Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz Nyugdíjas #33200 üzenetére
Sajna nincs idő várni, itt a mérlegkészítés, egy monitorral most pár hét alatt majd a másik monitor árát kinyomtatjuk egyeztetésekhez, míg ha van két monitor egy gépre, akkor semmi nyomtatás, csak a véglegest lementjük pdf-be. Két 1680x1050-es használunk már legalább 3-4 éve ez volt egy gépen eddig, jók azok a méretek, a másik gép elől kellett elvenni sajnos a 19-es monitort, és ideiglenes szétraktuk a két másikat.
Köszi!Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
proggie
csendes tag
válasz stranger28 #33196 üzenetére
Van egy kis kiegészitőkeresetem adatgyüjtés meg ilyesmi arra kényelmesebb szerintem mert gyorsabban el olvasom a feladatot meg a cimeket .mikor 1 perc alatt kell megtalálni v 8-10 külföldi céget akkor szerintem tuti hogy kisebb felbontáson gyorsabban megy, majd kiderül.
-
proggie
csendes tag
válasz stranger28 #33204 üzenetére
Ha a laptopon nézem akkor ez nálam majdnem kiteszi az egész képernyőt. Kényelmesen el tudom olvasni a feladatot. Viszont ugyanez HD-n szerintem enyhén szólva kisebb lehet :
http://www.fusioncash.net/images/crowdflower_example.png
-
proggie
csendes tag
válasz stranger28 #33206 üzenetére
Azon persze de nem akarok tv méretü monitort. Hanem egy egészséges középutat. Ha a GW2250HM
szépen megjeleniti (már pedig állitólag igen) Az 1600 körüli felbontást az szerintem nekem megfelelne . -
proggie
csendes tag
válasz stranger28 #33208 üzenetére
SZóval rossz D Pénteken szerintem el hozom a ziponból. Egy ősrégi Dell TN-él ami eddig volt a gépemhez tuti jobb. A jobb panelból adódóan talán még kissebb felbontáson is hozza a laptop képét. Ha meg botrányos akkor marad a munka laptopon szórakozás meg gépen.
-
ricsiii01
tag
Hello!
Melyik panel a legszemkímélőbb? IPS, VA vagy TN? Full HD felbontáson, játékhoz kéne.
Köszi!
.
-
Sixkiller6
őstag
jó reggelt, monitort keresnék
max. 50-60e környékén, full hd, 23as max 24-es, nem hardcore játékra kell (néha persze az is fut)
panelekkel kapcsolatban sajnos elvesztettem a fonalat, ips a menő?
mit vegyek?- no es importante -
-
petata
őstag
válasz Sixkiller6 #33211 üzenetére
Jó cucc az IPS, bár vannak annak is hibái. Mindenesetre én egy U2312HM-et javaslok kalibrációval és pixelhiba-garanciával. Azzal viszont nem árt tisztában lenned, hogy ennek a modellnek nem túl jól szabályozható le a fényereje, ez zavaró lehet, ha sötétebb környezetben használod majd.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
petata
őstag
-
Kal-El
senior tag
-
proggie
csendes tag
Szerintem a glow-t mindig meg kéne említeni ips ajánlásnál. Egyébként erről az effektről van szó én ezért mondtam le az ips-ről :
http://www.youtube.com/watch?v=SohjyKjV6zc
Magyarországon nagyon magas hype szinten vannak ezek a Dell-ek de külföldi fórumon fogsz találni negativ véleményeket is.
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
A videó készitője leirja hogy minden helyzetben látható . Átlag távolságról a sarkokban tisztán .
"When viewing it at a regular computer monitor distance (straight on), the glow is clearly visible in the corners (on blacks)."
A Dell-ek még azért ajánlottak valamivel jobban mint a többi márka mert azoknál erősen kék-lilás is szokott lenni a glow és rengetegen panaszkodtak hogy nem csak sötét részeknél tünik fel. Viszont filmeknél meg játékoknál ez sem feltétlenül lehet egy kellemes dolog. Csak a szarnak egy pofon.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33216 üzenetére
Én azt gondolom, bármilyen, betekintési szögekkel összefüggésben lévő szempontból összehasonlítani egy LCD-t egy CRT-vel (ami gyakorlatilag teljesen rezisztens a betekintési szögekre) nem igazán "fair". No meg azt is érdemes megemlíteni, hogy valamiért a képrögzítő eszközök általánosságban sokkal jobban "látják" az IPS-glow-t, mint az emberi szem. Én legalábbis netes videókon, és saját felvételeknél is azt tapasztaltam, hogy záridőtől függetlenül is "felerősíti" a jelenséget szinte minden fényképező illetve videokamera. Remélem azért élőben is megnézted a dolgot, mielőtt letettél az IPS-ről a glow miatt.
-
proggie
csendes tag
válasz I3EI\ICE #33219 üzenetére
Mást is tehetett volna mellé. Én ezt a videót mutattam mert ezen jól látszik de ha rákeresel a témára hemzsegni fog infótól a google. Glow például mva-n nincs és láttam egymás mellé rakva ips-t ugyanigy sötétben meg mva-t. Majdnem ugyanez a különbség fogad majd. Annak a feketéje fekete és nincs glow. Mondjuk azt fotón láttam nem videón de a haveromnak mutattam megkérdeztem melyiket választanád. hát a bal oldalit nem ! az volt az ips. gyakorlatilag kéknek nézett ki az mva mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
"valamiért" ... fényévekkel jobb az emberi szem adaptációs kapacitása, azért
@proggie: "nincs Glow például mva-n", ja, de van black crush... Feketében láttál egymás mellet IPS-t és MVA-t... véletlenül láttál egy színes képet megjelenítő IPS vs VA kombinációt is - hidd el gyakrabban fog ez a tartalom előfordulni rajtuk a full fekete képernyővel szemben ? Mert ha de, akkor ott van vége az MVA tudásának...
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
stranger28
addikt
válasz proggie #33216 üzenetére
Nem itt van hájp, hanem ott van álomvilág. _Ezért_ képesek sokan kiadni 3-400%-os árat a kicsit jobbért, holott még az olcsóbb is sok nekik.
Kamera, mint olyan eltúlozza az effektet, másrészt senki nem tagadja, hogy létezik. Olvasd el az első hozzászólást...
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz ricsiii01 #33210 üzenetére
Ez a kérdés szerintem nem igazán a paneltechnológia függvénye. A nagyon ócska, illetve a nagy méretű TN monitoroknál előfordul, hogy a betekintési szögre való érzékenységük miatt a két szem nem teljesen azonos képet lát, ami sokak számára lehet fárasztó a szemnek (hasonló érzés az anaglif szemüveges 3D-hez, csak sokkal enyhébben), de ez sem igazán jellemző egy ésszerű távolságból nézett TN monitornál. Inkább a tükröződésgátló bevonat (antiglare coating) durvasága, a háttérvilágítás szabályozásánák technológiája (túl alacsony frekvencián dolgozó pwm szabályozás), illetve a fényerő szabályozásának alsó határa a lényeges kritériumok ebből a szempontból.
-
Isual
veterán
válasz ricsiii01 #33210 üzenetére
Túl szubjektív fogalom, nem lehet szakszerűen állást foglalni. Próbáld ki, nézd meg, aztán mondd meg te. Pont.
@proggie: "Nem hibátlan mert az nincs de nem is ekkora hibákkal." - wtf?
"LG.... no komment" - ezt se értem hogy került oda, s miért?(#33226) stranger28: internetbúvár, de a placebo hatás az sok mindenre képes
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
Már biztos hogy a BenQ-t viszem. Két hetem ment rá hogy megtaláljam az arany középutat. Csak nem akarom hogy ez legyen a jövő mert szerintem ennél valami jobban összerakott dolog kéne. Nem hibátlan mert az nincs de nem is ekkora hibákkal.
LG.... no komment[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz proggie #33225 üzenetére
Láttad őket élőben, hogy ennyire megtaláltad az utad?
Ez a hatalmas hiba dolog szerintem is túlzás.
Isual: Az a vicc, hogy kajak meggyógyul tőle sok ember, amikor odaadják a C-vitamint. Az a csoda, hogy még nem így kezdik az orvosok, mielőtt még minden kis szerencsétlen fájdalomra szedi a sok hülye a rijöl gyógyszert.
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
válasz stranger28 #33226 üzenetére
Hát pedig hidd el hogy van bőven hype. Ha tudsz angolul nézz körül a világban is ne csak itthon.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33220 üzenetére
Egyetértek abban, hogy aki érzékeny a fekete mélységére, és homogenitására, annak jobb választás lehet a VA paneltechnológia, mert fekete mélységben és kontrasztban nagy fölénnyel verik az IPS-eket. Ellenben az általam látott VA monitoroknál a színek voltak sokkal érzékenyebbek a betekintési szögre, mint az IPS-nél. Sokkal hamarabb elkezdenek elmászni a színek, ha nem szemből nézed, illetve többnyire kisebb a színterük is (bár ez például annak akinél fontos szempont hogy szemkímélő legyen a monitor, akár előny is lehet).
Úgy sejtem, hogy ha pl a Dell S2440L nem lenne tükröződő előlapú, akkor közel ugyanannyira agyon lenne hájpolva, mint a 2312, főleg azoknak lenne gyakran ajánlva, akik filmnézésre, videózásra keresnek monitort.
-
Isual
veterán
válasz proggie #33227 üzenetére
Bizony van. Az egész glow téma és AG téma túl van hypolva. 12 éves vérpistikék, akik egy 50 ezres monitortól Jézus újraeljövetelét várják és aztán bántja a lelküket, hogy nem...
(#33229) I3EI\ICE: A homogenitásra miért is? Szerintem ez butaság...
(#33231) proggie: Na jól kiművelted te magad, de ontod magadból a hülyeséget, amit én ki tudok bogozni, de más laikus nem, úgyhogy csak felelőséggel fórumozgatni, mert igaza van schawo-nak nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
válasz I3EI\ICE #33229 üzenetére
Persze egyik sem tökéletes Azt mondtam hogy stabilabban szar D Amig az ips hibáinál meg a fejemet fogom hogy ez mi.
Az LG-nek meg csupán annyi köze van az ips-hez hogy ők fejlesztették ki a teknológiát. De ez nem biztos annyira . Viszont az biztos hogy most ők gyártják a dell-nek is.[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
Arra gondoltam, hogy az olcsó IPS-eknél sajnos tényleg gyakran észlelhető sötét tartalomnál az IPS-glow a sarkokban akár tökéletesen merőleges szögből nézve is, míg a VA-knál amiket én láttam, nagyjából egyenletes a fekete szemből nézve. Az AMVA paneles S2440L-t sajnos csak fényszennyezett környezetben tudtam összevetni a 2312-vel, de sokkal mélyebbnek és egyenletesebbnek láttam a feketéjét az S2440L-nek. Nagyon kipróbálnám azt a monitort teljesen sötét környezetben, ahol a Glossy kijelző hátránya nem jelentkezik, ugyanakkor a fekete mélységének előnyei jobban kijönnek. Annak ellenére könnyen el tudnám képzelni desktop illetve filmezős monitornak, hogy kisebbb a színtere, holott - Te már tudod mennyire- elfogult vagyok a WCG-s monitorok iránt. Videózásnál tudott zavarni a glow még a 3011-en is, pedig ilyen szempontból (is) a legjobb IPS monitor volt, ami nálam megfordult, vagy talán még az LG W2420R, aminek az A-TW polariser miatt szinte teljesen homogén volt a feketéje, ellenben -szerintem- nem volt annyira mély...
-
proggie
csendes tag
-
Isual
veterán
válasz I3EI\ICE #33237 üzenetére
Ja így homogenitás. Panel homogenitásra gondoltam, az meg úgy független a technológiától, de értelek már. Egyébként ez akkor is egy kezelhető probléma, de elfogadok én minden álláspontot, amíg nem akarja azt ráoktrojálni mindenki másra valaki. Veled is csak addig volt gond
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz proggie #33239 üzenetére
Én nem hülyegyerekeztem, és azt én is sajnálatos dolognak tartom, hogy a szakmai jellegű "nézeteltérések" nagyon könnyen átmennek személyeskedésbe ebben a topikban. De nagyjából érthetőnek tartom, főleg olyan esetekben, amikor valaki egy youtube videóból kiindulva foglal állást (és védi azt görcsösen) olyan emberekkel szemben, akik feltehtőleg több száz különböző típusú monitort viszgáltak már meg alaposan a saját szemükkel... Sajnos ez is gyakori jelenség itt, én magam is műveltem itt hasonlót
-
petata
őstag
válasz Sixkiller6 #33247 üzenetére
Gyors voltál... mit értesz azon, hogy "furcsa"?
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Szajo
őstag
Lehet hülyeség ide írnom csöpnyi hozzáértésemmel, de csak én vagyok egyedül azzal a dologgal, hogy letojom hogy oldalról nézve egy PICIT másabbat ad a kép? Nekem ne legyen nagy a válaszideje, adjon szép képet ( SZEMBŐL, ahogy szokás nézni. Az sem érdekel ha ilyen apróságok, hogy jaj ilyen bevilágítás olyan bevilágítás) Ma megnéztem élőben beüzemelve a DELL-t... És hát, nagyon bejött le a kalappal. Én speciel mind a kettőt elfogadnám BenQ - Dell ide oda, a lényeg hogy mind a kettő használható. A mostani monitorom sem a legjobb képet adja főleg, hogy 1280x1024... Mégis csak amiatt cserélek, hogy ne legyen ennyire elavult monitorom.
[ Szerkesztve ]
-
proggie
csendes tag
Én ezért cserélek mert a gépemhez nekemis régi van. Viszont az előző laptopomon mindig hülyét kaptam a glow-hoz hasonló állandóan mozgó fényfoltoktól és én láttam őket bőségesen még olyan játék közben is ahol nem a fekete dominál. A mostani viszonylag homogén oldalról én is ritkán nézem. Ez alapján nem számitott hogy az mva nem olyan jó betekintési szöggel bir viszont sokkal jobban számitott hogy ne legyen erős anti glare főleg glossy laptop után kristálytiszta képpel. És ne legyen glow mert én azt tudom hogy engem zavarna. Persze ettől függetlenül azért jegyezzük meg hogy az mva betekintési szöge sem éppen rossznak nevezhető. Nehogy összezavarjunk valakit. A válaszidő meg modern paneleknél már az e-ips ek szintjén van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest