Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91501) Ereshkigal válasza Mr.Csizmás (#91500) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Három éve 75 %-on élek, illetve öt hónapja használom napi kb. öt-nyolc órában a Neo 65-öt. Még mindig nem szoktam meg, általában naponta agyfaszt kapok az F-sor hiánya miatt. Akinek persze ez nem számít, annak jó lehet.

(#91502) nyunyu válasza M3oH (#91498) üzenetére


nyunyu
félisten

Az a kupakszett csak ISO kupakokat tartalmaz, ANSI billzetre csak a bal Shift, Í, Ű, Enter nélkül megy rá, azokat az eredeti, színben+feliratban biztosan elütő kupakjaiddal tudod csak pótolni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#91503) dabadab válasza Mr.Csizmás (#91500) üzenetére


dabadab
titán

Pont a programozáshoz semmi szükség nincs a numpadra, TKL-re gond nélkül át lehet állni, de talán a 75% se okoz túl nagy megrázkódtatást.

DRM is theft

(#91504) dqdb válasza dabadab (#91503) üzenetére


dqdb
nagyúr

Fizikai F-sorra se túl sok szükség van szerintem, jó az rétegen. Innentől kezdve pedig a 65%, FRL és mini 1800 már csak ízlés kérdése.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91505) Mr.Csizmás válasza Ereshkigal (#91501) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

QMK + Fn1, Fn2 _szerintem_ nagyobb áldás, mert mást is rakhatok rá, és az asztal véges méretű, még ha 160x80-as is. [link]

dabadab my bad :R

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#91506) Ereshkigal válasza Mr.Csizmás (#91505) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Nyilván fn+(alt+)szám kombókat használom, az basz fel néha. :)
Egy kompakt 75-ös minimálisan nagyobb egy 65-től.

[ Szerkesztve ]

(#91507) Molydeus válasza Ereshkigal (#91506) üzenetére


Molydeus
senior tag

minimálisan nagyobb
Kivéve ha felfelé nincs túl sok helyed. A TKL->65% nagyon gyorsan ment. Az F sor pedig sokkal közelebb van rétegen, mint egy sorral feljebb a dedikált, különösen, ha még el is van választva. Nekem az lett a kulcskérdés, hogy hol van(nak) a legjobb helyen a rétegváltó(k). A hagyományos row staggereden ott van egy rakás széles billentyű, amit gond nélkül fel ehet darabolni. Amint ezt meglépni valaki, már a 65% sem fontos.

M.

(#91508) Molydeus


Molydeus
senior tag

Ma elkezdtem bekoptatni egy kupac MX Blacket. Előtte a rugócsere megvolt 60g-os TX M-ekre, így azért kevésbé reszel és könnyebb is. Bepakoltam a tesztpadba (4 pontos tray mount pici O-ring szendvicsben, semmi szivacs, FR4 plate) és rádobtam a vintage blue TA-kat. Ebben eddig a gyárilag is vajsima smoothie ház+ Red Pro stem hibirdek volat... hát egy élmény. ;] De van rá minimum 3 hónap, hogy simára kopjanak.

M.

(#91509) dqdb válasza Molydeus (#91508) üzenetére


dqdb
nagyúr

Elég 1 hónap is, és pár napon belül sokat fog javulni.

Én sok hónapnyi extrém simán járó JWK után vágtam bele egy ilyen körbe, ráadásul DCS kupakokkal, amivel az érzés még rosszabb, nem kicsit, hanem nagyon. Hiába utáltam az érzést, a hangja miatt kitartottam, aztán napokkal később az tűnt fel, hogy nem olyan rossz, aztán még később az, hogy egész jó. Azóta sem szedtem szét megkenésre, hiába van olyan 3-4 hónap már benne, szóval bekopott, mert arra jutottam, hogy nekem teljesen jó így.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91510) Molydeus válasza dqdb (#91509) üzenetére


Molydeus
senior tag

Emlékszem, gondoltam is rá, hogy ráteszem a DCS-eket, de azok most a Melodic-okkal várják, hogy a helyükre kerüljenek a Naviban. :)
Egyelőre érdekes hangja van, a POM switchekkel sokkal jobb volt ugyanez a ház, de az MX-eket igazából nem ebbe, hanem majd a Neo Ergo-ba szánom. Addig meg kopjanak csak.

M.

(#91511) Ispy válasza dqdb (#91504) üzenetére


Ispy
veterán

Azért van pár tricky combo f sor nélkül, mondjuk én már nem váltanék így se 65 fölé. Igaz alá sem.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#91512) dqdb válasza Dr. Akula (#91497) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az ilyet sose fogom megérteni
Akkor minek kellett elvenni a gombok felét?
Addig nem is, amíg a kis méretű billentyűzetet úgy látod, mint amiről elvettek "valamit", és nem úgy, hogy minden rajta van, ami annak kell, aki ezt választotta magának.

Ez itt pl. 65% méret, de csak 40%-osként "használható".
Ez egy Planck méretű, azaz 12u×4 ortolineáris billentyűzet. Ha a jobb szélén lévő keretet is hozzávesszük, akkor 13u szélességű, azaz 4 cm-rel keskenyebb, mint egy 15u széles 60%-os és 6-7 cm-rel keskenyebb, mint egy 16-16,5u széles 65%-os.

Összenyomorgatja a gombokat hogy kis helyet foglaljon
Próbáltál már ortolineáris billentyűzetet? Költői kérdés volt, persze, hogy nem. Értelmesen nem igazán tudsz 12u-nál nagyobb szélességet kihasználni, volt Preonicom, 12u×5 (azaz egy sorral magasabb) és volt XD75, ami 15u×5 (azaz 60%-os méretű). Az előbbinél nem éreztem hiányát az extra három oszlopnak, míg az utóbbinál tele volt a layout üres billentyűvel, és ahogyan elnéztem akkoriban, mások sem igazán tudtak mit kezdeni a túl sok billentyűvel, így születtek meg jobb híján a jobbra vagy középre tett dedikált numpades kiosztások, és így született meg a problémát kiküszöbölendő például a Lumberjack.

aztán nyit egy új sort egy tekergetőnek
Wireless billentyűzet, nem akartak extrém magas kialakítást, de a belső felépítése miatt valahová az akkut tenni kellett.

Amúgy szerintem ez a TPS40 a legszexibb ortolineáris billentyűzet, kár, hogy az ortolineáris, mint műfaj, nem jött be.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91513) dqdb válasza Ispy (#91511) üzenetére


dqdb
nagyúr

Azért van pár tricky combo f sor nélkül
Ami dedikált F-sor nélkül trükkös kombináció, az F-sorral is az, és az ilyet eleve érdemes átmappelni a használt szoftverben.

Például Windowsban az ablakok monitorok közti dobálására való Win+Shift+←/→ szerintem egy olyan szinten félresikerült és nehezen lenyomható kombináció, hogy még ott is layeren nyomom le, ahol mindhárom billentyű létezik fizikailag.

mondjuk én már nem váltanék így se 65 fölé. Igaz alá sem.
FRL jó dolog még, nekem sokkal jobban bejön, mint a 65%-os. Ha annál keskenyebb, akkor nekem inkább 60%.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91514) Dr. Akula válasza dqdb (#91512) üzenetére


Dr. Akula
félisten

A baloldali azért annyira nem orto. :) Hogy hány centis, azt nem mértem le, csak ránézésre 1-1 sor billentyű még elférne rajta felül és oldalt. Mekkora aksi van egy ilyenben ha ennyi hely kell neki? Más wirelessben is van aksi, de azért faltól-falig van telerakva gombokkal, pl. Anne Pro. (Mondjuk az pont nem bírt ki 1 estét se, de pl. Asus ROG Falchion.) Túl alacsonynak nem tűnik, szerintem lett volna ott más hely is az aksinak:

Ezek a numpades félbillentyűzetek durvák, csomó gomb hiányzik, de számokból van 2x is. Nem úr aki nem pazarol. :)

(#91515) 0xmilan válasza dqdb (#91512) üzenetére


0xmilan
addikt

Ha valaki tizennyolc (18!) ev alatt nem tudta tultenni magat azon, hogy neki teljes nav cluster kell, akkor nem Te fogod megvaltani. Kar pazarolni a karaktereket.

(#91516) 0xmilan válasza dqdb (#91513) üzenetére


0xmilan
addikt

> Ami dedikált F-sor nélkül trükkös kombináció, az F-sorral is az, és az ilyet eleve érdemes átmappelni a használt szoftverben.

Vagy akar hasznalhatsz olyan kiosztast is (logikai + fizikai), amivel nem letezik trukkos kombinacio.

Az emlitett Win+Shift+←/→ -hoz konkretan egyik ujjamat se kell elmozditanom a home poziciojarol.

(#91517) Dr. Akula válasza 0xmilan (#91515) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Én szeretem a dedikált gombokat a mortal kombatos "finish him" kombók helyett, szerintem vagyunk még páran így ezzel. De ez most hogy jött ide? Kihasználatlan üres felületekről volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#91518) 0xmilan válasza Dr. Akula (#91517) üzenetére


0xmilan
addikt

Ugy jott ide, hogy te a "kihasznalatlan ures feluletre" egybol odavagnal egy "Ins" feliratu gombot, mert anelkul nem tudsz masolni-beilleszteni. Ins feliratu gomb nelkul ugye nem billentyuzet a billentyuzet.

Es nem, egy extra retegvalto gomb nem azt jelenti, hogy "mortal kombatos" kombokat kell lenyomnod. Mit jelent ez egyaltalan? Az egykezes ctrl-ins meg oke, de ha le kell melle meg nyomni egy Fn-t (es cserebe elerhetobb helyre kerul minden), akkor mar vilagvege van?

Sot! Nem is kell 3 billentyut egyszerre lenyomnod. Fn+akarmi (pl. Fn+J) kuldhet ctrl-ins-t es nem kell fel metert mozgatnod a kezedet, hogy elerj a billzet szelere, maradhatsz a home pozicion (az Fn lehet a space).
Sot! Meg 2 gomb se kell! Beprogramozhatod azt is, hogy ha duplan nyomod le a J-t, akkor ctrl+ins-t kuld. Vagy ha F-t es J-t egyszerre.

Szoval nincs mortal kombatozas, epp ellenkezoleg. Egy jol megtervezett kiosztas lehetove teszi, hogy kevesebb gombot kelljen egyszerre lenyomnod es azok elerhetobb helyen legyenek. Vagy ha megis kell egy hosszabb kombo, ami nincs felprogramozva, akkor ne kelljen kicsavarnod az ujjaidat, attol fuggetlenul, hogy hany gombot nyomsz le egyszerre.
De most magamnak mondok ellent azzal, hogy probalok magyarazkodni, mert te tovabbra is ragaszkodsz majd ahhoz, hogy egy gomb csak azt csinalhatja, ami ra van irva. Mindegy, masnak meg hasznos lehet.

[ Szerkesztve ]

(#91519) Dr. Akula válasza 0xmilan (#91518) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Speciel szóba se került az Ins, erről a billentyűzetről annyi gomb hiányzik, hogy kb. minden 2.-at oda lehetne rakni. Kb-ra egy 60% is kijönne belőle, vagy majdnem. Vagy ha már 40%, akkor meg legyen is akkora, azért spórolják le a többit, hogy kisebb helyen elférjen, erre visszakapják a "megspórolt" részt, csak üresen.

(#91520) 0xmilan válasza Dr. Akula (#91519) üzenetére


0xmilan
addikt

Nem kerult szoba az Ins, de tudom, hogy ez a hepped.
Ez egy 40%-os billentyuzet. Semmi sem "hianyzik" rola.

De ezt nezd, mutatok rosszabbat.

Erre meg vagy 2 sor es 4 oszlop kifert volna, raadasul minden gomb ures, szoval csak Space-nek tudja hasznalni oket. :Y

Errol meg ne is beszeljunk.

(#91521) Dr. Akula válasza 0xmilan (#91520) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Ez félmunka, kár volt megállni félúton. Kellett volna egy franciaágy méretű doboz, és rá 2 gomb, oszt ennyi. :D

(#91522) 0xmilan válasza Dr. Akula (#91521) üzenetére


0xmilan
addikt

Habar nem franciaagy, de itt egy egesz asztal a billentyuzet kerete.

(#91523) dqdb válasza Dr. Akula (#91514) üzenetére


dqdb
nagyúr

Túl alacsonynak nem tűnik, szerintem lett volna ott más hely is az aksinak
Ezt most benéztem. Emlékeztem a hatszög alakú, Salvation inspirálta leaf spring mountra, de arra nem, hogy a hatszög közepébe van besüllyesztve a 3000 mAh-s akku, és nem a felső sorban kapott helyet, ami így részben funkcionális elem (knob), részben designelem.

Ezek a numpades félbillentyűzetek durvák, csomó gomb hiányzik
Éppen ezt mondom, hogy amíg úgy érzed, hogy hiányzik, addig teljesen felesleges 100% alatti méretre egyáltalán ránézned. Amúgy azokat nem érzed hiányosnak, hiszen hol van a mindennapi életben nélkülözhetetlen F13-F24 és PF1-PF10?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91524) Ispy válasza dqdb (#91513) üzenetére


Ispy
veterán

Azzal a win komboval pont nincs bajom még a layer gomb ellenére sem, a win shift d az már trükösebb volt, de egyébként én lusta vagyok átmeppelni, kitalálni, megszoktam és kész.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#91525) dqdb válasza 0xmilan (#91516) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ezt a kiosztást ismertem korábbról, nagyon logikusan van felépítve, könnyen tanulható, és ha ékezetek nélkül gépelsz, akkor teljesen élhetőnek tűnik. Ékezetekkel már nem igazán.

Az ilyen kiosztásokkal nekem az a problémám, ami egyúttal az előnyük is: teljesen kétkezes használatra vannak optimalizálva, így ha éppen nem tudod mindkét kezed gépelésre használni (telefonálsz, papírokat kezelsz, be van gipszelve a kezed, tömöd a búrádat és közben olvasol/keresel), akkor esélytelen a töredéksebességű egykezes használat is. És én úgy vettem észre magamon, hogy napi rendszerességgel szokott ilyesmi adódni, így a redundanciában hiszek a kétkezes szénné optimalizálás helyett.

Az emlitett Win+Shift+←/→ -hoz konkretan egyik ujjamat se kell elmozditanom a home poziciojarol.

Nekem meg rétegen van.

De ezt nezd, mutatok rosszabbat.
Az óriási keret Jackynél a designnyelv része, az Elephant és a Piggy egyike a legszebb billentyűzeteknek szerintem (ahol legszebb alatt azt értem, hogy a szemnek jó ránézni, de egyúttal nem kéne), érdekes módon éppen az általad linkelt 40%-os méretben nem működik számomra a design.

De ha 40% mellett a feleslegesen nagy méret demonstrálása a cél, akkor ott van Jack és az ő őrült mémjei Longest Boi billentyűzete, amiből van 2 méter feletti szélességű változat is (sajnos arról a verzióról nem találok képet, ahol az Escape a bal felső sarokban van közel méternyi távolságra a legközelebbi gombtól) :DDD

Ispy: én lusta vagyok átmeppelni, kitalálni, megszoktam és kész.
Én is úgy kezdem az ilyenek esetében, azaz leütöm ott, ahol gyárilag van. Azonban amint azt kezdem érezni, hogy nagyon kényelmetlen így használni, keresek neki egy jó helyet layeren. Így került fel 60%-on a Ctrl+PageUp/Dn, a Shift+Del vagy minden kiosztásnál a Win+Shift+← egykezes layerre, mert ugyan mindegyik leüthető direktben is, de túl sokat használom ezeket ahhoz, hogy ne kényelmesebben üssem le.

Az egyetlen kivétel a Caps Lock, az sokkal rosszabb helyre került, mint ahol eredetileg lenne, de az eredetileg volt a funkciójához képest méltatlanul jó helyen.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91526) Dr. Akula válasza dqdb (#91523) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Ha lenne F13-24-re is bindelve valami, akkor valószínűleg hiányozna. Numpadból is csak a *,-,+ kell, filekijelöléshez alapok. Bőszen rakják a Print screen, Scroll lock, Pause gombokat ma is, bár ezeket már 30 éve nem használta senki (jó, a Print screent néha igen, de gyakoriságához mérten elég lenne egy Fn+akármi kombóban is), ha a helyére az előbbieket raknák, a TKL lenne a 100% méret. Ha nem kellenek valakinek ezek, akkor a 75% is pont elég. Igen, lehet bindelni, csak utána meg azt kell sakkozni melyik gombot mire tettem, ami hátráltatja a gépelés sebességét. Főleg egy 40%-oson, ahol nemcsak az F sort, de a számsort is valahova el kell paterolni, és ezek még kombóban is szoktak lenni, na ott már 4 kezes szimfónia van. :)

(#91527) 0xmilan válasza dqdb (#91525) üzenetére


0xmilan
addikt

> teljesen kétkezes használatra vannak optimalizálva

Ezert raktam cmd+z,x,c,v shortcutokat a home row + huvelykujj kombokra.
Alatta sor meg cmd+a,r,s,t , ami ugye megfelel a colemakes home row-nak.

(#91528) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

buenos!

ami itthon kapható K2, K6 szett, az átvilágítós ABS? a forgalmazói leírás híján van :U
[link] [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#91529) Synthwave válasza Dr. Akula (#91526) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez legfeljebb akkor igaz, ha teljesen krumpliként képtelen vagy még úgy is megtanulni dolgokat, ha folyamatosan gyakorlod őket, annak ellenére, hogy az elsajátítás/átszokás után növekedne a sebesség/hatékonyság. Ilyen hozzáállással a bejárati ajtón kilépni is fölösleges.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#91530) Acélfarkas válasza Mr.Csizmás (#91528) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

Afterhour oldalán bővebb infót találsz róluk. De amúgy igen.

[ Szerkesztve ]

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#91531) Mr.Csizmás válasza Acélfarkas (#91530) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#91532) Acélfarkas válasza Synthwave (#91529) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

Szia Synthwave. Lineáris oldalon melyek a legcsendesebb silent kapcsolók?
Terveztek-e ajánlott kapcsolós táblázatot alkotni a billentyűzeteshez hasonlóan? Rengeteg féle van mostanság, jó lenne tudni, melyek az igazán jó minőségűek. Köszi.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#91533) Dr. Akula válasza Synthwave (#91529) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Ez olyan mint jobbkormányos autót vezetni itthon. Meg lehet szokni ha nagyon akarod, de minek szenvedni? Ha egy billentyűzet nem kiszolgálja az igényeket, hanem át akar nevelni, akkor

:)

(#91534) Synthwave válasza Dr. Akula (#91533) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nem, ez teljesen más.

A helyes analógia az lenne, hogy van huszonnyolc futballpályányi, 500 km-es távolságra elszállítandó cucc, de kitartasz a pickup mellett ahelyett, hogy megtanulnál nyergesvontatót vezetni.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#91535) nyunyu válasza Acélfarkas (#91532) üzenetére


nyunyu
félisten

Mindenki másra esküszik.

Én az Outemu Silent vonalat szeretem, abból a White volt a régebbi keményebb lineáris (~60gr bottom out?), Peach az újabb, puhább lineáris széria (40-45gr környéke), abból volt a vékony lábú Peach V1, ami ideális lehet Redragon billzetekhez.
Aztán tavaly? jött a vastagabb lábú+kent Peach V2, ami már nem fér be a Redragonokba, de minden más hot swap socketbe igen.
Plusz nemrég jelent meg a jobban világítás kompatibilis Peach V3, amin valamit faragtak az eddigi hangtompítón is, plusz végre átálltak az Outemu házról Cherry stílusúra, így kevésbé macerás kinyitni, ha valamiért rugót akarnál cserélni benne vagy extra megkenni.

Mások meg a kevésbé nyúlós, de tövig ütve jobban koppanós Keychron Silent K Pro Redet vagy a Haimu x Geon Silent Redet szokták ajánlani, amiket én még nem próbáltam.

(Amilyen hülye voltam, berendeltem egy csomag lineáris Peach V3-at meg egy csomag taktilis Lemon V3-at is, pedig bőven jók a Lemon V1-ek és a Peach V2-ek a billzeteimben...)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#91536) sittes79 válasza nyunyu (#91535) üzenetére


sittes79
addikt

Nem jo ide feljarni :) Jelenleg peach V1 van egy redragonba, de 20 eur nem tudom kihagyni a v3-at, hogy belepakoljam a keychronba probanak. Hat nagyon koszi a tippet :O :DDD

(#91537) 7 válasza Synthwave (#91534) üzenetére


7
addikt

Szerintem a tied is túlzó. Ennek az az analógiája, hogy A-ból B-be biciklivel, görkorival, rollerrel mész-e. Mindnek megvannak a maga sajátosságai, előnyei és hátrányai, ennek megfelelően pedig ideális és kevésbé ideális felhasználási helyzetei. :)

Mondom ezt úgy, hogy én is remekül elvagyok a 42 gombos Corne-ommal, és ha nem lennének ékezetes karakterek a magyar nyelvben, valószínű még kevesebbel is beérném.

[ Szerkesztve ]

(#91538) Dr. Akula válasza Synthwave (#91534) üzenetére


Dr. Akula
félisten

A helyes analógia az lenne hogy a 28 focipályát 500 km-re pótos IFA helyett biciklivel akarnád elszállítani, és ezért 10x annyit kell fordulni. 1 gomb helyett 2-3-at lenyomni nem logikus, főleg ha amit addig 1 kézzel is el lehetett intézni ahhoz most 2 kell. Ez lehet egyeseknek hobbi, de hogy nem az evolúció következő lépcsőfoka, az biztos. A billentyűzetnek kell kiszolgálnia az ember igényeit, és nem fordítva.

(#91539) Domonkos válasza Dr. Akula (#91538) üzenetére


Domonkos
Ármester

Lazan kapcsolodik.

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#91540) nyunyu válasza sittes79 (#91536) üzenetére


nyunyu
félisten

Évek óta próbálok leszokni a még több pénz felesleges billzet alkatrészekre elveréséről, de mérsékelt sikerrel. :(

Tavalyi mérleg:
- március 28: kapcsoló nyitó, IC csipesz 7.13$
- május 1: Akko Ocean Star 3098B: 97.14$
- május 19: 110db Peach V2: 35.36$
(- november 11: Ugreen 8k@60Hz HDMI KVM switch: 62.15$)
- november 12: Akko Black&Cyan 3098B Plus: 66.65$
- november 16: ócó CSA kupakszett 18.88$
KVM nélkül 225.16$, azzal 287.31$

Idei:
- május 18: 110db Peach V3 + 110db Lemon V3: 50.86$

De messze van még az év vége...

Szerencsére a random GMK kupak offerek, meg az újabb billzet groupbuyok nem érdekelnek. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#91541) dqdb


dqdb
nagyúr

Már minden európai vendornál elérhető a Neo Ergo előrerendelés a MonacoKeyst kivéve, ahol lezárult a kör és a Candykeyst, ahol raktárkészletről fog menni fix konfigurációkkal.

A dolláros árakhoz képest a DeltaKeyCo és a Keygem szokásukhoz híven eléggé csúnyán túláraz, a ProtoTypist az ajánlott ár közelében van, de tőlük meg a szállítási költség magasabb, így konfigurációtól függően vagy a PT, vagy a DKC a legolcsóbb (az utóbbi a 20%-os francia áfa alkalmazása miatt), a Keygem drágább mindkettőnél. A háromból a ProtoTypistnak van a legnagyobb múltja, amit a Keygem követ, ez a kettő már bizonyított az elmúlt években, míg a DeltaKeyCo egy friss cég, így én a PT-től rendeltem.

Végül az itteni érvelésem ellenére az egyik nyák tri-mode lett, de az megy tartalékba, forrasztott plateless a terv.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91542) Synthwave válasza Dr. Akula (#91538) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az már más kérdés, hogy megeshet, hogy azért az egy gombért mondjuk el kell engedni az egeret, ha kényelmesen akarod megnyomi, aztán lehet mérni stopperórával, hogy melyik a gyorsabb.

Amit eddig el tudtál intézni egy kézzel, azt most is el tudod. A programozhatóság csodái. Minden úgy és ott van, ahol akarod. Evidencia.

"A billentyűzetnek kell kiszolgálnia az ember igényeit, és nem fordítva."

Ennyi erővel már ott borul a történeted, hogy nem Alice/Arisu/osztott-döntött-sculpted keywelles billentyűzetet használsz. Szerintem a csuklóid igényelnék, hogy ne csavarodjanak ki állandó jelleggel. Ha nem most, majd 10 év múlva, addig csak némán tűrnek. Tudom, a tieid nem, számukra ez a tökély. ;]

A vállaid pedig kompaktabb vagy southpaw eszközért kiáltanak, de jelenleg csak a fiziológiádat veted alá a perifériának, nem pedig fordítva. Természetellenes pozitúrát vesznek fel a kezeid, hogy használhasd a cuccot, és nem az igazodik egy számodra természetesebb testtartáshoz. Az ujjaknak is egészségesebb hosszú távon, ha nem kell össze-vissza meredniük, feszülniük mindenfelé, és minél többet tudnak közvetlenül a home row-on maradni, de ezzel már ne bonyolítsuk a történetet. Itt kezdődik, hogy ki miért/mi kiért van. Ugye.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#91543) dqdb válasza Dr. Akula (#91538) üzenetére


dqdb
nagyúr

A billentyűzetnek kell kiszolgálnia az ember igényeit, és nem fordítva.
Még mindig ott tartunk, hogy nem tudod elképzelni, hogy példaként hozott TPS 40 vagy egy másik kisebb billentyűzet valakinek tökéletesen kiszolgálja az igényeit, míg egy 100%-os nem szolgálná ki. Másnál pedig fordítva van, mert a dolog erőteljesen szubjektív.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#91544) Dr. Akula válasza Synthwave (#91542) üzenetére


Dr. Akula
félisten

"Amit eddig el tudtál intézni egy kézzel, azt most is el tudod."

Egyáltalán nem biztos, egyrészt 2 helyett 3 gombot nyomni már macera, főleg ha kifacsart kézzel lehet csak megvalósítani. Aztán ha még a controlt le is hagyják jobbról az fn mellől, akkor egy (bal) ctrl+akármi már 2 kezes művelet lesz.

"A programozhatóság csodái."

Igen, lehet sakkozni mit mire mappeltem, mert leolvasni a gombokról nem fogom tudni. Neked lehet hogy kényelmesebb 10 gombot nyomogatni, de azt sokszor, én inkább odanyúlok a dedikált gombhoz, mert az gyorsabb.

#91543dqdb: "Még mindig ott tartunk, hogy nem tudod elképzelni, hogy példaként hozott TPS 40 vagy egy másik kisebb billentyűzet valakinek tökéletesen kiszolgálja az igényeit"

Én azt nem tudom hogy ez a téma egyáltalán hogy következett abból, hogy üres sávok vannak a billentyűzet körül, kihasználatlanul.

(#91545) Acélfarkas válasza nyunyu (#91535) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

Köszi a tippeket.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#91546) sittes79 válasza nyunyu (#91540) üzenetére


sittes79
addikt

Nekem még lesz egy boog75, de utána tényleg befejeztem... :B :U

(#91547) Synthwave válasza Dr. Akula (#91544) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

lol, sakkozni? Beletelt vagy 10 percbe, mire megszoktam azt a pár dolgot, amit átraktam máshová, de látszik, hogy még az életben nem csináltál ilyet. :DDD

65 százalékoson csak néhány kétgombos kombó van, amit használok, pedig naponta több tízezer leütés van. Egyikhez sem kell gimnasztika. Mert úgy állítottam be.

De örülök, hogy az ergonómia<->felhasználó/tárgy alárendeltségi viszony részre (és hogy ha periféria van érted, akkor miért nem valami ergóbb megoldást használsz) reagáltál. ;]

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#91548) Horvi válasza dqdb (#91541) üzenetére


Horvi
őstag

Ezt kár volt írni, nagyon remeg az ujjam a buy gomb felett :DD

Hello darkness, my old friend...

(#91549) Horvi válasza Horvi (#91548) üzenetére


Horvi
őstag

Találtam végül egy Neo Ergo videót az anodizált zöld színű házról is ha esetleg valaki más is ebben a színben gondolkodna.

Hello darkness, my old friend...

(#91550) Synthwave válasza Horvi (#91549) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nem lehet kikapcsolni a LED-eket?

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.