Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Ahoj urak. Átmenetileg én is MILC tulaj leszek.
Panasonic G3 14-42 +45-200 kit
Ma vettem(cseréltem),de máris komoly nyúzást kapott. Pilisben egy szép nagy lovardában sok-sok téma van.Első blikkre tök frankó kis gépezet. Tetszetős benne sok dolog. A videó nagyon jó,bár ott is akadt néhány bajom(nagyon magasan voltak az elvárásaim)
300 sokféle kép után én azt mondanám,hogy alap szinten(váz és kit-obik) nem feltétlenül van értelme ezt venni. Szvsz egy D3100/D5100 +18-55VR +55-300VR jobb szintet produkál képminőségben,nem sokkal nagyobb méretben,és legalább még fogása is van. . De ha palacsintával járkál az ember,és sokat videózna,akkor pedig inkább ez.Zajban azt figyeltem meg,hogy 800-1600-ig simán szuper! Tán a D90-et is szorongatja. De alapérzékenységen picit sok a zaj,hamar előbukkan kis utómunka után is. Meggyötörtem alig világított szobában ISO6400-on,és hááát egy zajhegy,de a színek,tónusok,dinamika egész jól megmaradnak,használható,meglepő.
Ha lesz időm,akkor csinálok egy kis tesztet (egyszerre van D90-em , D700-am , és most a G3)
Összességében kifejezetten tetszik.
Rögtön egy kérdés: Hogy lehet az af helyét megváltoztatni,ha a "kukucskát" használom?
szerk: Viszont annyira fos a fogása(nincs) a D700-hoz képest,hogy rövidebb záridők kellettek OIS-sel ,mint a VR nélküli D700+70-200 kombónál... (És ahogy nézem ez még egész jó szint a milcek között)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nincs.
Alapvetően az zavart,hogy az AF azért picit gondolkodós,instantabbat vártam,és hogy zavaró ahogy mászkál a DOF zoomolás közben. A minőség az okés,abba belekalkuláltam,hogy komolyabb bitrátára hekkelve még mennyit erősödhet.
Az viszont kifejezetten tetszett,ahogy játszott a dinamikával. Nem tudom,hogy standard,vagy valamit bekapcsoltam,de sok szituban biztos voltam benne,hogy valami bebukik/kiég,mert ezt csak fényképnél lehetne rawból előszedni. De megmaradt a szinte fehér felhős ég is,és a fekete paci is korrektnek.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr.Csizmás #19013 üzenetére
Hát,nekem így elsőre nem tűnik különösebben kompaktnak a G3+45-200. Nagy.
Egy D3100,vagy netán D3200 55-200/300-al nem szignifikánsan nagyobb. Mindkettő macera már,nem vágom zsebre Cserébe a nagy cső mellett a nyikonon még van fogás isDe egy palacsinta-fixszel tényleg tuti ez a vázméret. Az már nem nyűg.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mercutio_ #19083 üzenetére
Természetesen RAW-ba lőttem,és azokat nézegettem vissza,próbálgattam az utómunkát.
Hát felőlem eltelhetne 5év is ezzel a vázzal,jó fogása akkor sem lesz.
Egyszerűen nem lehet megfogni. De ez van. Cserébe kicsi. Egy kis dslr már inkább szokható. Mert annak van fogása legalább,csak rossz. Nagyon sok képet lőttem ekv 300-400mm-en,és tényleg próbálkoztam. Nem csak fostam belel a képeket,hanem igyekeztem kihozni a maxot a gépből,és magamból(tényleg nagyon kíváncsi voltam már egy jó kis milcre,hogy pontosan mire képes). De egyszerűen OIS ide vagy oda,nagyon könnyen bemoccant(2-3mp-ig még tartottam a gépet a kattintás után) A végén már hüvelykujjal is próbálkoztam exponálni. Kb még úgy volt a legjobb )Nekem az az összegző gyors véleményem a rendszerről,hogy jó. De most már sokkal kevésbé fogom ajánlani egy belépő tükrös ellen. És valószínűleg fogok venni egy régebbi Oly-t majd olcsón,ami már frankó vidit tud. Főleg erre lenne jó nekem. Egy kis "vacak" amit csak bevágok a táskába,és szuper videót tud.
Fontos kérdés mindenkihez:
A Panasonic garancia hogyan alakul. Egy egyben vásárolt szettem van(G3+14-42 + 45-200) ,de csak egy garijegy van hozzá(és abban vesszővel elválasztva a szériaszámok) Na most ha én külön adom el akkor jól megszívtam,vagy mit lehet tenni. Garijegyet fénymásolni nem szokás
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz andersen10 #19088 üzenetére
Szerintem nem igazán hasonlítható a kettő.
De ügyes vagy ezekkel a záridőkkel(#19091) Mercutio_ :Egyetértek ,kompakthoz mérten ennyi az előny,De én azért inkább javasolnék egy tükröst,ami nem sokkal nagyobb és van fogás rajta. De ezt csak azért mondom,mert annyiszor hallottam már,hogy a MILC szuperkicsi,és bárhol elfér. Ez egy G3+45-200-ról nem elmondható. Kisebb táska kell neki egy kicsit,de ugyanolyan szintű "nyűg". De ezt az offolást be is fejezem, elnyerte a tetszésem a rendszer,csak ezt a nézetemet muszáj volt kiadnom.
(#19094) Tulku : Egy szóval sem mondtam,hogy szar a videó,csak találtam 1-2 problémát,de azt is írtam,hogy nagyon-nagyon sokat vártam tőle. Nagyon jó videót csinál. Pontos típus nincs. Attól függ mikor veszem.
Köszönöm a garanciás ügyet. Ha meg kell bontanom,akkor majd tiszteletemet teszem egy Pana "szalonban".[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz TayRol #19103 üzenetére
Igen, elcseréltem,mert az új D90-ért nem nagyon kapkodtak. Így pedig egy kis kitérővel kipróbálhattam egy jó kis milfet.
De ha minden jól megy,nem sokáig próbálgathatom. Pár héttel számoltam amíg tanulmányozhatom,de annyira azért nem baj ha hamar elmegy.(És pont a beszerzése napján jutottam el egy jó terepre/volt rengeteg időm megismerni.)Gyors fontos kérdés:
Panasonicnál hogyan alakul a gyári garancia? Hány év,és mire mennyi?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz TayRol #19109 üzenetére
Segítséggell vettem befektetés céljából egy jóárasított D90-et. De az ajánlatok kimerültek abban,hogy ad érte 2 gumicsizmát meg egy hajkefét,és még jófej volt,avagy adjam 120-éret mert az árgépen már tök olcsón is van....
Valamint a kezdetektől fogva egy nagyon kedves úrral beszéltem a háttérben,hogy érdekelhet a csere....végül cseréltünk,pici ráfizetéssel az ő részéről.Tulku: Köszi,igyekeztem jól beárazni,több segítséget is kértem néhány topkilakótól(köszönöm ),ahogy észlelem MILC-eknél egyáltalán nem működik a nettó áras irány. Nagyon nem tartják az árukat,és kicsit lutrinak érzem.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Mégegyszer,külön posztba:
A Panasonic hogyan adaj a garit a cuccaira?2év mindenre,ami csak a garijegyben van,és kész?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ha minden jól megy,akkor hamarosan el is búcsúzok a G3 szettől.
De nagyon örülök a "találkozásnak",mert arra amire való,szerintem keráj.
Azóta főleg a videót nyúztam rajta.Hát nekem kelleni fog egy ilyen,és ha jól legózok a cuccaimmal,akkor talán meg tudnék engedni magamnak egy alap szett videóra+nem szuperfontos "pro" dolgok megörökítésére.
Így egy korrekt kis alapobiban gondolkodok, egy jó fogású,videóban domborító vázzal. Az annyira nem izgat,hogy ISO-ban mit tud. Gondolom 1600-ig az összes használható,ami nekem elég.
Tehát ezeket így leírva átgondolva talán a GH1 lenne nekemvaló. Erre kéne gy alapobi. Most 14-42-vel van tapasztalatom. Jó,korrekt és olcsó,de nekem a zoom járása nem elég finom.
A GH1 most milyen árakon megy? (a valós eladható árra gondolok,nem amennyit érne ha elismert lenne már a MILC a használt-piacon. ) És milyen obi kéne mellé? 14-45? vagy más gyártónak van jobb alternatívája?
Később valami nagy átfogást tennék rá,hogy teljes értékű videózós gép legyen a D700 mellé(semmi művészkedés,csak xy esemény mozgóképes rögzítése).Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr.Csizmás #19209 üzenetére
Mennyire veri meg a GH1-et? Sokat nem konyítok a témához,csak átolvasva a topicot a GH1 jó,és annak akad már fogása is.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr.Csizmás #19211 üzenetére
Családi videóra az S2-m is megteszi (jó progival azis nagyon szépet présel ki magából)
Esemény alatt olyat értek,hogyha netán valami olyan melót tudnék szerezni,ahol fotó&videó játszik,akkor legyen egy szuper cuccom. És egyébként is imádom a szépséges videót.
Egyre többször látok ilyet,hogy kell xy fotós aki tudjon fotózni,és videózni is. Tehát hiába van D700-am, kapásból kiestem(D90-em pedig azért nem egy atomkirály 2012-ben,és a MF-ban sem vitézkedem annyira). Igazi nagybetűs munkákra pedig még nagyon karcsú vagyokHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Köszönöm urak.
Az nem baj,ha nincs izibe. Nem is pár nap múlva tervezem. Még jó sokat alszom addig...
Ez a sávosodás nem hangzik túl jól,bár ha így is hozza a "modern" 1600-at, az még okés.Egyébként G3-on kívül nem nagyon van más,olcsó váz, ami videóban szépen domborít?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Gondwana #19226 üzenetére
Nem olcsó...
Közben néztem DXO mérést a GH1-ről. Igaz sokszor elástam már az oldalt,mert sok hülyeség van,de azért iránymutatásnak jó. A GH1 szintje bőségesen elég lenne a céljaimnak. Tehát a D80-D90 közötti képminőség. Ez tökéletes.
Viszont kicsit olcsóbb GH1-eket reméltem. Remélem idővel Mindenki vált GH3-ra,és eldugul a piac velük. 50k körül mikor lesz a reális ára?
Illetve még mindig kéne nekem egy jó,és nagy átfogású,de emberi árú obi.
A HD jelölésűek mekkora előnyben vannak videóban?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hát anyira olvasom,hallom,hogy a milc mennyire rosszul tartja az árát,és már megjött az utód utódja is.
100+k körül nem költenék csak vázra. Az luxus. 50 körül érné meg nekem majd.A G3 megtetszett. Kicsi,jó kis allin-kütyü szupi videóval,jó magas ISO-val .
A 14-45 fókusza is szépen finoman jár? Az a 14-42-n nem valami minőségi.
A céljaimhoz a 14-140 dukálna,de az életbe nem keresném vissza az árátHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
iiigen, zoomgyűrűre gondoltam,"nyelvbotlás
De 14-42-nél azért jobb ugyi?Tulku: 80-90 az nagyon korrekt,akkor a korábban említett 1 év múlva tényleg nekem való ár közelébe érhet.
Érdekes,hogy még a 14-45-nél is lehet ekkora minőség béli szórás...[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr.Csizmás #19303 üzenetére
Tehát az a bajod,hogy egy belépő szintű gép belépőszintű lett?
Ez igazából dicséret.
Annyira jó alap lenne,és komoly dolgokat lehetne vele csinálni.....de ez attól még egy drágább belépőgép. Csak éppenséggel sok fejlesztéssel,hisz a nyakukon taposnak a MILC-ek. Muszáj feljebb-licitálni.DX 24MP-hez kell a pro optika. De a Nikon kitobijai jók azért. PL a G3-on (3:2 módban) szvsz igencsak gyengébb volt az alap 14-42, mint anno D3100-amon a 18-55VR.
A D5200 egy brutálisan jó gépnek tűnik így elsőre. Csak éppenséggel xar,mert ettől még egy kis belépő váz dugig korlátozással.
Egyedül az zavar,hogy a kihajtható LCD zsanérja eléggé belerondít a klasszikus gombkiosztásba...Kíváncsian várom mennyit fejlődtek videóban. Illene már Canonékat beérni.
Minek kéne EVF???
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr.Csizmás #19308 üzenetére
Akkor tegyenek bele egy vackot? Vagy tegyenek bele "annyi MP-t" amennyit egy MILC is tud?
Hatalmas a vásárlóbázis,aminek 90%-a azt se tudja mi az ,hogy optika.sok MP és kész...Ez így tökéletes. A kezdők,akik erre sosem jönnek rá,ezt veszik. Nikon wins
A kezdők akik hamar ráeszmélnek,hogy ez mennyire jó lapka,és veszik hozzá a jó üvegeket. Nikon wins
A profibbak akik egy kis másodvázat akarnak tele célokra. Nikon wins
Önamgában a MP-szám: Nikon winsIndokolatlan lenne kisebb számút belerakni. olcsójánosok pedig megérdemlik,hogy bedarálta őket a marketing-gépezet.
Ezen ne idegeskedj szerintem. Nomeg a 35-ös,50-es fix pl bőven elérhető. Egyre többen nyitnak azért a komolyabb minőség felé.Canont beérni.... Ezzel a D3200-D5200 duóval szerintem mind marketing,mind valós értékekben most egyértelműen sokkal jobb. FX-en most tényleg vegyesebb a kép. A beérést a videóra gondoltam.
EVF-et még mindig nem értem,mint reális elvárást. DSLR LV-vel. ennyi
szerk:
#19307) madgie
JUJJ!! Na az a méreg. De nem lehet örökké az új vázakra várni. Karácsonyra már az ember után foglyák dobni a D5100-at.
El is morfondíroztam így hirtelen...lehet,hogy egy kis D5100 "szaré-hugyé" sokkal jobb lenne számomra. Csak a fránya AF....[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz fattyu #19378 üzenetére
+1
m43 az m43, FF disznó pedig FF disznó,még ha kismalac is
Ha az ég világon semmit nem nézünk csak a szenzort....hát a D600 az etalonok között van.#19380
Őmmm. Megnézted a tesztképeket is? f2-n kifejezetten nem nagy szám. Legalábbis ha a jogosan magasztalt 24-70/2.8-ak csak f4-től jók, akkor ez nehogy már jónak számítson.....
1
2
[3]És a rekeszelt képektől sem ülök annyira fenékre,hogy mennyire brutáljó.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz t72killer #19384 üzenetére
Ezért kezdem egyre jobban rühelleni a tesztoldalakt. Itt is olyan pontszámokat kapott,hogy majd lefordultam a székről. Mondom ez meg mi? F2-n kb gyalázza a rekeszelt fixeket?
Aztán uccu át a képekre.....őőőő.....jól sikerült fényerős zoom,ennyi. Nem találták fel az új csodaobit.Ezért is egyre inkább magasról tojok az ábrákra,és csak a tesztképeket nézem meg,illetve ha nagyon érdekel valami,akkor kérek emílben képet vele egy ráérő kolegától.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz #58660352 #19655 üzenetére
Csak a szenzor miatt totál értelmetlen rá várni.
Akinek a D5100/D7000 szenzora karcsú,az FX felé kacsingasson,ne másik DX felé...
Nem mellesleg rohadt!!! drága lesz
A 16-85 egyébként nem feltétlenül jó vétel a 18-105VR helyett.De ez itt már nagyon off.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nem is mondtam,hogy nincs difi.
Egyszerűen szvsz a 16-85VR nem jó optika az áráért. Drága,és nem igazi előrelépés a 18-105-höz képest.
Nem egyértelműen élesebb nála,erről megoszlanak a vélemények. Tehát rohangálós zoomnak mindkettő szuper. Nagybetűs minőséghez pedig mindkettő sovány,és komolyabb optika kell.
Ha legalább fix 4-es fényereje lenne,és már ott is jobban karcolna,akkor indokolt lenne az árkülönbség. De így...most őszintén. Mi a francért ér meg több mint dupla árat kb ugyanaz az átfogás,ami nagyságrendileg ugyanazt a képminőséget hozza? Én csak akkor fizetném ki a felárat, ha fontos lenne a 16mm kezdő,s ezáltal nagylátót nem kell csereberélnem,hurcolnom. De a mérleg másik oldalán meg ott van a -20mm tele végen.
Más esetben szerintem csak önigazolás a fém bajonett,és szigeteltség.Meg azért jó a tudat..de ennyi.
Egyébként szuper obinak tartom a 16-85-öt. Csak csúnyán alávágtak a 18-105-el.A 16-85 árából majdnem kifér egy 50-es D fix, 35ös fix és a 18-105.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Eeej!
Ilyen csúnyán rámírni,hogy nem igaz amit mondok?A 18-105 rajzával az a főbb gond,hogy CA-zgat,és torzítgat. De ez 2 kattintással korrigálható,vagy akár a váz is korrigálja ha a jpeg elég.
Máskülönben nem értem miért lenne jobb,élesebb a 16-85. Egy kutya. És ezt nem én mondom. Tele a net ezzel a kérdéssel,és totál katyvasz az egész.Ha tényleg a 16-85 lenne egyértelműen jobb,nem lenne dugig a vailágháló ezzel.+2mm nagylátó mitől érne többet a +20 telénél
"Nagybetűs minőség": Bokeh,háttérmosás,fixek,fényerős zoom,ect. Ha a 24 D nagylátóra gondolsz,az egy fostos optika a mostani szinthez képest.Egyszóval nem fényerőtlen travel-zoomok.
Jobb VR? Vajon mennyit hoz a valóságban? 1/3 FE?
Fém bajonett,szigetelés? Pontosan miért is annyira fontos ez? Persze tudom én,de nincs semmi baj a "rosszabbal" ,hisz egyetlen képemen sem fog látszani. Műanyag bajonett akár jó is lehet. PL odavágod izomból az optikát,akkor a váz nem sérül,csak törik a műanyag.És én nem egyetemes válaszként mondom a 18-105VR-t. Egyszerűen azt állítom,hogy a 16-85 nemegy egyértelmű döntés ilyen borsos felárért. Nem is véletlen,hogy sokan várnák az utódját fix F4-el.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz t72killer #19718 üzenetére
Én speciel nem csak lowlightra használom a nagy rekeszt. Furcsállva olvasom,hogy napközben F6.3-8.Nálam csak akkor ha indokolt a nagy DOF,de mint általánosítás...
Nomeg vakus képek? Ott pláne szintén jól jön a nagy fényerő,hogy minél több környezeti fény legyen a képen,de még ha tökéletesen tudunk plafonról deríteni,akkor sem árt,ha nem állandóan 1/1-en villan szegényke
Pláne MILC-en. És felére méretezés? Akkor már inkább egy premium kompakt/ultratravelgép[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz andersen10 #19723 üzenetére
Akkor az még egész korrektül volt világítva+ugye a sok fehér.
Én sűrűn keveredtem fosványul világított helyre,ahol a D90+70-200/2.8 a kudarc közelében táncoltHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz madgie #19729 üzenetére
Én ha a fejem tetejére állok,akkor sem tudom megakasztani.
Pedig pontosan ugyanaz a CPU duruzsol nálam is, azonos oprendszeren. Bár SSD-m nincs.
Igazából emlékeim szerint fagyáson kívül még semmi sem akasztott be a zenének. (Effekt számolása,panorámaképek összefűzése,LR,PS, párhuzamosan megnyitva,és használva de a zene szóóól. Ráadásul FLAC)Nem tudom miféle probléma lehet ez.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mhamster #19956 üzenetére
Miféle kezed van neked? Tök korrekt fogása van. D90 D700 között van nekem. Teljesen jó,még kályhacsővel is;és súlya is egész kicsi. Lehet,hogy a Canon jobb(nem fogtam,nem érdekel,egy fail az a gép szvsz), de egy ekkora vázra azt írni,hogy hajítanád is el....kissé nevetséges
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
(x10000 )
És szerintem ez nem Nikon fanboyság....
A Canonban van GPS és WIFI. Juhúúúú..(persze jóaz,de én eléggé parasztvakításnak érzem)Egyébként nekem sem annyira otthonos a D800. De erről megoszlanak a vélemények. Nagyon sokan tartják jobbnak akik eléggé képben vannak.
Na de már önmagában ennyire lefikázni egy ekkora váz fogásást... Ha még a D5200 kap ilyen fricskát,megértem,hogy valaki nem tolerálja az elérhető árú vázakat. Na de ezt?#19966 Nem igazán értetted mit írtam.
Inkább adták volna nekem a sok vázat.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz fattyu #20385 üzenetére
Milyen SLR-t használtál huzamosabb ideig,ami leginkább a véleményed kialakításában "segített"?
Én pl a D90 AF- rendszerével nagyon elégedett voltam. Bőven úgy hittem,hogy amit nem tud,azt nagyjából a technológia nem tudja. Aztán jött a D700,és rájöttem,hogy nagyon nem. Ha a D700-at kitanulja az ember, és tudja mit mire,hogy kell állítani,és kezelni,akkor egy jó obival nehéz nem tizedMP-ek alatt tökéletes képet csinálni. Nem is nagyon van olyan képem,ami mellé ment. (illetve 99%-ban olyanok,ahol én hibáztam a hosszúra nyúlt komponálással af-lockkal)Nehezen tudom elhinni/elképzelni,hogy hatékonyabban lehetne ennél dolgozni manuális tekergetéssel.
De még nem próbáltam leicát. Annyira keráj kereső,rendszer,hogy még hót-sötétben is simán látom,hogy a hozzám közelebbi szemgolyó "elején",vagy "végén" van a fókusz?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz sebgutkopf #21014 üzenetére
Azt viszont "kihagytad" a képletből,hogy egy bizonyos szint elérése után nem igazán kell több.
Példa.
Egy 4MP-es, ISO800ig használható, 320x240-es videót készítő gép jobb volt mint az elődje juhúú. De csak az újdonság varázsa miatt nem volt senkinek sem feltűnő,hogy azért van mit kifogásolni,és egyáltalán nem elég.Utána egy 20MP-es ISO6400ig használható, 1080p videót tudó gép már egy újabb szint. Egy olyan szint aminél több nem kell,nem szükséges. Elérte a technika azt a szintet,ami már teljesen jó bármire.
Egy 60MP-es ISO25600-ig használható 4k videóképes kütyü egy még durvább szint,de minek? Mozira forgatunk? Panelfalra fotózunk? f8-on akarunk négert fotózni?
Persze ezen adatokon kívül vegyük azt,hogy a gép egyéb pro nyalánkságai azonosak.
Ezen felül persze vannak egyéb újdonságok,de azért nem perdöntően fontosak,csak hasznosak. Nem véletlen,hogy egyre inkább erre (is) gyúrnak a gyártók.Én pl az 1000 éves D700-amba nem tudok belekötni. Arra amire kitalálták csodás masina. A 12MP elég nagy nyomatra. Az ISO6400 jó üveggel szinte bármire elég. De a D90-em is szerintem már az a szint lehet ami előtt csak üvegeket kell cserélni. Csak a marketing...a marketing.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest