Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) bl4ze válasza tigri44 (#27998) üzenetére


bl4ze
veterán

tényleg van ilyen már SFC is használja:

Effective-delivery in 27 countries in Europe with detail tracking service
Customs clearance-no second clearance in European transfer station after clearance in UK.
Steady delivery time-6-8 working days.

ami érdekes viszont:

VAT and Duty
1) Parcels with a declared value above 22 GBP, are liable to the imposition of VAT at the rate of 20% of the declared value.
2) Parcels with a declared value above 135 GBP, are liable to the imposition of VAT at the rate of 20% and also the imposition of import tariffs at Customs published rates.

UK clearance megy. szerencséd van, hogy átcsúszott.

.:. bl4ze .:.

(#28002) jojoando


jojoando
senior tag

Kínai (ottani postai) csomagkövető link esetleg az első bejegyzésen kívül nem volna?
Az első linken vannak változások, de nem taglalja mit csinálnak ott 5 napja a csomival.
Ma a 3. időpontváltozást láttam, csak a többit nem, hogy éppen most vár valamire, vagy kivinnék...
A magyar postain annyi szerepel, hogy az országba érkezett 5 napja és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#28003) tigri44 válasza bl4ze (#27999) üzenetére


tigri44
tag

Olcsó telót vettem (doogeet) a posta ingyenes volt, Focalpicenál nem is tudtam választani csak az ingyenes meg express (fizetős) szállítás között.Előző rendelésnél sem lehetett választani akkor svéd postával küldték átlagos idő alatt áfázva persze de ez a karácsony előtti hajrában volt.

(#28004) beg


beg
veterán

Nem kell csodálkozni. Ősz előtt 10-ből 9 átment, 1-et megfogtak. Most fordítva van. Előfordulnak átcsúszások.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#28005) TCr


TCr
veterán

Úgy is átcsúszhat a 120$-os telefon, hogy vám elé lett állítva, vagy ilyenkor már tuti adózni fogok?
Ha igen (mármint ha tuti fizetni kell az ÁFA-t), akkor már most összekészítem a "papírokat" és küldöm a postaimport email címre.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#28006) beg válasza TCr (#28005) üzenetére


beg
veterán

Minden csomag vám elé állítva státuszt kap. Ha ez átvált arra, hogy postai vámkezelés alatt vagy vámkezelésre vár, na akkor küldheted.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#28007) bl4ze válasza tigri44 (#28003) üzenetére


bl4ze
veterán

akkor tényleg mákod volt.

.:. bl4ze .:.

(#28008) TCr válasza beg (#28006) üzenetére


TCr
veterán

Ezért, ezért és ezért kérdeztem.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#28009) beg válasza TCr (#28008) üzenetére


beg
veterán

A tapasztalat egyébként az, ha 1-2 napon belül nem vált át a "Vám elé állítva" arra, hogy "Bejövő küldemény vámkezelve", akkor nagy valószínűséggel fizetni kell, csak még lusták voltak bepöttyinteni a trackingban a "Vámkezelésre vár" vagy "Postai vámkezelés alatt". Én mindig megvártam, míg átváltott fizetős bejegyzésre és akkor küldtem. A remény hal meg utoljára.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#28010) A tumi


A tumi
tag

El sem hiszem, megérkezett a csomagom végre! :)

(#28011) Dominó85


Dominó85
veterán

Sziasztok,

ma felhívtam a postát és a következő információkkal szolgálhatok:
Minden távol-keleti csomag, ami meghaladja a rajta 22EUR (kb. 30USD) értéket, valamint feltehetőleg tablet vagy mobil eszköz tárolására ad indokot, EGYENKÉNT vizsgálja át a Ferihegyi reptéren felállított átvizsgál részleg. A humánerőforrás limitáltsága miatt az ügyintézés eltarthat 2-3 hétig is. Az ellenőrzött csomagok a posta kirendeltségében landolnak és onnan lesznek szétszórva a legközelebbi kis-központi postákhoz, ahonnan a kézbesítés történik!

Ergo a folyamat:
1. a csomag hazánkba ér (5-20 nap)
2. az ideért csomagot a reptéren felhalmozzák és majd egyszer sorra kerül az átvizsgálása (2-14 nap)
3. körzetenkénti szelektálás után a postához kerülnek a csomagok, papírok intézése (2-7 nap)
4. kis postákhoz elküldik a csomagokat, onnan továbbítják a megrendelőnek (2-5 nap)

Az Áfa-t elkerülők százalékos aránya konvergál a 0-hoz. Lehet nekem hinni vagy sem, de ha konkrét kérdéseket tesztek fel, akkor igen elszomorít választ kaptok. Ez a magyar valóság jelenleg. Ha vámvizsgálatra kerül sor, akkor érdemes a papírokat azonnal beküldeni és lehetőleg .JPG formátumban! Ugyanis a .PDF-et jobban átvizsgálják! Oh és még egy dolog... Igen is figyelik a fórumokat! :K

* Péter - 06302461862 *

(#28012) SUPREME7 válasza Dominó85 (#28011) üzenetére


SUPREME7
őstag

Oh és még egy dolog... Igen is figyelik a fórumokat!

ühüm ... :((( A postás néni mondta? :)

A többit meg eddig is tudta szerintem a többség.

[ Szerkesztve ]

(#28013) beg válasza Dominó85 (#28011) üzenetére


beg
veterán

Azt tudtuk, hogy figyelik a fórumot (régebben már jelezték páran, akiknek családi körben van zöld manó ismerőse), volt hogy vélelmezhetően egy los vamos be is írt, hogy miért sír a pici szánk, ha 3 nap alatt nem tudják levámolni. A 2-3 hét is már a közölt infókból sejthető és ez még rosszabb lesz a közeljövőben,

Köszönjük drága posta+nav, az esély megvolt, de a DHL-es kollégák talán jobban örülnek a megnövekedett pluszmunkának. Én inkább ezentúl nekik adok munkát és ott legalább nem húznak le 1500 jó magyar forinttal egy szánalmasnak nevezhető ügyintézésért.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#28014) hidroponi válasza SUPREME7 (#28012) üzenetére


hidroponi
aktív tag

:DD

kb. nekem is ez jutott eszembe.

(#28015) szlibud válasza SUPREME7 (#28012) üzenetére


szlibud
tag

Amúgy és akkor mi van ha figyelik? Nem valószínű h olyat írna bárki is amit ne tudnának.
És amúgy meg a sima ügyintézőket pont nem érdekli az egész, gondolom így is púp a hátukon a több meló, a főnökök meg akik kitalálják hogy hogy legyen több zsé a cégnek(országnak) általában nem érnek rá fórumozni. :))

(#28016) SUPREME7 válasza szlibud (#28015) üzenetére


SUPREME7
őstag

Persze, az NSA botrány is akkora szánalom. Ha nem vagy terrorista, akkor mit érdekel, hogy lehallgatnak? Na mindegy nem akarom elvinni a topikot, de ezek a dolgok, csak azokat zavarják akiknek rejtegetni valójuk van, vagy azt hiszik nem jelentéktelen a kis életük és paranoiások. A lényeg, hogy biztos, hogy van olyan titkosszolgálati szervezet, ami figyeli az internetes fórumokat, közösségi oldalakat stb, de azok nemzetbiztonsági dolgokkal foglalkoznak, és ilyen jellegű dolgokat monitoroznak, nem a 10-50K-s csomagoddal vannak elfoglalva hacsak nem plutóniumot vásároltál ...

De akár tévedhetek is. Marikanéni itt ülhet az ablakommal szembe, távcsővel, sütit majszolgatva, és várja, hogy rábökjek a buy it now gombra, aztán lecsap rám :)

(#28017) zoli03


zoli03
őstag

FastTeches Swiss Post küldeményem: 02. 08-án lett feladva, 02. 23-án érkezett meg, ma már ki is hozták (22 EUR alatt volt). Pedig már felkészültem a legalább 1-2 hetes vámolásra :) .
Van egy másik csomagom is, az ugyanekkor érkezett meg, de azt még nem vámolták meg, remélem az is hamar meglesz.

(#28018) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Hogy valami témához kapcsolódót is írjak: DHL -től hívtak, kértek e-mail címet amire tudják küldeni a levelet, hogy mit-hova küldjek a vámolással kapcsolatban, de azóta se kaptam tőlük mailt. Elronthatta mail címet, vagy nektek se azonnal küldték a levelet? Ha valakinek van ilyen levele (gondolom egyformát küldenek mindenkinek) az leírhatná, hogy milyen címre, mit kérnek.

(#28019) Dominó85: Inkább azt mondd meg nyafogás helyett, hogy akkor azt a mondatot mi alapján írtad le teljes meggyőződéssel? Rákérdeztél a postás néninél, vagy mi? Nem a normál információval volt gond, hanem az alaptalan hülyeséggel.

[ Szerkesztve ]

(#28019) Dominó85 válasza zoli03 (#28017) üzenetére


Dominó85
veterán

Sajnos itt nem értik meg az emberek a fentebb leírtakat. És itt nem rád gondolok. A vámon a 10x10cm-es xaros kis dobozban érkező mütyüröket nem tartják fel, mivel se tablet, se mobil nem férne el bennük. De még ha akkora doboza is van, mint egy előbb említett műszaki tárgynak szokott lenni, ezeket súly alapján kiszúrják. Mindegy, én nem koptatom a számat feleslegesen, mert csak az érv nélküli visszapofázást meg röhögő smile-k beszúrásán kívül nem jut többre (érdemben) a kommentelője. Mindenki higgyen azt amit akar. A lényeg, hogy én már intéztem a papírmunkát így nyugodtan várom a postást a kb 15k-s kifizetési igényével. Az egerem meg pechemre súlyra is hasonló egy telóhoz és a doboza is kb olyan. Ez van. Segítő szándékkal írtam, de csak fikázást kaptam vissza. Have a nice day! :U

* Péter - 06302461862 *

(#28020) 485


485
aktív tag

sziasztok!

JANUÁR 2-ai rendelésem pandától. nagyon tele a tö*öm.

2014.02.04 15:14
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad

2014.02.11 08:52
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

2014.02.11 08:59
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs

2014.02.19 14:02
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure

2014.02.20 09:22
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance

2014.02.20 12:07
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure

2014.02.20 12:11
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted

2014.02.21 11:29
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents

[ Szerkesztve ]

(#28021) Toncsi12


Toncsi12
csendes tag

Nekem 3 napja azt írja, hogy "Küldemény vám elé állítva" pedig ez csak egy cipő :) Nektek meg legalább órák alatt megvan ez a része :)

Szerk.: már akinek órák alatt... :)

[ Szerkesztve ]

(#28022) salieri.


salieri.
őstag

Először rendelek DHL-el .
Nálam lesz a héten a csomag?

Szerda, Február 26, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
13 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 08:50

12 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:47

11 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 08:35

10 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:49

9 Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:48

8 Vámkezelési státusz frissült BUDAPEST - HUNGARY 05:39

7 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 05:25

6 feladó állomáson feldolgozva LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:52

Kedd, Február 25, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
5 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 23:17

4 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 17:31

3 feladó állomáson feldolgozva HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 17:17

2 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 16:05

1 Küldemény felvéve HONG KONG - HONG KONG 10:55

(#28023) Toncsi12 válasza salieri. (#28022) üzenetére


Toncsi12
csendes tag

Szerintem igen, nekem is jön most egy csomag, ugyan azok az adataim kb mint a tiednek, és nekem már "A küldeményt a vámhivatal felszabadította." státuszban van :)

(#28024) SUPREME7 válasza Toncsi12 (#28023) üzenetére


SUPREME7
őstag

Valamelyikőtök elküldené nekem akár privátban, hogy mit küldött a DHL a vámkezeléshez szükséges dolgokról emailben? :R

(#28025) salieri. válasza SUPREME7 (#28024) üzenetére


salieri.
őstag

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a DHL Express Magyarország Kft. forgalmában küldeménye érkezett, vagy érkezni fog, melyet vámkezelni kell.

Fuvarlevélszám:...

A csomag vámteher fizetés mellett vámkezelhető, amit a futárnál készpénzben illetve bankártyával lehet rendezni. Kérjük, a mellékelt nyilatkozatot a küldemény átvételekor, minden rovatot kitöltve, aláírva adja át a futárunknak.

Kérjük Szíveskedjen elküldeni a devizautalási-, vagy PayPal igazolást a vamkontakt.hu@dhl.com e-mail címre, valamint kérjük, hogy az alább felsorolt információkat adja meg a részünkre a vámkezeléshez:

pontos magyar árumegnevezés

címzett bejelentett lakcíme

a termék származási országa, mivel a számla nem tartalmazza azt

fizetési feltétel (fizetett-e az áruért, vagy ingyen kapja), mivel a számla erre vonatkozó információt nem tartalmaz
az áru értékén felül a fuvardíjat fizette e, ha igen, mennyit?

Kérjük jelezze, ha az árut kereskedelmi forgalomban, cég részére kívánja vámkezeltetni!

Felhívjuk figyelmét, hogy a küldemény az érkezést követő 3. naptól raktárdíj köteles, 4200,- Ft + 30,- Ft/nap/kg és a 14 nap után válasz hiányában visszafordításra kerül.

Kérjük jelezze, ha az áru/áruk kettős felhasználású terméknek minősülnek, vagy ha a behozatal egyéb korlátozás alá esik! (Kettős felhasználású terméknek a polgári és katonai célokra egyaránt felhasználható áruk minősülnek.)
Amennyiben küldeményét más kézbesítési címre kéri, mint ami a fuvarlevélen szerepel, kérjük, igényét e-mailben jelezze, a cimmod@dhl.com e-mail címre, ennek a szolgáltatásnak a díja 2900Ft+áfa. Egyéb, szállítással kapcsolatos kérésével keresse ügyfélszolgálatunkat a 06-40/45-45-45 számon.
Felhívjuk figyelmét, hogy a módosított címre történő kézbesítés egy munkanappal meghosszabbítja a kézbesítési időt!
Vámkezeléshez kapcsolódó további kérdéseivel, valamint elkészült vámkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel / észrevételeivel kérjük forduljon vámcsoportunkhoz az alább megadott elérhetőségeken:
E-mail: vamkontakt.hu@dhl.com
Tel: 06-1-881-7500

Fax szám: 06-1-881-7521, 06-1-881-7522, 06-1-881-7524

Köszönjük közreműködését!

(#28026) SUPREME7 válasza salieri. (#28025) üzenetére


SUPREME7
őstag

Köszi közbe Toncsi12 is elküldte, de úgy látom tőle és tőled is más adatokat kértek, úgyhogy írtam a mail címre, hogy küldjék el mert nekem nem jött meg.

(#28027) Hali1975 válasza SUPREME7 (#28026) üzenetére


Hali1975
tag

Szia ,
mindenkinek standard levelet kuldenek. +a nyilatkozatot ,amit a futarnak kell adnod -csatoljak.
Csak az az egyedi,hogy a csomagodrol beteszik a hozza csatolt mellekletet.
Szerintem nezd meg a spamek kozott.

(#28028) Sanyesz. válasza SUPREME7 (#28026) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Érdekes, mert nekem mindig ugyanazt a sztandard levelet küldték 5 db melléklettel.

Dominó85: Te tényleg komolyan gondoltad, hogy megúszod az ÁFÁ-t? :N

[ Szerkesztve ]

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#28029) zoli03 válasza Dominó85 (#28019) üzenetére


zoli03
őstag

Nem volt olyan kicsi, kb 20x25 cm-es boríték volt, súlyra se volt könnyű. De gondolom röntgenen látták, hogy nem az van benne.

(#28030) Dominó85 válasza Sanyesz. (#28028) üzenetére


Dominó85
veterán

Nem, nem gondoltam komolyan. Más dolgok b@xák a csőrömet. Pl, hogy az apró dolgok amiket rendeltem még mindig dekkolnak a ... postán és/vagy reptéri vámon.

zoli03
Neked legalább szerencséd volt. Bezzeg az én csomagjaim... :U lásd fentebb (amúgy 9, 10 és 6 USD értékű vackok!)

[ Szerkesztve ]

* Péter - 06302461862 *

(#28031) Sanyesz. válasza Dominó85 (#28030) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Az a helyzet, hogy ahhoz, hogy meggyőződjenek róla, tényleg nem ÁFA-köteles áru van a csomagban, előbb át kell vizsgálni (röntgenezni). Így kénytelen vagy kivárni a sorodat.

Én egy autós menetrögzítő (olcsó) kamerát várok. Tartok tőle, hogy ugyanígy végig megy ezen a procedúrán. Lehet ezen mérgelődni, csak nem érdemes, mert ettől nem lesz gyorsabb a folyamat. :R

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#28032) Dominó85 válasza Sanyesz. (#28031) üzenetére


Dominó85
veterán

Igen, igazad van. Még rutintalan vagyok külföldi rendelés várakozásban... :)) :DD

* Péter - 06302461862 *

(#28033) Banyu


Banyu
csendes tag

rendeltem két power bankot, amelyik ajándék lett volna, na azt sikerült neki más színben küldeni, 10 USD volt darabja, megéri egyáltalán disputot nyitni mondjuk 5 dolláráért, hogy nem azt kaptam, amit kértem vagy nagy genyóság? :)
amúgy a shop nem rossz és lehet, hogy a jövőben még rendelek tőle, nem feltétlenül akarom, hogy akkor direkt vacak terméket adjon fel :)

(#28034) blueye


blueye
veterán

ebay: HKból rendelve, borítékban, 6 nap alatt nálam van egy átalakító. Ez gyors volt.
(ingyenes szállítással=posta)

(#28035) Sanyesz. válasza Banyu (#28033) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Szerintem nem. Mit vársz a dispute-tól. Azt mondják: OK, küldd vissza és postáznak egy másik színűt. Ebbe belemennél? :N A visszaküldés nem fér bele 5$-ba.

[ Szerkesztve ]

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#28036) Outlander válasza Banyu (#28033) üzenetére


Outlander
őstag

Én simán bannolnálak mint ügyfél. :U

Ui: elhiszem h rosszul esett, de efy 5-10 dolláros cuccnál én nem problémáznék színén.

[ Szerkesztve ]

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#28037) Chaser válasza Sanyesz. (#28035) üzenetére


Chaser
titán

Én bele, fizessék a postát és küldöm, mert tőlünk elég drága a posta....
Ilyenkor azt szoktam csinálni, nézd koma, küldtél valamit ami épp jó, csak nem azt amit kértem. Majd valamire jó lesz, ne postázgassunk, senkinek nem éri meg, nem bohóckodok ennyiért reklamálással. Pár dolcsit küldj már vissza, aztán továbbiakban is veszek tőled ezt-azt, csak figyeljen már oda a postázós emberke. Ha nem ok, többet tőled nem veszik semmit. Eddig bevált.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#28038) Sanyesz. válasza Chaser (#28037) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Nem vagyunk egyformák. Ha most visszaküldene pl. 3$-t, akkor elégedett lennél? :))

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#28039) Chaser válasza Sanyesz. (#28038) üzenetére


Chaser
titán

Elégedett nem, mert továbbra se az lenne nálam amit kértem. De hibázott, kompenzált, legközelebb talán odafigyel. Én meg vásárlok nála máskor is, esetleg ezek után ajánlom másoknak is.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#28040) Banyu válasza Chaser (#28037) üzenetére


Banyu
csendes tag

a problémám az, hogy megrendeltem a terméket, DHL-el, hogy simán ideérjen, mert pénteken kellett volna megkapnom, mivel ajándéknak szántam az egyiket (a másik csak a DHL ktg elosztása miatt lett rendelve).
Bazi hosszú feldolgozási ideje volt, de ez okés, elfogadtam, jogos, de egyrészt a legvégén dolgozta fel a rendelést, s még akkor is úgy kellett rászólnom pár nap várakozás után, hogy fater lesz valami? Utána rögtön képes volt küldeni végre, de ha pont nem hétfőn, hanem előző péntek adja fel én is megkapom a cuccot.

Tudom, hogy nem én rendelek tőle egyedül, de azért fizettem ki a DHL-re majd 7000-et, hogy időben ideérjen és ne molyoljon fölötte egy halom időt, meg e kelljen csesztetni a postára adással... ha tudom ezt akkor berendeltem volna CN postával... és tojok a másik szülinapjára.

Ha betol egy 3 USD-s kupont, már akkor is kárpótolva érzem magam, inkább morális a problémám és nem vagyok nárcisztikus lelkű! :)

(#28041) Minstrel


Minstrel
senior tag

Ha Banggoodnál az van írva, hogy shipped február 10. de TN-re azt írja a posta oldalán, hogy küldemény felvéve február 23. akkor melyik a valós?

(#28042) captain81 válasza Chaser (#28037) üzenetére


captain81
csendes tag

Szerintem nem a postának kellene panaszos leveleket írni az elhúzódó ügyintézés kapcsán, hanem a budapesti kínai nagykövetségnek pl, mellékelve a fórum linkjét is. Szépen megfogalmazva, hogy a Magyar Királyi Posta, mint a Kínai Posta partnere ellehetetleníti a kínai postai rendeléseket valamilyen megfontolásból. Szándékosan hetekig tartó ügyintézést végez, mellyel nagy mértékben demoralizálja azon vásárlókat, akik a kínai gazdaságot részesítenék előnyben. A posta a panaszosokat lerázza, és nem törekszik a várakozási idő csökkentésére.
Kiemelve, hogy nem a vámeljárást és az áfa fizetést szeretnénk elkerülni, csak elfogadható időn belül megkapni csomagunkat -vámkezeléssel együtt maximum 10 nap magyarországi életúttal.
Egyébként én már megkaptam kínai telefonom, elégedett is vagyok vele. Rendeltem másikat is, de azt már az EU területéről.
Egyébként pedig, ha valóban olvassa a postaimport, a fórumot akkor egyszerűen csak azt kívánom a felelős vezetőnek, hogy annyit rohadjon bent fizetetlen túlórában, ahány órával meghosszabbítja küldeményeink életútját töketlenségével!

(#28043) Sanyesz. válasza Banyu (#28040) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Jól értem, hogy Te egy 10$-os cuccot DHL-lel hozattál. A szállítás többe volt, mint az áru? :Y
Ennyi erővel a Mymemory-tól is meghozathattad volna. Kb. 2-3 nap alatt itt van postával.

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#28044) hmrbl65


hmrbl65
csendes tag

Minden rekordot megdöntöttek a vámos munkatársak . Köszönöm nekik .... :W
mindössze 2 és fél hónap alatt sikerült eljuttatniuk hozzám a csomagot /$86 / ,
ÁFÁ-t kellett csak fizetnem és kezelési költséget .
Shenzen, Németország, Magyarország 10 nap volt , 2013.12.07.-től 2013.12.17.-ig .
Budapestről kis falumba : 2013.12.17.-től 2014.02.26 -ig .
Dátum Információk
2013.12.07 10:21 Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted
2013.12.07 18:08 Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted
2013.12.12 11:05 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.12.13 08:45 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.12.17 09:50 Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.12.17 09:53 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.12.19 12:02 Küldemény információ: Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013.12.19 13:09 Küldemény információ: Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.02.12 15:05 Küldemény információ: Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.02.12 15:06 Küldemény információ: Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.02.20 09:18 Küldemény információ: Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.02.20 12:02 Küldemény információ: Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.02.20 13:02 Küldemény információ: Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2014.02.26 10:26 xxxxxás 1 posta Küldemény információ: Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered

(#28045) kozmate


kozmate
tag

Tmall-boxrol rendelt valaki mostanában telefont?
Én febr. 14-én rendeltem, két napra rá kaptam követőkódot is a Singapore Post-hoz, de a követésben még semmi sem látszik.

(#28046) Daywalker


Daywalker
addikt

Érdekes hogy a kézbesítés regisztrálása még aznap megjelenik a trackingen, ellenben a vámolás meg a többi sz.rság 1-2 napot késik.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#28047) Dominó85


Dominó85
veterán

2014-02-25 12:18, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
El sem hiszem. Van esély rá, hogy ezen a héten kihozza a postás?

* Péter - 06302461862 *

(#28048) Minstrel válasza Dominó85 (#28047) üzenetére


Minstrel
senior tag

Ami nekem eddig vámkezelve lett azt szinte mindig hozta másnap vagy max. két napra rá.

(#28049) Zeki válasza captain81 (#28042) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem a posta vámol. a NAV.

(#28050) Dominó85 válasza Minstrel (#28048) üzenetére


Dominó85
veterán

Jujj de jó lenne. Hétvégén máris írhatnám a kínai "gamer" egérről a logoutos tesztet. :C

* Péter - 06302461862 *

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.