Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz schawo #33648 üzenetére
Szerintem átlag felhasználónak is jól jöhet a nagyobb színtér, persze meglehet, hogy nem éri meg a felárat. Az minden esetre ad nekem némi önigazolást a Wide gamut függőségemben, hogy többekről kiderült azok közül, akik pár hete lehurrogtak itt a WCG kampányom miatt, hogy otthon azért nekik is WCG-s monitoruk van, és nem szívesen térnének vissza az sRGB színtérre
-
zack
nagyúr
válasz stranger28 #33649 üzenetére
Mit jelentene. Hogy a fehér az fehérebb. 224V esetén volt benne árnyalat, amitől nem volt annyira fehér. Most a színt már meg nem mondom több hónap távlatából, hogy pirosas volt inkább, vagy sárgásabb (mindkettő kalibrálva) de az IPS237-en láthatóan szebb volt. MonitorGuru-nak jeleztem is, és ők mondták, hogy mivel az IPS széria jobb elektronikát kapott valószínű ezért voltak ezek a különbségek, amiket én is láttam képminőségben.
Persze ezt ha nem egymás mellett üzemelnek szinte lehetetlen észrevenni, tehát az sem sokkal rosszabb, de egymás mellett látható volt a különbség.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
-
madgie
titán
válasz I3EI\ICE #33651 üzenetére
A WCG fura jószág, elsőre mindenki hanyatt dobja magát tőle, idővel azért páran szép csendesen visszakapcsolják az sRGB szimulációt, mert Windows alatt lutri, hogyan viselkedik a color management.
Nekem is ma, meg holnap lesz két fotózásom, hiába itt a pöpec, aRGB-n is túlmutató "új" U2711, szépen kalibrálok ma rajta egy sRGB profilt.
Zack: pont erről beszélek. Tegnap én is kalibláltam a Dellt és valami nyűgje lehetett Windows-apánknak, mert oda-vissza kapcsolgatott magának valamit, ami miatt a validálás jó lett, a valóságban viszont láthatóan nem stimmelt már a színhőmérséklet sem. Nem, nem hagytam lomot a színkezelésben, csak valamiért rájött a hiszti. Reboot után megjavult.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Ami engem illet, a pirosasabb, alacsonyabb hőmérsékletű képet sokkal nézhetőbbnek találom, le is veszem amennyire lehet, tehát itt értelmét veszti a fehérpont kalibráltsága.
Ugye 6504 K az ideális, de az olyan hideg lesz mondjuk egy 2500 kelvines lámpa mellett, hogy pulóver után nézek.
(Persze ez most nem vonatkozik arra, ha valaki grafikai munkát végez rajta.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Isual
veterán
válasz stranger28 #33657 üzenetére
az volt, Ő látta, telefonált, visszaigazolták! end of discussion!!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Erről a monitorról mi a véleményetek? S22B300H LED
-
petiwr
senior tag
válasz stranger28 #33664 üzenetére
Ennyire rossz monitor?
Valami normálisat tudtok ajánlani 20-30k között?
[ Szerkesztve ]
-
petiwr
senior tag
válasz stranger28 #33666 üzenetére
Át csak az a baj hogy se több idő se több pénz nem lenne rá. Nagyon meg üthetném a bokámat azzal a monitoral amit linkeltem?
Most egy régi asus-t használok olyan 6-7 éves lehet és kicsi ez a 17" főleg hogy van egy hd5770 amit kise használok ilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
-
SRII
őstag
válasz petiwr #33669 üzenetére
szia ahogy látom 22" elég neked és a panel típust illetően mindegy is hogy milyen számodra, akkor azt ajánlom neked de csak ez csak a személyes meglátásom, hogy várj egy pár hetet és gyűjtsd össze azt a +7 ezret és akkor lesz egy új, mindegy most a panel vita hogy milyen, azért az új az új.
vagy használtan de ipst![ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
zack
nagyúr
válasz petata #33660 üzenetére
Mi idegesít és mi pontatlan? Nézz már utána a pontos típusának mielőtt kötekszel. IPS237L, IPS277L. Akkor ebben mi nem IPS széria szerinted?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
petata
őstag
Ne játszd már a hülyét, tanuld meg értelmezni, amit írok. Az is az IPS szériába tartozik, ahogy a 224V is. Pontosabban IPS224V.
btw nem tudom hogyan jön ide a 277, mikor eddig az IPS224V-ről és IPS237L-ről volt szó...
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
addikt
Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok, ezért már több napja olvasgatom az itteni fórumot, meg az egyéb ajánlott cikkeket, de most már befejezem, mert csak a káosz lesz egyre nagyobb nálam. Tehát eljutottam addig a döntésig, hogy a kinézett monitor a Dell U2212 HM lesz. ( kéretik nem mást ajánlani, meg lebeszélni róla )
Szóval ezzel a monitorral kapcsolatosan lenne két kérdésem, ami lehet, hogy másnál nem kérdés, de én nem a számítástechnika világában nőttem fel, Bill Gates nálam fiatalabb.
Az első az lenne, mivel a monitor alapvetően napi netezésre és csak játékra lesz használva, kell-e külön a játékmódra kalibráltatni, vagy van valamilyen beépített gyári játékmód is, ami a célnak megfelel? Fölöslegesen nem szívesen fizetnék plusszba pár ezer forintot a kalibrálásért.
A másik kérdés, hogy valamelyik tesztben olvastam, hogy nem adnak hozzá DisplayPort kábelt, azt külön kell venni, szóval érdemes kiadni 4-5 ezer forintot egy ilyen kábelért, a játékoknál jelent annyi pluszt, hogy megérje?
Előre is köszönöm a válaszokat."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz pendre54 #33678 üzenetére
Az első az lenne, mivel a monitor alapvetően napi netezésre és csak játékra lesz használva, kell-e külön a játékmódra kalibráltatni, vagy van valamilyen beépített gyári játékmód is, ami a célnak megfelel? Fölöslegesen nem szívesen fizetnék plusszba pár ezer forintot a kalibrálásért.
A kalibrálás a monitor színhelyességét javítja, igy ha nem elsősorban grafikai munkára, vagy fotó/videó utómunkára használnád, akkor kár kiadnod a pénzt. Játékra "alapjáraton" tökéletes a monitor, a kalibrálás nem azon segít amire te gondoltálA másik kérdés, hogy valamelyik tesztben olvastam, hogy nem adnak hozzá DisplayPort kábelt, azt külön kell venni, szóval érdemes kiadni 4-5 ezer forintot egy ilyen kábelért, a játékoknál jelent annyi pluszt, hogy megérje?
Eltekintve attól, hogy nagyobb eséllyel tudod meghajtani 72, vagy 75Hz-en a monitort semmi jelentősége. Ez pdig csak minimális pluszt jelent játékokban (kb. elhanyagolható). Mivel, ha jól érzem elég árérzékeny a dolog, nyugodtan hagyhatod a francba a kábelt is."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
SRII
őstag
válasz stranger28 #33672 üzenetére
szia!
nem indoklom semmivel, ez csak egy személyes meglátás, mivel ha mindegy a panel, akkor 32k inkább újat vegyen mint tn használtan, de szerintem abban egyetértünk hogy ha használtan tud venni csak akkor ips t!Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
addikt
válasz Nyugdíjas #33679 üzenetére
Köszi az infót, akkor inkább annál cégnél, ahol a vásárlást tervezem, befizetek egy prémium pixelgaranciára kétezerért, ennek több értelmét látom, és még a tervezett keretbe is belefér.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
szaki86
csendes tag
Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok, és érdekelnének javaslatok 35k -ig. Túl nagy igények nincsenek ezzel kapcsolatban, annyi hogy mindenképpen újat szeretnék DVI legyen rajta és 22" max.
-
szaki86
csendes tag
válasz szaki86 #33683 üzenetére
Ezt néztem eddíg:
Benq GW2250E 21,5" -
dsomogyi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Monitorvásárlás előtt állok, ám mint az bizonyára sejthető, nem igazán látok rá a piacra, az ASUS-szal és az LG-vel vannak kedvező tapasztalataim, de más javaslatot is szívesen fogadok, sőt, nagyon megköszönöm.
A következő paramétereket tartom szem előtt:
-23-24-es méret.
-Digitális kivezetés, ha már újat veszek...
-Főként filmnézésre, néha játékra lenne használva.
-Nem tudom, hogy IPS vagy TN legyen, ezzel kapcsolatban is véleményetekre lennék kíváncsi.
-Árban olyan 45-50-nél ne legyen drágább. (Az 50k a legeslegfelsőbb határ...)
Előre is köszönöm!
Szép vasárnapot!
Dsomogyi -
Televan74
nagyúr
válasz KaiotEch #33689 üzenetére
Nagyon jó monitor. Én egy ilyen előtt zsibbasztom az agyam.
Más: Az öcsköst sikerült lebeszélnem egy 23" TN paneles csodáról. A nyertes befutó, a BenQ GW2255 típus lett.
Nagyban hozzájárult a topik a meggyőzéséhez.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ez jó monitor lehet? A téma összefoglalóban pont nem látom ajánlottként, de 44k körül lehet kapni. Vagy akkor már legyen az a híres DELL?
LG 23" FULL HD IPS LED (IPS231P-BN)
Elsősorban játékra és böngészésre lenne.
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz BomiBoogie #33691 üzenetére
Inkább a Dellt venném, de nem vészes az az LG sem.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Utolsó kérdés (egy órára ), erről mi a vélemény?
ASUS 27" FULL HD LED WideScreen (VE278N)
Nézzétek el nekem, kijelzőkben nem igazán vagyok otthon.
Csak őszintén.
-
SOAD19
addikt
válasz BomiBoogie #33694 üzenetére
Nagyon nagy valószínűséggel TN paneles -->
-
SOAD19
addikt
válasz BomiBoogie #33696 üzenetére
Nem tudom, erről inkább a hölgyeket kellene megkérdezned!
"Mégiscsak ez a nyamvadt DELL tűnik a legkorrektebbnek."
Szedd le a Dell feliratot, és matricázz valamit a helyére. Vagy nem a márkával van gondod, hanem a kinézetével?
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz BomiBoogie #33696 üzenetére
Én is a Dellel mennék tovább.
-
stranger28
addikt
válasz BomiBoogie #33699 üzenetére
A pénz nem boldogít úgyse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest