Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40101) Llew válasza #75376384 (#40100) üzenetére


Llew
senior tag

Nem. Rendes szikére, mint az orvosi, barkács vagy hobbi cucc. Vékony és hegyes pengével.
A snitzer túl durva ilyesmihez.

Itt leírta a kolléga.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40102) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Mondja már el nekem valaki miért ekkora nagy szám ez a jóbarátok lakásai, illetve hogyhogy most ekkora hájpja van ennek a több mint 20 éves sorozatnak?

(#40103) Sub-ZeRo válasza RapaNui1 (#40102) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Mert összejöttek megint egy rész erejéig. Szerintem azért.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#40104) #75376384 válasza RapaNui1 (#40102) üzenetére


#75376384
törölt tag

Mert a valaha volt egyik legnépszerűbb sitcom és feltehetőleg az ideas készlet is jól futott. Plusz amit Sub-Zero is írt, valszeg ezt a hullámot (is) akarja most meglovagolni a Lego.

[ Szerkesztve ]

(#40105) RapaNui1 válasza #75376384 (#40104) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Miattam meglovagolhatja mert semmi érdekeset nem találok ebben a készletben, ha féláron adnák sem érdekelne. Amennyiben Amerikában lennénk megérteném hogy ennyien vásárolják, de hogy itt nálunk jobban megmozgatja az embereket mint pl egy Discovery űrsikló akkor tényleg jól működik a Lego propaganda gépezete. Olyan ez mint anno az Obag táska mindekinek az kellett most meg nem nagyon kell a kutyának sem. :DD

(#40106) maross válasza RapaNui1 (#40105) üzenetére


maross
veterán

Nemzeti tekaban mindig elokelo helyen van a friends/agymenok paros az aktualis letoltok szamat tekintve, mindkettonek nagy rajongotabora van.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#40107) Mandi99 válasza RapaNui1 (#40102) üzenetére


Mandi99
csendes tag

Nekem nagy kedvenc volt. Ez volt az a sorozat, meg Agymenők amit bármikor szívesen visszanéztem/ek egy rész erejéig is. Készletet nézve minden kis részlet egy-egy részből történet. Alig várom, hogy megérkezen és elkezdhessem összerakni. :D Világítást is rendelek hozzá. Csak azt nem tudom, hova rakjam ki, sajna valamit szét kell szednem. Vitrinem korlátoz, két HP készlet, két moduláris, Simpsons ház van most benne, meg persze Central Perk.
Nekem meg személy szerint SW készletek érdektelenek. Azt hittem Csillagok háborúja egy egy részes történet. :DDD Ne kövezetek meg, már meg kellett néznem többi részt is, de nem írnék belőle dolgozatot. :DD

(#40108) h3lios


h3lios
addikt

Na srácok !

Nem tudtam ellenállni a kísértésnek és hosszú idő után ismét beszereztem 1 nagyobb lego készletet.
Ez pedig nem lett mást, mint a "UCS Benatar"

Az előző playset verzió is megvolt, de az új annyival részletesebb és jobb kialakítású, hogy nem tudtam kihagyni.

Pár kép az összerakott szettről:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A Gamora figura a korábbi készletből való, de ide is nagyon passzol. :)

[link]

Ami meglepő, hogy méreteit illetően nagyobb ugyan az elődjénél, de nem sokkal.

[link]

Sajnos leszálló talpak egyáltalán nincsenek hozzá, tehát ha leveszed az állványról eléggé instabil és könnyen dől jobbra - balra.
Maga az állvány patika, tökéletesen ül rajta a hajó, mivel 4 axel fogja esélytelen, hogy leesik róla.

Az előző készlethez képest az egyetlen komolyabb hiányosság, hogy a Pod hiányzik és még csak utalás sincs rá..

[link]

[link]

Nyilván nehéz lett volna megoldani, mert nem minifig scale a modell és akkor a teljes belső teret és váz erősséggét kellett volna feláldozni.

Nektek mi a véleményetek erről a készletről ?
Én nagyon örülök neki, hogy végre Marvel vonalon is el kezdtek UCS szintű készleteket gyártani. Erről is konkrétan a plakett hiányzik csak. Elemszámban és kidolgozottságban is hozza a StarWars készletek szintjét. Szerencsére a Disney Fee itt nem olyan szinten van jelen, mint a SW-nál.

A figura választék okés, egyedül a random chitauri figura nem kellett volna. Helyette szívesen láttam volna Drax-et a készletben.

B-tag: H3lios#2825

(#40109) #75376384 válasza RapaNui1 (#40105) üzenetére


#75376384
törölt tag

Igen biztos Lego propaganda ez is... hogy lehet ekkora ba#£$¥% leírni? Mert még véletlenül se létezik szerinted olyan opció, hogy valakit esetleg jobban érdekel ez, mint egy ezredik Lego űrhajó?

(#40110) stickermajom válasza RapaNui1 (#40105) üzenetére


stickermajom
addikt

Ez most nem Lego propaganda, eladja magát a szett. Szerintem is egy semmi extra középszerű sorozat, de sokan rajonganak érte.

(#40111) ZsZso válasza h3lios (#40108) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Engem ez a narancssárga szín valahogy taszít. X-Wing volt nagyon jó áron és majdnem le is csaptam rá, de aztán emiatt (is) szkippeltem. Lehet élőben nem lenne olyan rossz a vitrinben, de az is lehet csak nekem van elcseszett ízlésem :).

Amúgy köszi a kis összefoglalót és a képeket, érdekes volt és így narancssárga fal mellett még a kockák színével se volt semmi bajom :D.

(#40110) stickermajom:
Én egy rém rendes család szettnek biztos nem tudnék ellenállni. :)

[ Szerkesztve ]

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#40112) zbundy


zbundy
aktív tag

Tegnap megrendelt emagos kovácsműhely ma meg is érkezett. És el kell keserítenem azokat akik a doboz állapota miatt nem rendeltek. Ez bizony az eredeti lego kartondobozban érkezett. Hibátlan 10/10es. 35ezer forintért ajándék volt. :R

(#40113) Llew válasza RapaNui1 (#40102) üzenetére


Llew
senior tag

Próbáld párhuzamba állítani azzal az elképzelt szituációval, hogy minden előzmény nélkül kiadnak 1-2 Star Wars készletet.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40114) Llew válasza zbundy (#40112) üzenetére


Llew
senior tag

Fene gondolta, hogy ekkora akciók lesznek. Így kicsit bánom, hogy megvettem megjelenéskor a lego-tól 50 felett.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40115) Lebobgo válasza h3lios (#40108) üzenetére


Lebobgo
újonc

Pont ma reggel gondolkoztam azon ráírok RapaNui1-ra, hogy feltölthetne képet a kész hajórol. (esetleg az Ecto1 mellett, hogy legyen mihez viszonyítani, mert a mellé menne itthon :-)

Star Wars hajóbol van néhány, de már többet nem veszek, de ezt a Marvel témájút beszerzem, mert szép az álványon, és a filmek is tetszettek.

Egyre többet nézem és egyre jobban tetszik :))

#40111 ZsZso
Egy rém rendes család szettet azonnal előrendelnék :DD

(#40116) zbundy válasza Llew (#40114) üzenetére


zbundy
aktív tag

Én a 75192 falcont vettem meg megjelenéskor 250ért, azóta nem egyszer volt már 200 alatt az ár.. a különbségből közepes lego szettek kijönnének. Azóta nem is veszek megjelenéskor legot. Ha türelmes az ember akkor 20-30%okat simán meg lehet spórolni.

(#40117) maross


maross
veterán

Napi csomagkarosult hirado: emagos easyboxba rendelt 3 szettem mind patentul volt csomagolva, de még a tenylegesen ujracsomagolt friends keszlet es az unikornisos szupi-szuper erzekenyito ingyenszallitast ado wcillatosito is, mind kulon kis dobozban :D. Ha nem ordenare nagy keszletrol van szo (ezek speed championsok voltak), erdemes lehet automataba kuldetni, hatha alapbol minden dobozban jon, es nem egy foliaban.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#40118) bobafett válasza zbundy (#40112) üzenetére


bobafett
tag

Nekem is ma jött meg, mindkettő sérülésmentes, annak ellenére, hogy a Stranger Things csak zacskóban volt. A virágcsokor pedig dobozban a szappannal. :) Sajnos nem rakom így össze, megy a többi közé.

(#40119) bobafett válasza zbundy (#40116) üzenetére


bobafett
tag

Én is teljes áron vettem a Falcont, mert elhittem a Legonak, hogy lesznek exkluzív dolgok a vásárlóknak. Kis vigasz, hogy kaptam érte 12500 Ft értékben VIP pontot, és később egy fekete VIP szettet, aminek legalább még mindig van egy 30e Ft körüli értéke.

(#40120) Llew válasza zbundy (#40116) üzenetére


Llew
senior tag

Ez van. Legközelebb okosabb leszek. Viszont van mellé egy Earhartom, ami talán jó befektetés lesz egyszer.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40121) RapaNui1 válasza Lebobgo (#40115) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Tegnap este elkészült végre és élőben szerintem szebb mint a képeken pláne az állványra szerelve. Majd teszek fel képeket összehasonlítás végett.

Más; vzarmo

Elhiszem hogy sok embernek tetszik a jóbarátok készlet nekem pl nem de ettől függetlenül úgy gondolom hogy sokan a hájp miatt is megvásárolják még akkor is ha nem igazán érdekli őket, másrészt viszont gondolom a Lego is épít a tömegpszichózis erejére és nagyon is tisztában van azzal hogy egy készletet mikor, miért ad ki, mikor fognak arról beszélni vagy épp vitázni, mi az ami el fogja azt adni. Épp ezért semgondolnám hogy a reklám és a propaganda ereje lebecsülendő lenne vagy hogy akkora badarságot írtam volna.

Ettől függetlenül mindenki azt vásárol amit akar én csak azt mondtam hogy nem értem ezt a túl magy felhajtást körülötte, mert igen akkor inkább egy Rendőrkapitányság vagy Benatar vagy Discovery vagy akár virágcsokor mint egy félbevágott ház részlete a jóbarátokból amiből nekem csak Jenifer Aniston karaktere maradt meg.

(#40122) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Ha valaki nem akar a bonsai eladásával vesződni, meg csak a virághcsokor kell neki, kockáéknál jó áron van magában: https://lego.arukereso.hu/lego/creator-viragcsokor-10280-p610977675/

(#40123) LÁZ válasza HUN_Sector (#40122) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

én pont fordítva leszek..

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#40124) bobafett válasza HUN_Sector (#40122) üzenetére


bobafett
tag

Igaz, bár most mindenképpen a kettőt egyben érdemes ott megvenni, egy SW dioráma eladható 8-10e Ft körül simán.

(#40125) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Nem vitrinben tartott, elporosodott sokdarabos (3k) összerakott készletet hogyan érdemes tisztítani? A mosógépes módszert olvastam, de egy kicsit tartok tőle, másrészt ezek a készletek alapvetően nem koszosak, csak porosak lettek álltukban.

Költözés miatt célszerű szétszedni, de akkor már úgy dobozolnám el, hogy egyben "portalanítok" is.

Köszönöm!

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#40126) thomeef válasza A_ScHuLcZ (#40125) üzenetére


thomeef
őstag

Mobil kompresszor, én évek óta portalanítom vele az összes készletet 1-2 havonta 1x. Gyors és teljeskörű.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#40127) A_ScHuLcZ válasza thomeef (#40126) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

A mobil kompresszor már nekem is eszembe jutott (a családban van ilyenünk), de azt gondoltam, hogy nem hozza le teljesen a port, ezek szerint ettől nem kell félnem?

Ebben az esetben még szétszedés előtt kell gondoskodnom a portalanításról. :)

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy Technic készletekről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#40128) thomeef válasza A_ScHuLcZ (#40127) üzenetére


thomeef
őstag

100%-osan nem hozza le, főleg a sok hónapos már kicsit felületre ragadt port. Viszont olyan helyeket is elérsz vele amit semmi mással. Az a lényeg hogy valami olyasmit kell keresni ahol a percenkénti kimenő légmennyiség minél több.

Nem helyettesíti a fizikai takarítást, így ha valami régóta porosodik, azt kompresszor plusz púder ecset kombóval szoktam, az már tökély. Én mosógépbe biztos nem raknám :D

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#40129) maross válasza A_ScHuLcZ (#40127) üzenetére


maross
veterán

En kb 3 centi szeles ecsettel takaritom, igazabol csak akkor van baj, ha vekony zsirreteg kepzodik rajta, es beleragad a por. De latni fogod amint par percet raszansz, hogy mennyire hatekony. Mosogepre nem vitt ra a lelek, pedig van olyan 25 eves technic keszletem, aminek nem artana. Mivel egesz gyerekkoromat azzal az egy szettel toltam le, kb minden darab tele van fognyomokkal :).

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#40130) thomeef válasza kbalage2 (#39794) üzenetére


thomeef
őstag

Kicsit megkésve, de megnéztem a compare videód. Jó érzéssel néztem végig, mert én is vesét adtam volna gyerekkoromban egy kastélyos készletért. Én nem vettem meg ezt az újat, mert valahogy nem indít meg. Viszont most már legalább átérzem hogy miért kedvelitek ennyire ezt az új készletet a topikban :). Mondjuk én megvettem az összes új vonalas HP késztelet eddig ami megjelent, ami nagyban kielégítette a kastély építési perverzióimat :DDD

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#40131) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Ha esetleg valakit érdekel...

(#40132) lm83 válasza HUN_Sector (#40131) üzenetére


lm83
őstag

Asszem ez megint tetszene a gyerekeknek, de ma délelőtt hoztam el emagból egy hátizsáknyi legot, amit tegnap sikerült rendelni. Úgyhogy most egy darabig, nem veszünk semmit.
Mondjuk a múlt havi tesco 30%-os akció után is azt mondtam...

(#40133) czanga


czanga
őstag

Gondolkodtam úton Kiskőrös fele, hogy kocka.hu akcióban majd jól megrendelek egy középkori várat amivel jönne egy Star Wars Endor dioráma, na és a várat(kastélyt) eladva kb árában megmaradna az amire valóban vágyok. Mostanra elfogyott a vár. :U :))

Tehát újra.. Tanulság: LEGO ügyben nem gondolkodunk, hanem cselekszünk drága fórumtársak! Agyalni van 14 napunk utána, mert Isten megteremté' az elállás lehetőségét. :DD

[ Szerkesztve ]

(#40134) LÁZ válasza czanga (#40133) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

nekem azt mondja a zinternet, hogy a vár még áll, és van raktáron :))

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#40135) Llew válasza czanga (#40133) üzenetére


Llew
senior tag

De ha úgy is az ajándék kell, akkor rendelhetsz bármit, amit majd eladsz.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40136) czanga válasza LÁZ (#40134) üzenetére


czanga
őstag

Tamás egy vak komondor képességeivel van néha megáldva, nézzük el neki. :U :)) Meg azt is, hogy harmadik személyben beszél magáról. Öreg szegény..

Köszi Láz! :R

#40135 Llew
Totál igazad van, csak próbálok olyat választani amit nagyon keresnek az emberek.

(#40137) Llew válasza czanga (#40136) üzenetére


Llew
senior tag

Marvel Advent Calendar

Meg jó képek a nyári Star Wars settekről.

Ez továbbra is tetszik. Elég kicsi, visszaadja a lényeget. A cella is jó, még ha csak kép is, de a minta az tökéletesen a rajzfilmben látott

Bo Katan és a mandaloriaiak

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40138) HUN_Sector válasza Llew (#40137) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

A marvelesben csalódtam.

(#40139) HUN_Sector válasza Marrone5 (#39614) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Ha még érdekel egy jó árú hajó a palackban, szólj rám (ha hangosan énekelek)

(#40140) balint82


balint82
senior tag

Ha valaki lemaradt volna a 76193-ról (Benator), akkor a kockán 47e és jár az ajándék, kb. ki is jön a matek és beesok így 40 alá.

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 4a

(#40141) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Képek kedvcsinálónak.

(#40142) ZsZso válasza RapaNui1 (#40141) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Ne csinálj már kedvet hozzá, így is sokáig tartott elvennem azt magamtól! :)

Baromi jól festenek, köszi a képeket! A lombháznak nehéz lesz ellenállni ha egyszer jó akcióban lesz. (kb. most ért a wishlistemen olyan pozícióba, hogy gondolkodni merek róla)

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#40143) HUN_Sector válasza ZsZso (#40142) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Húzz bele, kifutó modell

(#40144) Llew válasza HUN_Sector (#40138) üzenetére


Llew
senior tag

Szerintem ezek a naptárak sosem túl erősek. 1-2 érdekesebb figura, aztán annyi.
Pletykáltak idénre marveles minifura készletet is, az érdekesebb lehet.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#40145) HUN_Sector válasza Llew (#40144) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

https://www.promobricks.de/lego-71031-marvel-collectible-minifigure-series-details/125146/
A figek leírása

(#40146) Scholes9 válasza RapaNui1 (#40141) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Állat ez az Ecto 1, egyre jobban érik az a vásárlás :C

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#40147) ZsZso válasza HUN_Sector (#40143) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Az csak megmentene, ha kifutna :D

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#40148) RapaNui1 válasza ZsZso (#40147) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Én úgy értesültem mivel jól ment a lombház csak 2022 ben futtatják ki.

(#40150) HUN_Sector válasza RapaNui1 (#40148) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

https://www.brickfanatics.com/lego-ideas-21318-tree-house-may-no-longer-be-retiring-this-year/
2020-ról tolták át 2021-re a visszavonultatását.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.