Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52739) Quent1n válasza zolikaDB (#52736) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nikon D3300 egy komplettebb gép de én a helyedbe ránéznék az 5200asra is :)

A beégésről annyit, hogy a kijelzőn is láthatod ha beég valami, ha meg mégse akkor RAW aztán korrigálod de G7X-en van expozíció állító tárcsa pl, illetve hisztogram is van. Valóban, olyan csúcsfényes cucc nincs mint a D3300-on de nem ettől lesz profi egy gép, ezek inkább hasznos újítások. :) Ha egy kép nagyon fontos helyre készül, vagy valakinek, akkor úgyis érdemes ránézni a RAW fájlra PS-be vagy Lightroomba, ha meg nem akkor egy kicsit fényesebb rész még nem tragédia. :)

Az a baj, hogy a kompakt gépeket marha nehéz összevetni a tükrösökkel... Mindkét fajtával lehet ocsmány és csodaszép képeket is lőni. A tükrösök szebbre képesek hisz nagyobb a szenzor és ha kellően fényerős obival van párosítva akkor nem kétség melyik ad szebb eredményt. Cserébe nagy és nehéz és az obik/vakuk stb. méregdrágák hozzá és csak ámítás a 100 ezres ár, mert egy tükrös alá normális állványt nem kapsz 20 alatt nemhogy egy jobb vakut. Egy táska is igen szép összegbe tud fájni, márpedig azon kár spórolni. Na meg hacsak nem 18-105ös obival veszed akkor lehet, hogy kevésnek érzed ami rajta van. Sokan beleesnek abba, hogy megveszik a Nikon D3xxx-et a helyes kis kitobival mert "csak 100ezer de király, profi gép" aztán az idő nagy részét otthon az asztalon tölti. Nagyon át kell gondolni, mert ha már eladod akkor buksz rajta ez 100%. Én azért vettem kompaktot mert szinte mindig nálam lehet és semmiről nem maradok le. Látok valami érdekeset, lekapom. Melóból hazafele fotózgatni van kedvem, felmegyek a Budai várba és fotózok stb. Nincs megkötés. Kompromisszum az van, hisz a zoom 4.2x ergo oda kell mennem a témához, hát bumm. :) A szenzor is csak 1" hát ez van, őszintén én még hátrányát nem éreztem, nap mint nap látom a G7X facebook csoportjában milyen képeket lőnek vele a profibbak hát.. nem gyenge. Nekem ez hobbi, játék, kikapcsolódás. Ha egyszer majd komolyabban fog érdekelni akkor is csak a kompakt mellé vennék tükröst, semmiképp sem helyette.

HDR miatt Canonnál ne fájjon fejed ugyanis a beépített HDR mód,,, hát mondjuk ki, egy rakás szar, semmit sem ér. :D RAW -> Photomatix fényévekkel jobb eredményt produkál. :)

Nem beszéllek le se rá semmiről/semmire. Nézegess képeket, olvasgass, próbálgasd őket (ha lehet), találd ki mire kéne és dönts. Max ha nem válik be akkor hamar eladod, kevés expoval aztán váltasz. :) Nekem ha most tükröset kéne vennem 200 alatt akkor a NIKON D5200 + 18-105 VR KIT-et választanám.

---------TÖBBIEKNEK FONTOS INFÓ-----------------

Ma láttam Europarkos Media Marktba Olympus XZ-2 -őt 84.990 forintért. Le is fotóztam ha kell átdobom privátba, nem kamu. :) Ennyiért szerintem nagyon jó ajánlat még akkor is ha volt már olcsóbb!

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.