Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
10 bites Eternával nyomom

De amúgy annyira minimál az a LUT ,amit rádobok, plusz a korrekciók, hogy talán a 8 is elég lenne. De a H265 alapból 10 biten rögzít és már csak a tárhely miatt is abban veszek fel mindent. -
madgie
titán
válasz
nozs23
üzenetére
Naná, és mennyivel élesebb is a GH5 az internal 4:2:2-jével, mint a Fuji a hycomat 4:2:0-vel.
Oh wait
Qrvajó gép a GH5, a mai napig, de azért nem kell hasra esni a 4:2:2-től, ahová az kell, ott rendszerint külső rögzítővel nyomják az ipart (már csak a túlmelegedés/időlimit megkerülése miatt is), ott meg pl a Fuji is tudja.
Havernak amúgy most ajánlottam G9-et, amennyiért ki lehet fogni, most eléggé bestbuy videós gép. Már meg is vette, Samyang cine sort épít köré
-
madgie
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
45/1.2 Pro, csak halkan suttogom

-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Legutóbb a Hardverkerrel volt egy sok-sok hétig húzódó szívatós köröm, ők azért annyira nem kicsik.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A fogyasztóvédelemmel meg a békéltetőtestülettel a gyakorlatban kitörölheted, a PayPal meg visszaszedi a pénzed, ha a Mr Csingcsöng éppen rossz lábbal kelt fel. Az itthoni üzletek jelentős hányada balkán, így, kisbetűvel. Az Oly mintabolt mondjuk pont nem az, de a kis feketelistámon azért elég sok hazai üzlet/szerviz szerepel már.
Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy tengernyi idióta vevő (is) van, majd' tizennyolc évnyi kereskedelmi meló több, mint elég volt ezekből.
-
madgie
titán
Az állításom az, hogy a stabilizátor stabilizál. Azt úgy tudja megtenni, ha dolgozik, már ha úgy van bekapcsolva, hogy komponáláskor is működjön. És akkor van egy kis zselés hatása.
Én ennyit mondtam, állványról portrézást említés szintjén sem. Működési elvet, gyakorlati tapasztalatot, de persze a válaszokban szokásosan megy a raptorkodás. Kösz, nem, sem időm, sem kedvem nincs ehhez.
-
madgie
titán
válasz
MrChris
üzenetére
Ezt nem értem, ha ezer éve stabis gépet használtok, nem igaz, hogy nem tűnik fel, hogy kompozíció kereséskor, mikor megállsz, akkor kicsit tovább húzza a stabi a képet. Majd vissza, meg mikor hogy. Apró dolgok ezek, de én se szerettem soha.
De elég, ha csak állványra rakod a gépet, minimálisat állítasz a fejen, ráhúzod és már el is vitte valamerre a képet.Nyilván állványon eleve nem stabizunk, csak a példa miatt írtam ide, meg eleve ez a stabilizátor természetes viselkedése, csak az értetlenkedést nem értem, a zselés hasonlat egyébként egész jó példa volt erre.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nyugi, mire kell, lesz másik
Most pótgép kell, Fujiéknál az (is) drága 
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Abban meg tökre egyetértek mindenkivel, hogy a Full Frame világnak nekimenni a DFD-vel egyszerűen több, mint ciki."
Viszont ott a kisebbik, olcsóbb (2000 USD) fullframe modellbe is belefér a 4K/60p videó, a dual IS, a High-Res Mode és egy 5.6 millió pixeles (!!!) EVF. Hja, DFD lesz benne, vloggereknek pl továbbra is bukó, de rengeteg videós területre nagyon is bestbuy lehet, mert több olyat is tud nyújtani, amit jelenleg egyik FF gép sem... főleg nem 2000 dodóért. Kár a DFD-ért, tényleg frankó volna egy jó PDAF és tényleg szidtam én is, de a TUR... izé E-M1X után nekem legalábbis jóval átgondoltabb terméknek tűnik.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Na de miért mondasz ilyet? Magyarósi Csaba videóin is öröm nézni, hogy folyamatosan a háttérre húz a fókusz

-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem én találtam ki, hogy nagy betűkkel promózzam, hogy 2000 milli, meg kézből, ne tőlem kérd számon.
Mint ahogy azt sem, hogy egy 3000 dodós, profinak szánt gépbe ez így belefér:
"However, the continued use of LCD technology for the panel means that this viewfinder exhibits significantly less contrast than many competing cameras' OLED viewfinders, with darker tones that can appear washed out. Olympus claims it chose LCD to ensure the nearly instant 5ms lag time, but we're not entirely convinced this is worth the trade-off in viewfinder fidelity."
"Additionally, when you enable the 120Hz refresh rate in the menus, it's worth noting that following action is noticeably easier, though there is a slight penalty to be paid in terms of resolution that the viewfinder can display. And, whichever viewfinder mode you're in, the resolution will visibly drop as the camera attempts to find focus."
LCD paneles 2,7 megás EVF, butított felbontással, bráfó.
Itt nem versenyezni kell, kinek való ez a gép, ez így annyira profi, mint én szinkronúszásban. Hol látsz te olyat, hogy a D5 vagy az 1Dx II keresője butítva legyen? Eseményfotózásnál nem épp annak kéne lennie (a sebesség mellett) a legfontosabbnak, hogy rendesen lásd, mit csinálsz?
Whatever, én itt kiszálltam, már a pletykáknál látszott, hogy az Oly itt is teljes mellszélességgel menetel a Samsung-i úton. Kár értük.
-
madgie
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ha a sportot vesszül alapul, akkor kell 1500-1/1000 záridő. Ez f11 mellett kér vagy 25600-as ISO-t, de kérhet akár 102400-at is simán, mondjuk egy jéghokimeccsen (az f11 miatt). Na most optimális esetben legyen ISO 25600 az A9-en, meg az E-M1X-en is. Szerinted itt nincs két fényértéknyi különbség? Ha átpöckölöd az A9-et két FÉ-vel magasabbra, akkor lesz kábé ez a szint.
Szóval, nem, nem DoF-ról van szó, egész egyszerűen azonos expozíció nem azonos képminőséget ad szívatós esetekben, és ez nagyjából úgy számszerűsíthető, mint a DoF ekvivalencia.
Azt mondjuk még most sem értem, miért lenne itt okésabb a szűkebb DoF és ha az is, miért le lehetne egy FF gépen párat kattintani a rekeszen, hogy ugyanazt elérd?
De mindegy is, van, ahol jó lesz a gép, de szerintem borzasztóan túlárazott, és sok benne a kapufa.
-
madgie
titán
A Canon gyári AF adaptert ad/kínál az RF gépéhez, szóval nem feltétlenül kell új teleobjektíveket venni majd a fotósoknak. A Nikon dettó. És ezeknél (a Sony-s adapterekkel ellentétben) natív kommunikáció megy, bolondbiztosan.
De az Oly az új 150-400-zal is bekapcsolta a bullshit-o-metert. 1.25x built-in TC, optional 2x TC pluszban, nagy betűkkel kiemelve, hogy ekv 2000 mm-en fotózhatsz kézből. Egyrészt az 1.25x + 2x használatával f11-es kezdő (!) fényerőd lesz, ami “kicsit” korlátozza a kézből használhatóságot (és f11-en az AF sem remekel már valószínűleg, trackingben pláne), másrészt ha a gyutávot ekvilvalenciázzuk, akkor esetleg a rekeszt is illene, mert 2EV különbség minimum van egy kurrens FF szenzor és a khm... outdated 20 megás 4/3 között. Akkor hol is tartunk? Ekv f22? Bravúros

Mindamellett szenzációs lehet a stabi, meg a 18 fps, AF/AE trackinggel. Bár a dpreview-os “colin farrell” nem volt annyira oda a preproduction cucc trackingjéért, szerinte a 900 dolláros A6400 jobb ebben...
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem tudom, én az egész koncepciót nem értem, legalábbis ehhez az árképzéshez nehéz kötni pl az EVF felbontását.
-
madgie
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azt mondjuk kíváncsian várom, mi a magyarázata annak, hogy a 4K/60p kimaradt. A GH5-öt is az adta le kb, ez a gép is talán akkor mutathatott volna egy kis fityiszt az A9-nek, ha az belekerül
Tudom, fotós gép, blabla, de 3000 dollár bakker.
-
madgie
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
Szerintem is van előnye az mft-nek, de szerintem még mindig elsődlegesen a méret az. Ma összefutottam egy fotós/videós házaspárral, na náluk aztán minden volt az E-M1 II, E-M10 II-től kezdve a GH4/5-ig, de rám mégis a GX9 a 35-100/2.8-cal tette a legnagyobb benyomást, hogy mennyre kezelhetően kicsi cucc.
Adalék persze a sztorihoz, hogy az X-H1-re voltak kíváncsiak, vennének egyet, de előtte ki szerették volna próbálni, milyen.
topikk: reméljük nem jut az Oly a Samsung sorsára, kár lenne értük. Mondanám, hogy szenzorban lépniük kéne valahogy, de úgy látom, hogy az APS-C is megrekedt egy szinten, BSI szenzor ide, vagy oda, alig jobb az X-T3 új Sony szenzora a sokéves elődjénél.
-
madgie
titán
válasz
topikk
üzenetére
Ja, ha addig lesz mire várni... tök jól fut a szekér most is. De hát a Samsungnak is milyen jót tett, hogy a masszívan veszteséges időkben erőltették a profi NX1-et. Valóban megelőzte a korát egy csomó mindenben, csak közben a Samsung NX maga lett kukázva. Megérte, nem?
-
madgie
titán
válasz
topikk
üzenetére
És az olimpián amúgy annyira fontos lesz ám, hogy két kilós legyen az a tele, ne négyfél

Elképzelem a megbeszélést az Oly HQ-n:
- Szaszusi-szan, az idei év nagyszerűen bemutatta, hogy kisebb érzékelős gépet kurrens fullframe mellé árazni öngyilkosság. Ott a Fuji, botor módon az A7 III árkategóriájába tolta be a profi X-H1-et, buktak is vele akkorát, hogy Mantaka-szan a Fuji HQ-ben már a wakizashit élezte a szeppukuhoz, de az utolsó pillanatban megjött az eszük és kidobtak egy jóval olcsóbb vázat, ami ugyan egy kategóriával lentebbre lett tervezve, de az ára miatt viszik, mint a cukrot. Mit csináljunk, Szaszusi-szan?
- Csináljuk a profi vázat. Árazzuk az A7 III és az A7R III közé, mert nagyon profi lesz.
-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Jajj, a nemzetközi Fuji csoportokban megy a sírás rendesen, a Pana+Canon hírekre teljesen bepánikoltak sokan, mi lesz az APS-C-vel, miért nincs Fuji Fullframe

-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Az A7III nem tud 4K/60p-t... ahogy egyik consumer FF kamera sem. Ha ez a FF Pana tud majd, a szokásos Pana minőségben, az azért nem rossz kezdés.
Bár szerintem videóra tök felesleges a FF, bőven jó az MFT vagy APS-C nyújtotta DoF is.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Őszinte leszek: nem értem ezt a logmániát. Filmre sem volt log, nyilván jobb volt az árnyék/csúcsfény kezelése, mégis úgy érzem, jobban szeretem, ha nem kell agyonutómunkázni az anyagot. Fotónál is ezt csinálom egy ideje, elvagyok a jól beállított JPG output-tal is, mert tudom, hogy abból mit hozok ki (és az általában elég).
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Nemá, a dpreview videóban tisztán látszik, mennyire kicsúszik a Pana lába alól a talaj ISO 10k körül... az A7S II meg még ott bőven fickós kedvében van. Szóval csodák nincsenek, két stoppot nem dolgoztak le, 3 és fél éves Sony szenzor ide, vagy oda.És ezt nem fikázásképp mondom, az X-T2-m ilyen "fényekben" mér összehányta volna magát

-
madgie
titán
válasz
un2112
üzenetére
Sok videót biztos nem tudok majd mutatni, rendszerint céges melók vannak most is, tegnap, meg ma is drónanyagot vágok a debreceni Thyssenkrupp építéséről, tök jó (ahhoz képest, milyen monotonnak kéne lennie
), de nem hiszem, hogy publikus anyag lesz.Mindenesetre várom ezt az AirCrosst, nem utolsósorban azért, mert fotó-dolgokban is nagyon pöpec, a time lapse tudását biztos sokat használjuk majd.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Preordereztem" a Moza AirCrosst, kíváncsi vagyok, milyen lesz, főleg az olcsó steadim után

-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hát ja, úgyis a gimbal gombját nyomjuk meg

-
madgie
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
AF mező mikor mekkora, a joystick-kel meg odapöckölök, ahová nagyjából komponálni szeretném a komponálnivalót. Nem bonyolult ez, a fixek miatt úgyis előre gondolkodik az ember.
Nyilván kényelmesebb az Eye AF, de maga az arcfelismerés még valamikor most kezd olyan lenni, mint a Panáé volt, 2009-ben (!). Nyilván lesz ez jobb is, a Fuji biztos reszel rajta a következő generációra, a Sony mellett főleg muszáj lesz (nekik nagyon-nagyon profi az Eye AF-ük).
-
madgie
titán
válasz
Mirman
üzenetére
Nem engem kérdeztél, de a Fujinak nem erőssége az Eye AF. Sima, egyszemélyes portrénál mondjuk merem használni, de bármilyen riport-szerű helyzetben inkább kikapcsolom, mert nem túl acélosan ismeri fel az algoritmus az arcokat (főleg a Sony-hoz képest), vagy sokszor épp a háttérben egy kisebb arcra húz, nem előtérben a nagyra/nagyokra, akik mondjuk épp a gyűrűt húzzàk

-
madgie
titán
Ja, ami a legdurvább: míg szegény 10-24-gyel be kell nyomnom a “keresőkép-hacket”, hogy igazán lássam a kompozíciót éjszaka (van valami PIC EFFECT ON/OFF gyorsgomb, amivel a keresőben kilövöm a filmszimulációt, és még agyon is boostolja ilyenkor éjjel, addig a 16/1.4-nél ez inkább még zavaró és rááll az AF egy kicsit karakteresebb csillagra is
Ez azért nem rossz dolog 
-
madgie
titán
Csak a csillagok miatt van még meg a Samyang, ott a 2 Fé rengeteget számít... nem csak ISO-ban, keresőképben is.
Ui és ON: ez vótmá? Ma futottam szembe vele, mikor egy olcsó Fuji szettet guberáltam innen, a használt termékek közül
Ez egész jó ár egy 12-40-es E-M1-ért, nem? -
madgie
titán
A Samyang, illetve a hazai partner is b*szott a decenterre, maszek javíttattam ,de lópikulát sem ért, a nem központosan csiszolt lkencsével nem sok mindent lehet kezdeni. Eladtam olcsóbbért, mint a használtpiaci átlagára, majd az Artwork-tól rendeltem le egy másik használtat, aminél ugye ha baj lett volna ,visszaküldhetem. Na ez a példány már jó, ami viszont mókás, azóta alig használom a Samyangot
(főleg most, a Fuji 10-24/4 és 16/1.4 mellett). -
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem A Mód + Auto ISO van ezer éve, persze az Auto ISO-ban belőve, milyen záridőnél ugorjon feljebb az érzékenység. Így a Fuji simán lemegy ISO 400-ig is, ha kell, ott is csak azért 400-ig, mert DR200-at szoktam koncerten használni a csúcsfények miatt, úgy meg 400 a minimum.
-
madgie
titán
válasz
un2112
üzenetére
Camdiox, Haida szerintem oké, nekem 67-es Camdiox van, ugyanazt és ugyanúgy tudja, mint a régi B+W-m. Mondjuk a 10-24 miatt kéne egy 72-es majd

62-esben itt van egy, EU-n belülről.
-
madgie
titán
válasz
MrChris
üzenetére
Nekem teljesen mindegy, mit gondolsz, de fogj a kezedbe egy zseblámpát és próbálj egy strukturált felületet több szögből megvilágítani, néha derítve is. Minél laposabb szögben kapja a kiálló rész a direkt lámpafényt, annál kontrasztosabb lesz a kép maga. És vica versa, világítsd meg szemből, papírzsebkendővel derítve, egyből "homályosabbnak" fog tűnni.
Nyilván nincs ekkora különbség a "tesztben", de ordít azért a különbség és főleg egy téglafal esetében nem figyelembe venni, hogy térbeli kiterjedése van, nem egy papírlap... hátizé. Minden, csak nem szakmai. Nem rád értem, hanem a tesztnek csúfolt publikációra.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A tárcsa miért magasabb szinte, mint az EVF "púp"? Hogy elférjen rajta a piros csík? Egyáltalán, minek piros csík egy "munkagépre"? Megkülönböztető jelzés a programtárcsa minőségére?

Nekem ez fail, úgy ahogy van. DSLR majmolás, erős ízlésficammal.
De ha másnak ez tetszik, akkor bocs, eldugultam

-
madgie
titán
válasz
un2112
üzenetére
Azt tudom ugye, hogy a fókusztávolságot az érzékelőtől nézzük/mérjük, nem. frontlencsétől? Csak emiatt a mondat miatt kérdezem

"Mindenesetre az objektíven 12 cm-től végtelenig van feltüntetve az élesre állítható távolság, ám azt tapasztaltam, hogy odafigyeléssel már kb. 6-7 cm-re lévő tárgy (vagy alany) is éles lehet."
Örülök neki, hogy teszteket, cikkeket írsz erről a témáról is, felüdülés, hogy magyar nyelven is egyre jobb blogokat, teszteket lehet olvasni (hispan blogja, stb). Én meg b@szok érdemben blogolni tavasz óta

-
madgie
titán
válasz
topikk
üzenetére
Most gondoljatok bele, mit is jelent a dinamikaátfogás? Mert felül OK, tiszta, miről van szó: ha kiég valami, akkor ott van vége. Lent viszont akkor, ha részlet helyett már zajt kapunk, pont ezzel szoktak trükközni a gyártók, agresszívebb zajszűrés hozhat némileg jobb DxO pontszámokat. Itt is valami hasonlóról lehet szó, csak ugye a pixeltáncoltatós mutatvány miatt jobb lesz a jel-zaj arány alulról, emiatt maga a dinamikaátfogás is, mérésügyileg legalábbis.
Aztán ebből egy A0 nyomaton se sok mindet látnánk szerintem a gyakorlatban, szóval nem kell nagy feneket keríteni neki.
-
madgie
titán
Egy icipicit odébb azért FEDman bővebben írt arról, amiről most szó van

-
madgie
titán
Nekem mindegy, nem egy ilyen példány/példakép volt már. Ettől függetlenül jó a 45/1.8, ár/érték arányban főleg, de könnyen lehet, hogy pl a kevésbé jól sikerült kilépő bokeh képes egy olyan pici pontatlanságot csempészni egy kevésbé kontrasztos témával bíró élességállításban, aminek az összhatása okozhat random esetekben “taknyolást”. És ezt elég nehéz lesz reprodukálni, főleg téglafallal

-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A topikkal nincs baj, b.vr sokat tesz hozzá mostanában. A félreértelmezés/félremagyarázás viszont nem. Oké, kiderült, hogy Econt támadtátok vissza, de csordaszellemért kiáltani pont a 45/1.8-cal kapcsolatban telitalálat. Alig féltucatszor merült fel a téma itt, mindig tömeges védelmi reakciókat kiváltva

-
madgie
titán
Teljes alakos képnél ráhagyással, magyarul baromi tágra komponálva (kábé 5 méter lehetett, ja) lágy, életlen, “trutymós” volt. Hogy ez AF gond, optikai tulajdonság, vagy csak gyártási szórás, azt nem tudom.
F1.8-on amúgy sehol nem találtam elég élesnek, de akkoriban túltoltam a pixelpeepinget, a te Nocticronos tesztedben is tetszett a finomabb f1.8-as Zuiko karakter.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Az enyém is olyan volt, azért utáltam meg

-
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
2048 pixel széles TIFF-et exportálok ki a LR-ba, nászingspeszöl, ha nem elég éles, az export ablakban kap egy kis élesítést oszt ennyi, f@sza lesz FB-n.
Ha JPG-ezek, mindenképp összehányja a FB. A TIFF nagy, sok képnél főleg, de nekem ez jött be, így nem cseszi szét a képet (2048px-nél). PNG elvileg ugyanígy jó, de azt nem tud a LR exportálni, én meg külön emiatt nem nyitok emiatt PS-t.
Persze nekem alacsonyabb az “élességküszöböm”

-
madgie
titán
válasz
Golota
üzenetére
Én ezt vallom, túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a pixel-peepingnek.
-
madgie
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jaja, valami ilyesmi

-
madgie
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha nem muszáj, ne rekeszelj (sőt, jóval nagyobb fényerő az ajánlott), két perces záridő is sok lehet a melegedés miatt, próbálj rövidebbeket, magasabb érzékenységen.
-
madgie
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hogy próbáltad? Úgy értem, milyen gép, milyen objektív, beállítások? (rekesz/ISO/záridő/látószög)
-
madgie
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jó, ha be van kapcsolva, de itt time lapse-ről volt szó, ott nem árt, ha folyamatos a mozgás. Mondjuk ha belekalkulálja az ember a frame-ekbe a zajszűrést is és kellően hosszú az anyag, akkor bekapcsolt zajszűréssel is mehet.
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az Olympus színprofilok ezer éve benne vannak a LR-ban, a Pana és a Pentax volt évekig a kivétel, épp tavaly néztem, hogy a Pentax már belekerült, hála Istennek idén a Pana is, idővel remélhetőleg az összes típus.
-
madgie
titán
válasz
rooney8
üzenetére
Full spektrumnál lőheted a látható tartományt, a közeli infrát és az UV-t is, megfelelő szűrőzéssel persze. Sőt, csillagfotózáshoz is nagyon jó így, mármint nem a tájképekre gondolok, hanem a tácsöves, követőmechanikás részletképekre. És valóban, “főgépnek” ez így macera, speciális cucc, nekem mindig kellett volna egy ilyen, csak sajnáltam rá a lóvét

-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Egy fényképezőgépet rendszerint olyan dolgokkal lehet szegmentálni, mint a kereső mérete, a dupla kártyaolvasó és/vagy ez/ezek sebessége, sorozatfelvétel sebessége, a váz építési minősége, cseppállósága, stb.
Szenzor/AF/szoftveres direktbutítás szerintem f@szság, igen, akkor is, ha a Fuji csinálja (X100S esete).
Studi: addig is lehülyéztetek, míg MFT user voltam
A 45/1.8 távoli lágyulása megvan még? Ott is úgy kezdődött, hogy leírtam, hogy szerintem ez kicsit gáz, és jött egy komplett csoport azzal, hogy márpedigdehogyis. Hoztam netes példákat, csoportosan jött az akkorse. Szerinted véletlenül alakult ki a raptor szó? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
De amúgy félre a forrófejjel: ott tartunk, hogy Chris is a saját preferenciáit hajtja, én is, Econ is. Nem meglepő, mi? Valakinek a kicsi, könnyű szett a legfontosabb, minden esetben stabival, másnak inkább a fényerő/dof, FF-től könnyebb cipelnivalóval, stb.
Meggyőzni úgyse fogjuk egymást a saját f@szsagainkról

#83318: mára vége a dráma tagozatnak, ugornyunkmá'
A Hexeditoros buherálásunk legyen közös pont, písz 
Merci: nem, én konkrétan azon röhögök, hogy valaki védi az Olyt, miért alibizi ki a vázaiból a PDAF-et, miközben évek óta beletehetné már mindenbe. Ez nem különc hozzáállás, ez szimplán f@szság. Nem az MFT f@szsága, csak az Olyé. A Pana legalább próbálkozik, mindezt úgy, hogy szerintem eleve jobb a CDAF rendszere is, mint az Olyé. De tényleg hagyjuk a témát.
-
madgie
titán
Nem, jelenleg ott tartunk, hogy a gyerek nem mozdul meg a képnél, de a vázstabinak feltétlenül ott kell lennie mindenben, mert különben semmire sem jó a gép. És természetesen mindenki fixekkel videóz, amatőr szinten is.
Nem tudom, ránéztem a naptárra, csütörtök van?

Chris: veszel egy X-T20-at kácsashoppból, meg gubázol egy stabis 16-50-et mellé és egész konkrétan le van fedve az össze elképzelésed. Vagy egy 18-55-öt, úgysem kroppol pluszban a T20 (ellentétben a T2-vel).
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Napjaink videósa alvás közben is két szót mormol: warp stabilizer

-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Minek a szenzorstabi, ha egy kivételével az összes zoomukban ott az OIS?
Házivideóra úgyis a zoom való, profi videónál meg nem IBIS-szel szokás nyomulni, aláraknak egy Moza Air-t és sokkal jobban kivasalja a képet mozgás közben.Azt mondjuk megértem, ha valakinek fotóra, fixekhez kell, vagyis dehogy értem meg, csak elfogadom

Amúgy a legutolsó, filléres, műanyag 16-50 kitben is ilyen optikai stabi van, szóval nem hiszem, hogy különösebben rácuppannának az IBIS-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A 45/1.8 távoli lágyulása megvan még? Ott is úgy kezdődött, hogy leírtam, hogy szerintem ez kicsit gáz, és jött egy komplett csoport azzal, hogy márpedigdehogyis. Hoztam netes példákat, csoportosan jött az akkorse. Szerinted véletlenül alakult ki a raptor szó?
A Hexeditoros buherálásunk legyen közös pont, písz