudod ha kispista vesz egy DSLR-t akkor ő már fotós...

Most ezt te komolyan gondoltad? :DDD Mondjuk biztosan, ha le kellett írjad még egyszer.

(#35393) Tel Elek: A felbontás miatt kapja, nem azért, mert Dell. Ha elég az 1080p, akkor zekk monitorja szokott menni. Csak ugye már annyi rinyálás volt erről, hogy ezt már meg se látja senki.

[ Szerkesztve ]

(#35395) #41635072 válasza stranger28 (#35394) üzenetére


#41635072
törölt tag

De ha én 27"-os monitort akarok, akkor a fizikai méret számít elsősorban nem pedig a pixelszám.
Nekem is minden oldalt nagyítanom kell. El tudom olvasni, látom, de megerőltető...
Ezt kéne megérteni itt sok fórumtársnak.

(#35396) stranger28 válasza #41635072 (#35395) üzenetére


stranger28
addikt

Persze, csak nem mindegy, hogy azért akarod, mert láttad élőben és jó volt, vagy csak eszedbe ötlött, hogy nagyobb kéne. Utóbbi a gyakoribb, gondolom ezt nem kell magyaráznom.

Akkor szemüveg. Most minden baszogatás nélkül, simán kéne olvasnod 1 méterről ezeket. Szemvizsgálaton még messzebbről kell azokat a kis hangyákat.

Ezt kéne megérteni. :) Meg azt, hogy semmilyen ráerőltetés nincsen, hogy ne azt vegyen, csak el van mondva merre hány méter.

[ Szerkesztve ]

(#35397) #41635072 válasza stranger28 (#35396) üzenetére


#41635072
törölt tag

Van kontaktlencsém (-5,5-ös(!)),de tűélesen látok, élesebben mint az átlag. :)
Ez nem szubjektív vélemény..
Nem érted. Ha valaki eldönti, hogy neki 27"-os képátló kell akkor neki akkora kell.
Nem pedig az érdekli, hogy 24"-sal is ugyan azt a területet láthatja be. Főleg, hogy a weboldalakat 1024*768-ra optimalizálják... Aki sokat olvas /netezget/ annak lehet jobban megéri a nagyobb képátló kisebb felbontás.

Nem, létezik olyan h szemvizsgálat. :W Vagy neked az is szubjektív?
LW: A rövidlátók korrigált kátással közelre is tökéletesen látnak, Istenem...

[ Szerkesztve ]

(#35398) LW válasza #41635072 (#35397) üzenetére


LW
őstag

Távolra.

Megfogtál, pár perc gugli után nem találtam olyan review-ot, ami konkrétan kimondja. A lényeg, hogy az internet szabad, bárki bármilyen igaz vagy téves dolgot leírhat.

Ami megint emberenként változó a preferenciák. A jó és tudatos vásároló rendelkezik kellő ismerettel és tudja mire van szüksége, de ugye nem várhatjuk el mindenkitől, hogy mindenhez értsen. A rossz vásárló csupán hozzáértőnek hiszi magát. Fordult már itt elő, aki szereti a túlszaturált képet. Valaki bútorként vesz monitort és a káva alapján dönt. Tiszteletben kell tartani, úgy is ő fogja nézegetni. :D

Ami mostanában az indulatokat szülte, hogy a saját preferenciák alapján kiválasztott monitort élteti, isteníti néhány páciens és ezzel akarja a többi informálódó embert befolyásolni. Akinek van lövése hozzá, annak meg kinyíilik a bicska a zsebében.

[ Szerkesztve ]

(#35399) stranger28 válasza #41635072 (#35397) üzenetére


stranger28
addikt

Not bad. :DDD

Hát akkor mi? 1000 embert végigkérdeztél talán erről?

Értem mit mondasz, de kérdés miért kell neki. Ezt írtam le az előbb is, fusd át megint.

[ Szerkesztve ]

(#35400) #41635072


#41635072
törölt tag

Na jó, feladom, ennek semmi értelme.
Remélem most mindenki megnyugodott, hogy megvédte a saját igazát és képtelen elfogadni a másik véleményét, aki biztos hülye és nem ért hozzá, majd ha ez nem válik be akkor jöhet a személyeskedés.
Ha nektek ez így jó, akkor továbbra is tartsátok a kezetekben a topikot, mert Ti, biztos értetek a témához mint én. :U Én kiszállok ebből a bugyuta, támadhatatlan, idióta vitából.
Köszöntem a lehetőséget, hogy szabadon megformálhattam a véleményemet oly sokszor.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.