Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
válasz Darth_Revan #37844 üzenetére
Van egy tévéd, aminek képével tökéletesen meg vagy elégedve, de lecserélnéd egy másikra amennyiben annak jelentősen jobb a képe?
Ha nagyobbat szeretnél az rendben, de olyan paraméter javítására törekedni amivel elégedett vagy nem érdemes.
Nekem pont 42LA620-van és ( technológiából adódó, előre ismert) néhány hiányosságától eltekintve elégedett vagyok. Elsősorban a DLNA hangsávváltás, és beletekerés hiányzik.
-
Zirowe
nagyúr
Próbálj ki másik klienst, mert alapesetben tökéletesen bele lehet tekerni a dlna-n keresztül lejátszott filmbe.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
samspade
csendes tag
válasz Darth_Revan #37844 üzenetére
Az alábbi típusokkal van tapasztalatom:
32LN5400, 42LA620S, 42LA660S
Előbbi kettő ugye Direct Ledes, utóbbi Edge. Az 5400-on minimális felhősödés látszódik, a 620-on lényegében nincs, a 660-on szintén van egy kisebb felhősödés. Mondjuk engem ez pont nem zavar és nem is érdekel.
Ha meg vagy elégedve a korábbi tvddel, akkor tényleg felesleges a csere, de mivel egy 42-est néztél ki szerintem válts. Jobb a nagyobb
Bolt: garantáltan LG gari van a digitalko-nál, ha ez számít őket nyugodt szívvel ajánlom. Korrekt kommunikáció, egy napos szállítás.
-
samspade
csendes tag
Amúgy azt tudja valaki, hogy miért nem lehet a tv-ken DLNA-n hangsávot váltani? Hisz technológiai akadálya nincsen sőt, LG BD lejátszókon is megy a DLNA-s hangsávváltás...
-
Zirowe
nagyúr
válasz samspade #37855 üzenetére
Lg korlátozta le, nem magának a dlnanak a hiányossága.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Darth_Revan
veterán
Koszonom a valaszokat
Meg annyi lenne a kerdesem, hogy LG gyari garinal az LG futarral szallitja ingyen a TV-t vagy szemelyesen kell bevinni szervizpontba? Mert ha az utobbi, akkor Aqua bolti gar jobban megerne nekem, mert ok ingyen hozzak-viszik -
Zirowe
nagyúr
válasz samspade #37857 üzenetére
Passz, állítólag a '12eseken egy ideig elérhető volt, majd fw frissítés megszüntette, a '13asok meg elvileg egyáltalán nem volt elérhető, megkeresésre meg azt a suttyó sablon választ adja az lg ügyfélszoli, hogy vizsgálják a lehetőségét, értsd: sosem lesz megint.
-
Fire_Vire
tag
Meddig lehet kapni még az LA szériát és kb. mi lehet a legalsó ára egy 42LA660-nak webshopban? Tudom, hogy előre megmondani nem lehet, de a kb. érték is jó lenne. Mert ha megy ez még lefele akkor várok még . Nemrég voltak nagy akciók, de gondolom az csak ilyen előszele volt a tavalyi széria kipucolásának.
sajtosszenya.mybrute.com
-
Zirowe
nagyúr
válasz Fire_Vire #37861 üzenetére
Itt minden kérdésedre találsz választ.
-
Warter
addikt
Lenne egy problémám, tegnap megjött az 60LA620 és HDMI(1)-n rá lett dugva egy Yamaha AVR-n keresztül a htpc-m. Na most, ha az avr és a tv be van kapcsolva és úgy kapcsolom be a htpc-t, akkor nincs kép. Próbáltam állítani a tv-n a simplinket(be/ki) illetve a hdmi elnevezését(pc/laptop/semmi), de nem vezetett eredményhez. Aztán próbáltam az avr-n állítgatni a videó beállításokat (alapból átengedésen van), de egyik fix felbontás se volt jó. Az a furcsa, hogy a régi lg tv-n ez hibátlanul ment illetve az, hogy ha a htpc-t közvetlen a tv-re dugom, akkor sincs gond. Ha ki van kapcsolva az avr, akkor szintén bebootol rendesen, csak az xbmc-t kell újra lőnöm, mert kicsit szétesik a kép. Viszont együtt nem működik a dolog. Ja és a BD lejátszó szépen megy az avr-en keresztül. Az a furcsa, hogy alapból 1280x720@60Hz-et ír ki a tv, ha nyomkodom az info gombot, de ennyi. A tv-n és az avr-n a legfrissebb firmware van. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
Vgabor92
tag
Az OK gomb melletti nyilakkal bele tudsz tekerni.
-
samspade
csendes tag
válasz dorika87 #37864 üzenetére
Nekem az LG saját programja van fent a gépen, a Smart Share. A honlapjukról letölthető. Ez bőven megfelel, más programot még nem próbáltam. De szerintem tök mindegy milyen DLNA kliens van fent, a tekerés attól függetlenül kellene hogy menjen. Nekem mondjuk van MR a 620-hoz is, de a hagyományos távval is mennie kellene a beletekerésnek.
-
dorika87
őstag
válasz samspade #37868 üzenetére
Szia. Majd megpróbálom akkor a Smart Share-t is. Lényegében ez nem távirányító függő, mert nálam pl. egy.mkv-nál vagy .avi-nál az info sávnál csak a pause gomb az akítv, a többi szürke, és ez MR-el is ugyanolyan lenne. Így akkor lehet, hogy klienstől függ, vagy nem tudom. De majd megpróbáom mert nekem is szintén LA620S-em van és eddig nem ment még DLNA-n keresztül a tekerés pedig utp kapcsolatom van a notebook-router illetve a router-tv között is.
-
dorika87
őstag
válasz Vgabor92 #37867 üzenetére
Ha nekem szántad ezt a választ, akkor köszi majd megnézem otthon, mert én az OK gomb melletti nyilakkal még sosem próbáltam tekerni. Eddig mindig a play, pause, stop és a tekerő gombokat használtam ilyen helyzetben. (Bár kétlem, hogy menne, mert nálam szürkék az infó sávnál a tekerő gombok, tehát nem aktívak, de azért megpróbálom mit csinál ha a nyilakat nyomkodom
-
samspade
csendes tag
válasz dorika87 #37869 üzenetére
Viszont az sem mindegy, hogy mit értünk beletekerés alatt. Én speciel arra gondoltam, hogy a film elejéről mondjuk a film közepéhez ugrok, tehát az MR-rel rákattintok valahol a csúszkán. Vagy olyan tekerésre gondoltál hogy dupla, vagy négyszeres sebességgel megy a film, aztán ahol gondolod leállítod? A navigáló nyilakkal elvileg egy-két perceket lehet ugrani, tehát nem a gyorsított lejátszásra valók. Bár ezt csak emlékezetből mondom, mert a hagyományos távot nem nagyon használjuk.De este előásom azt a batár szörnyeteget és lecsekkolom.
-
Zirowe
nagyúr
válasz samspade #37872 üzenetére
Nálam, ha mondjuk szakad a net és folytatnom kell a filmet rá fél percre, ilyenkor ugye nem tudja hol volt, 2-3mp alatt tudok egy két órás film végére menni ha folyamatosan nyomva tartom az előre nyilat, aztán ahol kell, megállok, én erre gondoltam.
-
dorika87
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Bevallom a nyilakat még nem próbáltam. Amint hazaérek meg fogom sasolni. Lényegében nem gondoltam tekerési módszerre. Nálam már az is segítség lenne amit írtok, hogy bele tudok tekerni akár 1-2 perccel előre. MR-em nincs, csak hagyományos távírányítóm, viszont Lg TV remote-ot használok néha telóval ill. tab-bal, úgyhogy lehet megpróbálom azon is, hogy ha rákattintok a csúszkán arra a részre akkor oda ugrik-e. Viszont ha már többen mondjátok, akkor mennie kell nálam is, csak valahogy az OK gomb melletti nyilakkal nem jutott eszembe, hogy próbálkozzak. Köszi a segítséget.
-
senior tag
Üdv.
LG 32LK430-ZA típusú TV-vel rendelkezem és kicsiny falunkban csak nem rég lett elérhető a digitális televíziós hálózat. Minden szép és jó, viszont a csatornalistát nem tudom testre szabni, azaz a csatornák számán nem tudok változtatni. Sajnos nem sikerült rájönnöm hogyan kell, pedig próbáltam. Valami felett átsiklottam? Vagy gyárilag ilyen?
Egyébként az ügyben írok ide, hogy frissíteném a szoftvert rajta. TV-t sohasem frissítettem még és fogalmam sincs hogyan csináljam, honnan szerezzek be frissítést. Útmutatót találtam, de ehhez a típushoz "-ZA" végződésű frissítést egyelőre nem.
Valaki tudna segíteni ez ügyben? Elkeserít, hogy a nagyapám Samsung TV-jén ilyen probléma nincs...
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
senior tag
válasz LucasGrant #37876 üzenetére
Ilyen funkció van, de utána a sorrendet nem tudom változtatni DTV esetén. Analógnál van "mozgatás" funkció a zöld gomb segítségével. A DTV-nél következőképp néz ki:
képJelenleg a 04.01.26 üzemel rajta. Rendelkezésre áll a 04.99.99 és a 05.00.03 verziószámú frissítés is. Amennyiben nem jövök rá a csatorna szám variálásra, szerintem frissítem (habár fogalmam sincs min javít).
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
huncutka1029
addikt
amikor behangoltad a csatornákat, kipipáltad az automatikus csatornarendezés opciót.
ezért nem engedi megváltoztatni a csatornák sorszámát.A főmenüben a csatornarendezés menüben látod ezt az ablakot, és nincs csatornaszám módosítás, akkor újra kell hangolni, de figyelj, hogy a csatornalista automatikus frissítés, és az automatikus csatornarendezés ne legyen kiválasztva.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
senior tag
válasz huncutka1029 #37878 üzenetére
Nagyon köszönöm, meg fogom próbálni. Egyébként 2 hétig nem voltam itthon, a bekötésnél nem láttam semmit. Remélem meg tudom majd oldani.
-
tompi113
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy kb fél éve vettem magamnak egy LG 55LA6608-at kint Ausztriában.
Nagy bánatomra nem tudom beállítani Magyarországot, csak a magyar nyelvet.
Egy barátom szerint ez csak szoftveres beállítás, vagyis hogy az én tv-m nyugati Európára van beállítva, amit egy szervízes át tudna állítani.
Esetleg én is meg tudom ezt tenni, tud valaki ebben segíteni? Logitech Harmony távírányítóm van, ezzel be tudok elvileg lépni a szervíz menübe is (eddig még nem próbáltam).
Köszönöm előre a segítséget:
tompiAz élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.
-
szegto
senior tag
Üdv.
Tervben van egy LG 42LA660S.
Érdeklődnék, hogy ehhez csak ez a Magic Remote van mint távirányító vagy van hozzá hagyományos is?
Mennyire macerás ennek a használata?
LG 42LA620S mennyivel rosszabb mint a drágább változat? Megéri a felárat?
Köszi a választ.
Üdv -
senior tag
válasz huncutka1029 #37880 üzenetére
Nagyon köszönöm, ez igazán hasznos. Holnap biztosan így fogom sorba rakni a csatornákat
Köszönök minden segítséget.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
g0dl
addikt
válasz szegto #37883 üzenetére
Csak magic van hozzá, de tulajdonképpen lehet utólag venni hagyományosat.
Nekem 620 van, mert nekem nem érte meg a felárat.
Mélynyomó van a hangrendszeremben, híradóhoz meg nem kell, edge/direct led tekintetében nem érdekel, hogy pár milivel vastagabb, magicet vehetek hozzá utólag ha kell, vagy inkább egy airmouse-t.De persze másnak mások lehetnek a preferenciái, ez természetes.
-
samspade
csendes tag
válasz szegto #37883 üzenetére
Nekem van egy 620 és egy 660 is, SD adásnál a 660-nak valamivel szebb a képe, HD cuccnál lényegében nincs különbség köztük, mindkettő nagyon szép. A TruMotion beállításokban van még különbség a 660 javára, abban van DeBlur és DeJudder is, míg a 620-ban csak az utóbbi. Én mondjuk ezeket nem (vagy csak ritkán) használom.
A 620 kb. kétszer olyan vastag, mint a 660, de végülis úgyis csak szemből kell nézni, akkor meg mindegy. Max. a falra szerelésnél lóg kijjebb 4 centivel. Az Edge Led hátranya lehet, hogy jobban felhősödik, de egy normál felhasználót ez szerintem ritkán zavar. A 660-ban van mélynyomó, a hangzása ezért érezhetően jobb a 620-nál. Nekem először a 620 hangja baromira nem tetszett, de egy kis állítgatással elfogadhatóra lehet hozni. Ha pedig rákötsz egy hangcuccot optikán, vagy HDMI-n, akkor lényegében itt sincs különbség.
A 660-hoz valóban csak MR van, de könnyen használható (akár a set top boxod is tudod vele irányítani), viszont az is tény, hogy egy hagyományos távval néhány funkciót könnyebb behozni. Viszont a 620-hoz olyan undorítóan nagy távirányító van, hogy ha nem lennének rajta gombok, akkor egy kisebb repülőgép tudná kifutópályának használni
A 660-hoz van még egy pár dual play szemüveg, ha esetleg ez szempont lenne még.
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Tulajdonosa vagyok lassan már egy hónapja egy LA55"691S tv - nek.
Alább fogok linkelni három videót.
Megnéznétek hogy szerintetek csak én látom hogy a zöld részleteknél amikor telibe megy a kamera jobb alul
mintha sötétebb csíkok-foltok-pacnik jelennének meg függőleges irányban???
Először azt hittem hogy piszkos a kamera amivel közvetítenek,de ugyanott és mindig látni ha a zöld gyepet mutatják totálban és közbe mozog a kamera képe...
Ez mi lehet ? Vagy ti látjátok egyáltalán???
Elég zavaró egy 360.000 ft-os tv-nél ez a jelenség...
Gariztatni van értelme vagy ez a felhő jelenég amit látni vélek???Köszi!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz samspade #37888 üzenetére
Apropó dual play. Már bocsánat, de ez egy sz@r. PS3-on KillZone 3-a akartam kipróbálni, de egy vicc. A függőlegesen osztott képpel annyit csinált, hogy a fele képet kihúzza teljes képernyőre. Nem is értem, hogy ezt hogy gondolták...a játék nem engedi bekapcsolni a SimulView-t, mert nem aktív a TV, így csak manuálisan lehet átállítani, mintha 3D lenne...
Hogy szemléltessem képekkel:
1. Ezt látja nagyjából az ember egy sima osztott képernyős játékmód esetén:
2. És ezt kapja a két játékos, miután beállítottad és felvetted a szemüveget:
Igen, még a vastag fekete csíkok is ott hagyja. Szerintem ez egy szánalom. Nem, hogy nem reklámoznám, vagy adnám hozzá a szemüveget, de olyan mélyen hallgatnék erről és próbálnám feledésbe meríteni, hogy csak na. Nem elég, hogy a felbontás egy kalap sz@r lesz, de képarány is eltorzul. Lényegében menyútja a kép szélességét a duplájára. Amikor megláttam, akkor azt hittem ez valami PS1-es elcseszett igénytelen játék grafikája.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz TazLeacher #37890 üzenetére
Oké, de ez a program hibája. Fel kéne készíteni rá rendesen, hogy ilyenkor megfelelően jelenjen meg a kép.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Zirowe
nagyúr
válasz Warter #37892 üzenetére
Az 60"-os la620 más panelt kapott, mint a többi 620as.
-
TeeJay
félisten
M5 melletti tecsóban a 42LA641S TV 127ezerért az jó választás ugye?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ujhelyiferi
tag
válasz pusi1981 #37889 üzenetére
Én is hasonló jelenséget tapasztalok zöld illetve még talán kék képnél amikor vizszintes kameramozgás van.Azt gondolom mivel 2 tv-n is ilyen volt, csak máshol(mind2 47LA660),ez ilyen.Talán a gamma állításával nekem mintha kicsit csökkent volna.
Ha valaki tud rá megoldást, megoszthatná![ Szerkesztve ]
-
humi1
tag
http://prohardver.hu/teszt/lg_d2343p_cinema_3d/3d_dual_play.html
-
LucasGrant
aktív tag
Nem mindegyik játékban van ám így a Split Screen.
Pl. Toy Story 3-nál teljesen jól működik a Dual Play. de még sorolhatnék párat. -
humi1
tag
Olyan játékok nagyon jók erre a célra, amik támogatják ezt a megoldást!
A Black Ops II támogatja!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest