Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Joccc07 #41044 üzenetére
Az xfce egy könnyűsúlyú DE, még régi gépen se normális ha az ilyet használó disztró 2 percig tölt.
Tegnap vettem új TP T410-et, benne egy Core i5 meg tettem bele egy kínai dzsunka ssd-t, az eredménye az lett, hogy a boot alig 10 másodpercig tart, pedig KDE-s disztróról van szó ami nem pehely DE.
-
Joccc07
addikt
válasz
Lathronos #41043 üzenetére
Hát köszi.
Akkor annyira nem is szar ez a laptop?Most Ubuntu studio van rajta xfce-vel.
Már be is laktam de nem igazán győzött meg pl. Kell vagy 2 perc mire bekapcs gombtól számítva teljesen betölt a rendszer. Ez normális?
Meg ami kiidegel, hogy minden bekapcs után rendezhetem az asztalon újra az ikonokat mert mindig visszaállítja az alapértelmezett helyre.
Evvel lehet valamit kezdeni egyáltalán? -
Joccc07
addikt
Sziasztok!
Egyszer már jártam itt és most is segítséget szeretnék kérni tőletek.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek erre a gépre melyik linuxot ajánlanátok Linux mint és valamelyik ubuntu distro közül:
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz
Ram: 6GB
VGA: Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics ControllerVálaszokat köszönöm
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #41037 üzenetére
Ext4 írás van Win alatt is a Paragon ExtFS programmal.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el használni linuxot a win mellett. Az lenne a kérdésem, hogy van olyan filesystem amit a win(7/8/10) és a linux is támogat, nagy fileok is mehetnek rá és nem ntfs?
-
Gyb001
senior tag
Üdv. Valahogyan lehet kényszeríteni a debiant arra hogy a swap ban lévő adatokat másolja vissza a memóriába?
Előbb kb 80% on volt a ram használat. Gondolkodás nélkül elindítottam 2 virtuális gépet. Így kevés volt a ram. Mire sikerült leállítani a virtuális gépeket addigra 4 Gb-ot kilapozozza háttértárra.
Mikor már bőven volt memória akkor sem lapozta visszaDebian testing + gnome
-
válasz
Rimuru #41027 üzenetére
Még opera alatt van flash youtube-on. Igaz nem sok videó, de ha van akkor hibát ír ki rá. Még ilyen problémám nincs chrmiuom, maxthon és midori alatt.
Hogyan tudom a flasht tiltani yt-n? mert hiába lövöm be a böngészőben hogy a youtube html-ben játszon le, ha flash is játszik még. Persze ez csak opera alatt van.
-
Rimuru
veterán
-
Hali!
Elementary os + opera 32 alatt sok youtube videónál errort ír és nem játsza le. Mitől lehet? Chromium és maxthon alatt minden oké. -
IstvánLászló
őstag
válasz
spammer #41015 üzenetére
Köszönöm a segítségedet és jobb reggelt kívánok mert esik az eső nálunk.
A GRUB a boot szektorba írja be magát a külső HDD-re, remélem jól értem.
A gépemre egyenlőre csak külső HDD-t csatlakoztatok és a belső HDD csatlakozó kábeleit lehúzom és így bitósan tévedés kizárva.
A megoldás biztosan gyermeteg de fontos dolgokat tartalmaz nem titkos adatokat természetesen.
Az én számomra fontosak csakis és ezért csinálom most így mert nehéz lenne pótolni mindent.(#41016) berus.berus
A kollégának teljesen igaza van én is beszéltem erről csak másképpen írtam, megbízhatóság a szempont nálam de nem részletezem mert nem vagyok szakérője SSD-knek. -
törölt tag
válasz
King Unique #41008 üzenetére
A helyzet az, hogy a TRIM és minden más okosság arról szól, hogy tartsuk életben a NAND modulokat, miközben az SSD-k nagy része a vezérlő elhalálozása miatt végzi a kukában...
-
spammer
veterán
válasz
IstvánLászló #41010 üzenetére
Tudja kezelni a plusz memóriát simán.
Tudsz külső HDD-re telepíteni. Telepítésnél azt a HDD-t válaszd ki, plusz figyelj rá, hogy a GRUB is a külső HDD-re települjön. -
válasz
lev258 #41003 üzenetére
Köszi! Ezt nem találtam, csak ilyen 2003 körüli meg 8-as Ubihoz való dolgokat
@Lathronos : Vezetékes telefonból nem fog üzenetet rögzíteni a hálókártya
Sem automata választ bemondani...
Faxot sem fog küldeni. (Na jó, azt igen, csak másképp.)
@berus.berus : A külső is az volt
Amúgy fura volt, kb. az első régi hardverek ezek, amik nem mentek pöccre Linuxon
Micsoda probléma
-
válasz
lolka1980 #41012 üzenetére
Mint-nek ha 15 GB-ot adsz a max biztonság kedvéért, az biztosan elég lesz bőven, de külön /home esetén 10 GB is elég lenne. Ha megnézed, az sda1-en a van a fő rendszerem több, mint egy éve, nincs külön /home, ami egyébként nálam csak 2,5 GB. Nem töltök oda nagyobb állományokat csak a napi apróságok vannak ott.
Az 5,6,7,9-nél is láthatod mennyit foglal a disztró.
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Újrapakolnám a linuxmint-et
Arra gondoltam a HOME.t kűlön partícióra raknám.
A cserehelynek hagynák annyit amennyi memory van a pc-ben.
Na de a többinek(rendszernek) mekkora hely kell?
A maradékra meg lenne a home. -
törölt tag
válasz
hódmaci #41000 üzenetére
Dzsézász ezt meg mi lelte!Hogy állsz most?
Ha gond van még mindig lehet kell majd kis log vadászat,hogy milyen csomagműveletek történtek [apt-get log] mert lövésem sincs mi történt ha semmi mást nem alakítottál a rendszeren. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #40999 üzenetére
Tiszteletem és üdvözletem.
Köszönöm a linket és a príma érthető szavaidat is.
A kérdésem gépembe még 2 GB pluszt tennék gondolom a Linux kezelni tudná ha jól emlékszem mert sokat olvastam már sok mindenről.
A másik kérdésem bután hangzik elnézésedet érte előre is, Usbs külső hdd-re tudok Linux telepíteni hogy arról bootol-jón.(#41009) sss A válaszom Köszönöm a linket megfogom nézni, csak Linuxot kell telepítenem még.
-
sss
őstag
válasz
IstvánLászló #40998 üzenetére
Windowsos gépről linuxosra másolni legegyszerűbben winscp-vel tudsz. Vagy ez nem elég, akkor a korábban említett samba: link
Játékok: steam van linuxra is, egy halom játék alapból működik. Ami mégsem, ahhoz meg wine kell. -
törölt tag
válasz
King Unique #41004 üzenetére
A modern vezérlőknek van egy rakás rutinja, ami dolgozik a háttérben, és rendezgeti az SSD működését.
Persze ha megy rendesen a TRIM, az nem baj... -
King Unique
titán
válasz
#21078528 #40995 üzenetére
Igen, csak a neten van annyi leírás, megerősítő/ cáfoló infó, hogy muszáj volt magamnak megnézni.
ReiserFS, elég egzotikus....de vajon mi a helyzet Win & NTFS, Ext4 OS futtatás, vagy épp sima adattár (sok írás, törlés) használat alatt? Mert azért előbb-utóbb gondolom betesz, ha nem működik a TRIM... márpedig ez mindenképpen egy negatívum, hiányosság.Köszönöm az infót.
-
Hello!
Sikerült valakinek mostanában 56k softmodemet életre kelteni Linuxon?
Konkrétan két Conexant-om van, egy RS56 és egy HSF 56K HSFi cucc, mind a kettő PCI-os. Ubuntu 14.04 -en akarnám tesztelni őket, de semmi értelmes leírás nincs... -
válasz
hódmaci #41000 üzenetére
Érdemes egy kiválasztott módszert végigvinni, de ahogyan te csinálod, úgy sokkal izgalmasabb.
Most már csak a vga drivert kell visszaügyeskedned, ha nyílt volt azt, ha nem akkor az fglrx-et.
ha nem jól mondom, sorry, de kicsit blokkolva van már az agyam, úgy értem, lehet, hogy más is kellWinUSB-t még nem használtam, ha már működött a linkelt 494-es is, meg nem tetszik a nevében a win.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest