Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz Peethy #18145 üzenetére
Amennyiért tudsz venni vagy amennyiért el tudod adni... Ahogyan látom az értékbecslésed alapján te inkább vennél... Sztem ennyiért nem lesz eladó, persze mindig akad valaki aki áron alul szabadulni akar/s.o.s. kell neki a pénz...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
válasz Sza_Sa #18107 üzenetére
Alig használtam, még ki is kell tapasztalnom. Nem arról van szó, hogy hibázik, inkább arról, hogy kis korrekciót elbír, plafonra (2,6m, tehát átlagos) villantva +2-3-at is ráteszek akár. Ha 45 fokban áll a vakufej, akkor is +1, 1,3 kell a vakukompenzációra, hogy jó legyen. Ha szemből derítek, az okés. Lehet, hogy csak annyi a bajom, hogy a nikon sb700 erősebb volt, ezért annak a fénye elég volt plafonra vakuzáshoz, ez nem. Meg persze nem is értek hozzá annyira... Meg persze jóval kevesebbet kell a vaku, lévén átszoktam a két fixemre (20, 45).
Ami idegesítő még picit, az a töltési sebesség, de hát két elemmel megy, ennyit tud a szentem, amennyit én vakuzok, ahhoz elég. A gombjaitól viszont kaptam már agyfaszt. Szerk.: biztos Mercutio is azért adta el .
Szerintem Tappancs, a lányom macija gyűlöl. Nagyon durva fénykezelést kapott a tesztelés-próbálgatás során...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
andersen10
aktív tag
Megsétáltattam az új okikat a Budakeszi Vadasparkban. Sajnos fotózásra kevés idő maradt a gyerekek mellett.
Oly 9-18:
Nem meglepő módon tájképezni szuper, az ekv. 18mm azért emberes nagylátószög...9mm f4Korábban nem volt uwa obim (illetve egy samyang 14/2.8 a Nikonra, de az határeset), rájöttem meg kell még tanulnom látni és érezni a szupernagylátószöget, ez azért nem olyan magától értetődő mint ekv 28mm és fölötte. A kreatív potenciál jelentős lesz azt már érzem.
Ami nyitva van bennem, hogy meg tudnám-e szokni a 9-18-at, mint alapobit. Van aki így használja. Azt hiszem pl. városnézésre igen. De általában azt hiszem mégis az marad, hogy a 20/1.7 vagy a 14/2.5 az alapobi és 9-18-at akkor tekerem fel ha kell a nagylátószög. Kevés nekem az f5.6...
Konica Hexanon 135/3.2
Van valami különleges, varázslatos ahogy ez az obi leképezi a valóságot. Nem tudom mi az oka, de határozottan más mint a modern, digire tervezett hightech cuccok. Itt pl. a kislányom mintha egy meséből lépett volna ki. Itt meg egy bokeh példa.
Az MF persze komoly kihívás, ha mozgó a téma, vagy nincs idő bíbelődni a fókusszal.Oly 45/1.8:
Régi barát. Számomra ő volt, van (és lesz?) a legnagyszerűbb mft obi. Kicsi, fényerős, szupergyors AF, asszem nem kell itt bemutatni. S-AF -el,1.8-as rekeszen is megfogtam vele az üveglap mögött cikázó nyestet, f=2.8-on pedig borotvaéles portrét rajzolt a sasról, mosómedvéről. Nagyon jól együtt dolgozik a G3-al.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz andersen10 #18154 üzenetére
allatkertbe tuti vmi telet vinnek esetemben 14-150.
a 9-18on en is gondolkodtam, mint "altalanos" zoomon kirandulaskor, kiegeszitve a 20as es a 45os fixszel. lehet nem ezekkel lehetne megorokiteni mindent, "dokumentalni" az egeszet, de hogy a megmarado kepek izgalmasabbak es jobbak lennenek, abban is biztos vagyok. a turazoom is hiaba rugalmas, ha a vegen tobb kepet hagyok meg a 20as fixtol. nagyon odavoltam a nagylato fixert, mert nem gondoltam, hogy belterben is jol hasznalhato az ekv 35 koruli, igy ellennek a 9-18 fenyerejevel, mert vesz eseten belelog mar a hagyomanyos zoom tartomanyba.
asszem a 14-45 is megy eladasra. titkon azt remeltem tole, hogy kapok vmit a fixek kepminosegebol es a zoom rugalmassagabol, ehelyett inkabb kaptam vmit a turaobi kepminosegebol, es a fixek rugalmatlansagabol. nem rossz obi, csak a 20assal a 14-150 sokkal jobban hasznalhato paros. nagyon jo a 20assal flangalni, de azert jo erzes, ha vmit nem tudok vele megoldani, akkor ott van egy nagy atfogas. a fenyeros ekv 35 mellett okafogyotta valt egy normal (14-35, 14-45 etc) zoom, tobbnyire ugyis lustasagbol tekergeti az ember, es gyakran eszre se veszem, hogy a zoomnal is a 35mm kornyeki beallitasra tekerek osztonosen. egy ekv 120-150ig meno gumiobi mar erdekesebb lenne - jobb kepminoseggel tarsitva - mint a 14-150. vmit vmiert.
most mar rendszer szinten is igy nezem a felhozatalt (ekv ertekeken szamolva):
1. 35mm <f1.8 fix
2. altalanos zoom, min 120-150mmig
3. fenyeros portre ~85-90
4. ? nagylato zoomazt hiszem ennyivel le tudnam fedni a mostani erdeklodesi kort meg mielott kiadok sok penzt egy mft vazert, majd azert vegigscannelem a konkurens felhozatalt (fuji foleg), hogy mennyibol lehetne hasonlo parkot kihozni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
need
addikt
Nekem is EPL1 gépem van..és nekem is valami hasonlót szenvedett mint a tied.. csak azzal a különbséggel hogy ez PQI volt és class 6 kártya.. és ami bosszantó hogy nagyon nem is használtam.
Én is megkerestem szintén az olympus márka szervizt és azt mondták hogy ez csak kártya hiba lehet..Nekem 1 szóval se mondta senki hogy a Samura háklis sőt nem is nagyon olvastam ilyet..és most nekem Samu van benne egy 8gb class 10 és eddig nem volt gond..igaz ki se vettem még belőle..!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Mhamster
tag
Samsung kártyák nem véletlenül kerülnek annyiba amennyibe. Volt olyan samsung gép, ami nem fogadott el egyetlen samsung kártyát sem, minden mást viszont igen. Ilyenkor a kártya, vagy a gép a hibás? De nem ez volt az egyetlen eset, samu garis kártyával dunát lehetne rekeszteni.
Sandisk-et mindenkinek[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
need
addikt
válasz Mhamster #18157 üzenetére
most minden rossz indulat nélkül...
hol voltál éppen amikor sdhc kártyát kerestem a gépbe..?
én körbe kérdeztem azokat akik használnak mindenfélét..ott akkor azt mondták megfelelő a samu..
igaz eddig meg is felet..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
t72killer
titán
válasz Mhamster #18157 üzenetére
Én köszi szépen kb 6 éve elvagyok az olcsóbb (régen jóval olcsóbb) Transcendekkel. Most egy használt vázzal befutott egy Sandisk.ultra is, ill van egy öreg sony is a családban. Mindenki teszi s dolgát...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gorgo
őstag
válasz andersen10 #18154 üzenetére
Egész tűrhető az a 9-18, nekem egyetlen "bajom" van vele csak. Kár, hogy az a 90° látószög átlós, mert így épületeknél mindig az a pár fok hiányzik, ami ahhoz kéne, hogy befogjon egy derékszöget...
Kíváncsi lennék, hogy esetleg GH2 multiaspin 9:16 mellett megvan-e a 90 fok vízszintes látószög... Valakinek tapasztalat??
Meg persze vannak egyéb dolgai is, de ettől egész jól használható. Bár azért lehet, hogyha behülyülök és látok egy 7-14 Lumixot 250 körül, akkor lecserélem arra.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
ha már UWA téma, a samy 8mm hogy viszonyul?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #18163 üzenetére
Nem a 7.5? Az egy állat üveg, kicsit bánom, hogy eladtam.
-
immi77
tag
Üdv a Hölgyeknek és az Uraknak!
Most készülök leváltani kompaktomat (Canon SX220 HS) egy kicsit komolyabbra. Kérdésem az lenne, hogy kb. még egy év garival rendelkező Oly PL1 kitobival (14-42) megér 65 ezret? Vagy valami másba gondolkodjak?
Esetleg valami jó ajánlat, amiről tudtok?Előre is köszönöm!
Flickr: http://goo.gl/CQVhcp
-
gorgo
őstag
válasz t72killer #18164 üzenetére
Igen, a remény hal meg utoljára
Mostanában én is reménykedem, hogy a bejelentett Lumixok (43/f1.2 és 135/f2.8) nem 300k körül/fölött lesznek. Kezd ez az egész m43 bicnic egy kurvanagy lehúzásba átmenni.
Amiben reménykedsz, az halacska lenne?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Gondwana
addikt
GH1-en (meg LX3-on is) az ekvivalens 18mm az 90° a 3:2 opció miatt, egyébként 4:3 még éppen nem az, a 16:9 meg több is. (Gombhoz kabát: agyalok is rajta, hogy a 0.75x konverteremhez vegyek megint egy LX3-at, de 120EUR körül senki nem akarja ideadni)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
t72killer
titán
Nem, halacskájuk már van, 7.5mm és bitangjó darab. Normál rektilineáris nagylátó kéne. APS-C-re kijövőben van egy 2,8/10-es darab, legrosszabb esetben ő lesz egy megfelelő adapterrel beszerezve. Bár a 10mm az nem 7...
-
t72killer
titán
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #18172 üzenetére
Ha olyan bravúros a változás, mint az LCD képarányé, akkor köszi, kihagyom
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #18172 üzenetére
gyors, de bizonytalan sajnos..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Szulita
tag
Urak, GF2-be való akksi lelőhelyét tud vki ajánlani? Természetesen ugy. is lehet, csak számlásan.
"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller
-
arn
félisten
Our polish friends at M43.eu (Translation here) are the first to compare the image quality of the new E-PL5 with the current high end Olympus E-M5 camera. Both use the same sensor but according to m43.eu test the E-PL5 is slightly less noisier than the E-M5. I guess the image processing workflow has been improved over the E-M5. And it doesn’t end here because here comes the “WOW” surprise: They even tested the E-PL5 dynamic range (Click here) and the said that the E-Pl5 is: “shockingly better” (at Low ISO) than the DR measured for the E-M5 (here it is). The E-M5 still has the edge on High ISO but there is 1 EV difference in favour of the E-PL5 at ISO 200 and ISO 400.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
válasz Gondwana #18168 üzenetére
Hasznos kis szög-számolgató alkalmazás!!! Annyit tudsz még segíteni, hogy mit jelentenek a mm-ben megadott szám mögött vesszővel elválasztva a nagyobb (pl. 200.0) számok?
Szulita: 225+vám+áfa lenne egy új, egyébként meg ha drága ámérikai és britt barátaink nem lennének lusták 2 papírt kitölteni, akkor bagóért (170!!) lehetne kapni .
Kösz az infót! (azt is írtam, akkor ha behülyülök, az meg egyenlőre váratt72killer: APS-C-re 10mm az m43-on tényleg nem 7, de nem is 9mm. Szóval hajrá Samyang!
-
gorgo
őstag
Szeretem ezeket a tesztoldalakat, csak arról nincs egy sor sem, hogy milyen módszerrel, hány mérésből, stb. számolgatták. Nem mintha konkrétan ezen a téren járatos lennék, de mérésügyben más területen igen. Szóval ezek nagyon művi dolgok sztem, arról nem is beszélve, azonos hardverből 1-2 hónap alatt SOKKAL jobbat kihozni, azért sztem sokkal valószínűbb hogy a tesztet b**** el...
scarabaeus: ehh, pedig még az ábra is ezt sugallja nem baj, fő hogy vannak akik látnak
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Azt arra írtam, hogy a 10mm egy kompromisszum, de a 12-től induló prémium-zoomok és 12-alatt csak halszemet felmutató fixek világában nem olyan rossz kompromisszum. Szóval ha egy picit fogyókúráztatott, 150g alatti, elegáns kinézetű 2,8/10-est piacra dobnának, én vevő lennék rá. Inkább, mint a 12-es zuikóra (príma optikai minőség mellett persze). Szóval hajrá...
-
-
Tulku
veterán
válasz andersen10 #18186 üzenetére
Nekem a pl1-ben nem a gyorsaság, hanem a pontatlanság volt a problémám...tárgyfotónál 20-assal állványról 10-ből 3-5 sikertelenség után ment a levesbe...pana ebből a szempontból király (és persze a fuji is, de ez nem fórumtéma...)
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #18188 üzenetére
Nem érdekel a cserélhető világ...nekem x100 kell
-
arn
félisten
megint csinaltam jopar tesztet ezzel az olympusos programmal... tenyleg erdemes hasznalni. csatlakozva a kollegakhoz - rawbol olympussal szvsz ugy mukodik a legjobban a dolog, hogy a viewerrel beallitod nagyjabol (expoziciokorekkcio, stb), export tifbe, es azt dolgozod fel lral. nagyon ritkan csinal olyan hibat, hogy erdemes legyen a rawot kozvetlenul a lrba tolteni, de ha megis, akkor ott a lehetoseg, ami ugye jpgnel kiesik.
amit viszont megfigyeltem, mintha a sotet reszeket kulon dolgozna fel. tehat nem egyben allitja az osszes sotet tonust tonusszintenkent, hanem teruletenkent. hogy ezt mi alapjan hatarozza meg, hogy mit kell kicsit vilagosabbra, es mit nem, arrol lovesem nincs, de nagyon jo valoszinuseggel talalja meg a "temat". ami meg erdekesebb, hogy mas reszeket vilagosit ki a kamera algoritmusa, es mas a viewer algoritmusa. amugy kicsit jobban felhuzza a sotet reszeket, de kicsit "mast" is vilagosit. a tapasztalatbol beallitott es macerasabb raw -> lr -> jpg processznel szinte mindig jobb lett a raw -> viewer -> tif -> lr ->jpg processz, nem mellesleg gyorsabb is a feldolgozas. igy lesznek szep olympusos szinek, es el sem veszik az info, ha vmi nagyon elcseszett dologbol kell kihozni vmit.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz andersen10 #18186 üzenetére
Azon kevés tulajok valamelyike beszámolhatna, hogy mi a helyzet az OMD esetében pontosság tekintetében. Plíz ne kíméljetek!
-
sphe
senior tag
-
Mercutio_
félisten
Vagy az én új E-PM1 vázam és vadász hozzá obit
Ha már E-PM1: Fókuszmező-kocka méretét lehet valahol változtatni, vagy fix?
gorgo: Pana 7-14 szerintem elég böszme az oly 9-18-hoz képest, meg úgy abszolútértelemben is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Sza_Sa
senior tag
Mft terén nem tudom hasonlítani, egyébként szerintem használható. Normális fényben szerintem már ennél nem kell gyorsabb, kevés fény mellett már azért nem a leggyorsabb. Egyébként ritkán hibázik ilyenkor is, maximum vadászik aztán legtöbbször pontosan talál. Ha véletlenül Győrben jársz fussunk össze, kipróbálhatod hogy mit tud.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
MrChris
nagyúr
4/3os géphez a beépített vakuhoz létezik hatékony diffúzor?
Meg micro4/3oshoz?[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Sza_Sa #18197 üzenetére
"legtöbbször pontosan talál" hát ez az amiatt majd ki kell próbálnom ezt a vázat. A G3 legfeljebb -elég ritka!- nem enged exponálni, de ha az megtörtént, akkor pontos, kevés fényben is. Mind1 van idő, még legalább 1 évet várok. Addig talán kedves Pana is képes gh3-at eladni a népnek. Arról is akkora a hallgatás, mintha készítettek volna 1-2 vázat a fotokínára, de annyi, azóta is kuss van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Mobil flották
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k