Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32951) Isual válasza zack (#32950) üzenetére


Isual
veterán

Nem a klasszikus RGB az, de nem PenTile, valami hibrid, ami az RGB-nek megfelelő. De nem az. :)
A One X feketéje nekem elég. Ilyen 1400 körüli kontrasztot mérnek, ami szerintem bőven jó, este is, s ezen kívül minden másban hibátlan. Nem kell szoftveresen mókolni, nem túlszaturált - bár az sRGB-nél nagyobb szemre a színtere, ami mondjuk mobilnál talán nem baj. 10/10-es számomra ez a kivitelezés - a htc-é, az LG identikus panellel szerelt telója viszont... hát... LG-ből nem lesz szalonna ;]

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32952) Kuruc2 válasza d@minator (#32941) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Köszönöm, ez hasznos válasz volt. Közben néztem egy videt a benq-ról, sőt többet, amiken annak meg a szép feketéjéhez társult a sarkokba kék bevilágítás fehér helyett. Na mondom...

Most próbálok megbarátkozni a moni-val, de sajnos találtam még egy roppant zavaró apróságot: a rondán nagy vörös villogó kilógó müanyagdarab amit állapotjelzőnek szántak. Ha menüben kikapcsolom, akkor is sokszor villog, kikapcsoláskor meg folyamatosan villog itt nekem az ágy mellett a sötétben, teljesen megöl, nem is tudom hogy szigszalagozzak be egy ilyen izét. Régi monikon csak leragasztottam a kis led-eket. Lehet le kellene törnöm simán. :)

---

(#32928) < CyberBob > válasza Kuruc2 (#32901) üzenetére

"A PC-ről való filmlejátszással semmi gond nincs, viszont ha mozgókép akkor csak plazma. Én még nem láttam olyan lcd monitort / tv-t ami a fekete szint - kontraszt - éles mozgókép hármasból egyet is teljesített volna. Na meg a monitor amúgy is kicsi filmnézéshez."

Mérettel nincs probléma, ez a 70 centi pont jó nekem ilyen távról, mindenképp ugyanazt a megjelenítőt erőltetem filmre is, netre is, játékra is. Persze tökéletesebb lenne egy nagy tv messziről filmre játékra, meg egy közepes monitor, de én pont azt akarom megvalósítani, hogy ugyanarról a távolságról nézzek filmet videót, meg utána netezzek ha épp az kell, egyszerűen kényelemből, nincs türelmem váltogatni stb, cd-dvd-s korszakot is ezért rühelltem, én fel nem akarok kelni semmiért. :)

Tökéletes megoldást így nem találok persze, de amit ki lehet hozni a tervemből legjobbat, azon próbálkozom. Ez a 70 centis monitor másfél méterről jó pont nekem netre is, filmre is, játékra is. Plazmát nem akarok a ezer ok miatt.

Most már csak az ips-glow meg a villogó stand by a problémám. Ja meg ugye az ocsmány fekete.
Kár kár kár... :((

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#32953) zack válasza Isual (#32951) üzenetére


zack
nagyúr

De. Az. Csak más elrendezésű. De ettől még RGB.

Jó az LG IPS. Most vettünk a barátnőmnek Optimus L9-et. Nagyon tuti a kijelzője. Minőségi darab. A 4X-nél viszont elég sok sárgásodik... A One X kijelzője viszont minőségi. Nekem is tetszett.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32954) schawo válasza zack (#32950) üzenetére


schawo
titán

Monitorban az oled sokkal nagyobb durranás lesz, mint telefonban. Telefon méretben nem jönnek ki igazán az ips hibái, így az oled nem tud annyival kiemelkedni a mezőnyből. Monitor méretben viszont már hatalmas előny tud lenni az, hogy nem fénylik fel az oldalsó bevilágítás, hogy nem jelentkezik nála ips glow, *va black crush, jóval nagyobb színteret fed le, mint bármelyik ips vagy pva, tökéletesen egyenletes lehetet a háttérvilágítása, kisebb fénysűrűség mellett is kellően világosnak érzi az ember, így a szemet is jobban kíméli, valamint a reakcióideje is gyakorlatilag zérus (0.0000...ms).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#32955) Isual válasza zack (#32953) üzenetére


Isual
veterán

"De. Az. Csak más elrendezésű." :U De. Az. De nem. :D Jól van... :)

@schawo: Akkor hol a bibi? Miért nem árasztják el a piacot? Nem olyan tökéletes az, ahogy hangzik. Nem hiszek az OLED-ben, szvsz nem ez fogja leváltani az IPS-t, már ami a minőségi megjelenítőket illeti. Persze nagyon jól hangzik, van benne potenciál, de valahol - lehet az elektronika szintjén - elakad a történet. A (túl)széles színtér meg szintén nem biztos, hogy kívánatos fícsör asztali megjelenítőknél. :U Persze a valamivel szűkebb gamut az nem az IPS hibája, hanem a háttérvilágítás korlátai.

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32956) schawo válasza Isual (#32955) üzenetére


schawo
titán

Mert kva drága az előállítás, és nem rohan senki a fejlesztéssel. És szerintem ez éppen olyan jó megfejtés lesz az Élet, a Mindenség, meg Minden kérdésére, mint a Negyvenkettő.:)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#32957) Isual válasza schawo (#32956) üzenetére


Isual
veterán

Csak azért nem rohan mert drága? Az IPS is az volt, ezek nem olcsón indulnak... Csak van más is szerintem a háttérben... Már jó pár éve mondogatják, hogy majd az OLED... frászt..

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32958) zack válasza schawo (#32956) üzenetére


zack
nagyúr

Ezért írtam, hogy egy 24" OLED tuti lenne vagy 300-400k. Amíg nem tudják "jóárasítani" és stabilizálni a tömegtermelésből adódó jobb kihozatali arányt, addig drága is marad.
Pár év még biztos kell neki, és bár az irány szerintem is jó, stabilizálni kell a problémákat. :K

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32959) korcsi válasza Isual (#32957) üzenetére


korcsi
veterán

Lehet, hogy az IPS nem a gyártása hanem az értéke miatt volt drága az OLED jelenlegi helyzetével ellentétben.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#32960) Isual válasza korcsi (#32959) üzenetére


Isual
veterán

Háát... Szerintem minden új technológia - amit kis mennyiségben kezdenek, mert új, eltérő technikai megoldásokat kíván - gyártása kezdetben drága - a fejlesztés költségeiről nem is beszélve. Nem hiszem, hogy ez másképp lett volna az IPS-sel. De felőlem aztán lehet, kíváncsian várom az OLED betörését a piacra, de azt hiszem arra várhatunk...

Kell viszont valami új csúcs, mert az IPS-t azt inkább leépíti az LG, mintsem tökéletesítené (lásd AT-W polarizer elhagyása, A-FRC-s panelek...stb - mégha a kontrasztot tekintve ma már rendre 900 feletti kontrasztot tud egy IPS), aminek én sem örülök. De van még potenciál az LCD-ben, tudja az ég mikor olvastam pár bizalomgerjesztő megoldásról, ami az IPS-nél jobb lehet, az erényeit megtartva. Én ebben hiszek, az LCD-ben, nem az OLED-ben... :N

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32961) Eraah


Eraah
tag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek dönteni két monitor között:

LG IPS224v - 42.000ft

Samsung s22b300b - 33.600ft

Tudom, hogy az LG az jobbnak számít, de mivel a monitor csak netezésre, filmezésre, és kis játékra van használva, ezért lehet fölösleges lenne azt venni. Legalábbis a boltban ezt tanácsolták és én is logikusnak tartom. A samsung árban is szimpatikusabb, de mivel hosszabb távra veszem lehet mégiscsak megérné a drágább.

Esetleg ha valaki javasolna, valamilyen másik alternatívát, annak is örülnék, ha van.(max 40.000-ig)

Előre is nagyon köszönöm a segítséget. :))

(#32962) SRII


SRII
őstag

Sziasztok!
Szeretnék egy 23" monitort venni, valahogy megálltam itt, a 22" kicsinyeltem(pedig nem sok az eltérés, a 24 meg már egy számítógép asztalon nagy lenne, így maradt a 23"
Nagyon sok olvasmányt itt is elolvastam, ips panelest szeretnék mindenképp, csak többségében Dell ezt olvasom, én nem vagyok elragadtatva tőle sajnos, a képe jó tény, de az élettartalma, ... munkahelyemen 14 darab dell lcd monitor van, mikor beszerelték rá 3 hétre az egyik pixelhibás lett, hát cseréltük, több mint egy hó után további 1 elromlott, és egy pixelhibás lett, és ez így ment, most ott vagyunk hogy 4 pixelhibás van, 3 teljesen kimúlt, igaz mennek 24-ből 24 órát de szerintem ez a kemény tesztje mit is bírnak, érdekes megjegyeznem hogy a 3 darab samsung lcd monitorok 3 éve nincs kikapcsolva sőt nem is termel akkora hűt mint a dell, és semmi bajuk sőt még pixel hiba sem jelentkezett.
Ebből a tapasztalatból döntöttem úgy hogy dell drága és nem kell igaz szebb a képe aláírom de nem kell én látom nap mint nap hogy mit szenvednek.
De ez csak egy kis történet miért nem akarok dell-t.
Asus vagy Samsung led monitorokban gondolkodtam úgy 40k 45k között, 23" környékén, ips panellal.
Ha van valami véleményetek hogy melyik érné meg mely a felszereltebb és vagy már nektek is van és teljesen megvagytok vele elégedve akkor szeretném ha segítenétek, mivel már annyira összezavarodtam a sok cikk után hogy azt sem tudom mit vegyek vagy hogy milyent.
Film és játékra kellene, amin azért már elveszhető e két dolog.,
Köszönöm válaszotok.

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#32963) zack válasza Eraah (#32961) üzenetére


zack
nagyúr

IPS 224V a MonitorGuru-nál 39.600.- :U Azért ez csak 2600ft. ;)

Mindenképpen az LG-t vedd. 6k a különbség ami nem tétel egy IPS panelos monitorért, főleg hosszútávra.
Amit meg leírtál mire használnád, mindenki arra használja többségben. :) TN meg szinte semmire sem jó szó szerint. Azt se mondom, hogy 25k-t ér, mert a TN egy forintot nem ér sajnos. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32964) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

"A probléma, hogy tartani OLED tech-ből hagyományos panelek dátumot, mint a rövid dióda élettartama (különösen a problémát kék OLED), a magas gyártási költségek, és a lehetséges képernyő éget-ben továbbra is megakadályoz megpróbálja növelni panel méretben."

(OLED TV forró a CES-en, de nem több, mint egy technológiai vágyálom)
(kétoldalas)

---

" Tudnia kell, hogy OLED kijelzők nagyon érzékenyek a víz, és a legcsekélyebb érintkezés tönkreteheti a kijelző folyamatosan. Ez különösen igaz abban az esetben, a mobil telefon képernyő és más hordozható eszköz képernyő. Továbbá, a élettartama OLED kijelzők nem olyan magas, mint a LED-es kijelzők vagy LCD kijelzők, és ez is vezet magasabb előállítási költség az ilyen kijelzők. Ennek eredményeként, ezek általában drágábbak, mint a többi kijelzőjén. Ahogy telik az idő, ezek az árak csökkenni fog, és válik gazdaságos és hatékony. Egy másik probléma, amelyet meg lehetne oldani, hogy hamarosan láthatóságot napfény meglehetősen alacsony( ?hm). Ez súlyosan akadályozza a haladást a technológia birodalmában a hordozható és mobil eszközök."

(Előnye és hátránya az OLED kijelzők)

---

" csak tudják leküzdeni bizonyos technikai hibák. Az egyik fő élettartamát. Mivel az anyag használat organikus, az hajlamos jól, rothadás."

(A Előnye és hátránya OLED kijelzők)

---

"Élettartam - Bár piros és zöld OLED fóliák hosszabb élettartama (46.000 a 230.000 óra), kék szerves jelenleg sokkal rövidebb élettartama (maximum mintegy 14.000 óra [forrás: OLED-Info.com ]).
Gyártás - Gyártási folyamatok drágák most.
Víz - víz könnyen kárt OLED."

(Hogyan OLED Work)

---

"Elég megdöbbentő, hogy mindenki azt mondja, OLED képernyők végtelen kontrasztot, amikor igazán dont. Tegye ezt a tesztet, és ez lesz nyilvánvaló,"

(Vannak OLED képernyők valóban a jövő olyan sok probléma?)

:))

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#32965) Isual válasza Kuruc2 (#32964) üzenetére


Isual
veterán

:)

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32966) stranger28 válasza Kuruc2 (#32964) üzenetére


stranger28
addikt

google translate gave me brain cancer

"google translate kaptam agydaganat" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32967) Kuruc2 válasza stranger28 (#32966) üzenetére


Kuruc2
senior tag

:)

Azért sztem érthető. :U

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#32968) Isual válasza Kuruc2 (#32967) üzenetére


Isual
veterán

Én becsülöm. :R Őszintén! :)

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#32969) feri1


feri1
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Vettem egy Dell U 2312 monitort és nem volt benne displayport csatlakozó.
Csak egy D-sub, Dvi , meg szerintem nyomtatóhoz kábel.

Érdemes venni Displayportot?

Üdv: feri1

[ Szerkesztve ]

(#32970) korcsi válasza feri1 (#32969) üzenetére


korcsi
veterán

Ha nem akarod 75Hz-es képfrissítéssel használni, és elég hosszú a kábel amit adtak hozzá akkor kidobott pénz.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#32971) feri1 válasza korcsi (#32970) üzenetére


feri1
aktív tag

Akkor elég a Dvi csatlakozóval?

Most mennyi lehet a képfrissítés?

Fps játékoknál észrevehetőbb lenne-e a különbség?

(#32972) korcsi válasza feri1 (#32971) üzenetére


korcsi
veterán

Ha jól tudom 72-öt lehet DVI-ből kihozni, úgyhogy nincs releváns különbség.

Eme hozzászólásban lévő driver nekem bevált, és ahogy látom ott is megvan majdnem a 75Hz.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#32973) feri1 válasza korcsi (#32972) üzenetére


feri1
aktív tag

Köszi!

(#32974) Teaway válasza SRII (#32962) üzenetére


Teaway
veterán

"munkahelyemen 14 darab dell lcd monitor van"

Ezek között hány db U2312HM van?

Nincs itthon csokid??

(#32975) schawo válasza Kuruc2 (#32964) üzenetére


schawo
titán

1. A közvetlen napfény problémája csak hordozható eszközöket érint, és már a cikk írásának pillanatában is túlhaladták.

2. 3. A kék élettartam problémája adott, de nem ilyen egyértelműen kijelenthető élettartama van. Valójában csak azt lehet megmondani, hogy mennyi idő alatt feleződik a fényereje (ez a 14000 óra). Ezt a viszont mennyiséggel, és jól tervezett elektronikával lehet kiküszöbölni (minden egyes pixelre élettartam-memória, és ez alapján fényerő-korrekció). Az OLED valódi hátrányai itt jelentkeznek. Hordozható eszközökben a mennyiségi kérdést "megoldották", ettől kékes a vadonatúj OLED kijelzők színvilága, később használattól függően ez a kékes hatás csökken. Az elektronikát még leszarták, mivel a hordozható eszközök valós élettartama amúgy is alacsony, nem kell évtizedekre tervezni.

4. Nincs végtelen kontraszt, hiszen minden elektronika szivárog, ezért van enyhe derengése vak sötétben egy OLED-nek. Ez a derengés viszont olyan alacsony mértékű, hogy nincs számottevő jelentősége, gyakorlatilag végtelen a kontrasztja.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#32976) batyesz


batyesz
tag

Vélemény?

Minden lehetetlen, de semmi sem az.

(#32977) petata válasza feri1 (#32969) üzenetére


petata
őstag

Az az upstream kábel, nem nyomtatóhoz való. USB-s vége a gépbe, másik a monitorba, és használhatóvá válik a monitorba épített USB-hub. ;)

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#32978) SRII válasza Teaway (#32974) üzenetére


SRII
őstag

szia, egy sem tény, de külön lettek rendelve nem egyszerre azt sem lehet mondani hogy egy alom és lehet hibás széria, én csak a márkáról írtam pár sort, és hogy miért is állok ugy hogy a dell nem kell, de természetesen lehet a legjobb is, nem állítom, személyes véleményem alapján látom és döntöttem ezen az elhatározáson, amúgy 2012 es szériák a monitorok.

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#32979) feri1 válasza petata (#32977) üzenetére


feri1
aktív tag

Akkor a monitor Usb részét csakis akkor lehet használni amikor a gép is be van kapcsolva?

A hangszóró halkan sistereg amikor be van dugva,ha a monitorba dugnám az Usb részét és a jack dugót ugyan így hagynám a gépbe akkor esetleg jó lenne?

[link]

Vagy mire érdemes használni az Usb részét?

Csak zene+filmekre?

(#32980) petata válasza feri1 (#32979) üzenetére


petata
őstag

Félreértesz. Nem ilyen "okosmonitor" ez, csak kapsz pár plusz USB bemenetet, amiket pont ugyanarra tudsz használni, mint a többit.

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#32981) Kuruc2 válasza schawo (#32975) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Köszönöm a reakciót, szeretek ilyen kifejtős véleményeket olvasni.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#32982) schawo válasza feri1 (#32979) üzenetére


schawo
titán

A monitorban egy beépített USB hub van.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#32983) korcsi válasza batyesz (#32976) üzenetére


korcsi
veterán

Ha ilyesmiben gondolkozol, én várnék a GW2760HS-re, állítólag sikerült némi eredményt elérniük a color shift elleni harcban.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#32984) korcsi válasza batyesz (#32976) üzenetére


korcsi
veterán

Ha ilyesmiben gondolkozol, én várnék a GW2760HS-re állítólag sikerült némi eredményt elérniük a color shift elleni harcban.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#32985) < CyberBob > válasza schawo (#32982) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Jól gondolom, hogy a monitoron lévő 4 portos usb hub a pc-n lévő egy usb port sávszélességén osztozik? Vagy is csak kisebb sávszélességű eszközökre jó?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#32986) stranger28 válasza < CyberBob > (#32985) üzenetére


stranger28
addikt

Nyilván, hiszen egybe dugod be. :U

Viszont a tápot a monitortól kapják, ami előny lehet. (Sokan ezért vesznek hubot.)

[ Szerkesztve ]

(#32987) marec1122


marec1122
senior tag

sziasztok!

[link]
[link]
[link]

e 3 monitor közül kéne válogatnom. játékhoz kéne főleg, azt nem értem hogy miért az 5ms válaszidővel rendelkező a legdrágább. kérlek erre válaszoljatok illetve arra hogy én mit nem vetem észre előnyök hátrányok.

köszönöm szépen

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#32988) stranger28 válasza marec1122 (#32987) üzenetére


stranger28
addikt

Szia!

Az első hozzászólást olvasd el először, akkor sok minden világossá válik. :)

(#32989) marec1122 válasza stranger28 (#32988) üzenetére


marec1122
senior tag

én már olvastam az 1. hozzászólást de ebből a 3bol kell válogatnom. ennek figyelembe vételével örülnék valami válasznak. :)

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#32990) El Kebir válasza marec1122 (#32987) üzenetére


El Kebir
őstag

a tv tuner miatt drágább, de egyébként kerülendő tn panelesek.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#32991) schawo válasza marec1122 (#32989) üzenetére


schawo
titán

Ha ingyen kapod őket, akkor kérd a legdrágábbat. Ha pénzt adsz ki érte (legyen az bármennyi), akkor egyiket se vedd meg.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#32992) marec1122 válasza El Kebir (#32990) üzenetére


marec1122
senior tag

igen sajnos ezt láttam :s köszönöm a válaszokat

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#32993) GyéBen


GyéBen
tag

Sziasztok!
Az LG IPS234V miben különbözik az LG IPS235V-től, és az LG IPS236-tól (a kinézetet leszámítva)?
Az utóbbi kettőt láttam élőben, viszont nem tudom beszerezni. Képminőségben nagy a különbség a három között?

(#32994) Kuruc2 válasza batyesz (#32976) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Ha a #32898-as hozzászólástól olvasgatsz előre, pár dolgot megtudsz róla.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#32995) Füleske válasza GyéBen (#32993) üzenetére


Füleske
addikt

A kinézetet leszámítva ugyanaz mind a három.

(#32996) Bálint85


Bálint85
senior tag

A két monitor közül melyiket ajánljátok jobban?
Melyiknek szebb a képe?
főleg játékra 80%, 10% filmnézés, 10% internetezésre kell.

A Benq is IPS paneles?

LG IPS224V
ár

BenQ GW2250HM
ár

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#32997) A_ScHuLcZ válasza GyéBen (#32993) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Nagy különbség nincs, de talán a 234-et választanám a helyedben, persze attól függ melyiket mennyiért tudod (tudnád) beszerezni. Én pont ezt a típust vettem 1 hete, abszolút elégedett vagyok vele, főleg a TN után, jó áron jó monitor.
Persze ha van pénzed, akkor jobb a Dell, de ha az ár fontos szempont, akkor ezzel is jól fogsz járni meglátod. :)

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#32998) mave13


mave13
őstag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy 24-es monitort általános felhasználásra (játék, net, Office, film), ezzel kapcsolatban kérnk egy kis segítséget.
Fontos lenne a falra szerelhetőség, illetve az, hogy a PC mellett esetleg egy PS3-at is rá lehessen kötni (DVI + HDMI).

Elsősorban LG IPS, vagy Dell cuccokat nézegettem, de nem tudom, hogy pontosan melyik típust lenne érdemes választani.

Ár szempontjából természetesen az 'olcsón jót' elvet preferálom, 50k körül tudnék erre költeni. Akár használt darabra is vevő vagyok, ha esetleg tudnátok valami jó ajánlatot.

Köszi.

Icewolf || kósza ||

(#32999) kleinguru válasza mave13 (#32998) üzenetére


kleinguru
addikt

-1" és Dell 2312 a te monitorod + dvi-->hdmi kábel --->> problem solved:K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#33000) vond válasza kleinguru (#32999) üzenetére


vond
MODERÁTOR

+1 szavazat az U2312HM-re

De ha egyszerre akarná használni a PC-t és a konzolt, akkor előbbit DisplayPorton tudja csak ráaggatni a monitorra, utóbbit meg ugye egy HDMI»DVI átalakítóval/kábellel......

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.