Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55020) molvany válasza LámaZ (#55018) üzenetére


molvany
senior tag

Nem akarlak megcáfolni. Nem azért, mert elismerem hogy igazad van, hanem azért, mert te ezt nem fogod engedni. Te Magyar vagy, azt fogod elönybe helezni. Én Német vagyok én ezt preferálom. Semmi gond :D
A kereskedelem átlagosan ( postát is lehet ide sorolni ) sokkal barátságosabb mint azt eltudod képzelni. Németországban tiszteliik egymást az eladók és a vevök is. Miért is ? Magyarországtól eltéröen itt " nem veri a mellét " a vevö már a bolt ajbóban belépéskor, hogy ö a vevö " ( vagy valami hasonló ) :K Tessék már hasraesni kedves eladó :C
Itt ez a " tisztelet " annélkül is megvan és nem ridegek, merevek az emberek. :N
Hogy a Magyar postások se maradjanak ki ebböl az " összefoglalóból ": Kb. már vagy 9 - 10 éve kezdtem a vaterán. Elsö években még annó nem kevés negatívot és semlegest szedtem össze, csak azért, mert sok nem ajánlott levelem nem ért célba. Sajnos nagyon sok volt abban az idöben. Csak tippeltem, a postás meglátta, Németországból érkezö nem ajánlott levél, mit tehetett ? Jobb kéz, bal zsebb. :K
Szerencsére mára már " átváltottak " a keletröl érkezö, " kifizetödöbb " küldeményekre, így az én leveleim célba érhetnek.
Nem járok én sem sürün MO - a ( évi 1 - 2 alkalom ) , de tapasztalat azért valamennyi van.
Nyugat Berlin ? Egyik a nyugisabb Berlini rész :K Ja, hogy honnan tudom ? Itt élek ;)

WhatsApp :+491737182060

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.