Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99033) junior19 válasza agemate (#99012) üzenetére


junior19
senior tag

Sok minden nem egyértelmű megint.
A 70 fokos szöget hogyan kell értelmezni? Mert ha szembe vagyunk a tévével, s ezt vesszük 0 foknak, akkor jobbra-balra van 90 fok, ami már a tévé síkja. Ha szemből, a 0 fokból számoljuk a 70 fokot, akkor már majdnem a tévé síkjával kerültél, ilyen szögből semmilyen lcd nem fog normális képet adni.
Ha ez a helyzet, akkor én legelőször vagy egy forgatható állványra raknám, vagy forgatható falitartóra, hogy a legkisebb legyen a nézési szög. Hiába ips paneles, ekkora szögből nem tud normális képet adni.
Ez a nagy szög még megmagyarázná a nagy színmélység értéket mivel fakul a kép.
A többit nem.
Színhőmérséklet: C21 ha már ezt használod. akkor a W felé kellene teljesen elhúzni, nem a C-re emelni, mert az amúgy is hideg színhőmérsékletet még emeled. Így minden színed kékes árnyalatú.
Háttérfény: 100 Egy teljesen világos szobában még szükség is lehet rá, de ilyen körülmények között a Fényerő 54-es értéke biztosan kevés, bezárja a fekete szintet, sötét részletek eltűnnek.
Ha a redőnyöket félig leengeded, az már nem világos szoba, jó lehet a fényerő értéke, de ilyen esetben a háttérfény értéke nagyon magas.
Este a tévé mögötti lámpa használata jó, nem világítja meg a panelt, így nem hat a képre. Kontrasztot viszont emel a megjelenítésen. De a háttérfény értéke magas ilyen helyzetben is.
Ha az állólámpát is felkapcsolod, akkor az már a képre is hatással lesz, gondolom ez nincs a tévé mögött. De a tévé mögé is felesleges ennyi fény. De ha felkapcsoltad, akkor már kellhet a magasabb háttérfény, de ilyenkor már biztosan kevés a fényerő értéke.

Ha jól értettem a 70 fokos nézési szöget, akkor én legelőször mindenféle állítgatás előtt a nézési szöget csökkenteném valamilyen módon.

codec project

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.