Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok,
most küldök GLS-el csomagot UK-ba. A futár azt mondta, vámvizsgálóba kell vinnie. ez normális EU-n belüli csomag esetén?
-
Szia!
Szállítási időben a DHL mindenképp jobb, de én nagyon óvakodnék:
Sokszor felmerül ez az új szabály, amiben a 9,5Eur-t kihozza a NAV 10 fölé. Esetedben a 36Eur 27%-a hiába nem éri el a 10Eur-t, a számításnál ide oda konvertálnak megfelelő árfolyamokkal, és az ÁFA 10Eur fölé fog kijönni. Akkor meg már fizetheted a DHL 6000HUF-os vámeljárását is.
Végeredményben egy 13ezres rendelésre 10 ezer forint sarcot fizetsz majd. Ja, mert hogy a DHL azonnal bekér minden dokumentumot, amint vámhatáron kívülről küldenek valamit részedre, ergo nincs "átcsusszanás".Ha az ár számít, akkor inkább Registered. Az szépen lassan, de általában megjön, és ott át is tudnak csusszanni a dolgok.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Lenne egy rendelésem Japánból. Maga a csomag 22 euró, a szállításnál 2 fajta lehetőség is van.
Registered Airmail: 10 euró (32 euróra jön ki összesen - Magyar Posta szállítja)
DHL: 14 euró (36 euróra jön ki összesen - DHL szállítja)
Melyiket javasoljátok?
Mert olvastam olyat, hogy 37 euró alatt nem igazán szoktak megfogni csomagokat a vámon.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Occon adom
aktív tag
Yun Express sima szállitással aug 22- szeptember 07 ,ma érkezett meg csomag, elég normális szállító, jól dolgozik.
-
feketedini
tag
Wish-en keresztül "Kedvezmény korlátozott mennyiségben: Naponta csak 1 termék kapható ezen az áron." az ilyen termékeknél ha nem te vagy az 1. sikeres tranzakció, tényleg visszaadják a pénzt? Semmiképp nem kell teljes áron megvenni, ugye?
-
SunyaMacs
aktív tag
Sziasztok!
Ebayes csomag Kínába való visszaküldéséhez milyen postázási lehetőséget ajánlanátok? A csomag tartalma egy telefon kijelző. A postázás árát szeretném majd PayPalen visszaigényelni, ezért nem lenne rossz, ha a küldés ára max 9300 Ft lenne. Gondolkodtam már az ajánlott (és tértivevényes?) levél és az EMS Print csomagok között, a sorstársaim tapasztalatait megköszönöm. -
azbest
félisten
válasz
Ben.93 #95041 üzenetére
a teljes fizetett ár számít, szóval a szállítás is.
De ha figyelmesebben olvasod az összefoglalót, hogy akkor azt is megtalálod, hogy jelenleg még él az, hogy 10 euronyi fizetendő áfát még nem kell megfizetni. Csak az árfolyamokkal kavarnak, szóval lényegében a legutóbbi havi árfolyamon számolva ha kevesebbre jönne ki az áfa, mint 3348 forint, akkor nem kell fizetni érte (és a kezelési költséget sem általában). És az érkezéskori számít, nem a rendeléskori.
Gyakorlatilag 35-40 dolcsi körüli teljes árral még jó vagy, Euroban meg elvileg 37ig lennél jó, de a trükkös árfolyamváltás miatt 30-36 körül van a teteje. Nagyban függ a legutóbbi árfolyamtól.Viszont ettől függetlenül még bármiről bekérhetik az igazolásokat. Olyankor azt intézni kell és utána megérkezik, ha alatta marad az éppen aktuális számoknak, akkor plusz adó nélkül. De ilyen kisebb tételeknél a kezelési díj a legfájdalmasabb (3500 posta, 6000 felett is akár a futárszolgálatoknál), szóval főleg azért is érdemes a határ alatt maradni.
-
-
Ben.93
tag
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne. A 22 eurós áfa és vámmentesség esetén a terméknek kell 22 euró alatt lennie, vagy együttvéve a terméket és a szállítási költséget?
Lehet nem olvastam valamit el figyelmesen, akkor lehet anyázni
-
Dusee
őstag
Sziasztok!
Fasttech European Express szállítási móddal van valakinek tapasztalata/infója?
Áfa mentes ez vajon? -
bl4ze
veterán
Urak, DHL e-commerce USA-val mi a tapasztalat ? Mennyi idő alatt érkezik meg, hol
trackelhető? USA-ból jön : GM54532248404227xxxx -
oba
addikt
Sziasztok!
Elnézést a félig off kérdésért. Belföldön adtam el valamit a jófogáson háztól házig-al, a GLS 2 nappal ezelőtt rakta le a csomagot csomagpontra, a vevő oda kérte. Nem vette még át. Tegnap este 9-kor lett egy új bejegyzés a nyomkövetésen:
Betárolva HU000Ez vajon mit jelent? Hozzák vissza nekem a csomagot? Ennyi ideje lett volna a vevőnek átvenni? Vagy esetleg ő jelezte nekik hogy nem akarja átvenni?
-
azbest
félisten
válasz
paolinho #95032 üzenetére
ez nem webshop, hanem közösségi finanszírozású projektek oldala. A linkelt dolognak pedig már véget ért a kampánya, nem látom, hogy be lehetne szállni. A projektek egy része, ami teljesen ismeretlenek által indított kampány, ott kábé semmi garancia arra, hogy valaha lesz tényleg belőle valami. Amikor meg ismert gyártó csinál kampányt, akkor az reklámnak és elővásárlásnak fogható fel.
-
paolinho
őstag
Érdeklődnék, hogy az Indiegogo-ról rendelt már valaki? Megbízható ez a felület?
Konkrétan EZ a cucc érdekelne. -
krisi047
senior tag
válasz
azbest #95030 üzenetére
Nem értettem félre. A teljes összeget zárolták, nem csak próbaterhelést végeztek. Végül az OTP-nél a 3. hívásra a 3. ügyintéző tudta miről van szó, elvileg "transaction number" nevén egy 6 jegyű számot tüntetett fel a zárolásnál az iHerb, ami nem érkezik meg SMS-ben, és nem látszik a Netbankban sem. Ezt a call center elárulta, majd meg kellett küldeni s webshopnak, most pedig várjuk a választ. Az is kiderült még menet közben, hogy az egész sztori kiindulópontja a kártyatulajdonostól eltérő címzett.
-
azbest
félisten
válasz
krisi047 #95029 üzenetére
ott nem tudom mi a szitu, de próba terhelés előfordulhat, aminek a megjegyzés mezőjébe tesznek valami információt, amit vissza kell írni nekik. Legalábbis más cégeknél a bankkártya hozzáadásakor szoktak ilyet csinálni. Netbankban ha látod, akkor ott meg tudod nézni.
De lehet mást jelent a szöveg és csak félreértetted. Nem arról van szó inkább, hogy a banktól kapott kód szerint nincs elég fedezet vagy hasonló problémába futott a tranzakció?
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! IHerb.com-ról rendeltünk OTP-s Mastercarddal, de a kapott e-mail alapján a vásárláshoz ún. authorization code vagy transaction code szükséges, amely 6 jegyű szám. Írják, hogy a bankunkat keressük, de az OTP csak néz bután, ők ilyet nem látnak, nem tudnak, soha nem is hallottak, csak a zárolt összeget látják. Valami ötlet?
-
Zoli90
friss újonc
Sziasztok. Olaszországból Bolzánóból várok egy nagyon fontos ajánlott levelet ,de még mindig nem kaptam meg a Magyarországi postai címemre. Aug 17.én adták fel az olaszok. Mire számítsak? Követem a levél útját ,de napokat áll bizonyos helyeken.
-
fairi
őstag
válasz
gaben22 #95025 üzenetére
"Se SMS, se értesítő a postaládába, se postás (
mindig kétszer) csengetés. Másnál is vannak ilyen tapasztalatok?"ha postafutár hozza, ő nem tud bemenni a házba és ők nem hagynak értesítőt, elvileg másnap a postás fogja hozni. Igaz volt olyan elfelejtették a fecnit hozni, 14 nap után kaptam meg értesítőt.
-
gaben22
senior tag
Helosztok, utóbbi időben párszor megesett, hogy vagy csak a véletlennek (türelmetlenségemnek hála) vagy csak az Aliexpresses értesítő e-mailnek köszönhettem, hogy egyáltalán megtudtam, hogy a csomagom már megérkezett. Elmúlt 1 hónapban 1 nagy értékű csomag UK-ból ill. 1 közepes értékű csomag Kínából érkezett meg úgy, hogy csak a tracking oldalon láttam mi van vele ("Sikertelen kézbesítés (értesítő bedobva) 01. Értesítve (jogosult átvevő hiánya)". Se SMS, se értesítő a postaládába, se postás (
mindig kétszer) csengetés. Másnál is vannak ilyen tapasztalatok?Más, USA-ból rendeltem még májusban egy pakkot, ami azóta Chicagoban pihen, nektek jönnek a USPS-es csomagok? DHL és FedEx szállít, de a USPS annyira elakadt, hogy azóta már refundot is kaptam...
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi autórádiót szeretném külföldről megvásárolni. [link](nincs hasonló tudású készülék az eu-s piacon…) A kérdésem az volna, van olyan megbízható cég az USA-ban aki forgalmaz ilyet és ami pedig a legfontosabb, hogy szállít hozzánk is? (ebay-en is láttam fent újként pár eladónál válasszam esetleg azt?)
Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm!
-
válasz
pvt.peter #95017 üzenetére
Pontosítva, Ali topik összefoglaló.
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:2020. augusztus: 35,4 €-ig, 40,79 USD-ig, 57,24 AUD-ig, 54,96 CAD-ig, 38,11 CHF-ig és 32,23 £-ig.
2020. szeptember: 35,47 €-ig, 42,35 USD-ig, 58,26 AUD-ig, 55,67 CAD-ig, 38,21 CHF-ig és 31,98 £-ig.Aki +megerősítést igényel az hívja fel Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztályát. +36 (1) 297-2479, +36 (1) 297-2400, +36 (1) 297-2410
-
pvt.peter
őstag
válasz
Occon adom #95016 üzenetére
Köszi.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
pvt.peter #95015 üzenetére
Lásd felül összefoglalóból kivéve:
összértéke, beleértve a postázási és egyéb költséget is.
A vonatkozó díjtételek magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru) esetén:
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt
150,1 euró és ezen érték felett kereskedelmi vámtarifa (0-12%) + 27% ÁFA terheli a küldeményt
ÁFA fizetés esetén vámeljárási illetéket (kezelési költséget) kell fizetni. Magyar Posta esetén 3500.- Ft. DHL Express esetén 6.000.- Ft. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jelenleg mekkora összeg alatt lehet bármiféle plusz sarc (vám) nélkül rendelni terméket külföldről?
-
azbest
félisten
válasz
LeslieT #95013 üzenetére
Mellékelted hozzá a számlákat, fizetési igazolást, mint ahogyan például a vámkezeléshez szokás? Csak azért kérdem, mert nekem pár hónapja megtérítette a posta a náluk "elveszett" terméket. Nehéz is lett volna a kínaiakkal egyezkednem a magyar kamu követési bejegyzések miatt.
-
LeslieT
csendes tag
válasz
LeslieT #94775 üzenetére
A két OLK-ban álló csomagomról hivatalosan is kiderült, hogy eltűnt. Bejelentettem, bekértek róla mindenféle infókat, majd 30 napot kellett várni a válaszra:
...XY azonosítószámú ajánlott levél postai kezelés közben elveszett.
A küldemények tartalmának keresését kiterjesztettük Országos Logisztikai Központunkban a talált tárgyakra is, azonban keresésünk nem járt sikerrel...A baj, hogy most egy másik csomagom is már hosszabb ideje áll az OLK-ban. Jó lenne ha valamit tennének a lopások ellen, mert ezek nagyobb méretű (és értékű) csomagok. Nem igaz, hogy az ilyet is ennyire könnyű legyen lenyúlni.
-
adamrpia
csendes tag
Sziasztok valaki tud segíteni, hogy ennél a csomagnál mi történik?
LX221202114CN
https://postal.ninja/en/track/7vJ22Kitt nem járt szerintem a postás vele, semmi nem jött róla, kb egész nap itthon vagyunk
-
Occon adom
aktív tag
Yun Express számomra ismeretlen posta, mégis amit most rendeltem simán cuccost , azt írja, hogy szeptember 18-25ig megkapom, most ezek hülyítenek, vagy megindult a Kínai postázási sebesség?
-
bl4ze
veterán
LZ269843xxxCN trackinget kaptam, Ali-s vásárlás. Elvileg "e-packet"
Mit tudunk az ilyen LZ...CN-ről ?
Mennyire gyors, mennyire követhető ? Köszi. -
atyca
senior tag
Üdv:
Megint lehalt a Posta nyomkövetés?
Tegnap óta nem találja az eddig követhető csomagomat...
RR931258718PL -
válasz
tomszli11 #94999 üzenetére
DHL nem egyenlő a futárral, az német postát jelent.
Amire Te gondolsz az a DHL express.
Ha gls hozza, akkor pedig végig azzal jön. Nekem is azt hozta az utolsó kettőt.
Te azért fizettél, hogy sarc mentes legyen, csak hogy pontosak legyünk.
Soha nem volt garantálva, hogy az EU priority line futár. -
Atomgeszi
nagyúr
A postai VÁM doksiban hivatkozni kell a 10 euró alatti összegek elengedésére, vagy maguktól engedik el, ha úgy van?
-
tomszli11
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Politikai mémek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest