Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubbba
tag
Nekem ilyen kihajtható lépcsőnek tűnik, gondolom ott lehet bemenni a hajóba amikor kiköt.
-
-
5150head
őstag
Persze, ez is opció lehet.
Viszont bricklinken szokott lenni minimum érték amiért vásárolni kell az eladótól, és a szállítás sincs ingyen.
Nekem vidékiként nincs lehetőségem besétálni olyan lego boltba ahol van ömlesztett lego.
Nekem se volt sürgős így megrendeltem a legotól. Több időbe telt, de nem volt vele macera. -
sb
veterán
Emlékszem mikor linkelted. Nálam "Technic Arocs" készült anno Duploból.
@Mozaart
Ebbe a print, új elem dologba kár belemenni. Én egyik oldalon sem álltam, sose zavartak a matricák, írtam itt már többször... ahogy AFOL, komoly-kiállítási készletgyűjtő sem vagyok: hidegen hagyott mindig a printért való sírás is.
DE... ettől még meg tudom érteni a 80-250k-t kiadó AFOL-ok bánatát... ÉS logikusan ettől függetlenül nincs jó magyarázat rá. Újra: nézd meg a kijövő készletekben az új elemeket, printeket. A rohadt drága AFOl készletekben sokszor 1-5db printről vagy 1-2 új elemről beszélünk. Nem kockáztatok nagyot ha azt mondom, hogy printből+új elemből 100-as nagyságrend jön ki egy évben a Legótól. Mindez - nyilván jóval nagyobb darabszámban - eladott kis 5k-s készletekben.
Tényleg csak ismételni tudom: Ninjago, Friends, City, SW, HP.... Figurák százai iszonyú igényes, egyedi printtel, új kisállatok, ninjago fejfedők, fegyverek, stb... Ja és Dreamzzz.Nálunk a karácsonyi (+előtte őszi szülinap-névnap) menü két Sonic készlet, Ninjago apróságok, Dreamzzz festékszóró kamion, City markoló, stb... csak ebből ha összeszedem a figurákat, extrákat, csak ámulok. Féloldalas fejfestés, félig átlátszó láb/kéz, átlátszó gumi köpeny. És egy figuránál tartunk... a következőn fémes, metálszerű festések itt-ott, a haja átlátszó és egyben gyöngyházfényű, csillogó izé. Még van benne pár figura... a kis majomig bezárólag a spec sötétkék űrhajós cuccáig. Átlátszó gumik a kamionon, spec "agy" elemek, printek... már csak a futottak még kategória.
És ez egy nagy készlet, akciósan valahol 25-30k között. Viszont tuti nem él majd 1 évnél többet szvsz, a vége 40% akció lesz (ahogy a Dreamzzz ránézésre nem fogy túl jól) és kis 5k-s készletekben is hasonló "költségek" vonulnak fel.Ez nem lehet pusztán számokon alapuló jelentős költségcsökkentés. Ez nagyon max - amit kinézünk a Legóból, gyk. kezd alaptézis lenni - egy nem optimális működésből/házon belüli policy-k, szekciók és egyéb nem megfelelő erőforrás-elosztásból adód anomália lehet inkább.
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintem meg a fő gond hogy csak az egyik irányba megy el a dolog és szerintem Mozaart is erre akar kilyukadni. De mi van ha mégis beüt a szar? Akkor feltehetően mi mekkenünk meg először mert a gyerek nem tud tüzet gyújtani, stb és ez csak egy szélsőséges példa, de annyira megyünk előre hogy közben elfelejtünk hátra nézni. Inkább integrálni kéne a régi jól bevált dolgokat, min megfeledkezni róla csak azért mert most épp annyira k.....ra jól megy.
Ja és ez vonatkozik a Legora is csakhogy ehhez is köze legyen. -
Mozaart
aktív tag
Persze. Csak lassan beszelni nem tanulnak meg. Ha elmegy az aram 1 napra akkor majd nem beszelgetnek. Mondvan nem tud a masiknak uzenetet irni..
Gép nelkul gondolkodni nem tanulnak meg.Szelsoseges pelda. Elfogadom amit irsz. A dánok elmezonyben vannak. Csak szerintem nem minden ország van azon a kultúr szinten hogy megfeleloen adaptalni tudja ezt a hatalmas digitalis zajt.

-
Neurotoxin
őstag
Nem akarod érteni, hogy miért írtam a hozzászólást, de semmi baj nincs. A fenti megfogalmazások, felesleges indulatkeltések a másik topik 'lakói' felé. Én egyszerre szeretem a Lego és az alternatív gyártók (nem klónra gondoltam, hanem a licenszelt/MOC/egyéb szettekre) termékeit is
(Tisztában vagyok a csoport leírásával, továbbá nem akartam semmit ajánlani/dicsérni....csak szerettem volna jelezni, hogy semmi sem fekete-fehér). Csak gondoltam leírom, még ha esetleg a moderátorok törlik is a hozzászólást. -
Neurotoxin
őstag
Csak "úgy" kérdezem a kollégáktól, ilyen stílusú hozzászólások miért kellenek?

"(cada és egyéb hamis legós topic...)"
@sb: "Lego vs szarabb minőségű kínai klón"
Ez most nálam kiverte a biztosítékot, elnézést...Némelyik alternatív gyártós szettem szvsz nem csak megközelíti, de elment a Lego mellett, just sayin'. Klónból is tudnék hozni példát, nézzetek néha Mr.Bricksteen videót is [link]

-
Neurotoxin
őstag
Először is, nem vagyok vamzer. Másodszor, szerinted mennyire foglalkoznának egy ilyen egyéni bejelentésen alapuló üggyel? Elárulom, semennyire: Mivel alig van futár és ők is le vannak terhelve, szerintem merni sem szólnak érte nekik, mert felállnak és átmennek a konkurenciához. Biztosan van webáruházakat működtető cégeknek valami felelősségbiztosításukra, ha reklamálsz a csomag állapotával kapcsolatban és elállsz tőlük. A Telekom például elárverezi a sérült csomagolású/visszaküldött termékeket, mások árcsökkentve árulják. Az eMAG meg "próbálkozik" és kiküldi épként
Én már a fentiek miatt, csak kisméretű csomagokat bízok a futárokra...Kivétel pl. az Alza, MM, saját szállítói TV, hűtő stb esetén. -
LÁZ
Topikgazda
értem

mindenesetre már a logo is örvendetes, az extra figurával együtt, a kevesebb valszeg több lett volna, de majd jól elmondja a dizájner, ha lesz hivatalos videó róla.
plusz simán lehet, hogy 'szabadkezet' kapott akinek ki lett adva
ps. én pl vmi lightbrickes reflektort is el tudtam volna képzelni, vmi közepes méretben, az fless lett volna

-
Throme
veterán
Szerintem is hülye a Lego.
Ha jól tudom 3 csillagok háborúja film volt (ep 4,6,7)
Most kiadták volna ezt csak EP4, aztán 2 év múlva EP6, nagyobb db számban 42 figurával 500k huf, és utána (mittudomén) EP7, mégnagyobb db szám, mégtöbb fig és 600k huf.
Plusz a gwp-s szettek.
Simán megvennék.Sőt lehetne egy Roge one halálcsillag is, bónuszként.
-
Krajczi
tag
Egyszerű: a 928-as sosem volt meg, csak képről ismerem. A 6980-as még most is megvan és továbbra is nagy kedvenc. Mindkettő jól játszható, több lehetőséget nyújt hozzá. Méretben is közelítenek, de az igazi összehasonlítás még várat magára. Valószínűleg az új hosszabb lesz, bár a 6980-as is bőven lelóg a hozzáadott alaplapról.
A Golf IV helyett inkább választom a 2005-s "vasaló" Swiftet.
Ha már autós hasonlatot hoztál be. -
Mozaart
aktív tag
Szvsz a lego F1 keszletek eladasai nem a Legonak koszonheto hanem az F1 idei elso felevben elegge agressziv marketingkampanyuk sztem. Csapbol is F1 folyt.
Szoval hogy rekord beveteluk lett sztem inkabb ennek tudhato be. Mas kerdes ha gyarat bovitenek a szamok biztosan tenyleg jok.
-
edgR
őstag
Mankókerék?

Egyébként szerintem jobb lett, mint a korábbiak, az "ál 3D-s" megvalósítás szerencsésebb a sok kis diorámához, mint a teljes gömb váz.
Rengeteg fig, sok apró kis részlet, és az easter eggeket még nem is ismerjük.
Ehhez viszont egy ~400e ft-os (vagy nagyobb) árcédula fog tartozni, amit feltehetően nem is fognak agyonakciózni. Bár a tömegeknek drága, az egyik legsikeresebb SW UCS lesz - persze nem a magyar kereslet miatt. -
HUN_Sector
őstag
én először talán olyan 13 éve találkoztam ezzel igazán keményen, amikor az akkori családi cégünkkel védőeszközt forgalmaztunk. A br. 150 ft-os szerelőkesztyű 750 ft volt az obiban.
Szóval nem csak az árfolyam, hanem a 31,5% 33% áfa is (kisker adó 4,5%, csipszadó 1,5%) rádob sokat amagyar árakra. Nem beszélve a kötelező árréses termékekről, amit máshol kell beszedni. Az Auchan, vagy épp a müller is gyakran 10%-kal van az MSRP felett.
-
tibaimp
nagyúr
Az mind Alien/Predator/AvP könyvek, kb. az összes, ami itthon megjelent. A DVD is megvan, de a "TV szobában".
-
Llew
senior tag
Ez mind a spiderverse filmsorozathoz tartozo figura. Mondjuk erdekes valaszték, mert a felük az max cameo volt a masodik reszben. Én nagyon szeretme a ket filmet, de ezek total hidegen hagynak, szerintem gyengek is. Miguel karja ha jol nezem nem is festett, pedig ő az egyik főszereplő. Random pokember varianse meg az. Nem ertem.
-
-
sb
veterán
-
sb
veterán
Én ki vagyok békülve a spec, nagyobb elemekkel is már, de leginkább ez a konkrét modellekre kellene, hogy igaz legyen. City - kitalált - formákra szvsz felesleges sok esetben. Vonat, repülőre pl. nekem bejött az, hogy épített orral dolgoznak, de pl. 2-3 féle hozzáillő - és minőségileg nehezen helyettesíthető - szélvédő készül hozzá. Esetleg az orrhoz is készül vmi új, de univerzálisabb elem.
Anno szét is néztem mikor a most (ki)futó City gyorsvonat orrát behozták, hogy erre biztosan lenne igényesebb brick-built megoldás vágott slope elemekből... de meglepően kevés általános alkatrészt találtam a 2-3 studos lejtős/vágott elemekből. Az 1 studosból van egy rakás fajta.
Mondjuk manapság az oldal-studos építéssel és sok kis slope/curved plate elemmel elég sok minden megoldható, de ez érdekes hiányosság és sztem jó lehetőség lenne új elemekre. -
Neurotoxin
őstag
Maga a dock MOC-ot
meglehet rendelni a Youmko-tól 200$ [link]. Srácok, én már korábban is írtam, hogy ez az asztal ennyi, horror az ára.@Diesel38: Volt egy szám a fejemben a Rexire, de azért ez most mellbevágott, tudván, hogy elég hurka alkatrészekből van. Mondjuk ismerve ezt a ~3.000 körüli elemszámot, nem is tudom, hogy mit gondoltam.
-
Llew
senior tag
Moc. Redditen volt multheten, se rebrickableen is fent van.
-
sb
veterán
Azt hiszem megvan a főnepper.

@Llew
Igen, eléggé érzékelhető a kontraszt print/új elem ügyben a többihez képest. Főleg egy ilyen gyűjtőképen. De említettem már, hogy ha megnézzük akkor a Friends is hasonló. Nyilván más színvonal (vagy jelleg), de ott is sok, témához képest igényes újdonság jön mindig.@Mauzes
Na igen. Ne is beszéljünk róla...
Pedig még mindig elérhető és jelen áron is egész korrekt. De helyügyileg ez már kiverné a biztosítékot. 
-
Mozaart
aktív tag
Nem semmi, mennyi a LightMyBricks-en. Elvileg replika csak.
De az eredeti alkatrész olyan 200 ft. 
Na jó.
2039+3626+4740 = 320 ft újként.
-
HUN_Sector
őstag
Tegnap dobtam ki kettő darab, kb másfél éve vett fehér kart. Dobozban elrakva álltak a torzóval kézfej nélkül. Végigrepedtek.
A mindenki szuper készletben most cserélem másodjára a teljes fehér figurát (torzó, karok, lábak) Ez a nappaliban sll, közvetlen nap nem éri
Gyerek fél éves készletekből a világosszürke dobozkonténer tüskéi mind letörtek, holott vigyáz rá.A lego értékálló, de nem időtálló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- Steelcase Think v2 - irodai forgószék
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új Miele Triflex HX2 porszívó 2 év garancia
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 219 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070 (ELKELT)
- Xiaomi 15T 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mellettem egy pohár fröcs figyel éppeg.. xD
viszont holnapra beterveztünk tesómmal egy maratoni építést a VR-os Lego stream ideje alatt, alig várom, hogy hozzam majd a képeket és beszámolót.
Én már a fentiek miatt, csak kisméretű csomagokat bízok a futárokra...Kivétel pl. az Alza, MM, saját szállítói TV, hűtő stb esetén.

meglehet rendelni a Youmko-tól 200$
LÁZ