Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
[GMK ZX]
ZX Spectrum inspirálta kupakkészlet, jó kitting, R0 és R5, az ára nem rossz, sajnos a Drop a vendornyunyu: oké, elfelejtettem, hogy te gyűjtöd magad körül a félig szétszedett és/vagy valamiért nem használható perifériákat
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
meri
aktív tag
Megérkezett Japánból a Realforce RGB. Próbálgatom a munkahelyen... azt olvastam, hogy ez nem lesz igazi "Topre érzés", de az eredeti, japán ABS kupakokat lecserélve erre a Trailblazer szettre nagyon hasonlónak találom a Novatouch-omhoz. Használt példány, de csak nagyon minimálisan, minden eredeti tartozék megvolt; van, ami kibontatlanul, és szerencsére nem is volt egy ökör ára.
A space még XDA (ezt találtam hirtelen 4.5u méretben - köszi dqdb), de már úton van egy Cherry. Illetve, ehhez és a Novához is rendeltem a Deskeys-től visszacsapódás-halkító gyűrűket, azzal még kicsit talán finomítani lehet a hangon (no igen, talán még ebben más egy kicsit ez az RGB modell). A kiosztásból adódó extra billentyűk nem zavarnak, bár néha már sikerült a space melletti gombot megnyomni jobb alt helyett.
[ Szerkesztve ]
uff
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik billentyűzetet vegyem, ha egy halk, feszes gombú magyar billentyűzetet szeretnék, minél olcsóbban?Most Genius Silmstar 110 van. Utálom a billentyűinek a lazaságát, képes megakadni félúton ha kicsit oldalról nyomom a gombot.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Amennyi teljesíti a követelményeket legolcsóbban.
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Genius Slimstar 110, fentebb írtam miért.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Netezés, játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mindegy.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Kell numpad, más nem.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Semmi extra, vezetékes legyen.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
veterán
Sziasztok!
Billentyűzet előrelépés végett keresek új billentyűzetet, és szeretném kérni a szakértelmeteket1.Mekkora összeget szánsz rá?
50.000 forint
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech MK295
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Programozás, néha játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikust szeretnék, de nem hangosat. De ha nem ez a legjobb választás tapasztalataitok alapján, akkor bármit meghallgatok.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO és magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
100%-os, num pad-osat szeretnék
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás mindenképpen szeretném, hogy legyen, a csuklótámasz jó ha van. És talán fontos, hogy halk legyen, mert sokszor van úgy, hogy én dolgozom, és a párom alszikKöszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
tanácsot szeretnék kérni:
alice layoutos billzeten hogyan lehet megtanulni gépelni?eladó: vadi új soundcore motion+
-
dqdb
nagyúr
válasz lorcsi #91062 üzenetére
Magad elé veszed és elkezdesz rajta gépelni
Két dolgot kell megszokni:
1. a törések utáni billentyűket kicsit más szögben kell lenyomni, mint eddig. Ez szerintem legfeljebb 1-2 óra alatt megugorható dolog
2. a középső osztásnál ha eddig a másik kezeddel nyomtál egy billentyűt, mint amelyik oldalra került, akkor majd érezni fogod, amikor önkéntelenül átnyúlsz a másik oldalra. Ezt tapasztalat alapján több idő megszokni, de megugorható, bár még 3 év ergo után is néha sikerül átnyúlni (de legalább nem pár percenként, hanem ilyen 1-2 hetente)2-3 hét Alice után vegyél magad elé egy hagyományos billentyűzetet, akkor az lesz fura, használd 1-2 napig, majd vissza Alice-ra, ami ismét fura lesz, de már nem annyira, és később is legyenek ilyen visszaváltások, hogy fejben hozzászokjál mindkettőhöz. Eléggé hamar el lehet érni azt a szintet, hogy nem számít, melyik van előtted, mert "jól" fogsz rajta gépelni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Pulsar #91060 üzenetére
szokásos válaszok:
* ez + ez
* Keychron K10 Pro + halkított kapcsolók, ha raktáron lesz
* a világítás helyett a minőségi kupakok választása és Varmilo VEA109 silent red kapcsolókkal, de ez most drágán megy
* esetleg Redragon pimpelés, erre keress vissza a topikban, de nem biztos, hogy a mostani árak mellett megéritAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz lorcsi #91062 üzenetére
Ha alapból nem teljesen csapnivaló, ahogy gépelsz, kb. semmibe nem telik. Itt nem jelentett semmiféle nehézséget, ahogy különösebb megszokást sem igényelt. Egy-két nap múltán már az volt a fura, ha egyenes a gomberdő.
Tegnap egy cikk erejéig el is szórakoztam egy Ducky One 3 SF-fel, de eh...egyáltalán nem hiányzik a sztenderd kivitel.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz 0xmilan #91061 üzenetére
Imagine not using accentuated letters, annak ellenére, hogy magyar vagy, és magyar felületen kommunikálsz.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
veterán
miután az alza közölte, hogy nincs logi k860, és jó esetben majd talán valamikor egyszer lesz, 3 nappal később felbukkant raktáron, meg is vettem. eddig tetszik, a kettétört elrendezés miatt a z-t meg a h-t még rendszeresen baloldalt próbálom nyomni, de már kezdem megszokni. csendes, nem kellemetlen használni egyáltalán, de persze nem egy thinkpad
a csuklótámasza egészen kényelmes, amit még szokni kell, az némelyik funkciógomb (fn, print screen) helyzete, de semmi veszedelmes. a kettétört space közepén a gomb nincs lekerekítve, ez elég béna dolog.bónusz fícsör: pont be lehet tolni a közepe alá egy telefont
hanyas vagy, te disznó?
-
válasz qnadam #91071 üzenetére
Végülis...vannak, akik sajtreszelővel vagy mángorlóval szeretik magukat kényeztetni.
Amúgy most nézem; 40 000-ért vettél chiclet Logit? Csak azért kérdem, mert most ~35 a Keychron Q8 barebone, de ha még a kupak-/kapcsolóvásárláshoz sincs inger (ami nem egy nagy was ist das), akkor is 47 pénz a kulcsra kész verzió, és nagyon-NAGYON nem Logi kategória. Ahogy a cakkpakk 32 forintba kerülő V10 sem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Synthwave #91072 üzenetére
egyrészt alzában végignyomkodtam az összes kirakott mecha billentyűt, és egyik se tetszett. még talán a brown mx volt a leginkább elfogadható, de kellemetlenül koppant lent, és sokkal hosszabb úton járt, mint ahogy az nekem tetszene. a logi sokkal jobban bejött, még az mx keys volt hasonló, de a k860 nyert érzésre a kiállítottak közül.
el tudom képzelni, hogy kellő próbálgatás után össze lehet rakni hasonlóan csendes és kellemes gombokat megfelelő kapcsolókból, gumikarikákból megy egyebekből, de úgy érzem, hogy a projekt végén sokkal több pénzből és energiából kapnék valamit, ami számomra semmi pluszt nem ad.másrészt onnan indultunk, hogy teljes méret, numpad, hatos csoport, nem összenyomorított nyilak.
hanyas vagy, te disznó?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Röviden másodlagos gépemhez szeretnék egy háttér világítású billentyűzetet. A fő gépemnél egy Cougar Attack X3 van már jó pár éve és meg vagyok vele elégedve, de a másodlagoshoz nem feltétlen kell mechanikus billentyűzet. Így a márkánál maradva e kettő közül melyik érné meg a legjobban? [link]
[link]Vagy ne tököljek és vegyek egy mechanikus új X3-at?
Bár meghallgatok más jó háttér világítású billentyűzet ajánlást is. És mai még fontosabb hogy magyar kiosztású egyen.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz qnadam #91074 üzenetére
Ahogy érzed, de minőség, átépíthetőség és szolgáltatások terén ez egy masszív pénzkidobás volt egy Keychronhoz képest (amin egyébként sztenderd méretűek a kurzornyilak + knob + 1000 Hz-es polling rate).
"de úgy érzem, hogy a projekt végén sokkal több pénzből és energiából kapnék valamit, ami számomra semmi pluszt nem ad."
Nem, csak kérdezni kell, hogy mit rendelj (Haimu x Geon Silent Red/Yellow vagy Outemu Silent Peach/Lemon V2, esetleg Akko Fairy), és a V10 esetén kb. ugyanennyire vagy minimálisan többre jött volna ki, első osztályú halkított kapcsolókkal + kb. fél órás időbefektetéssel.
És amin egyébként VIA-ban beállítasz pl. Fn1/Fn2 + Z/U/I/H/J/K/N/M/,/jobb space (vagy bármiegyéb) kombókat, és ott a komfortos num pad, plusz még egerészni is kényelmesebb lesz, mert nem kell annyira terpesztened vállakkal.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz qnadam #91074 üzenetére
Alzaban volt kiallitva keychron ?
barmelyik modell ?amig a mediaban vegignyomogattam az osszes billzetet azt hittem a logi az valami
vettem is egy ilyet, azt hittem jo
utána hozzajutottam egy keychron v10-hez
annyira mas vilag , hogy nem lehet oket egy mondatba tenni.
amig nem tapasztalsz szemelyesen egy keychront, vagy mas epkezlab mecha gyarto termeked .. addig sajnos nem fogod tudni mirol beszelnek a tobbiek
en sem tudtam .. addigeladó: vadi új soundcore motion+
-
-
veterán
válasz Synthwave #91076 üzenetére
minőség
a space belső élén kívül nincs bajom a minőségével. nyilván nem egy fémből készült épített cucc, ez igaz.
átépíthetőség
nem akarom átépíteni
és szolgáltatások
mire gondolsz?
sztenderd méretűek a kurzornyilak
sztenderd méretűek, de be vannak tolva a jobb cmd-ctrl-stb helyére.
+ knob
nem kell knob. esetleg a davinci speed editor lendkerekes megoldása, de olyan nagyon igazából az se.
+ 1000 Hz-es polling rate
semmi olyat nem csinálok, amihez nem elég az alap sokkal kevesebb Hz.
Nem, csak kérdezni kell, hogy mit rendelj
két hete pont ezt kérdeztem.
És amin egyébként VIA-ban beállítasz pl. Fn1/Fn2 + Z/U/I/H/J/K/N/M/,/jobb space (vagy bármiegyéb) kombókat, és ott a komfortos num pad,
a numpad nekem akkor komfortos, ha nem kell hozzá kombókat nyomkodnom, azért kerestem olyat, amin van.
plusz még egerészni is kényelmesebb lesz, mert nem kell annyira terpesztened vállakkal.
egész minimálisan egerészek. leginkább rajztáblát használok bal kézzel, aminek nincs útban semmilyen numpad.
hanyas vagy, te disznó?
-
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #91076 üzenetére
Egy ideje már csak megszokásból rakom fel layerre a numpadot. Már jó ideje átszoktam a balkezes macro/numpadokra, a billencsen bal kézen sehogy sem jön ki jól, de ha jobb oldalra rakom, akkor sem kényelmes row staggered formában.
Viszont így még nem próbáltam, egy sorral lejjebb hozva és Space rakott 0-val, pedig ez utóbbi adja magát. Ennek adok még egy esélyt.M.
-
válasz qnadam #91081 üzenetére
"a space belső élén kívül nincs bajom a minőségével. nyilván nem egy fémből készült épített cucc, ez igaz."
Egen, hát a Logi olcsó plasztikja az valóban nem CNC-zett alumínium. : >
"nem akarom átépíteni"
De az első gombhalálnál küzdhetsz a garanciális ügyintézéssel, egy szó szerint 10 másodperces kapcsolócsere helyett.
"sztenderd méretűek, de be vannak tolva a jobb cmd-ctrl-stb helyére."
Nincsenek betolva, teljesen különállóak, de a kompaktság miatt nem lóghatnak túl jobbra. Az osztott elrendezésnek pont az egyik előnye, hogy módosítógombok kerülhetnek a hüvelykujjaid alá (ezek helyett a jobb controlt nem tudom, mire használnád).
"két hete pont ezt kérdeztem."
Nem kaptál választ?
"mire gondolsz?"
Teljes QMK/VIA programozhatóság (akár egérfunkciók vagy komplex makrók is), 4+1 profil, hot swap, csavaros stabilizátorok, háttérvilágítás (déli tájolású RGB LED-ekkel), reszponzivitás, könnyű moddolhatóság, extra kiegészítők (akril porvédő, fa csuklótámasz, más kapcsolók, plate-ek stb.) vásárlásának lehetősége.
"nem kell knob"
Ez is programozható, csak alapértelmezésben szabályozza a hangerőt.
"a numpad nekem akkor komfortos"
Próbáltál már mást? Szerintem annyira nem vészes hüvelykujjal nyomva tartani egy Fn2-t, és így a kezed sem vándorol el a home rowról (de akár külön toggle rétegre is lehet tenni VIA-val, ha valamikor folyamatosan, huzamosabb ideig kellene).
"egész minimálisan egerészek. leginkább rajztáblát használok bal kézzel, aminek nincs útban semmilyen numpad."
Attól még több helyed lesz magad körül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Molydeus
őstag
válasz Molydeus #90871 üzenetére
Igérem, utolsó Silent Bobagum kör részemről.
Némileg revideálom a kijelentésemet.
Szóval, az lehet, hogy a Silent Peach V2 majdnem hozza ugyanazt a halkságot, de a hangszínt és ha 205G0-val meg van kenve a Boba, akkor a simaságot nem teljesen.Ha eltekintünk a gumis bottomout-tól, akkor nagyon jó ez a switch, csak kezelni kell.
M.
-
eagleberg
tag
válasz Mephike #91088 üzenetére
Soha nem is merült fel bennem, hogy csendes kapcsolókat használjak. Na jó egyszer egy cherry silent red-el kísérletet tettem, de azt hiszem 5 perc után ment fel ide apróra eladásra. Most éppen a Gateron G Pro V3 brown van a billentyűzetemben. Ha valakinek ez hangos lenne, akkor szeretném jelezni, hogy a saját billentyűzetem jelenleg a legcsendesebb a szobában lévő 5 személy közül. És imádom a hangját, semennyiért le nem halkítanám.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz eagleberg #91089 üzenetére
Nálam most egy ideje Molydeus által ajánlott Gateron Milky kapcsolók vannak, és szerintem maradni is fognak. Viszont szeretek kipróbálni kapcsolókat, van is itthon néhány, abból az egyik a már említett Durock Silent Dolphin.
Megtartani a kis delfineket nem fogom, majd valaki megnyeri őket. -
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91085 üzenetére
Szerintem rendben ez lesz egy dolog kivételével, mert Norbauer akármennyire is megosztó személyiség, azt mindenki elismeri, hogy a tökéletességre szokott törekedni és ennek érdekében mindent megtesz.
Az az egy dolog pedig természetesen az ára, és az nagyon nem lesz rendben. Ezen a téren amúgy sem szokott szégyenlős lenni, ez pedig eleve egy drágán gyártható és komplex valami. Egy helyen megy a tippelgetés, 50-100 dollár között vannak a tippek jelenleg, szóval könnyen kaphat olyan árazást, hogy az értelmetlenné teszi az egészet.
-
veterán
válasz Synthwave #91083 üzenetére
De az első gombhalálnál küzdhetsz a garanciális ügyintézéssel, egy szó szerint 10 másodperces kapcsolócsere helyett.
az elmúlt 30 évben nem volt dolgom meghaló gombbal, ezt a kockázatot bátran vállalom.
Nincsenek betolva, teljesen különállóak, de a kompaktság miatt nem lóghatnak túl jobbra. Az osztott elrendezésnek pont az egyik előnye, hogy módosítógombok kerülhetnek a hüvelykujjaid alá (ezek helyett a jobb controlt nem tudom, mire használnád).
használtam csomó laptopot, voltak a kezemben kompakt billentyűzetek is, és mindezek ellenére nekem az a kényelmes, ha a hatos csoport a régi elrendezésben van, és az enter alatt van a jobb shift, majd a jobb control (esetemben opt), amit néha használok is, amikor úgy esik kézre. igen, biztos meg lehet szokni más elrendezést is.
Nem kaptál választ?
kaptam. a thinkpadszerű, numpados dolgot kereső kérdésemre azt a választ kaptam, hogy keressek ollósat (köszi ezúton is, ez jó kiindulás volt), pl egy rapoot. az illető rapoon nincs numpad, ezért kerestem tovább más ollósakat. ezzek párhuzamosan kipróbáltam pár mecha billentyűt meg pár ollósat. miután élőben is az utóbbiak tetszettek jobban, és hasonló érzetű mechanikust nem mondott senki (meg élőben se jött szembe), szerinten logikus döntés volt ollósat venni.
Teljes QMK/VIA programozhatóság (akár egérfunkciók vagy komplex makrók is), 4+1 profil, hot swap, csavaros stabilizátorok, háttérvilágítás (déli tájolású RGB LED-ekkel), reszponzivitás, könnyű moddolhatóság, extra kiegészítők (akril porvédő, fa csuklótámasz, más kapcsolók, plate-ek stb.) vásárlásának lehetősége.
ezek közül a makrók azok, amiket használok néha, de azokat remekül megoldom szoftverből is. ennek előnye, hogy akkor is működnek, ha csak a laptop van nálam, külső billentyű nélkül.
Próbáltál már mást? Szerintem annyira nem vészes hüvelykujjal nyomva tartani egy Fn2-t, és így a kezed sem vándorol el a home rowról (de akár külön toggle rétegre is lehet tenni VIA-val, ha valamikor folyamatosan, huzamosabb ideig kellene).
igen, ld feljebb. a "nekem kényelmes" helyett nem értem, miért lenne jó egy "annyira nem vészes" megoldást használnom.
hanyas vagy, te disznó?
-
-
-
dqdb
nagyúr
válasz qnadam #91096 üzenetére
Amióta kérdezted, azóta ismét megjelent az évekkel ezelőtt eltűnt Cougar Vantar. A tartóssága jó kérdés, a 200K és a Vantar is problémás darab volt korábban, szóval ezt említve voltak csak ajánlottak.
A másik ajánlott ollós a Cherry Stream.
Bármi más drágább, a Microsoft Sculpt ergo vonalon olcsóbb volt a K860 a közelmúltig, amikor valamiért kilőtt az ára.
Szóval ha ollós kell, akkor a fenti négyesen és a Rapoon túl más nagyon nincsen.
-
veterán
-
eagleberg
tag
válasz qnadam #91098 üzenetére
Ha már itt tartunk. Amúgy nekem van egy 3.000 Ft-os Genius KB-116 billentyűzetem (elő kellet túrni a száma miatt). Annyira nem szar, Ha kellene simán el lennék vele. Át is állok most erre .. Kipróbáltam, gond nélkül hozom a 70-es szó/percenkénti értéket. Mechán sem több, sőt max ennyi. Egyébként szoktam nézni a gépelési sebesség toplistákat. Szinte mind ilyen "hagyományos" billentyűzeteken érik el a 130-160-as szó/perc értékeket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Dell notebook topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Linux kezdőknek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs