Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
válasz fatallerror #33048 üzenetére
madgie elnézést, nem szándékos volt
don't tell me what i can't do!
-
madgie
titán
válasz fatallerror #33051 üzenetére
Voltam én már magdi is
-
stranger28
addikt
válasz fatallerror #33048 üzenetére
Delikát 'zmeg!
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Multi FPS játékokra (+off használatban filmnézésre) érdemes-e 24"-tól nagyobb monitort venni? Megéri-e a majdnem dupla felárat? Mindenképpen nagyobbat akarok 22"-től, abban már volt részem egy LG kapcsán, bár akkor még csak arra mentem, hogy a legolcsóbb/legnagyobb kombinációt vegyem.
24"-ből ezt néztem ki. Ebben az árszegmensben van ettől jobb és olcsóbb?
27"-ből ez lenne.
A 27"-es majdnem a duplája a 24" árának. Azért ez besz*rás. Tehát ebből kifolyólag érdekelne az is, hogy 140k körül már nem lenne érdemesebb inkább egy nagyobb LED tv-t beszerezni, mint egy a 24"-tól nem sokkal nagyobb monitort?
-
Khelben
nagyúr
válasz drzozo #33054 üzenetére
Nézd meg ezt. A 27-es Dell-lel az a baj, hogy brutális gép kell akkora felbontáshoz.
-
qgetata
csendes tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok és lenne egy kérdésem. Egy monitorra rá lehet kötni két gépet? Az egyik HDMI-n csatlakozna a másik pedig D-sub-on. Nem kell osztott képernyő!!!
Amúgy milyen monitort ajánlotok?
- min 21" képátló
- HDMI és D-sub/DVI bemenet legyen rajta
- még legalább egy évig legyen garis.
- Az ár max.: 40 KKöszönettel:
Qgetata[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz drzozo #33057 üzenetére
"torzul"?
Csak nagyobb, mint a 23-24-es, és a pixelek is nagyobbak, de ha úgy adódik, hogy picit messzebbről kell nézni akkor nem gond, szerintem amúgy sem ez a baj a 27-el, hanem hogy közelről (40-60 cm) nem látod át rendesen, játékba, mondjuk nem biztos, hogy ez probléma. De ha az asztalon kell előtte egy kis hely, akkor jól jön a nagyobb méret.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
madgie
titán
válasz Khelben #33064 üzenetére
Nézd, amíg nem láttál mondjuk egy iPadet, addig jó a mostani is. És igen, tudom, hogy az iPadet közelebbről nézed. Egyszerűen technológiai merénylet 2013-ban ekkora pixeleket fél méterről bámulni. Az összes betű szőrös a böngészőben (vagy épp szarrá élsimított így olyan a kép, mint egy elállítódott CRT-nek)
És ezt úgy mondom, hogy a tévéműsor csak 1366*768-as és 50". Csak hát azt 3 méterről nézem és főleg mozgókép megy rajta.
Légyszi ne fussuk le újra ezt a kört, okkal szűntek meg évekkel ezelőtt az 1920*1200 27" monitorok. Most ugyan az LG bedobta a csontot "olcsó fullhádé IPS kistévét a népnek" címszóval, de még olcsóbb lenne felvenni a szemüveget.
Szerk: azért a 15.6" full HD noti és a 27" full HD monitor nem nevezhető egy lapon. Ez a 27" szörny kábé olyan béna megoldás, mint az 1366*768 15.6"-on.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz madgie #33065 üzenetére
23" fullhd rendben, 27" fullhd nincs rendben?
"Ez a 27" szörny kábé olyan béna megoldás, mint az 1366*768 15.6"-on." a 27"-os full hs nem hordozható gépbe való, így valószínűleg nem 30-40cm-ről nézi az ember.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz korcsi #33066 üzenetére
Van egy különleges képességem, amit általános iskola első osztályban tanítanak: olvasás. Te is birtokában vagy eme páratlan tulajdonságnak?
szerk: ja és amíg neked azonos pixelszámnál a kettő hasonlónak tűnik, addig nincs miről beszélni.
Én leírtam: 23" Full HD-n is szőrösek a betűk. Fél méterről is. Igen jól látok, sőt, az a szakmám, hogy jól lássak (lássatok).
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
válasz drzozo #33057 üzenetére
Nekem is ez a 27-es lg-m van, én se értem milyen szőrözésről beszélnek itt a vájtszeműek. Mondjuk én nem is közelről használom. Az én személyes véleményem szerint egyáltalán nem kevés a fullHD a 27 col-ra, meg szerintem te is ezt mondanád ha kipróbálnád vásárlás előtt, persze nem is fél méterről kell használni, 27 col minek olyan közelről.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
drzozo
senior tag
Na szépen elindítottam egy lavinát.
Nekem speciel nem éppen a legjobb a szemem. Jelenleg 15,6"-os laptopról gépezek, ezt váltanám le majd asztali + nagy monitor/tv kombóval. Viszont van otthon kb. egy 24"-os lcd tvnk, amit ha összekötök hdmi-vel a laptoppal és mondjuk facebookozok, egyszerűen nehezen tudom elolvasni, hogy mit írnak vagy én mit írok, mert mintha elmosódna a kép, vagy homályos lenne. (jó persze egy szemüveg már nem ártana, de távolra nem látok csak, közelre igen) Persze ha összpontosítok akkor jó, viszont teljesen más tészta azon szöveget olvasni. Komolyan, még a laptopról is könnyebben elolvasom. Mivel nyártól már dolgozni fogok és elég sok szöveget kell majd wordben szerkesztenem, ezért jó lenne olyan megoldás, ami nem okoz "torzulást", és amin élesen látom majd azt.
-
fatallerror
addikt
válasz madgie #33068 üzenetére
"az a szakmám, hogy jól lássak"= bérgyilkos aki sokat dolgozik sniperrel
megint előjött ez a hülye vita. kicsi a fhd de még a wqhd (27es méretben) is ha a nyomtatott szöveg v kép minőségéhez hasonlítjuk, azok még mindig jobbak mint a monitoron tehát amíg ezt a minőséget nem érjük el monitorban (pontosabban inkább ppi-ben kell érteni) addig úgysem lesz olyan kényelmes monitoron olvasni
-
madgie
titán
válasz fatallerror #33074 üzenetére
Nézz meg egy retina mbp-t. Nem lesz netgeo magazin, de konkrétan nem a pixeleket látod végre, hanem a szép ívelt betűket.
Ha az fetisizmus, hogy az ember azt akarja látni, ami a monitoron van, nem magát a monitor pixelszerkezetét, akkor ez van.
Khelben: nézd meg megint az az ipadet, mondjuk előbb egy kettest, aztán egy négyest. Böngészés közben lehetőleg. Legyen mondjuk állítva és nyisd meg a PH!-t. Tipikus geológus és teológus esete (ég és föld).
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz Khelben #33075 üzenetére
" Ez különböztet meg egy ppi-fetisisztától"
mi abban a sznob dolog ha az ember éles képet szeret bámulni ami felhasználói élményben is jobb és még a szemet se rontja (annyira) ennyi erővel az is ppi fetisiszta aki újságot olvas v könyvet ill olyan sajtót amit interneten is elér de nyomtatva olvassa a nagyobb ppi miatt (lehet nem tudja a miértjét de látni látja h élesebbek a betűk)
sose fogom megérteni azokat az embereket akik fellázadnak h "fúúú minek élesebb képet bámulni jó az ami van".
de nincs azzal gond ha vkinek nincsenek nagy igényei és a szeme világuk nem fontos csak nem értem minek kell fröcskölni azt akinek viszont fontos a kép/szövegminőség#33076) madgie : tudom, amint handras szerzett már szaladtam is megnézni, elég baba az még nyilván nem nyomtatott szövegminőség de szerintem ennek kéne már a minimumnak lennie. remélem 2-3 éven belül beindul elérhetőbb áron a 4k-s monitoridőszak én is szeretnék már nyomtatott szövegélességet.
fórumozni is nyilván jobb de nem ilyen kevés szövegmennyiségnél zavaró a fhd (24".ig szerintem ideális 70-90cm távolságból a fhd sem katasztrófa) hanem ha nekiugrasz 1 több oldalas dokumentumnak, na akkor már néhány oldal után érezni h fárad a szem, nem tragédia de nem a legkényelmesebb míg az említett retinás macbookon (ugyanakkora betűkkel természetesen) nem volt olyan fárasztó elolvasni pár oldalt (3-at olvastam el h ne foglaljam sokáig a gépet )[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz Khelben #33075 üzenetére
Ez a fetisiszta szöveg már kezd unalmas lenni... ha nem látsz már, vagy nincs rá igényed, oké, valaki pl. nem szeret fürödni se, lelke rajta. De azért ne terjesszük már, hogy ez milyen jó.
(#33079) madgie: Kevés a racionális a felnőttek között is; nem csodálkozom. Pedig ott a zinternet, lehet mindenről tájékozódni már, nem kell könyvtárból könyvet kivenni.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz fatallerror #33077 üzenetére
Bezzeg az mindennél fontosabb, hogy XY játékok natívban, ultra high-ban fussanak
-
korcsi
veterán
Menthetetlenek vagytok.
-
Khelben
nagyúr
válasz fatallerror #33077 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Nem én lázadoztam, hogy minek nagyobb, hanem a ppi-fetisiszták (most már csak azért is így írom), hogy milyen szart bámulunk. Nekem semmi bajom azzal, ha valakinek kevés 27 colon a fullhd. Csak nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy valakinek meg elég. És jönni ilyen baromsággal, hogy fürdeni se mindenki fürdik... Mindenki másra igényes. Én elvagyok 27 colon a fullhd-val, de sosem vennék olyan autót, aminek 9 másodpercnél több kell a 0-100-hoz és nincs benne szintszabályozós futómű. De nem kezdem el hülyézni meg igénytelenezni azokat, akiknek gyengébb autójuk van, mert tudom, hogy valakinek az is elég.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Khelben #33083 üzenetére
"Én ilyet használok (WoW, Battlefield3), tökéletesen jó játékra. Szöveget nézve nyilván látható a különbség a 24 és a 27 fullhd között, de egyáltalán nem zavaró."
Erre írtam, hogy szerinted az, más szerint meg baromi zavaró. Ekkor kellett volna abbahagyni az egészet, neked ez tetszik, nekem meg amaz. Te is leírtad, én is, a többi része már mindkét részről hiszti. Szóval szerintem hanyagoljuk a témát.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
jövő hónapban szeretnék venni egy nagyobb monitort mint a mostani 19"-os Samsung 970p-m. Áttanulmányozva a fórumot és az 1. hozzászólást 55k környékén úgy látom továbbra is a Dell 2312hm a nyerő típus. Annyi kérdésem lenne, hogy mivel új videókártya valszeg pár hónapig nem fér a keretbe, a gépem meg nem egy erőgép, használható normális minőségben 1280*1024 (mostani monitorom felbontása) környékén ez a monitor vagy csak a natív módjában lesz jó a kép?[ Szerkesztve ]
-
fikuszjohn
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a monitorról?
http://ipon.hu/webshop/product/lg_23ea63v_p/383290 -
stranger28
addikt
válasz fikuszjohn #33089 üzenetére
Talpa szar, amúgy rendben van.
~10k-val drágábban van jobb.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz stranger28 #33090 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy eltörik vagy mi?
-
stranger28
addikt
válasz fikuszjohn #33091 üzenetére
Nem, csak stabil asztalra tegyed, mert megfejel.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz stranger28 #33092 üzenetére
Oké. Köszi!
Most nézem róla a képeket. Elég érdekes neki a talpa... Most ezek után kételkedem.[ Szerkesztve ]
-
taknyi
aktív tag
Tisztelet! Samsung 2243BW monitorom cserélném FHD monitorra. Melyiket ajánlanátok márkában, típusban? 22", max 40K van rá, játékra. Az 1. hszben említett BQ, LG, AOC? Esetleg más tapasztalat alapján?
[ Szerkesztve ]
World of Tanks privátban http://aprod.hu/hirdetes/world-of-tanks-planetside-hawken-jatekok-ID16eOd.html
-
stranger28
addikt
válasz fikuszjohn #33093 üzenetére
Nem ezt mondom én is?
Ha kb. sose mozog az asztal, akkor jó, de, ha olyan vagy, mint én, hogy asztallal együtt állsz fel, akkor necces.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz stranger28 #33095 üzenetére
Mit ajánlanál?
-
stranger28
addikt
válasz fikuszjohn #33096 üzenetére
Dell U2312HM-nek normális a talpa, meg másban is jobb. Viszont ez már 54k.
(#33094) taknyi: AOC, mint ajánlott az első hszben? Le vagyok maradva.
Szerintem ezt kellene venned. Ajánlott bolt, amit linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz stranger28 #33097 üzenetére
Értem. Ha jól látom ezen nincs hdmi. Arra átalakítót kell venni? Megérné mondjuk mert ez az össze vissza állíthatóság meg a többi szöveg amit irkál róla az ipon jól hangzik.
-
stranger28
addikt
válasz fikuszjohn #33099 üzenetére
Nem drága egy átalakító, minőségbeli veszteséged sem lesz tőle, de venni kell, igen.
Nem véletlen írkálnak még ők is jót róla, pedig közük nincs hozzá néha. Pont ezért lenne érdemes a két "helyi" boltból venni, akiket/amiket ajánlani szoktunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest