Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
válasz andersen10 #19402 üzenetére
De mondjuk már annak is örülnék, ha legalább külön témakiírásban indulnának a hazai és a nem hazai képek.
Sőt attól még lehet valaki a magyar év természetfotósa, hogy a ne itthon képei nyernek, mert attól még magyar az illető. De az Év természetfotója legyen már legalább az itthon készített képek közül kiválasztva.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
-
t72killer
titán
Ennek mi értelme van, amikor a pana 1.7/20-at 250$-ért viheti az ember ebayről Persze karácsonyi ajándéknak elfogadnám
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #19401 üzenetére
Hát, ha viszel...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #19408 üzenetére
Komolyan mondtam! Díjat nyernél, ha makákót sikerülne fotóznod a dunakanyarban
-
k1csi
senior tag
válasz t72killer #19409 üzenetére
A Pana 20 1.7 az egyetlen olyan m43 obi (azok közzül amit ismerek) amit kockázatosnak tartok aukción venni (az aukciós cuccokat tip. nem lehet visszaküldeni). Ha leesik az elejére (ami ugye elég sérülékeny konstrukció), nem biztos, hogy tönkremegy, de sokat veszíthet az élességéből (kül. nyitva).
Ezzel meg ugye nehéz érvelni egy visszaküldéshez és nem biztos, hogy akár gariztatható...Szerk:
jmakk
Mindenféle érdekeltség nélkül az év természetfotója tényleg lehetne itthon készült.[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
andersen10
aktív tag
Gondolkozom hogy kellene egy, a 135-ösnél kisebb, könnyebb, 100/2.8 mm-es MF tele. Konica Hexanon 100/2.8-ban gondolkoztam, aztán megakadt a szemem az Olympus 100/2.8-on is, ami jóval kisebb, könnyebb. Van valakinek tapasztalata akármelyikkel? Vagy más alternatíva? (300 gramm alatti súlyban...)
-
t72killer
titán
DSLR vs. MILC piaci részesedések.
#19413: a 12-35-nek rövidlem a tele végét. Nagyon át kéne ültetni a 2.8-3.5/14-54-et mft-re...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz andersen10 #19414 üzenetére
az öreg 4/3-os 100-asra gondolsz?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
t72killer
titán
válasz andersen10 #19414 üzenetére
#19416: Van 4/3-adra fix 100-as obi?
-
t72killer
titán
vissza, mégse olcsóbb Mo.-gon az epl5, mint €uróország zsírosabbik végén (210eFt/740EUR vs 700EUR). A legolcsóbbat egy svájci boltban találtam, onnan viszont vámoltatni kell.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #19405 üzenetére
szerintem elég szépen fog fogyni... ha tényleg ennyi lesz a listaára, és aztán lejjebb megy, az értelmes fizetésért dolgozó emberek (tehát külföldiek) kényelmesen megvehetik. és van egy fogadásom rá, hogy hibátlan üveg lesz.
igazából egy 17/1,8 és 45/1,8 duplakit is elég lehet szinte mindenre. személy szerint egy olcsó (45/1,8 árú) 10/4-et kérnék még alulra.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gondwana
addikt
Megint próbálgattam az LX3-ról maradt DMW-LW46 0.75x widekonvertert a 14 f/2.5-ön.
Első megállapítás: egy üvegétől megfosztott UV és egy Pana ND8 szűrő volt az objektív és a koverter között, így adta szerintem a legjobb eredményt (nem tudom, hogy három szűrő távolságban javult volna-e az eredmény, előfordulhat)
Második megállapítás: a szélek homályossága inkább a 14 f/2.5 sara, mint a konverteré, úgyhogy lehet, hogy inkább egy élesebb 14-est keresek, mint egy Oly 12mm f/2-t.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
t72killer
titán
Meglássuk. A másik kérdés, hogy mire jó ez a fókusztáv (35mmekv)? Nagylátónak sovány, portréhoz túl bő - ha majd fixeket veszek az alapzoom mellé, 99%, hogy ezt a régiót (14-17mm) hagyom ki.
#19428: Olyan nagy a 17 és 20mm közti különbség? Nálam:
- vmi 10mm alatt
- oly 14-42 mk2
- 1.7/20, 2.8/60 (jó, ha lepottyan egy 0.95/17 nokton előttem az útra, asszem ugrok érte )[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Legyen igazad, legyen pro üveg az a 17-es...
Tényleg hiányzik nagyon egy ~10mm körüli nagylátó, arra én is beneveznék lehet. Most egyenlőre Sami halszem esélyes (madgie: köszi a rawokat!) ami defishelve és a széleket levágva is nagyobbat lát mint a Pana7-14 7-en, hát még nem vágva..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
andersen10
aktív tag
válasz t72killer #19427 üzenetére
Egyetértve a többiekkel: Ha egy fix obit vihetnék egy lakatlan szigetre, az tuti pont ekv 35 körüli lenne.
Hétvégén csak a minimálkit (PM1+14/2.5) volt nálam (jól elfér a biciklismez-zsebben), és nem volt hiányérzetem, sőt felszabadító is tud lenni.hogy nem kell obicserén gondolkozni. Egyedül a fényerő hiányzott néha, meg egy kis crop kellett a legtöbb képen, szóval nekem szaladgálósnak tökéletes lenne a 17/1.8. Persze a 14 és a 20 közé fölösleges, így mindez csak elmélkedés....
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #19431 üzenetére
Buáhh (hányós szmájli). Optikailag valszleg maga lenne a nirvána, de nagy, nehéz és csúnya.
retrósoknak: robot 1.9/40 mft-n.
#19432: ha csak egy fixet vihetnél, akkor igen. Kérdés, ha 3 obiból kéne felépítened a fotós készletet, akkor melyikek lennének?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz andersen10 #19434 üzenetére
= oly 12/2, 17/1,8, 45/1,8
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
t72killer
titán
Oly 2/12, Nokton 0.95/25, Oly 2.8/60 vagy 1.8/75 Nem probléma
#19438, Fattyu: 2.5/14(? nála kéne egy jobb), 0.95/25, Oly 2.8/60 szintén
#19439, Freddy: jogos, ha már manuális kistele, akkor lehet vmi könnyebb FX-példány is - legalább más vázra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
-
fattyu
veterán
válasz t72killer #19440 üzenetére
félreérti nekem ezek megvannak és én ezeket használom.
az a 28distagon adaptálva canon fullframere, és nem rossz üveg a 14es de a fasorban sincs a zeisshez.
a zm planar egy teljesen másik dimenzió de az ugye lejka m mount vagyis film vagy obszcén árazásu lejka
az mpe65 meg megint valami más. vannak a makró obik meg van az.Marseille: ne magyarázzá Szkenneltél már?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Marseille199
senior tag
válasz fattyu #19442 üzenetére
Még nem, még mindig nem jött vissza a V750. De már tűkön ülök. Azt ilyen kicsiben is látom, hogy a wc-hez közel kell majd szkennelni,mert ha meglátom a képet, bajok lesznek
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Freddy76
addikt
Az igazság, hogy én most annyira boldog vagyok a 20 1.7 és 45 1.8 kombóval, hogy nem hiányzik harmadik... Kettőt ér vinni?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
neevous
tag
20mm f1.7 és 45mm f1.8 Oly 14-42 van, de az álomkombó 12mm f2, 25mm f1.4, 45mm f1.8 lenne. Talán még egy 25-ös Nokton játszani.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
OPiiPO
veterán
válasz t72killer #19380 üzenetére
"kb f/4-től használható alapzoom (canikon 2.8/24-70) - míg a zuiko max nyíláson is pengeéles. Márpedig ez 2FÉ előny, ami simán kompenzálja a kb 2FÉ-vel lemaradt pici pixeleket."
- ez tetszett, tudtam én hogy eljön az idő, amikor az m43 lenyomja köolajig az FX-et lassan megy is piacra a D700, talán kapok érte egy nyitva is pengeéles Zuikót+m43 vázat(csak egy jótanács, mielőtt ezeket a nézeteket a nagy nyilvánosságnak is elkezded terjeszteni, azért nézz meg élőben egy szar, nyitva életlen Nikon 24-70 f/2.8-at, hátha azért talán meg tudja közelíteni a nyitva is tűéles zuikokat )
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest