Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meri
aktív tag
Sziasztok! A munkahelyi Logitech K350-emet cserélném le hamarosan. Nem kell wireless, inkább egy csendes mechanikus lenne jó. Fnatic Streak vagy ennek a mini változata a kiszemelt (MX Silent Red, nordic kiosztás). Használ ilyet valaki programozként, devop-ként? Ha igen, mik a tapasztalatok? Köszi előre is.
uff
-
meri
aktív tag
-
meri
aktív tag
Köszi, közben találtam videót: https://www.youtube.com/watch?v=627I6-F1fmg
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Egy japán kiosztású Majestouch 2 TKL-t hogyan lehetne relatíve kis ráfordítással magyarítani vagy "nordic"-osítani (FI)? Esetleg UK vagy US is szóba jöhetne... Köszönet.
uff
-
meri
aktív tag
válasz Dr. Akula #54985 üzenetére
Köszi mindenkinek. Összefoglalva: nem egyszerú, és/vagy nem szép. Sajnos vagy meghalt minden bill körülöttem, vagy nem vált be, és bedühödtem - ennek eredményeképpen elhatároztam, hogy keresek egy jót hosszabb időre (programozásra, gépelésre).
Célkeresztbe került ugyan a fent említett japán (30 € lenne), szinte új, de igazából nem nagyon szeretnék sokat p.ölni vele (én speciel arra gondoltam, hogy egy használt, szintén MX-es billentyú cap-jeit átrakom, de így nagyon vegyes lenne a végeredmény).
Most viszont találtam egy szinte új ISO Drop Ctrl-t Halo True-val, délután megyek megszemlélni (úgy néz ki, 150 €-ért elhozható). Muszáj kipróbálnom. Mindenképpen valamilyen taktilis bill lenne jó, az MX RED, Kailh silver vonal nem vált be (mindig melléütöttem, a törlés/javítás nagyon lelassított; és most ugyan home office van, de talán lesz ez még újra irodai meló is, tehát a hangos klikk sem nyerő (MX Blue).uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Ugye úgy volt, hogy létezett egy CM Masterkeys L régebben, PBT keycap-ekkel, és jelenleg is kapható a CM Masterkeys Pro L (SGK-6020-KKCM1), ami RGB-s, de az már nem PBT cap-ekkel rendelkezik?
Újonnan, nekem megfelelő (nordic) kiosztással 100 EUR-ért ez utóbbi jó vétel lehet? (MX Brown, főleg programozásra és ezzel kapcsolatos gépelésre)Köszi előre is. (Volt most nálam egy Drop Ctrl, de az ANSI layout nem jött be. Kéne valami jó masszív bill - Varmilo, Ducky -n gondolkodom, de beugrott a képbe ez is - kicsit olcsóbb)
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! A soron következő, kipróbálás végett beszerzendő billentyűk Topre cuccok lennének: vagy egy Happy Hacking Pro 2, vagy egy Realforce 105UB. Ha a gombtípus megtetszene, bármelyik is kerülne hozzám, a cap-ek egy részét cserélni kéne, ugyanis a sötétszürkén fekete ill. a "black-on-black" színsémát szerintem nem fogja a szemem díjazni.
Nomármost, nézegettem kbdfans-en Topre keycap szetteket. A Happyhez valókat egyértelműen jelölik (HHKB) - de a 105UB-re vajon ezek bármelyike jó lehet? [link] Illetve, arra is csak spéci Topre cap-ek jók, vagy esetleg MX is felrakható rájuk?
Köszi előre is.
uff
-
meri
aktív tag
válasz nyunyu #55175 üzenetére
Hát, lehet, de ilyet találtam olcsón - egy alig használtat harmadáron -, ezért is használtam a "kipróbálás" kifejezést. A Drop Ctrl-t sem újonnan vettem, és már nincs nálam, de nem buktam rajta. Egy Varmilo VA109M is útban van. Ha sikerül megtalálni "az igazit", akkor a végén lehet, hogy egy újba is beruházok majd...
uff
-
meri
aktív tag
Folytatva a nekem való billentyűzet felkutatására kiírt projektemet, járt nálam egy Varmilo VA0109M Ink Rhyme, kék MX-szel. Arra elegendő volt ez a néhány nap, hogy egyrészt kizárjam a kéket, mint potenciális kapcsolótípust (itthonra még elmegy, a fiaim pl. agyonnyomkodták, annyira tetszett nekik, de az office-ba semmiképpen nem vinném be... muszáj volt személyesen lecsekkelni), másrészt, hogy kiderüljön: a V egy iszonyat masszív és jó minőségű bill, így be is neveztem az utolsó körbe (Mondjuk egy CMYK TKL MX Brown switch-ekkel).
Közben találtam egy eladó CM Novatouch-ot (Topre), átépítve egy Norbauerbe, Massdrop-os XDA Canvas keycap szettel. Hihetetlenül jól néz ki... adják vele az eredeti CM házat és kupakokat is. Sajnos hiába van lehetőség alkudni, embertelenül drága.
uff
-
meri
aktív tag
A Vortex-ek azért nem pörögnek itt annyira, mert Mo-on nem forgalmazzák? Leszűkítettem a kört, és az egyik jelöltem a végleges megoldásra egy Varmilo CMYK, a másik egy Vortex Tab 90M lenne -ugyanilyen, csak Nordic layout-tal:
Minőségét tekintve - a review-k alapján - felveszi a versenyt a Varmilo-val.[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Értem, köszi, logikusan hangzik. Ami igaz, az igaz - a teljesen egymásba érő blokkoktól én is tartok egy kicsit... egyébként ennél a Tab 90M-nél a kloen nem látszik, de full szürke gombkészlettel jön (világos- és sötétszürke), de a színes cap-eket is megkapjuk, ennél többet (nincs mind felrakva, és nem is baj). Sok helyen csak a szürke gombokkal ban lefényképezve, ezért nem is derül ki, hogy az alakészlettel "meg lehet vadítani" egy kicsit.
uff
-
meri
aktív tag
Igen, megtaláltam a hozzászólásaid, amikor rákerestem a Vortex-re. Bosszantó egy dolog, az biztos. Máshol is olvastam, hogy a Varmilo jobb minőség, akinek volt mindkettő, azt javasolja inkább, de a másikat sem gyalázzák azért.
Duckyban a HORIZON színséma jön be, de amennyire tetszik, annyira tartok is tőle, hogy kevésbé lesz olvasható sötétebb szobában (sajnos elkezdett romlani a szemem). A keycap-jei miatt nem izgulok, a Nordic készlet jó minőségű. Mindegy, meglátjuk...
Ideiglenesen szereztem egy Topre-hoz nagyon hasonló, "POM"-nak becézett switch-ekkel gyártott eszközt, PBT kupakokkal. Egy nagyobb skandináv áruház "házon belüli" márkája, évekkel ezelőtti modell (2013), alig használt, és egész jó (Blackstorm Stealth névre hallgat). Egy nehéz, fém aljú bill, 20 millió leütést garantáló membránnal, lefolyókkal a kávénak, és van minden gombhoz slider is, és MX kompatibilis kupakokat fogad. Kemény 10 euro volt, tartaléknak több, mint jó. A space alatt van egy fém stabilizátor is, ott zsírozva is van. Ilyen a gombja:
A "csoda" leírása:
Nincs benne rugó, mint a Topre-ben, de érzetre nagyon hasonló. Win kikapcsolható, és vicces, hogy a szokásos visszajelző LED-eken kívül (mind fehér) a space alatt is van egy, ami ki-be kapcsolható, és csak a space-en lévő logót világítja meg
[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Ez a Cherry MY (US) modell megérhet vadi újan 5k Ft-ot? A pontos típus G81-7000LUVEU-0. Vagy ismét beneveznék vele a gagyitronok versenyére? (Az US-t nem kedvelem, egy barátom érdeklődik)
[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Megnéztem "élőben" a Norbatouch-ot (Novatouch TKL + Norbauer + XDA Canvas), nagyon tetszik (igen, a Topre feeling is), de egyrészt rájöttem, hogy a numpad azért jó, ha van, másrészt az ára eléggé erős visszatartó erővel bír.
Viszont szereztem pimaszul olcsón egy gyakorlatilag új Ducky Shine 3-at (kék LED, MX Brown), és most ezzel elvagyok. Mint kiderült, ez ABS kupakokkal bír. Mivel a billentyűzet maga tetszik, gondoltam, vadászok rá PBT szettet.
Amit errefelé lehet kapni, az a Ducky Double Shot Ultraviolet és a Joker gyári szett, de inkább egy konzervatívabb színvilágot céloznék meg. Abban tudtok segíteni, hogy hogyan érdemes vadászni? Nézegettem ali-n, banggod-on, de a keresőmotorjuk nem konzekvens. Nekem nordic (finn) kiosztással kéne, itt az "international", "norde", "nordic", néha "ISO" / "FI" szavak bukkannak fel, de inkább csak véletlenül találok rá egy-egy potenciális jelöltre, a kereső akkora mellélövésekkel traktál, hogy ihaj. Nem baj, ha soká jön meg, de jó lenne valami minőségi szettet találni.
Üdv, meri
uff
-
meri
aktív tag
Hmmm, találtam egy ilyen kütyüt. Ez gondolom jó switch-próbálgatásra, tesztelésre is, de mi az eredeti funkciója? Kétgombos (?) játékokhoz billentyűzetgyilkolás-helyettesítő?
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Van egy Ducky Shine 3-asom (kék hv, MX brown, Nordic layout) amit nagyon szeretek, de szépen lassan elkezdtek kiégni a LED-ek. Ezeket ki tudom cserélni (ha jó az infóm, akkor 3 mm-es, flangeless-ek jók lesznek), de arra gondoltam, hogy emellett / helyett váltok PBT kupapkokra. Errefelé most akciós a Ducky Ultra Violet szettje. Ez elvileg jó lesz rá, ugye? Nyilván a világításnak onnantól kezdve nincs sok értelme, de beszerzés alatt van egy Cool Jazz is, kb feleáron, mint a honlapon. A látásom már nem a régi, talán valamelyik megoldás kicsit javítja az olvashatóságot sötétben...
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Gondolkodom egy MX Clear-rel szerelt billentyűzeten. A német Amazonon találtam egy Cherry G80-3000N RGB-t, ez milyen lehet? A kiosztása nekem majdnem jó (nordic lenne az igazi). A másik lehetőség, valaki itt árul 50€-ért 105 db-ot (gyakorlatilag újak), esetleg ezeket berakni egy GMMK-ba egy PBT szettel?
[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Rendben, köszi a tippet.
Azon gondolkoztam még, hogy a megcélzott Ducky RGB házas (átlátszó) MX blue-kkal van szerelve, a clear háza viszont fekete. Egyszerű csere esetén az RGB fényt ez rendesen lefojtaná, ami a jelenlegi kupakok meghagyása esetén nem lenne célszerű.
Lehetséges-e az MX házak kicserélése úgy, hogy a működést ne befolyásolja, azaz a clear clear maradjon minden tekintetben, jobb fényáteresztő képességgel - akár kiforrasztás nélkül, "elölről", akár kiforrasztás után?uff
-
meri
aktív tag
válasz nyunyu #64776 üzenetére
Köszi, értem. Ezek szerint a ház akkor nem vesz részt a viselkedés kialakításában (taktilis hupli, stb), csak a stem. Ez jó, akkor elvileg kivitelezhető az ötletem... mondjuk egy kis időt rá kell majd szánni. Érdemes esetleg venni ilyen alumínium switch-szétszedő "kockát", vagy felesleges szórakozni vele, azaz kis csavarhúzó rulez?
[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Urak, egy gyors kérdés: a hotswap megoldásoknál a kapcsolókat csak bele kell nyomni a foglalatba (azaz a lábak maguktól megszorulnak), vagy van valamilyen lockoló mechanizmus? Vennék olcsón egy ilyen billt tesztelésre, olcsón, és ahogy egy videón látom, itt egyszerűen csak ki-be rakosgatják. Mennyire tartós ez a fajta rögzítési mód?
uff
-
meri
aktív tag
válasz 4nick8 #64411 üzenetére
Ez a Pulsar PCMK felénk is felbukkant, ISO-ban, 75 € körüli áron. Nem top kategória, de nekem tetszik. Ha nem sikerül olcsón egy használt hot swap-et szereznem, akkor lehet, hogy ez lesz a "próbapadom" (video) és mehet bele a box white ill. az MX Clear... közben beesett hozzám egy silver speed-es HyperX próbára, és azt kell, hogy mondjam, annyira nem is rossz, legalábbis a régebben kipróbált Silent Red-hez képest nem sokkal többször ütök mellé, de még mindig nem vágyok lineárisra
uff
-
meri
aktív tag
Még mindig a Pulsar-ról: ha jól látom, akkor ebbe jók a PCB mounted kapcsolók is, illetve van egy piros hangtompító lap a nyák és a plate között - ezek mindenképpen pozitívumok a GMMK-hoz képest (miután átolvastam temérdek GMMK-s hozzászólást).
uff
-
meri
aktív tag
Mai szerzemény: Varmilo "stealth" kupakokkal, Gateron brown kapcsolókkal. Kíváncsi voltam, mennyire fura ANSI TKL-en gépelni, illetve kapcsolókat tesztelek. Az ISO full GMMK-t, amit szintén néhány napja nyúzok csak, Kailh Box White-tal izzítottam be, plusz néhány Kailh Pro Purple ill. MX Clear is került bele. A végén jó lenne összelegózni egy végleges billt, akár átforrasztással.
Eddigi megállapításaim (full szubjektív természetesen):
- Gat brown: túl "könnyű" a Ducky Shine 3-asban lévő MX Brown-hoz képest.
- Kailh Box White: a gépelési élmény szuper, bár a GMMK-ban (is) elég hangos - egy jól tompított házban talán jobb lenne, de a "gyárban" valószínűleg úgy sem lennék vele túl népszerű.
- MX Clear: kicsit reszelős... még nem tudtam eldönteni, jobb-e, mint a barna MX. Ezek mondjuk kiforrasztott páldányok, nem tudom, mennyit "mentek" előtte.
- Kailh Pro Purple: ez viszont érdekes, a gat brown-nál kellemesebbnek találom, azt hiszem, tudnék vele élni...Otthonra talán a Box White marad - a hangját direkt teszteltem, egyelőre megúsztam beszólások nélkül -, bentre pedig valamelyik halkabb egyed.
[ Szerkesztve ]
uff
-
meri
aktív tag
Most cseréltem egy Ducky Shine 3-ban LED-eket, igaz, csak 19-et, mert ennyi égett ki eddig. 3 és fél Euro volt 100 db aliról, kb 1 hónap. Arra figyelj, hogy ún. "peremmentes" (flangeless) kell, különben nem fog beleférni - legalábbis a 3 mm-es. A kiforrasztást ebben az esetben egy külön ónszippantóval végeztem, de útban van egy ilyen az Amazonról, ami remélhetőleg a soron következő projekt során (Ducky Shine 7 MX Blue -> Kailh Box White) egy kis időt azért megspórol majd...
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok. Ez a kupakszett (Tai-Hao Exotic Dark Tunnel, Nordic) most 39 Eur felénk (BF). Ez milyen minőséget képvisel? Látom, hogy igényes a kidolgozása, megér ennyit? Illetve még azon gondolkodom, hogy este, oldalsó kislámpával mennyire kivehetők a betűk... mert ugye ez nem shine through. Köszi.
uff
-
meri
aktív tag
Vettem egy ilyen Pulsar-t BF akcióban, ez lesz most a HO-os billentyűzetem egyelőre Kailh boxed white-tal és egy ali-s shine through PBT kupakszettel. Caps és scroll lock a megfelelő gomb színét állítja, nincsenek külön LED-ek. Egész jól makrózható is, a plate és a PCB közötti szivacs pedig tűrhető munkát végez a hangcsillapítás terén.
A Filco MJ2-re pedig (ez meg az office KB-om) felkerült egy Tai Hao Exotic Dark Tunnel kupakszett. Itt a jobb oldali shift-tel van egy kis gondom: billeg, ha erősebben megnyomogatom a szélein. Próbáltam a stabilizátort megigazítani, de elvileg tövig be vannak nyomva a kis fehér bigyók (ez egy régi darab, Costa stabokkal). Mi lehet a gond?
uff
-
meri
aktív tag
Üdvözletem. Van egy régi Filco nálam, ami igen-igen "trutyis" - mint a mellékelt ábra is mutatja. Hogyan lehetne ezt megtisztítani? Fültisztító pálcika + WD40, aztán szárazzal újra? Nagy valószínűséggel ezt még sohasem takarították ki. Az igazi az lenne, ha a plate-et egyben le lehetne mosni, de ahhoz ugye minden switch-et ki kéne nyitni, ugye? A switchekkel elvileg nincs gond.... köszi előre is.
uff
-
meri
aktív tag
Sziasztok! TM Sparco mod kézifék mennyivel jobb egy alis megoldásnál? Tfh az alis 70, a TM 150 Euroért megszerezhető - megéri a TM a különbözetet? (a jelenlegi cuccos: WSP, T300 RS GT, TH8A, T-LCM).
uff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Vírusirtó topic
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- További aktív témák...
Állásajánlatok