Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Eddig annyi a biztos, hogy tényleg baba a GH sorozat szenzora, magas érzékenységen megeszi a G/GF-eket. Nem feltétlenül zajra vagy bandingra gondolok ezalatt (ez utóbbi ugyanis jelen van ISO 1600 körül), hanem a dinamika a szembeötlő: a GH1 még ISO 1600-nál is úgy tartja a feketéit (tehát nem fakulnak kifelé a sötét képrészletek), mint a G1 ISO 800 körül.
Egyébként tényleg tiszta G1 a dolog, bár pár milliméternyit jobban kikerekített a "markolata" és papíron nem tűnik soknak, de a valóságban sokkal nehezebbnek tűnik a nagytesó. Tegnap, mikor sötétben próbálgattam mindkettőn a szervizmenüt, elég volt csak kézbe venni, hogy tudjam, melyik melyik.
Ja, a multi aspect szenzor überjó dolog, bár még csak próbaképp nézegettem, normális kép nem született (bezzeg a munkahelyről hazafelé már a műszerfalra volt ragasztva a kicsike és végig ment a videó poénból... megmutatni nem fogom, 40%-át ki kéne sípolni )
-
Mercutio_
félisten
Ezt csak most, de a depipreview-t a hsz után igen, és ott is hasonlóakat írnak
Nagyon úúúútálom az Olyt, mert ha legalább az E-PL2-vel eljutottak volna olyan AF-ig amit a Pana már ~2 éve tud nem kellene ennyit agyalnom.
Ráadásul most a Pentax is sz*pat: kiderült, hogy a K-r-nél is jelen van az a frontfókusz hiba, ami a K5-ben, de míg ott FW-javítással (úgy néz ki) javítható volt, a K-r esetében ez nem biztos, hogy megoldható (legalább is ez lehet az oka, hogy még nem jött ki rá FW-frissítés) Ha így megy tovább a végén még a Nikon is képbekerül
madgie: Erről a GH-s magas ISO-ról írhatnál bővebben, kevés fényben mennyivel jobb pl. a színzaj, részletek, dinamika tekintetében a kép, a bandizás mennyire látható és orvosolható-e?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
depipreview, pixinfó és MLaca se volt elájulva tőle , a normálfényes használat egy dolog, engem tényleg a kevésfényes körülmények közti teljesítménye érdekel (AF sebesség és pontosság)
Ilyen alapon az Olyt is lehetne szidni, hogy nem azonos az optikai kereső csatlakozója
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
Bizonyos szériaszám felett (asszem 2010 júliusa utáni gépek) nem hekkelhetőek, gyárilag 1.34-es firmware került rájuk, míg a Pana oldaláról a legfrissebb letölthető (és ezáltal hekkelhető) az 1.32-es sorszámot viseli. Ha kijönne az 1.34, lenne hack... de nem fog, miért is adná ki a Pana?
Hack főleg videóhoz kell, full HD-nál natív 24fps-t tol ki, míg alap fw-vel 60i-ben menti el, megnövelhető a videó és a hang bitrátája, ilyesmi. Ami fotósoknak is jól jöhet: hackelt fw-vel megeszi az utángyártott, olcsó akkukat, gyárival nem.
-
fattyu
veterán
-
nord_
veterán
válasz Szulita #18985 üzenetére
Ha egy minimálkitet kéne megneveznem, a GF1 leginkább csak a kereső hiánya miatt bukna. Imádtam használni azt a kombót: a D80 óta (pedig az nem ma volt...) nem csináltam olyan, nekem is tetsző képeket, mint ezzel a szettel! (D300 tévút volt, ha visszamehetnék az időben, fotós cucc vásárlása terén csak ezt az egy döntésem változtatnám meg.)
Szubjektíve még pluszként hozhatnám föl az X100 mellett a kinézetét, a jpeg-et és a blende-záridő-expókorrekció tekerentyű-triót. Dof tekintetében kvázi hasonló a helyzet, a valamivel gyengébb fényerőt pedig bőségesen kompenzálja a jobb magasabb érzékenység. -
madgie
titán
válasz Szulita #18985 üzenetére
Attól függ, mire kell. Kértem Tulkutól pár 30" rawot (éjszakai fotók ugye), feltörli a padlót a micro vázakkal (nem meglepő, évek óta jobb ebben az aps-c, akár nikon/sony, akár canon vonalról beszélünk). Tapicska nincs rajta, az nekem is hiányozna, no meg ugye a kihajthato lcd is, de nemhiába írtam, hogy megtartanám a g3-at.
Amúgy nem 60 ezer az a plusz, sajnos. 45-ért árulom a GF1-et pótakkuval, dobozzal, kitöltetlen garlappal, az eddigi egy szem érdeklődő csak azért írt, mert kíváncsi volt, melyik kitobit adom hozzá ennyiért
Nord: brutáljó az x100-nál, hogy hiába nincs gyári konvertere, van a gépnen relatív normális rawfeldolgozás: push/pull (expókorrekció), színmód, wb, dinamika (persze csak egy irányba) gyakorlatilag játszhatodhatsz a kitűnő Fuji színekkel, aztán ott lesz a pöpec jpg (persze ha nem sikerült elsőre elkapni)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #18994 üzenetére
hát az e-m5 "építése" igazán nem olyasmi, amit kritizálni kéne, dögös fémváz, azzal aztán mi a túró baja lehet valakinek? az lcd-je hülye arányú, a gombok túl kicsik, ergo nómiából valóban nem kap ötöst, de azért összességében egy ütős kis magnéziumváz.
pl5 forever?! részeg vagy? na azt meg sem lehet fogni.
ami a dslr-eket illeti: cipelni valóban szar, ám fotózni remek. el sem tudom mondani, hogy hányszor éreztem azt az epl1/epl2 fogása közben, hogy milyen jó volna egy normális vázra markolni, és úgy lőni a képet. talán nem is mozdítanék be mindent. szóval cipelni a kis milc-et jó. fotózni meg a d3s-sel.
ez a véleményem. továbbá egy d600-ért olyan messzire hajítanám ezeket a kis játékgépeket , hogy csak na.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #19320 üzenetére
én is nagyon szerettem az e-3 + 12-60 kombót, talán jobban is, mint bármit, ami utána volt. úgyhogy megértelek. a k-5 nekem az 50-135/2,8 miatt tetszene igazán, alulra sztem a 17-70/4-et tenném. a 12-60 is eléggé f4-es üveg ám...
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #19890 üzenetére
teljesen mindegy, hogy mivel magyarázza. komolytalanok a racionalizálásai szerintem. valamiért elterjedt róla, hogy ő komoly ember, meg blogol, meg mittomén, és páran szentírásnak vesznek mindent, ami elhagyja a klaviatúráját. holott van pénze, és ez a hobbija, most éppen d600 mániája van, hát megveszi. fél éve, ha nekiállt e-m5-özni, ergo masszívan csapong. so what?
ami engem illet, nyilván touché, talált. és nem hiszem, hogy a ricoh gxr-rel fogok megöregedni, az is tuti.
viszont régóta szemezek vele, távolról, és most adódott egy lehetőség csereberére, így hirdetnem sem kellett semmit.
ugyanakkor azért pár dolog kezd letisztulni:
- a nikon ai-s sor jobb darabjait sosem adtam el
- 16-85 vr is nagyon régóta van, meg valami nagyobb nikon váz (most d200)
- capture nx-szel utómunkázok, vagy semmivel
- alig fotózomennek fényében a jövőben is az várható, hogy lesz egy nikon dslr + vmi obik (ha komoly helyre utazunk, kell és kész), illetve mellé valami pici, bármi (ha komolytalan helyre utazunk).
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #19903 üzenetére
a nagyhoz egyébként én nem fogok ragaszkodni, ha lesz olyan mirrorless, ami fullra kiváltja (nikon 1, de méginkább nikon aps milc lehet ilyen). kicsi viszont kell.
személy szerint nekem egy p7700 kéne, 1"-os szenzorral és azzal az af-fel. simán eladnék a világon minden mást. még egy sb-400-am lenne hozzá, és helló. evf sem érdekel már.
-
fattyu
veterán
válasz Szulita #19928 üzenetére
Én itten csak kibickedek ám. Az az üveg egy lejka M mountos filmes gépre menne, oda meg nincs értelmes alternatíva pláne nem ennyiért... és APO...
de sajna csak második jelentkező vagyok :S félek nem lesz enyém.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
k1csi
senior tag
válasz Szulita #20015 üzenetére
Mivel mind a 20 1.7, mind a 25 1.4 egy időben, egy helyen volt a kezemben elég jól össze tudtam hasonlítani (bár ugye egy-egy példányt, de a Lensrentals többet is összehasonlított és ott sem jött ki, hogy a 25 1.4 jobb lenne bár ők is kihagyták a legérdekesebb f/2 körüli értékeket ahol vsz. elég közel van ahhoz, hogy marginális legyen az eltérés).
Az élességi síkban felbontásban a 20 1.7 marginálisan jobb, széleken azonos rekeszen a 25 1.4 kevésbé vignettál. Mindkét obi nagyon jó kontraszttal (élességi síkban).A háttérmosása a 25 1.4-nek talán jobb. Viszont 25mm-en érdemi háttérmosás akkor lesz, ha téma a min. fókusztáv közelében van a háttér meg jó messze. Azaz bár nagyon jó példákat lehet kreálni, a gyakorlatban érdemi háttérmosás speciális témáknál lesz csak (félmakró, mert azért annyira nincs közel a min fókusz).
Rövid konklúzió számomra: Mindkét obi piszok jó.
t72killer
Sikerült megtalálnod a legdrágább obit a kategóriában.
Nézd meg a 24-105 f/4 IS-t, kb. 190-ért megy használtan.
A 24-70 2.8-at meg (ugye ebben nincs IS) meg FF szenzoron nem hasonlítanám a 12-35-el. 4x akkora a szenzor, 2Fé DoF/dinamika/zaj előny (utóbbi kettő, ha nem gond a kis DoF)... Kb. mint egy fix egy zoomhoz.
A régi Canon 24-70 kb. 245k-ért megy használtan per pill. (max. egy napig van fenn)...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita #20752 üzenetére
Szoval, igen, ket vazam van, es igen, amit felsoroltam, azt akar mind eladom. A P10 modulon ilyen onzarodo lencsevedo kupak van, a vazon lcd vedo. De ugy is jo, ha a felsoroltak csak egy resze kell vkinek.
Ezeken kivul van meg a 28-as es az 50-es aps modul, meg egy masik vaz + bortok, illetve kis optikai kereso a 28-ashoz.
A lenyeg, h nekem nem kell ennyi minden
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest