Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #19345 üzenetére
figyu, őszintén mondom, hogy ez nagyon-nagyon mellé. mikor láttál engem azon nyafogni, hogy nem tudok megcsinálni valamilyen képet, mert szar a vázam? az meg miért zavar téged, hogy ha kijön egy új váz, elfantáziálgatunk róla többedmagunkkal? amíg nem veszek egy nex-6-ot, ne is beszéljek róla?
az, hogy nem fotózom boldogan (leginkább sehogy sem mostanság), totál technikafüggetlen.
úgyhogy ne basztass ezzel. kösz.
(ja: a d90 utódját d7000-nek hívják, és már rég kijött, sőt, hamarosan le is lesz cserélve)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
válasz Marseille199 #19350 üzenetére
D90 utód = D7000. Semmivel sem kevesebb nála, és kapott pár d300-as extrát (pl időjárásálló váz). Árban (=kb d90 ára a d7k megjelenésekor) és súlyban kb d90 kategória.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Marseille199
senior tag
Rendben. Nem arra mondtam, hogy a váz miatt nem csinálsz meg egy képet. Hanem , hogy egyik váz sem tetszik. Eddig meg tetszett. De ezért mondom, hogy nem a vázakkal van a baj, neked nem fekszik mostanság valamiért a fotózás. De, akkor fejezzük be békésen, aztán pont
Én vágom a D7000-et, csak vártam volna valami D90x-et vagy akármi. Bár hülye vagyok, mert a D100 is ott van már jó ideje, tehát az x után tuti vége lett volna
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
madgie
titán
válasz andersen10 #19354 üzenetére
Máskor nekem is teper, csak most vacakolt valamiért... reboot után is.
-
arn
félisten
senkiben sem volt rossz szandek, es ez egy szakmai forum, hol beszelgessunk ilyesmikrol, ha nem itt. ezzel nincs is gond, csak a sorok kozott ugy tunik, hogy maga a fotozas mar mellekes szal. en ugyis valszeg csak addig leszek aktiv itt, amig mozgat a technikai resze, es van idom ilyesmikkel foglalkozni, aztan utana csak hasznalom a rendszert. nalam is hullamszeruen jon elo a dolog, pl amikor munkaszeruen kellett fotozni, otthon ra sem tudtam nezni a gepre. ha erdekel a fotozas, akkor lesz ez maskent is
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Marseille199 #19353 üzenetére
olyanok vagytok mint Rambo a háború után
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
t72killer
titán
Mégsem olyan tökéletes a pana 7-14... (=tovább várunk a lineáris sami 2.8/8-ra)
-
andersen10
aktív tag
Egy októberi szegedi kirándulás képei. Technika: G3, 9-18, 20, 45
Mi a véleményetek? -
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19361 üzenetére
halszem. Normál nagylátó kell. Elgondolkodtam pl a sami 2.8/10 adaptálásán, de túl bumfordi lenne egy mft vázon.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz andersen10 #19364 üzenetére
Fénygyenge (csillagos éghez is kéne), ill zoomra nemigen van szükségem.
#19365: Naja, inkább tervezzenek mft-re egyet, harmada súlyból és fele méretből.
-
arn
félisten
válasz Freddy76 #19358 üzenetére
hat igy ket nap utan nem akarom elkiabalni, de nagyon jo. annyira segitokeszek, hogy az vmi hihetetlen. miert nem lehet nalunk ezt igy?
a 9-18 az nagy??
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HÁZIGAZDA
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Tulku
veterán
Hogy technózzak kissé...nem keresett valaki pl1 szintű vázat?
Nemmondommeghol ma ilyen hirdetés ütött mellen:
"e-pl1 váz 3 akksival 8 gigás sd-vel 25-ért"
Szerintem decemberben ingyen osztogatják majd a vázakat...döbbenet...
-
t72killer
titán
Csak ábránd sajnos Abból indultam ki, hogy a 8-as halszemet is mft-sítették, megtehetnék ezt a 2.8/14-es FF ultranagylátójukkal is.
#19374: Azért is drága a 4/3 rendszer, mert ilyen obik vannak hozzá. Ha lennének ~16MP-es 4/3 vázak, akkor egy profi 4/3 váz + egy ilyen obi egyenértékű lenne teljesítményben egy nem-csúcs FX vázzal (pl d600).
-
fattyu
veterán
válasz t72killer #19377 üzenetére
" egy ilyen obi egyenértékű lenne teljesítményben egy nem-csúcs FX vázzal (pl d600)."
Gyógyszerre ne igyál...
Basszus ne már. hogy lenne? négyszer akkora szenzor?
Nem trollkodok tovább én értem hogy ez itt a m43 fórum de azért ne veszítsük már el a valóságot...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tulku
veterán
14-est sztem eladta 41-ért, mert tegnapelőtt még azzal hirdette 65-ért...
Parci: Nem értem mi van itt...ha minden vonalon ezt hallanám, esetleg beszereznék nagy mennyiségű szárazkolbászt meg rizst, lisztet (tkp itt az összeomlás) de (elfogadva amit írtok) máshol nem ez a helyzet...
Na most, vagy túl sokan olvassák ezt a fórumot (index fotó fórumok halottak) és ez alapján indítják el az eladásokat ily vehemenciával, vagy egészen egyszerűen ilyen használhatatlanok az mft cuccok (szerintem nem...sőt!)
Minden esetre, mikor régebben azon mosolyogtál, hogy mennyiért dobják majd utánunk pl a GX1 vázakat, nem igazán hittem neked...de hogy ilyen gyorsan elérkezett (100 alá ment...) az siralmas...
És akkor tegnap megtapogatom az OMD-t lövögetek vele, nézem a gyorsaságát, méreteit, kezelését és én is már arra gondolok, hogy soha nem veszem meg újonnan, majd ha féláron árulja valaki...
(persze most - kivételesen - nem gépvásárlás vezérelt, csak volt egy kis időm...)
-
t72killer
titán
válasz fattyu #19378 üzenetére
"Gyógyszerre ne igyál..." - mér ne ?
"Basszus ne már. hogy lenne? négyszer akkora szenzor?" Igen, és van rá kb f/4-től használható alapzoom (canikon 2.8/24-70) - míg a zuiko max nyíláson is pengeéles. Márpedig ez 2FÉ előny, ami simán kompenzálja a kb 2FÉ-vel lemaradt pici pixeleket. (jó, nem az elsővonalbeli D4, D800-gyel hasonlítottam).
Alapzoomos rendszerekre értettem az összehasonlítást, fixeknél kicsit árnyaltabb a helyzet, mert ott mind2 rendszerre van f/2-n penge alapobi - bár nem bújtam végig az f/0,95-ös noktonok tesztképeit, nem az én árkategóriám.
-
Kleroo
veterán
válasz fattyu #19378 üzenetére
+1
m43 az m43, FF disznó pedig FF disznó,még ha kismalac is
Ha az ég világon semmit nem nézünk csak a szenzort....hát a D600 az etalonok között van.#19380
Őmmm. Megnézted a tesztképeket is? f2-n kifejezetten nem nagy szám. Legalábbis ha a jogosan magasztalt 24-70/2.8-ak csak f4-től jók, akkor ez nehogy már jónak számítson.....
1
2
[3]És a rekeszelt képektől sem ülök annyira fenékre,hogy mennyire brutáljó.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
madgie
titán
Tegnap ígértem pár Sami rawot, berakom a közösbe, hátha másokat is érdekel.
-
t72killer
titán
válasz Kleroo #19381 üzenetére
Hmm, hát ez tleg nem nagy szám ... Amúgy sok értelme nincs foglalkozni vele, mert a 4/3-os gépek felbontása kicsi (12MP) ami labdába sem rúg pl egy D800-zal szemben. OMD szenzorral kicsit árnyaltabb lenne a kép.
#19382: Naja... Ha így haladunk, kézből lőjük a mélyeget.
-
Kleroo
veterán
válasz t72killer #19384 üzenetére
Ezért kezdem egyre jobban rühelleni a tesztoldalakt. Itt is olyan pontszámokat kapott,hogy majd lefordultam a székről. Mondom ez meg mi? F2-n kb gyalázza a rekeszelt fixeket?
Aztán uccu át a képekre.....őőőő.....jól sikerült fényerős zoom,ennyi. Nem találták fel az új csodaobit.Ezért is egyre inkább magasról tojok az ábrákra,és csak a tesztképeket nézem meg,illetve ha nagyon érdekel valami,akkor kérek emílben képet vele egy ráérő kolegától.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19386 üzenetére
Csinálhatnának kisebb szenzort (mft) is Tudnám értékelni az extra hordozhatóságot/pici lencséket.
-
fattyu
veterán
válasz Kleroo #19381 üzenetére
tudom fixet ne zoomhoz de ezt a képet a planarom hozza 1.4en... úgyértem ezt a lágyságot tudja 1.4en az is, az meg már 3 fé előny ide.
ez határozottan nem egy olyan obi amit akár olcsón meg akarnék venni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
t72killer
titán
válasz fattyu #19388 üzenetére
Ha már manuálobik, itt van pár szép múzeumi darab. Tényleg akadnak gyöngyszemek, lehet az én 2.8/105-ös nikkorom is mft-adaptálva fogja végezni
-
Mr.Csizmás
titán
válasz t72killer #19387 üzenetére
ööö...nekem az X egy ideális átmenet a dslr fajta szenzor, és a relatíve kezelhető méretű optikákkal (mft relatíve kicsi lenne csillagozni), míg dslrnél a nagyobb bázistávolság miatt apscn ugyanaz a gyt. nagyobb - canikon 18-55 vs. nex 18-55 pl.
-
andersen10
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19390 üzenetére
"mft relatíve kicsi lenne csillagozni" A pontforrások intenzitása normál esetben csak az optika konkrét átmérőjétől függ - végülis ez egy 1.4/35-es obinál kb uakkora, mint egy 0.95/25-ösnél. Persze mft-vonalon hiányos az ilyen irányú lencsekínálat.
Attól is függ, mire hajt az ember. Sima szép tejutas képekre bőven képes az OMD.
-
madgie
titán
válasz andersen10 #19391 üzenetére
Van egy pár nagyon jó kép, de néhány olyan is, amitől bármelyik képmegosztón különbeket találni nap, mint nap.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #19392 üzenetére
#19393: hja, Mo.-gon nagy számnak számít az élesre lőtt vízalatti kép... A világ boldogabbik felében a kollégák öntik a jobbnál jobb alkotásokat, innen kb 3-ból 2 alkotás díjazott lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz t72killer #19392 üzenetére
na ez az, hogy mft-n nincs az X-es 18, 23, 35-nek megfelelő obi...talán a 20/1.7 lehetne kb. egálban a 23-assal? meg a 14-es a 18-assal...
persze akkor már vennék egy óraműves állvány 3-400 euróért.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #19395 üzenetére
12/2 nem kitűnő csillagozni? 20/1.7 dettó. De igen, a 14/2.5 sem rossz, sőt.
szerk: csakis omd? gf1-re szívesen felraknám
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19395 üzenetére
A 14-es fényereje vékony. Amúgy kb 1.5-tel kell szorozni, hogy mft-ről aps-c-re jussunk. A fényerőt meg uennyivel kell osztani, hogy maradjon a lencseátmérő. (=A 18 helyett egy kb 1.4/14-es kéne, a 23-asnak van kihívója, a 17mm-es nokton)
-
jmakk
őstag
válasz t72killer #19394 üzenetére
off
Lehet, hogy kicsit patrióta vagyok, de úgy gondolom, hogy magyar év természetfotósa pályázaton kizárólag Mo-n készült képeket kellene csak indulni hagyni. Már régóta követem ezt a pályázatot, de nem igazán értem a japán makákós, a toszkán tájas, a trópusi esőerdős és tengeres képeket. Nekem ezek nem jelentenek sokat, nem tudom elképzelni a helyszínt, az ottani körülményeket, a kép hangulata nekem valahogy idegen. Persze szépek és magas színvonalat képviselnek (többsége), de szvsz van itthon is bőven fotózni való . Ezeknek a képeknek nemzetközi pályázaton lenne a helyük és e pályázat céljának az itthoni természet ismertetése és megszerettetése kellene lennie.
Persze nagyon jól tudom, hogy a pénz és a szponzoráció mindent felülír...
on -
t72killer
titán
Ezzel 100%-ban egyetértek! (úgyis, hogy sokat járok a nagyvilágban és sok szép tájat láttam/fotóztam). Amúgy vízalatti téma is adódik Mo.-gon/édesvízben, csakhát a jó munkához idő, hozzáértés és felszerelés szükséges.
#19401: makákót nem, de pl Madagaszkáron meg fehér kócsagot nem találsz. Kölykeivel játszó rókaanyukát, vadmacskát, nyestet se. Naja, ehhez fognia kell az embernek magát, utánanézni/kérdezni, hogy viselkednek/hol laknak ezek az állatok. Egyszer kb fél éjszakát ültem egy bakonyi vadlesen - na, ott aztán volt forgalom... (fotó sajna nem született, örültem, hogy a binoklival látok)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...