Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Engineer086
üzenetére
Alig tobb mint egy atlagos obi ara ezen a rendszeren, es vazban is tobbet kapsz. En is ezert probalom most, 500 lett volna az obi, 580 volt a gep.
-
arn
félisten
válasz
Engineer086
üzenetére
Vegyel egy lx100at

-
arn
félisten
vettem egy lx100at... ami ugye multi aspect szenzoros. a lr siman azt a kepet latja, ami jpgre kerul. viszont a capture one csak letrehoz egy croppos kepet, de at lehet meretezni. ez most mivel fugg ossze? pl a torzitas eltuntetese miatti croppal, vagy szimplan a multi aspecttel?
ps: nekem inkabb ugy tunik, az obi torzitasaval fugg ossze, mert valtozik a crop a fokusztavval.
-
arn
félisten
Megneztem egymas mellett a gx80at es az em10et. A 16:9es evf annyira nem zavaro... Viszont a gep kialakitasa nem jon be. Sajnos a bal szem nem tul szerencses, az ember az orraval konnyen elnyomja, a tekerok kialakitasa es a vaz fogasa is jobban tetszik az olyn. A pana sebessege viszont lenyugozo... De osszessegeben az olyt valasztanam. Mar ha veszek vmit, mert azert a fujibol kipotyogo kepek jobban tetszenek, es vegeredmenyben ezert fotoz az ember.
-
arn
félisten
tegnap visszaneztem a regi em5os rawjaimat, a 45os, pl25os, 14-150, stb mellett. az ido megszepiti az emlekeket
bar anno acsingoztam ff nikonra is, es azok a rawok sem nyugoztek le a fuji utan. a fujinal van vmi olyan plasztikussag, es dinamikakezeles, amit mashol hianyolok, akarhogy tekergetem a gorbeket.a pl25 a mai szememmel is kituno obi... viszont a 45ost pl nagyon laposnak ereztem. ellenfenynel keves a tartalek a rendszerben, es hamar muanyagossa valik a kep, ha sokat kell allitgatni. a szinek most is bejonnek.
ugy latszik inkabb a kezelhetosege maradt meg bennem inkabb, jobban meg kell szenvedni a normalis vegeredmenyert, mint fujin. at kell gondolnom az egeszet, lehet inkabb meg kellene tartanom, es venni vmi utazos megoldast melleje (lx100, 20 + vmi).
-
arn
félisten
eddig nem talaltam ra informaciot... mindenesetre az oly honlapjan mindkettot lehet xelni egyszerre. csak tavasszal terveztem venni, de igy lehet elorehozom a dolgot.
ps: megtalaltam
kulon kell megvenni...Alle Objektive müssen als einzelnes Produkt und nicht zusammen in einem Kameraset erworben werden. Ein Objektiv, das zusammen in einem Set mit einer E-M5 Mark II/E-M10 Mark II gekauft wurde, berechntigt nicht die Teilnahme an der Promotion.
Beide Kameras (E-M5 Mark II und E-M10 Mark II) können auch in einem Set zusammen mit einem Objektiv gekauft werden. In diesem Fall kann der Kunde die Prämie jedoch nur für die Kameras beantragen. -
arn
félisten
az oly aktualis penzvisszafizetesi garanciaja, ha kitben veszel vmit... az obira es a vazra is ervenyes (-200EUR)? vagy csak egy termeknek szamit?
ervenyes masik orszagbol? tehat pl osztrakoknal elek, es nemetektol veszem.
-
arn
félisten
olyan kerdesem is lenne... hasznalt vki 20ast es 15ost? a 15osnel is van nemi "leica" plusz? mint a 25osnel, jobb mikrokontraszt, kisse plasztikusabb kepek, szebb szinek?
-
arn
félisten
jobban passzolt hozzam
vegulis en most ket dologra hasznalom a fenykepezot, a csaladot fotozni, es utazni. amit nagyon szeretek a fujiban, az az xt1 vaz (dedikalt tekerentyuk!), es a karakteres 35os obi. a tobbi gyk azert van, hogy szeleskoruen hasznalni tudjam a rendszert, de ennyi ido utan sem kotodom hozzajuk. mivel a fiam harom eves, eddig nem nagyon utaztunk, igy 95%ban a 35os volt AZ obi.ami nagyon hianyzik: kismeretu stabilizalt fixek, turaobi. mftn vhogy jobban megtalaltam magamnak a megfelelo konfiguraciot. pl:
utazni, es nyaralni 14-150 + 20 mankozni.
amikor a fotozas mellekes, csak kell vmi: csak 20as.
csaladra: 25 1.4harom obi csak, de lefedek mindent 98%ban, fujival 4 obival sem megy ez, es a 35on kivul minden benga nagy. de nem akarom elsietni, meg azon is gondolkodtam, hogy az xt1+35 kombot megtartom, es kirandulni veszek csak mast, de ez az en szintemen szerintem felesleges luxus. majd visszakeresem a regi rawokat, hogy mennyit lepnek vissza.
-
arn
félisten
a video resz nekem mellekes... es a korabbi tapasztalatokbol kiindulva nem is szeretnek vazra sokat kolteni, egy em10 mindent tud, amiert az mftt szeretni lehet. meg a penfen gondolkodtam, de nagyon nem eri meg a 2x arat, a tobbi oly meg feleslegesen nagy.
igen, a sarokba helyezett evf szerintem epp jobb szemnel lenne prakikus
nalam epp a bal a dominans, ezert is szerettem az em5ot, ott nem volt kerdes. nekem bejott az em5 kialakitasa is, ekkora vaznal eleve nem varom el, hogy egy kezzel tartsam stabilan, az obinal tamasztok.az scp a legjobb
az egyik kedvenc ficsorom olyn... ennel jobban mar csak az xt1 dedikalt dolgait birtam. a faramuci menu nem zavaro, ha hozzaszokik az ember, es ugyse megyek oda tul gyakran. panam sose volt. -
arn
félisten
jah ezustben nekem is tulspilazott a felso resze, viszont feketeben elmegy, es igazan praktikusnak tunik, a merete ellenere jol kezelheto. gx80at meg nem tapogattam - a szivem az oly fele huz, de praktikusabb lenne hogy nincs pup rajta. a pananal a 16:9 evf nagyon nem szimpatikus.
obikbol viszont nagyon a pana fele hajlok

-
arn
félisten
Kiderult kozben az em10iirol vmi hiba, amivel tesztek nem foglalkoznak? Olyasmire gondolok, mint pl az em5 zsufolt gombjai, vagy a berepedo kijelzokeret a csavaroknal.
Olcso vazban gondolkodom, ez meg a gx80 lehet a befuto.
-
arn
félisten
esetleg erre is johetne vmi hasznaltar.
Panasonic 20mm F1.7 II
-
arn
félisten
ezek kozul, melyik szamit aktualisan jobbnak? esetleg melle tudnatok erni, hogy a hasznaltpiacon kb mennyiert mennek most?
Olympus 14-150mm F4.0-5.6 II
Tamron 14-150mm F3.5-5.8
Panasonic 14-140mm F3.5-5.6Panasonic 14mm F2.5 II
Panasonic 15mm F1.7
Olympus 12mm F2.0Panasonic 25mm F1.7
Olympus 25mm F1.8
Panasonic 25mm F1.4Olympus 45mm F1.8
Panasonic 42.5mm F1.7amikor mftben utaztam (12-14) kicsit egyszerubb volt a helyzet, nem volt ennyi hasonlo obi.
egy reszet anno kiprobaltam, de kivancsi vagyok, hogy most mi a helyzet. -
arn
félisten
fel szememet mindig az mftn tartom - atnezve a listat, jopar olyan uveg van, ami erdekes, amiota eladtam a rendszert (2014 majus). osszefoglalna nekem vki, hogy melyikrol milyen kep alakult ki?
pana 15 1.7 (mar akkor is megjelent, de sose probaltam)
pana 25 1.7 (foleg a korabbi nagy kedvenc 1.4hez kepest)
pana 42.5 1.7 -
arn
félisten
buek
csak en melozom? -
arn
félisten
[link] nah mar azt is tudjuk, hogy a profik tukros gepet hasznalnak, a smart gepekkel meg gyoraan meg lehet osztani a fotot

-
arn
félisten
-
arn
félisten
Ajj, a nagyformatumu kepek
[link] -
arn
félisten
hogy is volt az a multkori randaauto dolog?

-
arn
félisten
osztrakoknal is lesz vmi blackfridayes dolog, eleg nagy cegekkel

-
arn
félisten
na jo, most fujira is egy ilyen akciot

-
arn
félisten
Az xt1 keresoje tenyleg akkor kezd szuk keresztmetszette valni, ha mar hosszu zaridonel akarok pl fokuszt allitani (belenagyitva). Amugy perfekt, komponalasnal is lehet ra hagyatkozni, nem is hasznalom a hisztogrammot.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
En csak a szembe lakoet tudom nyolc ev utan, de hat nem is haverkodni mennek oda, hanem egyszeruen baromi jo kiulni pl palmaban az arab kertbe, es vmi jo mediterran kajat enni. Mert fozni azt eszakon se tudnak. Amugy egyutt elni keptelen lennek vmi latin nepseggel, de azt el kell ismerni, hogy tudjak elvezni az eletet, es nyaraskor nekem ez hianyzik (+sok tortenelmi latnivalo).
Ahol szar az ido, ott jol elhetsz, ahol jo, oda jo menni nyaralni. Nem kell osszekavarni a dolgokat, mint ahogy sokan teszik mostanaban.
-
arn
félisten
Az eszaki fenyre en is kivancsi lennek, amugy akkor mennek olyan hidegbe, ha nagyon muszaj
inkabb korbeutaznam a mediterraniumot ketszer (mongy hajoval megkerulni a foldkozi tengert es kikotni minden jo helyen europaban, afrikaban es a kozelkeleten - ahol nem lonek).Svedorszagbol egyszer eleg volt, a szomszedok hasonloan erdektelenek szamomra. Majd ha minden mast lattam a vilagon.
-
arn
félisten
kicsit nosztalgiaztam, az em10 meg mindig korrekt masina, nekem elobb kene, mint a gx7. a gm1 meg franko mutyur, majd egy olyan kell gombokert.
-
arn
félisten
hasznalj parhuzamosan mas feldolgozokat is
en is most allapitottam meg, hogy jok a lr profilok, de meg mindig van vmi a c1ban, ha utolag visszanezem a sorozatokat. a kepek osszhatasa jobban bejon, pedig gyakran vetem ossze egyegy kepen, es tobbnyire a lret erzem helyesnek. -
arn
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Ez szerintem inkabb a usereken mulik, mit hoznak ki belole. Manapsag inkabb a realisztikus festmeny a divat, mint a foto.
-
arn
félisten
Ez bennem sose merult fel
ha nincs sok ido egy kepre, nem fogom hasznalni, ha meg van, akkor allitom manual. Allvanynal szinte mindent manual allitok (fokusz, rekesz, ido, iso stb). A fujin ez nagy elmeny a dedikalt szervekkel.Nagyon vagytam erintokepernyore, aztan sose hasznaltam az omdn.
-
arn
félisten
Eperkutyus: nem mukodik a ca szures oly vazon tudtommal, es hasznald a vaz stabjat, fixekkel buntet.
Szerintem is a 12es pana szenzor szinei voltak a legjobbak oly vazban, viszont csak jpgbol, rawbol sose sikerult kihozni. A sonys szinek vmivel gyengebbek, viszont a vegeredmeny jobb rawbol, talan a c1e jott be a legjobban.
Amugy meg egyik se lep a fuji nyomaba szinugyileg

-
arn
félisten
hat, ha ez a kovetendo pelda, sose legyek fotos... nemelyik korrajznak erdekes, de amugy?
-
arn
félisten
mongy ettol kozelebb nem kerul a temahoz
lehet az a problemaja, hogy fel kozelebb menni emberekhez, es lefotozni oket. nekem sose ment vadidegenekkel... egyszeruen nincs pofam odamenni es jol lefotozni, ha meg beszelek vele, az mas mufaj, engem az elkapott pillanatok erdeknenek. marad a csalad 
-
arn
félisten
Csak hasonloak, nem ua. Minosegileg amugy nagyon buntet a sirui, de azert ez egy turaallvany, nem tul stabil teljesen kihuzva. Ha kicsit osszebbcsukod, akkor sokat javul. Regeselnyeles es merevseg szempontjabol tuti jobb a karbon verzioja.
Nemet amazonon 99 eur volt szallitassal (haza valszeg nem ennyi).
-
arn
félisten
jo fotok
[link] -
arn
félisten
Szerintem is laca kicsit tulrajongja a panas dolgokat

-
arn
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
fotozni lehet, csak allvanyt nem lehet hasznalni.
-
arn
félisten
Fszom, lekapcsoltak a becsi metroban, hogy allvannyal nem lehet fotozni. Miert pont allvannyal nem?
siman van annyi feny, hogy akar egy kitobival is fotozzak kezbol.Pedig hosszuexpozicios terveim voltak.
-
arn
félisten
kai megmondja
[link] -
arn
félisten
válasz
ROBOTER
üzenetére
a piac teremtette meg maganak ezt az igenyt, nem ok csinaltak vmit, aztan utana azt mondtak, hogy ez a "sztenderd", es mindenkinek kuss. lehet masikat csinalni, hasonloan felfuttatni. boritekolom, hogy a vegere nem lesz osszessegeben hasznalhatobb, mint emez.
(#54224) Ear001: nem, azt mondom, hogy lehet ilyen tesztet csinalni, es az is egy a sok kozul, es nem potolja a sajat tapasztalatot. mindegyiket a helyen kell kezelni. hifis temanal maradva, hiaba merik le neked az osszes letezo metodikaval a dobozt, nem fogod megtudni, hogy fog szolni nalad. viszont ez nem azt jelenti, hogy felesleges merni, mert azert megis megtud az ember belole eztazt, ami segithet a valasztasnal.
en hifiben csak ugy fejlesztek mar, hogy inkabb megveszem, probalgatom x honapig, aztan eladom. de az mas teszta, itt lehet rawokat letolteni, kiprobalhatod, hogy kb mire szamithatsz.
mindig nezem a dxot, de a vegleges valasztasnal sose befolyasolt. nincs benne se fuji teszt, es em5 se volt korabban, megis tudtam, hogy ezt szeretnem kiprobalni, viszont a korabbi valtasaimnak a tapasztalatai egybevagnak nagyjabol a dxos osszevetesekkel, de azt is elhiszem, ha nincs ez igy minden esetben.
-
arn
félisten
válasz
ROBOTER
üzenetére
ez vilagos... csak igy ennyi erovel akar ki is szedhetnek a szenzort, aztan vizsgaljak ugy. a vaz (es a benne foglalt dolgok) ugyanugy a szenzor mukodeset befolyasolja, de megsem kapsz kepet arrol, hogyha hasznalod az erre epulo rendszert, mit kapsz vegeredmenynek.
szerintem egy normal fotozasi folyamatot kellene figyelembe venni, ez azon belul kialakitani a meresi metodust, nem vmi sehol se hasznalt tesztkornyezetet es folyamatot krealni es azon belul mericskelni. de ez is csak egy teszt lenne a sok kozul. pl a hwek merese elvileg sokkal egazaktabb, de megis meg kell nezni jopar oldalt, mire az emberben kialakul egy kep, hogy tenylegesen mire szamithat.
szal nekem az a velemenyem, hogy valoban santit sok helyen a dxo, de sokkal jobban elvegezni ezt a feladatot nem nagyon lehet.
-
arn
félisten
válasz
ROBOTER
üzenetére
szerintem sose mondta senki, hogy ne nezz meg mast... de, hogy erre meg szukseg van, a nepszerusegen latszik. a problema nem csak a teszteloknel van, hanem az olvasok fejeben is.
a feldolgozason azt ertettem, hogy mire eljutsz a gepbol kipotyogo kepbol a vegeredmenyig (legyen az ps, lr, vagy akarmi) - felhasznalva a rendszer, kep (temajanak) sajatassogait, vagy hogy mit akarsz kifejezni, annyi minden befolyasolja a dolgot, hogy nehez ezt szamszerusiteni. szamomra sokkal tobbet elmond, ha a valos fotokat nezem meg.
az obi meg ott lehet erdekes, hogy ugyanazon a rendszeren ket objektiv lehet total mas jellegu kepet csinal (nem beszelve eltero rendszerekrol). mas kontraszt, szinek, tonusok. lehet tole fuggetleniteni, csak eppen nem eletszeru egy olyan obit ratekerni, amit lehet sose hasznalsz ott, az is a rendszer resze.
nem tudnal olyan tesztmetodust kitalalni, ami mindenkinek megfelelne,
-
arn
félisten
hogy jon ide a mosott raw file?

roboter: es hogyan merned azokat a dolgokat, amik a feldolgozast is befolyasoljak? obi, rawfeldolgozo, szenzori sajatossagok? vannak a kepnek olyan jellemzoi (vagy akar karaktere), ami szerintem nem jellemezheto par parameterrel, van, hogy esztetikai szempont.
nem vedeni akarom a dxot, de szerintem baromi nehez egy olyan parameter-rendszert felallitani, ami egy szamra redukalva osszevethetove teszi a rendszereket.
reszemrol csak iranymutatas, szamomra mindig sokkal fontosabb, hogy a valos kepekbol mit tudok kihozni, es a vegeredmeny mennyire felel meg az igenyeimnek. de ezt keptelenseg fuggetleniteni a rendszeri sajatossagoktol.
-
arn
félisten
En akkor csak annyit kerdeznek, hogyan mernetek? Amugy szerintem tok mindegy, hogy milyen a jpg, vagy a raw, a lenyeg az lenne, hogy feldolgozassal mit lehet kihozni belole. Az ember a vegeredmenyt nezi, nem vmi felkesz dolgot.
-
arn
félisten
Azert tajekoztato adatnak nem rossz a dxo. Mindent a helyen kell kezelni. A zajszint nem minden.
Szerintem sokkal jobb, hogy legalabb megprobaljak merni es osszehasonlitani, mintha semmi se lenne. Csak a gyartofuggoseguket vetkoznek le.
-
arn
félisten
Egyszeru, tolts le rawokat a szimpatikus vazrol, es dolgozd ki oket. Latni fogod, hogy a vaz tud vmi pluszt, vagy a fotos

Nekem ezert van most fujim

Amugy ugyes fotos kezeben a legegyszerubb gep is csodakra kepes, a jobb technika inkabb csak tobb mozgasteret ad. De ritkan van az, hogy egy igazan jo kep emiatt tudott csak megszuletni.
-
arn
félisten
válasz
kamilyon04
üzenetére
en hasznaltam varosban, szep rajzu obi... vagy mihez kepest?
[link] a korabbi kepek kozott van jopar 45os kep.
-
arn
félisten
hja, a fujinal a vaz a legolcsobb cucc
az obik meg jellemzoen 500-1000 eur kozott.***
ez a sirui igazan minosegi kis cuccnak tunik elso blikkre...
-
arn
félisten
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
hogy lehetne mar a 2.8as es az 1.7es obi hasonlo arban... egyaltalan nincsenek rossz arban az mft obik, rendszerint olcsobbak, mint a hasonlo latoszogu es fenyereju konkurencia. de nem torvenyszeru, ha vmi az egyik rendszerben olcsobb, akkor a masikban is annak kellene lennie.
itt pl nagyon jo arban van a 14-20-45, amivel jol el lehet lenni. viszont a 25osok dragak, amik meg mas rendszerben olcsok (de legalabb jobbak is). egyedul a ff a konkurencia felhozatalban, mert apscre nincsenek alternativak, csak fuji fronton, de az meg megint mas arszint.
-
arn
félisten
hat en sem vagyok egy nagy allvanyfogyaszto, csak zavart mar, hogy itt van a draga cucc, aztan meg mindig egy nyeklonyaklo hamara pakolom. neha hasznalom otthon, meg parevente ramjon, hogy ki kellene menni fotozni este (karacsonyi idoszak, etc).
nem keves penz egy ilyesmi allvanyert, viszont ez nem avul el, a gep tobbi reszevel ellentetben

-
arn
félisten
siriuit neztem
az alu 100 eur, a karbon 200. az egyik 1kg, a masik meg 0.8 korul van fejjel (bar vhol 1.1et olvastam az alura). ossztomeget nezve azert nem keves, lehet egy obi sulya.meretre kb a mefoto backpacker merete.
vettem egy manfrottot (190pro) par honapja, ami relativ massziv allvany, de rajottem, hogy a budos eletben nem fogom sehova se cipelni, most meg szivesen mennek estenkent. lehet inkabb eladom, total nullkmes.
-
arn
félisten
Meger a karbonallvany 2x annyi penzt? 15 dekaval konnyebb (ez 10-15%a az egesznek).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- World of Tanks - MMO
- Interactive Brokers társalgó
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- További aktív témák...
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Canon EOS 5D Mark III DSLR sok tartozékkal
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bar anno acsingoztam ff nikonra is, es azok a rawok sem nyugoztek le a fuji utan. a fujinal van vmi olyan plasztikussag, es dinamikakezeles, amit mashol hianyolok, akarhogy tekergetem a gorbeket.
siman van annyi feny, hogy akar egy kitobival is fotozzak kezbol.