Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Hihetetlen mennyi szemetet gyártanak és árulnak manapság, szégyen rájuk nézve.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
castiels
addikt
Elintézik annyival, hogy ez "ilyen", vegye le a háttérvilágítást, vegyen oledet blablabla....
Állítólag ha csak a garira támaszkodhatsz az LG nem cseréli.
Esetleg ha online veszed visszaküldheted azt hiszem bármi indok nélkül pár napon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Médiában nekem is megmagyarázta az eladó hogy ezek az uj Ledesek a nagy fenyero miatt mind ilyenek! Az lG8200 valóban mind az volt. Majd elmeséltem neki, h hülyék a túloldalon vannak! Egy tévében egy funkció ne azert legyen hogy ki kelljen kapcsolni mert a használatával élvezhetetlen a kép! Nem is értem ha látja a gyártó, h xart tesz vele miért teszi bele! A Sony miért nem ilyen? Jah az nem Edge LED-es hanem teljes hátteres, de legalább nem szúrja ki a szemem a zseblámpa effekt! Egy percig se bántam meg a cserét, egy dolgot sajnálok ami hiànyzik az LG faxa távvezerlöje. De a képért cserébe ezt vállalom. 🙂
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
veterán
válasz Valkűr #98353 üzenetére
Nekem a kijelzőcserénél olyan süketelést elengedett a szerelő...
Ez ilyen,tudni kell mennyi az ára,ha jobb kell akkor ahhoz jobban zsebbe kell nyúlni blablabla.
De amin lehidaltam:
Ez nem monitor,ezen nem statikus képet néz az ember,szóval azért nem hiba a bevilágítás és a felhősödés,mert film közben nem a kijelző minőségét látod és figyeled,hanem a filmben történő dolgokat.
Azt hittem rosszul hallom.
Ha egy akciódús látvànyos mondjuk Michael Bay filmet nézek,akkor a durván zebracsíkos (vertical banding) kijelzőt nem is lenne szabad észrevennem.
Akkor biztos bennem van a hiba,hogy a jelenet nem vonta el a jelenségről a figyelmem... -
blakey
titán
válasz Valkűr #98353 üzenetére
Itt a topikban van egy kép egy Edge LED-es LG-ről amit betettem, hogy mindenki lássa milyen amikor semmilyen felhő és bevilágítás nem jelentkezik, a Sony Edge LED-es tv-m hozzá képest egy borult égbolt képét mutatta homogén fekete háttérnél.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DrBubo77
veterán
Most próbálgatom az Emby és Plex lejátszókat. A Plex nekem letisztultabb felületnek tűnik a TV-n használva. Az Emby sorozat esetén viszont egy nagy káosszá válik.
Azt vettem észre hogy a TV lejátszója látja az Emby szervert. Ezt nem lehet a Plex-re is megcsinálni?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
blakey
titán
válasz DrBubo77 #98361 üzenetére
Be kell kapcsolni a DLNA-t, mindkettő hasonlóan működik. Plex DLNA esetében erősen erőforrás igényes.
-
mcwolf79
veterán
Üdv Uraim!
Ha elromlott a TV (LG SJ810V) mi a protokoll? Az óceános áruházban vettem bő 2 éve (5 év garral). Nem hajlandó wifi-re csatlakozni , csak keres folyamatosan. Valamint az egész "oprendszer" olyan nyögvenyelősen dolgozik az elmúlt 4-5 hónapban (nem, vagy csak késve reagál a kiadott parancsokra). Már próbáltam másik magic remote-tal, de nem lett jobb. Hova kell ilyenkor vinni? Az áruházba vagy van valami LG márkaszervíz? Próbáltam felhívni őket ,de nem sikerült velük kapcsolatba lépni.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
nünüke1975
aktív tag
Innentől kezdve az Lg vel intézem a javítást vagy a cserét
-
zolokas
aktív tag
LG 49SM8200PLA Service mod hogyan kell elő hozni? kell hozzá gyári távkapcs vagy lehet remote távkapcsal is előhozni?! láttam hogy beállítások 5ms és utána 1105 és ok de semmi! Sima gyári távkapcsot nem adtak hozzá!!
[ Szerkesztve ]
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
blakey
titán
válasz mcwolf79 #98363 üzenetére
Gyári visszaállítás volt? Megfelelő fix wifi-csatorna beállítása megvolt? Esetleg ipv6 kikapcsolása?
Szerintem nincs semmi baja a TV-nek, legalábbis elsőre nem tűnik, hogy szervizbe kéne vinni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mcwolf79
veterán
válasz blakey #98367 üzenetére
Persze, volt factory reset.
De eddig semmi baja nem volt. Látta a router-t, ott van mellette 1 méterre. Aztán hirtelen nem csatlakozott fel, csak pörög a keresés a wifi hálózatoknál. A telefon látja a wifi-t. Próbáltam a telefonon adni wifi hotspot-ot ,de azt sem látja. Mondjuk annyi gyanús volt, hogy annak ellenére, hogy ugye a router kitol magából 5 Ghz-en több mint 100 Mb--et, feltűnően sokat "szaggatott" a YT nézése közben. ipv6 kikapcsolását még nem próbáltam. Annyira nem turkáltam bele a dolgokba.
Meg tényleg ami fura, hogy nyögvenyelős az "okos része". Eddig ment flottul, most meg csak akadozik (ha épp egyáltalán megcsinálja amit a távirányítóval parancsolok).Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
blakey
titán
válasz mcwolf79 #98368 üzenetére
Wifi-n fix csatornát válassz, lehetőleg 36-48 közé essen, a többit lehet, hogy nem is látja. Routert indítsd újra. A készüléket áramtalanítsd néhány percre.
-
dussy
őstag
Ma sikerült megnézni az SM szériából a 8200/8600-os párost.
MM-ben viszonylag nagy fény van, ráadásul valami demó futott rajta, semmi bevilágítás vagy foltosodás nem látszott. 8600 elég meggyőző volt.8200 tök máshol kapott helyet, majdnem mellette volt egy UM7450, volt némi különbség a színek között, beállításokról nem tudok nyilatkozni.
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
Valkűr
addikt
A kiállított darabokon a led dimmind ki van kapcsolva, amit kikapcsolva valóban minimalizálódik a bevilágitás, cserébe szürkül a fekete szín. Sajnos a bemutatókban nem a sötétebb jelenetekre fókuszálnak, és ott alapból magas a fény a helységben is, igy kevésbé vehető észre. A 8200 -es LG-ből hármat bontottuk ki, mindhárom esetében már a minimális dimming esetében is majd félképernyőig bevilágitott a led! Szerintem szimpla gyártási vagy sorozathiba. Nem gondolom hogy ekkora mértékű az teljesen normális. A másik szobámban egy régi Samsung UE40D6100 van szolgálatban, ott miért nincs bevilágitás? Ez sem tökéletes, de olyan érzésem van mint ha visszafelé mennénk az időben és okádjuk a xart a piacra.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Én már írtam az LG-nek, Nekem azt irták vissza hogy sajnálják a hibát és vigyem vissza az üzletbe kicserélik! Tehát ők hibának nevezték, szóba sem került hogy ez teljesen normális jelenség lenne.
-Dussy; kettő a médiában lett lebontva pontosabban egy, mert a másik amit én visszavittem, A harmadik meg egy másik üzletben, mind a három katasztrófa volt. A médiában odavitt a srác egy egymillióshoz és annál is látható volt a szöveg körül teljes fekete képnél, bár nem fél képernyő méretű mint a 8200-nél.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Valkűr #98376 üzenetére
Hogy tiszta legyen, a Local dimming okozta jelenséget láttad ami kikapcsolható és a megjelenítés javítható, Edge LED esetében sávos, Direct LED esetén tbbynire FALD-ot használnak és ott meg a fehér/világos részeknek "aurájuk" van. Sony-n sem jobb, sőt a Sony a legfelhősebb TV-k egyike, tudom, mert volt részem elég sok Sony-ban. Ha ezektől eltekintünk akkor mindegyik jó TV-ket tud gyártani csak manapág, mint mindenhez a TV-k beállításaihoz is érteni kell. Az SM8200-as nem egy felsőkategóriás TV, bár a számozása alapján annak kéne lennie, elég rosszul sikerült széria viszont láttam jó példányt is, illetve elég jól be tudtam állítani, de nekem nem kéne. Linkeltem nemrég, hogy egy IPS Edge milyen is tud lenni ha normálisan be van állítva és jó az összeszerelés.
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!75 colos tévét szeretnék venni. eddig több lg modellem volt évek óta, most 60UJ6307-ZA van, viszont ebben a méretben a samsung jobb árban van. ami nekem fontos: plex (ha lehet, még inkább xplay) kliens, youtube, netflix, bluetooth. használ valaki ilyet közületek? 300-400 e között elég sok típus van.(a 7000-esbe pl nem került se bluetooth, se jack csatlakozó, szóval füles kilőve)
-
dussy
őstag
válasz blakey #98377 üzenetére
Ma újabb kört futottam, LG-s srác volt az MM-ben. Mondtam neki, hogy mik a szempontjaim, hogy az SM széria Edge Led - től tartok,stb.
Azt mondta, hogy az 55-ös UM7xxx széria már IPS paneles, ha elfér akkor jó alternatíva lehet a NanoCell helyett.
Nekem ez idáig nem derült ki,mert alapvetően 50"ban gondolkodtam.. Fizikailag elférne, viszont egy kapcsolóba kicsit betakarna...https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
d223
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimet is elkapta a TV vásárlási láz. Telekomnál hosszabbítanának szerződést (ők is) ezért az Ő kínálatukban nézelődnek. Nincsenek nagy igényeik. Javarészt este,sötétben (vagy besötétítve) néznek TV-t. Méretben 127cm-139cm lenne nekik megfelelő. Költségkeretük: 200. 000 Ft
Ti melyik TV-t ajánlanátok nekik?
Előre is köszönöm! -
blakey
titán
De a válasza nem a kérdésedre volt, mert nincs összefüggésben, ugyanis a Nanocellás TV-k is IPS panelesek és ökörségeket beszélt. Veszel egy 50UM7XXX szériából egy példányt és semmi köze nem lesz a Nanocell-hez és az IPS-hez, ugyanis az VA.
-
nünüke1975
aktív tag
A felhősödéssel kapcsolatba annyira jutottam hogy a edge led-es tv-k ami nekem is van ott a bibi.Megnéztem a többi nem nanocell tv-t(200 000 forintig bezárólag)azok mind direkt ledesek. Az én előző tv-m is direkt ledes és nincs bevilágítás.Kérdésem a következő:Miért kellett ezt így elb...ni? Azért mert nanocell akkor tegyünk körbe ledeket mert az jó? Biztos tesztelték de hát....
Kiváncsi vagyok mit mond az Lg a levelemre panaszomra.Kicserélte az üzlet a szart a fosra röviden. -
blakey
titán
válasz nünüke1975 #98385 üzenetére
Egyszerű, semmi köze a Nanocell-hez, IPS-hez és még az Edge LED-hez sem, egyszerűen sz@rul van összerakva, ennyi a történet, pont. Cseréltesd, szervizeltesd, stb. Attól, hogy Edge LED nem törvényszerű a bevilágítás csak nagyobb rá az esély. Direct LED esetében nagyobb az esély a sávosodásra, ettől még ugyanúgy lehet hibamentes példány is. Szóval egyszerűen sz@r példányt fogtál ki, ennyi a történet lényege. A Nanocell jó, nézd meg a képet amit korábban betettem, ha látsz rajta bevilágítást akkor fizetek egy láda sört, semmilyen irányból nem látni.
A Nanocella csak egy réteg a panel előtt, Direct LED és EDGE LED lassan 10 éve létezik, mindig is voltak hibás pédányok és lesznek is amig sz@rul dolgoznak a gyárban. Az EDGE LED elméletileg gyorsabb reakcióidővel rendelkezik de a FALD-ot nem lehet vele megvalósítani, már akinek ez számít, számomra akkor jó egy TV ha pl. Local Dimming nélkül jó a képe.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dussy
őstag
-
nünüke1975
aktív tag
válasz blakey #98387 üzenetére
Mennyi az esélye annak hogy 2-ből 2 ilyen? Nem akarok már a boltba menni így most már Lg-re bízom a dolgot.Írtam nekik email-t úgy is az lesz hogy elviszik és megint 2 hétig nem lesz tv-m. Azért köszönöm az információt.Nem nagyon tudom mikor raktad föl a képet így nem tudom megnézni.
-
blakey
titán
válasz nünüke1975 #98389 üzenetére
Csak vissza kellett volna olvasnod ezen az oldalon.
Mennyi az esélye annak hogy 2-ből 2 ilyen? - Nem tudom.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Valkűr
addikt
Sajnos amiket én néztem 3-bol 3 rossz volt, azt hallottam hogy valszeg kifogtam
egy rossz szériát. Kár hogy nem fotóztam le, de ide Dimming kikapcsolas oda Rossz szerelés, szerintem egy gyártó ilyet nem engedhetne meg magának. A Mediások beszélgetésébol kiindulva nem én voltam az első aki a közelmúltban visszavitte a 8200-ast emiatt. Ez arra enged kovetkeztetni, h valszeg akkor tényleg egy rossz széria lett ez a szállítmány. Egy szónak is 100 a vége, a lényeg hogy kifogtam egy jót a Sonyból mert sávosodást nem vettem észre, sem a zseblámpa effektet, ez nekem elég a boldogsághoz. Ha a 3 LG-ből legalább az egyik jó lett volna akkkor a távja És oprendszere miatt azt veszem, de nem voltak jók. Igy lett egy nagyobb Sonym hibamentesen. Tévézésre jó lesz, filmezni ugy is a vetitőt használom. De úgy gondolom, h túl sok hiba ez igy tömegesen. Nálam egyből 3 volt rossz, itt is meg máshol is olvastam, hallottam hogy voltak gondok. Szerintem nagyon nincs ez rendjén akkor sem ha akciósan 160-170 ezer a 8200. Továbbra is felveti a kérdést hogy ha látják, h elxarják vele a képet akkor minek teszik bele a local dimming kapcsolót? Ha benne van akkor pedig joggal kérdi a vevő, miért fizettem ha nem használható? Veszek egy 6 sebességet autót, de csak 4 használható belőle 😃iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz nünüke1975 #98393 üzenetére
Megpróbálnék teljesen más üzleten keresztül vásárolni, h ne fuss azonos sorozatba, hátha segít. Bár nálam nem segített mert a médiában kettő ugyan olyan rossz volt, és egy másik üzletben is rossz volt az a 8200 amit megnéztem. Szóval nehéz ilyenkor okos lenni, ki kell fogni. Nekem szerencsém volt, mert másnap már vittem is vissza és elfogadták hibának, de még a vevőszolis srác is elcsodálkozott mikor meglátta a fél képernyőnyi bevilágitás. Nem fogjàk elfogadni gyártási hibának szerintem, mindig van magyarázat amivel lerázzák a felhasználót!
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz Valkűr #98394 üzenetére
Sokan csinálják azt, hogy neten rendelnek mindent, mert akkor 14 napon belül visszaviheted a terméket kb bármilyen indokkal.Pl nem tetszik a színe, stb...
Amúgy megdöbbentő volt olvasni a történteket.Kegyetlen durva ez a sok szar ennyi pénzért.Gondolj bele, nem mindenki fórumozik, nem mindenki jár utána a dolgoknak és simán benyelik azt, amit te szarnak láttál.[ Szerkesztve ]
-
dussy
őstag
válasz ProEvoFan #98395 üzenetére
Az LG-s embernek is ezt mondtam, hogy azért ez gáz, hogy kiállítva futnak ezek a szép, 4K-s tartalmak egy világos helyen, majd hazamész, besötétítesz, bekapcsolsz egy filmet és jön a fekete leves...
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
castiels
addikt
Nem csak az Lg tévé ilyen ez az összes LCD-re vonatkozik. Erre ők mit mondjanak? Ha azt mondja ne vegyél ilyen TV-t mert ezek "ilyenek" akkor az a baj.
Ha azt mondja, csak Oledet, akkor meg az.
Ők csak értékesítők, a céljuk, hogy eladják. Nyilván tudnak a hibajelenség-ről, meg hogy van ilyen, de azt nem fogják soha beismerni, meg elmondani.
Azt lehet csinálni amit ProEvoFan fórumtárs írt, neten megrendelni, ha bármi gond van vissza lehet küldeni 14 napon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Forestjo
senior tag
Sziasztok! Hogyan lehet lejátszani egy egyszerű Canon Bridge kategóriájú fényképezőgéppel felvett videót a 7390-es tv-n? Mert amikor a kábellel összekötöm a tv-vel (mivel ezen a fényképezőgépen még nincs wifi), a képeket látja, de a videókat nem.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
subset
senior tag
Nálam az SM8610-es esetében is van némi bevilágítás a felső élen, és ugye nem is egy belépő modellről beszélünk.
Ha megnyomom a keretet a bevilágításnál akkor csökken a mértéke.
Normál, teljes képernyős használat mellett ez észrevehetetlen. Full sötét szobában mozifilm közben lehet érzékelni (21:9-es képarány) de nem zavaró. Amúgy is a filmet nézem, nem a bevilágítást keresgélem.Az edge led + local dimming páros tud bután kinézni bizonyos tartalom mellett, mondjuk a film végén a fekete alapon fehér stáblistánál - na ez az amit pláne nem szoktam nézegetni. Nagyon sötét jeleneteknél is észrevehető, ugyanakkor a kontrasztra pozitív hatással van - el lehet dönteni, akár ki is kapcsolhatja az ember....Hétköznapi TV-zés mellet csak az előnyét érzékeltem.
Az előd TV-m egy VA paneles FALD-os cucc volt a belépő kategóriából.
Felhősödés szempontjából talán egy hajszálnyival volt csak jobb a helyzet....Sony IPS paneles megoldása nem éppen az olcsó ársávból még rosszabbul teljesít...
Használj Te is szabad szoftvert !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest