Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
válasz madgie #18948 üzenetére
Nekem az xpro sem tűnt sebességbajnoknak. Persze, lassú a G3, de meg lehet szokni, hármas sorozatnál gyorsabbat meg amúgy sem lövök,azt is csak akkor, ha istenkísértés záridőket ad ki, nagyon magas iso mellett, ott meg nem para szerintem
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
madgie
titán
Nem halott, lehet vele lőni, talán menüzni, de visszanézni pont nem. Jó, lehet "csak" 2 mp, hasraütöttem.
Mindegy végül is, szép lassan leszoktam az azonnali képellenőrzésről* (G1/GF1/GH1 azonnal mutatja, milyen a kép), de furi, hogy mondjuk egy GH2 a bika hardverével is ezt csinálta.szerk: X100-at nem tudom, de alapvetően mindenhol azt írják, hogy Extreme Pro-szintű SD kell neki, mert lassabb kártyával összefossa magát. A G3/GH2-nek meg mindegy, Extreme-mel is szüttyög, Class 4-gyel is...
*ez az instant review ugye akkor mókás, mikor gyerekekről, vagy koncerten lősz képet és mikor újra találsz egy jó beállítást, akkor mutatja vissza az azelőtti képet
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz madgie #18953 üzenetére
Buffer clearing time ( Worst case buffer clearing time. -- This is the delay after a set of shots before you can remove the card.)
3 seconds after 20 Large/Fine JPEGs
17 seconds after 9 RAW files
26 seconds after 7 RAW+ L/F JPEG files(Note: Buffer clearing times measured with a SanDisk Extreme III 30MB/sec 8GB SDHC card. Slower cards will produce correspondingly slower clearing times. Slow cards may also limit length of bursts in continuous mode. ISO sensitivity and noise reduction settings can also affect cycle times and burst mode performance.)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
scarabaeus
őstag
-
madgie
titán
válasz hegyimorc #18954 üzenetére
Ez most az X100?
Az előbb lemaradt, vagy nem érthető, miért szerettem az azonnali képvisszanézést (akár EVF-nél is): lősz, azonnal mutatja, milyen lett, közben már az ujjam megint az expógombon van, ha jó, csak félig lenyomom (meg nem lövök ugyanarról másikat). Szépen, ritmusban, biztonsággal lehet például egy koncerten fotózni. Most meg "profinak" kell lenni: lősz, lősz, valami csak összejön (vagy megállsz visszanézni és totál kiesel a ritmusból).
scarabaeus: tényleg, néztük már már párszor írtam, de elképesztő a memóriád (vagy inkább az enyém gáz? )
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz scarabaeus #18955 üzenetére
Ha ez tényleg így van, lehet, hogy érdemes lenne a GF2-t GX1-re cserélni ...
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
Majd lecserélem akkor amikor az ára megközelíti az értékét :-D
Vagy le sem ...
Vicces, de a te kis fehér GF2det még mindig jobban szeretem mint a G3-t. Egyszerűen csak tetszik. Pedig a g3 a jobb, nem vitás
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
-
andersen10
aktív tag
válasz Marseille199 #18934 üzenetére
Hehh... az az XA a mju2-mre emlékezet. Szép emlékek fűznek hozzá. Az lett a végzete amikor levittem a Mátyáshegyi barlangba csúszni-mászni az agyagban, sárban. Ő volt az első Olympusom
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
néha én is elcsábulok, hogy jó lenne lecserélni a GF2-t az új PEN-ek valamelyikére, de aztán mindig lehiggadok
Normális pénzt úgysem kapnék érte, ezért egészen addig fogom használni amíg el nem kopik (hacsak ki nem jön álmaim váza, megfizethető áron, de ez úgysem mostanában lesz... )
Szóval továbbra is inkább egy 9-18 van a célkeresztben (nagyon messze még ) -
Tulku
veterán
Szerintem ha van egy gf1-2 váza valakinek és nem hajtja a tatár, akkor nem igazán éri meg eladni...
Ár-érték arányban baromira ott vannak és az mft egyik koncepciójának nagykövetei; egy 14-essel vagy egy 20-assal zsebgépek, nem kompakt minőséggel...ha még ehhez hozzáveszem, hogy a gf2 hack-kel elég jó kültéri videókat hasít 1080i-ben, akkor főnyeremény...
-
gorgo
őstag
Csak a visszanézés nem megy kapásból, egyébként további képeket lehet írás alatt készíteni vele...
Nekem még nem volt olyan hosszú sorozatom amihez a G3 nem lett volna elég. 5-6 képes sorozatot is nagyon ritkán "géppuskázok"."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Peethy
őstag
Hát ha valaki GF1-et akarna GX1-re cserélni, az keressen meg engem Amúgy GF1-2-3 között mi a különbség? Tudom, hogy GF1 utódja inkább GX1, de miért? Miben jobb pl. egy GF2-3?
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz Peethy #18969 üzenetére
Nem tudom az összes apróságot, csak ami nekem fontos volt: a GF2 olyan akkut használ mint a G3 ( ha a GF1 is ezt használná el sem adtam volna), a menu és érintőképernyő is nagyon hasonlít a G3-hoz, és még az is nagyon tetszik, hogy felfelé is fordítható a beépített vakuja. A gombjai jobbak a GF1-nek, de még a GF2-nek is bőven jók (sokkal jobbak mint a G3-ban) Nincs viszont már távvezérlő jack benne. A GF3 még kisebb, még jobban butított ... számomra kb ennyi. A GX1 nekem az érzékelő miatt lenne jobb. Így ritkábban dőlne a mérleg a G3 felé
-
Marseille199
senior tag
válasz andersen10 #18965 üzenetére
Azt hiszem, az az utódja. Af, meg ilyesmik. Ez tisztán távmérős, korrekt kis masina. Van kettőm is, csak az egyiknek lusta a fénymérője. Kell neki egy műszerész, aztán lehet eladom. Ha érdekel
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
nord_
veterán
válasz Marseille199 #18944 üzenetére
Az X-Pro1 fw volt frissítve? Mert ha a régi volt még rajta, akkor azért nem tetszett a sebessége.
X100 árával kapcsolatban nem tudom, mi a gond: 200e alatt lehet venni szép darabokat, ilyen képminőséget ennyiért nehéz találni m4/3-ban. -
Marseille199
senior tag
Na látod, ezt nem tudom. Nem biztos. Végül is a fuji hozta Gábornak, de nem biztos, hogy frissített példány volt. Passz.
Amíg nem vagyok rendszeres fizetéssel rendelkező, kereső ember és nem tudok normálisan félrerakosgatni minden hónapban, addig nekem ez iszonyat sok pénz. Nem beszélve arról, hogy egy élhető minőségű és sebességű laptop most fontosabb mindennél. Utána bringaépítés, meg a többi hóbort, de ez lényegtelen is.
Ha tisztán csak hobbiznék, szinte garantálhatom, hogy már el lenne adva a G3 jó ideje és ilyesmivel mászkálnék, de amíg hébe-hóba van melóm is, addig nekem szükségem van nagylátóra is, no meg a portrégyútáv a legfontosabb. Szóval egy ilyen géppel meg lennék lőve
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #18977 üzenetére
Lehetséges, de a G3 mindenképp marad.
Nord: fűnyíró, télen?
[ Szerkesztve ]
-
Szulita
tag
És az "ilyen képminőség" megér mondjuk 60e pluszt, mínusz rugalmasság ? (mondjuk egy GF1+20-hoz képest)
Mindenféle felhang nélkül kérdem, csak elgondolkodtam rajta Tényleg annyira ütős az a képminőség?"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller
-
fattyu
veterán
-
nord_
veterán
válasz Szulita #18985 üzenetére
Ha egy minimálkitet kéne megneveznem, a GF1 leginkább csak a kereső hiánya miatt bukna. Imádtam használni azt a kombót: a D80 óta (pedig az nem ma volt...) nem csináltam olyan, nekem is tetsző képeket, mint ezzel a szettel! (D300 tévút volt, ha visszamehetnék az időben, fotós cucc vásárlása terén csak ezt az egy döntésem változtatnám meg.)
Szubjektíve még pluszként hozhatnám föl az X100 mellett a kinézetét, a jpeg-et és a blende-záridő-expókorrekció tekerentyű-triót. Dof tekintetében kvázi hasonló a helyzet, a valamivel gyengébb fényerőt pedig bőségesen kompenzálja a jobb magasabb érzékenység. -
madgie
titán
válasz Szulita #18985 üzenetére
Attól függ, mire kell. Kértem Tulkutól pár 30" rawot (éjszakai fotók ugye), feltörli a padlót a micro vázakkal (nem meglepő, évek óta jobb ebben az aps-c, akár nikon/sony, akár canon vonalról beszélünk). Tapicska nincs rajta, az nekem is hiányozna, no meg ugye a kihajthato lcd is, de nemhiába írtam, hogy megtartanám a g3-at.
Amúgy nem 60 ezer az a plusz, sajnos. 45-ért árulom a GF1-et pótakkuval, dobozzal, kitöltetlen garlappal, az eddigi egy szem érdeklődő csak azért írt, mert kíváncsi volt, melyik kitobit adom hozzá ennyiért
Nord: brutáljó az x100-nál, hogy hiába nincs gyári konvertere, van a gépnen relatív normális rawfeldolgozás: push/pull (expókorrekció), színmód, wb, dinamika (persze csak egy irányba) gyakorlatilag játszhatodhatsz a kitűnő Fuji színekkel, aztán ott lesz a pöpec jpg (persze ha nem sikerült elsőre elkapni)
[ Szerkesztve ]
-
Szulita
tag
Vmelyik nap fogdostam D800+24-85-öt, meg D7000+18-105-öt. Mekkora nagy b@szom dögök ezek Rossz belegondolni, h valaha nekem is voltak ekkora monstrumaim. Én hülye cipeltem őket
Az E-M5 építése meg tényleg egy rossz vicc az Olympus-tól..feleennyiért se kéne (tudom, kicsit le vagyok maradva ). PL5 forever."Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller
-
nord_
veterán
Szulita, Mr.Csizmás:
a D300 egy kiváló riporterváz, aki APS-C-ben gondolkodik vagy nincs pénze fullfrémre. Amikor megjelent, ISO 800 és afölött nem volt ellenfele; nem véletlen, hogy a kispénzű és hobbista esküvői és eseményfotósok annyira szerették. De akkoriban ennek nagy ára volt: alapérzékenység környékén finoman szólva se brillírozott. Aki ezt a részt preferálta a témái miatt, az bizony jól tette, ha nem cserélte le a D200-at... ez ugyanis gyönyörűen dolgozott ISO100, 200-on és pl. nem grízesítette az eget, mint az utód. Életemben annyit nem pöcsöltem raw-konverterrel, mint akkoriban...
Pedig megmondta Mráz Zoli, hogy ha magas érzékenység kell, akkor D300, ellenkező esetben viszont egy keveset használt D2x a hosszú távú cucc. De hát nordocska jobban tudja, megrészegítette az új, frissen bejelentett váz.szerk.
ja, és természetesen pár hónap múlva jött a déhéccáz. Ha egy kicsit várok, akkor egy minimálszettel indulhattam volna.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #18994 üzenetére
hát az e-m5 "építése" igazán nem olyasmi, amit kritizálni kéne, dögös fémváz, azzal aztán mi a túró baja lehet valakinek? az lcd-je hülye arányú, a gombok túl kicsik, ergo nómiából valóban nem kap ötöst, de azért összességében egy ütős kis magnéziumváz.
pl5 forever?! részeg vagy? na azt meg sem lehet fogni.
ami a dslr-eket illeti: cipelni valóban szar, ám fotózni remek. el sem tudom mondani, hogy hányszor éreztem azt az epl1/epl2 fogása közben, hogy milyen jó volna egy normális vázra markolni, és úgy lőni a képet. talán nem is mozdítanék be mindent. szóval cipelni a kis milc-et jó. fotózni meg a d3s-sel.
ez a véleményem. továbbá egy d600-ért olyan messzire hajítanám ezeket a kis játékgépeket , hogy csak na.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
andersen10
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #18989 üzenetére
(Bár nem tőlem kérdezted, de )
Nekem 2 napig volt D300-am,egész egyszerűen túl nagy volt, nem tudtam megszokni. Használtan vettem és veszteség nélkül továbbadtam.
Városi autónak minek Passat ha ugyanazzal a motorral van Golf is... ez volt a D90.Ha már Nord ír a tévedésről, nekem az volt a legnagyobb, amikor azt gondoltam KELL nekem mégegy D90, grippel, és majd az egyiken a 105/2.8VR a másikon pedig a 17-55/2.8 állandóra rágyógyítva.
Ki se merem számolni mennyit buktam ezen a motyón mire eladtam, mindenesetre most röhögök mikor látok magamról akkori családi fotót amint vonszolom magam után a koffernyi szettáskát...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ez igaz, bár annyi mindenben jó (kvázi hibátlan) a d300, hogy feledhető a kis grízesség... ugyanakkor én sosem voltam kibékülve az árával, így végül downgrade-eltem az asszony gépét d200-ra, ami bár minden szempontból fapadosabb, de alapérzékenységen valóban pazar. nem csak a grízmentesség, a színek is, meg minden. az idei nyaralás képeit nézegetve, én sírtam az e-pl2 kontra d200 összenézéskor.
nikon p7700 kell nekem, meg egy d600. meg persze amerikai állampolgárság.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Tulku
veterán
válasz madgie #18988 üzenetére
Janikám itt izgulsz hogy fényezik az x100-at oszt te is beszállsz?
Lőttem ma naplementében a Duna partról egy-két giccsképet tesztbeállításokkal...hínnnye...na jó nem színezem...
Neked meg megy egy f2-es közeli (makró mód, de nem 10 cm, csak mondjuk fél méter) oszt döntsd el mennyire puha...szerintem tökéletes...hogy ne fényezzem
-
Kleroo
veterán
Ahoj urak. Átmenetileg én is MILC tulaj leszek.
Panasonic G3 14-42 +45-200 kit
Ma vettem(cseréltem),de máris komoly nyúzást kapott. Pilisben egy szép nagy lovardában sok-sok téma van.Első blikkre tök frankó kis gépezet. Tetszetős benne sok dolog. A videó nagyon jó,bár ott is akadt néhány bajom(nagyon magasan voltak az elvárásaim)
300 sokféle kép után én azt mondanám,hogy alap szinten(váz és kit-obik) nem feltétlenül van értelme ezt venni. Szvsz egy D3100/D5100 +18-55VR +55-300VR jobb szintet produkál képminőségben,nem sokkal nagyobb méretben,és legalább még fogása is van. . De ha palacsintával járkál az ember,és sokat videózna,akkor pedig inkább ez.Zajban azt figyeltem meg,hogy 800-1600-ig simán szuper! Tán a D90-et is szorongatja. De alapérzékenységen picit sok a zaj,hamar előbukkan kis utómunka után is. Meggyötörtem alig világított szobában ISO6400-on,és hááát egy zajhegy,de a színek,tónusok,dinamika egész jól megmaradnak,használható,meglepő.
Ha lesz időm,akkor csinálok egy kis tesztet (egyszerre van D90-em , D700-am , és most a G3)
Összességében kifejezetten tetszik.
Rögtön egy kérdés: Hogy lehet az af helyét megváltoztatni,ha a "kukucskát" használom?
szerk: Viszont annyira fos a fogása(nincs) a D700-hoz képest,hogy rövidebb záridők kellettek OIS-sel ,mint a VR nélküli D700+70-200 kombónál... (És ahogy nézem ez még egész jó szint a milcek között)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest