- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Gondwana #74668 üzenetére
Ennek mi az előnye amúgy? Ahogy látom, FL-36R-el és FL50R-el működik, azokat gondolom optikai TTL-el hajtja meg, továbbra sem kapsz wireless TTL-t Oly rendszerhez.
Ha meg manuálisan hajtanál meg vakut vele, akkor a Yongnuo árban biztosan veri, kivéve ha van otthon egy-két elfekvő, Cactus-szal kompatibilis vakud.bigsee: én is láttam ma, de a mintabolt oldalán. Ott érdemes az árát is megnézni, a Pen-F-hez való markolattól dobtam igazán hátast. Vagy tényleg elgurult a gyógyszer az Oly-nál, vagy nagyon jól eltaláltak egy szegmenst, akit jól lehet fejni...
-
totálkezdő
tag
válasz
Gondwana #71134 üzenetére
Ha már szó esett a nem rendszervakuk használatáról, akkor hadd kérdezzek én is, hátha valakinek van tapasztalata: Metz 36c-2-őm van, hobbi fotós lévén nagyon ritkán van szükségem külső vakura, ez meg olcsó.
Így hirdetik: Kompatibilitás: Canon, Fuji, Nikon, Olympus, Panasonic. Én Canon G10-en és FZ50-en használtam néhányszor és elégedett voltam vele.
Azután lett egy sor PEN-em (hogy ne kelljen cserélgetni az obikat) és feltettem a kérdést a METZ központjának, hogy mivel használhatom (az említetteken kívül, PL1, PL2, PM2). Azt válaszolták, hogy mindegyikkel.
Csakhogy mások felhívták a figyelmemet arra, hogy a PL1 használatija szerint " A fényképezőgép vakupapucsán 5 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." A METZ 36 c-2 talpfeszültsége állítólag 8-10 V között van. Tehát nem ajánlható (vajon a METZ ügyintézője nem figyelt oda?)A PL2 és PM2 használatija már mást mond: "•A fényképezőgép vakupapucsán 24 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." (akkor elvben a METZ 36 c-2 10 V-ja nem probléma).
Az Olympus mintaboltból/szervízből kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a fenti vaku használata egyik géphez sem javasolt.
Mindennek fényében Ti mit gondoltok, mert nem szeretném tönkretenni a gépeket, de az információkat elég ellentmondásosnak látom.Van-e valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a vakuval?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Mr.Csizmás
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Gondwana #69131 üzenetére
Portréra, F2-es rekesszel még szép, sőt, arra nekem a 60/2.8-as sigma is elég legtöbb esetben
Nekem viszont nagyon sokszor hiányzik egy jó tele, mert nem csak portrézni szoktam... Úgy néz ki én ekv. 50mm-től felfele szeretek képelni, sőt, az ekv. 50 nekem már kissé mostoha, túl széles
-
-
válasz
Gondwana #67109 üzenetére
még nem végleges az ár, de biztos, hogy kevesebb lesz, mint 2 euro/hó, illetve az első 1000 klubtag kedvezményesen lehet az. nem kell donate gomb sem, ez a rendszer kész, csak arra várunk, hogy az extra feature-öket a hardverapróhoz is megcsinálják a rendszer fejlesztői, a mi oldalunk készen van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Gondwana #64503 üzenetére
A nálam lévőn nem vettem észre ilyesmit, ugyanolyan gyors mint a g3, g6 vagy gx1 (ezeket használtam), de amúgy ez is tele volt bugokkal, furán viselkedett, a kereső katasztrófális volt, az af huntolt, gyorsan frissítettem is rajta fw-t és helyrejött minden, lehet, hogy egy update a nálad járt példánynál is megoldotta volna a bekapcs problémát.
daniduke: A g3-at még mindíg szeretem, de a gh2 egyértelműen jobb gépnek tűnik...A g6 meg első perctől antipatikus a bumflilufi kopogós műanyag háza miatt
-
.mf
veterán
válasz
Gondwana #64416 üzenetére
A sarkkörön túl ugyan a téli napforduló táján nem jön fel a Nap a horizont fölé, na de a nyári napfordulókor meg nem megy a horizont alá, éjfélkor is napozhatsz.Ellenben az étel- és ital-árak, azok ott tényleg ütnek...
Degeczi: Mo-on, még. Angliában a bankok 3% körüli váltási díjat számítanak fel...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Gondwana #63110 üzenetére
Oké, akkor nagyon itt az ideje a frissítésnek, mert ezek szerint nincs egy értelmes 50-es F1.8-F1.4 canon fix
nekem legalábbis sem az 1.8 sem az 1.4 usm nem tetszik. Én mondjuk a 60d-t sem szeretem, de ilyenkor el tudnék lenni vele egy normális fényerős 50-essel, ehelyett a canon pihent és végigfotóztam az egész eseményt a g3-al. A 60d-t csak akkor használtam, amikor szükség volt nagylátószögre, a 18-135-el.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Gondwana #56647 üzenetére
nyáron is kevés néha az 1/8000 fényerős fix-el nyitva, igaz, aki picit is tudatosan fotózik, ha lehetséges, általában kerüli a vakító napsütést sztem... de télen, főleg a természetben, hegyekben tényleg muszáj az nd, főleg, ha a nap is süt, hihetetlen vakító minden, szűrő nélkül olyankor F5.6 fölött lehetetlen meglőni bármit is
-
válasz
Gondwana #56594 üzenetére
Na igen, a szűrőzött fémhalogén lámpákat használják referencia fényforrásnak, az a lehető legjobb (a nap kevéssé reprodukálható, bár lehet természetesebb ugye).
Amúgy meg ha LED vagy kompakt akkor legalább egyféle legyen mindenhol, mert ha vegyes, az az igazi önszopatás fotós szemszögből. Mert ha egyféle, még egész tűrhetőre ki lehet hozni, de ha kevert, abból csak ufókat (zöldes), vagy sárgaságban szenvedőket, vagy lilára vert embereket lehet kihozni. -
Ear001
addikt
válasz
Gondwana #54090 üzenetére
Na ez gépi fordítás:
Az E-400, mint az összes Olympus E-System fényképezőgépek, használja az Olympus által szabadalmaztatott Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer, hogy rázza a port az érzékelő indítás során, és amikor a felhasználó által kért; ez nagymértékben megszünteti a problémát a por felhalmozódását a felszínen a képérzékelő.
-
ati3x
senior tag
válasz
Gondwana #52949 üzenetére
Másik, ami fura, hogy feltekerve az EM-5-re mocorog a kép rendesen a stabi miatt.. Gondolom Manuális, azaz nem kap jelet a váz, és ugye előtte a 45-ös volt fent, gondolom azon "ragadt" a stabi.. Gzanytom két eset lehetséges: Stabi kikapcs, vagy manuálisan belőni a fókusz 7.5-re ( ha lehet ilyen értéket választani)
-
.mf
veterán
válasz
Gondwana #51513 üzenetére
RX100-mk3 lehet kb. a legkönnyebb normális kompakt.
Szép képek.
Roboter: ha jól tippelem, a mólóról?Remélem volt jó időtök is...
Arn: ha onnan van, ahonnan sejtem, jobbra kopasz hegyoldalak voltak, ami annyira nem nézett jól ki. -
bb0t
őstag
válasz
Gondwana #50118 üzenetére
ilyen márka más típusait forgalmazzuk nem nagyon szokták visszaküldeni felgyulladásos tünettel
engem csak az érdekel, hogy a paraméterek szerint belerakhatom-e a gépbe vagy nem? itt ugye az eltérő feszültségről beszélek... a minőség ismert, hiszen gagyi kínai- de úgy tudom elég sokan ilyen utángyártott akksikat használnak...
-
Studi
veterán
válasz
Gondwana #50016 üzenetére
Az összes negatív kritika ellenére számomra a (12-40, 12-35) top páros mellett a 12-50 az egyetlen vonzó m43-as alapzoom a teljes kínálatból, pedig az nem kicsi. Gyakorlatilag ez a kitobik közül a svájcibicska, a mérete engem nem zavar, viszont 12-ről kevés kitobi indul, mindegyiknek van valami rákfenéje. 50-ig egyik se megy el (tudom, 6.3, de napfénynél jó az), és makrót egyáltalán nem tud egyik sem.
Már többször elgondolkodtam egy beszerzésén, pl ha .mf szól, hogy nála porosodik egy, akkor el is barteroltuk volna a 14-150-el keresztbe. -
válasz
Gondwana #46156 üzenetére
Szürkületben jobban látok, mint bármilyen más ismerősöm tökéletes szemmel.
A másik fele meg a folyamatosan alacsonyantartott feldolgozandó információmennyiség, hasonlóan építed le vele az agyadat, mintha füveznél, csak lassabban meg olcsóbban
Erről adhatnál infó, mert érdekel, de én nem ezt tapasztaltam.És amióta nem hordok szemüveget, 1-et javult a dioptriám. (10 év alatt -4,5-ről -3,5-re.)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest