Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
csinalhatnanak egy ekv 35os fixet is... apscre optimalizalt fixek nincsenek?
az a 18-105 tartomanya nagyon hianyzik mftn. azt az egy uveget irigylem onnan. vegigzongorazom majd a kinalatot, mielott belevagok egy dragabb mft vazba.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
neevous
tag
The Olympus E-PL5 has no Low-Pass Filter (no AA filter).
[link][ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
-
Schanyee
senior tag
Annyira nézőpont függő ez a vita, hogy nem akarok nagyon beleszólni, de megjegyezném tényleg sok szempont van. Rengeteget gondolkodtam fényképezőgép vásárlás előtt, mert a kompaktok után mindig tükrös gépeket használtam, belépő szintet meg az APS-C tetejét is és csak ámultam mennyivel jobbak a kompaktoknál és már majdnem vásároltam is egyet. Aztán egy boltban kezembe fogtam a jelenlegi gépemet, és gyakorlatilag arra amire én használom sokkal alkalmasabb volt minden szempontból (na jó kivéve a beltéri fehéregyensúly zavaró, de azt már reflexből állítom) bármelyik tükrösnél, és ez leginkább engem lepett meg. Ezen a szinten a képminőségbeli különbségeket pedig nem tartom olyan nagynak, pláne hogy nem profi felhasználásról van szó.
Szerk.: elolvastam még egyszer a hsz-ed és látom ott volt hogy képminőségben jobb, ez fölött az előbb elsiklottam, de mostmár itt hagyom amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Mercutio_ #18590 üzenetére
"Ezért jó a milc, és ezért jön jól a hajtogatós tapicska,"
- Izé, fotóztál már Te pöttömöket? A gyerek nem hüle, csak pici, kb. 2 perc alatt megtanulja mi van a kezedben, és másik két perc alatt arra is rájön, hogy akkor is fotózol ha nem emeled magad elé nyújtott kézzel"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
Freddy76
addikt
válasz Messer22 #18612 üzenetére
Az egyik ok, hogy lecseréltem a nikon d3100-at a d5100-ra, ez volt... Amikor törpe már érdeklődött a külvilág iránt és elkezdett mosolyogni az emberekre, akkor jöttek a gondok. Gyerek vigyorog apucira, apuci az arca elé emeli a nagy fekete izét, gyerek rögtön elkomorul, és bambán nézi, hogy hova tűnt apa... A d5100 kihajtható kijelzője ekkor jól jött, de aztán elég gyorsan eljött az idő, amikor a gyereket már nem érdekelte a fényképezőgép. Utána jött az a korszak, már mászósként, hogy a gyerek mindig el akarta venni a gépet. Ekkor csak egy lövésem volt: baba csinált valamit, ami tetszett, én beálltam, ahogy anno a Medal of Honor-ban és a CS-ben tanultam, és amikor minden kész volt, gép fel, tűz. A gyerek a tükör hangjára pedig rögtön megindult a gépért...
Most pedig már pózol. Ha esetleg valakit érdekel, ez, a haladó topikban Coxer által ma posztolt kép a kislányomról készült... Dslr-rel...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
HÁZIGAZDA
válasz Messer22 #18605 üzenetére
azt sem mondtam, hogy a dslr mindenre megoldás. de az biztos, hogy egy kezdőnek egy d5100 + 18-105 + 35 kombó konkrétan élete végéig elég. szóval, csak annyit mondtam, hogy van olcsóbban dslr szet, ami bizonyos dolgokban még jobb is (holott, mivel olcsóbb, lehetne akár mindenben rosszabb is).
d5100-at én sem szeretnék hosszútávon, az élőkép nem érdekelne, de egy normális kereső is, és az a szűk lyuk az nekem nem pálya most már, azzal nem élvezem az egészet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #18607 üzenetére
biztos, hogy kapunk (remélhetőleg elsőként). igazából nem sok mirrorless van, amit ne teszteltünk volna. van egyáltalán?
ami a dslr-t illeti, néha rámarkolok az e-1-re, vagy asszony d200-asára, és akkor rájövök, hogy kicsit hiányzik. cipelni nem szeretem egyáltalán, de amikor már kézben van... és az még nem is apám d2h-ja, azt egy gyönyörűség fogni.
-
-
titán
válasz Mr.Csizmás #18616 üzenetére
Technikai köpködés azért néha jut ide is
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
arn
félisten
nem a korites erdekel, hanem a rajta levo gyermek abrazolasa. marpedig azt jol erzi, es ezt nehez tanulni. amugy hova allitsak a gyereket? ontoformaba koho melle? a gyerekkor sok ember emlekeiben ilyen szentimentalis. ha nem, akkor vmit rosszul csinaltak a szulok.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tulku
veterán
válasz madgie #18628 üzenetére
"szívesebben öltöztetném be őket Lecter-féle hokimaszkba"
Nagggyon jó...
Megspékelve a gumiruhával...kérdés tényleg kinél szakadna el hamarabb a cérna...a gyereknél, vagy a szülőnél?Illetve...a hokimaszkos képet korlátlan példányszámban sokszorosíthatod, úgy sem látszik az arc
-
Freddy76
addikt
+1. Az egész gyermekkor egy habos mese - szerencsés esetben. A gyermek királylány, tündér, kiscica, hercegnő, ami éppen lenni akar, és én boldogan játszom vele ebben a mesében. Ehhez pedig illenek ezek a képek, és jó, hogy van egy mesekönyvünk, amelyben a pici lány képei az illusztrációk.
Az "egyszerű" képeket pedig megcsinálom én...
Amúgy köszi a tippet, de Coxerékkel nem csak ügyfél-megrendelő kapcsolat van, szerintem nekünk ők maradnak udvari fotósnak a királylány mellé. Ellenben a sógoroméknak akartunk ajándékozni egy családi fotózást, nekik kézre esik Győr...
Madgie: perverz vagy. Túl erősre főzik a páleszt arrafelé ...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
hegyimorc
senior tag
A hatvanassal is jól néz ki ;-)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
sebgutkopf
őstag
válasz madgie #18611 üzenetére
Tök mindegy hol van a gép vagy az arcod. A gyerek egy idő után csak azt fogja nézni, hogy az obin rajta van-e a sapka (fotózásra kész állapotban vagy-e), ha pedig szabadon van a lencse akkor az merre néz az obi. Innentől meg tök mindegy, hogy reflexes vagy sem, tudja hogy őt akarod levadászni.
-
Messer22
senior tag
válasz sebgutkopf #18636 üzenetére
Erre megoldás a HD videó
de az is csak egy ideig..no meg az infra kioldó se rossz!
[ Szerkesztve ]
Messer
-
sebgutkopf
őstag
Nemrég kattogtattam néhányat egy 5d-vel. Igazából mindegy is mi volt, a nagy ovf, a 2 tárcsa, meg gép tartásának az érzetétől teljesen elfogott a nosztalgia. Az a baj, hogy még mindig kicsit idegenkedem az evf-től, miközben hiányzik az ovf a közvetlensége miatt, hiába nem mutatja milyen lesz az expó.
Majd igényeljetek tesztre nex6-ot is.
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #18638 üzenetére
persze, a nex-eket is megnéztük eddig is. annak ellenére, hogy nincs mit rátenni . sajnos a 16-50 szar lett, nagyon úgy fest. magyarán, a sony évek óta képtelen úrrá lenni a helyzeten, bohóckodik az slt-vel, erőlködik az slt full frame-mel (fölösleges, semmi esélye sincs az egész pro/ff piacon), miközben elhanyagolja a nex vonalat a lehetőségeihez képest.
-
Tulku
veterán
válasz sebgutkopf #18638 üzenetére
Nex6-tól én semmi újat nem várok...jobb külsejű, jobban kezelhető, evf-es nex 5n...ennyi...de nem erről beszéltünk egy éve a nex topikban?
Mármint hogy kell egy ilyen gép...hát megcsinálták...Az a baj viszont hogy lencsékről is beszélgettünk....
-
arn
félisten
hatha jobban osszebutoroznak az olympussal, es akkor lesz jo vaz is, obi is
-
t72killer
titán
Brutális pénzt remélnek egyes eladók a pm2-ért... (epl5 hasonló sztori) Kíváncsi leszek 1 év múlva az árgörbére.
#18641: az mft-szenzorokat nyomják inkább 1000-rel. Ha sikerül az omd szenzoránál még +1FÉ-vel jobbat alkotni, akkor megérkeztünk a fotós nirvánába. (+ha mindez képes lesz 4k@120Hz adattovábbításra, akkor a videós nirvánába is).
Kell a francnak az APS-c és a fél-krokodil méretű üvegek...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Egészségükre...
#18644: azért a +1FÉ-hez még gyanítom dolgozni kell a szenzorfizikán - ez már kb a nikon D600 felségterülete. A szenzor sztem azért jobb, mert nincs előtte AA-filter. (=kicsit élesebb + 1 réteggel kevesebb cucc zabálja el a fényt az érzékelőfelület elől).
A babás témához: nekünk is útban van, de egyelőre ultrahangos előtét kéne a géphez, ha képezni szeretné az ember Amúgy sok boldogságot a topic-csemetéknek Amit a családi fotózásból megtanultam: a lencseváltást nem szokták tolerálni, ergo egy jó átfogású alapzoom kulcskérdés. A menyezetre villantó+nem vakító vaku szintén.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
Igazad van, én sem értem miért gondolják, hogy ez az slt vonal az igazán frankó. Ha az slt mérettel ellennék, akkor már inkább egy tükrös érdekelne. A sony igazán nagy lehetősége szerintem még mindig a nex lenne.
Az obi roadmap szerint jövőre viszont jönnie kell egy G standard zoom obinak. Na arra leszek igazán kíváncsi. Vagy a gh3 + 12-35?
Ha tudtok egy 24-es zeiss-t is megnyúzhatnátok egyszer. Legalább lenne egy magyar teszt róla. -
t72killer
titán
válasz sebgutkopf #18647 üzenetére
Én inkább abban reménykedek, h Sonyék is beszállnak az mft-családba pár jó vázzal. Esetleg a NEX-vonalat kettéválasztják, egy mft-s és egy FF ágra.
Ha már pillesúly-kategóriában indulunk, akkor legyenek a szenzor és a géphez tartozó lencsék is kicsik - ha meg valakinek extraszuper képminőség kell sötétben, arra legyen egy FF milc, pl RX1 alapokon. Az APS-c NEX elég morbidul néz ki pl a 16-50-es alapobival...
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #18645 üzenetére
nem 1 fé van a d600 és az e-m5 között. egyrészt. másrészt, 1 fé ezen a szinten már semmi, az alapján biztosan nem döntenénk A vagy B mellett. harmadrészt, jobb az e-pl5. lehet, hogy csak harmad fé-vel, de picit jobb. nyilván maga a lapka tök ugyanaz, de épp pletykálják, hogy nincs aa-szűrő, esetleg tekertek a procin, de csökkenthettek némi zajt a kiolvasásnál is. mindegy is, mert a lényeg, hogy ha neked e-m5 szenzor + 1 fé a non-plus-ultra, akkor az e-pl5 is egész jó lehet.
sony mft váz: ennek az esélye olyan 0%, tipikus fórum-szülte vágy. de olympus obik sem lesznek nex-hez szerintem, szó sincs semmi ilyesmiről. know-how cserebere lesz a háttérben, esetleg, de alapvetően az egész deal arról szólt, hogy a sony betegye a lábát az endoszkóp bizniszbe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Telepíthető az iOS 18.1, megvan, mikor érkezik az Apple Intelligence
- Ukrajnai háború
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest