Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andersen10
aktív tag
válasz t72killer #19099 üzenetére
"Amúgy ismételt síránkozásomnak szeretnék helyt adni, hogy mft-re nincs normális tele (pl fix 2.8/200, 500g súllyal)": van remény. én is várom.
-
Kleroo
veterán
válasz TayRol #19103 üzenetére
Igen, elcseréltem,mert az új D90-ért nem nagyon kapkodtak. Így pedig egy kis kitérővel kipróbálhattam egy jó kis milfet.
De ha minden jól megy,nem sokáig próbálgathatom. Pár héttel számoltam amíg tanulmányozhatom,de annyira azért nem baj ha hamar elmegy.(És pont a beszerzése napján jutottam el egy jó terepre/volt rengeteg időm megismerni.)Gyors fontos kérdés:
Panasonicnál hogyan alakul a gyári garancia? Hány év,és mire mennyi?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Tulku
veterán
Már kezdem érteni a V2 imádatodat...persze ez "csak" ekv 300 körüli véget tud, de az már telének számít...
45-200-al még nem lőttem de így kinézet alapján 14-45, 14-140 szint lehet...aki szeret telézni annak nem lehet rossz alternatíva, főleg ennyiért (használtan elég olcsó)
Kleroo: 95-ért szerintem hamar elmegy az a váz...jók az áraid
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz TayRol #19109 üzenetére
Segítséggell vettem befektetés céljából egy jóárasított D90-et. De az ajánlatok kimerültek abban,hogy ad érte 2 gumicsizmát meg egy hajkefét,és még jófej volt,avagy adjam 120-éret mert az árgépen már tök olcsón is van....
Valamint a kezdetektől fogva egy nagyon kedves úrral beszéltem a háttérben,hogy érdekelhet a csere....végül cseréltünk,pici ráfizetéssel az ő részéről.Tulku: Köszi,igyekeztem jól beárazni,több segítséget is kértem néhány topkilakótól(köszönöm ),ahogy észlelem MILC-eknél egyáltalán nem működik a nettó áras irány. Nagyon nem tartják az árukat,és kicsit lutrinak érzem.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
HÁZIGAZDA
válasz andersen10 #19104 üzenetére
böhöm. az sb-400 már kompaktabb. főleg egy g3-on böhöm. ne mondd nekem, hogy nem duplázza meg a váz méretét, mert de.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kleroo
veterán
Mégegyszer,külön posztba:
A Panasonic hogyan adaj a garit a cuccaira?2év mindenre,ami csak a garijegyben van,és kész?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Mercutio_
félisten
Pana 45-150-nel már kisebb a G3 is, a 45-200 meg azt mondják 150-ig jól rajzol, afölött meg - mint minden obi a vége felé már - romlik a rajz.
Kleroo: No azért a 45-200-at - vagy egy 40-150-et - egy szütyőben karabinerrel fel tudod akasztani az oldaladra az összes többi cucc meg elfér egy övtáskában a G3 egy palacsintával a nyakban, vagy vállon, esetleg kabátzsebben Egy D90 a legkönyebb 55-200-as telével is 1 kilót nyom és akkor még nem vittél se fixet, se nagylátó zoomot mellé A képre betettem a Pana 100-300-at ezzel már méretben és súlyban is közel ott a cucc mint a D90+55-200, de ez ekv. 400 míg a Pana ekv. 600
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tulku
veterán
válasz Kleroo #19116 üzenetére
Vigyázz vele: azt hiszem 1 év teljes körű és egy év alkatrész csere(tán ilyenkor a szervizes hónaljszagát te fizeted, amit szerelés közben összeszed...)...de az biztos hogy küzdeni kell velük, nem egy fuji (élből vállal 1+1 évet...bár a javítási dőt nem feszegetném...lett 1-2 ősz hajszálam)
Mindenképpen hívd fel a központi szervízt (Kalotaszeg u. asszem) és erőteljes hangnemben érdeklődj...kelts NAV-os benyomást, ellenkező esetben lepattint hülyeségekkel...
OFF:
Érdekes a pana szervíz...10 évvel ezelőtt jóba lettem a tv-plazma szekció vezető szervizesével (jókat beszélgettünk mint videób..zik)és az lett az eredménye, hogy elintézett egy majd két(!) éves tv-nek pénz visszafizetési garanciát (egyébként nem baja volt, hanem egy bug-ot használtam ki) persze ellenkező esetben harcolhattam volna...
Parci: de azt hallottam az nem ez a minőség...na sebaj, nekem nem lesz...12-60 között nekem perpill. megfelel...
Mercutio: Tetszik az a 14-es a pm1-en ...vigyázz rá, hihetetlenül jól karcol...vannak sokkal rosszabb darabok!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ha belefutok valami válogatott darabba azt meg szoktam tartani, a Pentax bajonetes Tamron 17-50/2.8-amat is most adtam el, pedig már tavaly április óta nincs Pentax vázam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz andersen10 #19117 üzenetére
Tudom, milyen a homlokra, szemgödörre támasztani a gépet
-
k1csi
senior tag
válasz Mercutio_ #19091 üzenetére
a vaku(rendszer)t használóknak a Nikon
Kicsit le vagy maradva jelenleg ha jól tudom egyedül a Canonnak van rádiós vakuja (EX600-RT) amellet, hogy már a belépő vázak is tudnak a beépített vakuval két vakucsoportot vezérelni (650D).
Persze az árakat hagyjuk.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Freddy76
addikt
válasz Kleroo #19096 üzenetére
Próbáld ki az omd-t, azon a 45-öt (ekv 90) 1/30 alatt megfogod.
A mérettel k.rva nagy tévedésben vagy. Azt senki sem mondta, hogy az m4/3 zsebrevágós kategória, de azért rohadtul nem dslr méret. Ne kezdjünk el millimétereket meg grammokat számolni, hülyeség. Nekem az omd, a 45 fix, a 20 fix, az időjárásálló 12-50 elfér egy kis, lapos táskában, kb. akkora, mint egy nesszeszer, nem akadályoz bringázás közben sem. Ha pedig egyik kezemben a gyerek, gond nélkül ott a másik vállamon a gép, amit egy kézzel használok könnyedén. Ehhez a szetthez dslr esetében már egy nagyobbacska tatyó kellene.
Ha madarat akarsz fotózni, vagy sportot, mint te, vagy profi portrés vagy, okés. De ezen kívül egy kompaktról váltó átlagos amatőrnek rohadtul semmi nem ad egy dslr, amit egy átlagos milctől ne kapna meg.
Az, hogy neked már a szemed mögött is tükrös mechanikus zár van, más kérdés. Dslr hívő vagy, lássuk be.
De legalább jó helyen van nálad az 50/1.8G-m...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz Kleroo #19116 üzenetére
Úgy kellene. A váz és az obi akkor is külön árucikkek, ha kitben veszed őket, vagyis külön-külön terheli a kereskedőt a jótállási kötelezettség. Tulkunak igaza van abban, hogy szeretik megvezetni a fogyasztót, de akármit mondanak, így van,
Gondold csak el: ha veszel egy akármilyen kitet, és szar az obi, és beviszed, csak a garijegyen lévő gyári számot nézik, nem kell a vázat is bemutatnod, hogy megvan...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
rohadjon meg, hogy egesz du esett, de mindenesetre a kis em5 koccolasnak annyi eredmenye volt, hogy tenyleg kibasz durva a stabija 14-150el pl2on nagyobb fokusztavon kb fele zaridovel szoktam fotozni mint az ajanlott (pl 1/250 helyett 1/500), itt meg 90mm (ekv 180) 1/10 sec (f5.6 iso2000).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #19129 üzenetére
Rádiós? Nem fotonkacsingatós azokban is?
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19129 üzenetére
Nincs új a nap alatt (nem is számítottam rá) - A pl5 szenzora csipetnyit se jobb az omd-nél. Najó, talán csipetnyit élesebb.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Peethy
őstag
Metz MB 24 AF-1ről van valakinek tapasztalata? Kicsi, olcsó, TTL-es, eléggé hiányzik egy vaku a rendszerből.
-
Freddy76
addikt
válasz Marseille199 #19133 üzenetére
Hát, ha nem muszáj...
-
fattyu
veterán
válasz Marseille199 #19137 üzenetére
na mi van az esőtánccal?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Marseille199
senior tag
válasz fattyu #19138 üzenetére
Te nem akarod kihozni a zIkont. Én a szandit is megörökítettem volna a g3-al
Bár ma csak fénymérésre használtam. Én hülye, egy esti ivászat kedvéért pusholok pan400-at, aztán az ominózus eseményen lőttem vagy 5 fotót. Most vasárnapig el kell fotóznom. Bár bemozdult képem tuti nem lesz"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
hegyimorc
senior tag
válasz Peethy #19135 üzenetére
Nekem van ilyen.
A feje csak döntehető, nem forgatható és nem tud nagysebsségű szinkront sem, de amúgy pici, könnyű és jó. Ha nagyobb teljesítmény kell és/vagy HSS is akkor az 50-est metzt használom.
Rádiós vakuvezérlőnek pedig ilyet:
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
Miről vagyok lemaradva
Azt írtam, hogy aki vakubuzulni szeret annak jobb választás a nikon, mert pontosabb algoritmusa van így jobban használható, ezt meg nem én találtam ki, mindenki ezt hozza fel az összes fórumon, mint a nikon egyik erőssége.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Nah, végigolvastam a GH-3-as topicot, most megyek és alszom, mert lefáradtam teljesen
-
andersen10
aktív tag
"Fénnyel vezérlős. FL36R. FL-600R. Igazi rádiós tudtommal nem (de nem nagyon követem ezt a témát).
Pana nem tud mit kezdeni az R betüvel belőle.":
Ez mostanáig igaz volt, de a GH3 már tud wireless vakut vezérelni. Állítólag 100% kompatibilis az Oly rendszerével.
Engem speciel nem is wireless vakuzás hiánya zavar a G3-nál, hanem hogy nem kapcsolja be a Oly vakukban a infravörös fókusz támogató segédfényt. Azt nagyon szerettem a Nikon vakukban. Remélem a GH3 már ezt is tudja. -
Gondwana
addikt
válasz andersen10 #19144 üzenetére
_Annak_ a segèdfènynek csak PDAF-nél van értelme, m4/3 CDAF-je làthatò fényt igényel és nem elèg neki a kivetìtett csìkminta.
Szerk.: ja, és az R: én màr LX3-mal is hasznàltam remote FL36r-t, annyi, hogy manuàlisan kell bezongoràzni, hogy mekkoràt csattanjon, de kötelezően GN18 alatt, mert a mérő pre-flash màr fèlig kiürìti a kondenzàtoràt.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
madgie
titán
válasz andersen10 #19144 üzenetére
Első dolgom a segédfényt kilőni minden gépen, Panánál konkrétan tényleg semmi szükség rá, hacsak nem vaksötétben akarsz homogén fehér A4-es lapot fotózni
-
arn
félisten
válasz Marseille199 #19137 üzenetére
a technikat nem teszem ki az esonek, ha nem muszaj csak egy tesztfotozas lett volna.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
andersen10
aktív tag
válasz madgie #19146 üzenetére
"Első dolgom a segédfényt kilőni minden gépen": Nekem is. Tegnapelőtt este viszont megkínlódtam, halloween, szaladgáló kisördögök egy sötét utcában, muszáj volt vakuzni, kínlódott az AF rendesen, a váz segédfényét nem akartam visszakapcsolni, mert marhára irritáló, jól jött volna a vakué.
Szerk: Ja közben látom Gondwana válaszát, hogy a vaku segédfény csak PDAF-nél működne. Hát okosabb lettem, akkor nem sírom vissza.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
gyomordzsák azt mondta, hogy az ujabb firmwarerel mar nem is zug folyamatosan az ibis. ket em5 vaz (regi es uj swel) volt ott, de sajna a kavehazi zaj miatt ezt nem sikerult megfulelni
a 14-150 eleg jo parositas a vaz melle... jo hogy nem adtam el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest