Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Ilyen esetekre tartom a mókus-szőr sminkecsetet.

-
-
-
válasz
maross
üzenetére
Egy nagy baja van - a fórumok szerint - mégpedig az, hogy a két nagy, sárga üvegbúra a felfüggesztésnél fogazott. Márpedig azokat a fogakat előbb-utóbb le fogja reszelni a felfüggesztés. Minden nyitásnál-zárásnál...
(Én direkt úgy raktam el vitrin mélyére, hogy a gyerek nehogy elérje!
) -
-
válasz
mancer7151
üzenetére
Van, de elfér...

-
-
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
(Lehet, hogy még az építés előtt egyszerre kinyitotta és kiöntötte az összes zacskót?)
-
Még július végén rendeltem meg Szörnyella kocsiját, állítólag az eredeti, amiről mintázták, az egy Panther De Ville volt, na és az volt kiírva a Lego honlapjára, hogy előrendelést vesznek fel rá. Kiszállítás talán szept. 01. után? Kellett rá várni, de megjött sssimán szept. elején. (Mondjuk a kézbesítő futár nem találta meg a hármas ikerház három egymás mellé épült blokkja közül a B-t, a középsőt, de azt már kitárgyaltuk, hogy ha több esze lenne, akkor talán rakétamérnök lenne a NASA-nál, de mivel nincs neki, ezért futár a DPD-nél...)
-
-
Hát őőő... Nekem meg pont a logóval szemben vannak fenntartásaim. Ránéztem, oszt' rá van baszva a felületre minden szar porfogónak, ami csak volt maradék alkatrész a raktárban. Az ostortól kezdve a cilinderen át a Teddy-henger nyeléig és a telefonkagylóig minden. Ez így mégis micsoda?!? Mert ha mondjuk az a koncepció lenne benne, hogy Batman eszközei lennének rajta, azt adnám én is. De így?!? Mégis, mi ez? Utoljára az UCS Millennium Falcon felületére kellett rátegyek ennyi sok felesleges szart, de ott legalább tudtuk a háttértörténetből, hogy Han bütykölte a hajót minden hulladék alkatrésszel, ami a rendelkezésére állt... Lehetne tök sima felülete is, ahogy Gordon felügyelő rávetíti a felhőkre a projektorral. Érted!
-
-
-
Ennyi erővel te is írhatnál a első lépésben a Lego Hungáriának, hogy megtévesztve érzed magad: a dobozon fel van tüntetve a PU motorizációs lehetőség - csak épp nem lehet kapni az egész NATO-ban (EU + USA) az ehhez szükséges alkatrészeket, se fizikai boltban, se webshopban. Írd bele a levélbe, hogy ha X határidőn belül nem rendezik ezt a helyzetet, akkor továbblépsz a fogyvéd felé.

-
-
válasz
kbalage2
üzenetére
"...a fém kampó volt 30 évvel ezelőtt, arra se volt igazán szükség, megcsinálták mert jól hangzott, a gyereknek meg csillogott a szeme hogy nem csak műanyag van a készletben."
Ezzel azért vitatkoznék. A fém kampónak igenis volt értelme. Kétféle volt belőle, az egyik a sima kampó, a másik belsejébe meg egy csigát lehetett tenni - így az a súlyánál fogva kihúzta kötélköteget és az nem tekeredett meg.
(Nyilván lehet építeni is Lego alkatrészekből egy ilyen funkciójú házat a csigának, de ilyen kicsiben ÉS ilyen tömegűt nem.)

-
-
-
válasz
Krajczi
üzenetére
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy a Galaxy Explorer új kiadását miért nem az előző verziójához, a 928-ashoz hasonlítod, hanem egy tök másik készlethez, a 6980-ashoz?

Ééérted, mintha a négyes Golf fejlődését nem a hármas Golfhoz hasonlítanád, hanem mondjuk egy Suzukihoz
No offense, csak felkeltette az érdeklődésemet ez az unortodox logika, elmagyarázhatnád.

-
-
-
Mai hírek Nyíregyházáról...
-
-
-
-
-
-
-
Ebben a gömbszeletben is keverednek a jelenetek a IV-ből, az első, és a VI-ból, a második Halálcsillagból, ugyanúgy, mint az előző kiadásban, a 10188/75159-ben...
-
-
-
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
?
-
-
-
Az Árpád híd Duna felöli aluljárójában és Lehel északi lejáratánál lévő Relayokban tegnap még volt Ásóka. Sőt, az utóbbi helyen volt még a két korábbi, a pretorian guard és a birodalmi rohamosztagos is.(!)
-
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A hármas metró egyik Relay újságosánál vettem tegnap. Gondolom a nepperek erre is rárepültek, de annyira azért nem ritka.
-
válasz
Warton
üzenetére
Azt mondják, hogy az az értelme a nagyon eltérő, kirívó színű alkatrészeknek egy nagyobb, összetettebb, bonyolultabb építményben, hogy jobban tudj pozícionálni térben, jobban lásd az alkatrészek egymáshoz való elhelyezkedését, kitűnjön, ha esetleg rosszul raktad. Végül is ebből a szempontból tényleg jobb, mintha minden fekete lenne...
-
-
Oké, ma is tanultam egy új kifejezést.
Na és a Kérdés 2. ?
-
Kérdés 1.
Ha ez a Sherlock-könyvtámasz valóban könyvtámasz lenne, akkor véletlenül nem a könyvsor két ellentétes, szélső végén kéne lennie?!? (Nem pedig kettőbe hajtva, középen.)
Kérdés 2.
Ha könyveket tamasztandó kint van egy nyïlt polcon, akkor milyen rövid idő múlva lesz atom poros?
-
-
A hossza az Lego-mértékegységben, vagyis bütyökben van megadva. Az 5L azt jelenti, hogy 5 bütyök hosszúságú (5 long), azaz kb. 5x8 = 40 mm
Régen fejből tudtam a vastagságát, de most ha kést tennének a torkomra, akkor se ugrana be. Talán 0,8 mm, de inkább mérd le a törött darab vastagságát sublerrel, az a biztos.
-
-
-
-
-
válasz
Gizmo86
üzenetére
"Jaaa, az a Dupla hűségpontok az nem arra vonatkozik, amit a képernyőn látsz! Azt csak úgy kiírtuk a honlapra, hogy ilyen akciónk is van. De azt csak te - a vásárló - gondoltad bele, hogy arra a készletre is vonatkozik, amit éppen nézel, ahol megjelenik a felirat!"
Beküldeném a Fogyasztóvédelemnek, hogy mit gondolnak egy ilyen vicces beugratásról...
-
válasz
Throme
üzenetére
Ugyanez lilában: a vonatok kapták az ívet, hogy régen az orrukat építeni lehetett, most meg azok egyben vannak.
Az orrkúp eléggé meghatározó és ha egyben fröccsöntött elem, akkor szebb eredményt kapnak. Ha épített, akkor közelebb áll a Lego szellemiségéhez.Most akkor melyik megoldás a jobb?

-
-
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
Hol tegyünk ajánlatot? Írjunk (Írhatunk?) bele a táblázatba, vagy privát üziben?
-
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
Nos, a _korrekt_ árat mi is megadjuk érte itt. Tényleg bedobhatnál listát a készletekről, vagy fotókat...
-
-
válasz
Throme
üzenetére
Néhány vásárló - többek közt én - úgy gondolkodik, hogy extra drága árért cserébe extra minőséget is vár el, mondjuk extra tartósságot. Ha a Lego kocka is úgy fog csinálni, mint az üzenet az Impossible Missionben, hogy öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát, akkor ne adják extra drágán. Ferrárit se venne senki, ha ott lenne az árcédula alján az apróbetűs felirat, hogy ugyan gyors, mint az állat, de csak egy hétig használhatod, utána gyárilag úgy van tervezve, hogy magától szétessék.
Félreértés ne essék, van mire alapoznom ezt az álláspontomat, mert igenis van több olyan készletem '78-ból, ami érdekes módon tökéletes állapotban van és nincs elrepedve! Mik vannak! Egykor még tudtak tartós dolgot gyártani?
-
-
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Én inkább egy tök fekete asztalt csináltatnék, aminek három oldala tömör fa lenne, csak az egyik rövidebb oldalán lenne egy üvegablak, lekerekített, fehér LED csíkkal megvilágított kerettel, hogy a dohányzóasztal úgy nézzen ki, mintha a 327-es dokk lenne a Halálcsillag I-en, amibe felülről bele tud nézni az ember.
Valami ilyesmiben gondolkodom, de csak egy oldalán lenne ablak - a mágnes-zár. Illetve felülről, az üveg asztallapon keresztül, de nekem nem fog majd túllógni a széle:
-
-
-
válasz
goran78
üzenetére
Te magad írtad le, hogy "Azóta bankot váltottam."
Valóban úgy van, ahogy Xboxone kolléga írta, hónapokkal ezelőtt csak zárolták, de nem vonták le - az _akkori_ bankszámládról. Azt 28-30 nappal később feloldják. De a Lego rendszerében a rendeléskor az a bankszámlaszám lett rögzítve! Ha te azóta bankot váltottál, akkor most, amikor ténylegesen le akarják vonni, a régiről már nem fogják tudni, hiszen az megszűnt, az újnak meg az azonosító számát nem tudják. Hívd fel a Lego ügyfélszolgálatát (számíts 50 perc várakozásra, ahogy azt fentebb írták), mondd el nekik, hátha ők meg tudják oldani...
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nekem is levonták!

-
-
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Fúj, bazeg, mit eszel? Mi van azon a tányéron?? Rántott denevér???
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Az csak a lopásgátló...

-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ha jól emlékszem, tán a Lego Store-ban láttam ilyet 1-2 sorozattal ezelőtt. Fekete filctollal lesatírozták a QR kódot. Most nincs ilyen.
-
-
-
-
válasz
RapaNui1
üzenetére
De a kocsiról tudod, hogy a fém alkatrészei rozsdásodni fognak, alkatrészei kopnak, folyamatos szervizelésre kell hordanod, a TV kondijai elkezdenek púposodni és egy idő után elmásznak az RGB színei, a mosogéped pedig szétrázza magát excentrikusra pakolva, VISZONT a Lego dobozára nincs ráírva olyasmi, hogy "Minőségét megőrzi 5 évig, aztán besárgul, illetve elporlad."
Mivel nincs ráírva ilyen, ezért joggal feltételezzük, hogy örök élet + 1 nap. Műanyag. Óvodás korunk óta azzal riogatnak, hogy ne szemeteljük el a műanyagot, mert nagyon sokára bomlik le. De a fehér kocka elkezd sárgulni, a reddish brown alkatrész pedig úgy tesz, mint a diszk az Impossible Mission-ben -> 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát és elporlad. Ezek után nem csoda, hogy szóvá tesszük elégedetlenségünket. Ééérted!

-
-
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Modellvasutas körökben "sínrefuttató" vagy "sínrevezető" néven ismerik. Ha egy könnyed mozdulattal rátolod a szerelvényt, szépen rávezti a sínre a vonatot, nem kell egyesével igazgatni minden kereket. Megkönnyíti a sínre rakást.
Ebben a készletben csak azért adják, mert nem adtak hozzá komplett pályát, csak négy nyomorult egyenest, ami a peron előtt van. A gyerek tologathatja a vonatot össze-vissza a nappali padlójan, de az állomas elé szépen be tud állni.
-
-
-
-
-
-
Na, most jövök a Lurdy házból, a Figurafesztről. Néztem a Lego felhozatalt, volt pár árus, de amúgy siralmas. Ami volt, az főleg SW. Mondjuk volt egy Paradisa készlet is az egyik sarokban...
-
-
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
-
-
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Őőő... Ez most határozottan nem volt egyértelmű, az eredeti hozzászólásodban. Én úgy értelmeztem a "hiányzik egy elem" kifejezést, hogy már az összerakáskor hiányzott a zacskóbol. Most meg mondod, hogy ez már össze volt rakva és valszeg a porolás közben pergett le róla. Nagyon nem mindegy, mert az első eset a Lego cég hibája és azt azért pótolják ingyen. De ha te hagyod el, azért fizess te! Ééérted! (ESETLEG, nagy ritkán megkegyelmeznek a Te hanyagságodnak és elküldik.) Akkor viszont arra figyelj, hogy mit írsz a kérésbe! Hazudd azt, hogy már a zacskóból hiányzott...
Szerk: Látom, közben már elküldted az igényt. Akkor már mindegy...
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Amúgy nem feltétlenül kell ezt neked saját zsebből megrendelned, a Lego HelpDesk elméletileg kiküld hiányzó alkatrészt. (Kivéve, ha licenszelt minta / felirat van rajta.)
-
-
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Khm... Legközelebb a kívánt SZÍNT is tüntesd fel, lécci!

-
válasz
golfvariant
üzenetére
Átlagfizetés: havi nettó 1 milla
Egy kiló kenyér ára: 500 000,- Ft
Annak az egymillának a _reálértéke_ számít...
-
-
-
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ne is mondd, épp most basztam fel az agyam azon a villamoson...
Mert hát ugye a Lego cég az zöldnek akar látszani. Aha, peeersze! Itt van ez a 60423-as villamos. Az elején van egy vezérállásos kocsi, aztán jön egy középső szegmens, a végén pedig - Mitschoda meglepetés! - még egy vezérállásos kocsi zárja le. A két végén tök egyformák. Erre a Lego cég képes volt elbaszni 75 (HETVENÖT!!!) oldal összerakási útmutatót, hogy még egyszer kinyomtassák kockáról kockára tökre ugyanazt! Miért nem voltak képesek csak EGY füzetet csinálni, aztán odabiggyeszteni a végére, hogy " x 2 " ? Na jóóó, túlzok, nem teljesen ugyanaz - mert más emberkék utaznak az elsőn, meg az utolsón. Nade mégis, ééérted! Ez, a harmadik kocsi összerakási útmutatója szerintem a világon az egyik legfeleslegesebb dolog volt.
-
HALKAN SZÓLOK: A Forest Stronghold időközben sold out lett - és az a legdrágább!

-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő