Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33751) fatallerror válasza BomiBoogie (#33747) üzenetére


fatallerror
addikt

ezekkel most már sipirc át a vga-s topikokba ;]

don't tell me what i can't do!

(#33752) BomiBoogie válasza anytime (#33750) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Nem félünk, van rá 3 év gari, a hűtését halknak írják és általában, jók a vélemények a topikban. Egyébként is a Gigával az alsóbb osztályokban voltak gondok.

(#33751) fatallerror
Több nem lesz. :B

[ Szerkesztve ]

(#33760) Sound_Maniac


Sound_Maniac
csendes tag

Sziasztok!

Benq márkáról mik a vélemények, megbízható, érdemes ilyet venni? ( VA LED panelest néztem )

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"

(#33762) I3EI\ICE válasza Sound_Maniac (#33760) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Nálam most van egy GW2760HM, és szerintem elég jó. Kicsit igénytelen a burkolata (fényes, olcsó műanyag), de a képével elégedett vagyok. Színtérben, és pontosságban picit elmarad az IPS-ektől (bár gyanítom, hogy egy szakszerű kalibrálás mérföldeket javítana ezen), viszont a 3000:1 / 5000:1 kontrasztarány szerintem nagyon jó dolog. Volt már egy-két egész komoly IPS monitorom, de ilyen jó feketét egyik sem tudott. Nagyon jó az antiglare bevonata is, nem tükröződik, de használat közben mégis szinte észrevehetetlen (nagyon minimális a grain-effekt). Továbbá nagyon tetszik benne, hogy 27-es létére nappali körülményekhez optimalizált fényerőn is beéri 24 Wattal. Egy kivetnivaló találok benne, hogy a LED háttérvilágítás, és a PWM fényerőszabályozás együtt egy kicsit fárasztó a szemnek, de maga a vibrálás nem látható használat közben. Ha sokat fogsz rajta videózni, filmezni, akkor szerintem szeretni fogod a nagy kontrasztot (feltéve, ha Te is ilyen nagy natív kontrasztarányú modellt választasz).

(#33765) madgie válasza fatallerror (#33725) üzenetére


madgie
titán

70 centi kábé most az U2711 a szememtől, legyen mondjuk 75, ha hátradőlök és 65, ha előrehajlok. Ez olyan tizenöt centivel van hátrébb, mint az NEC EA231WMI és Eizo 2242W használati távja (nálam).

szerk: viszont a WCG-től néha idegbajt kapok, van itt két munkám most, állandóan kapcsolgatok srgb-be ,vissza, totál elbizonytalanít, hogy kellene kinéznie :D Megszotkam az NEC-t, pedig ott is kompenzált a szemem (tudtam, hogy az NEC ugyan pontos, de iPad-en kicsit lilásabb lesz a kék, iPhone-on fakóbb, mittomén).

[ Szerkesztve ]

(#33766) fatallerror válasza madgie (#33765) üzenetére


fatallerror
addikt

tehát a szemmércéd távolabbra is jó :DDD

don't tell me what i can't do!

(#33767) Sound_Maniac válasza I3EI\ICE (#33762) üzenetére


Sound_Maniac
csendes tag

Garanciáról tudsz mondani valamit? Gyári Garancia van rá vagy az aktuális bolt által?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"

(#33768) I3EI\ICE válasza Sound_Maniac (#33767) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

Én az enyémet használtan vettem. Iponban vette az előző tulaj. Találtam a kijelzőn egy aprócska képhibát, ami majdnem biztosan egy pici kosz a kijelző és a diffúzor közé szorulva. Jelentőssége nagyjából egy dead pixel-lel egyenértékű. Kicsit nagyobb, ugyanakkor nem fekete, hanem "áttetsző", tehát minden sötétebb árnyalatban jelenik meg azon a hozzávetőleg 2-3 pixelnyi területen. Írtam iponéknak, hogy van-e garancia ilyen hibára, és tovább irányítottak egy BenQ szakszervízhez, de velük még nem vettem fel a kapcsolatot (egészen megszoktam már azt a picike képhibát, nem vagyok biztos benne, hogy megéri az időt és a benzint kicsieréltetni, pláne, hogy még évekig garis. Megtehetem később is, mondjuk amikor amúgy is járnék Pesten...). Mondjuk azért az iponról megvan a véleményem, hogy eladnak valamit garral, de egyébként meg menjek ide és ide, mert a garizást nem ők intézik...

(#33769) Vageir


Vageir
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy 27 colos IPS panellel rendelkező monitort venni, kicsi válaszidővel.Max 100 ezer FT szánnék rá.Milyet ajánljatok? Eddig ezt találtam Dell S2740L, erről mi a vélemény?

(#33770) Sound_Maniac válasza I3EI\ICE (#33768) üzenetére


Sound_Maniac
csendes tag

Értem, köszönöm a válaszod! :)

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"

(#33771) old_artist válasza Vageir (#33769) üzenetére


old_artist
addikt

Üdv!

... ha játékra kell, akkor kiváló választás lehet az Dell S2740L, mivel a 27"-os (IPS paneles) monitorok között ennek van a legjobb Input-lag-ja! :K

(#33772) Vageir válasza old_artist (#33771) üzenetére


Vageir
csendes tag

Köszönöm a választ, szerintem akkor azt fogom megvenni.

(#33773) Williams


Williams
aktív tag

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen irányba kellene elindulnom... Kb. 70-80 ezer ft-os keretetből szeretném lecserélni a közeljövőben a jelenlegi LG W2242T monitoromat. Javarészt netezés, néha FPS pufogtatás lenne a fő felhasználási terület. Valami érezhetően sokkal jobb minőségű (bár ez valszeg nem lesz nehéz), és legalább 24" méretű szerkezetben gondolkodom. Egy Radeon HD7870 hajtaná ha ez számít valamít... A mai elvárásoknak megfelelő csatlakozókkal természetesen...
Köszönöm!

(#33774) Bálint85


Bálint85
senior tag

Találtam egy írást amiben benne van, hogy miért jobb a DisplayPort /DP/ kábellel összekötni a gépet a monitorral.
Talán érdekel valakit. :B :U

Képfeldolgozási és megjelenítési precizitás:
(3x)10 bit már a PC-től?:

[link]

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#33775) cascada válasza I3EI\ICE (#33762) üzenetére


cascada
senior tag

Sziasztok!

Mit jelent a grain-effekt? És a PWM-es fényerőszabályozás?

[ Szerkesztve ]

(#33776) Zjunior válasza BomiBoogie (#33752) üzenetére


Zjunior
veterán

Megjött a moncsi?:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#33777) vond válasza Zjunior (#33776) üzenetére


vond
MODERÁTOR

És a Moncsicsi?

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33778) anytime válasza Zjunior (#33776) üzenetére


anytime
őstag

Minden bizonnyal, nagyon el van tűnve:)

(#33779) I3EI\ICE válasza cascada (#33775) üzenetére


I3EI\ICE
aktív tag

A grain effektus (nem hiszem, hogy ez a legszakszerűbb kifejezés rá :) ) apró fénytörések sokasága, amit a durvább tükröződésgátló bevonattal rendelkező monitorokon látni elsősorban homogén (főleg fehér) felületek megjelenítésekor. Kinagyítva így néz ki, de a gyakorlati jelentősségét fotóval nem lehet visszaadni. Sajnos a régebb óta piacon lévő Dell IPS monitorok többségén is durva bevonat van. A legújabb szérikánál már kevésbbé durva, legtöbb felhasználó számára megfelelőbb bevonatot tettek, illetve ugye jöttek ki fényes (glossy) típusok is, amelyeken egyáltalán nincs ilyen bevonat (teljesen sötét környezetben nagyon kellemes, de nappali viszonyok között -szerintem- legalább olyan zavaró a tükröződésük, mint a durva bevonatú monitorok grain effektje). Nagyon egyénfüggő, hogy kit mennyire zavar ez. Sokan talán észre sem vennék, amíg nem keresik, de sokakat nagyon zavar. Szerintem kénytelen vagy megnézni a saját szemeddel, mert fotóval nem lehet visszaadni, az meg nagyon szubjektív kérdés, hogy ez menyire zavaró.

A PWM konyhanyelven annyit tesz, hogy a fényerőt a háttérvilágítás nagyon gyors "szaggatásával" szabályozza az elektronika, és azt hiszem a világos, és sötét fázisok hosszának szabályozásával biztosítja a kívánt fényerőt. Mivel legtöbb esetben ez 200Hz feletti frekvencián történik, ezért a jelenséget nem látjuk, de a szemet attól még többnyire jobban fárasztja, mint az egyenletes háttérvilágítás. Ez is egyéni érzékenység kérdése, no meg az adott típusnál alkalmazott frekvencia is nagyban befolyásolja a kérdést (minél magasabb frekvencián történik, annál kevésbbé érezhető a hátránya). Ezen kívül CCFL háttérvilágítású monitoroknál a sötét fázisok nem teljesen sötétek csak sötétebbek a világos fázisok fényerejénél, így ott az egész jelenség sokkal "lágyabb".

[ Szerkesztve ]

(#33780) BomiBoogie válasza anytime (#33778) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Gyerekek, ti napközben nem szoktatok dolgozni, vagy legalább nem tesztek úgy? Este lesz, mire egyáltalán leülhetek otthon és kibonthatom. :K

Szóval türelem.

(#33781) Zjunior válasza BomiBoogie (#33780) üzenetére


Zjunior
veterán

Dolgozok/unk jelenleg is:)
:C :U

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#33782) cascada válasza I3EI\ICE (#33779) üzenetére


cascada
senior tag

Köszi! :)

(#33783) 0805


0805
tag

Sziasztok.

Dell 2209 WAF monitoromat lecserélném egy Dell S2740L-re..

Szerintetek jó ötlet lenne?Lenne képminőségbeli változás a régihez képest?

Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#33784) Nyugdíjas válasza 0805 (#33783) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Képminőségben nem, csak méretben, sé felbontásban lépnél feljebb. Illetve a fényes külső bevonat miatt az egész nyilván teljesen más lesz.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#33785) cascada


cascada
senior tag

AH-IPS monitornál az normálisnak mondható, ha a monitor bal szélén egy vékony csíkban (kb 34 pixel) egy nagyon picit, alig észrevehetően kékesen világít a monitor? Szemből nézve. A csík kb. így helyezkedik el: [link] Lefényképezni nem lehet, mert csak szabad szemmel vehető észre, de úgy is alig, és csak fehér, esetleg világos lilás egyszínű felületen.

(#33786) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Nos, re tehát. Megérkezett a DELL Ultrasharp 2312HM monitor.

Mivel ez az első széles monitorom, így értelemszerűen furcsa kicsit. A színei nagyon szépek, élénkek az árnyalatok, a PH is új ruhát öltött.

DE ami zavar és ezért nem értem továbbra sem az ennyire széles monitorok létjogosultságát, hogy a legtöbb webodal (a PH üdítő kivétel), de a Google vagy a YouTube mind balra vannak igazítva, úgyhogy már kezd elállni a nyakam. Miért jó ez, amikor ma annyira megy a wide-mánia?

(#33787) brd válasza BomiBoogie (#33786) üzenetére


brd
nagyúr

Két ablak egymás mellett? Pivot mód? Sajnos a gyártók szerint a felhasználók többsége filmet néz a monitoron (olcsóbb az ilyen kijelzők gyártása).

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#33788) schawo válasza BomiBoogie (#33786) üzenetére


schawo
titán

ctrl + '+' a barátod. :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#33789) kovsol


kovsol
titán

LG nél vannak a CINEMA SCREEN designos monitorok aminek kicsi az oldalsó kávája. Ennek van másik gyártónál is alternatívája ? [link]
3 monitort szeretnék egymás mellé rakni és 22-23" ban gondolkozom, és örülnék neki, ha minél kisebb lenne a káva a panelek között.
Árban 50k körül gondoltam darabját. Ez az LG amit linkeltem 45k

Mondjuk a VGA kártyámon a következő portok vannak:
HDMI * 1
DVI-I * 1
Mini DisplayPort * 2

Szóval erre kellene rákötnöm a 3 monitort és az LG amit néztem nem támogatja a mini DP -t. Szóval ahhoz kellene még szerezni valami átalakítót.

Valami ötlet más gyártótól típusokra esetleg? Melyik típust szokták használni ilyen 3 monitoros felállásra ami még nem horror áron van ?

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#33790) marec1122


marec1122
senior tag

sziasztok!

ilyen monitort terveztem venni. ASUS 23" monitor VG23AH 3D Ready! Azért választottam ezt mert az itt preferált ips panellel szerelt és mert játékra is alkalmasnak találták. Ennél alacsonyabb válaszidővel(amit itt nem találnak annyira fontosnak) nem találtam. Nekem leginkább esport-hoz kell azon belül is cod4(250fps).
(Nagyon tetszik hogy a monitor magassága változtatható)
Milyen véleménnyel vagytok erről a monitorról és ha van ebben a kategóriában mi ajánlható és az miért jobb ennél.

válaszotokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#33791) SRII válasza marec1122 (#33790) üzenetére


SRII
őstag

én is ezt néztem ki magamnak pár hete, de le is beszéltek róla :DD

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#33792) marec1122 válasza SRII (#33791) üzenetére


marec1122
senior tag

milyen indokkal beszéltek le róla és miket ajánlottak alternatíváknak. esetleg már választottál vmit?

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#33793) S.P.Q.R.13


S.P.Q.R.13
csendes tag

Sziasztok

Tudnátok ajánlni monitorokat 70 e körül
Főleg játékra 70% film/sorozat 30%

Legyen IPS, 27 inch, Válaszidő:5 ms Felbontás: 1920 x 1080 FULL HD

Köszönöm

(#33794) SRII válasza marec1122 (#33792) üzenetére


SRII
őstag

Indok olvass vissza, pár oldalt, de a dellt ajánlották, DELL U2311H én ez mellet tettem le voksomat, én is játékra szánnám, és egyáltalán ha megnézzük a felhozatalt ennyiért ez a legjobb vétel .

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#33795) stranger28 válasza kovsol (#33789) üzenetére


stranger28
addikt

[link]

Ilyen a káva ríllájf, ezzel szokott LG játszadozni.

De egyébként jó lehet, egy idő után úgyis megszokod. :K

Van olyan kábel, ami miniDP-ből csinál neked DP-t.

(#33793) S.P.Q.R.13: [link]

[ Szerkesztve ]

(#33796) BomiBoogie válasza schawo (#33788) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Igen. CTRL + +, és akkor nézd meg mondjuk a Logout címlapját, hogy egészen balra van, akármeddig nagyítod. :K

(#33797) madgie válasza BomiBoogie (#33796) üzenetére


madgie
titán

Akkor ne használj fullscreent :)

(#33798) vond válasza BomiBoogie (#33796) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ne a monitorokat és azok képarányát hibáztassátok egy olyan dologért, amiért a honlapok készítői felelősek...

Egy normális webdesigner, sitebuilder gondol arra, hogy mindenféle felbontású és képarányú kijelzőn megfelelően jelenjen meg a tartalom (pl. responsive design, vagy több változat az oldalból különböző eszközökre és felbontásokra)...

Ha meg valamilyen oknál fogva egy oldalt csak úgy lehet megoldani, hogy max. ~1000 px széles legyen (ez egyébként némely esetben még érthető is) és az is a képernyő bal oldalán jelenjen meg, akkor fogadjátok el, hogy ilyen, s vagy szokjátok meg, vagy nagyítsátok a böngésző tartalmát, vagy tegyétek a böngészőt kisebb szélességű ablakba és húzzátok be középre...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33799) BomiBoogie válasza vond (#33798) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Köszönöm. Akkor sem értem egészen, miért nem négyzet vagy majdnem négyzet alapú (5:4) monitorokat gyártanak. Miért jobb oldalra nézni, mint szembe?

(#33800) stranger28 válasza BomiBoogie (#33799) üzenetére


stranger28
addikt

Így a perifériásba is jut valami, másrészt jobban megéri, harmadrészt több hely, negyedrészt ilyenek a filmek. Végül pedig egyszerű megoldani, hogy középre kerüljön...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.