Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ALFA
senior tag
Szia, ha nagyon van szabad kapacitásod, és "lehetne kérni", akkor én nagyon örülnék egy kis okításnak, hogyan és mire érdemes virtualboxot vagy sandboxot használni, és mikor kell inkább az utóbbit választani.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
God Vazzeg
veterán
válasz dokee78 #53089 üzenetére
2-3x ctrl+alt+del nyomogatni, majd szöveges felhasználó és jelszó bekérő ablaknál felhasználó: rendszergazda, jelszó üresen marad. Ha nincs jelszavazva a rendszergazda fiók (99%-ban nincs) akkor ennyi a történet.
Xp-nél működik sajna csak és csak akkor ha alap beállításokkal van telepítve..
-
törölt tag
Nocsak, milyen népszerű lett a 'Windowson túl is van élet" kifejezés..
-
ALFA
senior tag
válasz #95488640 #53115 üzenetére
Elég érdekes, hogy az egész linux tábor mélyen hallgat, pedig egyetlen értelmes marketinges akár csak a zsarolóvírusok miatt hihetetlenül fel tudná lendíteni a linuxokra való átállást - kórházak és nagy szervezetek esetében különösen, és az rögtön több ezer ember átképzésével, betanításával is járna, nagy üzlet lenne benne.
Amúgy bocs, 53110-et neked akartam írni.
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Lacc
aktív tag
Üdv.
LXDE asztali környezethez is van olyan Theme-ket tartalmazó oldal, mint a Gnome, vagy XFCE alát? (www.gnome-look.org)
-
Sonja
nagyúr
-
törölt tag
Nálam már készülőben van egy rész ami pontosan ezzel foglalkozik. (Zsarolóvírus). Csak közben van 3 másik elkészült script, amit fel kéne venni, egy már felvett, de még nem aktuális, és közben CV-t írok, mert, munkát kéne váltani.
Az 53110-et meg majd beépítem valami 'sok kicsit apró dolog' videóba neked.
-
törölt tag
válasz God Vazzeg #53120 üzenetére
Rendben
-
ALFA
senior tag
válasz #95488640 #53119 üzenetére
Hát, jutyun rákerestem, a zsarolóvírusos videók már több ezren vannak, ha újat tudsz mutatni azon kívül, hogy magyarul van, nagyon érdekel, mert bennfentesek szerint a múlt heti változat csak "baleset" miatt került ki, sokkal komolyabb változata van előkészítés alatt és bizonyított, hogy nem levelezés útján terjedt.
Szóval neked a sandbox csak "futottak még" kategória?
NA igen, megöregedtem, nekem létra kell hozzá.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
A Transmission-ben miért áll meg mindig a torrentek seedelése? Mikor beindítom a programot egy darabig szépen fut, aztán egyszercsak minden torrentnél azt írja hogy felfüggesztett és ennyi. nem indul újra a seed egyáltalán.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Alveus
tag
Hali.
Linux mint 18.1 alatt sikerült letörölni a grafikus bejelentkeztetőt, a kérdésem annyi, hogy milyen néven találom meg, hogy visszatehessem?
Koszi -
törölt tag
No srácok elkészült a videó erről a csodálatos vírusról.
Nem volt túl sok időm foglalkozni vele, ezért kicsit ez most összecsapott lett, én is érzem. Ettől függetlenül jó szórakozást hozzá. -
BoB
veterán
válasz God Vazzeg #53127 üzenetére
Még egy cikket sem olvastál róla ami itt is megjelent?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
lev258
veterán
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Javaslom a külföldi szakmai oldalakat. Röviden leírva: a fertőzések jó része nem elindítandó e-mail mellékletek formájában terjedt.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
törölt tag
Igen, mivel a biztonsági réseket betömködték már, legalábbis ezt hazudják.
Ezért kellett manuálisan triggerelni az exe-t -
törölt tag
válasz #95488640 #53126 üzenetére
Meglepődnél, mi minden került már ki az NSA-től...
Nem kell indítgatni semmit, fertőzött weboldalakon és makrókban terjed elsődlegesen, egy SMB sebezhetőség miatt pedig automatikusan szétszalad a hálózaton.
Nincs semmi figyelmeztetés meg engedélyezés, amiket mutogatsz, mivel elsőnek egy exploit jön (EternalBlue), ami előkészíti a terepet, majd szervíz folyamatként elindul a cucc, teljes hozzáférést biztosít az össze fájlhoz, aztán jön a titkosító algoritmus.A WannaCrypt 3.0-nak már van UNIX-os verziója, szóval már nem kell hozzá Wine, lehet készülni...
-
Luskan
tag
Üdv!
Néhány napja frissült a notebookon a VLC, azóta néhány perc film nézés utána 100%-ra ugrik a processzor használata és alig lehet kilőni. Ti találkoztatok már ezzel a problémával?
-
törölt tag
válasz Luskan #53138 üzenetére
Sajnos nem tudom, de nekem is csinálja, sőt képes volt 1-1 beletekerésnél csontra fagyasztani magát. Csak killelni lehetett. SMplayer sosem csinál ilyet.
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt update
sudo apt install smplayer smplayer-skins smplayer-themesCsak, hogy ne a gusztustalan alap kinézetét kelljen bámulni.
-
Lacc
aktív tag
A WannaCrypt is csak egy ransomware, ami ugyanúgy ismeri a Linux sebezhetőségeit.
Az egyik Linux-ra specializált ransomware talán a FairWare.Egyébként érdemes csak google: "ransomware linux"-ra rákeresni, és lehet kapni találatokat, mint ez:
Wordpress Linux szerveren.
Természetesen sok a fanboy , de vannak szakmailag korrektebb cikkek (jó ez nem olyan szakmailag korrekt, de azért mutatja, hogy jobb nyitott szemmel járni), ahol tényleg mutatják, hogy ez és az is műkődik.Én anno olvastam olyan cikkeket, hogy remote access sebezhetőségek voltak a Linuxban, volt olyan is ami több évig létezett, és könnyen át lehetett venni a linux felett az ellenőrzést távolról.
Bár a tűzfal progik sokat segítenek, mert default-ban nyitott portokat lezárják. -
lev258
veterán
-
törölt tag
Igen és hát ne feledkezzünk el a KillDisk-ról sem..
-
szucstom
őstag
Skacok, gyors kérdés: ugye van nekem ez a Linux Mint Cinnamon 'Sarah' verzió. Csatoltam hozzá az ntfs fájlrendszerű nagypartíciót, amit amolyan közösnek szántam, hogy az ott tárolt zenéket/filmeket win10/linux alatt egyaránt elérjem. Miért van az, hogy mikor a Rythmbox-ba betöltöm a zenéket, akkor a winchester úgy pörög, mintha centrifugába raktam volna?
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok